- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
LamaCube
addikt
Én komolyan nem tudom mit aggodalmaskodnak a meleggel.Általában ,akkor van bibi amikor vki rosszul rak fel egy hűtőt és rossz eredményt kap és persze ez jön le egyből a kérdezőnek,hogy szarok az Atik.Ami meg alapból meleg azokon meg gondolom van gari a gainwardon pl. 3 év ,ha netalán meg lesz 3 évig és jó is marad talán jó eséllyel tovább is bírja,ha meg nem ott a gari.mondjuk mint írtam Kötelezőnek jó a gainwardnak a hűtése.Na mind1 mindenki azt vesz amit akar.
-
Qru
MODERÁTOR
-
H.O.D.
senior tag
válasz
dangerzone #40297 üzenetére
Leszedtem a hűtőről a négy stickert, odatapasztottam a távtartókat és tökig összehúztam a négy csavarral. Mikor szétszedtem, láttam, hogy a gyárilag felkent paszta gyakorlatilag érintetlen maradt.
-
dangerzone
addikt
válasz
H.O.D. #40294 üzenetére
Akkor nem értem ,miért nem megy rá. Foggalmam nincs. Nekem is referenciamoddellem van, és felment rá. Nem akarlak hülyének tartani, de mindent úgy csináltál, ahogy a mellékelt lapon?
Kötelező: Úgyis kell most az nvidiának a bevétel. Hajrá.
Amúgy attól, hogy melegszik, nincs baja. Ha meg nem ref-et veszel, az meg még nem is melegszik annyira.
Mék jór csojsz.
-
Kötelező
senior tag
Akkor azthiszem lemondok a HD4850-ről, ha ilyen bika hűtés van rajtuk. Nekem nem kell hogy kikapcsolgasson a vga mert tulmelegszik. Inkább 9800gtx+
látom mindenkinek ilyen gondjaik vannak a 4850-el.üdv,. és kössz a válaszokat.
-
H.O.D.
senior tag
válasz
dangerzone #40293 üzenetére
Jaja, az a piros-lila szörnyeteg van rajta.
-
H.O.D.
senior tag
válasz
dangerzone #40291 üzenetére
Közben megvan a válasz: túlmelegszik a kártya, a bekapcsolás tizedmásodpercáben.
Ki is szedtem a kártyát és mit látnak szemeim, a hűtő nem éri el a GPU-t. Az a négy kis műanyag távtartó nem engedi felfeküdni a hűtőt. Nem tudom, más típusnál is fennáll-e a probléma, Gigabyte-nál fennáll. Újrapasztáztam, gondoltam elhagyom a távtartókat. Itt potyogtak le a hűtőkockák a VRM-ről és a RAM-okról is vegyesen. Szóval az egészet bek*rtam a sarokba, holnap meg vissza a gyári hűtő. Lehet, hogy hangosabb, de legalább megy... -
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Egy pár hónapja vettem egy Gigabyte 4850-es kártyát. Az lenne a kérdés, hogy normális az, hogy alapon 81C-os a videókártya. Csak a windows képernyő fut. Azt hiszem a referencia hütés van rajta.
Előre is köszi: Pribi
-
H.O.D.
senior tag
Heelp...
Beraktam a karit az S1-gyel, van rajta egy piros LED, felvillan kétszer és se kép, se hang. Az lehet a baja, hogy a venticsatlakozóján nics semmi? :S -
H.O.D.
senior tag
Heelp...
Beraktam a karit az S1-gyel, van rajta egy piros LED, felvillan kétszer és se kép, se hang. Az lehet a baja, hogy a venticsatlakozóján nics semmi? :S -
Kötelező
senior tag
válasz
dangerzone #40282 üzenetére
Gondoltam. Csak gondolom a kártyának sem tesz jót ha felmegy 90 fokig 2 óra játék után.Ráadásul tuningolni sem lehet gondolom ilyen hűtővel
-
LamaCube
addikt
válasz
Kötelező #40280 üzenetére
Én a 4850-et ajánlanám én is 9800GTX-et akartam és nem bántam meg,mint utóbb kiderült .Van itt valaki aki arról váltott 4850-re és azt írta,hogy jobb a 4850 szebb a képe.(mindig nv kártyáim voltak nem vagyok ati -fanatic)
Nekem gainwardom van és a legmagasabb hőmérséklet (furmark 20 perc 2xAA 1280X1024)67-68C°.Dual slotos hűtő ami azt hiszem nem referencia.A hangról nem nyilatkozom,mert kinek mi a hangos azt nem tudhatom(játék közben nem hallom )2d-ben 6%-on megy a venti ami nekem nem hallható.Terhelve 22%-nál még nem forgott többet.A lényeg,ha jól tudom ne ref. hűtőset vegyél.Mondjuk van akinek az van és semmi gondja nincs vele,de majd a többiek akik ténylegesen értenek hozzá majd elmagyarázzák. -
Kötelező
senior tag
Halitok!
melyik az erősebb szerintetek illetve melyiket érné megvenni szerintetek?
Sapphire 4850 512MB vagy Gainward 9800GTX 512MB? Azért nem merek a 4850-ek mellett dönteni mert a gyári hűtővel biztosan nagyon melegszik. Ez igy van? Egyből le kellene cserélnem a gyári hűtést? Néztem teszteket hol ez jobb hol a másik. -
Toti1988
csendes tag
hali segitsetek már ki léci nekem van 1 ati radeonHD4850series512MB DDR3-mas kártyám és kaptam hozzá 3 csipet meg egy cross fire nevezetü valamit magyarázátok már el nekem léci mik ezek elöre is kösz
-
kispéé
senior tag
Szia! igen van egy fém keret, a gpu körül,de az nem úgy néz ki mint amit le lehet venni,de nem is szeretném leszedni, jobban megnéztem és ez a fémkeret és a hűtő rézlap között van egy nagyon vékony rés.kb annyira van ráhúzva a csavarokkal, jobban már nem is nagyon tudom meghúzni,meg nem is nagyon szeretném
csak számomra hihetetlen, hogy van valakinél olyan hogy 70 fokos terhelve a memória full ventisebbeséggel, erre sajnos azt mondom,hogy hiszem ha látom
-
lsc
nagyúr
válasz
kispéé #40273 üzenetére
Ha jól emlékszem itt páran írták hogy a gpu-nál mintha lenne egy levehető "lesarkazásvédő" szerű valami, azt levetted ? Lehet amiatt nem érintkezik rendesen . Ha így van és leveszed akkor azért ne bivaly erővel húzd meg a csavarokat, nehogy a gpu sérüljön . Azért várd meg mások véleményét is, de nekem mintha ilyen dolog rémlene .
-
kispéé
senior tag
válasz
kispéé #40203 üzenetére
Sziasztok!Folytatom a tegnapi kálváriámat:
szétszedtem újra a kártyát és a hűtést újrapasztáztam és újra összeraktam,a csavarokat most nagyobb erővel húztam meg, és az eredmény: szőrős fánk alatt GPU: 55fok , memória 95 foknál megáll, eléggé sok ,de már nem kapcsol le,tehát 120at már nem éri el. Utánanéztem a neten és másoknál úgy olvastam,hogy 70 fok a memória terhelve.Akkor az hogy lehet hogy ugyanaz a kártya ugyanazzal a hűtéssel 25 fokkal hűvösebb mint az enyém? Jobban húzzam meg azokat a csavarokat? Egyszerűen képtelenség ez a 70 fok.... -
mr.saint
tag
Sziasztok! Érdeklődnék melyik kártya 4850-4870? érdemes hozzátenni egy kis pénz és venni egy 4870? az öcsémnek kéne én rá szeretném beszélni a 4870-re mert az jobb szerintem. Meg esetleg melyik márkát mondanátok? Köszönöm a válaszokat előre is
-
Tom07
csendes tag
Sziasztok! azt szeretném kérdezni, hogy mit jelentenek ezek: gpu dióda(memIO), gpu dióda(árnyaló) ezek mind 60-65 fok között vannak illetve van egy gpu dióda (dispIO) ami viszont 55-56 fok. Mik ezek? nem magasak? alapállapotról van szó
(his 4870 turbo) -
GrG1210
aktív tag
háát a hűűté természetesen IceQ4-essel veszem és reméhetőőleg mennek még lejebb az árak . A HIS 4870 512mb-os kari most kb azon az áron mozog mint a 4850 1gb-os verzióója , de azon ég nem az IceQ4 hűűtés van..
-
GrG1210
aktív tag
hali , egy kérdésem lenne amit máár biztos sokan kérdeztek , és kiveséztetek de azért aki mond valami okosat megköszönöm.. HIS vga-t akrok venni 4850-eset csak az a érdésem , hogy..
--- 512mb ramos "TURBO" ami huzva van egy kicsit gyárilag 625-rőől 650-re a mag
a ram meg 1800-rol 2000-re..
----vagy inkább az 1gb-os verzióót amin a mag és a ram alapon megy -625 és 1800.20colos monitorom 1650*1080 -as felbontásban használnám , az alaplapom az ASUS P5Q-E és E8400 proci , a a táp meg Thermaltake 550w.
-
fdisk
őstag
-
butcher eu
senior tag
köszi a linket
igen vizezni fogom a blokkot, de légáram az van, a gáp elejébe hátuljába van 2db 14cm venti, a radin 2 12cm-es. és a mostani korimon lévő ram-ot wrm-et is fujatom egy 9cm-es coolerrel.
szerintem simán elfér a lemeztől a blokk, de ha teleragasztom a fémlapot ramsünnel, akkor tuti elég lesz. -
lsc
nagyúr
Most akkor ez "Sztem az összes 4850-nek viszonylag hangos a hütése, mert eddig én csak 2 pines csatlakozójú ventivel ellátott karikat láttam. " az igaz vagy amit utoljára írtál ? A gainward gs is szabályozza magát, a pin meg lényegtelen, ha visszakeresel a sapphire dual slot a pinek ellenére is szabályozza a ventit . A toxic meg pont nem szabályozza a ventit .
-
Haart
addikt
Nah itt az ellenpélda akkor, pl a giga zalmanosa pl 2 pines, de ugyanugy a powercolor extra hütösek is 2 pinesenk kivéte talán a legdurvább hütöset. Az asusé ugynézem 3 pines. Sapphire-ból is a dual slot pl 2 pines, csak a toxic 3 pines. Msi heatpipe ami még 4 pines, a másik szintén 2 pines.
Szóval meg kell válogatni eléggé mert nemmindegyik szabályozza magát.TTomax: ezek a karik prémium kategóriába tartoznak, majdnem 4870-et lehet venni az árukból. Én bizotos nem venném őket. Kicsit hozzáteszel és ott a 70-esed
-
rup1u5
nagyúr
hogy állnak mostanában az árak?
mennyiért lehetne egy júliusi, gari nélküli, AC twin turbo-s, sapphire 4850-et eladni?ádikácska: adatlapomon minden részletet megtalálsz.
gyári hűtővel sosem próbálkoztam így nem tudom hogy bírná. a lapodat sem ismerem de mivel p35-ös az is így gondolom kisérletezéssel ki lehetne belőle hozni 500 körüli fsb-t kis szerencsével.
-
Haart
addikt
Bocs ha félreértetted, én nem fejeztem magam jól ki úgylátszik. Előző hsz-emben én az extra hütésü karikról beszéltem. A referencia 4 pines szokott lenni, de extra hütöst nemláttam még ami szabályozni tudja magát, de mutass egyet ha tévedek. A gainwardot tudom eddig egyedül ami extra hütös és ugyancsak 4 pines csatin van a ventije.
-
gabi133
aktív tag
Hello újra itt! Búék-ot mindenkinek!
Valaki meg tujda mondani mikorra várható az új catalyst? -
ttt1
őstag
Asus glaciarot 4850esnek mennyire hangos a hütése?
-
R3laX
addikt
Sziasztok!
Driver hibával újraindul a gainward 4850 gs 512mb-os kártyával szerelt gépem... Ez már a 2. ilyen kártyám. Előző is ezt csinálta. Úgy döntöttem nem kérek garanciálisan már ilyen kártyát vissza. Inkább ráfizetek egy His iceq4 4850 1024MB, vagy egy Gigabyte HD4850 1024MB OC - ra. Na meg a GTA4 memóriahiány miatt is. Szerintetek? His vagy Gigabyte? His-nek jobb a hűtése, de nem OC mint a Giga. hm?
-
katt777
félisten
-
válasz
katt777 #40241 üzenetére
Nah, tudom én azt, hogy XP alatt nem fog futni semmi DX10-es utasítás, hiszen nem lehetséges (DX10-et max emulálni lehet XP alatt, de az nagyon lassú). De azt is tudom, hogy a Crysis DX10-es effektjei valójában nem azok, hiszen akkor nem lehetne bekapcsolni azokat XP alatt (erről már egyébként sok helyen írtak).
-
XoZ
aktív tag
válasz
butcher eu #40233 üzenetére
Ezen a képen láthatod, hogyan épül fel a referencia 4870-es hűtése: [link]
A RAM-okat és a VRM-et a nagy piros fémlap hűti, a magra pedig a rézmagos, heatpipe-os hűtőborda kerül. Hűtőcsere esetén (pl. AC Twin Turbora, Scythe Musashira) az itt olvasott tapasztalatok szerint a VRM a kritikus pont, sokan úgy oldották meg, hogy a piros fémlapot meghagyták (a sima pl. RAM borda borda nem mindig elég a VRM-re, főleg ha nem kap elég levegőt a ventilátortól). Ha jól tudom, vízhűtést tervezel, és nem teljes, hanem csak GPU blokkal, tehát ha nem túl nagy a blokk, elférhet a fémlap, de szerintem így is esélyes a VRM túlmelegedése ventilátor alkalmazása nélkül. -
butcher eu
senior tag
hali
nem tudjátok h a Sapphire 4870 1GB-oson olyan a ram és a wrm hűtés mint az elődön?
Van rajtuk külön ilyen passzív borda? vagy a hűtő aljával érintkeznek közvetlen? -
cimbi186
aktív tag
válasz
leftyke #40217 üzenetére
Szia!
Két megoldás létezik,vagy a kártyához kapott cd-ről a drivert használod(annak magyarnak is kell lenni)
Vagy keresel az ati oldalon olyant, hogy régebbi driverek és ott leszedsz egy olyan amely tartalmmazza az összes nyelvi fájl-t(kb.160mega)
És ha ezt felraktad akkor utána csak a drivert frissíted és így magyar marad a ccc-ed!
(egy idő után amikor már tudod,hogy mi micsoda úgyse kell,h magyar legyen)
-
H.O.D.
senior tag
Na még abban segítsetek nekem, hogy mivel vegyem rá a süniket, hogy rajta is maradjanak a VRM modul FET-jein? Mert asztalon faszán néz ki, de ha átfordítom a kártyát, lepotyognak.
-
Gaboman
nagyúr
Igazatok volt a Crysisel kapcsolatban XP-n a játék tényleg nagyon jól megy,valahogy a Vistat nem szereti.
Crysis 1280x1024 Details:High Map:Első Fény
Avg: 49.3881600x1200 Details:High
Avg: 38.1911280x1024 Details:VeryHigh
Avg: 34.033Itt Patch tettem fel hozzá és a DX10 effekteket aktiválja,de így is tökéletesen fut a játék.
-
Scholes9
nagyúr
Hali, nem tudja vki, hogy az MSI referencia kinézetű kártyája milyen hosszú(cm)?
-
valamiért ATT-ben nem tudok emelnifeszt, nincs is meg az a lehetőség.. ha órajelet is állítanék abban a pillanatba lefagy a gép, és 50mhz-ről indul a csúszka
vajon mi lehet a gond?
de mondjuk elgondolkodtató, hogy megéri-e a plussz kraft azért a plussz 30-40-50Mhz-ért -
Qru
MODERÁTOR
válasz
leftyke #40215 üzenetére
Leszeded a Rivatunert, ebben tudod növelni az órajelelet. Szépn növeled, aztán tesztled pl GPU Caps Viwerel. Olyan 650-et tuti megy a gpu, ram meg 1100 körül. Elősször a gpu órajelét növeld, aztán ha meg van a vége (ahol még nem hibázik, nem folyank össze a textúrák, vagy egyszerűen csak megfagy). Aztán ha kb meg van a vége (közben hőfokot is nézzél, nehogy megfőjjön a kártya, szintén Rivatunerben tudod nézni), akkor teszteleheted a ramot, azt is szépn 5-10MHz-enként emeled és ha nem hibázik lehet tovább emelni. Ha kép már villog, akkor hibázik kicsit visszább kell venned. Kb ennyi.
Draba: Amelyik a legolcsóbb és legtöbb gari van rá.
-
Draba
csendes tag
Egy kérdésem lenne:
HD4870-et akarok venni 1 giga memóriával, HIS, MSI és Sapphire közül kellene választani. Mindegyik a sima alapkártya, a hűtést Twin Turbora fogom cserélni.
Szerintetek melyiket lenne érdemes választani( az árak 77K / 74K / 66K )? -
leftyke
aktív tag
legalább arra kérnék gy választ ha lehet hogy hogy lesz magyar a CCC?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bacsis #40205 üzenetére
Nézd meg a tesztelt 11 (nem számítom bele a Vmodosokat, meg egynél nincs órajel feltüntetve) Sapphire-ból 6 nem hogy 700-at demég 690-et sem. Ez több mint 50% ugye. Nem reprezentatív, ugyan de azért mégis sokat sejtető.
A ram nálam 1160-ig kergethető, itt már bevillog de még lefut a 3DMák, játékokban inkább 1100-re tolom csak (ha kell az OC).leftyke: Vistás kell? Akkor tess.
-
leftyke
aktív tag
Még egy segítség honnan tudok magyar CCC szerezni?
-
leftyke
aktív tag
Milyen mértékben és hogyan lehetne az én kártyámat tuningolni egy picit és mivl lehet azt tesztelni. Kezdő vaok még ebben a témában ha valaki tud segíteni megköszönném. Privátban is várok választ.
-
Macka
veterán
Az ATT melyik verziója támogatja a 48xx VGA-kat?
-
proof88
addikt
-
HSM
félisten
válasz
ádikácska #40208 üzenetére
Attól függ, mihez... GTA4:esélytelen, cpu limited lenne még 4ghz-en is bőven, ami eléggé necces E6550-el, de pl a Crysis szépen fut 3ghz körüli órajellel, de akár még alapon is.
Viccet félretéve attól függ, mivel akarsz éppen játszani, amúgy amíg jól megy a gamma, addig minek aggódni?
Én pl. eddig alapon hajtottam a quadom, semmihez se kellett húzni, de pl. a GTA4 érezhetően gyorsbb 3ghz-en, úgyhogy most már 3ghz-en megy...
-
ádikácska
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy HD4850 kihajtásához mennyire kell felhúzni egy E6550-est?
Előre is thx! -
dangerzone
addikt
válasz
bacsis #40205 üzenetére
Általában biosflasheléssel meg lehet oldani, hogy nagyobb feszültséget kapjon a vga.
Nekem ATT-vel is sikerült feszültséget állítanom. Legalábbis ezzel a progival ,most nézem a pontos értéket: 722/2200-on tudtam stabilan járatni.Hát a melegedést meg még mindig megoldhatod a nagymama feketeszeder lekvárjával...
-
HSM
félisten
válasz
bacsis #40205 üzenetére
ATT-vel vagy BIOS-moddal meg lehet emelni a feszét, 1,084V-ról 1,158V-ra. Eddig megy szoftverből. Így olyan 720 mehet stabilan, de szépen melegszik a vrm-je... Figyelj oda rá!
Nekem a refim így 720/1050-en maxolt ki, furmarkkal csekkolva. A Gainward GS-em már bírja 740/1175-ön is, de az se tud efölé menni.A GPU-nak nagyobb fez kell hogy többet menjen, nem véletlen kap a 4870 1,2x-ot, ennek meg 1,158 a max.... (Nem véletlen, nem akarták, hogy a vmoddolt finomhangolt 4850-ek 4870 órajel felett menjenek....)
-
nemá' hogy csak ennyit menjen a 4850em
a memók 1120ig mennek, az fölött már előfordul egy-egy kisebb hiba, pici ram hűtő süniket ragasztottam rá, nem olyan melegek, a VRM-re meg cérnával egy 486os hűtőt rögzítettem rá, és naggyonjól végzi a dolgát
valahogy meg lehetne akkor emelni a GPU feszkóját, hogy menjen egy picit többet?
egy 750 már nem lenne rossz -
_Toka_
senior tag
válasz
Scholes9 #40198 üzenetére
+cseppet vicces, h úgy kiadnak egy kártyát, hogy az majdnem megfő....és vehetsz +5k+ért rá másik hűtőt...
"+cseppet vicces, h" július közepén vettem a ref. kártyát és mind a mai napig úgy használom, ahogy azt kitalálták - tudod, hogy az "majdnem megfő" - ... mert nem vettem "+5k+ért" se "rá másik hűtőt..."Hát kacagjunk rajta együtt is egy jót!
Nos, ez a közös kacagás most jól esett!
-
kispéé
senior tag
Köszi a választ. Ha jól látom az ábrán a memóriáért felelős rész a gpu szélén körben található,vagyis ha nincs elég paszta alatta legnagyobb valószinűséggel a szélére nem jutott,(én úgy szoktam,hogy a közepére nyomok egy borsónyít és úgy nyomom rá a hűtőfelületet). a csavarokat addig húztam míg ép ésszel lehetett,fölöslegesen nem húzom tovább.Na majd akkor szétszedem aztán újra összerakom.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
dangerzone #40199 üzenetére
Köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest