Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13375) Bondi válasza jerry311 (#13366) üzenetére


Bondi
csendes tag

Én sem értek hozzá, de a hangsúly a megfelelő cégen van, egyelőre nem találtam ilyet. :) Nem is feltétlenül pénzügyi tudás kell amúgy, hanem jogi. Mert pl. iszonyatosan bosszant, hogy ha valami törvény szerint jár az embernek, az nem jár automatikusan, dehogy. Meg kell igényelni! És ha későn tudod meg, plusz utána még a szemét bürokrácia és a még szemetebb bürokraták miatt csúszik az igénylés (mert csak küldözget az OEP, a felszámolóbiztos, az anyjakínja egyik helyről a másikra), akkor visszamenőleg nem kapod meg a jussodat. Bezzeg ha az ő zsebükre megy a játék, pl. az adóhatóság úgy látja, akár 10 évre visszamenőleg is megbüntethet.

A nyugdíjt a mai formájában azért tartom masszív átverésnek, mert mire mi odakerülünk, az egekbe fogják emelni a korhatárt. Ha előbb fordulok fel, löknek valami juttatást az özvegynek és a kiskorú gyerekeknek, magyarán nagy része eltűnik a rendszerben. A magánnyugdíjat ugyanígy korlátozzák. Plusz nagyon meg kell nézni, hogy ki kezeli. És még az se elég, hiszen az említett otthoni törvény is rögtön azt kívánta megszavazni, hogy a nyugdíjkezelést a tulajdonosok hozzájárulása nélkül át lehessen játszani. Vész esetén a nyugdíjalapból ki se vehetem a pénzem, az csak másik nyugdíjalapra váltható át. Hogy készüljek fel a buktatókra évtizedek távlatából?

És akkor az a probléma csak hab a tortán, hogy a pénz a mai formájában megszűnőben van. Ha a most stabilnak látszó befektetésem nem lesz jövedelmező tíz-húsz éven belül, akkor harminc év múlva miből lesz nyugdíjam?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.