Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3151) james008bond válasza Gulyopapa (#3150) üzenetére


james008bond
őstag

[link]

[ Szerkesztve ]

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#3152) Gulyopapa válasza james008bond (#3151) üzenetére


Gulyopapa
addikt

Ezt természetesen ismerem.
Jobbra gondoltam ...

(#3153) kosarob8 válasza KTTech (#3149) üzenetére


kosarob8
aktív tag

Köszönöm a választ :) Meg is rendeltem már, ámerikából jön, de majd itt uk-ban veszek átalakítót a tápjához :D kb 50 font volt, szóval nem vészes, csak remélem minden okés lesz vele :D

(#3154) Champipi válasza Reachie (#3078) üzenetére


Champipi
senior tag

Elég személyeskedő a stílusod sajnos, szerintem ez már trollkodás amit csinálsz, de lássuk a válaszokat:

K: Miért nem próbáltad ki előtte?
V: Hol lehetett kipróbálni október elején?

K: Miért nem kérdezted meg az eladót?
V: Interneten rendeltem meg, ott nincs eladó személyesen. Nem kérdezősködni akarok, hanem hazavinni és használni.

K: Miért nem érdeklődttél a Popcorn fórumon a vásárlás előtt?
V: Mert nem fórumozni és hackelgetni, meg próbálgatni akarok, én azért fizetem ki a prémium felárát, hogy azonnal működjön. De ha a prémium sem működik, akkor inkább veszek egy WD TV Live-ot (amiből most jött ki új) és akkor azzal elszórakozgatok, mire hazsnálható lesz és nem áll plussz 15 000 Ft-om benne a cuccban.

"Add vissza az informatikai bizonyítványodat!" - Ez trollkodás, amit csinálsz.

A legfőbb érvem amúgy a visszavitelre az volt a Popbox v8 kapcsán, hogy a távirányítójának joystick része pocsék volt számomra, a nyomás érzete szűrnyűnek tűnt nekem.

Miután kipróbáltam a Popbox v8-at és jól felhúztam magam, felraktam a laptopomra egy XBMC-t tegnap vettem hozzá egy távirányítót ami működés után azonnal mindent tudott rajta vezérelni, és jövő héten meg veszek hozzá egy Logitech K400 wireless billentyűzetet, beépített touchpaddel, és akkor olyan média lejátszóm lesz, amivel a teljes webet tudom élvezni a flash videóktól a letöltött HD filmekig. Ez az én utam, ha másnak ezek az integrált kompakt lejátszók jönnek be, akkor örüljetek, hogy megtaláltátok az igényeiteknek valót, nekem a HTPC irány tűnik jobbnak jelenleg. Később még változhat, most ez van.

(#3155) Champipi


Champipi
senior tag

Ja és egy kis apró semmiség: Popbox v8-hoz semmiféle használati útmutatót nem adtak! :Y

Egy A4-es lap volt a dobozba dobva, amin 8 nyelven leírták, hogy a Play gombbal lehet lejtászani a filmeket, de beállításokról, lehetőségekről semmi nem volt leírva, se angol, se magyar kézikönyve nem volt.

Ez nem is lett volna baj, ha úgy működött volna ahogy elvárom és a távirányító jobb minőségű, de hát ugyebár ezek nálam nem álltak fenn.

(#3156) Alex91 válasza Champipi (#3155) üzenetére


Alex91
félisten

Távirányítókat úgyis érdemes egy Logitech Harmonyra cserélni...

És xbmc-hez mit adtak?

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3157) Mercutio_ válasza Alex91 (#3156) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mi most a megfizethető, de nem legfapadosabb harmony verzió?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3158) erdoke válasza Mercutio_ (#3157) üzenetére


erdoke
titán

Valami 9500-ért vettem egy 600-ast, a 700 már lényegesen drágább, de csak egy készülékkel tud többet vezérelni. Illetve van még pár csicsa rajta, mint a nagyobb és színes kijelző, de ez engem nem igazán hoz lázba.
Valójában a TV-hez, az erősítőhöz és a média lejátszóhoz is van iOS app, de azok között lépkedni kell, na meg mi a fenének kötném mindet netre. :F

A legjobb aláírás a héten

(#3159) Mercutio_ válasza erdoke (#3158) üzenetére


Mercutio_
félisten

:R

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3160) Alex91 válasza Mercutio_ (#3157) üzenetére


Alex91
félisten

Harmony 600

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3161) #75912448 válasza Champipi (#3155) üzenetére


#75912448
törölt tag

Biztos azért nem adnak hozzá használati útmutatót, mert feltételezik, hogy egy 8 éves gyerek is elboldogul vele. Jogosan.

(#3162) erdoke válasza #75912448 (#3161) üzenetére


erdoke
titán

Az ne zavarjon, hogy jogszabály kötelezi a forgalmazót a magyar használati útmutató mellékelésére... Bizonyára a 8 évesek miatt alkották. :U

A legjobb aláírás a héten

(#3163) dh66e válasza erdoke (#3162) üzenetére


dh66e
veterán

A forgalmazó meg nagy ívben sz@rik rája.Az utóbbi időben nem nagyon emlékszem magyar kézikönyvre-legjobb esetben egy telepítési útmutató- pedig megfordult pár cucc a kezem alatt.

(#3164) kano


kano
nagyúr

Sziasztok!

Gondolkodom egy asztali lejátszó vételén és ahogy itt és másik fórumokat olvasgattam 2 lewjátszót néztem ki. Az egyik az ASUS O!Play HDP-R1 a másik a Skydigital Venice V13 HD. Tudom, hogy alapból különböző a chip benne (és elvileg a sigma jobb, tényleg jobb), de ahogy olvastam az R1 egész korrekt a HD2 fw-el és persze úgy 10k-val olcsóbb is.
Szerintetek melyiket?
Köszönöm

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#3165) erdoke válasza dh66e (#3163) üzenetére


erdoke
titán

Ha nem is nyomtatott változatot, de elektronikust találtam az elmúlt két hónapban vásárolt kb. 5 elektronikai eszköz (TV, erősítő, Live Hub, Harmony 600, MS Arc Touch egér) dobozában.

A legjobb aláírás a héten

(#3166) #75912448 válasza dh66e (#3163) üzenetére


#75912448
törölt tag

Ha az elmúlt időszakban nálam járt 5 media playert nézem, egyikben sem volt részletes leírás. Akinek hiányzik, felmegy a forg honlapjára és leszedi. Egyébként érdekes, hogy valóban kötelező lenne, de nem nagyon törődnek vele.

(#3167) james008bond válasza #75912448 (#3166) üzenetére


james008bond
őstag

De azért - Popcorn esetében - ha ehhez hozzá akarsz jutni, lehetőleg a hazai "hivatalos" forgalmazóknál vedd meg. Ja, és esszenciális a regisztrációs kártya, ami nekem alapból hiányzott, pedig a Popcorn oldalán javasolt üzletből rendeltem, enélkül pedig a netről sem tudtam letölteni a magyar nyelvűt. Ráadásul, A-210-es használati ott sem volt, csak a 200 modellé...

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#3168) Champipi válasza #75912448 (#3161) üzenetére


Champipi
senior tag

Kedves Regger!

Ha a gyártó feltételezi - és úgy érzi, jogosan - hogy egy "8 éves gyerek is elboldogul" a készülék üzemeltetésével, akkor nem nem kötelező a gyártónak használati utasítást mellékelnie a termékhez Magyarországon? Sem angol, sem magyar nyelvűt? Kérdezem!

Ha a Syabas úgy érzi tehát, hogy egy "8 éves gyerek is elboldogul" a popbox v8-al, és én mégsem tudom teljesen kihasználni a terméket, és úgy érzem a távirányítójának joystick gombjai nem elég meggyőzőek számomra, akkor mit tegyek szerinted?

(#3169) Champipi válasza Alex91 (#3156) üzenetére


Champipi
senior tag

XMBC: letöltöm a windows-omra azt fut egyből "ahogy kell" és lejátszik mindent "ahogy kell". De nem adnak hozzá távirányítót, ezért kellett vennem egy ilyet: TÁV, 3 800 Ft-ért. Ezt rádugtam laptopra, és nem kért drivert, nem kellett hackelni, csak működött egyből. Kivéve a HOme gombot, amire mégis kell egy kicsit hackelni, itt: HOME

[ Szerkesztve ]

(#3170) Alex91 válasza Champipi (#3169) üzenetére


Alex91
félisten

Xbmc-nel a magyar használatira utaltam...

Amúgy én meg iPad-rol irányítóm az xbmc-t, amit a kiszuperalt G4-es Minimre tettem. Sajnos a Mini kicsit gyenge mar (720p-t se bírja), meg imho kicsit sokat fogyaszthat sleep-ben is.
Amúgy tenyleg jó, csak ha az ember osszerak kimondottan egy htpc-t, akkor az árban nem lesz olcsó...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3171) madgie válasza james008bond (#3167) üzenetére


madgie
titán

A-200 = A-210, csak a burkolat más (meg nincs venti a 210-ben)

Champipi: nekem volt külön HTPC-n, nem nagyon vágyom vissza rá...

[ Szerkesztve ]

(#3172) Bélaaaa válasza madgie (#3171) üzenetére


Bélaaaa
őstag

Mi volt rossz benne?

Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!

(#3173) vasii


vasii
senior tag

Hello,

Transcend DMP 10rol van vkinek vmi tapasztalata? Ismerosomnek kellene vmi olcso media lejatszo, foleg mkv-kra es Coras ujsagban latta 12ert.

(#3174) madgie válasza Bélaaaa (#3172) üzenetére


madgie
titán

Eleve egy nagy macera, ha 1.0 usereknek is használhatóvá akarjuk tenni. Brazosom volt, egy csomó drivermacera után még úgy be kell lőni, hogy indításkor full screenben menjen az xbmc, háttérben meg a torrentkliens. Aztán ha valamiért kilép az xbmc, akkor túrjam elő az egeret/billt (bár volt egy billzetes/egeres távom, de az is elég "beta" volt, sok nyűggel). Én elbohóckodtam ugyan vele, de az asszony sose szerette, aztán kipróbáltam az A-210-et és ezt egyből megkedveltük. Bekapcsolod, minden frekin jól megy, nem kell buherálni és mindent megeszik, amit eddig adtunk neki (beleértve a hackelt fényképezőm durva bitrátájú videóit is), a transmission kliens meg minden lomról elvezérelhető (telefonról is). Egyébként szép meg jó az xbmc, de a popinál is hamar ráuntunk a jukeboxra, egy ideje az egyszerű kezelőfelületről indítjuk a filmet, akar a fene mindig perceket várni, míg borítót tölt, mg ilyenek :)

(#3175) Gulyopapa válasza madgie (#3174) üzenetére


Gulyopapa
addikt

Na ezért lesz nekem is A210 végül ... meg az elképesztő háttér támogatás ( fórum ) miatt is ...
Mostmár csak egy jó ár kéne :)

(#3176) dh66e válasza vasii (#3173) üzenetére


dh66e
veterán

[link]
Ennyiért szerintem vehető!

(#3177) Bélaaaa válasza madgie (#3174) üzenetére


Bélaaaa
őstag

Értem... Köszi az infót!

Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!

(#3178) #75912448 válasza Champipi (#3168) üzenetére


#75912448
törölt tag

...és én mégsem tudom teljesen kihasználni a terméket, és úgy érzem a távirányítójának joystick gombjai nem elég meggyőzőek számomra, akkor mit tegyek szerinted?

Ha 7 éves vagy, várj 1 évet és menni fog. ;)

(#3179) Champipi válasza madgie (#3174) üzenetére


Champipi
senior tag

A htpc-t illetoen szerintem is jogos a nyugre hivatkozni, peldaul a frissitesi frekvenciakhoz 3 profilt kell csinalni. Azonban hiaba van ilyen kulonallo, kenyelmes medianlejatszo, ha a szamitogeptol megsem tudok megszabadulni. Peldaul a torrent file letoltesehez bongeszeshez, emailezeshez nekem meg mindig kell a szamitogep, ha meg mar ott van, akkor a nyuggel egyutt de hasznalni is lehet... LegLabbis nalam igy alakult.

(#3180) Ryo san


Ryo san
csendes tag

Legyen már aki megszán egy kis segítséggel! Bár már elmúltam 8 éves,sajna mégsem tudom megoldani az alább vázolt problémámat! A tényállás Van egy Popcorn a-200 as médialejátszóm amit usb kábellel kötök össze a Win7-es pc-vel.Persze alapból nem látja.Erre van nekem egy ext2 volume manager nevű programom,amivel meg lehetne oldani a fájlátvitelt a két cuccos között.Működött is eddig rendben,de most gépcsere volt,és elfelejtettem hogyan is kell a programot úgy beállítani hogy ismét lássa a pc a popit.Remélem érthető voltam,és ha tud valaki segíteni,egy jó szájbarágós segítséggel nagyon megköszönném!!Tehát nem hálózatban hanem usb kábelen keresztül kötöm a pc-vel.

Egyszer találkozunk Japánban...

(#3181) Gulyopapa válasza Ryo san (#3180) üzenetére


Gulyopapa
addikt

Nem látja alapból a 200-ast a PC mint külső meghajtó ?
Ez normális így, úgy értem nem kellene látnia ?

(#3182) james008bond válasza Gulyopapa (#3181) üzenetére


james008bond
őstag

Ha a belső HDD ext partícióra van formázva, akkor a Windows "természetesen" nem látja. Mivel az Ext partíció Linuxos, ha jól tudom. Ezért én a Popi HDD-t NTFS-re formáztam, így már látja, az NMT progikat meg egy Pendrive-re telepítettem, ami Ext partícióra van formázva.

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#3183) erdoke válasza Gulyopapa (#3181) üzenetére


erdoke
titán

Csak akkor kell látnia, ha a lejátszó támogatja a slave módot az adott USB porton. Nem tudom, mi a helyzet az A200 esetében.

A legjobb aláírás a héten

(#3184) Ryo san válasza Gulyopapa (#3181) üzenetére


Ryo san
csendes tag

Sajna nem látja mert ext3 formátumot használ.Formázni meg nem akarom mert teli van sorozatokkal,és házi videókkal az 500 giga.

Egyszer találkozunk Japánban...

(#3185) vlevi válasza Ryo san (#3184) üzenetére


vlevi
nagyúr

Tölts le egy Ubuntu (vagy bármi más) Live CD-t, azt nem kell telepíteni a számítógépre, anélkül is használható. Az látja az ext3-at, azzal át lehet másolni máshova a fileokat.
Már persze, van van hová...

(#3186) junior11


junior11
veterán

Sziasztok, mi a véleményetek az iXtreamer médialejátszóval kapcsolatban?

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#3187) tlala válasza Ryo san (#3184) üzenetére


tlala
addikt

(#3188) kosarob8


kosarob8
aktív tag

Hali, tudnátok ajánlani wifi adaptert wdtv livehoz? Olyat ami gyári fw-vel is megy. Nagyon köszi

(#3189) dh66e válasza kosarob8 (#3188) üzenetére


dh66e
veterán

(#3190) Khelben


Khelben
nagyúr

Üdv!

Tud valaki mondani olyan médialejátszót, ami kb. tudja egy wdtv live funkcionalitását (avi, fullhd mkv, flac lejátszás, hálózati meghajtó) és van saját kijelzője (hogy zenehallgatáshoz ne kelljen tv-t kapcsolni)?

(#3191) dh66e válasza Khelben (#3190) üzenetére


dh66e
veterán

Van,de sokkal drágábban(45-50k).Így is érdekel?

(#3192) Khelben válasza dh66e (#3191) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ha annyival többet is tud, akkor persze. Melyik az?

(#3193) dh66e válasza Khelben (#3192) üzenetére


dh66e
veterán

[link]
Fóruma:[link]
Ez is kijelzős:
[link] a fórumát ennek is az fenti link alatt találod meg.Olvasgass mert mindent én sem tudok.

(#3194) TCr


TCr
veterán

Dehogy azért nem adnak a Popcornhoz nyomtatott manual-t, mert "feltételezik, hogy egy 8 éves is elboldogul vele"!
A szürkepiacot visszaszorítandó vezették be azt, hogy ha hivatalos forgalmazótól vásárol valaki, akkor töltheti le a kóddal a teljes kézikönyvet pdf formátumban (és még emellett több mindent + elérheti a hivatalos fórum zárt szekcióit).

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#3195) #75912448 válasza TCr (#3194) üzenetére


#75912448
törölt tag

Már bánom, hogy nem tettem szmájlit mögé. Szerintem aki figyelmesen olvassa akár ezt a fórumot is, tisztában van a Popcorn "szabályaival".

(#3196) tlala válasza madgie (#3174) üzenetére


tlala
addikt

Jaja, nekem is hatalmas megváltás volt már a 20e Ft-os Hyundai is a PC-vel való kínlódás után... A Popi meg egyenesen új korszakot nyitott.
Arról meg nem is beszélve, hogy végre az asszony is be tudja kapcsolni a film nézést. :))

(#3197) james008bond válasza TCr (#3194) üzenetére


james008bond
őstag

Ettől a "koncepciótól" még vonatkoznak a kereskedőkre a magyar törvények, hogy magyar nyelvű használati utasítással lehetne árulni bármilyen terméket. Másrészt, a "zárt Fórumon" sincs fent az A-210-es Manuálja...ráadásul Edigital első körben elfelejtette mellékelni a készülékhez a Regisztrációs kártyát, de a lényeg, hogy ÉN szabályos voltam és hivatalos kereskedőtől vettem a készüléket. Az nem baj, ha a kereskedő nem az-több okból is. Azóta pótolta, igaz, néhány telefonhívásomba és e-mailbe került.

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#3198) TCr válasza james008bond (#3197) üzenetére


TCr
veterán

Jogi értelemben ez így korrekt, én csak leírtam, hogy mi miért van.
Az meg hogy az edigital mit csinál, úgymond nem tartozik ehhez a témához, rájuk már több minden miatt elég sokan panaszkodtak.
Én eddig nem vásároltam tőlük semmit, de szerintem nem is fogok.

"Másrészt, a "zárt Fórumon" sincs fent az A-210-es Manuálja..."

(De szerintem ez nem újdonság számodra..., viszont úgy látom ez már csak ércelődés a részedről a forgalmazó miatti rossz szájízed miatt)

[ Szerkesztve ]

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#3199) Bélaaaa válasza tlala (#3196) üzenetére


Bélaaaa
őstag

:DD

Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!

(#3200) Champipi válasza TCr (#3194) üzenetére


Champipi
senior tag

Ha a Popcorn kézikönyvét a kóddal védett fórumról lehet leszedni, akkor erről esetleg a vevőt is tájékoztathatnák a viszonteladók, ugyanis nekem az egyik csalódás pont az volt, hogy a Popbox v8 dobozában nem volt kézikönyv, sem utalás arra, hogy hol találom. :W

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.