Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3551) dlaccc


dlaccc
aktív tag

Esetleg valaki ismeri az EGREAT EG-R500 lejátszót, vagy van valami tapasztalta, megéri megvenni? Minden benne van ami kell, csak nem ismerem. Köszi

[ Szerkesztve ]

(#3552) kano válasza dlaccc (#3551) üzenetére


kano
nagyúr

Szerintem ennyiért már kapsz jobb márkát is.

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#3553) gbors válasza gbors (#3332) üzenetére


gbors
nagyúr

végül letettem a belső HDD-ről (látva az USB3.0-s stationök alig magasabb árát), és egy ASUS O!Play Air-nél (HDP-R3) lyukadtam ki. Pár dolog róla, hátha hasznos lesz valakinek később:
- Realtek 1073DD chip van benne. Sokat még nem próbálgattam, úgyhogy a korlátairól nem tudok nagyon nyilatkozni, amit eddig adtam neki, gond nélkül ette.
- Kicsit megrémített, amit a beépített WiFi-kről írtatok, de szerencsére annyira nem rossz a helyzet - ugyan a 10-15Mbit/sec, amire képes, az nem éppen sok, de jónéhány forráshoz elég lesz. A többi meg megy a HDD-re. Mondjuk erős routerem van (TPLink 1043ND), gondolom, ez sem mellékes.
- A kezelése alapvetően jó, egyszerű és letisztult - nem csicsás, de ez nem is baj. A távirányító kifejezetten tetszik, és a legfrissebb firmware-ben már magyar nyelvű menü is van. Egy gondom van vele - baromi sokat kell nyomkodni a távirányítót, mire elér az ember a lényeghez (cca. 8-10 klikk). Még a shortcutok eléréséhez is, mivel hogy azok is forrásonként vannak. Ez mindegyik lejátszónál ilyen? Lehetne a főmenüben egy general shortcuts, vagy ilyesmi...
- A Win7-es share-ekkel kissé megküzdöttem, köszi mindenkinek, aki erről írt a fórumban, nagy segítség volt! :R

Belefutottam viszont egy érdekes gondba. Beüzemelés után egyedüli hálózatos forrásom a Win7 volt, mert a routerhez kötött lemezt nem látta discovery módban. Amikor viszont a Win7-et átbuheráltam, hogy lehessen guestként is rámenni a share-ekre, akkor meg nem ajánlotta fel, hogy shortcut-ot készítsek. Ez azért volt baj, mert amíg üres volt a hálózati shortcut lista, addig az új shortcut funkció nem működött, és sehogy nem tudtam a router diskjét megtalálni. A megoldás végül az lett, hogy telnettel bementem a routerre, és létrehoztam a szükséges file-t kézzel. Itt van leírva, hogy kell - nem bonyolult, de csak óvatosan, nehogy letöröljünk valamit :) Most, hogy van egy shortcut, már újat is lehet létrehozni.

Összességében eddig teljesen elégedett vagyok a playerrel, mindent tud, amire szükségem van, és emellett egész olcsó volt (26e HUF).

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#3554) #09634560 válasza kano (#3552) üzenetére


#09634560
törölt tag

Mi baj az Egreattal? Szerintem minőségi cucc, Realtec chipsettel.

(#3555) dlaccc válasza kano (#3552) üzenetére


dlaccc
aktív tag

Márkát lehet jobbat kapok de olyat amibe wifi és merevlemez beépítési lehetőség is van egyben azt nem hiszem, ha mégis akkor légyszíves írd le melyik tudja még ezt egyben :R

(#3556) RZozo válasza dlaccc (#3555) üzenetére


RZozo
aktív tag

Egyes "márkásabb" médialejátszókat szétszedve, előfordult, hogy annak is Egreat volt a belseje.
Nem olyan rosszak az Egreat lejátszók. Hardveresen és csatlakozók számában is jól állnak. Nekem volt Realtek chipes, most pedig egy Sigma chipes Egreat van. Egyikben sem csalódtam.

(#3557) #09634560 válasza dlaccc (#3555) üzenetére


#09634560
törölt tag

Én irok párat: Ac Ryan PlayOn HD2, Dvico tix S1, Dune base,Smart H1,D1, Himedia HD600c, Igaz,,némelyik csak Dongle-n(usb stick_en keresztül) Wi-fis. De árban azért nem biztos hogy jó neked mind...
De az Egreat is nagyon jó,minőségi darab.

[ Szerkesztve ]

(#3558) bsanya


bsanya
aktív tag

Sziasztok!

Kérdésem lenne, venni szeretnék egy A.C.Ryan Playon!HD mini2 lejátszót.
A lejátszóhoz egy WD MyBook Essential 2TB HDD-t kötnék USB kábellel.
A laptopról, hogy tudom elérni a HDD-t (másolni rá, torrentet tölteni rá)? Milyen kábel kell hozzá, vagy ha van vezeték nélküli megoldás, az lenne a tuti!

Köszi
Sanya

Xiaomi Mi 11i

(#3559) TraceR válasza bsanya (#3558) üzenetére


TraceR
tag

Be kell kapcsolni majd a NAS módot a HD2-n és akkor látod a számítógépről a médialejátszóra kötött USB-s HDD-t. Ha van a HD2-höz wifid, akkor vezeték nélkül is tudsz rá másolni, ha nincs, akkor LAN-on keresztül. A sebesség viszont kábellel sem lesz túl sok - wifivel meg főleg.

(#3560) dlaccc válasza #09634560 (#3557) üzenetére


dlaccc
aktív tag

Tényleg van, de áruk is szép, főleg ez a dune. Azért úgy 30-40nél max meghúzom a határt. Ez kicsit dühítő, hogy odaírják wifi is van, kisbetűvel a végén meg: ha megveszed mellé 10ezrekért a gyári dongle-t.. persze nincs benne az amúgy is horrorárban többnyire.. Ennél az EG-R500 nál is inkább fölhívom a boltot mert látom van amibe nincs wifi van amibe van, érdekes.

(#3561) ferko0726


ferko0726
tag

Sziasztok!
Véleményetekre vagyok kíváncsi hangzások terén!
Movie -kat (melyek tartalmaznak Dolbye True HD, DTS-HD hangzásokat) számítógéppel játszok le egy hálózatos (Onkyo TX-NR509) erősítőn keresztül, természetesen HDMI kábellal összekötve.
A lejátszó progi Power DVD 11 ultra, a hangfalrendszerem: JBL SCS-178 5.1!
Szépen le is játssza, az erősítő tudja kezelni a HD hangokat is!
Ami a kérdésem hogy véleményetek szerint így "mezei hallásra" lehet bármilyen különbséget tenni (szebb magasabb hangok, dinamikusabb mélyek ...stb) egy "sima" Dolby Digital 5.1, DTS, illetve HD (Dolbye True HD, DTS-HD) hangzások között??
Megmondom őszintén én azért kérdezem mert konkrét példával élve semmi különbséget nem veszek észre egy Dolby Digital (AC3 460 kb/s) 5.1 illetve egy DTS-HD Master (4000 kb/s) 5.1 hangzás között, a magasak és a mélyek is ugyanolyan szépen kijönnek mindkettőnél, de nekem igazán semmi extra különbség nem jön le!
Vagy itt már komoly "vájt fülnek" kel lenni hogy az ember észrevegye a különbséget??
Köszi előre is!

(#3562) erdoke válasza ferko0726 (#3561) üzenetére


erdoke
titán

Hűha, erről már vitáztunk itt korábban. Szerintem fül mellett komolyabb hangrendszer is kell hozzá, de a tiéden a felsorolás két vége között már kellene hallani valami különbséget.

A legjobb aláírás a héten

(#3563) kano válasza dlaccc (#3560) üzenetére


kano
nagyúr

Ha mindenképpen ragaszkodsz a beépített HDD-hez akkor vedd meg, ha nem akkor inkább megvárnám a WD új lejátszóját sigma chippel. (Az a baj, hogy én nagyon idegenkedem a kínai tervezésű cuccoktól (nem gyártású, mert manapság már minden ott készül)).

[ Szerkesztve ]

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#3564) Progression


Progression
csendes tag

Sziasztok!

Popcorn A-210 vagy Popbox v8-as lejátszót érdemesebb megvenni? Melyik a megbízhatóbb?
Logitech Z-5500-at kötnék rá és külső HDD-ról nézném a filmeket, mert a számítógéppel nem fogom összekötni (külön szobában van).

(#3565) #75912448 válasza ferko0726 (#3561) üzenetére


#75912448
törölt tag

Az 509+178 kombó nem lesz elég a valódi különbség észleléséhez. AC3 460 kb/s hang nincs, gondolom 640kbps-ot akartál írni. Az már általában nagyon jól szól, közel a dts maghoz. Ellenben a 384/448 dolby digital vs 1536 kbps/HD hangok között óriási különbség van a nagyobbak javára, főleg ha az említett alacsonyabb bitrate-tel rendelkező hang szinkronos anyag. Ezt hallanod kell (kéne) a rendszereden.

A dts mag vs TrueHD/DTS-HD MA már más kérdés, oda fül és hangrendszer is kell. A te rendszereden majd a filmek válogatják a különbség nagyságát. Pl az így neveld a sárkányodat c. film TrueHD hangja agyonveri a dts magot, simán kihallható a különbség kisebb rendszereken is. Aztán van egy rakat film, melyeken valóban nem hallasz majd különbséget. Az, hogy ez milyen mértékű, a füled és a hangrendszer dönti el vagy mindkettő. Ha soha semmilyen különbséget nem hallasz, ott a füleddel is gondok lesznek. :D

(#3566) kosarob8


kosarob8
aktív tag

Sziasztok!

Már a postán pihen a vadiúj WDTV Live lejátszóm és szeretnék majd hozzá wifi adaptert vásárolni. Néztem a WD által kiadott kompatibilitási listát (amit itt linkeltetek), de sokat már nem is lehet kapni. Érdeklődnék, hogy akinek van a WD-hez adaptere, az milyen? Persze lehetőleg olyan, amit manapság is be lehet szerezni :D vagy esetleg tudtok ajánlani típust? :R

(#3567) bsanya válasza TraceR (#3559) üzenetére


bsanya
aktív tag

Akkor marad a HDD ide-oda hurcolása?
A padláson lévő routerből jön egy UTP kábel az IPTV-s STB-ba, ezt el tudom osztani valamilyen kütyüvel, ami után a médialejátszóba is bedughatom és ezáltal lenne bekötve a hálózatba? Bocs, ha hülyeséget kérdeztem, de ehhez nagyon nem értek....

Xiaomi Mi 11i

(#3568) #09634560 válasza ferko0726 (#3561) üzenetére


#09634560
törölt tag

Ha igazából szeretnéd hallani a HD-t, akkor szerintem a minimum szint Onkyo 609+JBL ES80+ES25C+ES 20 az alsó határ. Vagy ES-nál sokkal jobb hangdobozok 609-hez,vagy jobb erősitőhöz ES, és akkor jól kihallható.

(#3569) TraceR válasza bsanya (#3567) üzenetére


TraceR
tag

Hálózatépítésben nem (sem) igazán vagyok otthon, de szerintem ez csak úgy oldható meg, ha kihúzol mellé mégegy kábelt és arra kötöd rá a médialejátszót. Vagy egy toldóval a bejövő kábelt, ami most a routerben van lehozod a padlásról és lent helyezed el a routert.

(#3570) #75912448 válasza bsanya (#3567) üzenetére


#75912448
törölt tag

Nem is az a kérdés, hogy milyen a másolás sebessége, az a media playereknél, ha NAS funkcióra használjuk sosem lesz gyors. A kérdés, hogy a filmek, pl 1080p játszódik-e akadás mentesen wifi-vel, ezt én sem tudom.

(#3571) james008bond válasza ferko0726 (#3561) üzenetére


james008bond
őstag

AVR-710 Samsung AV Receiverem van ( tehát nem egy High End ) és én mégis hallom a különbséget már a DD és DTS között is, elég markánsan.

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#3572) Gulyopapa válasza james008bond (#3571) üzenetére


Gulyopapa
addikt

Nekem Onkyo TX 595-ös van Jamo hangfalakkal és itt is hallatszik a különbség a DD és a DTS között. A DTS dinamikusabb.

(#3573) jpeetr


jpeetr
aktív tag

ha valakit érdekel, DUNE HD Lite 53D WiFi-s eladó.
Érdeklődni privátban :)

(#3574) bsanya válasza jpeetr (#3573) üzenetére


bsanya
aktív tag

Szia!

Te melyiket választanád a Tied és a A.C.RyanPlayon!HD mini2 közül?
Miért adod el?

Xiaomi Mi 11i

(#3575) Warter válasza jpeetr (#3573) üzenetére


Warter
őstag

Mégis csak htpc lesz vagy van valami új versenyző? :)

(#3576) Barango


Barango
csendes tag

Sziasztok!

Médialejátszó vásárlással kapcsolatban kérek tanácsot.

Sony KDL-37EX500 televízióm van.

[link]

A médialejátszóval kapcsolatban semmi extra elvársom nincs.
Nem érdekel a hálózat és egyéb extra tudások.

Csupán avi fájlokat, DVD és HD filmeket (különösen MKV fájlokat) szeretnék nézni!
Természetesen feliratos film estén a feliratot is kifogástalanul szeretném látni.

Három megoldás közt hezitálok.

1. Western Digital TV HD Live Media Player + Western Digital My Passport Essential 500GB

[link]
+

[link]

2. variáció:

WD Elements Play 1TB

[link]

3. elképzelésem:

WD TV Live Hub 1TB

[link]

Ha valakinek van tapasztalata a témával kapcsolatban, kérem ossza meg velem!

Üdv: Barango

(#3577) Alex91 válasza Barango (#3576) üzenetére


Alex91
félisten

Live hub, de gyorsan dönts, nehogy a HDD árak miatt ennek is egekbe szokjon az ara!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3578) tobias40


tobias40
veterán

A.C. Ryan Playon! HD Mini-nek mi a gyengélye,hátránya?
Szokásos dolgokra venném,avi,mkv-1080p stb... lejátszása.(3D nem kell..)
Mi a következő lépcső ebben a a kategóriában,illetve mit ajánlanátok helyette,és miért?

Üdv!

(#3579) erdoke válasza Barango (#3576) üzenetére


erdoke
titán

Az Elements Play lejátszóként igencsak gyér, ezt már itt a fórumon is tapasztalták.

A legjobb aláírás a héten

(#3580) Gulyopapa válasza Barango (#3576) üzenetére


Gulyopapa
addikt

Live Hub ...

(#3581) #75912448 válasza tobias40 (#3578) üzenetére


#75912448
törölt tag

Nem mindegy, hogy A.C. Ryan Playon! HD Mini vagy Mini 2. Utóbbiban a jelenlegi legújabb realtek chip dolgozik, előbbiben 2009-es. Nem beszélve a támogatottságukról, a Mini 2 többet is tud, pl hangok támogatottsága terén, stb.

(#3582) kiki22 válasza Gulyopapa (#3580) üzenetére


kiki22
senior tag

ez a live hub ez tamogatja a 3dt ? jobb mint az a-210 es lejatszo ?

[ Szerkesztve ]

(#3583) Rolly


Rolly
veterán

Engem olyan lejátszó érdekelne ami tudja 3D-t, full-hd-s, torrent kliens van benne, netezni, usb billentyűzetet kezel, lehet bele 3,5-es vinyót rakni, de ismeri a dlna-t és tud hálózatról lejátszani. (esetleg wifi-t is tud) :)

(#3584) Alex91 válasza Rolly (#3583) üzenetére


Alex91
félisten

És gondolom olcsó is legyen... :C

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3585) erdoke válasza Rolly (#3583) üzenetére


erdoke
titán

60-70e Ft
Az új szériás Popcorn A300 kb. fogja tudni mindazt, amit írsz, kérdés, mikorra lesz kiforrott a firmware-e.

A legjobb aláírás a héten

(#3586) Rolly válasza Alex91 (#3584) üzenetére


Rolly
veterán

Az olcsó nem opció :), karácsonyra lepném meg maga vele :)

(#3587) Gulyopapa válasza kiki22 (#3582) üzenetére


Gulyopapa
addikt

Szerintem nem jobb a hub mint az a210, ezért is választottam az utóbbit.
Az ára is magasabb, a popcorn annyi hdd nélkül mint a hub hdd-vel.
Eddig hibátlan vagy ha valami nem volt jó az nem a gép hibája volt.
3D-t hibátlanul, akadásmentesen lejátssza, hálózaton keresztül is.

(#3588) gbors válasza gbors (#3553) üzenetére


gbors
nagyúr

hmmm, lehet, hogy mégsem olyan nyerő ez az ASUS O!Play Air (HDP-R3). most próbáltam hozzácsatolni külső HDD-t, és botrányosan kezelte - egyrészt folyamatosan dolgoztatta a drive-ot (akkor is, ha csak a menüben állt), másrészt amikor először próbáltam file-okat megnyitni róla, akkor vagy fél percig elszöszmötölt vele, mire megmutatta a tartalmát. ez még önmagában nem lenne tragédia, viszont minden standby után újra ez történt :(
a HDD egy 500GB-os Samsung S2 Portable, más kontextusban kitűnően működik.

találkozott valaki már ilyen gonddal (akár más lejátszónál?)

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#3589) tobias40 válasza #75912448 (#3581) üzenetére


tobias40
veterán

Köszi a helpet!

(#3590) Rolly válasza erdoke (#3585) üzenetére


Rolly
veterán

A popcorn A-210 mit nem tud ezek közül? Ahogy néztem az is tudja (lehet valami elkerülte a figyelmemet)

(#3591) Gulyopapa válasza Rolly (#3590) üzenetére


Gulyopapa
addikt

Tudja ...

(#3592) erdoke válasza Rolly (#3590) üzenetére


erdoke
titán

Amit írtak a torrent funkcióiról, hááát... Emellett a BD 3D-t szerintem biztosan nem tudja, azt csak a következő generációs chipekkel szereltek fogják vinni.

A legjobb aláírás a héten

(#3593) Gulyopapa válasza erdoke (#3592) üzenetére


Gulyopapa
addikt

Nincs is frame by frame 3D forrás ... neten szerintem tuti nincs !
Nekem bejön az is ami van.

(#3594) Warter válasza gbors (#3588) üzenetére


Warter
őstag

Azt hamar vidd vissza, mert az abnormális működés. Nálam sose csinált ilyet. Mondjuk egy firmware frissítést még megejthetsz előtte próba képpen, ha nem a legfrissebb van rajta, bár sokat nem várnék tőle.

(#3595) romulan


romulan
tag

Melyik a létező legolcsóbb player Sigma 8643-as chippel?

(#3596) beci


beci
őstag

Sziasztok.
Média lejátszót keresnék.
Nem kell belső hdd-s,de kezelje usb-ről a 640gigás külső vinyómat.
A tv-vel össze tudjam kötni hdmi kábellel, 3D-s filmek lejátszásához.És persze máshoz is.:)
Igaz van a tv-men usb a külső merevlemeznek,és játszik is róla,de falra lesz szerelve,és nehézkes lesz ki-be dugdosni.
Mit ajánlanátok elfogadható árban?

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#3597) #75912448 válasza romulan (#3595) üzenetére


#75912448
törölt tag

Talán az Egreat S100, de biztos nem adnék érte annyit.

[ Szerkesztve ]

(#3598) romulan válasza #75912448 (#3597) üzenetére


romulan
tag

Igen, 40 ezer körül találtam többet, de miért kerül ilyen sokba? Már kifutónak számít.

(#3599) #75912448 válasza romulan (#3598) üzenetére


#75912448
törölt tag

Sigma mindig is drágább volt, ráadásul ennek fullos a hang támogatása. Ha Egreaték tudnának firmware-t írni, még meg is érhetne ennyit...

(#3600) vlevi válasza beci (#3596) üzenetére


vlevi
nagyúr

"és nehézkes lesz ki-be dugdosni."
Nekem asztalon van, de így is könnyebb, hogy a kábelt benne hagyom a tévében, és csak a vinyót húzom le róla. Két kábel is benne van fixen, az egyik mini usb, a másik normál. Persze, ha falra van szerelve, és nincs előtte semmi, ahová letedd a vinyót, akkor az gond. A hosszú kábeleket pedig többnyire nem szeretik a 2.5-es vinyók :(

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.