Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacman_123
tag
válasz
Kiscsőke #49017 üzenetére
Gondolom itt mindent leírnak:
https://www.bauhaus.hu/informaciok/szolgaltatasok/garanciak
Ezt
"Nem vonatkozik", "nem vonatkozik", "nem vonatkozik" .. ja, meg arra sem vonatkozik. Elég rendesen körbe van védve ez az 5 év.
-
Márton111
aktív tag
válasz
Ajándékok #49013 üzenetére
Szia tegyél az egyik lapra rá két lábat zsanérral, ha felemeled a lapod a láb rásimul,és nincs útba, ha leengeded a lapot a láb a helyére áll, és alátámasztja.lehet valamivel oldhatóan ki is rögzíteni esetleg, ha kell. A másik lap egy alátámasztó léc által rátámaszkodhat az egyik lapra amelyiknek van zsanéros lába.
Így nem fog leszakadni, ha rátámaszkodtok az asztalra. -
Ajándékok
aktív tag
Sziasztok
Szeretnék csinálni/csináltatni egy 2 részes, felfelé felnyitható pultot. Létezik valami olyan megoldás, amivel elég mindkét felnyíló lap végére a sarok pánt és nem kell alájuk alátámasztás, hanem valahogy úgy csukódnak össze hogy megtartják egymást ?
-
troszti
aktív tag
válasz
Kiscsőke #49007 üzenetére
De ez megér 2x annyi pénzt?
A tartály méretét még talán megérteném, de többen azt javasolják hogy ezek a gépek elé kell egy ciklon+hordó/tartály, ergó mindegy mekkor a porszívó tartálya..
A garancia meg megint nem előny, mert 2x annyiért csak 3 évet kapsz, míg a többire 2 év van, azaz ugyannyi pénzből 4 év garanciád lesz.De ez persze csak az én meglátásom
-
ViktorSz
tag
Ez egy könnyített fakeretes fióktest lesz, ami fiókelővel és tele mappával kb. 20-25kg max.Ráadásul szerintem jól is fog kinézni
. Elvileg a stabilizátor ezekre a széles fiókokra van kitalálva, a teherbírás is elég, tehát jónak kell lennie.Meg aztán nem sokan hajlandóak kifizetni 200k - t 3db fiókcsúszóért.
-
troszti
aktív tag
Ha már így feljött ez a téma. Szerintem a lidl-ös kicsit túl van árazva, nem?
Vannak látszólag hasonló gépek, jóval olcsóbban. Vagy ezekről rosszak a tapasztalatok?
Pl ezekre gondoltam:
Güde GNTS 12 ~12.500 Ft
Scheppach ASP 15 ~14.000 Ft
Shop-Vac Super 1300 INOX ~13.000 Ft -
-
pacman_123
tag
Ezen a képen már akkor is röhögtünk egy jó nagyot, mikor először dobta be a köztudatba valaki ezt a Triton-"klónt". A termékképeket már nem szakemberek, hanem a "szélszesek" csinálják. Néha hálistennek
-
kapu2006
tag
-
pacman_123
tag
Ha vennél vödröt/hordót azt a többiek megmondják milyen vált be nekik.
Van akinek bejön a műa. hordó, van akinek állandóan horpad ... nemtom melyik a jó. De másik fórumon van aki vastag falú papírhordót használ.Én csináltam magamnak fahordót, Marius Hornberger videója nyomán, csak én 6mm-es rétegelt lemezből, ő kicsit vastagabb tömör fából. Sztem rétegeltből jobb, az már nem fog "mászkálni" az idők folyamán. Ha van kedved megnézni, egy 9 perces videót csináltam róla én is. Ez biztos hogy nem horpad be soha, mivel fa ezért "antisztatikus" is, és még mindig kezelhető súlyú. Persze ez nincs kész, egy kis időt (laza du.) kell rászánni. De jó móka és nem bonyolult
Plusz csövet én szintén ott vettem, ahol a porszívót (OBI), árultak ehhez egy külön fej- és csőkészletet.
-
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
(I)(#48822) eax1650(/I) Az alábbi módon oldódott meg a lamellázó vásárlás: (#48847) kavalkád kódja működik! Éltem vele!
Mert végül is megvettem a Triton lamellázót náluk! [link]
Vettem egy Makitát [link], de lötyögött ez is! vissza vittem a boltba! Ott néztünk egy másikat, de az sem volt jobb! Így lett Triton. Ez is mozdul annyit, mint a Maki, de 24.000-rel olcsóbb! A pici mozgásnak nincs jelentősége! Tiszta Makita copy!
Köszi a javaslatot! -
ViktorSz
tag
Ez egy "függeszthetős-mappatartós-zárhatós fiók" lenne,amibe egymás mellé fiókszintenként 3 sor mappa menne(tehát durván 1200mm széles korpusz kell hozzá).Na ami gyárilag erre van kitalálva,pl. egy 3-szintes fióksínrendszer,az kb 120-130 000ft,de ennyit nem szeretnék rákölteni(ill a vevő)és keresem az olcsóbb,ugyanakkor minőségi megoldást.
-
dudi6
senior tag
válasz
pacman_123 #48988 üzenetére
Köszönöm, akkor valószínűleg veszek egyet.
Meg akkor veszek hozzá ilyet is. Ha jól látom, ehhez még kell egy "vödör" fedővel és 2 db cső is, ezeket hol érdemes beszerezni?
Első körben csak takarításra kell, esetleg Aldis, lidl-s kézi körfűrészhez, kézi gyaluhoz, meg nem is tudom mim van még... -
ViktorSz
tag
Sziasztok! FDS-RCS/FDS-RCSA fiókcsúszóval csinált már valaki 125cm széles(30cm magas) fiókot? Golyós fiókcsúszóval már csináltam, de annak borzasztóan nagy oldalra a billegése és nem mindig záródik rendesen. Szóval a kérdésem az lenne, hogy az FDS-RCS - nek is van-e ilyen billegése, vagy az már jó? Igazából a szakkönyv is csak a push-open-esre írja, hogy max600mm széles lehet...Duplafalú fém fiókoshoz van stabizátor, de azt csak a legvégső esetben akarok, jó lenne megoldani olcsóbban.
-
pacman_123
tag
Én is csak jókat hallottam róla, ár/érték arányban, hobbista fórumon sokan nyúzzák. Meg amúgy ... 3 év garival elég jól védve is vagy
Nekem olyan tesója van, amit az OBI árul, az is sajátmárkás. Asszem 2015-ben vettem. És ment/megy sokat, hobbista szemszögből nézve. De azt tegyük hozzá, hogy amíg nem teszel elé porleválasztót, hobbi szint ide vagy oda, pillanatok alatt eltömíti a szűrőt a finom por. És onnantól kezdve ugye .... csak kínzod. Azaz:
- vagy rohadt gyakran üríted, és paskolod ki (fújod ki kompresszorral) a port belőle, sokkal hamarabb leamortizálva a szűrőjét (ami nem annyira olcsó).
- vagy teszel elé (kényelmetlen vagy sem) egy leválasztót.Eleinte az egyes verzió volt nekem is, aztán meguntam az állandó ürítgetést, meg megsajnáltama porszívót is. Ciklonos leválasztó óta (ilyet vettem, csak nekem 28$ volt "ingyen" szállítással) 2-3 havonta belenézek a porszívóba, mert a nagyon finom por azért a ciklonoson is átmegy, egy kicsi. De nem napi nettó fél-egy óra (függően persze attól mit szívsz el) munka után állandóan. Érdemes átgondolni, melyik a jobb.
Ja igen, mit szívnál el vele? Például Metabo HC 260-at nem fogsz szeretni. Meg úgy általában olyan szerszámot aminek nagy (50 mm-nél lényegesen nagyobb) az elszívó csatlakozója, és sok levegő kell neki, nem pedig nagy vákum (a porszívó az utóbbit tudja).
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Eezzel a Lidl száraz-nedves porszívóval van valakinek tapasztalata? Megér ennyit vagy van esetleg jobb ennél ilyen árban?Hobbi szinten kell csak. Lakás felújításnál is jól jönne majd. -
Márton111
aktív tag
"elektromos gyaluból is van ugye asztali meg ipari kivitel."
Amúgy jókat írsz, egy pici pontosítást megint tennék.
Szerintem asztaliból bor van ,kézi,és nem kézi gyalugépből meg, barkács,és ipari kivitel.Azonbelül gyalugépből van abrichter(egyengető), meg vastagoló,(vagy vastagsági,) a kettőt egyaránt tudó meg: kombinált gyalugép .Mi asztalosok így hívjuk őket.(A gépismeret T.K. is így említi azokat)
Ezek műhelygépek a könnyebbek pl.:dewalt D27300hordozható autóval, úgy 50kg-os, a nehezebbek, meg 2-3mázsa... -
Vesa
veterán
válasz
kavalkád #48981 üzenetére
Valójában -logikailag-, teljesen igazad van! Kézi gyalu alatt a nem elektromos gyalut értem -meg általában mindenki-, tehát logikusan a kézi körfűrész esetén is az elektromos körfűrész lenne a megfelelő megnevezés. De a hétköznapokban még a szakboltokban is kézi körfűrészként árulják az elektromos körfűrészt. Tovább bonyolítja a dolgot, hogy az asztali körfűrész is valójában elektromos körfűrész, illetve elektromos gyaluból is van ugye asztali meg ipari kivitel. Mindenesetre, a sima kézi fűrész az egyértelmű mit jelent, a kézi körfűrész megnevezést pedig az olyan elektromos körfűrészre használják, ami nem merülőfűrész, nem asztali elektromos körfűrész, és nyilván nem valamiféle "kurblival tekerős" manuális körfűrész, mert ilyen valóban nem létezik.
-
kavalkád
senior tag
valóban hülyén jött ki amit írtam, a kézzel hajtott körfűrészre értettem, hogy nincs.
ez a "kézi" előtag az én fejemben az emberi erővel működtetett szerszámokat jelenti.a "kézi gyalu" akkor most mire vonatkozik? az elektromos kézi gyalura vagy a hagyományos tologatós gyalura?
-
Vesa
veterán
válasz
kavalkád #48977 üzenetére
Csak annyira "nem létezik", hogy külön csoportot képez az árukeresőn....vagy az OBI-ban.
-
Márton111
aktív tag
válasz
kavalkád #48977 üzenetére
A kézi körfűrész, kézi gyalugép, a kézi gépek kategóriájába tartozik.
Mert kézzel tologatod az anyagon.És nem az anyagot a -gép- asztalán .
Nekem pl. van 2 db,kézi körfűrészem, a nagyobb, állványba építve van ,ezért őt egy kicsit - állványos ,vagy asztali - asztalos körfűrésznek tekintem,pedig csak egy merülőfűrész.Ráadásul metabo, no ennek a névnek Tibi örülne csak igazán. -
Vesa
veterán
válasz
pacman_123 #48972 üzenetére
Igen, pontosan így értettem! Köszönöm a kimerítő választ, akkor megpróbálom a gérvágó+véső párost, ez kivitelezhetőnek tűnik.
Egyébként fogópár lenne belőle, gerendához, szerintem oda nem olyan fontos a teljesen sík felület.
kapu2006
Köszönöm neked is, de sajnos kézi körfűrészem nincs. :-( -
pacman_123
tag
válasz
pacman_123 #48972 üzenetére
Elrontottam, inkább ez a rész érdekes az előzőleg linkelt videóból. A lényeg hogy nem kell teljesen kiszedni a gérvágóval az összes anyagot, utána kalapáccsal-vésővel pillanatok alatt kiigazítható a csapolás felülete.
-
pacman_123
tag
Csak hogy jól értem-e: a palló teljes szélességében, 20 cm hosszúságban szeretnél 2,5cm anyagot leszedni, kb így?
Ha SEMMI másod nincs (véső??), egy kérdés még felmerül: a gérvágód sínes? Mert akkor így szedném le. Nem tudom mennyire fontos a sík felület a leszedés után, ez ugye függ attól milyen fűrészlapod van (váltottfog? egyenes/trapéz?), meg függ attól is mennyire konstans a mélységütközés a cuccon - ha fontos a nagyon pöpec felület, akkor leszedném gérvágóval ahogy linkeltem mondjuk 2,4cm-ig, maradékot az elektromos gyaluval igazítgatnám ki, és a vállhoz közel, ahova nem fért a gyalu ... csak van egy vésőd+kalapácsod is :-) És előbb-utóbb nem lenne ördögtől való 1-2 kézigyalu, 1-2 jó kézifűrész, japán fűrész beszerzése, ilyen esetekre. Építgetek egy hengercsiszolót, az eleje felé a galériénak láthatsz hasonló csapolást, rögtön nyolcat. Semmilyen elektromos kütyüt nem kapcsoltam be mikor azok készültek, csak fűrész, kalapács, véső, gyalu.Én ezt a pallót egy JÓ kézifűrésszel (nekem ami nagyon bevált a haladós fűrészelésre egy Stanley FatMAX fűrész, nagyon szépen lehet vele haladni) plusz véső, és/vagy kézigyaluval csinálnám. És majdhogynem hamarabb meglennék, mint mondjuk egy felsőmaró, min 3 de inkább több menetben marva le a 2.5 centit
Még az jutott eszembe, hogy nem tudom milyen hosszú a pallód. Ha több méter, azt elég nehéz tologatni fűrészlap-szélességben, mondjuk 3,2mm-es fogszélesség esetében több mint 60 alkalommal. Ekkor csinálhatod azt hogy mondjuk nem 3 miliméterenként tolod arrébb, hanem mondjuk ~centinként. Kalapáccsal kitöröd az anyagot, és az elektromos gyaluval gyalulod készre a felületet. Persze itt is jobb lenne egy szélesebb véső. Hasonló módon a vágásokat mint itt ebben a videóban.
A dekopírfűrész itt nem sokat ér sztem.
-
Vesa
veterán
Egy gyors kérdés...van egy 5cm vastag palló, aminek a végein 20cm szélességben le kéne vágnom az anyagvastagság felét, tehát 2,5cm-t kéne meghagyni. Mivel lehet ezt házilag megoldani? Marógépen nincs. Esetleg elektromos gyalum az van, dekopírfűrész és gérvágó is, de egyikkel sem mertem nekimenni.
-
GeriCool
aktív tag
Soká!
Jogos, ott az 5 pont. Pedig szokásom nevet írni, de most mobilról tettem meg ezt és valószínűleg lustaság volt.
Elnézést!Rögtön az írásodhoz kapcsolódva. Esetleg fűrészlap beszerzési forrást ajánlani (márka vagy szakbolt). Pesti előnyben, de természetesen bármit meg lehet ma már rendelni netről (bár a személyes találkozót részesítem előnyben).
-
-
ph2012
senior tag
Tisztelt Asztalosok!
Ebben a budapesti panel lakásban kellene konyhaszekrény ajtó előlapokat kicserélni újra: [link]
(a régi konyhaszekrény oldallaphoz illő ajtót kell készíteni, fém kilinccsel).
A konyhaszekrény pult el van törve, azt is ki kell cserélni.
Így néz ki a konyhaszekrény: [link].Másik munka:
a gardróbban új polcrendszert csinálni. Nem kell ajtó sehova, csak polcok és egy vállfa akasztó rész is. Így néz ki a gardrób polcrendszer egyik oldala (a fal másik oldalán is vannak polcok csak az nem fért rá a képre): [link]Ez a két munka mennyibe kerülne?
Köszönöm a választ. -
Soká
senior tag
válasz
DopeBob #48964 üzenetére
A legegyszerűbb megoldás a lyukak behegesztése lenne, utána sarokcsiszolóval síkba hozni, festeni.
A fával történő körbeburkolásról lebeszélnélek. Az még hagyján, ha a tetejére teszek egy kapaszkodólécet, de körbeburkolni? Gondold el, ha arra az 50x30-as szelvényre ráteszel pluszban 2-2cm-t fából, abból egy nagy bumszli kapaszkodó lenne. Szerintem nem is nézne ki arányosan, sok anyag, sok munka.
Beltérben egy lakkozott pipaléc is megtenné (nálunk ez van, így vettük...) de kültérbe mindenképpen akác esetleg tölgy kellene.
Én, személy szerint úgy csinálnám, hogy nem közvetlenül fektetném rá a zártszelvényre (ott a víz jól megmarad és csak rohad) hanem a zártszelvénytől eltartanám 20-30mm-re a fa kapaszkodót. Ennek persze akkor van értelme, ha a fém korlátod eleve alacsony és az eltartott kapaszkodó nem kerül zavaróan magasra.
A kivitelezése igényel nem kevés lakatosmunkát.Ha simán ráfekteted a lécet, akkor azt javaslom, hogy legalább 65mm széles legyen ez a kapaszkodó és úgy alakítsd ki marással, hogy a két szélén legyen egy vizorr. Vagy eleve középen alul bemarsz a lécbe, hogy kicsit "ráhajoljon" a léc a zártszelvényre. A fa vastagságától függ, hogy átmenő kapupánt-csavarral rögzíted a fát vagy alulról nem átmenő csavarkötésnek is van-e elég hely?
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
kis segítséget szeretnék kérni. Vettünk egy házat, a terasz korlát fémből van, a tetején egy 50x30-as zártszelvény van, de a szerelés miatt több helyen felülről át van furva + valahogy ledugózva. Nem túl esztétikus és a víz is befolyik.
Arra gondoltunk, hogy felül a kapaszkodó részt fával beburkoljuk, de nem találunk senkit, akit vállalná a munkát. Valakinek van esetleg ötlete, hogyan lehetne kultúráltan megoldani? Talán elég lenne a tetején és a két oldalát burkolni valami léccel? Szerszámok vannak, arra gondoltam, ha nincs más, megpróbálnám.
-
Soká
senior tag
válasz
GeriCool #48958 üzenetére
(a facebook óta harapózik az a szokás, hogy a kérdezők nem írják le a kütyü nevét csak bedobnak egy linket vagy egy fotót és találja ki az ember... A probléma csak annyi ezzel, hogy így nem segítünk annak aki később jön és keresni szeretne. És miért kell rákattintanom a linkre, hogy megtudjam, érint-e a kérdés vagy sem.)
Szóval Scheppach szalagfűrészről van szó.
Az én tapasztalatom az, hogy ezek a kis fűrészek is jók tudnak lenni, ha jó a lap és jó a beállítás. De méretüknél, kapacitásuknál fogva nem alkalmasak nagyobb munkára. Nálam modellező jelleggel kisebb anyagokhoz (jellemzően keményfához) jól használható. A legkisebb Scheppach Toolson néven a bauhausban olcsóbb. De sokan foglalkoznak szürkeimporttal, és 60-70% körüli áron be lehet szerezni ezeket a gépeket.
Én éppen tegnap vettem 37-ért egy OSM 100-as csiszolót. -
GeriCool
aktív tag
generatoros köszönöm válaszod
-
MrChris
nagyúr
Bekockáztattam kínából egy készlet csapágyas stábmarót azt, amivel lehet az éleket kerekíteni. 5 különféle méretű került 18$-ba! Ennyiért van itthon egy alap márkás. Meg is érkezett, mint látható hatot csomagoltak!
Ráadásul nem is duplán, hanem méretsorba! A próba még hátra van.
Készítettem M6-os kapupántból és bútor csavarból síncsavart, meg alu lapból sín csúszka anyát vagy mi ennek a neve. Aztán vettem ma M8-as kapupántot, abból még kalaszabbra lehet csinálni. Ezek az unimax sínbe valók. Még a 30mm-es sínbe kéne ilyen síncsavart kitalálni. -
Márton111
aktív tag
válasz
Winner_hun #48924 üzenetére
Köszi a segítséget,sikerült,segített, intézkedett.
Visszatértem. -
generatoros
tag
válasz
GeriCool #48958 üzenetére
Nekem merülőfűrészem van ebből a márkából, megelégedésemre teszi a dolgát. A szalagfűrészgépek méretével kapcsolatban, az a véleményem, hogy a 200mm átmérőjű kerekek eléggé határeset. nekem 300mm átmérővel van egy dewalt 7..? és Ő is csak kisebb dolgokhoz jó.Talán a többiek is megerősítik a véleményem.
-
Salex1
őstag
Hobbi célra, milyen dekopírt ajánlanátok? Most van egy nagyon gagyi, talán praktiker saját márkás, amivel képtelen vayok egyenesen vágni. A sima bútorlapban ferdén vág a penge. Próbáltam a múltkoriban sin mellett vágni, hogy biztosan egyenes legyen. Szépen végigtoltam és a éreztem, hogy nehéz tolni...aztán a végén szembesültem vele, hogy a felszínen a sin mellett szép egyenes vonal van, de a másik oldalon a penge már több,mint 2cm-rel arrébb ment. Új, Bosch penge volt. LIDL/ALDI féle jó lehet?
-
MrChris
nagyúr
Magamnak megcsinálnám.
Nagyjából mindent magam csinálok otthon, tartok tőle, hogy a vízszerelésen kívül a fűtést is nekem kell... Villanyt csak minimálisan, abban bratyóm a tudor. Eljutunk oda, hogy ténylegesen csak azt kell csináltatni ami valami engedélyhez kötött. Viszont egyre felhasználó barátabbak az anyagok, szerszámok, csak időm nincs ennyi...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest