Hirdetés
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
qisqaqas
üzenetére
Nálam hasonló volt a helyzet. Minimális linux tudással elhatároztam, hogy én akkor is Arch-ot teszek fel!
Kinyomtattam 100+ oldalnyi Arch dokumentációt, aztán nekiestem, hegesztettem napokig, majd összeállt a rendszer. Viszont egy átlagos kezdő szerintem nem ilyen.
Egyébként egyetértek. -
-
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Hiába tömtem tele a PKG_CONFIG_PATH-t, nem segített, de végül megoldódott: le kellett törölnöm a mesa-t, és a mesa-libgl-t feltenni helyette (az ötlet onnan jött, hogy más gtk alapú fordításnál meg a gl.pc-t hiányolta a pkg-config), ehhez viszont szintén le kellett törölnöm a video drivert, mert az meg a mesa-libgl-lel ütközik... Mindenesetre most fordulnak a csomagok... este meg mehet vissza minden + kipróbálás.
-
Sziasztok!
Tudom, amatőr kérdés, de elakadtam.

Egy csomag fordításakor az alábbi hibaüzenetbe botlok:checking for gtk+-2.0 >= 2.24.0... not found
*** The required package gtk+-2.0 was not found on your system.
*** Please install gtk+-2.0 (atleast version 2.24.0) or adjust
*** the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
*** installed the package in a nonstandard prefix so that
*** pkg-config is able to find it.
==> HIBA: Hiba történt a build()-ben.
Megszakítás...Természetesen fent van a gtk2. Ha jól sejtem, a gtk2-develt hiányolja, ami arch-on alapból feltelepül a gtk2-vel?! Mindenesetre nem tudom, hol, és mire kéne a PKG_CONFIG_PATH-t változtatnom.

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- OLED monitor topic
- Építő/felújító topik
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- Milyen videókártyát?
- Diablo IV
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Tianium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3909, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen3 WUXGA Touch i5-1245U vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

BoB