Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#10101) Hanyes


Hanyes
csendes tag

Sziasztok
Asus K50 és egy K70-es Notebookok-ra telepítettem rendszert, W7 alatt nem volt gond, de Xp alatt a webkamera képe fejtetőre áll. Sebaj, letöltöttem hozzájuk a gyári drivert PID Code alapján, ezután szépen "talpra" is áll a webkamera képe, de innentől nem indul újra és nem áll le a gép. Mindegyiken a legfrissebb Bios van, ATK driverek fennt vannak, mi lehet a hiba? Fel kell még tenni valamit vagy a Bios-ban kell állítani? Néztem itt a fórum előzményeket, de nem találtam eddig még megoldást.

(#10102) revolver válasza Hanyes (#10101) üzenetére


revolver
aktív tag

Az Xp-nek nem árt az Sp3! Azzal megoldódik a probléma.

Az árnyék benned van , a fény csak kihozza!

(#10103) monosgeri21


monosgeri21
tag

Hello!
Nem tudom eldönteni, hogy az alábbi két gép közül melyiket vegyem meg.
[K50IE] vagy [K50ID].
Egyedül a CPU és a VGA kártya az eltérő - annak ellenére, hogy itt az iponon elírták - tehát ez okoz dilemmát.
A Core 2 Duo és a Dual Core világos, egyedül a GT320 vs. GT310 kérdés foglalkoztat.

(#10104) Hanyes válasza revolver (#10102) üzenetére


Hanyes
csendes tag

Szia

SP3 van a gépen, de mégsem ment. SP2 alá írja az ASUS is a KB909667-es Hotfix-et, de ez SP3-ra nem jó, mert abban már benne van. Megtaláltam az SP3 megfelelőjét, a KB950820-ast, leszedtem a webkamera drivert, hotfixet fel, webkamera driver vissza, a K70IC-n most jó a leállítás és az újraindítás is, a héten megcsinálom ezt egy K50AB-n is, remélem ott is beválik.

(#10105) Zodicus válasza gabrielarky (#10099) üzenetére


Zodicus
senior tag

Egyetértek. Még egy két kedvenc game is fut rajta. Én megkínáltam még egy SSD-vel és így tökéletes lett nekem. :C

(#10106) weedoor


weedoor
csendes tag

Sziasztok!

Kicsit hosszú lesz...de rövidebbre nem tudtam fogni..kérlek segítsetek :)

Tulajdonomban áll egy ASUS F3Sc notebook , amin win7 op rendszer fut. Kb. egy hónapja a windows tökéletes futtatása érdekében BIOS-t kellett frissítenem, ami sikeresen meg is történt, ám rá 2 hétre vettem észre az első problémás jeleket.
A gond az volt, hogy ha filmet néztem váltakozó időközönként megállt a kép és a hang...mintha lefagyott volna a gép, csakhogy pár másodperc múlva (kb 30-40 sec) magához tér a rendszer, és megcsinálja mindazt amit kattintgattam a kritikus idő alatt.
Azt hittem hogy kodek esetleg lejátszó hiba...midnent kipróbáltam..új videokari drivert is, de nem használt..még a windows reinstall sem.
Beletörődtem a dolgokba...csakhogy mostmár nem csak filmnézés közben áll meg percekre a gép, hanem alap dolgok végzésekor is...pl: böngészés. esetleg total commander használat közben.

Ha valakinek bármi ötlete van kérem szépen ossza meg velem. Nagyon idegesítő .. néha kezdek beleőrülni a dologba...s nem nagyon van más ahova fordulhatnék.

Fáradozásotokat előre is köszönöm
Üdvözlettel

(#10107) vaspingvin


vaspingvin
csendes tag

Újrázok :-)

Tehát
laptopvásárlás előtt állok, és érdekelne a szakavatottabbak véleménye is, nálam a fórumozók 99,99% több tapasztalattal rendelkezik, ebben biztos vagyok, mivel
nekem még sosem volt laptopom.

őbb szempontjaim az alábbiak:
-megbízhatóság (az ASUS-szal ezen a téren állítólag nincs gond)
-képes legyen kiváltani az asztali gépet
-bővíthetőség
Igazából az alábbi modell-t találom szimpatikusnak
ASUS N71JQ
[link]

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv.:
Kovács István L.

(#10108) bajnokpityu válasza vaspingvin (#10107) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nekem ij altipusom van.ez pár hónappal öregebb,dedikált vidkari nélküli alapmodell.de külsőre látszik a hasonlóság.billi,kijelző sztem azonos.
összességében:XP telepitőt kellett gyártani hozzá,de ezen kivül hozza amit tudnia kell:eviselhető akksi,gyönyörű laptopkijelző,használható hangszórók.

egy dolog van,amit nem értek.első nap úgy kellett beleerőszakolni a fülhallgató dugót,most meg lötyög,3 hetesen.nem kontaktos,érzi,ha beledugok vmit,működésben hibátlan,csak nem értem.

erre esetleg valaki tud lőni?

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#10109) dalek


dalek
tag

Sziasztok!
3 hete vásároltam egy Asus K52F típusú notebookot /Core i3 proci, nagyon új modell/.
Az a problémám, hogy a lefagy /néha csak mozdíthatatlan lesz az egér, és nem reagál, de gyakrabban kék halál/. olyasmit ír ki, h biztonsági okokból leáll. Ez akkor van, ha fájlokat másolok, vagy több mint 10 megabájt/s-al húzok le. W7-et használok, próbáltam újratelepíteni, de a hiba fennáll. Gyanakodtam a merevlemez hibájára /Momentus 7200.4 SATA 3Gb/s 500-GB Hard Drive/, ám ezt különböző tesztprogramok nem igazolták.

Tanácstalan vagyok, de gondolom, Ti tudtok segíteni :))
Köszi

u.i. a kék képernyőn néha driver is corrupt, máskor power management feliratok vannak :U

(#10110) kali válasza vaspingvin (#10107) üzenetére


kali
legenda

magával a szériával szerintem nem lesz gond!
az asztali kiváltása attól függ, hogy mire használtad az asztalit?!?!
a bővíthetőség - főként a garis 2 év alatt - a memóriára és a merevlemezre redukálódik, vagy esetlegesen bluetooth modul tehető bele - ha anélkül veszed!
a proci...stb cseréje 2 éven belül csak a gari eldobásával lehetséges!

dalek; teszteld le a memóriát/memóriákat is! tört/piszkált/buherált oprendszer/játék/alkalmazás nem játszik, ugye? mert azok is képesek ilyesmit előidézni!

[ Szerkesztve ]

(#10111) dalek


dalek
tag

MSDN AA-s jogtiszta Win7 volt fenn, azzal is ugyanez a gond volt amig le nem cseréltem Nem teljesen jogtiszta cuucok vannak fenn, de már akkor kezte, amikor egyik sem volt még fenn.

A hdd drivere 2006-os keltezésű, ám nem szükséges frissíten a W szerint :U
A Seagate oldalán pedig lehetetlen /számomra/ megtalálni a drivert, csak firmware frissítéshez találtam dolgokat. Szerinted azt érdemes megpróbálni?

(#10112) kali válasza dalek (#10111) üzenetére


kali
legenda

a merevlemez gyártójának az oldalán semmit sem kell keresned, a noti letöltési részlegében vannak a megfelelő illesztők; link - innen minden szükséges illesztő legyen telepítve; chipset...stb!
a memóriákat teszteld le! írd ki boot képes formában az alábbi két képfájlt cd vagy dvd lemezre (újraírható is jó), és arról induljon a noti, a teszt lefut magától;
memtest86+-4.00 és memtest86-3.5
esetleg segíthet még a bios frissítése/újrahúzása is!

[ Szerkesztve ]

(#10113) ntomka


ntomka
nagyúr

Sziasztok.

Én is asus tulaj lettem egy jr-sx101d-vel! :C
A gyártó honlapján találkoztam egy ilyennel: ASUS VIP regisztráció. Van ennek értelme? Jár valamilyen előnnyel, vagy csak kamu, és örülhetek, hogy a cég minden adatot megtud rólam? :U

ツ Headphones on - World off

(#10114) nemzavarsz válasza weedoor (#10106) üzenetére


nemzavarsz
csendes tag

Nekem is volt hasonkó problémám, a böngészés volt kegyetlen lassú, és a programok indítása után sokat kellett várni, majd a közben elindított programok egyszerre mind elindultak. Az nem hardware gond, hanem valamilyen vírus lehetett, a Windows újratelepítése megoldotta. A te problémádat nem hiszem, hogy a BIOS okozná, de próbálj meg egyel régebbi verziót visszatenni. Nekem inkább a winchester gyanús, lehetséges, hogy hibás szektorok vannak rajta,és azt próbálja olvasni, javítgatni. Tegyél fel egy Hard Disk Sentinelt, hátha okosabb leszel tőle.

[ Szerkesztve ]

(#10115) weedoor válasza nemzavarsz (#10114) üzenetére


weedoor
csendes tag

Az a helyzet hogy a haard disk sentinel szerint 100%os a merevlemez teljesítménye és a kondíciója is.egy másik fórumon tanácsolta egy srác , hogy próbáljam ki pendrive-ról futtatni a filmet...és úgy egyszer se akadt meg...szóval csak a merevlemezzel lesz a gond..de ez még a jövőben kiderül.

A régebbi BIOS telepítése meg azért nem volna kézenfekvő, mert úgy meg nem lehet aktiválni ezen a gépen a Windows 7-et ....legalábbis aktiválás után nem fog elindulni és folyamatosan lefagy a gép.

Köszönöm a hozzászólást :)

(#10116) UdVi86


UdVi86
aktív tag

Sziasztok!

Ismerősömnek van egy Asus F5N-AP220-as notebookja. Turion TL56-os CPU-val. Pár hónapja olyan problémája van, hogy egyre hangosabb lett a laptop (jelenleg hangosabban zúg, mint az én asztali gépem) és nagyon forró levegőt fúj hátul, valamint a billentyűzet felett is nagyon meleg. A ventilátor ki lett tisztítva, de nem oldotta meg a problémát. A gép ennek ellenére nem produkál semmi furcsaságot, megfelelően működik, nincs fagyás, semmi. Everestben a CPU 54 fok, a magok 64 fokosak.
Mi okozhatja a problémát? És mit tehetne ellene?

Köszi.

(#10117) kali válasza UdVi86 (#10116) üzenetére


kali
legenda

nem csak a ventit kell kitisztítani, hanem a légutat, és hátul a bordát is! ha úgy sem lesz jobb, akkor esetleg újra kell pasztázni a procit! ha még garis a noti, akkor utóbbi művelet csak szervizben lehetséges, ellenkező esetben ugrik a gari, mivel garis matrica védi a proci hűtőjénél az egyik csavar kivételét!

[ Szerkesztve ]

(#10118) monosgeri21 válasza monosgeri21 (#10103) üzenetére


monosgeri21
tag

Valakinek ötlet, hogy melyik VGA kari jobb és miért?

(#10120) GManitou


GManitou
csendes tag

Sziasztok,

múlt hét péntek óta boldog tulajdonosa vagyok egy k52jr-sx101d-nek, de van egy pici problémám ami nem tudom mi lehet, és probléma egyáltalán-e:
észrevettem vmit a kijelzőn, nem tudom mi az, és zavar 1 picit... :U
úgy néz ki egy pici pontban mintha a hátam mögött lévő fényt visszatükrözné, mint amikor megcsillan a kijelző, de ez állandóan ott van, ha világos a háttér
lehet, hogy a kijelzőben ott lévő led-del baj van?

lécci segítsetek, hogy mi lehet ez és lehet-e vele vmit kezdeni, esetleg küldjem vissza gariban?

előre is köszi

(#10121) kisza25


kisza25
félisten
LOGOUT blog

sziasztok! valaki nem tudja véletlenül megmondani, hogy a K50AB-be belemennek a zúj M-es Turion II-esek?mert ahogy az oldalt elnézem specifikációkat nem nagyon frissítik, hiszen már van zm-87-es is és még mindig a zm-84-est írják a legnagyobb turionnak

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#10122) TheFradiMan


TheFradiMan
csendes tag

Csao!

Segítségeteket szeretném kérni, laptop vásárlás előtt állok.
Már több mint 3 hónapja böngészek utána, s találtam számomra majdnem minden téren megfelelő gépet. Ez az: Asus K72JR-TY021D [link] Először ennek a típusnak egy kisebb kijelzőü változatát néztem ki (k52 tipusszámú),de mint hosszas böngészés utána kiderült, nemzetközi fórumokon ezt írták: "High pitch noise" -t ad ki. Egyből elálltam. Viszont ugyanazzal a konfiggal és csak kijelző mérete nagyobb már nem írják ezt a bizonyos hibát a K72-nél!
Valakinek van ilyen tipusú gépe, tapasztalata?
Valami ötlet, tanács e-tipussal kapcsolatban?
U.i: még gondolkodtam azon is hogy külföldről rendelem meg, mivel olcsobb lenne, de mi van ha meghibásodik? Aztán küldözgethetem ...
Válaszotokat előre is köszönöm! :)
Üdv. TFM

(#10123) Zodicus válasza TheFradiMan (#10122) üzenetére


Zodicus
senior tag

Nekem megvan már kb 2 hete és semmi rosszat nem mondhatok róla (semmi sípolás vagy ilyesmi). Csak ajánlani tudom. A szervize 1szerű: a neten kitöltesz egy nyomtatványt (RMA) és másnap jön érte a futár. Asszem Pesten van egy szervizük, legalábbis az ügyfélszolgálatos csávó ezt mondta.

(#10124) Abri


Abri
aktív tag

van már itt vkinek olyan notija, amiben GT 320M van??
egy kis infót írhatna róla, 3dmark06 ban mennyi pontot kap, meg egy GPU -z képet is tegyen már fel.

(#10125) MrBo válasza dalek (#10109) üzenetére


MrBo
csendes tag

Üdv!

Nekem is Asus K52F van. Tanácsok: Lépj be a vezérlőpultba és töröld a Power Managment és társai programokat.

(#10126) dalek válasza MrBo (#10125) üzenetére


dalek
tag

Szia.
Köszi a javaslatot, sajnos nem jött be :(((
amint 10 megabajt/s fölé megy a letöltés, vagy extern hdd- ről másolok fileokat, jön a kék halál.

(#10127) bajnokpityu válasza TheFradiMan (#10122) üzenetére


bajnokpityu
félisten

a 17.3as kijelzős asusok alapvetően testvérek.ilyen meg van párunknak itten.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#10128) MrBo válasza dalek (#10126) üzenetére


MrBo
csendes tag

Üdv!
Telepítsd újra az op rendszert. Nekem is win7 van fenn, de semmi baja.

(#10129) MrBo válasza MrBo (#10128) üzenetére


MrBo
csendes tag

Látom, már ezzel próbálkoztál. Valamelyik program kavarhat be, ha nem hardveres a gond.

(#10130) MrBo válasza MrBo (#10129) üzenetére


MrBo
csendes tag

Próbáld ki azt, hogy leszeded az antivírus programod!

(#10131) MrBo válasza dalek (#10126) üzenetére


MrBo
csendes tag

Még egy ötlet: Memória tesztet futtasd le a memtest programmal!

(#10132) Lovasíjász


Lovasíjász
tag

Üdv emberek!!!

Van egy Asus K50AB laptopom már 2 hónapja, és nagyon jól muzsikál, (még az új játékok némelyike is simán max grafikán fut pl.: Empire Total War) csak Xp van fennt, és gyanítom, hogy valami driver vagy utility hiányzik(remélem csak ennyi a gond), mivel a következő a probléma: ha a gépről másolok pendrivera akkor elég hosszú a másolás ideje, bizonyos pendrive-oknál meg még órákban is számol. Aztán most meg olyant produkál az aranyos, hogy dvd/cd írásnál is kb 2 órára saccol egy dvd írást( mindegy hogy Nero vagy Ashampoo ). Egyébként mindent beolvas, és lejátszik a dvdmeghajtója simán minden gond nélkül. Ezért is gondolom hogy valami Bus-driver/utility hiánya lehet a dolognak.

Nagyon köszönöm előre is a hozzászólásokat!!! :R

" Saggitis hungarorum libera nos domine!!! "

(#10133) kali válasza Lovasíjász (#10132) üzenetére


kali
legenda

optikai meghajtósknál tipikusan akkor jelentkezik az általad leírt probléma, amikor a rendszer dma módból ledobja az átvitelt pio módba! ezt az eszközkezelőben tudod ellenőrizni, az ide ata/atapi vezérlők szekcióban, külön minden ágon!
adott esetben segíthet az, ha eltávolítod a problémás ágat, majd noti újraindít, és elvileg újra felismeri a rendszer, majd megfelelően illeszti is!

(#10134) MrBo válasza Lovasíjász (#10132) üzenetére


MrBo
csendes tag

Tedd fel újra egyesével a drivereket!

(#10135) kali válasza MrBo (#10134) üzenetére


kali
legenda

normális xp esetében esetlegesen csak egy illesztőről lehet szó; ATI SM Bus Driver

(#10136) bohoc71 válasza Lovasíjász (#10132) üzenetére


bohoc71
aktív tag

Hali!
Sok a „panasz”, hogy a Windows esetenként visszateszi az eszközünket UDMA(x) módból eggyel "lejjebb", vagy PIO módba és bizony ilyenkor nagyon belassul a gépünk. A megoldáshoz az alaplapi chipset saját IDE driverét kell felraknunk. Pl. VIA esetében ezt nem a VIA4IN1 jelenti, hanem egy bizonyos VIA MINIPORT IDE driver. Ugyanis a következö történik:

Felrakod az ilyen megfelelő IDE drivert az alaplapod típusa függvényében a Windowsodnak és õ fogja vezérelni a UDMA-t. (Annyi, hogy induláskor a bootkép megjelenése elõtt egy mp szünet, de utána minden ok – nálam VIA-nál). (A feltétel után az Indítópultból ki is lehet venni, mivel külön Start Menüben elérhetõ lesz hogy változtassunk PIO és UDMA módot - VIA-nál), ugyanis a Windows által meghatározott váltás megszûnik létezni, mivel az eszközkezelõs részben már nem állítható, így a Windows sem tud belebabrálni
Nézz utána az alaplapod pontos CHIPSET típusának, és töltsd le hozzá a megfelelõ IDE drivert.

!VAGY!

A Microsoft hivatalosan kiadott egy rendszerleíró adatbázis kulcsot ennek a problémának a megoldására:

Tegyük a következõket.:

(Ahol a 0001 az elsõdleges IDE vezérlõ.)

1. Start / Futtatás --> regedit

2. Keressük meg a következő kulcsot.:

HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Class {4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} 0001

3. Hozzuk létre vagy változtassuk meg a ResetErrorCountersOnSuccess nevû, duplaszó (dword) típusú bejegyzést, értékként 1-et megadva.

Meghajlás...Puszi...Taps....

(#10137) Tigi


Tigi
őstag

Sziasztok

ASUS K51AC-SX037D
Erről a notiról kérnék véleményeket/tapasztalatokat.

Előre is köszi. :R

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#10138) Abri


Abri
aktív tag

A mostani asusoknál, ha leszedem a hátlapot és Hdd vagy ramot cserélek benne, akkor ugrott a gari, hogy ellenőrzik, hogy szétszedtem vagy nem?

(#10139) kisza25 válasza Abri (#10138) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

erre én is kíváncsi lennék :R

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#10140) kali válasza Abri (#10138) üzenetére


kali
legenda

ha nem védi garis matrica a műveletet - és az asus notiknál a legtöbb széria esetében nem -, akkor nem ugrik a gari!

(#10141) kali válasza Tigi (#10137) üzenetére


kali
legenda

win 7 vagy vista esetén megfelelő lehet, viszont hivatalos xp támogatás nincs ezen széria esetében!

(#10142) ntomka válasza Abri (#10138) üzenetére


ntomka
nagyúr

Én most vettem egyet ismerősön keresztül egyből +2GB-rammal, de ha ugrana, felhívta volna a figyelmem rá. Együtt betettük a memóriát, no problemo. :)) A cserélhető alkatrészeknek külön fedele van, azt megnyithatod. Ha mást piszkálsz meg, akkor ugrik a gari.

ツ Headphones on - World off

(#10143) sunny84


sunny84
senior tag

hello .. lett itt nekem vagy is kaptam.. 1 asus 15.6 wxga k50in - sx153l ..notim
kérdés most valami linux van rajta v. mi.. :F indításkor login + jelszót kér.. na mind 1..
az lenne a kérdés hogy a biost hogy tudnám előhívni rajta .. mert le szeretném pusztítani a linux-ot :O ,,,,,,,,,,,,,,,, vistat vagy win 7-et akarok felrakni rá :K

válaszokat köszi előre is :R
üdv..

" Ez nem autó ez HONDA " - Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít. -

(#10144) ntomka válasza sunny84 (#10143) üzenetére


ntomka
nagyúr

Nekem az F2-t kell nyomogatni. :U

ツ Headphones on - World off

(#10145) kali válasza sunny84 (#10143) üzenetére


kali
legenda

boot; esc
bios; f2

(#10146) sunny84 válasza ntomka (#10144) üzenetére


sunny84
senior tag

okés... :R :R

" Ez nem autó ez HONDA " - Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít. -

(#10147) Guargumi


Guargumi
tag

ASUS K50AB-SX078L

mi a tapasztalat erről a tipusról, pro és kontra, játékokat elviszi?
pl. WoW vagy valami fps?

köszi.

Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.

(#10148) kali válasza Guargumi (#10147) üzenetére


kali
legenda

itt lapozz lefelé; link

(#10149) Guargumi válasza kali (#10148) üzenetére


Guargumi
tag

köszi, olyan középkategóriás gépnek tűnik a játékok terén a leirás alapján, akinek van ilyen gépe irhatna róla valamit:)

Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.

(#10150) kali válasza Guargumi (#10149) üzenetére


kali
legenda

kereső; link

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.