Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#9501) zoleee24


zoleee24
tag

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata az express gate-tel?
Látom Post menüben és lehet is választani, de nem csinál semmit, kell ehhez telepítenem/particionálnom? :B

(#9502) Vinchi válasza fantomtech (#9500) üzenetére


Vinchi
tag

kivancsiságból, futtatnál rajta egy 3dmark06-ot?
előre is köszi :)

(#9503) Vinchi válasza zoleee24 (#9501) üzenetére


Vinchi
tag

Az express gate-t megkaptad CD-n a gép mellé, a driver lemezen van fent. Windows alatt kell telepíteni, de úgy tudom hogy nem működik ACHI módban, asszem notiknál (enhanced módnak hívják.)

(#9504) Valed


Valed
tag

felraktam a gépemra a win7-et azóta nem működik a Splendid. A gép bekapcsolásakor ez az üzenet fogad:

nagyon durva kék fátyol nélküle a monitoron

(#9505) kali válasza fantomtech (#9500) üzenetére


kali
legenda

fejezd már be az önreklámozást! :(((
már nagyon unalmas...

[ Szerkesztve ]

(#9506) R.Woodoo


R.Woodoo
tag

Sziasztok K50 testvéreim!

Egy elég húzós problémám van sajnos!
Biost akartam frissiteni a notimon ,win alól a windowsos asus progival és frissités közben elszált! :O :O :Y :W

Azóta bekapcsolom és 2 másodperc után kikapcs!
Szeretném kérni a segitségeteket!
Ma visszaviszem gariban és kamuzok egy oltári nagyot, remélem javitják vagy cserélik!
Addig is várok minden hasznos ötletet és tanácsot !
Előre is kőssz nektek!

Üdv Woodoo.

(#9507) kali válasza R.Woodoo (#9506) üzenetére


kali
legenda

bár kicsi az esély, de; a hálózati táplálásról húzd le, az akkumulátort vedd ki, majd több órás pihentetés után akksi vissza, hálózati táplálás bedug, majd noti indít és f2 azonnal nyomkod, hátha beenged a bios főtáblájára, és onnan frissíteni - legközelebb bios alól frissíts!

(#9508) zoleee24 válasza Vinchi (#9503) üzenetére


zoleee24
tag

A gyári Dvd-t nem is néztem meg, mert csak 32 bites vistához voltak rajta cuccok. :B
Akkor azt mondod, hogy elviled rajta van, és csak telepíteni kell? Illetve kérdés: nem fogja összekókányolni a partícióimat?
220-as BIOS-t kaptam eleve a laptoppal, nem láttam benne ilyen AHCI módot :(

(#9509) revolver


revolver
aktív tag

Sziasztok!

Szerintetek nem túl magas a laptop hőmérséklete?
Nekem az alaplap tűnik soknak.A képen látható,hogy alap helyzetben ennyi,ha videót nézek akkor a proci , videókártya felmegy 60C-ra az alaplap meg 70C-ra is.

[ Szerkesztve ]

Az árnyék benned van , a fény csak kihozza!

(#9510) huntenseN válasza fantomtech (#9500) üzenetére


huntenseN
tag

Igazán befejezhetnéd a nevetséges boltod reklámozását. Normális ember nem tőletek vesz gépet hidd el.
Mellesleg ezek mik?
ASUS K50AB "ULTIMATE"
ASUS K50AB "GAMER"
ugyanmár...

(#9511) R.Woodoo válasza kali (#9507) üzenetére


R.Woodoo
tag

Köszönöm a segitséged kali, reménykedem nem kell ezzel a megoldással probálkoznom, ma elvittem szervizbe ,remélem nem tudják kideriteni a hiba pontos okát és cserélik!

(#9512) dio001


dio001
tag

Sziasztok!!

Nekem egy Asus X50N-es gépem van,dual proci(2x900mhz),1Gb ram,geforce 7000m videokártya, stb. :-) 2008 Okt.-ben vettem újonnan, Működik rendesen soha nem volt még baj vele (most sincs)(lekopog). Pár napja raktam fel rá a Win7 Ultimate-ot.Fut rendesen baj nincs vele (itt is kop-kop) Gondoltam leszedem az Everestet és megnézem a kis gépemet, és rájöttem ezt nem kellett volna :-( . Futtattam egy tesztet a hőmérsékletekről Alaplap 51 fok, CPU: 58 Core1: 74 core2: 76 ez megy alapon. Ha 100%-os terhelés van alaplap :55, CPU: 75, a két mag 96-97 fokos :-( . Nemrég olvastam hogy meg kellene takarítani a hűtőt és újra kellene pasztázni. Ez mind szép és jó, de hogyan csináljam? Ha esetleg valaki elmondaná vagy útmutatást adna annak nagyon örülnék. Kérdeztem havert akinek boltja van azt mondta 2eft-ért megcsinálják ezeket. Vigyem oda vagy próbáljam meg? Válaszokat köszönöm előre is. Gondolom ezek a hőmérsékletek nem éppen átlagosak, úgy hallottam hogy olyan 60 fok körül kellene lennie.
Tengermély üdvözlettel : DIO

"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."

(#9513) kali válasza dio001 (#9512) üzenetére


kali
legenda

a proci nem stimmel, esetleg nyugalmi állapotban - csökkentett órajellel annyi - a proci órajele - de nem is ez a lényeg!
ha még garis a noti - elvileg 2 év van rá -, akkor a pasztázás felejtős, marad a venti és a légút kitisztítása - adott esetben ez is sokat segíthet!

(#9514) dio001 válasza kali (#9513) üzenetére


dio001
tag

Köszi a választ!!
Valljuk be kicsit megijesztettél, mert nem kéne most puhára vágni a gépemet, mert ezen irom a szakdogát és minden mást, ha vissza viszem gariba akkor az sztem legalább 1-2 hét. Ha még van humánus megoldás jöhet. Estleg valami progi amivel tudnám ellenőrízni a dolgokat?
Kösz: DIO

"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."

(#9515) kali válasza dio001 (#9514) üzenetére


kali
legenda

ne érts félre, semmi gond a notival! az a jó, ha nyugalmi állapotban visszaveszi a proci órajelét - de attól még erősebb proci van benne, mint amit írtál!
az asus nem szokta garis matricával védeni a noti aljának a levételét, tekerd ki - egy megfelelő csavarhúzóval - a csavarokat, vedd le az alját, és puha ecsettel, valamint porszívó segítségével távolítsd el a port/piszkot a ventiről, annak környékéről, a hűtőbordáról, valamint porszívózd ki a légutat!

(#9516) dio001 válasza kali (#9515) üzenetére


dio001
tag

Köszönöm! megnyugodtam, (picit). A proci órajelét tényleg vissza veszi és én ezt addig nem tudtam ameddig nem szereztem valami progit ami mutatja a %-ot, időt, és a mhz-t! A proci erősségét mire értetted? az órajelre vagy mire? mert 1800mhz-en pötyög néha leeseik 1500-1600 körülre ami gondolom amiatt van hogy nem dolgozik annyit. Szintén itt olvastam hogy szoktak Bios-t frissíteni, amit akár én is megoldhatnék, és talán ezt meg is tudom, de jöhet erre is egy gyors infó óra. (esküszöm számtech. szoftverüz. szakon végeztem középsuliba, de akkor még csak 2002-t irtunk.) :D

"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."

(#9517) Vinchi válasza zoleee24 (#9508) üzenetére


Vinchi
tag

Enhanced és compatible mód van.
Le is tudod tölteni az ASUS oldaláról, de igen lassú a letöltés. A particióba nem nyúl bele tudtommal, csak feltelepíti mint vmi progit.

(#9518) kali válasza dio001 (#9516) üzenetére


kali
legenda

igaz, nem szokás így kétszerezni, de te 2 * 900 mhz órajelet írtál, és ha úgy nézzük - bár ismétlem; nem szokás! -, akkor 2 * 1800 mhz lenne elméletben! erre írtam, hogy max visszavett órajel mellett annyi!
bios; a noti letöltési részlege szerint 212 (2008/04/16) az utolsó bios verzió, ha ettől régebbi van, akkor érdemes frissíteni!
bios állomány letölt -> "c" gyökérbe kicsomagol -> noti újraindít -> bios (f2) -> advanced settings -> start easy flash -> frissítés -> noti restart -> bios -> default -> mentés -> kilépés (szükség esetén ismét bios, és bizonyos beállítások konfigurálása, mentés, noti restart) és kész!

(#9519) dio001 válasza kali (#9518) üzenetére


dio001
tag

Köszi kali a hasznos infókat és persze másnak is. Ha bármi van akkor kiabálok hangosan

Tengermély tisztelettel: DIO

"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."

(#9520) dio001 válasza dio001 (#9519) üzenetére


dio001
tag

Újra ITT!!!
Megnéztem a bios verziót! 213 és itt megakadtam hogy most akkor hogy számolnak? visszafele, vagy előre? ez most régi vagy új vagy mi fene? istenem de bonyolult ez a számtech :O Hmmm? ....

"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."

(#9521) Vinchi


Vinchi
tag

Az a bios amit nem találsz a gyártó honlapján, valószinűleg azért nincs fent, mert nem működött megfelelően, ezért ajánlott akár a downgrade is, arra amit fent találsz.

A másik pedig, a model nem elég, mert ha megnézed a gép gyáriszáma alatt van egy MB ver: és egy tipus, na olyan alaplapod van a gépben, ahhoz célszerű biost keresni.

[ Szerkesztve ]

(#9522) kali válasza dio001 (#9520) üzenetére


kali
legenda

felfelé növekszik a számozás; nagyobb szám, újabb verzió!
x50n szériát írtál, ahhoz pedig nincs 213 - mint korábban is írtam; 212 az utolsó, tehát a friss - már amennyire dátum alapján lehet frissnek nevezni...
letöltési részleg; link select product; notebook -> select series; x50 -> select models; x50n -> search -> oprendszer kiválasztása; win 7 esetén; vista -> search! itt bios - dátum alapján is látni fogod, hogy melyik az újabb!

(#9523) dio001 válasza kali (#9522) üzenetére


dio001
tag

Már fáradt vagyok most agyalni! holnap jövök újra és megnézem hol tartok valójában. Szép estét és köszönöm a segiséget nektek!!! sziasztok!

"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."

(#9524) krisi047


krisi047
aktív tag

Sziasztok!
Nagyon megtetszett nekem ez az UL30-as gép. Vannak már tapasztalatok vele itthon?
Viszont a kérdésem elsődlegesen nem erre irányulna, hátha van itt valami nagy Asus fanatikus. :) Konkrétan UL30Vt tetszett meg, azonban ebből is többfélét találok, persze még csak külföldön. UL30Vt X1 vagy A1, vagy A2, eddig ezeket találtam. Kérdésem lenne, hogy ezek közt igazából mik a különbségek? Netes olvasgatás alapján az X1 fekete, az A1 szürke. De állítólag az aksi is különbözik, azon belül, hogy mindegyik 8 cellás, mert az A1-nek tán nagyobb van. Erről mit tudtok? Méretben is jobban kilógna a gépből a nagyobb? Valamint a Turbo33 erre a modellre is vonatkozik? Ja és még érdekelne az európai és a hazai megjelenés dátuma is. Bocs a sok kérdésért, remélem valaki képben van a dolgot illetően, előre is köszönöm neki.
Eszembe jutott még valami: Ha esetleg az USA-ból vagy UK-ből szeretném be, itthon is érvényes lenne a garancia?

Üdv: Kráj

(#9525) konfar.dani válasza Achatius (#9497) üzenetére


konfar.dani
aktív tag

Esetleg valami vírust beszedhettél.
Clean install segíteni fog.:)

Los ángeles nunca mueren

(#9526) ro_bert17 válasza krisi047 (#9524) üzenetére


ro_bert17
őstag

Először is:

http://prohardver.hu/tema/asus_ul_szerias_notebookok/hsz_1-50.html

Itt már több mindent olvashatsz a tapasztalatokról.

Bár én sem vagyok asus fan, valószínűleg ul30vt-t fogok venni a közel jövőben, mert úgy tűnik egy-két webes boltban megjelent a termék.
Asus UL30VT QX017V néven tudsz rá keresni. Itthon a garanciával sincs gond. 2 év háztól házig garanciával reklámozzák sok helyen.
A Turbo33 pontosan erre a modellre vonatkozik! :)

(#9527) Mateee


Mateee
tag

Sziasztok

Lenne egy kis problémám hátha tudtok nekem segíteni.
Van nekem egy Asus K50AB gépem.
Problémám vele, hogy ha gép kikapcsolja a monitort ha sokáig nem használom akkor utánna a monitor nem tud teljesen visszajönni. Szinte teljesen sötét marad a monitor csak egy picit látom a hátteremet.
Kb olyan 90%-osan sötét marad a monitor és sehogyse tudom utánna visszahozni. Csak a kép kikapcs, bekapcsal.
Windows 7 van a gépen.
Tud valaki segíteni ezen a problémámon?

Köszi

(#9528) revolver


revolver
aktív tag

Sziasztok!

Szerintetek nem túl magas a laptop hőmérséklete?
Alap esetben ennyi.Film nézés közben még 10 fokot emelkedik.A proci,illetve a videókártya hőmérséklete nem,de az alaplap-é magas nagyon szerintem.

Asus K70IO,Win7 ultimate

[ Szerkesztve ]

Az árnyék benned van , a fény csak kihozza!

(#9529) huntenseN válasza revolver (#9528) üzenetére


huntenseN
tag

Szia!

Noti szinten ezek kb normális értékek, de nekem is K70IO-m van (pontos típus az aláírásomban) és nekem lényegesen alacsonyabbak az értékek.
Proci 40-42 fok
Vga 38-40fok
Alapjáraton.

(#9530) revolver válasza huntenseN (#9529) üzenetére


revolver
aktív tag

Szia!

40-42 fok! Az jó, nekem annyi még xp alatt sem volt.Érdekes, bármint ,hogy ugyanaz a noti (nekem is TY009L-es) és mégis van 10-15 fok különbség.Ja és ráadásul a mért adok még powe4gear-battery saving módban volt. :F

Nincs olyan progi amivel tudnám én szabályozni a ventillátorokat?
Mikor pc-m volt erre tökéletes volt a rivatuner,de ez a funkció nem működik laptopon.

Az árnyék benned van , a fény csak kihozza!

(#9531) povetkin


povetkin
csendes tag

Sziasztok!
Remélem jó helyen járok.
Egy Asus G51J laptoppal lenne problémám. Bármely program telepitésénél egy pillanatra megfagy minden, pl:ha zenét hallagatok telepités közben, akadozik a hang. Ez a probláma csak win7 és vista alatt észlelhető. Xp és "win7-> Xp-mode"-ban minden rendben.
A hiba, telepitett driverek nélkül is fellép. Viszont ha új nvidia drivert használok, akkor netezés közben is néha előjön a hiba.
Mi lehet a baj?
Előre is köszönöm a segitségeket!

(#9532) Puma K


Puma K
veterán

Üdv!

Felmerült egy kis probléma az Asus X51R típusú laptoppal.

Ma reggel bekapcsoltam nézem a kijelzőjét és villogott. Kirohantam a biztosítékhoz és hallom hogy az meg cizereg. Vissza rohantam a géphez és kihúztam a tápkábelét majd ki is kapcsoltam. Mikor vissza próbáltam kapcsolni akkor BIOS szintű jelszót kért. Ami foggalmam sincs hogy mi lehet. Utána néztem interneten és nem kevés embernek volt hasonló problémája valamint itt (Darkwood) kollégának is (írtam is neki ezügyben privátot).

A dolog lényege az, hogy ha elvileg az alaplapon lévő kis elem elkezd merülni akkor csinál hasonló aranyos dolgokat. Rengetegszer próbálgattam, hátha valahogy meg tudom oldani. A BIOS-ba nem lehet bejutni mert nem engedi. Valamint a neten is keresgéltem, és az AMI BIOS-hoz való backdoor jelszavakat találtam és azokat is próbálgattam, de azok se jók. Egyszer valami módon be bootolt és a rendszer is felállt és használni is lehetett. Egy rendszer vissza állítással próbáltam (tegnapi nap) de mikor újra akart volna indulni akkor nem csinált semmit csak fekete volt a képernyő. Gondolom megint a BIOS szintű jelszó akadályozta meg hogy be bootoljon és érvényesüljön a rendszer visszaállítás... Most ott vagyok hogy már közel 1 órája kivettem az akkuját és hátha megint jó lesz.

Ha bárki találkozott hasonló gonddal kérem írjon PM-et vagy akár itt is megírhatja. Teljesen tanácstalan vagyok.

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#9533) Flashback


Flashback
addikt

Megjött a noti SLEEVE-em (tok szerűség magyarra fordítva). Akinek ilyenre van szüksége bátran ajánlom ezt a szériát. Zeroshock III, japán cucc. 14" kívül mindenféle méretben lehet itthon kapni, edigitalnál.

[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#9534) Flashback válasza Flashback (#9533) üzenetére


Flashback
addikt

[link] Csomagolásban még

[link] Logó

[link] Használatban

[link] Kinyitva notival

[link] Ütésvédő anyag

[ Szerkesztve ]

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#9535) kali válasza Flashback (#9534) üzenetére


kali
legenda

egész pofás! :C

(#9536) sambala válasza revolver (#9528) üzenetére


sambala
csendes tag

Hello!
Abban tudsz segíteni, hogy milyen programmal tudod ezt megnézni?

(#9537) kali válasza sambala (#9536) üzenetére


kali
legenda

például everest!

(#9538) nova001


nova001
senior tag

hello
van valakinek F5sl win7 alatt audio problémája ?? mert nekem egyik drive se jó alatta :S egyszerűen a gyári alapot vagyok kénytelen használni

alc660 realtek

[ Szerkesztve ]

(#9539) eversman válasza nova001 (#9538) üzenetére


eversman
tag

ha felteszed a drivert akkor recseg ropog?

(#9540) nova001 válasza eversman (#9539) üzenetére


nova001
senior tag

igen igen
a gyári vista driver fel se megy....amit a netröl kapok le meg recseg

(#9541) eversman válasza nova001 (#9540) üzenetére


eversman
tag

nekem is vannak ilyesmi bajaim az enyémnél. a win7 felismerte, az úgy ahogy jó, de azért nem az igazi sajnos...

(#9542) sambala


sambala
csendes tag

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem újfent!
Miért csinálhatja azt a k50ab még egy hónapos sincs, hogy rendszer indítás után nem csinál semmit? csak tölt gondolkozik, de semmi...
semmire nem reagál.. s a legagyobb baj, hogy ezeken a laptopokon nincs reset?
akkor mi a megoldás ilyenkor? nem tudtam mást negyed óra multán mint a power gombot hosszan nyomva tartva kikapcsoltam a gépet, utána betöltött és most megy simán...
eddig kétszer csinálta... :( Win7 van fenn!
(és egy mésik probléma is, hogy netezés közben valamiért nem tudok nem egyszer visszalépni az előző oldalra és egyszerűen nem tudom, hogy miért, be kell zárnom az egészet, hogy újra menjen valahogy az explorer...)
előre is köszönöm ha vki tud vmi építő jellegű információval szolgálni!

(#9543) huntenseN válasza sambala (#9542) üzenetére


huntenseN
tag

Szinte biztos hogy szoftveres a problema.. Probalj egy win reinstallt.
Explorert meg felejtsd el.. az nem bongeszo.

(#9544) sambala válasza huntenseN (#9543) üzenetére


sambala
csendes tag

hát igen ebben én is biztos vagyok h szoftveres a hiba, na de eddig ment szépen, új progi nincs rajta...
mozilla akkor?
és reset szintű megoldás nincs a laptopkon?
ctrl alt del-re se reagált semmit....

(#9545) kali válasza huntenseN (#9543) üzenetére


kali
legenda

böngésző az, főleg a 8-as óta!

sambala; nem valami buherált/piszált/tört oprendszer van fent?

(#9546) sambala válasza kali (#9545) üzenetére


sambala
csendes tag

Microsoft Windows 7 x86 Ultimate Retail HUN MSDN DVD , ami fenn van és már elég régóta semmi gond vele más pc-ken.. :S ugyhogy itt nem tudom mi lehet a gond...

(#9547) nova001 válasza eversman (#9541) üzenetére


nova001
senior tag

akkor nem lehet megoldani sehogy hogy legyen olyan beállitési panel mint az xp alatt mi ?

(#9548) eversman válasza nova001 (#9547) üzenetére


eversman
tag

Elméletileg majd jön ki egyszer új hivatalos hangdriver, aztán azzal talán jó lesz. Más, jobb ötlete eddig senkinek sem volt... :S

(#9549) nova001 válasza eversman (#9548) üzenetére


nova001
senior tag

akkor jol van :)
nem probáltad kirakni dvi-hdmi csatival kirakni tvre véletlen a képet ?? abba is lenne kérdésem :P

(#9550) szatocs


szatocs
őstag

Üdv!

[link]

Szerintetek mennyire jó noti ez, tekintve az árát, és elfut-e ezen a mobil gpu-n valamilyen játék, lehet-e ezzel játszani is? Előre is köszi!

=== Szatocs ===

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.