Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Valaki tud nekem segíteni abban, hogy mit jelentenek az élzárásnál a következő lehetőségek? KATT a linkre.
Esetleg azt jelentené, hogy mely oldalakra kérem az élzárást? Vagyis ha mind a 4 oldalra kérek, akkor a 2 hosszú + 2 széles lehetőséget válasszam? Köszi!"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
pali923
aktív tag
válasz thyeby #47794 üzenetére
A mai mosógépek már nem ugrálnak úgy, mint a régi Hajdú Energomat. Mi is azt használtuk vagy 25 évig, és működőképesen adtam el. De a beton megsüllyedt alatta. Utána volt egy másik felültöltős, az már szolidabb volt. 2 hónapja van új, elöltöltős mosógép, a tetején egy szárítógép, ezek nem ugrálnak egyáltalán.
A mosószert bele lehet tenni a mosógépbe, folyékonyakat használnak sokan, kis pohárban kell beletenni a gépbe. Az öblítőt viszont a gépnek kell adagolnia magának, és az a mosás végén van, muszáj valamilyen fiókba vagy hasonlóba beletölteni. Inkább ott lesz a probléma. De az elöltöltős mosógépeket úgy tervezik, hogy valamit rá tudj tenni, másik gépet, pultot, akármit. Nem kell aggódni emiatt.[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
ttower
aktív tag
válasz thyeby #47794 üzenetére
De, simán lehet. Mi vagy a kapszulát szoktuk az oldalttöltősbe bedobni, vagy a folyékony mosószert a mosószeresflakonon lévő kék/zöld/lila/bármilyen kupakba öntve szintén be a ruhákra. Évek óta pont ugyanúgy mos mintha az adagolón keresztül menne (úgy csináltuk régen, aztán átszoktunk).
Ui: Ti melyik körömlakkot ajánljátok ha fémre kell jelölnötök?
[ Szerkesztve ]
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
thyeby
őstag
Igazad van. Már megint Neked van igazad. A faszinak se fent se oldalt nincs ott semmi.
No, a héten megjön a mosógép, oszt vakargatom majd a hajam hűlt helyit. Mit agyaljak addig, amíg nem is láttam még élőben ilyen mosómasinát?Most egy felültöltős van, azt használtuk 10+ évig. Nóném, hót rozsda, de még mos. Abba nincs is semmi mosószeradagoló, Editem egyszerűen beledobta ezt a mosóbigyókapszulát a ruhákra. Oldalt töltőset meg eddig még csak boltban láttam, meg a Tomi szuper dobozára rajzolva. Nem lehet az oldalt töltősbe csak úgy a ruhát nyakonszórni mosóporral?
Nna, jó vagyok. Már mingyá' a körömlakkokról kezdünk el diskurálni itt az asztalos totyikban.
Több fa van, mint asztalos!
-
mdk01
addikt
válasz thyeby #47782 üzenetére
Ki lehet venni mindegyiket a takarítás miatt és az ne tévesszen meg hogy ilyen könnyen kikapta. Elötte egy hétig lehet gyakorolta, ráadásul neked ott van egy bútorlap oldalt. Szóval csak óvatosan örülj. Nézd meg meddig lehet kihúzni meg kalkuláld ki hol lesz a m.gép eleje hátha egy-két centin bele lehet majd fentről önteni.
-
jeriko2
tag
válasz thyeby #47780 üzenetére
Csináltam fürdőbe munkalapból pultot. El is számoltam, éppen csak befér alá a mosógép. Felül max. 1 cm van. Két oldalra szekrény került, ott kb 2-2 cm lehet (ez szándékos). A gép nem ugrál még centrifugáláskor sem, így használjuk 3 éve.
A munkalapot körben egy szögvas tartja a falon, körbe kikentem szilikonnal. -
Armahun
addikt
válasz thyeby #47787 üzenetére
Ha mutatsz róla képet, hátha lesz valami ötlet itt.
Pár éve hívott anyu keresztlánya hogy találjunk ki valamit, mert vettek új mosógépet és nem fér be a fürdő ajtón.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
thyeby
őstag
válasz Armahun #47786 üzenetére
Nem kell bocsánatot kérned, sejtésem volt, hogy nem mindnek vehető le.
A lábkiszedés meg azért nem jó, mert van padlóösszefolyó a fürdőben, és a gépnek vízszintesen kell állnia.Most épp az a nagyobbik hasfájásom, hogy a burkoló felkúrta a csempét a falra, és nem nyílik tőle az ajtó. Gyalulás nem játszik, túl sokat kellene kiszedni belőle. Vakarom a fejem, hogy mit tegyek ezzel. Már izomlázas az agyam.
-
Armahun
addikt
válasz thyeby #47785 üzenetére
Hát ennek mégsem lehet , bocsánat. Úgy kellett volna írnom hogy általában.
Esetleg ki tudod venni a lábakat, ha gumi lapon lesz.
[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Armahun
addikt
válasz thyeby #47780 üzenetére
A mosógépeknek ugyan ugy mint a különálló mosogató gépnek le lehet venni a tetejét.
Ez 3 centi szokott lenni. máris csak 82 a gép magassága.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
thyeby
őstag
válasz Zerdal #47778 üzenetére
Okés, köszi.
Ami engem izgalomban tart, az az, hogy a pult és a gép közt mennyi az egészséges minimum.
Hasfájásom a következő:
Adott két dolog. A mosógép magassága 85 cömö (most van úton valószínűleg a mallponthu és köztem), a felette levő pult max magassága pedig 91 cm lehet.
Differencija tehát 6 cm. ebbe kell beleférni a pult vastagságának, és a luftnak.
Ami igazán érdekessé teszi a dolgot, az az, hogy megvettem a mosógép alá az obiban egy 15 mm-es gumilapot. Nem is annyira a süket fülem miatt, hanem mert nekem nem tetszik, hogy egy betonfödémet ciklikusan, tartósan mesterségesen rázunk centrifugával és egyéb ember által kitalált okossággal.Létezik úgynevezett kompaktlemez, amivel építeni lehet munkalapot is, és csak 12 mm vastag. Elmentem Miskolcra a Jafholz-hoz, hogy megvegyem (nyíregyházi vagyok). Az a kisebbik baj volt, hogy nincs készleten, rendelni köll, és május negyvenre jön meg. Azért nem csaptam pacsit rá, mert meg kell venni egy 4 m x 2 m-es táblát, amiből nekem kell 2 m x fél m. A tábla ára négyszázezer forint.
Aztán legközelebb Székesfehérváron és Móron leltem vállalkozást (Erfa), aki vállalja a megmunkálását. Híjtam őket tájékozódás gyanánt telefonon. Se fel nem vették, se vissza nem hívtak.Fürdőszobába szeretnék egy 500x1800-as lebegő pultot (alá a mosógépet). A pult egyik sarkát le kell 500 rádiusszal kerekíteni. Gránit, márvány kilőve, hiába nyernék azon is értékes mm-eket, mert a páromnak a temetőt juttatja az ilyen kő eszébe.
És hamarosan őrjöngenem kell, hogyan oldjam meg ezt az egészet.Több fa van, mint asztalos!
-
mdk01
addikt
válasz thyeby #47776 üzenetére
Kivetőpánt miatt alapból kell egyik oldalon 2-3cm a másik oldalon sem árt a centrizés miatt. Mélységre csak a sekélyebbik 50cm-es m.gép lehetséges. Működőképes megoldás egyetlen negatívuma ennek a megoldásnak a mosószer betöltő izébe nem lehet felülről adagolni semmit mert ott a pult.
-
thyeby
őstag
Szabadon álló mosógépet dugott már valaki szekrénybe?
Mennyi luftot kell hagyni neki?Több fa van, mint asztalos!
-
kavalkád
aktív tag
válasz SchumiBácsi #47774 üzenetére
jogos, kösz!
-
őstag
-
kavalkád
aktív tag
a kézi körfűrészemre az van írva, hogy 4700rpm. ez a motor vagy a tárcsa fordulatszáma lenne?
-
thyeby
őstag
válasz runner 125 #47768 üzenetére
Nagyon hasonló problémán agyalok már egy hónapja. Ha lesz időm, ma meg is kérdezem a fórum guruit.
Amit Neked üzenek, biztató (biztató az rövid i?) segítség lehet.
Gyakorlatilag pont ezt a méretet készítettem el 10+ éve a műhelyembe, amikor indult a vállalkozás. cca 600x2800.
Nem volt idő szarakodni, meg agyalni, de nagyon kellett egy sík felület munkapadnak. Adott volt egy kifli asztallapú íróasztal (nagyon kifli, a közepén bő centivel behajolva), és egy épp kallódó épp 600x2800-as 18-as bútorlap. Elaszalantam a vasudvarba, vettem egy szál 6 méteres 20x40x3-as zártszelvényt. Fellöktem az íróaszalra kettévágva. Egyet előre, egyet hátra. Bejelöltem a vason azt a négy pontot, ahol érintkezett az íróasztallal, és heftöltem oda négy fület, amit az asztalba csavarozhatok. Vízmértékkel addig ékeltem ezt a négy pontot, amíg megszületett az elvi sík. Lecsavartam, rádobtam a bútorlapot, és alulról, ahol hozzáférhettem, reissercsavarokkal úgy arasz távolság sűrűen végigrögzítettem az egészet. Még élzárni se volt időm. Gondoltam, hogy ha lesz majd több időm, csinálok egy pontosabb, stabilabb síkot. Jól sikerült. Olyan jól, hogy ez lett aztán a műhelyem vezérsíkja. Etalon, amit ha meglátnának a francia túdósok, vitrin mögé dugnák a platinaméter mellé.Azt gondolom, hogy ugyan kurvául különböznek az alátámasztások, mint amit Te tervezel, de én jó esélyt adok annak, hogy tisztán a szélén alátámasztva két zártszelvényt élével, majd elég sűrűn végigcsavarozva, nem fog az bántón meghajolni. Ugyanis ezek a csavarok a zártszelvényt is egyenesben maradásra kényszerítik, meg a bútorlapot is. Kivált, ha elől duplungolsz vagy 10 cm-t, hátul meg alátámasztod egy falra szerelttel - ahogy az előttem szólók megírták.
Ja, és ha belefér a designba, akkor a lap legközepét középen alátámasztva egy pószpász savállócsövecskével, óriásit lehet a vakreményért tenni.A kérdés az, hogy mennyire lesz a legközepe terhelve. Szerintem egy átlag irodai felhasználásra jó lesz. (Átlag alatt nem azt értem, hogy Irénkét időnként végigreszeli rajta az iroda összes hímtagja.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én 125centiméteren 2db 25×25×2mm zárszelvénnyel támasztottam.
3méteren félig meddig duplázva sztem is 40×60mm lesz a beugró 3-5mm falvastagsággal, csak az a gond hogy ilyen távolságon még a zártszelvény is meghajol a saját súlya alatt.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
nullpoint
őstag
Bútorlapból 2800mm a jellemző táblaméret, amiből olyan 2780mm ami szerencsével kihozható készméret.
Esetleg préseltetni lehet, ha van olyan hosszú dekorlemez abból a színből, vagy Egger munkalap, náluk van sok szín ami bútorlap és munkalap is kapható. Ilyen hossznál mindenképp egy erősitett falú zártszelvényt javasolnék alulról felrögzíteni, 40*60mm élére, bemarva vagy simán ütköztetve, lehetőség szerinti mértékben az elülső élhez közelítve.
Bútorlapnál elég lehet a látszó élnél duplungolni 7-10 cm nyi mélységben, ez némi takarást is ad a zártszelvénynek.
Hátul természetesen érdemes teljes hosszban felfektetni, erre akár egy élére állított18mm vastag bútorlap is elegendő a falra rögzítve.
A gardróbajtóhoz való ellenhúzó nem jó, azzal csak az ajtó homorú vagy a domború deformációját tudod visszaállítani.
[ Szerkesztve ]
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Ha szeretnék duplungolt bútorlapból egy 60cm mély, 3 méter hosszú irodasztalt, amit a hátsó élénél és a két oldalánál szeretnék csak felfogatni (magyarán, "lebegjen"), akkor mivel lehetne magát a lapot kimerevíteni, h ne szálljon meg a közepe?
Vagy ez teljesen reménytelen távolság?Gardrób ajtóknál is használatos merevítő segíthet, vagy van-e erre egyéb sepckó megoldás?
Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
nullpoint
őstag
-
-
nullpoint
őstag
Dynalog azt mondja elég egy oldalt erőhordozó a HF-hez. Persze párban kapható csak
-
kapu2006
tag
válasz bazsimano #47759 üzenetére
Próbáld meg olyan üzletben ahol központi fűtéshez árulnak szerelvényeket. Egycsöves rendszerhez létezik alsó felső szelep összekötő cső. Krómozott.
Ez kb15-18mm vastag.
Vagy, ha ez túl drága, ugyanitt réz központi fűtés cső. Három méretben kapható.
Ezt tükörfényesre polírozva, lakkozva. Egészen jól mutat.
[ Szerkesztve ]
-
nullpoint
őstag
válasz thyeby #47755 üzenetére
Hf-nél jó ötlet a feneket feljebb tenni, mondjuk az 10m az körömbarátabb mint az 5mm.
A táblázatból megkaptad hogy 3,7kg lesz a súlya az ajtódnak. Az megszorzod a korpuszmagassággal, amit most feltételezzünk hogy megegyezik az ajtómagassággal, ami 300mm, és akkor azt kapod hogy 1110.
Az pedig tiponnal 20K2E00T a blum katalógus szerint, és az a legerősebb.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz nullpoint #47751 üzenetére
HF-hez úgy tudom, nincs is tip-on. Azt úgy fogom tudni nyitni, hogy a bútortest fenéklapját fél centivel feljebb szerelem - annyiba már beleakad az ujjbegy. (Vagy legyen 1 centi? )
Igaz, a fotón épp motoros van (az nekem nem csak qrvadrága, de nem is tetszik), nem is nagyon értem, hogy itt miért így szerelték?Kérlek, tegyük már rendbe ezt a faktorszámítást:
Kiolvasom a szélesség-magasság táblázatból a beírt értéket:
Ez 300;900-nál 3,7. Ezt megszorzom a sűrűséggel? Akkor az eredmény 2812. A HKS-E TIP-ON teljesítményfaktora viszont 960-2215. Mit csinálok én rosszul?
-
-
nullpoint
őstag
A sima HK-nál a kicsi ajtóval ha a korpusz belméreted 170mm alatt van akkor már nyűgös lehet.
-
nullpoint
őstag
válasz thyeby #47743 üzenetére
Ahogy már írták, neked a legkisebb erőhordozó kell a HF-hez.
A két kicsi sima felnyílónál gondolom HK lesz, de oda elég lenne a HK-S, az kisebb és olcsóbb is.
Viszont HK-S nél a legerősebb erőhordozó kell a szélesebb ajtóra, a kicsire meg a leggyengébb.
A tipont HF-nél még nem használtam, azt érdekes lesz fogantyú nélkül nyitni.
Üveget kifúrja neked az üveges, emelllett javaslom hogy edzesd is meg, filléres tétel pluszban és biztonságosabb. Pántfuratnál ha edzeted az üveget akkor lesz egy kis vékony vágás a pántfurattol az üveg széléig, azon a pár mm-en.
Mindezek mellett ha annyira fáradt vagy, hogy a szükséges erőhordozó kiszámítása is már meghaladja a kapacitásodat, akkor ne állj még neki az aventosok szerelésének, mert hiába egyszerű a rendszer, ha soha nem használtad még akkor elfúrogatás lehet a vége.
Itt most elmondjuk hogy miket vegyél meg, de nem tudunk ott állni melletted amikor csinálod.
[ Szerkesztve ]
-
kapu2006
tag
válasz thyeby #47747 üzenetére
Ezt beszéld meg az üvegessel. Te otthon ki nem fúrod. Legalábbis kis veszteséggel. De lehet, hogy van ragasztós kivetőpánt is. Akkor nem kell fúrni.
Van csak q.va drága. Az utolsó kettő.
Kérdés mennyiért fúrja az üveges.[ Szerkesztve ]
-
kapu2006
tag
válasz thyeby #47743 üzenetére
Tehát:
Korpusz magasság : Aljától a tetejéig 2 x 300mm= 600mm
Az egyes lapok súlya : 0,3 x 0,6 x 0,018m= 0,00324m3 * 800kg = 2,592kg x 2db = 5,184kg
Az erő 600 x 5,184 = 3110Nem adtam hozzá a fogantyú súlyát.
Szerintem 1 db. erőkar elegendő, lévén csak 60cm a szélesség.NEM! Kettő kell a gyengébbikből!
Azért várj még más válaszra is. (több szem.... :-) )
[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
de ahhoz tudnia kellene az eredeti kérdezőnek, hogy mit keressen
ez szerintem nem sima rozsdamentes acélcső, hanem valami nikkelezett/krómozott csoda[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Fiúk!
Csinálom a konyhaszekrényt. Nem dolgoztam még aventos-al. Az erőhordozó kiszámításához nekem kevés az agyi kapacitásom, nem értem az útmutatót. (Már enélkül is izomlázas az agyam - totál lakásfelújításban vagyok, egy szobában élünk már ötödik hete, és a műhely is be van dugulva új és régi mosógéptől, sütőtől, meg ilyen "apróságoktól".) Aventos HF harmonika felnyíló, ami 2 db egységesen 300x600 (tehát összesen 600x600) frontot nyit. Nekem ehhez elég a 2200-as erőhordozó?
Van továbbá két db nem harmonikás felnyíló ajtó. Az egyik cca 200x600, a másik pontosan 300x900. Ezekhez melyik TIP-ON felnyíló erőhordozót kell választanom?
A front 18 mm-es MDF.Nem merek Nélkületek kattintani a Sevrolandnál, mert nem occó mulatság, ha elrontom a rendelést, és az idő is kezd szűkös lenni.
Örök hálám annak, aki biztosra kisegít hamar.
[ Szerkesztve ]
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
ilyen fem rudat szereintetek honnan lehet szerezni? eloszoba szerenyhez lenne cipotartos reszhez.udv
b. -
pacman_123
tag
válasz SchumiBácsi #47740 üzenetére
"Sztem a gyári korong vékony mint a papír: 1.4mm ha jól emlékszek."
Te milyen korongot kaptál a GTS10-hez? Nekem - emlékeim szerint - egy 24 fogas, 3.2mm kerffel szállított korongom van. Annak kizárt hogy 1.4mm lenne a lap vastagsága. Sztem annak is 2 felett van. De lemérem este, mert ciki ha rosszul emlékszek.
Az, hogy ezzal a lappal nem tudsz szépen bútorlapot vágni egyáltalán nem lep meg mert sem a fogszáma, sem a fogkiképzése (váltott) sem a fogszöge (pozitív) nem teszi erre igazán alkalmassá. Írtam korábban többször is, hogy a bútorlapvágó nemcsak attól az, hogy sok foga van, hanem mindhárom paraméterét ehhez a feladathoz igazították: sok fog, egyenes-trapéz fogalak, negatív fogszög.
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
őstag
válasz MrChris #47739 üzenetére
Sztem a gyári korong vékony mint a papír: 1.4mm ha jól emlékszek.
A bútorlapvágó 2.2mm lesz és ezek után minden másfajta korong. Amúgy a GTS 10 XC fordulatszáma is érdekes, mert a környékén levő gépek mind gyorsabban pörögnek legalább egy ezres fordulattal. MDF-re a 3200 mondjuk tökéletesnek tűnik, de bútorlaphoz egy 4000ezres fordulatnak jobban örültem volna. Azonban úgy tűnik hogy a fogszám emelése majd kompenzálja ezt a dolgot.
-
MrChris
nagyúr
válasz SchumiBácsi #47737 üzenetére
"rezonancia keletkezik a korongban ezért nem lesz teljesen egyenes a vágás." Ez nálunk is általános, nem tudtam mást csinálni, bele kell kalkulálnom egy 1mm-es utóvágást ami már egyenes. Arra nem emlékszem, hogy ez mindig ilyen volt, vagy volt ez jó is. Normális a jelenség? Már volt párszor éleztetve.
-
Soká
senior tag
válasz SchumiBácsi #47737 üzenetére
A régi bútorlapokon vastagabb volt a laminált fólia, szerintem az anyaga is tartósabb volt. Ráadásul elképzelhető, hogy idővel az anyag ridegebbé válik és nehezebb lesz szépen vágni. Esetleg már nem tapad úgy a hordozó anyaghoz... De nem valószínű, hogy ebből teherautónyi tételed van
-
őstag
Holnap valszeg bemutatom a bútorlap tesztvágásokat is amiket ma követtem el, mert egész jó szórás van.
A békebeli 20mm bútorlapot képtelenség szépen elvágni a GTS 10XC féle gyári lappal. Sztem ez azért lehet mert igen kemény a bevonat rajta. Van viszont egy új ágyból kivett darabokra tört szintén laminált lap, gondoltam téglalaposítom őket a sérült részek eltávolításával és mintha nem is ugyanaz a lap menne. A vágáskép majdnem eléri az elővágós lapszabászok minőségét, feltéve ha jó ritmusba tolom.
Ugyan az újnál nem annyira de a réginél elég gyakran rezonancia keletkezik a korongban ezért nem lesz teljesen egyenes a vágás. Sztem ez a vékony korongnak tudható be. Remélem csak a korong okozza és a vastagabb bútorlapvágóra cserélve megszűnik mert ha nem, akkor egy érdekes probléma körvonalazódik.
-
őstag
válasz pali923 #47734 üzenetére
Én kondigéphez csináltam meg ugyanezt egy csavarból és súlyzórúdról lejött csillagról. Örök életűnek ígérkezik ez is, ha érdekes holnap bemutatom.
-
pali923
aktív tag
válasz MrChris #47724 üzenetére
Én csináltam egy jó nagy marokkal ilyeneket. 10-es rétegelt lemezből vágtam egy ötös lekerekített csillagot (nyilván egy kereszt vagy háromszög is elég, ha valakinek ez jobban tetszik) és egy 2 centis korongot. Kifúrtam, ahogy kell,és a kettő közé beapplikáltam egy körmös anyát (van aki csak egy anyát rak bele, de ez stabilabb). Összeragasztva örökös darabok ezek, bármilyen méretben, sorozatban elég gyorsan meg lehet csinálni. Ugyanezzel a módszerrel, csak csavarokat beszorítva a 2 rétegelt lemez közé akármilyen markos csavart is lehet gyártani. A neten is van egy csomó videó ilyesmiről.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
MrChris
nagyúr
válasz SchumiBácsi #47732 üzenetére
Marokanya. Markolatban elkajszul a betét... Ja, ezen is gondolkodtam, csak nincs hegesztőnk, se tapasztat. Pedig egy hosszított anyára ráheftölnénk valami fogantyút... csak akkor megint egy újabb aprósággal lehet szórakozni... Aszem marad 100-200ft-ért a 'hagyományos' végül is filléres marokanyák.
-
őstag
válasz MrChris #47731 üzenetére
A marokcsavart? A menet szokta megadni magát, vagy a markolata?
Mert ha utóbbi akkor 10.9 menetes csavar és anya, a menetes szár hatlapfejére meg hegesztesz mondjuk egy adott szélességben és hosszúságban laposvasat.
[ Szerkesztve ]
-
generatoros
tag
válasz SchumiBácsi #47729 üzenetére
powertbelt-nél minden más cég olcsóbb.
-
őstag
válasz Zerdal #47726 üzenetére
Ugyanezen cuccok cikkszámával azért majd keressen utána a neten máshol is, mert elképzelhető hogy itt az árak nagyon megszaladnak.
A fűrészemhez tervezek egy hosszabban is eltolható extra asztalt amivel 1-1.2métert tudnék tolni. Több verzióból van egy egyszerűen megvalósíthatónak tűnő körtengely+csapágy konstrukció. Az összetevők árában több mint 30k az eltérés egy olcsóbb shophoz képest.
-
Zerdal
tag
válasz MrChris #47724 üzenetére
Esetleg nézz körül itt. https://www.powerbelt.hu/csillagalaku-marokcsavar-c1202
[ Szerkesztve ]
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
-
MrChris
nagyúr
Marokanyákat hol tudnék venni, Bp belvárosához közel? M8-as kéne, lyukas/nyitott és 3-4 ágú. Lehetőleg olyan aminek pár húzás után nem gyaszlik ki a betét anyája. Mindenütt ezt látom, de valahogy elég hergyának látszik.
Váli u. Bakosnál kapni? Meg találtam olyat, hogy Technocar Trade, de nem túl informatív a honlapjuk. -
-
epmd
tag
válasz verybigboy #47720 üzenetére
Azért nem kell ilyen borúsan látni a dolgot.Elég egy csomó,vagy a fa szálai hogy elvigye a lapot,főleg vastag anyagban.A Festool mellett még van egy régi Bosch gépem is [link] de ezt még mindig többre tartom mint a Makitát.Mondjuk ez a "komoly" gép is nézőpont kérdése,nálam a Festool és a Maffell a favorit.
-
kapu2006
tag
válasz verybigboy #47720 üzenetére
A dekopír nem való 7cm vastag anyag vágására. Arra ott a szalagfűrész. Vagy a keretes fűrész.
[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
válasz kapu2006 #47719 üzenetére
Na most ez akkor jó. A "csúcs" Makita dekopírral ilyen "eredményt" lehet elérni??? Nem tudom hogy ott mennyire volt hagyva hogy a gép dolgozza ki magát és mennyire volt erőltetve a dolog és annak eredménye lett ez a fajta különbözőség a 2 oldal közt, vagy tényleg ennyit lehet csak dekopírtól elvárni? ... mert ha igen, akkor eljutunk oda hogy nincs is értelme komolyabb dekopír megvásárlásának, hisz már bocsánat szart, szarul vágni mindegyik tud, legfeljebb nem 3 cm-el vág arrébb hanem 3.5cm-el. Mondjuk azt kicsit erősnek érzem egy 7cm vastag vágás esetén hogy a penge az egyik oldalhoz képest 3 cm-el elmenjen, az azért már valami, nem értünk félre? Az már szögben vágásnak minősül, és ráadásul nem is kis szögnek? Azért 7 cm-es anyag vágásánál 3 cm-es különbség igen soknak érzem, szerintem ott valami félreértődik, annyi azért nem lehet/nem lehetne!!!
-
nullpoint
őstag
Van Festool ps300 és Makita 4351FCTJ is . A kettő közül egyértelműen a festool vezetése az ász, de ahhoz nagyon kell küzdeni hogy egy 38mmm vastag munkalapot ne tudjak derékszögben vágni. Mindkét géppel tudok pontosan vágni.
Az ív vágásának is van egy technikája. Persze nagyon vastag, de3colos anyagon is lehet aránylag normálisan vezetni a vágást, persze kell hozzá egy megfelelő hosszúságú és minőségű lap, és feltételezzük hogy nem r25 a kivágandó ív.
[ Szerkesztve ]
-
epmd
tag
válasz Kiscsőke #47709 üzenetére
Ebben szerintem csak az a bökkenő,hogy talán a Festool az egyetlen márka akinél vásárlás előtt ki tudod próbálni a gépeit,az összes többi márka zsákbamacska.Itt a fórumon is sokszor van hogy egy gép agyon van dicsérve hogy milyen f@sza,de lehet hogy nekem meg nem hozza az elvárásaimat.
-
epmd
tag
válasz kavalkád #47710 üzenetére
Egy kocsibeálló építéséhez vettem tavaly olyan mozzanatokhoz amit már kőrfűrésszel nem tudtam megoldani.A 7,5 centi vastag lucfenyő anyagnál nem tartotta a derékszöget,minden vágást ki kellett igazítani szalagcsiszolóval sajnos.Ezen a gépen nincs többpontos megvezetés csak egy görgő alul(a Festoolon van).Egy 4 centis munkalapnál is simán alá tudott vágni..Az sem tetszett rajta Ha korrigálni akartam egy vágást,a gépet hiába húztam hátrább egy fél centit, a lap még mindig ott maradt,túl nagy a fűrészlap "játéka"előre- hátra.Készítettem egy fix íves ablakot 68 mm-es boroviból,ráhagyással ki akartam vágni az ívet,hogy majd hozzámarom a maradékot sablonnal,hát a túloldalon a jelöléshez képest 3 centivel vágott odébb.Akkor elhatároztam hogy ez a gép nekem nem kell,el is adtam.Arra jó hogy valamit elcsapkodjon,vagy lenagyoljon az ember,de pontos munkára sajnos alkalmatlan szerintem,többet vártam tőle.Pozitívumot nem nagyon tudok mondani róla.
-
nullpoint
őstag
válasz verybigboy #47700 üzenetére
Ahogy írta Kiscsőke, kék Bosch jó volt , zöld meg nem, ezen nincs is mit csodálkozni. A zöld bosch az barkácsra van. Amit te néztél szintén kék, de meg kéne nézegetned őket élőben. Lapvastagságról meg szintént írt jót lejjebb Kiscsőke.
[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz verybigboy #47694 üzenetére
A JV600K itt van mellettem, direkt felhoztam a garázsból amikor olvastam a hsz-t, hogy megnézzem a csatlakozását. Egy zöld Boscht váltott le, ami után ez megváltás.
A merőleges dekopírral vágásról, lehet bármilyen vastag a fűrészlap, és bármilyen profi a fűrész, ha odaadom bátyám kezében biztos hogy nem lesz merőleges a vágásszög.
Indoklás:
Egy valamit érdemes tudni akármilyen vastag az a fűrészlap, tud rajta akkorát nyomni az ember amitől elhajlik, ergó nem lesz merőleges a vágás. Merőleges vágásképet megfelelő előtolással és sebesség megválasztással lehet produkálni . Amihez kell egy megbízható dekopír, de nem feltétlen kell egyből festool-t vennünk.[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
Soká
senior tag
válasz Gara1979 #47701 üzenetére
Ez azért így túl általános, lehetne írni egy tankönyvet. Ha az alapoktól kell elindulnod, akkor keresni kell egy szakipari könyvet és végigolvasni. 200oldal. És ha van konkrét kérdésed, akkor talán érkezik segítség.
Nagyon sokféle szerszám jöhet szóba ám.
https://woodandshop.com/which-hand-tools-do-you-need-for-traditional-woodworking/De azért jellemzően a barkácsolók nem kézi szerszámokban "utaznak" mert sokkal lassúbb a munka vele mint egy kis barkácsgéppel.
-
őstag
Minél vastagabb a penge annál merevebb lesz így kevésbé hajol majd el. De hiába vastag a penge ha szar a megvezetés. Ezért olyan gépet célszerű keresni ami egyrészt igen vastag pengét fogad, másrészt atom jól vezeti.
Különben ha egyszerre akarsz egyenest és alakzatokat is vágni akkor szarban vagy, mert egyenes vágásra vezetősín melletti fűrész volna tanácsos, viszont egy hangszóró kör alakú helyéhez a dekopír lenne a nyerő.
-
epmd
tag
-
Gara1979
csendes tag
Üdvözlet!
Kezdő érdeklődőként tudna nekem eligazítást nyújtani valaki az Alapvető Kézi asztalos szerszámok terén?
Azt már tudom, hogy megfelelő minőségi szerszám nélkül baromira nehéz jó munkát végezni, a gondom azzal van, hogy egyszerűen nem találok információt arról, hogy ki gyárt minőségi/tartós/pontos kézi gyalut, fűrészt stb. esetleg melyik márkát kell kerülni mint a leprást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest