Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
qisqaqas
üzenetére
Nálam hasonló volt a helyzet. Minimális linux tudással elhatároztam, hogy én akkor is Arch-ot teszek fel!
Kinyomtattam 100+ oldalnyi Arch dokumentációt, aztán nekiestem, hegesztettem napokig, majd összeállt a rendszer. Viszont egy átlagos kezdő szerintem nem ilyen.
Egyébként egyetértek. -
-
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Hiába tömtem tele a PKG_CONFIG_PATH-t, nem segített, de végül megoldódott: le kellett törölnöm a mesa-t, és a mesa-libgl-t feltenni helyette (az ötlet onnan jött, hogy más gtk alapú fordításnál meg a gl.pc-t hiányolta a pkg-config), ehhez viszont szintén le kellett törölnöm a video drivert, mert az meg a mesa-libgl-lel ütközik... Mindenesetre most fordulnak a csomagok... este meg mehet vissza minden + kipróbálás.
-
Sziasztok!
Tudom, amatőr kérdés, de elakadtam.

Egy csomag fordításakor az alábbi hibaüzenetbe botlok:checking for gtk+-2.0 >= 2.24.0... not found
*** The required package gtk+-2.0 was not found on your system.
*** Please install gtk+-2.0 (atleast version 2.24.0) or adjust
*** the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
*** installed the package in a nonstandard prefix so that
*** pkg-config is able to find it.
==> HIBA: Hiba történt a build()-ben.
Megszakítás...Természetesen fent van a gtk2. Ha jól sejtem, a gtk2-develt hiányolja, ami arch-on alapból feltelepül a gtk2-vel?! Mindenesetre nem tudom, hol, és mire kéne a PKG_CONFIG_PATH-t változtatnom.

Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Opel topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP EliteBook 840 G10 - 14"WUXGA - i7-1360P - 16GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair MM350 pro XL egérpad, új
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

BoB