- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
Macka
veterán
4870 1 GB:
IDLE:
GPU:40 fok
RAM:49 fok
VRM:43 fok -
rollins
őstag
válasz
Gaboman #41091 üzenetére
Dehogy, alapórajelen annyi (625/993). Nem bírja a 700/1100-at, feszt meg nem akarok emelni ezen. Kb 670 MHz-en stabil a gpu. Azzal a Gainward GS -sel eléggé telibe találtak ha stabil, az megy alapból 700/1100-on ahogy nézem és ráadásul még hűvösebb kb 20 fokkal mint a ref. Irigykedek.
-
Tomate
veterán
Most került fel a gépemre a 64bites Vista, de nem tudok életet lehelni az ATT-be, mert mindig kiír valami hülyeséget indításnál, telepítésnél, meg, hogy nincs digitálisan aláírva. x64-essel próbálkoztam. Mi a gond? melyiket rakjam fel?
-
tzimash
őstag
válasz
dangerzone #41076 üzenetére
Mit művelne egy 4850-essel egy jobban szellőző házban?
ezt
Idle gyári
Load gyári
Idle S1
Load S1
csak pár fok különbséget jelent.
most vagy az enyém nem elég jól szellőző, vagy a tied jobb, mint gondoltad -
katt777
félisten
A legjobb a VRAM hűtése.
Nem tettél rá bordákat?
dangerzone: P5Q topicban már leírtuk a Corsair-eket. Meg más tuning RAM-okat is, mert az olcsó Kingmaxaim egyelőre szarrá vernek minden mást.
1-1 értékben esetleg jobb némelyik drága cucc, de kiegyensúlyozottságban egyik sem.
Silenzio: HIS IceQ 4 turbo, vagy Powercolor. PhenomII-höz szép nagy monitort javaslok a kihajtás végett.
Lord Vader: A gáz meg fogytán. Jönnek a fatüzeléses PC-k.
-
Silenzio
addikt
Kösz a tippeket! A 4830 valóban hozza a 4850 szintjét tuningolva, dehát a 4850-ben is van potenciál, a monitorom meg a Phenom II beszerzése után azért szeretném lecserélni. Persze minden azon múlik, mennyi lóvém lesz rá.
-
-
törölt tag
Sziasztok! 1440X900 as felbontáson játszanék max élsimítás nélkül.Azt hallottam hogy a sapphire 4850 toxicra valójában kevés a vf900- as zalman, szerintetek az előbb leírt felbontás alatt még nem lenne vele gond játék alatt? köszi
-
rollins
őstag
válasz
Silenzio #41077 üzenetére
Nem tudom mennyire megbízható Gainward, de Gaboman dicsérte a Gainward Golden Sample 4850-et. Neki tetszik, jól hűt és ráadásul gyárilag tuningolt darab. Ha most kéne vennem én is azt venném, bár drágább mint a ref.
Ezen kívül amúgy HIS IceQ4, Palit Sonic -nak van jó hűtése. (meg valamelyik Gigabyte ?)
Amúgy ref. hűtősre lehet kis szerencsével olyan biost kreálni amivel már nem kell annyira aggódni a hűtés miatt.
4830 az majdnem egy tízessel olcsóbb, állítólag tuninggal utolérhető a 4850 szintje, de erről többet nem tudok.
Szerk: Gaboman megelőzött -
Gaboman
nagyúr
válasz
Silenzio #41077 üzenetére
A referencia 4850-re érdemes venni hűtőt főleg ha órajeleket is szeretnél emelni.
Ha az alap 4850 és a tuning 4830 között kellene döntenem akkor a 4830-at választanám,mert a kettő között 5k a különbség +5E Ft még egy jó hűtő a 4850-re.
Persze ha 1440x900 a Max felbontás,mert 1680x1050 és 1600x1200-ban AA-val már a 4850 ajánlottabb.
Inkább nézz körül a apróban tuning 4850-re amiken jó hűtés van,halk hűs kártyák pl:HIS,Palit,Gainward,Shappire Toxic,MSI OC. -
CHIPman
nagyúr
Sapphire Editionös 4850-et dicsérték, Giga 4850-ről(a Zalman hűtésűről) pár hsszel feljebb láthatsz eredményeket. A Sapp. Ed. 4850-en az a hűtő van, ami a 4830-on.
-
Silenzio
addikt
Ahoy!
Mit javasoltok nekem? 4850-es Sapphire-t referenciahűtővel, vagy inkább 4830-ast alapból jobb megoldással? Mennyire melegszik egy 4850-esSapphire és milyen hangos Ref. hűtővel? A két kártya közt by the way kb. 5000 Ft különbség van.
Tudtok olyan 4850-eket ajánlani, amiknek elfogadható hűtése van?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
dangerzone #41074 üzenetére
Wow, akkor mit művelne egy 4850-essel?
-
dangerzone
addikt
válasz
CHIPman #41072 üzenetére
Nekem ugyanilyen hűtővel van, azzal a különbséggel, hogy csak 1x 12 cm-s venti van rajta.
Furmark 6 perc futása után mért hőmérséklet a load (1680*1050, max élsimítás, xtreme burning mode)Így a hőmérsékletek:
idle:
gpu árnyaló 40
gpu memIO 43
gpu dispIO 40Load:
gpu árnyaló 55
gpu memIO 63
gpu dispIO 54 -
katt777
félisten
válasz
dangerzone #41052 üzenetére
4GB RAM-mal? Azt a rendszert rohadtul újra kéne rakni! Aztán, ha a hiba szűz win-en is fenn áll, akkor RAM-okat cserélgetni.
TrollMetal: OK, de akkor miért vettékl 4870-et, ha úgysem hajtod ki. Főleg 1440x900-ban...
Ha a VRM-ek hibásak a VGA-don, ott bizony elveszhet a nafta. No de a szervizben ezt nem tudják?
Biost megnézted már? Mert ha abban ott van, hogy 60°C-nál pl. 40%-on kell pörögnie a karinak, monitorozással meg kiderül, hogy csak 20%-on forog, máris van mire hivatkoznod. Látom, már írtad is.
Macka: Nem hétre, hónapra.
-
smiti
veterán
válasz
vitezlejszlo #41009 üzenetére
Véletlenül nincs róla képed hogy miként ment fel rá a két 120-as Noctua?
-
Macka
veterán
Nem a hétre ígérték sy új Catalystot?
-
siriq
őstag
válasz
dangerzone #41052 üzenetére
Nekem akkor csinalt ilyet amikor hibas volt a rammom. Nem a vga ram. A system ram.
szerk
em minden jateknal volt ez csak parnal ami jobban hasznalta a memot.
-
TrollMetal
aktív tag
válasz
TrollMetal #41053 üzenetére
Everest bácsi szerint 3 perces intervallumba 0-2500rpm ig kb 5 secenként változó értékekkel forog. pl 194, 393, 598, 778, 931, 1231, 1943, 2532... ja és az elmaradhatatlan nulla. képeim is vannak róla... és kb a hangja is ezek függvényében változik...
-
TrollMetal
aktív tag
válasz
katt777 #41051 üzenetére
Nincs másik sajnos. De mivel minden más vga-t tökéletesen futtat gondolom hogy nem az a baj. kosz nemhinném hogy kerülhetet volna bele. a gépembe még a port sem tűröm. olyan mintha elveszne a fesz valahol, de akkor meg azt nem értem hogy hogy hogy néha meg tök jól pörög...
Nem tudom az én elosztóm konkrét nagykerét. A Pécsi cég az infolex. Sosem volt bajom velük. korrektek jó fejek.
Hogy ők honnan szerzik nem tudom konkrétan.Hát akkor marad a srác fején szétkenős téma ha nem cserélik...
Ha minden kötél szakad milyen hűtőt javasolnál rá?
Nembaj a phenom II jobban kihajta majd mint ez. Bár még ezzel sem találkoztam akadós játékkal az 1440*900 felbontáson. szvsz még nem szükséges.
üdv.
-
dangerzone
addikt
Na gyárákék mutatok nektek ilyen szépet.
A feladat: Vajon milyen hibajelenség látható a képen?Főként katt-nak, mert vele beszéltem konkrétan az esetről. Ja meg ugyanúgy kilép a játékból. És kétszer már kiírta, hogy kevés a memória és zárjam be a nem fontos alkalmazásokat...
Szép...
-
katt777
félisten
válasz
TrollMetal #41050 üzenetére
Hát ebből nem tudom, hogy Glaciator, Dark Knight, vagy ref.
Nem, a Phenom II sem fogja, jó előre szólok, mielőtt meglepődnél.
ASUS adott ki bios frissítés egy bizonyos sorozatszámú 4870-szériához, de az állítólag csak CF-hibát orvosol.
Az bizony kurvára nem normális. Nem került valami kosz a ventibe?
Másik 4870-nel nem tudod megnézni?No de melyik nagyker?
-
TrollMetal
aktív tag
válasz
katt777 #41049 üzenetére
Viszonteladóként és szervizesként énis tudom hogy mennek ezek.
Egész Pontosan Ez: EAH4870/hdti/512m/a
A nagykerbe ahol vettem oda vittem vissza. (és volt rajta bios frissítve)
Feketén vagy fehéren jól ment a kártya egészen addig amig be nem raktam a terás vinyót. A táp bírná és ha kiveszem a vinyót akkorsem javul meg. szvsz nem baszhatódott el a vinyó miatt a biosa. Főleg hogy frissítve lett.És mint mondtam mintha csapágyas vinyó hangja lenne a ventinek... nemértem az egészet mivel ilyet még nem láttam. De pont arra nem tudom használni amire való.
És elvileg náluk órákig ment 3d-s tesztek alatt. Gondolom egyik barom se nézte hogy közbe megy e a venti és sejtelmem szerint merőlegesen gépháznélküli klímával szerelt helyiségben történt. Az meg hogy most is 76 fokos windowsba kurvára nem normális sztem.
A Bios frissítése okozhat garvesztést?
Tudom hogy nem hajtja ki de egy phenom II majd kifogja.
-
katt777
félisten
válasz
TrollMetal #41048 üzenetére
És akkor a procid még nem is terheli le igazán a VGA-t!
Egyébként a kari hardveresen 105°C-ig bírná, szóval vsz. a VRM-jeid forrnak. És akkor hiába pörögnének fel a ventik hamarabb, mert a GPU-ban vannak a szenzorok, és azok közül is a leghűvösebb, a GPU vezérli a hűtést.
A biost le kéne mentened GPU-Z-vel, aztán RBE-ral megnézni, ott feketén-fehéren kiderül, mire van belőve a ventilátor.
Ez sima ASUS, vagy nem ref. verzió?
Hová vitted garba? Nyugodtan vidd el +1x, és adják vissza, ha 3-adszor is produkálja a hibát, azon nyomban jogosult vagy egy új VGA-ra. Máskülönben Fogyasztóvédelmi Felügyelőség. Egyébként ne aggódj, az esetek 98%-ban totálisan hülyének nézik a vásálót, nem neked jár ez a bánásmód exkluzíve.
-
TrollMetal
aktív tag
Üdv. kérdésem lenne hozzátok mivel a garosok azthiszem hülyének néznek a helyzet ez:
Asus 4870/512 bla bla
Nos szépen ment a kari a konfigommal kb két hónapot. ekkor 48-53 fok volt winfosba gémek alatt meg nem láttam 75 fok felett.
Egyszer csak valami kellemesen sípolós hangot hallottam (az egyterás vinyóm megvételének és beüzemelésének első napján.) Szóval vinyóra gondoltam. a Hang arról felől jött és másolás közbe restartolt a gépem.
Miközbe néztem a vinyót szabad kézzel megláttam hogy a vga venti nem pörög. illetve akad és csak néha pörög fel. Ezek után igy nézett ki windowsba:
56-85fok... mikor hogy ment a venti.Játék? Ezt komolyan kérdeztétek? Még a penumbra is kifagy ami nem egy húúde terhelő játék már amennyire én tudom. Érdekes hogy 3ds terhelés alatt kb olyan 80 foknál beüzemel a venti olyan 60%ra.
Szabályozni nemtudom mint régebben, és ugyanazt illetve a kártya driver kiadásának napjáig minegyikkel kipróbáltam. Nekem nem ment... még az asus hivatalos driverével sem. Smartdoc meghal 75 fok felett, és külön érdekesség hogy ha áll is a venti mutatja hogy éppen 80% forog.
Elvittem garba másnap kapom vissza hogy semmi baja, de amig melegszik be be sem kapcsol a vga. Ja igen és azelőtt volt szar a működése? Nekem ne mondjék hogy egyszer csak beáll a venti érdekes hangokkal és az normális hogy 80 fokon kezd el pörögni... Néha levágja a rendszeremet ami igen kellemetlen.
Szerintetek én vagyok hülye?
Előre is köszönöm a választ és kérdeznék alternatív megoldásokat is... mert hamarosan a garos srác fején kenyem szét idegemben...
Ha nem megy a gar mit javasoltok? -
twine
veterán
válasz
subaruwrc #41041 üzenetére
A "régi" 3870-emmel hasonló cipőben jártam mint te... azzal a különbséggel hogy én wery gyorsan szoktam túladni a dolgaimon....az összegekre már nem emléxem, de előszőr S1-el hirdettem, a legolcsóbb PH-s ár + 2 rongy S1-ért számolva(+ 12-es Nexus venti)....két napig a kutya fel nem hívott....harmad nap már majdnem levittem az árát ugy hogy, tul képp "ingyen" lett volna az S1 az uj tulajnak, de mivel annyira a szivemhez nőtt a hűtő, és úgyis ugyan azt vettem volna, gondoltam megpróbálom gyári hűtővel -2 rongy....aznap délután 3 ember akarta elvinni a kártyát, és majdnem könyörögtek....bennem ez olyan mély nyomot hagyott....itt a PH-n azt veszem észre,,1-2 ezer forint minusz rengeteget számít...még akkor is ha tul képpen az én esetemben pld...a hűtőért alig kértem valamit....szerintem szedd le róla azt az S1-et és találj rá ki valami "akciós" árat...( - S1 ) tuti hamarabb elviszik...persze azt csinálsz amit akarsz,,,csak egy ötlet a saját példámból okulva
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Anulu76 #41035 üzenetére
bocsi a chatért csak lejárt a szerk. idő...
Lehet, hogy hülyeség amit mondok, de lehet, hogy a BIOS-ban kell vmit engedélyezni a lapdodban, de az is lehet, hogy a CF híddal nincs vmi rendben. Én mindenféleképp megpróbálnám régebbi driverrel is, vagy más OP. rendszeren is. -
Kötelező
senior tag
hali
a HD4870 hűtése rámegy a 4850-re?
-
csana
senior tag
válasz
katt777 #41032 üzenetére
Valóban 17"-os a moncsim, ami akár változhat is a közeljövőben. A vérfrissítést a videókártyával kezdeném, mert naívan arra gondoltam, hogy egy 4850-essel nőhetnek az fps értékek natív felbontásban. Persze az összefüggést nem igazán értem a 17"-os moncsi és a korábbi kérdésem feleslegessége között. Bízom abban, hogy kifejted bővebben is a dolgot, hiszen nem vagyok egy guru, és reményeim szerint hülyébb nem leszek ha kérdezek.
-
SpZ
senior tag
hy
űber régen jártam a fórumon
felpattintottam 64 bites ultimate vistát, most aztán izzik a ref hűtős 4850,
melyik ati driver ajánlott és azon belül hogy tom felpörgetni a vid kártya hűtőmet -
kidarida2
csendes tag
Sikerült újabb infót szereznem.
Valószínű hogy túl melegedés. mert a drágaság 60-62 fok között mozog alapon.
Játéknál alig búg fel és valószínű túllépi ezt a hőmérsékletet mert nem úgy hűt.
Meg állítólag 40-50 fokon működik teljesen stabilan. nekem ehhez játéknál 50%ra kell állítanom ventit.Hallottam valami Ati GPU.. valamiről ami olyan program hogy előre meg adott profilt lehet alkotni meg bios mentésre is jó asszem.
Szívesen várom a véleményeket!
-
kidarida2
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Akkor visszaviszem kicseréltetni, mert ha melegedés nehogy már a gyári hűtő ennyire gagyi legyenKöszi szépen még egyszer!
-
kidarida2
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni!MSI 4870 es oc kártyám van és azzal lenne problémám, hogy bizonyos játékokknál(crysis, grid, mirrors edge, spore) egy idő után megnyúlnak a textúrák és elkezdenek fehér vibráló szerű pettyek megjelenni, majdnem mintha nem lenne kb. adás a tv-n csak ez ritkább nagyon nagyon sokkal
Miután kiléptem a játékból az asztalon is néhol észre vehetők miniatűr fehér kocka de itt már nem vibrál.
Olvastam hogy másnak is volt itt hasonló gondja ezért írtam ide a problémám:
Mellékeltem egy képet CCC ről egy ilyen játékból kilépés után az ottani 3d-s textúrák is megnyúlnak, Csak újra indítás után áll helyre minden.
Remélem látszik a lényeg.
-
Anulu76
csendes tag
hali
bocs, ha láma a kérdés, de Vista 64 alatt miért nem tudom az istennek sem beízzítani a Crossfire-t?
adott 2x4850 kari, abit quadgt alaplap. 8.12-es driver volt fent, de amikor beXeltem a Crossfire-pipát a driverben, a Vista visszadobta h inkompatibilis a driver...
Próbáltam a 8.12 patch-elt drivert, a safe mode beli ati event util kikapcsolást is, de semmi, nem hajlandó használni a crossfire-t...
5let? Priviben is jöhet a válasz
-
Gaboman
nagyúr
válasz
subaruwrc #41005 üzenetére
Igen én egy Gainward 4850 GS-t vettem 38-ba ami gyárilag tuningolt és gyári extra hűtős.
Ez még jó ár egy ilyen kártyáért de,egy Shappirért 4850-ért nem adnék ki ennyit ha még tuning hűtő is van rajta.
És itt nem leszólom a Shappire kártyákat mert nekem is volt több is és nagyon jók.
De az új Shappire 38k +5E Ft-os hűtő az 43 újonnan,de te használtan adod 40-ért,ez nagyon nem jó,így ne számíts sok vevőre.
Az enyém 48volt újonnan és 38ba árulták na az megfelelő ár érte.
Kb neked is ilyesmi különbségben kellene gondolkodnod. -
Bluegene
addikt
válasz
Ugyis garanciaztatom a kartyamat: miért mi baja?
-
smiti
veterán
válasz
Kedves Legkedvesebb Sógorom!
Az AC Accelero S1 teljesítményéről nincsennek kétségeim, tudod az előző 8800GT-men közel egy évig teljesített szolgálatot
Lehet kipróbálnék most mást is
Egyébként tudom hogy nem a hűtés miatt van gariztatni, hanem azért mert tücsöknek képzelte magát
-
vitezlejszlo
őstag
Kedves Rokonom
Accelero S1 5k + 1 vagy 2db Noctua 12cm-es venti meg ennyi, de ez kell az Auras-ra is. Bar nem latom jol, de mintha itt nem feltetlenul ferne el a VRM hutobordaja. Az S1-nek kicsit le van reszelve a vege, bar a Toxicon meg igy is kell tologatni a lamellakat
A gyarilag huzott procim alapban 35 fokos, terhelve 56. A gyari hutessel meg 56/95
Az Accelero fincsi
Elvigyem mutiba?
Ugyis garanciaztatom a kartyamat
NEM, NEM A HUTES MIATT!
c
-
smiti
veterán
válasz
katt777 #41003 üzenetére
Ez az Auras Fridge lett volna a másik kérdésem, hogy kinek van személyes tapasztalata vele
Mert szépek a külföldi tesztek eredményei, de én jobban hiszek a személyes tapasztalatoknak
mod:
Skizz igen most találtam meg , te vetted meg Nyugdíjastól egy könnyed 8k-ért, amúgy 13 körül van boltban, újonnan
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Nem olyan régen olvastam itt valakinek az adatlapján, hogy Thermalright T-Rad2 - t használ egy HD 4850-n. A véleményére lennék kíváncsi, megéri e azt a pénzt amit kérnek érte?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Anti Skizz félórára leállítva. Ha nem fejezi be, akkor végleg....
Aktív témák
Hirdetés
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, megkímélt
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest