Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozgab
csendes tag
válasz MrChris #49099 üzenetére
Hát ilyet nem kéne csinálnia
Túlterhelést követően nem indult vagy 10-20 perc állás után sem? Ha utóbbi, akkor tudok ajánlani nagyon jó Dewalt porszívókat :dLehet sikerült megpörkölni. Nincs amperszaga? Nem büdös?
Ha kell rakéta most szólj, épp kukázás alatt vannak az őskövületek otthon Van működő 30 éves motrom, szív is ahogy kell, de nem is egy halk valami. Gondoltam már rá, hogy ciklon tetejére rá kéne applikálni, csak sok meló lenne és vmi alap szűrő csak kéne, hogy sok port ne tudjon felszívni, ha baj van.
-
MrChris
nagyúr
Olyankor mi van, ha a Geko 25L-es porelszívócska egyszer csak leáll? Hibás voltam, mert eldugult a csöve és nem vettem észre. Most sepregethetek és szívhatok.
Kuka a gép? -
kozgab
csendes tag
Nem bánod meg, nekem nagyon bejött. Nincs anyázás, hogy leesik a behajtóról a csavar, ráhúzom a csövet oszt ki nem esik.
garázsajtónál jól jött, ahol önfúró csavarokat csavartam nem keveset előfúrás nélkül zártszelvénybe. Jól vizsgázott a dw csavarbehajtó meg ez is(makita rt0700 is turbómaróval , hatalmas találmány ez a marószár
-
MrChris
nagyúr
válasz pali923 #49096 üzenetére
Nekem úgymond könnyű volt, mert sokszor politúroztam zongorát, (ráadásul feketét ami oltári szívás, minden hiba, gambi, csisznyom meglátszik) labdázós mozdult a kezemben van, ahhoz képest ez gyerekjáték. Gondolom, mint a sellaknál lehetne a viaszrétegeket pakolni rá sokáig. Szeretnék készíteni egy íróasztalt a lányomnak, egy beépített szintetizátoros íróasztalt magamnak és mindenképp így kezelném. Meg még kellene szekrényke, polcos szekrény... Nagyon bejött az olaj, viasz.
-
pali923
aktív tag
válasz MrChris #49093 üzenetére
Kb. így kell csinálni, de szinte midenki másképp csinálja. Működik a sima olaj viasz nélkül, és az olaj/viasz keverék is. Szerintem nincs erre egyetlen recept.
A lényeg a nagyon sima felület, az a vizes felhúzós módszer nagyon sokat számít. Aztán minden réteget sokáig simogatni, esetleg melegíteni menet közben, lényeg, hogy minél több belemenjen a fába.
Aztán egyszer csak ki kell jelenteni, hogy kész, pedig biztosan lehetne még tovább ragozni mindig. A végeredményben nem is a fényesség a lényeg (legalábbis nekem), hanem az, hogy a fa színe teljesen más lesz, kemeli a szépségét. Végül is a fa szépsége miatt csináljuk ez az egészet, vagy nem?A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
jeanpiere
csendes tag
válasz kozgab #49088 üzenetére
Szia! Van kb akkora méretű átlátszó zsákom, de épp a körülményes felrakás, meg az ürítés miatt akarok valami merev falú vödröt csinálni. Plexi vagy polikarbonát lesz az átláthatóság miatt, de még az is lehet hogy valami kisméretű hordóból csinálom. Teszek majd fel képet ha kész lesz.
-
MrChris
nagyúr
válasz Cr00py #49092 üzenetére
Tavaly nyáron fenyőből cipőtárolós padot csináltam, nagyon alapos csiszolással, még 600-as papírral is nekimentem, többször vízzel felhúzva a szálakat. Biopin keményolajat labdáztam bele kétszer, vagy háromszor, nagyon meleg volt és itta rendesen. Mindig hagytam megszáradni és újra leszedtem minden maradék szőrt, hibát. Majd kétszer vagy háromszor labdáztam rá Biopin keményviaszt. Mindig ledolgozva a felesleget. Teljesen síma, tökéletes lett a felület, szép színnel, tapintással, selymességgel, egy év után, most is kifogástalan. Lehet, hogy kissé túlzásba vittem, de ki akartam próbálni mit tudok elérni.
A teljes keményedés azért sokáig eltart. -
Cr00py
senior tag
válasz pali923 #49083 üzenetére
Tehát akkor olaj, viasz, esetleg poly? Ha jól sejtem, ettől lesz szép fényes majd.
Nincsenek ilyen gépeim, de valakitől majd kérek egyet itt a közelben. Csak van valakinek. Bérelni nem lehet esetleg ilyeneket? Csak emiatt nem szívesen vennék egyet, hisz nem használok ilyeneket minden nap.
(#49086) kapu2006: Perpill már vannak rajta lábak, így nem látszana a furat. Kellett egy nagyobb asztal, ezért lett ez a gerton lap a kiszemelt. átmenetileg pedig vettem hozzá 4db adils lábat. 2db alex lesz majd alatta. Ezen a képen látszanak a furatok, nem saját kép, de gondolom megfelel ez is. 6db lyuk van sarkonként, Arra még nem jöttem rá, hogy mihez kell a hatodik, mert az ikea-s lábakhoz csak 5db kell. ( ikea-s lábaknak van ez kifúrva alapvetően szvsz ). Egyébként én kézzel csavartam be a csavarokat ( nem találtam a csavarozógépet ) de így sem volt több kb 10 percnél, pedig 25mm-es csavarok vannak. Picit féltem elsőre, mert az előre fúrt lyukak többnyire szűkebbek + ugye fába nem olyan egyszerű becsavarni, reméltem hogy nem lesz olyan nehéz, de ment pikk-pakk. Nem akartam direkt drágább lábat venni, mert cserélve lesz, viszont ez is tökéletes az árához képest + maga a lap is elég nehéz, de simán elbírja még így is, hogy perpill van még cca + 25kg az asztalon.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz nullpoint #49090 üzenetére
Ja észrevettem. Ha berázkódik a gép/meglöki a rakást lepotyog, aztán összeveri az anyagot is, meg a lábát is. Hiába, nagy úr a fáradozás.
Az egyengető beállítását is bele vehetné, én csak magamtól találgattam ki, hogy miket is kéne rajta állítani.
A miénknek sajnos a vastagolója bólint etetéskor és mikor kijön az anyag. Felborítottuk a gépet, semmilyen ezt akadályozó dolgot nem találtam, csak a vastagoló magasság állító rögzítőjével lehet ezt megakadályozni, de ahhoz rohadtul meg kell húzni. Egy négypontos emelős gondolom kevésbé hajlamos erre. -
-
MrChris
nagyúr
Most bukkantam Hauch Tamás asztalos jutub csatornájára, lehet, nektek ismerős, esetleg itt fórumozik személyesen. Van még hasonló akitől jutubon lehet tanulni? Nála nagy előny, hogy magyarul beszél valamint, hogy tanult szakember. Mivel nekem kiegészítő tevékenység az asztalos tevékenység és gépek használata, így nincs iskolában tanult ismeretem. Azt már látom, hogy a kombinált gyalugéppel nagyon bátrak voltunk és rohadt nagy szerencsénk, hogy még egyikünket se ért baleset.
-
kapu2006
tag
válasz Cr00py #49080 üzenetére
Lefényképeznéd nekem az alsó oldalát, ahol a lábnak elő van készítve a furat?
Mindenképpen viaszolnám.
[Ezzel szoktam.]
Ez méh és karnauba viasz keveréke. A konyhakésnek csináltam bükkfa nyelet. Ezzel kezelve nagyon szép és tartós.
Rákenve a felületre jól bedörzsölni. Segít a hőlégfúvó, a hajszárító. Az első réteget issza. 3 réteget szoktam felvinni. -
Baaraanz
tag
-
-
pali923
aktív tag
-
Cr00py
senior tag
válasz pali923 #49081 üzenetére
Köszönöm, mindenképp utánajárok még.
Igazság szerint teljesen tudatlan vagyok a témában, ezért is érdeklődtem.
Azt sem tudom, hogy mire lenne szükségem hozzá.
A polírozás jó ötlet, nem árt ha szép fényes a felület.. bár ezzel gondolom én mint totál laikus sokat szívnék, szal egy picit tartok tőle. Az olajozást még csak-csak megoldanám valahogy.. bár a csiszolgatás sem az én műfajom igazság szerint. Ha lesz egy kis időm, illetve összeszedem, hogy mi kell ezekhez pontosan, akkor nekiállok, hátha.
-
pali923
aktív tag
válasz Cr00py #49080 üzenetére
Én is meglepődtem, hogy a Behandla olaj eltűnt, valószínűleg ez a Stockaryd van helyette. Van nekik ilyen is, ez is használható, és olcsó. Viszont nem kell ragaszkodnod az Ikeához. Én ilyen lapot a Zatikban vettem cseresznyéből, nekik is vannak szép tábláik, kicsit talán színesebb is a választék. Igaz, az nincs előkészítve bútorlábakhoz, mint ez a Gerton.
Ha olajat keresel, nem fogsz csalódni az Auro vagy Biopin olajokban, és ezek kaphatók sok helyen. Az Auro weblapon a forgalmazók is rajta vannak, debreceni is van. Árulnak kifejezetten ilyen lapra szánt olajat, érdemes körülnézni.
Ha keresgélsz itt egy kicsit, találsz receptet méhviasz és olaj keverékre, ami nagyon szép eredményt ad. Én valaha vettem Auro méhviaszt, és azzal fejeztem be olajozás után a táblát, amit utoljára csináltam, ez is lehetséges megoldás. Méhviaszt be lehet szerezni méhészektől vagy akár a vaterán is.
Ha fatáblát akarsz olajozni, akkor nagyon sima felületet kell előtte csinálnod, többlépcsős csiszolással, a végén egészen finom papírral. Én 240-320 körül szoktam zárni. A rétegek közt én nem szoktam csiszolni, legfeljebb polírozni, de lehet, hogy ezért majd lecsesznek itt a szakemberek. Szóval kicsit macerásabb ezt a felületet szépre csinálni, de az eredményért megéri.
[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Cr00py
senior tag
Üdv.
Használ itt valaki Ikea-s Gerton lapot? A minap szereztem be egyet. Nincs is vele semmi gondom, tökéletes.
Viszont ahogy olvastam, ez még kezeletlen fa, az oldalon is ajánlott lekezelni használat előtt. Most picit érdes, érződik, hogy valódi fa. Nem zavar egyébként, de a tartósság miatt, gondolom nem árt kezelni ezeket.
A kérdésem az lenne, hogy mivel, illetve miként tudnám ezt abszolválni? A legjobb lenne, ha maradna ez a világos színe. Nem vagyok egyáltalán járatos ebben a témában. Vannak külföldi fórumok, ahol olajat, waxot( viasz ?! ), ilyeneket ajánlanak.
Az ikea leírásban BEHANDLA fakezelő olaj-at említ, ami kapható ( volt ) náluk, viszont már valszeg nem, csak a leírást nem frissítették. Ezeket találtam.
Ez jó lenne esetleg?
Avagy hagyjam az ikea-s cuccot, és nézzek mást helyben a boltban? Debreceni vagyok, tehát az ikea nem itt van a közelben.
+ Ha jól olvastam a rétegek felvitele előtt célszerű csiszolni, illetve a rétegek között is?
Találtam egy "referencia" galériát.
Bár én ezekhez elég tudatlan vagyok, de egy hasonló végeredménnyel kiegyeznék.
Köszönöm.
Szerk: (#49079) bim : Elnézést, véletlen válasz lett, pedig nem annak szántam.
[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
válasz pacman_123 #49078 üzenetére
Köszi!
A Felot kerestem. Ilyet veszek és megnézem bírja e az ütvecsavarozót. -
pacman_123
tag
Nemrég kereste ezt a fajtát itt egy kolléga, de neki kifejezetten ez kellett volna (hogy a "kuplungos" rész leszedhető, ha jól rémlik, ezért kellett volna ez):
Én ezt ajánlottam neki, mert egyrészt magyar forrásból is elérhető, míg a Dewalt-ét is csak külön rendeléssel hozták volna be. És azért a Felo sem éppen egy gagyi kategória, leírás szerint megtartja a 350mm-es csavart is, ami pl. ácsoknak jól jöhet :
Illetve ezt linkelték még, csak a Würth-nél "mezei júzer" nemigen vásárol (be köll cégként regisztrálni, én széles (>600mm) és végtelenített (~1900-2500mm) csiszolószalaggal jártam így velük, így máshova mentem, ahol ilyet nem kellett és darabra is kaptam, nemcsak 10-es csomagban):
https://eshop.wurth.hu/1-4-os-bittarto-magneses-BITBEFOGO-MAGN-KILOKOGOMB-1-4-L66MM/0614176638.sku/hu/HU/HUF/Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
bim
veterán
Nemrég volt téma a mágneses bittoldókról de nem találom azt az extrát ami a csavart is tartja. Valaki esetleg?
-
kozgab
csendes tag
válasz troland26 #49070 üzenetére
Szia
Hilda volt nekem is. Nem mondom rossz, de engem zavart a függőleges kotyogásai. Lecseréltem Dewaltra, mondjuk úgy más. Ez is kotyog minimálisan, de ez a kicsi már nem számít, keksz szorosan megy a helyére, Hilda ezt nem tudta. Hilda és Ferm kb ugyanazt tudta nálam, annyit bőven megérnek, amennyibe kerülnek. Elszívással használd majd, csak jótanács
Volt már ilyen jellegű géped?
-
-
troland26
őstag
válasz Predator2 #49072 üzenetére
Szerintem az általad linkelt bútorok közt nincs olyan nagy érdemi különbség . Érdemes lenne személyesen megnézni megtapogatni őket ( amennyiben van rá lehetőség ) Egyébként meg a magyar lakosság nagy hányada vásárol lapraszerelt bútort ...és a képeket megnézve azért ez nem a "tucatszemét" kategória ...szerintem . Első blikkre nem tudom mi indokolja a tetemes ártöbbletet az utoljára linkelt komódnál ..mind mdf meg bútorlap ... Azt választanám amelyik jobban tetszik/megy a szoba többi berendezéséhez .
-
Predator2
addikt
Szia
Megnéznéd, megnéznétek nekem ezt a komódot? [link]
A legdrágább az eddig linkeltek közül, de vajon annyival jobb is? Tudom nem vagytok jövendőmondók, csak szakavatottabbak vagytok hozzám képest.
Összegezve, megéri a felárat, vagy ránézésre ez is ugyan olyan "tucatszemét" mint a többi?
THX
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
troland26
őstag
-
kapu2006
tag
válasz troland26 #49067 üzenetére
Igen. Teljesen jó.
A lamelló finoman megszorul a résben. -
-
mdk01
addikt
Érdeklődnék, hogy hobbi munkára melyik dekopír most a legjobb? Egy ismerősöm venne de én nem igazán követtem ilyen témában a beszélgetést. Lidl-s mintha jó lenne, ha jól emlékszem, de azon kívül melyiket érdemes még megvenni?
Ugyanez a kérdés rezgő csiszolóra is. Köszönöm -
jeanpiere
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Metabo SPA 1200-as forgács elszívóm, és kiváltanám a forgácsgyűjtő zsákot egy merev falú műanyag 'vödörre' mert a zsák túl hamar tönkremegy a sok fel-le rakástól + nem olcsó.
Szerintetek okoz bármi problémát ha nem zsák lesz alul?
A 'vödör' mérete kb akkora lenne mint a zsák és megoldanám hogy gyorsabban lehessen üríteni mint a zsákot. -
bficsor1
lelkes újonc
válasz kapu2006 #49053 üzenetére
@kapu2006
A hőhuzalos megoldás tippet köszi. Eddig elvetettem, de újból átgondolom.@mdk01
Tetszik a mellette lévő horonyba való vezető fa elhelyezés. Köszi!
A körfűrésznél is lehet élezéssel 5 mm-ből picit kisebbet csinálni?@lacib
Xps lehetett az a kék anyag@MrChris
A hornyolt anyag a gép része. Csatolom a gép sematikus képét. (A hornyolt részre természetesen jön még egy záró felület, hogy csak a végén essen ki a mozaik.)
[kép]
A késsel való vágáson is gondolkodom. Egymás mellé teszek 2 pengét a megfelelő távolságban és kivágom a hornyok oldalát. A horony alját meg utólag egy méretre vágott pengével kivágom.@mindenki:
Ha van javaslat másik anyagra, akkor szívesen veszem.
@mindenki
A felsőmaráshoz elég lehet nekem ez pl. [link]
vagy vegyem meg a legolcsóbb „best plunge router”-t? (Vétel előtt még felkeresek majd egy közösségi műhelyt, hogy kipróbáljam egyáltalán, hogy jó-e – persze akkor már lehet, hogy ki is marom mindet.)[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
-
Predator2
addikt
válasz kapu2006 #49058 üzenetére
Nagyon szép, de gondolom valamelyik szervemet el kellene adni hozzá. Annak idején asztalossal csináltattam ágykeretet. Sokáig tartott, drága is volt, és így utólag belegondolva az eredmény sem lett túl szép.
Mint megtudtam az egyedileg 1-1 db legyártott bútor sokkalta drágább lesz mint az általam linkelt tucat "szemét".Azért köszönöm. Maradnék az eredeti kérdésemnél.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Predator2
addikt
Rögtön linkelem is a kiszemelt bútorokat akkor. Kikérem a véleményetek, hogy ti melyiket választanátok ezek közül. Egy TV-kerül majd rájuk, kell minimum 1 polc mert arra megy majd a DVD lejátszó, és a média lejátszó is.
-
Predator2
addikt
Helló
Segítséget szeretnék kérni, bútor (komód) vásárlása előtt állok. Sajnos egy Jysk-es tv állvánnyal elégé megjártam.
Egyelőre a Butor1 nevű boltból rendelnék egy komódot.
Melyik a jobb? Melyik tartósabb ezek közül? Én ha bútort veszek, azt hosszú évekre veszem.
[link]Kérlek nézzétek el ha butaságot kérdezek. Valódi fára sajnos nincs keret.
Köszönöm a választ előre is.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz bficsor1 #49049 üzenetére
Én vagy körfűrésszel csinálnám vagy egy asztalba épített felsőmaróval. A sablonozást úgy oldanám meg hogy a megmunkáló szerszám mellé az asztalra lerögzítenék egy olyan méretű lécet ami belefér a nútba és a kimart nútot erre a lécre húznám(valójában tolnám) rá, így a raszter távolság mindig teljesen egyforma lesz és gyorsan le lehet nyomni azt az 1km. Ennél a megoldásnál nagyon precízen kell megcsinálni az egész sablont, de nem kivitelezhetetlen.
Felsőmaró asztalnak elég egy 20mm vastag rétegelt lemez amire rácsavarozod a gépet átmenő csavarral. Ezt a rtgl táblát meg akármire rá tudod rakni. -
lacib
tag
válasz MrChris #49050 üzenetére
Van olyan amit lehet forgácsolni. A cégnél volt valami világoskék anyag amit úgy martunk. Nem tudom pontosan hogy mi volt , de hungarocell szerű csak nem golyókból állt össze .
Nokia1611- Nokia3330- Sie Me45- Sie M65- SE C702- ZTE Blade- ZTE GrandXIn-Huawei G620s-Lumia 735-Xiaomi RN4
-
MrChris
nagyúr
válasz bficsor1 #49049 üzenetére
Ez az xps polisztirol hab? Nagyon puhának hangzik, egy marógép súlya plusz a fixen tartástól nem fog benyomódni, deformálódni? Valamint a kés a vágástól, géptől felmelegszik, meddig bírja az xps a hőt, felületén a mozgatást, csúsztatást?
Talán jobb lenne ha a géped ezen részének pontos fealadatát írnád le, hogy alkamas felületet, anyagot, megmunkálást javasoljunk. Ez a hornyolt anyag a végtermék, vagy a gép része...?
Ilyen sok párhuzamos, hosszú, kis méretű és pontos maráshoz már komolyabb sablonozás szükséges, vagy cnc asztal.
Ezt az xps-t késsel, pengével szokták vágni? Mintha a forgácsolásra nem igazán lenne alkalmas. -
bficsor1
lelkes újonc
válasz generatoros #49048 üzenetére
és @mdk01
Az xps nem hungarocell, de majdnem A számomra lényeges fő különbség az, hogy nem apró különálló golyócskákból áll (amelyek marás esetén úgy esnének ki, hogy egyenetlen felületet adnának), hanem viszonylag sima felület jön létre (amit azért még terv szerint lakkal kezelnék).
Az xps tábla 60 x 125 x pl. 4 cm vagyis 900 db x 125 cm-et kell ellátni horonnyal (összesítve az több, mint egy 1 km...) A pontosság nem épület szigetelés miatt kell, hanem saját gépet építek, ahol a hornyok az adagolandó anyagot szállítják. (Mozaik kép kirakó gépet készítek, amely kb. 4,2 x 10,5 x 10,5 nagyságú apró mozaikokkal dolgozik. Innen van a hornyok mérete.)Köszi az 5mm-es kés köszörültetését, mert így finomra lehet hangolni a szélességet.
Melyik körfűrész tárcsa felelhet meg feltehetően? A fémhez valók között keresgettem, de hirtelen csak 5 mm széles vágásút találtam. Ott lehet köszörüléssel finomra hangolni?
@kapu2006
Egy táblában 30 árok lesz.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz bficsor1 #49045 üzenetére
Azzal kalkulálj hogy az élezéssel a kés átmérője csökken. Ebből kifolyólag ha nagyon fontos a 4,5mmes nút, vehetsz 5mm átmérőjű marókést amit egyszer megköszörültetve már lehet 4,5mmes átmérőt fogsz kapni. Körfűrésszel gazdaságosabb a kivitelezése, de folyómétert nem írtál csak darabot.
[ Szerkesztve ]
-
bficsor1
lelkes újonc
Sziasztok!
A tanácsotokat kérem. A csatolt kép szerinti hornyokat szeretném előállítani, összesen 900 db-ot. A megmunkálandó anyag az épület hőszigetelésből ismert xps lenne (lenne, mert még a megfelelő anyagot is keresem, de akár mi is lesz, a cél az, hogy megfizethető módon tudjak előállítani 900 db 4,5-5 mm széles és 11 mm mély hornyokat, amelyek felületét még várhatóan le is fogom fúj(at)ni, hogy kellően csússzon.)
A hornyok előállításához az elérhető legjobb lehetőségnek a felsőmaróval való nútfejes marást látom. Nútos késnél nem igazán találtam 4,5 mm-est. Ebayen igen, 7e-ért, de nem igazán bízok benne. Egyáltalán lehet ilyet valóban kapni?
Fúróban van széles méretválaszték, de annak a palástját lehet megbízhatóan marásra használni?
Van esetleg valami trükk, amivel 12 mm-enként meg tudom ismételni a marást anélkül, hogy szöszölnöm kellene egy mm mérték nézegetésével?
Ha felsőmaró lenne a jó választás, akkor melyik modellek? Egy korábbi komment alapján a süllyeszthetővel pontosabban lehet marni. Azt nézzek csak?
A merülő fűrész esetleg szóba jöhet? Arról mi a véleményetek?
-
eax1650
aktív tag
Köszönöm az útmutatást!
3-12 mm széles szalagot lehet használni hozzá.
A gépet 8 mm szélessel szállították.
Valóban picit domború a gumi vagy szilikon szerű borítás anyaga.
Igen, magától értetődőnek látszik a középen futás![ Szerkesztve ]
Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.
-
generatoros
tag
válasz eax1650 #49040 üzenetére
Nekem egy dewalt 876-os van, a bandázs ezen is gumi, ami szerintem inkább valami fekete műanyag. ahhoz, hogy guminak lehessen nevezni túl keménynek tűnik. Vizsgáld meg Te is és azt is, hogy mennyire domború. Valaki pár hónapja azt írta, hogy nyugodtan lehet középre tenni a szalagot, mert a bandázs domború lévén nem fogja a fogak kihajtogatását ki egyenesíteni és a valóban gumi bandázsnál is így van az illető szerint. Nekem sajnos sikerült kiegyenesíteni a fogakat ezek után csak úgy mertem beállítani az új szalagot, hogy jó alaposan lelógtak a fogak, ez meg azért nem tetszett, mert laikus szemmel is idétlen volt. A mostani beállítás az úgy néz ki, hogy a fogak hegyei lógnak le a bandázsról , kb. 1mm. 20cm- es cseresznyefa rönköt szeleteltem így kb 1.5m hosszan. 10 cm széles colos fenyődeszkát 2m hosszban simán nem igazán lassú előtolással simán ketté fűrészelem. Ja és azt gondolom, hogy a szalag szélesség is nagyon erősen befolyásoló tényező. 6mm széles szalagot nyilván alig lehet lelógatni. Úgy gondolom, hogy kőbe vésett szabályok ezen a téren talán nincsenek is ezért a saját megtapasztalásod lesz a Te szabályod.
-
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
Nőtt egy scheppach basa 1 szalagfűrész. Én csak egy eccerű fűrészporgyártó vok!
A leírás a kezdeti beállításoknál azt javasolja, hogy a kerekeken fusson középen a fűrészszalag! Ebben a gépben a kerekeken gumi van. Ám több helyen azt olvasni, hogy azt kell elérni a helyes, tartós működés érdekében, hogy a szalag fogai ne a bandázson legyenek, hanem csak a fogmeder!
Na akkó most (polgárjenőileg) mi legyen a szabály?Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.
-
MrChris
nagyúr
Napokban járatom rendesen a Parkside merülőt. Szerintem árához képest nagyon jó képességű és 30e-t kifejezetten jó vétel. Ami kicsit zavar azaz indítás a reteszkapcsoló nagyon a végén zárja az áramkört. Meg persze lehetne lágyindítás és fordulatszám szabályzós.
Hozzá tartozik, hogy csak fenyőt (hajópadló) vágtam vele, eddig legalább 60m-t. Ebben a körben még a tízszerese vár rá. Meglepően masszív gép.[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
őstag
válasz generatoros #49035 üzenetére
89 ben a volánnál voltam tanuló sofőr, nyáron három hónapra áthelyeztek Gyulára a tejporgyárba, sofőr hiány volt és anno így oldották meg a dolgot egymásközt az állami cégek. Egy hasonló de szóló tejszállító ifával kellet háromműszakban begyűjtenem a friss macskabenzint A leadás után mindig kötelező volt a tartály "fertőtlenítése" ez úgy történt hogy strimobbal120 fokos vízzel mostuk a belsejét majd hideg vízzel kiöblítettük. Mentem be éjszakai műszakra a kollégám pont mosta a tartályt és sietett, nem várta meg hogy lehűljön azonnal rányomta a hideg vizet, a tartály olyat szólt mint egy mozsár ágyú és a tetején azt a nagy kupakot mintha beszippantotta volna a vakum. A mikor megkérdezték hogy mi történt, csak annyit mondott hogy rászállt egy ufó Büntiből háthónapra elvezényelték valami isten hátamögötti volán telephelyre
-
pali923
aktív tag
válasz eax1650 #49030 üzenetére
Biztosan igaza van pacmannak a vákuummal kapcsolatban, érdemes óvatosnak lenni. Egyik győri felüljáró alatt szégyenszemre úgy 10 éve ott rozsdásodik két vasúti tartálykocsi, legalább a felére összehorpadva. Pedig azok alighanem elég komoly alkotmányok voltak...
[ Szerkesztve ]
-
eax1650
aktív tag
válasz pali923 #49023 üzenetére
Köszönöm!
Végül is vettem egy 60 literes, levehető tetővel+tömítéssel ellátott festett (kívül) vaslemez hordót!
Az eladó igen tájékozott volt, mert rögtön kérdezte: elszívóhoz lesz?
Ugyanis, akik műanyag hordót választottak hamar visszajöttek fémre cserélni!
Főként a műanyag hajlamosabb megroppanni - mindenféle trükkös kitámasztás ellenére - és azután már midig ugyan ott horpad, s később megreped!pacman 123 a szelep kitűnő ötlet! Egyszerű és megbízható védelem!
Könnyű programozni is az egyszerű hardver miatt![ Szerkesztve ]
-
pacman_123
tag
válasz pali923 #49023 üzenetére
Ahogy hallottam, fémhordót is bőven meg tud horpasztani a vákum, függően a nagyságától és a dugulás "hosszától".
Egy filléres megoldás. És a kütyü bemutatása. Nem tűnik bonyolultnak. A rugó a helyén tartja a dugót, ha dugulás van akkor meg a rugóerőt legyőzve, egyszerűan falsot szív.
[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
eax1650
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Oké! Mazochista módon is el lehet jutni valameddig!
De még itt is a jól záródó fel a kritikus pont!Hajlok a vashordó irányába! Ha volna (megkérdezem Őket) levehető fedelű bilincse, akkor azzal beljebb vagyok!
Ha nem, akkor a videóban szereplő megoldás sem bonyolult
Mi a neve a fedelet leszorító szerelvénynek?Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.
-
-
pali923
aktív tag
válasz eax1650 #49022 üzenetére
Nekem nincs ilyenem, ciklonom sem, de sok olvasmányélményem van a ciklonok alatt behorpadó műanyag hordókról. Sokan próbálkoznak mindenféle merevítő szerkezetekkel, gyűrűkkel, függőleges támasztókkal. Ha ilyen gondom lenne, inkább szánnék egy kis pénzt egy fémhordóra, valami ilyesmire (a másik fórumon éppen most linkelték). Lehet venni hasonlókat a jófogáson, vaterán is, a méret meg van sokféle, kinek mennyi helye van. De a nagyokat nehezebb üríteni, erre célszerű gondolni előre.
-
eax1650
aktív tag
-
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
Vasárnapi pihentető kérdés porelszívással kapcsolatban.
Én elektromérnök-informatikus vagyok. A fával való munka nekem csak barkács szintű hobbi! Egy otthoni kis barkácsműhelyről van szó.
Rendeltem egy Cyclone tölcsért, amihez még valamilyen edényre van szükség!
A lidis 14000Ft-os száraz˛nedves porszívó elé kellene.
Ha csak ezt használom, hamar lerakódik a fűrészpor finom része a harmonikaszűrőn!
A "hordó", amire a cyclon porleválasztó van(lesz) szerelve - az ő dolga ugye a gravitáció segítségével leválasztani a port -, ezután nem felelne meg a gyűjtésre egy négyzet vagy hatszög alapú (kb. 60 literes) hasáb tartály? Hiszen a porleválasztás már megtörtént! Bár tetszetős kihívás jó sok dongából megépíteni egy dobozt - természetesen nem lebecsülve a vele való kitartó, precíz munkát - de?![ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz pacman_123 #49018 üzenetére
Ezek a gyári garanciális feltételekben is pont így le vannak írva, sőt, minden létező garanciában vannak kivételek, melyekre a garancia nem vonatkozik! Ezekhez képest semmi extrát nem vonultat fel a Bau, legalább is én nem láttam ilyet.
A tudomány a valóság költészete!
-
pacman_123
tag
válasz Kiscsőke #49017 üzenetére
Gondolom itt mindent leírnak:
https://www.bauhaus.hu/informaciok/szolgaltatasok/garanciak
Ezt
"Nem vonatkozik", "nem vonatkozik", "nem vonatkozik" .. ja, meg arra sem vonatkozik. Elég rendesen körbe van védve ez az 5 év.
[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
Márton111
aktív tag
válasz Ajándékok #49013 üzenetére
Szia tegyél az egyik lapra rá két lábat zsanérral, ha felemeled a lapod a láb rásimul,és nincs útba, ha leengeded a lapot a láb a helyére áll, és alátámasztja.lehet valamivel oldhatóan ki is rögzíteni esetleg, ha kell. A másik lap egy alátámasztó léc által rátámaszkodhat az egyik lapra amelyiknek van zsanéros lába.
Így nem fog leszakadni, ha rátámaszkodtok az asztalra. -
Ajándékok
aktív tag
Sziasztok
Szeretnék csinálni/csináltatni egy 2 részes, felfelé felnyitható pultot. Létezik valami olyan megoldás, amivel elég mindkét felnyíló lap végére a sarok pánt és nem kell alájuk alátámasztás, hanem valahogy úgy csukódnak össze hogy megtartják egymást ?
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
troszti
aktív tag
válasz Kiscsőke #49007 üzenetére
De ez megér 2x annyi pénzt?
A tartály méretét még talán megérteném, de többen azt javasolják hogy ezek a gépek elé kell egy ciklon+hordó/tartály, ergó mindegy mekkor a porszívó tartálya..
A garancia meg megint nem előny, mert 2x annyiért csak 3 évet kapsz, míg a többire 2 év van, azaz ugyannyi pénzből 4 év garanciád lesz.De ez persze csak az én meglátásom
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
Kiscsőke
aktív tag
-
ViktorSz
tag
Ez egy könnyített fakeretes fióktest lesz, ami fiókelővel és tele mappával kb. 20-25kg max.Ráadásul szerintem jól is fog kinézni. Elvileg a stabilizátor ezekre a széles fiókokra van kitalálva, a teherbírás is elég, tehát jónak kell lennie.Meg aztán nem sokan hajlandóak kifizetni 200k - t 3db fiókcsúszóért.
[ Szerkesztve ]
-
troszti
aktív tag
Ha már így feljött ez a téma. Szerintem a lidl-ös kicsit túl van árazva, nem?
Vannak látszólag hasonló gépek, jóval olcsóbban. Vagy ezekről rosszak a tapasztalatok?
Pl ezekre gondoltam:
Güde GNTS 12 ~12.500 Ft
Scheppach ASP 15 ~14.000 Ft
Shop-Vac Super 1300 INOX ~13.000 Ftfiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
mdk01
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- SkyShowtime
- Path of Exile 2
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest