Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Ghoosty #15780 üzenetére
már egy éve üldözök iPnohe-hoz csatlakoztatható Flir hőkamerát ebay-en, ha egyszer lesz $100 alatt, azt tuti megveszem (az ötöshöz valót, ami házzal együtt van, mert azok a legolcsóbbak)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Jofi81
őstag
válasz Ghoosty #15340 üzenetére
Egyelőre én is ezt mondtam, hogy ott növekszik, de szerintem lesznek még kérdések.
Corsa02: Hát ha már így konkrétan rákérdezett, nem hazudtam. Mondtam neki, hogy igen, egyszer ő is, de az még nagyon-nagyon soká lesz. Megbeszéltük hogy a halál az élet velejárója, senki nem él örökké, aki megszületik, meg is hal egyszer.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #14532 üzenetére
többnyire nálunk is, bár ez mostanra már sokat kopott, mert rászokott a gyerek a tárgyalásra és elég nyakas.
illetve lettek sajnos rossz precedensek amik egy-egy helyzet kényszerűen gyors/hatékony megoldása miatt kellett létrejöjjenek.
a legújabb dili, hogy minden. egyes. ígéretet. bevasal. de ha este 10-kor jut eszébe hogy aznapra ígértünk palacsintát, akkor akkor áll bele.
mivel az ígéret a több szent dolog közül nálunk az egyik (nincs olyan, hogy egy ígéretet nem tartunk be, kivéve vis maior eseteket illetve ha a teljesítés egyéb okból objektíven ellehetetlenül) ezért ez okoz nehéz perceket.
de a bizalomépítésben szerintem atomstabil alapkő.
-
tildy
nagyúr
válasz Ghoosty #13919 üzenetére
A fejvege faltol 10 cm-re , ugyanis ott megy a radiatorhoz a cso, es ilyen 10 cm-es padka van. Nincs ejjeliszekrenyunk. A padlo pedig padloszonyeg, alatta 1 cm-es szivacs alatettel. Mindegy. Azert tartom biztonsagosabbnak, mert ott vagyok mellette, kozvetlen. Trambulinon meg lattam mar szulok latokoren kivul ugralni g0yereket ( 6-8 evest)
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
CharlieDrop
veterán
válasz Ghoosty #13888 üzenetére
Igen, egyetértek.
De mai sztori a 7 évestől, ugye itthon tanulás, olvasni kellene, anyának meg éppen dolgoznia, mondom akkor odaülök én. "Nem! Anyával!" ez ment vagy 5 percig azt megunta. Persze kellett némi szemöldökráncolás is tőlem....
És igen, anya mondta, hogy "Nekem most dolgoznom kell, olvass apával!"Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Real_Necro
veterán
válasz Ghoosty #13664 üzenetére
Jó ára van ennek is. Anno 90-es években egyik osztálytársamnak volt egy Bigtrak. Na olyat kellene szerezni valahonnan: [link]
Szerk.: sőt, amivel játszottam, az ki tudott lőni valami pörgettyűt a magasba.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Ghoosty #13641 üzenetére
Az egyik a Top Secret című filmből van, a másik meg Maksa kabaré, ha jól emlékszem a "vámos".
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
válasz Ghoosty #13604 üzenetére
Ma anya írt nekem Messengeren, hogy a foglalkozáson amire szoktak járni keddenként, a manókánk elkezdett engem keresni, hogy megmutassa nekem hogy mit rajzolt
Ezekért a pillanatokért előre és visszamenőleg is meg van bocsátva nekik minden
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
mirci18
addikt
Mi most pár napig lepasszoltuk a fiam addig elmentünk kettesben Prágába.
előtte aggódtunk hogy nélkülünk majd nem lesz meg.
És meglepődtünk mert a nagyszülőknél és a dédinél levő háziállat sereglet és az azok etetése annyira lekötötte hogy elvolt nélkülünk.
Mikor beszélgettünk vele messengeren videón ki hiányzik anya apa vagy folti a kutyánk hát persze hogy a kutyát hiányolta.
Szóval ez a pár nap minket is megerősített abban hogy szülő nélkül is tud létezni nincs annyira ránk utalva vagy kötődve hogy más ugyanúgy ismerős környezetben ne lenne el.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
flymi
addikt
Nekem is eszembe jutnak néha gyerekkorom dalocskái, énekek. Nem tudom észrevettétek-e de a legtöbben fagyhalál, tűz, vízbefúlás, macskaölés és megannyi borzalom szerepel.
Ezért szoktam neki magamtól is kitalálni rímes mondókákat illetve itt-ott átkölteni, persze pár óra múlva már el is felejtem így találhatok ki másikat.
Tud valaki dobni esetleg olyan bejáratott oldalt ahol csokorba szedve vannak szalonképes versikék, mondókák?[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
mirci18
addikt
válasz Ghoosty #13471 üzenetére
Én is vettem használtan s anyósom is egy egy kiságyat.
De bunkernak többet volt használva mint az eredeti funkcióban.
Így pont annyira volt pénzkidobás mint általában az a Fischer Price beszélő kutyus 8 e ft-ért.
Ami gyakorlatilag működik de semmi haszna de az anyukák megvetetik mert azt mondják nekik ez kell a gyereknek.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz Ghoosty #13258 üzenetére
Én meg azt utálom hogy folyton ugyanazokkal a dolgokkal traktálnak.
Milyen nagy a gyerek már-Mennyi idős is most?
Akartok e kistesót?-Igen
Mikor jön a kistesó?-Válasz a harmadik gyerek előtt.Ha időről időre panaszkodnék milyen nehéz gyereket nevelni vagy azt mondom hogy vannak problémák sokan furán néznek rám hiszen folyamatosan boldognak kéne lennem annyira jó dolog szülőnek lenni.
A másik csoport meg irigykedik azt szajkózza milyen jó nektek hogy gyerek nélkül is kimozdulhattok.
Hiába mondom neked is van anyád apád anyósod apósod ő úgysem mozog gyerek nélkül.
Így megtanultam gyerekes szülők nélkül jól érezni magam nem keresem más a fiam korabeli gyerek szüleinek a társaságát.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #13031 üzenetére
+1
nálunk is tiszta és világos elvárás hogy a saját ágyában aludjon, mindig is az volt, viszont ha bármi gondja van éjszaka (elalvás után, elaludni muszáj a saját ágyában) akkor átjöhet és bevesszük magunk mellé.
nagyon jól működik, többségében átalussza az éjszakát a saját helyén, vannak olyan időszakok amikor valami baja van (lába fáj, lelki baja van, akármi) amikor rendszeresen átjön aztán magától marad a helyén amikor elmúlik a vész.
megmarad a biztonságérzet, megvan a bizalom, kapott kompetenciát és bizonyított hogy jól tud élni vele.
-
Real_Necro
veterán
válasz Ghoosty #12951 üzenetére
Elfogyott a tüzifa... bár a rövidgatyót nézve nem fázott senki...
Fiam meg lányom sem bír nagyon megmaradni egy helyben... igaz, ők még csak 3 és 1.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz Ghoosty #12858 üzenetére
Ez még meg nem az.
Mondom ezt, mint egy pedagógiai szakszolgálat igazgatója. 🙂
Amúgy meg az ilyen korú gyermeket közvetlenül nem helyezzük terápiás folyamatba, első körben szülői tanácsadás.
Ezért kérdeztem a hároméves kori logopédiai szűrést, hogy az megtörtént-e, általában a KOFA-t használjuk erre.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Ghoosty #12390 üzenetére
"Az ásványvíz/üdítő maga hónapokig áll a műanyag flakonban, mire te megvásárolod. De az zavar, ha a csapvíz még egy hétig benne van?!"
Mi már csak csapvizet iszunk (ami nálunk színtelen, minimális szagú, és jó ízű), A baba kap mondjuk heti 1 alkalommal 20 ml babavizet, ami palackból származik, ennyi. Nem hiszem hogy mást írtam volna Lehet hitvitázni, én is flakonból ittam kb. mindent az elmúlt évtizedben, most meg már egy ideje nem, ennyi, nem kell túlgondolni, peace
Kulacsot kerestem, úgy látom, nagy megoldás nincs erre, kicsit túlspiláztam, sorry, részemről itt lezárva
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
tildy
nagyúr
válasz Ghoosty #11789 üzenetére
Akkor gondolom a másikat is megnézted,
‘CPSC data reveals children ages 2 to 5 accounted for 24,318 trampoline-related ER visits in 2014. A whopping 42% of those injuries among toddlers and pre-schoolers were for bone fractures.‘Ez az amerikai ‘fogyasztóvédelem ’ adata, 2-5 év közti gyerekeknél 24 318 trambulinhoz köthető baleset 2014ben, aminek 42%ban törés vagy repedés lett.
Ami miatt nálam nagyon nagy nem-nem a trambulin, hogy teljesen más a terhelés, mintha agyon ugrál vagy elesik simán. A kek folt nem zavar, de ha azért törne csontjai, mert egy olyan erőhatás éri , amire az ember genetikailag nem volt felkeszitve( faramaszasrá igen, konstans alulról jövő rugalmasságát nem) akkor ha lehet én inkább a szavazok a maszokaramaszasra. Igen, onnét is eleshet ott is törhet valamije.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
emmm
őstag
válasz Ghoosty #11789 üzenetére
Nagyon egyetértek, szerintem is túl van ez aggódva. A lányom is imádja, és továbbra is vinni fogom.
Olyat tudok elképzelni (ha amúgy minden szabálynak eleget teszünk), hogy a trambulin szélére esik rá rosszul. Ott ugye keményebb ütést kap vissza. De igen, ilyen alapon az utcára se vigyem a gyereket, mert látok 0,01 % esélyt egy balesetre. Vagy akkor a kanapéra se üljön fel, mert leeshet és beveri a fejét (ahogy ez is előfordult már nálunk, és voltunk vele a kórházban).
Szerintem valahol meg kell húzni egy határt, nyilván vannak eleve balesetveszélyes helyzetek, de mindentől óvni a gyereket, azt nem tartom megfelelő nevelési elvnek.Jöhetnek a kövek.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #11707 üzenetére
nálunk is 19 fok van este, kicsit több nappal, feltéve hogy nem tör ki a belső ellenállás (Feleségem) hogy megfagy a család.
bár történetesen idén ősszel jó világ van, mert tavasszal felkerült a klíma, és azzal fűtünk most. mivel annak a fogyasztása egyáltalán nem vészes, szinte alig látszik a villanyszámlán, cserébe viszont komfortos finom meleget csinál, így be van lőve este 24 fokra és hadd szóljon. megy 6-tól 10-ig aztán éjszakára leó. de ha fagyni fog akkor klímázni már nem fogunk és visszaállunk az "egészséges" 19-20-ra (amúgy tényleg az az egészséges)
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #11659 üzenetére
egyrészt helyesen kell bekötni a gyereket, akkor a kibújás esélye kisebb lényegesen. másrészt meg is lehet nevelni azt a gyereket és megértetni vele hogy nem szabad kibújni az övből, ha akar akkor sem, ez egy gyereknél elérhető, nem is túl nehezen. harmadrészt meg lehet kapni öv összefogó "csipeszt" ami a mellkas előtt összefogja az övet így a kicsúszás esélye közel nulla (ezt akkor is szokták javasolni használni ha nagykabátban van a gyerek bekötve, mert úgy tényleg fenn áll az esélye annak hogy nem kötik be elég szorosan és erőhatásra "nyílik" annyit a V alak, hogy ne fogja meg a gyereket).
szóval helyes használat esetén ez nem probléma, van rá megfelelő megoldás.
-
tildy
nagyúr
válasz Ghoosty #11654 üzenetére
Mindez igaz addig, amíg fogja a vállat az öv, és a gyerek ki nem bujt belőle. Utána dől az elmélet.
-
Goose-T
veterán
válasz Ghoosty #11654 üzenetére
Hogyne lett volna ++-os pajzsos, 2013-ban:
Azért is vettem meg akkor a Juno 2-Fixet, mert kimagasló lett a teszteredménye.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #11640 üzenetére
én néztem (adac?) videót ahol pajzsos ülésben ült a dummy, elvileg az volt a biztonságos, meg mellé tettek egy gagyit.
a gagyi széttört, katasztrófa, ok, de ahogy "esett" a dummy a pajzsosban az nem győzött meg. tényleg kb. rácsukta a lendület a gyereket a pajzsra.
nem értek hozzá nem vagyok ortopéd orvos, de jobban bízom az övben.
szerk: valamiért viszont mégis istenítik, tehát valószínűleg nekem nincs igazam, de ettől még a látás csodájával ezt tapasztaltam meg.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #11296 üzenetére
Láthattam hogy ezt állítja. Meg azt is, hogy 20+ éves adatokra alapszik a tanulmány, meg azt is, hogy egy teljesen más mezőgazdasági kultúrával és szabályozási környezettel rendelkező földrészre és országra (amerika/usa) vonatkozik, meg azt is, hogy összesen 6 változót vizsgált (protein, Ca, P, Fe, riboflavin and ascorbic acid)
ezek nálam már vetnek fel kétségeket.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #11296 üzenetére
csak a félreérthető részekre válaszolok először:
"szerintem": hiba volt nem hozzátenni, elnézést, én is harapok érte, magánvéleményem volt korlátozott információs bázison, jogos az észrevétel.
Az eredeti témához visszacsatolva, egy konkrét tápanyag mérés elég kevés szubjektív részt tartalmaz. Nincs szükség ok-okozat megállaptására, csak le kell olvasni egy gépről, hogy mennyi az annyi. Ezt el kell végezni minél több mintán, aztán lehet elemezni, hogy minek mekkora hatása van. Könnyen ellenőrizhető, így kisebb a csalás esélye. Nagyon értelmét sem látom.
Igen, és a mérésnek van még ezer egyéb paramétere amivel igény szerint akár játszani is lehet... mikor honnan és milyen mintát választok ki azon mit mérek stb. Én nem vagyok kutató csak ugatom ezt a részt, de szegről-végről a kutatókhoz hasonló területen dolgozom. Értelme meg addig van egy ilyen torzításnak amíg az élelmiszerben pénz van. Lásd linkelt est.
Mivel az érzékszervek megbízhatatlanok, a logika becsaphat, akkor nem marad más, csak egy jól elvégzett, kutatás.
Nem kifejezetten ízlelésre és logikai úton megállapított tápértékre gondoltam, inkább mondjuk azt, hogy sima "fekete dobozra". ha a zöldséggyümölcsben elvileg azonos mennyiségű a jóság mint régen, és régen ez a mennyiség elégséges volt egy gyereknek, akkor (feltételezve hogy a gyerek ceteris partybus állapotban van) ha a gyerek vitaminhiányos, akkor biza a jóság mennyisége lesz az elvileg faktor.
...a jól elvégzett kutatás... amit te végzel el, vagy átlátod és kontrollálod annak minden részletét. egyébként információs deficited van amit bizalommal pótolsz. ha akarsz.
Nem tudom melyik rész levezetésére gondolsz, de nekem a megerősítéses torzítás ugrott be. Meg az információs buborék.
Amit most lusta vagyok előkeresni. Arról szól amit fejtegettem, megbízhatónak ítélt állítások valamilyen megalapozottságon és az ezekkel kapcsolatos információhiány, majd döntés az elfogadásról vagy elvetésről.
Nem tudom, milyen "ilyen"-re gondolsz, de a linkelt blog forrása pubmeden megtalálható és magas impakt faktorú.
"ilyen" = tanulmány. mindegyik ami nem "jól elvégzett kutatás" a fenti definíció szerint. nagyon egyszerű, megint fekete doboz. ha bedobok x mennyiségű általánosan elfogadott és alapnak vélt kutatási eredményt (pl. a zsír rossz, a bor kis mértékben orvosság, a teflon rákkeltő, naponta fürdeni egészséges, stb., szándékosan írtam vegyesen) és abból n-ről kiderül hogy vagy hamis vagy túlhaladott akkor kritikus leszek a többivel is ab ovo. mert természetes, hogy létezik bizonytalanság mindegyikben.
ezzel nem vitatom hogy igaz lehet. annyit állítok, hogy én attól hogy le van írva hogy tudós emberek mondták, nem fogadom el feltétel nélkül. és azt is állítom, hogy ez részben a saját tájékozatlanságom miatt van így, mert nem tudok meggyőződni az állításom helyességéről. és azt is állítom, hogy még akkor sem ha 100 tudós mondja hogy így van, mert még mindig lehet "rigged" eredmény, ami az élelmiszeripari kutatásoknál azért nem példa nélküli.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #11294 üzenetére
pongyolán fogalmaztam, nem csak a génállomány miatt van ebben változás, hanem a globalizáció következtében is, egyre kevesebb az itthon, szabadon termett zöldség-gyümölcs és egyre több az import, ami a betakarítás és a szállítás módja miatt eleve nem olyan beltartalmú mint a teljesen "földön" kifejlett hazai.
ezt persze lehet ellensúlyozni idényzöldséggyümölccsel de ott már belép a képletbe a genetika, a termesztési módszerek szerepe, stb.
összességében itt is az a helyzet, hogy van egy nagyon-nagyon korlátozott információs bázisod (már ha nem vagy mezőgazdász-vegyész-táplálkozáskutató, én nem vagyok az) amit két dologgal próbálsz kiegészíteni, a saját érzékszervi tapasztalásoddal, és másodforrásokkal, pl. mint a linkelt cikk, vagy annak eredetije (retorikai E/2).
amivel az a gond, hogy megint rengeteg változót hoz be a képletbe, ugyanis ahhoz, hogy te erre hitelesen tudj alapozni (pl. a linkelt cikkre) meg kellene győződnöd a kutatás megalapozottságáról, amiről az információs bázisod megint csak iszonyat korlátos, és más forrásokra kell támaszkodnod és így tovább. mert az, hogy valami nyomtatott betűvel le van írva, nem azt jelenti hogy valós és hiteles is.
példának hozom ezt az ügyet de hozhatnék még sok mást is.
gyakorlatilag az a helyzet, hogy mára már akarat szerint önkényesen tudsz válogatni a kutatási eredmények között, sőt, ha nem vagy a téma szakértője, csak ezt tudod tenni, mert más alapod nincs elválasztani a sz*rt a májtól, így minél komplexebb a téma, annál jobban előáll az a fura helyzet, hogy a tanulmányok szerepe le, a saját érzékszervi tapasztalásod és józan eszed szerepe felértékelődik.
nem tudom mennyire ment át az üzenet, van ennek egyébként valami tudományos (!) levezetése is, és véletlenül sem az ignorancia dícsérete akart lenni, de a lényeg az, hogy érdemes minden ilyen "tanulmány" felé kritikusan fordulni ha objektívek akarunk maradni.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #10945 üzenetére
a császármetszések arányának növekedésének van egy csomó extern oka, ami semmi féle biológiai okkal, vagy valós egészségügyi szükségességgel nem függ össze, így bármilyen ilyesféle következtetést levonni teljesen értelmetlen.
ameddig:
- egyetemi klinikákon medikusoknak gyakorlótelep a császáros szülés
- az orvos biztosítása császármetszés közbeni műhibára vonatkozik, míg ha úgy dönt, hogy természetes szülés lesz és beüt valami arra nem
- az OEP magasabb összegben finanszírozza a császármetszést mint a természetes szülést
- társadalmilag elfogadottabb és divatosabb a császár (a könnyebb szülés és az alak hamarabbi visszanyerése miatt, nem vicc, a bajcsyban egy egész alkalom szólt arról, hogy ilyen okok miatt miért NEM császároznak) bizonyos rétegek esetében
- magasabb az orvos "tarifája" császárnálhogy csak néhány példát említsek. szóval erre statisztikát, kutatást, oksági viszonyt alapozni khm... nem célszerű.
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #10819 üzenetére
az összefogóval pont ezt tudod elkerülni, hogy az öv lecsússzon a gyerek vállára. vannak erről kiváló marketingvideók a youtubeon, mi is gondolkodtunk rajta, de aztán elengedtük. alapból be kell állítani rendesen az ülést és le kell venni a gyerekről a kabátot, akkor rendesen be lehet kötni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #10008 üzenetére
A kutyatámadások 1-2%-áért felelősek a harci kutyák.
Tekintve hogy a harci kutya mint olyan tiltva/korlátozva van, és a tartott állatok legálissá "vérvonalított" nemharcikutyák, valóban szépen mutat a statisztika. Nem harci kutya csak egy idegbeteg időzített bomba.
A többi felvetett tényezővel is ez a probléma. Innentől kezdve, meg ahogy írtam is, szubjektív dolgokról vitatkozunk.
A rendőrség többször nyilatkozta már, hogy nem történt szervkereskedelemre utaló gyerekrablás. Napjainkban évente kb 100 gyerek tűnik el végleg a 17 ezer bejelentettből. Ebben benne van a szülei által agyonvert és elásott gyerek és az ismeretlen helyre szökött/rabolt is. A szervkereskedőknek a maradék jut.
Kösz, nem szeretném ha jános gyereke a 100-ban lenne. Azt azért megkérdezném, hogy mi alapján és milyen számot vonsz le a 100-ból a a szülei által agyonvert és elásott gyerek és az ismeretlen helyre szökött/raboltak javára.
A bmv-s eset meg nem igazán különbözik az elütött szempontjából egy átlag részegen gázoló és elhajtótól, csak jobban megbotránkoztató, így nagyobb visszhangot kap.
Abban megegyezhetünk ugye, hogy több az autó az utakon? Vagy erre is van egy nem létező statisztikai adat, hogy nem? Több autó, többen vezetnek, arányaiban több az alkesz/kokszos sofőr. tada.wav
Azért írtam, hogy nem kimutatható, mert bár sok lett a hajléktalan, nem nőtt a * bűnözés.
*regisztrált, hajléktalanokhoz kapcsolható (de ne hegyezzük ki rájuk, nem véletlenül tágítottam én is a vizsgált csoportot másokkal is)
szerintem engedjük el a témát, ez így egyik oldalról sem megalapozott. szerintem te sem és én biztosan nem akarok most abba beleállni, hogy kiguglizzuk a releváns statisztikákat és rámutassunk egymás adatainak hiányosságaira. én el tudom fogadni, hogy szerinted minden változatlan/jobbabb.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #10002 üzenetére
ez így azért elég zanza, hogy x db bűncselekmény. milyen bűncselekmény? ki ellen? nem mindegy, hogy családon belüli erőszak vagy utcai kifosztás.
miért nem kimutatható a hatásuk? van statisztika a hajléktalanok/egyéb kétes elemek bűnözési gyakoriságáról? hol van? rögzíti ezt a tényt a rendőrség? az adat nyilvános?
ne kutyatámadás statisztikát keress, keress gyepmesteri ebtelepi aktivitást. kevesebb gyepmester, kevesebb ebtelep, kevesebb forrás, több szabad kóbor kutya, és több szabadon engedett elvileg házi kutya (mert nem félnek hogy begyűjti a sintér). arról nem is beszélve, hogy régen a játszótéri vakarékot csapták ki aki kb. kunyerált meg férges volt max. most meg a megborult staffi szalad el (tudom édibidé ha jól nevelik meg kikaparhatja a gyerek a szemit kanállal azt is tűri, semelyik staffan ne ugorjon nekem, felesleges)
közlekedési baleset ugyanaz mint a bűncselekmény. hol? pályán? országúton? zebrán? nem mindegy. itt most nyilván csak a városi, gyalogos vs. autós esetek az érdekesek a többi torzító adat.
Sűrűn lakott terület tele van fekvő rendőrrel és további korlátozó táblákkal, így egyáltalán nem igaz, hogy gyorsabban közlekednek a kocsik ott, ahol igazából gyalogosként találkozhat egy gyerek egy autóval.
igen? magyarország sűrűn lakott terület tele fekvőrendőrrel és lassú autókkal, vagy a 13 kerület újépítésű része vagy miskolc kertvárosa vagy balassagyarmat főutcája? vagy milyen dimenzión helyezed el ezt a rengeteg fekvőrendőrt?
védett útvonalat (ami mindenhol van, mert közlekedni kell, és mit ad isten, azért ott van ahol, mert frekventált helyen van) ritkán látnak el fekvőrendőrrel, mert haladni kell, a gyereknek meg ugyanúgy át kell kelni rajta mint minden más úton. plusz a jaszkarikanyarok, kutyafüle. és lehet 100-ból 99-szer betartja a gyerek a fizikai területet amit kijelölsz neki, de attól még gyerek és betéved a tilosba.
szóval igen, nagyon divatos ez a "nem randább a világ csak jobb a szemüvegünk" hozzáállás, részben és bizonyos esetekben igaz is de emellett vannak olyan veszélyfaktorok amik tényleg növekedtek. és mivel releváns adat nincs róla, kénytelen vagyok a második legjobb megoldással mérni, mi szerint a látás csodájával körülnézek ott ahol járok illetve ott ahol gyerek voltam és látom a különbséget.
annak örülök, ha nálatok a legnagyobb probléma hogy a gyerek megbuckázza a brinyót az üres és sima úttesten fekvő rendőrön és az éppen arra járőröző rendőr és az utcaseprő segítik fel de ez nekem egy alternatív valóság. (úgy, hogy budapest egyik legnyugodtabb övezetében fás-pados zsákutcában lakunk, és egy vidéki megyeszékhely kertvárosában nőttem fel)
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #9997 üzenetére
sok minden máshogy van, mint akkor volt. nagyobb rend volt akkor, kevesebb is volt a kétes elem, meg jobban is féltek, kevesebb volt az erőszakos bűncselekmény, kisebb volt az esély, hogy kirabolnak/betörnek. kevesebb volt a drogos/hajléktalan/csavargó az utcákon, egyrészt azért, mert kevesebben is voltak számukban, meg nem is az utcán voltak. még kóbor kutya is kevesebb volt, mert azokat is nagyobb arányban gyűjtötték be. a forgalom is kisebb volt, az autók is kisebb sebességgel közlekedtek.
nem azt mondom, hogy jobb világ volt, de biztonságosabb volt.
-
mtade
aktív tag
válasz Ghoosty #9997 üzenetére
Végülis igazad lehet. Én mondjuk arra emlékszem csak a gyerekkoromból, hogy sötétedésre otthon kellett lenni, amíg világos volt, a környéken oda mentünk a bandával, ahová akartunk. Nemhiszem, ha a fiamnál beindulnak a csavargási ösztönök, nyugodt szívvel elengedhetem...
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
mirci18
addikt
válasz Ghoosty #9830 üzenetére
Ghosty és Emmm
Sajnálom ha valakit is megbántottam a mondandómmal.
Rossz helyen tettem rossz időben.
Örülök neki hogy ide inkább olyan apukák járnak aki a család része akarnak lenni s nem csak férfiak.[ Szerkesztve ]
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
tildy
nagyúr
válasz Ghoosty #9832 üzenetére
Uk-ben eloltoltosok a mosogepek tobbnyire, es a konyhaban van, szem elott. Ha nyitva van, segithet kipakolni a kosarba.
A konyhaban van par szekreny alul, ahol pl uveges baba kaja van arra az esetre, ha veletlen gyorsan kene neki hami, plusz ott van az olivaolaj is, ezert zarni kell, mert pakolna!
Nalunk elmondtok kismilliomszor neki , hogy ne masszon fel a szekre, ne masszon fel a tv ele. Es mindig le is vettuk. De csak felmaszik. Erti , es tudja, hogy nem szabad, de sokszor csak azert is csinalja.
-
tildy
nagyúr
válasz Ghoosty #9804 üzenetére
O|h, nalunk nem ulne meg a sejhajan. Kapu van a konyhanal, kulonben menne oda pakolaszni ki be a szekrenyekbol ( sokra raktunk zarat, de meg igy is a fiokokat kihuzza. A szobaban felmegy a normal szekre , neha meg az etkezoasztalra is. Nem rossz, es rendszeresen raszzolunk, hogy nem szabad, egyszeruen csak szabadon van tartva. Ami nem veszelyes, azt tobbnyire lehet.
btw: a takaritas nem csak porszivozasbol all. Az a legkevesebb. Sooot, az szinte jatek, ahogy irod. De mikor felmegy az asztalra, kiboritja a perecet, vagy barmit, ha nem engedi,h ogy egyedul etesd,o is akar enni, es kanalat adsz neki, es persze hat megy mindenfele, mikor "segit" kipakolni a mosogepbol, es az egesz lakas teli van ruhakkal, amit osse vissza hordozgatott, es akkor a napi 10x osszepakolt jatekrol meg nem is beszeltunk..."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
mirci18
addikt
válasz Ghoosty #9646 üzenetére
Leírom újra mivel úgy látom értelmezési problémáid vannak:
Nem arra írtam a díszbuzit aki szeret öltözködni.
Más az igényesség és más a metroxeszualitás.
A metrós szeret öltözködni ugyan de emelett órákat áll a tükör előtt magát lesegetve folyton szolizik és szőrtelenít magát mint egy lány.
Tele van mindenféle olyan kozmetikummal amire alap esetben egy férfinek nincs szüksége.Nekem is és más férfinak sincs gondja a ruhával egy bizonyos szintig.
Az hogy valaki szeret öltözködni még nem bűn.
De ha állandóan plázázol és vásárolsz férfi létedre az már felvet egy két kérdés.A másik gondolatodra válaszolva.
Sok eltérő minta vagy dolog lehet egy egy embernél de mint írtam vannak visszatérő pontok amik nagyon azonosak.De ezt a témát inkább lezárom ki hogy látja.
Én hiszek abban hogy minden ember egy egyéniség de vannak közös pontok ami általában egy férfit vagy egy nőt jellemez ami tipikusan a nemére jellemző.[ Szerkesztve ]
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #9626 üzenetére
Jó skuló, fijuba' nem vót?
-
mirci18
addikt
válasz Ghoosty #9626 üzenetére
Kiforgatod a szavaimat.
Azért mert nem értesz velem egyet nem kell támadni és minden kijelentésem cáfolni.A saját testvéremről beszéltem aki hála a sógornőmnek a saját családja ellen fordul ha arról van szó de ez más tészta nem ide tartozik.
Nem arra írtam a díszbuzit aki szeret öltözködni.
Más az igényesség és más a metroxeszualitás.
A metrós szeret öltözködni ugyan de emelett órákat áll a tükör előtt magát lesegetve folyton szolizik és szőrtelenít magát mint egy lány.
Tele van mindenféle olyan kozmetikummal amire alap esetben egy férfinek nincs szüksége.Na jó egy kivételt fel tudtál hozni egy olyan céget akinek a piacbővítés miatt van eladó fiús terméke lányoknak.
De segítek.
Hány lányt láttál nerf puskával szaladgálni az oviban.
Pont annyit mint amennyi fiú tol babakocsit vagy éppen barbikkal játszik.A puska fiús dolog a baba meg lányos.
Lehet hogy kipróbálja egy lány de nem fogja lekötni.
Vannak átmenetek de nem azért mert szükséges hanem mert kiadják őket a nagy siker vagy piacbővítés miatt.Te nem hiszel abban hogy vannak olyan alap tulajdonságok viselkedési formák ami sok férfire igaz.
Én hiszek benne hiszen nem csak a szülőktől öröklünk géneket hanem ősi gének is lappanganak bennünk.Egy egyszerű példa a legtöbb lány kiskorban óvodás vagy általában iskolás korban kisfiúkról álmodik szerelemről stb.
A fiúk a szerelmet a csókokat undorítónak találják van persze akit érdekel. De a legtöbb inkább a haverokkal játszik.
De ha nem hiszel nekem majd olvass fórumokat.
A legtöbb fiús vagy lányos anyuka rendre ugyanazt írja a saját gyerekéről.
Sok közös vonás és hansonlóság.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz Ghoosty #9621 üzenetére
Mint mondtam senki sem ugyanolyan.
Csak vannak tények ami sok emberre jellemző.Lehet hogy te nem vagy benne.
Én sem ugyanúgy szerettem édesanyám egész életemben.
Gyerekkoromban apum volt számomra a hős.
A testvérem szöges ellentéte a személyemnek mivel ő anyummal foglalkozik de nem tipikus fiú inkább egy papucs a feleségének hála.Harcias fiúk, hát persze, csak amikor szólni kéne a főnöknek a munkahelyen, hogy valami nem tetszik, akkor pucsítva harcolnak. Szóval kíváncsi lennék, ez miben nyilvánul meg, mert úgy általánosan nem találkozom vele. De ha arra gondolsz, hogy lövöldözőset játszanak, akkor illene ránézni a játékfegyver kínálatra és látnád a sok lilás/rózsaszínes fegyvert. Nyilván a ritka kivétel miatt jelentek meg a piacon.
Nem tudom te eddig hol vásároltál de nem nagyon láttam még rózsaszín puskát.
Azt hogy a munkahelyen nem ütöm le a főnököt tomahawkkal nem azt jelenti hogy a véremben nincs benne a harc a háborúzás.A nemszeretek öltözködni fiúkra meg már külön kifejezés van, annyira ritkák.(metroszexuális) De hozhatnám a férfi divatlapokat is, az is a ritka kivételből él meg.
Te túlságosan meg akarsz engem téríteni úgy látom.
Az hogy te férfi divatlapokat nézegetel egy dolog vagy jösz ilyen városi dísz buzi--kkal az a te gondod nem ez a jellemző.A legtöbb férfi utál vásárolni kivétel ha műszaki cikkről van szó.
Vannak igényes férfiak ők a kisebbség.Zárszóként még egy gondolat.
Én nem azt mondtam hogy minden férfi ugyanolyan hanem azt hogy sok közös tulajdonság van a férfiakban ami a nőkben nincs.
Talán emiatt is alakult úgy hogy egy nőt soha nem tud igazán megérteni minket addig amíg nem születik egy fia.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz Ghoosty #9618 üzenetére
Minden ember más és más.
Az alapvető dolgokat : érzelmi intelligencia, apás anyás beállítottság, vehemencia, habitusság, akaratosság.
Tehát összefoglalva a természeted egyrészt a szüleidtől kapod kitől mit mekkora részben.
Plussz vannak ugye ősi adottságok amiket már évezredek óta a gének magukban hordoznak.
Pl fiúknál a harciasság.Az ember időről időre változik de az alaptermészetét nem tudja leküzdeni.
Nyilván általánosítani teljes mértékben nem lehet.
De hiszek abban hogy bizonyos dolgok inkább fiúkra jellemző s bizonyos dolgok lányokra.
Példa:
A legtöbb lány szeret öltözködni a fiúk nem.
Nyilván van kivétel de ritka.Vagy mint írtam valamiért a férfiak az anyukájukat jobban szeretik s még felnőtt korban is kötődnek hozzá.
Nyilván erről a szülők is tehetnek.Összefoglalva.
Nyilván minden gyerek más de a legtöbb fiú alapvetően hasonlít felépítésben gondolkodásban egymásra.
Ezért van az hogy ha egy nőnek gyereke születik és fiú lesz akkor azzal eggyütt kap egy használati utasítást a férfiakhoz is.Az hogy most még az alapvető tények nem igazolódtak a lányaidnál vagy éppen a tesód fiainál később még változhat.
-
tildy
nagyúr
válasz Ghoosty #9366 üzenetére
Persze, ezt én nem is vitatom. A kendőnél is meg a csatosoknál is lehet rossz a használat, ezért ajánlják sokan, hogy kérje ki az ember hordozási tanácsadó véleményét.
Afüggőűgynál én azt éreztem, leveszi a terhelést a gerincemről."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Real_Necro
veterán
válasz Ghoosty #9368 üzenetére
Mi inkább mózeseztünk, kendő meg heveder kimaradt, aztán mikor már stabilan ült áttértünk a sportra. Hordozót csak kocsiban és kis távra. Britax B-Smart 4 kerekű van, jó nagy tágas, kényelmes.
-
Real_Necro
veterán
válasz Ghoosty #9366 üzenetére
Mindig kitalálnak valami újat, hogy mi a jó... ilyen pl a glutén bevezetés is... anno, minél későbbre kellett tolni, most meg már noszogatnak, hogy mielőbb vezesd be... A függőágyban nem tud összecsuklani a gyerkőc, hogy aztán kérdőjel alakban feküdjön benne? Nem ismerem, kérdezem. Bár így nem fog.
[ Szerkesztve ]
-
Melack
veterán
válasz Ghoosty #8875 üzenetére
Ohh, akkor mi egész jók vagyunk ehhez képest. Mondjuk a 10+10-re esélyünk sincs, telek sem lenne, az építkezés meg eléggé necces, hogy finoman mondjam. Örülünk annak, ami Ha minden összejön, a héten már meg lesz a határozat MÁKtól (hogy minek is hívják a papírt), utána mehetünk NAV-OEP, majd a bank. Csak tartsunk már ott.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
tildy
nagyúr
válasz Ghoosty #8488 üzenetére
Utana irtam, flame failure.( Lehet rosszul irtam vedoszelepesnek, lehet mas a hivatalos neve, a lenyege, ha elalszik a lang, akkor 1-2 masodpercen belul nem engedi a gazt. Mar a 30 eves karancsok is tudtak. Itt a 2008ban ujonnan beepitett gazfozolap nem )
Az edenyek voltak a legkevesebb, nem sokat kellett cserelni.
A vezetekes hala egnek jo,le is ellenoriztek.Ez van , 7.4 KW, 32 A, 45-re meretezett errefele alapbol a vezetekezes a fozolaphoz, kulon."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Ghoosty #8462 üzenetére
A kabatos dologra: lehet nicns meghuzva rendesen, mindenesetre en tovabbra is inkabb kabar/anorak nelkul fogom bekotni a gyereket, es inkabb rakok a bekotes fole tobb ruhazatot, biztos ami biztos alapon. Ugy fazni sem fog.
--------
Most csereltettunk fozolapot, eddig abszolut nem biztonsagos , vedoszelep nelkuli gazos volt. 2008 ota van Angliaban torveny ra, hogy kotelezo flame failure devicet szerelni , es bar a lakas 2008-as epites, megsem volt benne. A kivitelezot megkerestuk, azt mondtak 2 ev utan a mi responsibilitynk, hogy csereljuk ha valami nem jo. Az, hogy nem feleltek meg a szabalyzatnak, oket nem erdekelte.Lenyeg a lenyeg, gondolkodtunk indukcioson es gazoson is. Vegul indukcios lett, mert nyilt lang nelkuli. Igen, mi is felnottunk gaztuzhely mellett, oke. Raadasul meg "falusi" is vagyok. Fejemhez is vagta hugom, hogy de hat nekunk is gaz volt otthon....
De ha megoldhato, hogy picit is biztonsagos legyen valami, miert baj? Szoval vegul indukcios lett, mert ha veletlen ra is tenyerel nem fogja megegetni.
A homokozotol mondjuk nem feltem, a nagy sterilitas sok helyen sokkal nagyobb gond....
[ Szerkesztve ]
-
Melack
veterán
válasz Ghoosty #8468 üzenetére
Vmelyik anyuka antiallergén és tisztított homokot keresett, ami ha a gyerek bőrével érintkezik, nem okoz gondot... Szerinted talált?
Ezektől az űbervédelmező anyukáktól én is falra mászok, a másik véglet meg a mindent hamrabb akaró/kezdő szülő. Tejet 3 hónaposan, kakaót és cukrot szintúgy,
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
imibogyo
veterán
Persze ez a normális. Mármint én is megteszek mindent a gyerek biztonságáért (nekem is van mindenhol "védőizé", még ott is ahol jó ha 10 évesen eléri majd ) és a műhelyem is abszolút gyerekbiztosra épül, minden zárható és minden magasan van. Csak épp nem kell túlzásokba esni.
Ettől függetlenül a kiragadott résszel én is egyetértek, nagyon. Amit a saját bőrömön tapasztalok "beszólásokon" és egyéb csatornákon keresztül az az, hogy rengetegen brutálra túlpörgik ezt a gyerekféltés dolgot. Legviccesebb az volt eddig amikor beszóltak nekünk, hogy hogy merjük a gyereket engedni homokozni majd 2 évesen, majd biztos elkap valamit és hogy milyen felelőtlen szülők vagyunk, szégyellhetnénk magunkat. Na ekkor egy egyáltalán nem elfojtott nevetéssel és lenéző pillantásokkal hátat fordítottam és otthagytam őket. Basszus két évesen én már régen a háziállatok (csirke, disznó, a szomszédban még ló és szarvasmarha is volt, amiken ültem is) körül ugrándoztam, nem hogy homokhoz értem-e már...
És ezt azóta hatványozottan érzem és tapasztalom mióta 5 éve felkötöztem Budapestre (mondjuk e hónapban végre költözünk kertes házba ). Vidéken ezt sokkal-sokkal lazábban veszik.
És itt most nem arról van szó, hogy féltem-e a "valós" veszélyektől (lelép villamos elé, jön egy barom autóval és elnyom minket a zebrán, megcsúszik a lépcsőházban, vagy mondjuk autós baleset) hanem az egyéb (fentebb is említett), mondhatnám "lényegtelen" dolgokban. Abba meg már ne is menjünk bele, hogy egy számomra tök idegen, először látott ember hogyan is jön ahhoz, hogy beleszóljon az én nevelési módszereimbe, úgy hogy nem kértük a véleményét. Mert egészen más ha például egy ilyen fórumban teszem fel a kérdésemet és arra logikusan választ is várok idegenektől, mint az amikor az játszótéren szólnak bele az életünkbe kérés nélkül tök idegenek.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Összehasonlításképpen az 1970-es években viszonylag kevés autóval 1300-1500-an haltak meg évente, addig mára ez a szám lecsökkent 6-700-ra úgy, hogy a forgalom durván növekedett.
Meg az autók tömege, sebessége, és a leutazott távok hossza. Ezeket figyelembe véve a baleseti arány töredéke ma az akkorinak.
A hsz-ed többi részével is messzemenően egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
válasz Ghoosty #7915 üzenetére
Mi is elkezdtük ezt időben. Bár nálunk "egyszerűbb" a helyzet, mert a nagyszülők közül egyedül édesanyám van még életben. De már a kislányom születése napján sikeresen összevesztem vele Segíteni akart, meg jönni, etetni a feleségem, stb, de hát olyankor a nyugalom meg csak én kellettem oda. Nem akarta megérteni és jól besértődött Később felfogta, hogy nincs kecmec, mindketten elég keményen tartjuk a gyeplőt. Most már előbb kérdez, mit hogyan csináljon, és akkor mindenki nyugodt marad, mi is, meg a kislányom is.
(#7914) frame>24
Ezt az etetés dolgot már az ismerősöknél lévő anyukák is elkezdték. Most 6 hónapos Nóri, mégis etetnék már halászlével is (ugyanez volt bennem, nyádat' etesd )
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
-
MR_Joe
senior tag
válasz Ghoosty #7592 üzenetére
Fiam is lányom is eljátsszák ezt. A sört imádják, de azért az erős volt, mikor fiam a boltban a sor végéről odakiabált, hogy "apa vesztek nekem sört?"
Szoktak kapni abszolút 0%-os sört (gösser is soproni is 0,0%-osnak írja ezeket a gyümölcsös söröket) és olyankor nagy boldogság van Anyjukkal együtt "piálhatnak"
Én maradok a barna staropramennél
Ma épp feleségem nagyszüleinél voltunk és papa kérdezte fiamat, tudja-e mi az a pálinka, lányom meg nagy kiabálva jön, hogy ő tudja, apa azt szereti.. pedig kb. szökőévente iszom, vagy ha épp torokfájás/takonykór van rajtam...lassan nem hiszik el rólam, hogy nem vagyok full alkeszGigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
-
tildy
nagyúr
válasz Ghoosty #7307 üzenetére
Az egyetlen dolog ami különbség az az, hogy hogyan kezelik ezt a veszélyt. Magyarországon és a németeknél költségesebb, barátibb módon. (Befektetnek és folyamatos monitorozás.) -> nem igaan, befektetnek es monitoroznak, HA olyanok az eredmenyek.
De ezt irtam is az elozo hozzaszolasomban is.Ha jok az eredmenyek, nem fognak se Magyarorszagon, se a nemeteknel befektetnoi, csak terhesegi cukor miatt.
Defranco: MErt zart mehszajrol inditas ugyjaras lehet mint nalam, siman lehet hogy aggodik az inditas miatt. 25% a sansz, hogy az inditas utan csaszar legyen. De igazandibol ezernyi meg ezernyi oka lehet, miert fel ilyenkor az ember, olyan szinten jarnak ossze-vissza a hormonok.
Amugy 40. het betoltesenaek napja meg semmit nem jelent, a babak 5%-a szuletik azon a napon. A 90% 38-42. het kozt. Egy vizsgalat nem art, de nem feltetlen jelent gondot, ha 41 hetesen szul valaki.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Ghoosty #7304 üzenetére
Errol csak annyit tudok mondani, hogy unokatestverem szulesz-nogyogyasz vezeto foorvos egy nemet korhazban, az o velemenyet kikerve az alabbi lehetosegeim lettek volna mas orszagokban:
- Magyarorszagon befektetes a 38. heten, es monitorozas, amennyiben olyanok az eredmenyek
- naluk, Nemetorszagban szinten nem ok inditasra a terhessegi cukor, ok is hasonloan jarnak el , mint a magyarok, kismama korhazba be es monitorozas, ha valami gyanus, a szules meg majd lesz, de ha gond van, keznel van a segitseg.Sajnos kozvetlen a szules elott nem, csak 1 honappal korabban tudtam vele beszelni( mar 3 honapja varhato volt az inditas) , de annyit mondott : NHS... Nem veletlenul nem itt dolgozik. Nem ertett egyet az ittnei dokikkal, mindenesetre.
foccer: nem ertettelek felre. Ezt a dontest nekunk kellett meghozni. Igy is pluszban 1 hettel kesobb ment, mint ahogy ok akartak, es persze nemtetszesuknek hangot is adtak.
[ Szerkesztve ]
-
dortimcsi
csendes tag
válasz Ghoosty #7304 üzenetére
Nekem is volt terhességi cukrom , igaz nekem eleg volt a diéta , inzulin nem kellett. Itthon senki nem riogatott halvaszuletessel , óriás gyerekkel , es hagyták hogy végig vigyem a terhességem. A lkiírt napon 3600 grammal 50 cm -vel és 9/10/10 -es Apgarral született meg . Ahogy Tildy-nek ugy nekem is minden értek tökéletes volt , ctg, flowmetria hetente volt ellenőrizve ...
"Lehet:Talán ez a legfontosabb szó az egész világon. Arra utal, hogy nyitva áll az út. A felelősséget visszahárítja az emberre. Mert ha igaz, hogy lehetőséged van megtenni valamit, akkor arra is lehetőséged van, hogy ne tedd meg."J.Steinbeck
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest