- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
szabochris
üzenetére
ugyanaz mint a Merlin csak a Merlin kb. 1-2havonta frissül a HGG meg feloldja a wifi teljesítmény korlátozást de az kevésbé naprakész féléves vagy 1éves kiadás talán?
fórumban beírod hogy HGG és tuti kiadja a hozzászólást -
TeeJay
félisten
válasz
szabochris
üzenetére
wifiben valszeg a Broadcom vezérlő picit jobban fog teljesíteni mint a Mediatek
-
TeeJay
félisten
válasz
kalapacsolok
üzenetére
ne krimpelj inkább vegyél kész kábelt 5-10-15-20-30métert és fúrj akkora lyukat hogy át tudd dugni rajta a csatlakozót aztán akkor nem kell szórakozni krimpeléssel meg biztosabb is a minősége, a kész kábelt tudtommal tesztelik, a krimpelt kábelt meg ugye nem tudod
-
TeeJay
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
ugyanaz a proci mint az AC66U B1-ben
2magos 1GHz-es CPU1: Broadcom BCM4709A0 (1 GHz, 2 cores)
Broadcom procit kerülni kell vagy Qualcomm vagy Mediatek kell
-
TeeJay
félisten
válasz
MaCS_70
üzenetére
ja csak aztán látod Merlin megírta hogy a Broadcom procikban nincs valódi HW-NAT csak pár funkciót kikapcsol szoftveresen de maga a fő proci feladata a NAT ezért terheli nagyon a sok szálas gyors netkapcsolat...
aztán ott a Qualcomm vagy Mediatek aminek már a MIPS prociban is volt valódi HW NAT core ami tényleg leveszi a fő prociról a terhelést és a legviccesebb hogy tök filléres routerekbe is tudnak rakni
vagy a Broadcom van túlárazva tudásához képest vagy a Mediatek meg alul árazva mert kevésbé ismertmindenesetre kemény hogy ilyen 2x1GHz arm cortex procis broadcom soc nem tud 1/1gigabitet natolni
egy 10ezer forintos Xiaomi meg lazán mert abban Mediatek proci van valódi HW NAT résszel
de a sok sok éves 1043ND V2.x is röhögve tudta a gigabitet mert abban is volt valódi HW NAT
sima felhasználásnál sosem fog jelentkezni a Broadcom gondja
nálam sincs semmi 1000/300-as netnél igaz én csak top 20-ban vagyok ncore-on
nem járatom szét a netet annyira mint enginev3.0 -
TeeJay
félisten
válasz
MaCS_70
üzenetére
nálam sem jelentkezik, engine linkelte hogy 80megabájt seed mellett már sikít a router ha közben letöltést mérsz mert nem bírja. illetve ha én mérek 930-940megabitet egyik ma 100%-on másik 80% körül egy sima 1 szálas mérésnél, ami azért vicc egy 30ezres routertől és a Broadcom procitól
de Merlin aki fejleszt rá látod megírta hogy nincs benne külön mag a HW NAT-nak és így a fő proci izzad ettől is ami vérciki
főleg hogy ott a 12ezres Xiaomi router ami meg bírja simán neki -
TeeJay
félisten
Merlin válaszolt
"Nothing can be improved there, CTF is proprietary to Broadcom, not even Asus has access to that source code.
Note that the router does not have an actual "hardware offload" processor, CTF mostly consists in software shortcuts to increase throughput (such as bypassing part of Netfilter). NAT is still entirely done by the CPU, so high CPU usage is normal, especially on 1 GHz CPU."
szóval a Broadcom procis routerek ezért f*sak
azt hiszem eladom és lecserélem AC57U-ra vagy más Mediatek procis ASUS-ra
esetleg qualcomm procis ASUS hátha -
TeeJay
félisten
semmi sem fut csak a mérés

430torrent fut 120megabit seed mellett
itt viszont még nem akad ki a proci szóval tudna többet is mérni, nem tudom miért ennyi
beküldöm Asus supportra hogy ennyit tud a HW NAT ebben vagy tudnak rajta még csiszolni FW frissítéssel?
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
a második link is már B1-es mivel Euronics is listázva van ott pedig ott már csak B1 kapható jó régóta
szimplán csak fingjuk sincs hogy két külön kategória és továbbra is így van fent a weblapjukon emiatt az árukereső sem listázta a B1-hez
nézd meg a termék kódját csomónál már az B1 kódja van
szóval nagy pech kell ahhoz hogy valaki még régit vegyen üzletből
-
TeeJay
félisten
új Merlin FW van illetve mivel a március 24.-ei FW óta jött Asus FW update is pár routerhez gondolom az is benne van már

384.10_2 (3-Apr-2019)
- CHANGED: Increased OpenVPN interface queue length from 100
to 1000 bytes, to reduce the amount of dropped
packets if router can't keep up.
- CHANGED: Updated CA bundle to January 23rd version
- FIXED: Moviestar VLAN routes weren't properly configured
(broken quagga configuration)
- FIXED: Layout issues on the Wireless Log page for some
models
- FIXED: Missing tooltip content for the new local DNS
resolution setting on the Tweak page
- FIXED: FAQ URL on Bandwidth Monitor points to a non-existing
page on Asus's servers (point to old page for now)
- FIXED: OpenVPN CA would be overwritten if there was no
server key or cert present - only generate them
if all three are missing.
- FIXED: Bandwidth Limiter not working properly in some
cases, as it failed to disable hardware acceleration -
TeeJay
félisten
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
nálam minden megy csak ezt tapasztaltam előző FW-el
néha teljesen vissza lassult az AC wifi
most az új FW óta nem tapasztaltam hasít mindig
-
TeeJay
félisten
nekem csak LG G4 telefonnál volt olyan hogy egy idő használat után 1megabitre csökkent a sebesség
és csak az segített ha telón kinyomtam a wifit meg újra be
és utána már egyből 240megabitet mértem
most jött új Merlin FW hétvégén felraktam majd kiderül hogy muzsikál eddig most nem volt ilyen bajom -
TeeJay
félisten
találkoztatok olyannal mostanában hogy okostelefon AC-re csatlakozva egy idő után 1megabitre lassul?
páromnak meg nekem is LG G4 telefonunk van és ha használjuk egyszerre akkor az én telefonom csomószor 1 megabitre lassul, ha kinyomom a wifit és újra akkor megint egyből 230-240megabitet mérekhogy tudnám kideríteni hogy ez a telefon hibája vagy a router hibázik netán FW gond?
amúgy lehet esélyes hogy a telefon szórakozik már csak nem értem miért -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Nekem írta a magyar support hogy legális felrakni a routerre ők is szokták javasolni mert tényleg többet tud
-
TeeJay
félisten
válasz
gippazoid
üzenetére
igen 2018 év elejei FW-el jött nekem is
legutóbbi gyári FW és a Merlin is megkapta már a wifi javítást
telón azt vettem észre hogy pár nap után az 5GHz 2-3megabit volt csak de amint újra csatlakoztam a wifire ismét hasított. nos legutóbbi FW óta nem volt ilyen úgyhogy sikerült javítani nekik
-
TeeJay
félisten
jött új Merlin lehet rátenni
nekem már este óta megy és nincs gondja
-
TeeJay
félisten
hát nem tudom
nálam az AC66U már így is jobb wifit nyomat mint a TP-Link 1043ND V2 tudott
2,4GHz-en tudom összehasonlítani ott simán nyer az ASUS
5GHZ-en meg nincs összehasonlításom de ott meg főleg jó az új router
nem gondolom hogy még rá kellene tekernem igaz csak 53nm panel 1+2félszoba
ahova nem ér el a wifi oda kábelt húzok az ASUS-ból és oda be lesz rakva a 1043ND második wifinek
-
TeeJay
félisten
amúgy nem értem miért is jó itt mindenkinek plafonra feltekerni a wifit?
ha erősebben kiabál a wifi a cuccod felé akkor a cuccod is erősebben fog vissza kiabálni?
na ugye hogy nem...
kajak ezért megéri itt rátekerni?
nekem legújabb Merlin esetén is hasít panelban a wifi nem tudom hova kell még attól is több
-
TeeJay
félisten
akkor frissítsd a FW-t és utána csinálj egy nagy resetet aztán meglátod tökéletes lesz
az meg hogy kábelen nem tud 120megabitet az elég vicces mivel nálam az 1000-es neten 24/7-ben kapja a torrentet és biza SSD-re kitekerem a 110-115megabájtot szóval bírja a routerwifije meg jóval gyorsab mint a TP-Link WR1043ND V2.x volt
legalább 10-15megabitet ver rá ugyanott mérve 2,4GHz-en -
TeeJay
félisten
válasz
Losicica
üzenetére
nálam kábelen van az ASUS routeren 2PC 1 laptop meg 1 smart TV
én csak benyomtam a routert és a PC-n megy az UMS aztán a TV azonna látja a megosztott mappákat
semmit nem kellett vele szórakozni
ráadásul én a kábeles cuccoknak szépen fix IP-t osztottam ki a LAN résznél így a TV mindig ugyanazon a címen van -
TeeJay
félisten
több mindent be tudtam rajta állítani és ha új cucc jött a mappába mindig beszkennelte magától
meg le tudok benne minden átalakítást tiltani így nincs transcode!
serviio-val szenvedtem előtte de gagyi volt és csomószor ha a torrent mappába jött új cucc csak akkor jelenítette meg ha újra indítottam az egészet
jó nekem az UMS teljesen
-
TeeJay
félisten
válasz
Losicica
üzenetére
nekem universal media server fut
az sokkal jobb mint a serviio és simán látja a TV és okosteló is szóval megy a PC-n a letöltés
az gigabiten lóg a routeren és utána bármi ami a belső hálózatomon van ugyanúgy tudja nézni a filmeket a PC-rőltelón VLC, laptopon VLC, TV-n meg van belső lejátszó és kész is

-
TeeJay
félisten
szerintem FW frissítés után kellett volna egy nagy resetet csinálni
hátul nyomod a reset gombot 30másodpercig és utána beállítod újra2,4GHz-nél AUTO Mód legyen és fix 20MHz illetve keresd ki telefonnal meg wifi analyzer alkalmazással
hogy 1-13 között melyik csatorna ami kevésbé terhelt és arra állítsdtitkosítás WPA2-AES legyen
nálam van LG meg Xiaomi teló 2,4GHz-en és betonstabilak
LG G4-ből kettő meg 5GHZ-en és az is jó -
TeeJay
félisten
felejtsd el
asuslogin azt hiszem amivel be lehet léni
192.168.1.1 nálam
én le is tiltottam a webcímes belépést nekem IP címet kell beírnibelépsz
előtte letölöd a legutolsó merlint --> [link]
384.7_2 ez kell neked
ne zavarjon hog AC68U FW mert az AC66U B1 is ugyanaz így az kell ráFW frissítés részre mégy betallózod aztán csók
utána meg beállítod és kész
-
TeeJay
félisten
van ilyen mérőm és majd megnézem de ha 50watt akkor is tojok rá napi 1kW áram sem érdekel mert többet nyerek vele mint amibe kerül
routert meg nem hajtanám szét csak emiatt
na meg a gép azért is megy 24/7-ben mert használjuk is böngészni meg DLNA szervert is csinálja meg zenét is adja a hifi felé szóval inkább PC + router mint router+hdd+torrent kliens rá -
TeeJay
félisten
válasz
stomi78
üzenetére
pedig frissítsd a legújabb FW-re mert pont a wifin javítottak meg a funkciók is bővültek
azért mert valami jó még az újabb lehet jobb főleg ha a changelog-ot olvasod
a gyári ASUS FW legutolsó kiadása pont így szólVerzió 3.0.0.4.384.32799
2018/09/19 42.54 MBytes
ASUS RT-AC66U-B1 Firmware version 3.0.0.4.384.32799
Fixed WIFI stability issue.
ami a tieden van azóta jött vagy 6-7új FW nem kevés javítással szóval bátran frissítsd a legújabbra mert tökéletes
-
TeeJay
félisten
i7-4790K turbó kinyomva és feszültség lehúzva minimumra
seed mellett CPU package-re 19watt fogyasztást ír
ha csutkán tölt le akkor 35-40wattot
a laptop is evett 30-35-öt mert azt meg szénné terhelte a letöltés
HDD és SSD meg RAM fogyasztást nem számoltam de akkor legyen seed közben 30watt a gép fogyasztása letöltéskor meg legyen 50watt
egyrészt napi 1kW áram 38forint havonta 1200-at kibírok és inkább nem a routert szenvedtetem mindenféle klienssel meg külső HDD-velinkább a gép menjen éjjel nappal mint a router örökké maxon
-
TeeJay
félisten
válasz
peterattila
üzenetére
Miért menne feleslegesen? Azért megy hogy töltsön akkor már van értelme. Router sem lesz jobb max halkabb meg kevesebb áramot kér de lassabb is. Nekem örökké megy a gép hiszen a HDD-nek és az elektronikának az a jó ha mindig üzemi hőfokon megy mintha mindig ki be kapcsolom
-
TeeJay
félisten
válasz
peterattila
üzenetére
nekem i7-4790K procis asztali gépem van 2SSD-vel 4darab 1TB WD HDD-vel és megy éjjel nappal
havi áramszáma úgy 800 forinttal növekszik de kit érdekel minden megvan ami kell
sorozatok TV felvételek bárminem értem miért jobb azért venni drága routert hogy alig menjen éjjel nappal
ahelyett hogy fogod és bekapcsolva hagyod a gépet
gépen van rendes kliens pl qbittorrent
van rá RSS meg autoDL, nem tudom routeren ez megy-e
gépre jó sok HDD-t rakhatsz és torrent közben nálam 900+ megabit letöltésre 20% terhelés van
mellette vígan játszhatok róla vagy böngészhetekszóval router nem jó erre vagy csak gyenge nethez
bika router + egy normális gép viszont kb. torrent örökélet amíg le nem rohad vagy nem váltunk 10gbit-re addig elég lesz
-
TeeJay
félisten
válasz
peterattila
üzenetére
minek torrentre i7-es gép
laptopom Asus i5-2540M Sandy Bridge procis 8GB RAM-al
és vígan kihajtotta SSD-re az 1000-es netet
kell bele egy 7200-as 1TB-os HDD és és mehet éjjel nappal
a router sosem fog tudni így tekerni, meg routerre nem fogsz tudni tenni autoDL-t sem
nekem meg magától rakja be a szűrt cuccokat a kliens este meg mikor ránézek eldöntöm mi érdekel -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
mondjuk ezt nem biztos hogy mindenki felé kellene reklámozni
mert minek szórják a környezetet sokkal erősebb wifivel feleslegesen?
így vér pistike is HGG-t fog a routerre dobni mert akkor majd a wifi 1méterről még jobb lesz és a game majd faszántosan fog menni közben meg a környéket sokkal jobban bezavarja mint kellene
nem üt ez vissza így?
nálam pl a 66U B1 még Merlin alatt is jóval erősebb ugyanabban a lakásban mint a TP-Link 1043ND V2.x
ha már valaki erre is rádurrant wifi terén az már komolyan zavarhatja a szomszéd lakást amire azok is rádurrantanak és mindenki még jobban zavarja egymást -
TeeJay
félisten
mutasd képen please
ASUS RT-AC66U B1 H/W Ver.: A1 - BCM4708C0 (@1.0GHz Dual Core)
Also has one front USB3 port, one USB2 back ports, AMD flash (NAND),
and can be flashed with Merlin firmware for the RT-AC68U.
• ASUS RT-AC66U B1 H/W Ver.: B1 - BCM4708C0 (@1.0GHz Dual Core)Also has one front USB3 port, one USB2 back ports, Zentel flash (NAND).
• ASUS RT-AC66U B1 H/W Ver.: B2 - BCM4708C0 (@1.0GHz Dual Core)Also has one front USB3 port, one USB2 back ports, AMD flash (NAND).
• ASUS RT-AC66U A1 - BCM4706 (@600MHz Single Core), two USB2 back ports.A1 a régi 600MHz-es egymagos hátul 2db USB2.0 portos
a B1-nek van B1 és B2 verziója de csak a Flash gyártója ami eltér minden más azonos
nekem B1 HW B2 van augusztusban vettem
-
TeeJay
félisten
kijött a friss Merlin
már fel is pattintottam, volt nagy reset is mindent beállítottam újra és szépen pörög
wifi hibákat is javították, nagyon frankó eddig
ajánlom
-
TeeJay
félisten
ezt az új FW-t próbálta már valaki?
Version 3.0.0.4.384.32799
2018/09/1942.54 MBytes
ASUS RT-AC66U-B1 Firmware version 3.0.0.4.384.32799
Fixed WIFI stability issue. -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az én hűtőm mellett megmarad a garancia

Úgyhogy a 120mm ventilátor USB-re megoldás ajánlott és hatásos -
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus AC66U B1 hűtő

120mm Cooler Master XtraFlo ventilátor (1200RPM 12V-on 5V-on passz) ami lefelé fúj simán leszívja a meleget a routerről miközben 5centiről sem hallani
4-500 fordulaton mehet a venti de bőven elég
annyi hogy kell 8gumibak a négy sarkása mindkét oldalon és mehet is rá a router meg aliexpressről 200 forint volt egy USB --> 3pin fan kábel és hátra be is dugtam a routerbe
tudom 70-80fok közötti CPU is normális ennél de így 26fokos szobában most 53fokos előtte 73-76fok volt a CPU

-
TeeJay
félisten
kész az új tuningom

120mm-es Cooler Master ventilátor amit N200 házhoz adtak és még sosem volt használva
ragasztottam mindkét oldalán a 4 sarkára 3mm magas gumibakot (8gumi bogyó összesen)
ebay-en meg rendeltem egy USB to 3pin csatlakozót és a router alá tettem úgy hogy az asztal lap felé fújjon így a router ha rajta van leszívja róla a meleget
jelenleg masszív torrent mellett 54fokos a CPU 26fokos lakásban miközben 5volton megy a ventilátor és nem is hallani csak éppen hogy forog de bőven elég az a légmozgás már
ventilátor nélkül 75fok volt szóval 20-21fokot húz le rajta a hang nélküli 120-as venti
-
TeeJay
félisten
FW frissítés után csinálj nagy resetet rajta
nekem az utolsó Merlin megy és stabil nincs baja
nem tudom neked miért nem jó. a gyáriból van újabb egyel de gondolom hamarosan jön majd a Merlin is
azokkal a frissítéssel beépítvenekem 26-28fokos szobában 72-75fokos de szépen megy és nem dobálja a wifit
mondjuk én úgy lőttem be hogy2,4GHz auto mód fix 20MHz WPA2 AES
professional résznél pedig WMM APSD --> disabled5GHz auto mód fix 80MHz WPA2 AES
ott is WMM APSD --> disabledez ilyen automatikus power save állapot amit én inkább kinyomtam hogy mindig menjen normál módban
ezen felül nem igen kell mást csinálni betonstabil a wifi
mindkét frekvencián -
TeeJay
félisten
válasz
sztomi1981
üzenetére
WAN-t beállítod
LAN-t beállítod, a kábeles gépek belső IP címét fixáltam hogy sose cserélje
wifit 2,4 és 5GHZ-en beállítod, ha 5GHz-en csak AC-t szeretnél használni akkor fix 80MHz-re állítod
wifi professional résznél én a WMM APSD-t kinyomtam
ezen felül én ami nem kellett kinyomtam mint pl statisztikaennyi
ja meg lenyomtam a LED-et hogy ne villogjon -
TeeJay
félisten
válasz
ArthurShelby
üzenetére
az AC68U-al egyelő de csak bizonyos HW verziókkal [link]
AC68U B1/C1/E1/B2 azonos SOC csak a B2 már 1400MHz-re húzva
AC1900U és AC66U B1 is azonosAC66U B1 asus lapon sehol nem írnak Beamforming-ot pedig ugye tudja
AC68U asus lapon már ott van az AiRadar featurelényeg a lényeg hogy best buy
-
TeeJay
félisten
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Olvass vissza linkeltem egy oldalt hogy az AC68U-nak mennyi verziója van és mivel aznos.
Az AC66U B1 is egy AC68U meg 1900-as és még Beamforming-et is tud csak jobb áron.
Best buy router -
TeeJay
félisten
válasz
ArthurShelby
üzenetére
azt figyelted hogy az már 28nm-en készül és nem Cortex A9 hanem már Cortex A53 ami jóval hatékonyabb
így valszeg jóval kevésbé melegszik mint a B1-ben a BCM4708 ami 40nm-en készül még
szóval a legjobban melegedő a 2x1,4GHz-es AC88U inkább Cortex A9-elbárcsak a router SOC is mind már 10-14nm-en készülne nem kellene ekkora borda rájuk
-
TeeJay
félisten
leveleztem az Asus supporttal
egy normális egyedet foghattam ki mert írta hogy neki AC58U van és ő sem látja a WAN uptime-ot
és javasolta a Merlint mondtam az van rajta de az is csak system uptime-ot ír ki
aztán mondta hogy továbbítani fogja a FW fejlesztőknek hogy tegyék már bele a WAN uptime résztmásik téma
AC66U B1 27fokos szobában jelenleg
2.4 GHz: 52°C - 5 GHz: 57°C - CPU: 76°Cnektek is ennyi a CPU hőmérséklet?
képzelem az 1,4GHz-es 2magos AC88U milyen meleg lehet akkor, bár nem értem miért kell ennyire melegnek lennie két ilyen bazinagy szendvics borda között -
TeeJay
félisten
nekünk 2 darab LG G4 teló használja és azok látják
nincs más AC-s eszközöm a többi okostelefon 2,4GHz N-et tud csak meg a laptopok is mind csak 1-2antennás 2,4GHz Nszóval nálam jó a 108-as csatorna és megint elég tré hogy csak 3spektrum van 80MHz-en EU-ban
160MHz-re meg csak 1 lesz... megint nem gondolták át eléggé -
TeeJay
félisten
én fix 80MHz-re nyomtam az 5GHz-et tehát kvázi AC only mód hiába van N/AC mixed mert a 80MHz-el kilövöm az N-es opciót. úgysincs 5GHz N-only eszközöm csak 2,4GHz N vagy 5GHz AC
na és auto módban van a csatorna kereső és nekem 108-as csatornát nyomja be
oké tudom 80MHz-en elvileg 3 spektrum van
36-48, 56-64 és 100-112 között
viszont ha fix 80MHz-re rakom routerben ugyanúgy egyesével lehet választani eközül a 12 frekvencia közül
gondolom ilyenkor hibáa rakom 100 helyett 112-re ugyanúgy az a spektrum lesz
szóval nálam auto módban 108-ra rakja az AC wifit és jól hasít így -
TeeJay
félisten
nálam pont fordítva van
53nm panel 1+2fél szoba
és biza a 100-120 darab szomszéd 2,4GHz miatt az 5GHz ugyanott sokkal de sokkal jobb
lehet hogy az 5GHz-et lefogja a panel fal de az még mindig kevesebb hátrány mint a sok szomszéd zavaró wifiúgyhogy amivel csak tudom csak 5GHz-et tolunk

-
TeeJay
félisten
válasz
ArthurShelby
üzenetére
support oldalon írtam serial number meg mindent megadtam hogy tudják mi a cucc
és hogy lehetséges lenne-e hogy beleírják a FW-be a WAN uptime-ot
ennyi
-
TeeJay
félisten
nálatok is kevesebb a proci terhelés ha Merlin alatt kinyomjátok az Asus NAT tunnel opciót?
másik téma
írtam Merlin-nek hogy nem látható sehol a webes felületen a WAN uptime opció csak a system uptime
és jó lenne tudni a WAN uptime-ot is mert akinek PPPoE van és megszakad abból láthatná hogy a router megy mondjuk 4napja a WAN meg 5órája...azt írták a közeljövőben ők nem tudják beletenni még
ezért írtam az Asus global supportnak is
kíváncsi vagyok mit szólnak, szerintem nem nehéz megoldani hátha bekerül mert engem zavar hogy nem látható -
TeeJay
félisten
akinek AC66U B1 van és Merlin fut rajta
nálatok a CPU használat hogy alakul?nálam most 2PC 1latop megy rajta meg 3 okostelefon (2darab 5GHz-en 1 darab 2,4-en)
torrent 100-150megabit letöltés közben 80megabit seed
és ezt adja a routerCPU Load Average (1, 5, 15 mins) 0.37, 0.58, 0.59
ha jól tudom mivel ez 2magos SOC így akkor van gáz ha a CPU load 2.00-t eléri
mikor speedtest mérést nyomatok 900megabiten akkor olyan 0,9 az 1perces loadmásik kérdés hátha valaki tudja a választ
jött ki új gyári FW azt majd a következő Merlin tartalmazni fogja vagy hogy megy ilyenkor?
csak mert a gyári FW 7-8MB-al több mint a Merlin méretre -
TeeJay
félisten
válasz
szaboi6512
üzenetére
elég esélytelen lesz
AC-ből főleg 2antennás van de azok is drágább mókák
Broadcom Intel és QCA fronton nézelődj
talán hardveraprón is van bontott notiból 2antennás -
TeeJay
félisten
válasz
ArthurShelby
üzenetére
hát nem
mert az AC66U B1-ben már 2magos 1GHz-es Broadcom SOC van szóval kicsit jobb ez mint a régi AC56U -
TeeJay
félisten
amúgy ha Asus kiad új FW-t a routerhez azt a következő Merlin már tartalmazni fogja vagy hogy működik ez?
csak mert az Asus FW 42-43MB a Merlin meg ami lejött a routerhez 35,5MB
hogy lehet hogy a Merlin mégis többet tud pedig 7MB-al kisebb a FW mérete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Mini-ITX
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- YouTube
- Linux kezdőknek
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest