Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghoosty

    őstag

    válasz PindurAnna #8441 üzenetére

    "hogy annyi minden túl van lihegve már a gyereknevelésben."

    Ezzel a mondattal a szövegkörnyezetből kiragadva egyetértek. Azonban a mondandód többi részével nem.

    Leírod, hogy mit csináltál, mennyi időt vezettél baleset nélkül és nem volt gond. Ez nem meglepő. Amíg baleset nélkül vagy szinte minden biztonsági eszköz felesleges. Leírod, hogy egyik alkalommal hátulról beléd jöttek és akkor se volt gond. Örülök neki, csak hát a video egy frontális ütközést szimulált, nem igazán hasonlítható össze a kettő. Nem tudom, milyen erejű ütközésed volt, de 2 hátulról belejövést már én is átéltem utasként. Szinte észre sem vettem, pedig az egyik alkalommal olyan erős volt, hogy kiszakadt a bal hátsó kerék.

    "Anno hol voltak ilyen dolgok és felnőttünk..."

    Persze, aki meg nem, az nem tud szólni, hogy bocs én nem nőttem fel, én meghaltam, mert nem vettek a szüleim gyerekülést/nem kötöttek be, vagy szarul kötöttek be/stb. Összehasonlításképpen az 1970-es években viszonylag kevés autóval 1300-1500-an haltak meg évente, addig mára ez a szám lecsökkent 6-700-ra úgy, hogy a forgalom durván növekedett. Szóval a technika igen sokat tud segíteni, hogy felnőj.

    Erre a típusú marketingre én is haragszom, mert nem a kabát a fő probléma, hanem az, hogy nincs megfelelően meghúzva a biztonsági öv.

    Apukámmal is veszekedtem egyszer az miatt, hogy miért rakok a konnektorokba ilyen védőizét. Ő is jött a szövegével, hogy "Anno hol voltak ilyen dolgok és felnőttünk...". Aztán közöltem vele, hogy mázlink volt, mert gyerekként alaposan megvizsgáltuk egyszer a konnektort és bátyámat rendesen meg is vágta az áram. Valószínűleg a Fi relé mentette meg az életét szóval nem sokon múlott, hogy bátyám nem nő fel. Akkoriban nem mertük elmondani szüleinknek aztán el is felejtettük, csak most előjöttek az akkori emlékek, így nem is tudtak róla. A másik szöveg az volt, hogy meg kell tanítani nekik, hogy nem nyúlunk konnektorba, mert máshol nincs ilyen izé. Ami igaz is, de a kettő nem zárja ki egymást, főleg, hogy ezek a műanyagok pár száz Forintba kerülnek csak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés