- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
drr
őstag
-
b0bcat
addikt
Én is 2 gigára váltottam nemrégiben, ám az előző telefonomnál az 1 giga azért volt szűkös, mert a 4.0-s Android még nem kezeli olyan hatékonyan a memóriát, mint a 4.2-4.4. (Egy stock 4.4-es Androidon 500-600 mega a szabad RAM indulásból, ami egy olyan júzer számára, mint én - aki alig fél tucatnyi app-ot használ, és azok sem hardverigényesek - simán elég tud lenni.
) Tehát a 2 gigára váltás nálam nem lett volna létszükséglet.
A proci is egy érdekes kérdés. Nyers erőben a korábbi telefonom (az immár bő 3 éve korszerű Haier W910, amiben kétmagos Snapdragon S4 SoC dolgozik) kb. a Snapdragon 410 / MT6535P/M szintjét hozza, vagyis a mai napig elegendő. (A fogyasztás más kérdés. A régi Snapi zabálta rendesen az áramot.
)
@Henker2:
Akkor lehetsz nagyjából biztos abban, hogy van benne magyar nyelv, ha van erről képernyőfotó a leírásnál.
-
Henker2
addikt
A gearbest-ről ha rendelek készüléket, általában mindben található magyar nyelv? Vagy az honnan derül ki? Mert egy jó párnál pl. a nyelv felsorolásnál a feltüntetett 12 db-on kivül csak annyi szokott irva lenni hogy other 48
-
drr
őstag
válasz
b0bcat #109988 üzenetére
Jelenleg egy Jiayu G3S-t használok. Eldobja a 3G-t, és néha kevés a RAM. Hasonló minőségű, méretű készüléket keresek. Nem játszom, viszont egy gördülékeny rendszert az elvárok. Ehhez nem tudom, kell e 8 mag vagy 3 giga RAM... Lehet elég egy M2 Mini, lehet kevés... Bejáratott márkát szeretnék... Tanácstalan vagyok...
-
-
biccent
csendes tag
Ha jól láttam még nem volt: 20%-os kedvezmény kupon van a bárányosok oldalán.
-
b0bcat
addikt
válasz
medica #109985 üzenetére
Ha a készülék nem megy tönkre, akkor csak személyes igények kérdése, hogy kibír-e egy készülék 2 évet valakinél.
Sem a B20, sem a 3 giga RAM nem létszükséglet ebben a pillanatban mindenki számára, és nem is feltétlenül lesz az a következő két évben. És 50 ezerig bezárólag itthon is lehet már olyan márkás készüléket kapni, ami az alapvető okostelefonos igényeket kielégíti.
Más kérdés, hogy vannak olyanok, akik 50 ezerért olyan szolgáltatásokat várnának el egy telefontól, ami sokkal inkább a 100-150 ezer forintos kategóriában jellemző.
-
-
Surda-
őstag
-
Surda-
őstag
LeTV Le One -t használ valaki?
-
GIJoe
addikt
ez a LeTV ennyiért ajándék...
-
-
törölt tag
válasz
paulkaresz #109970 üzenetére
Köszi az infót!
Tényleg benne van Kelzsoca. Szerepel az adatlapján és a weboldalán is. Ez valóban pozitívum. -
csubuka
addikt
válasz
paulkaresz #109977 üzenetére
Nekem volt Huawei-em, Y300 alsókategória és igen jól bírta magát. A Huawei és a Xiaomi kb egy vonalban játszanak, legalábbis kínai belpiacos részesedés alapján. *lány unokatesó miatt még ha gyengébb konstrukció lenne a Huawei akkor is az győzne a külcsín, arany mittoménmi miatt.
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka #109972 üzenetére
Esetleg 54-ért Honor 4 C? Edigitalból? Mint alternatíva. A 4G nem nagyon fontos, pusztulásig lesz használva remélem, szóval az eladhatóság sem annyira kritérium tán. Eddig legalábbis eléggé a pusztulásig mentek a telók. Ami sajnos hamarabb bekövetkezett, mint az elvárható lenne.
-
csubuka
addikt
válasz
paulkaresz #109970 üzenetére
Köszönöm szépen! Az unokatesőm nyúzott most, szóval valami gyors és hazai garis megoldás kell, mert az előző dg350 szét lett szedve kicsit...
*Amúgy márkásabb gépeknél maradva nagyon ez alá az 50k limit alá nem kéne menni gondolom... Van más alternatíva 5 col és azalatt?
-
beg
veterán
Apropó redmi 2. 100 dollár lesz 50 darab erejéig.
-
csubuka
addikt
válasz
paulkaresz #109968 üzenetére
Köszönöm szépen!
Csak nem tudom, hogy a kisebb webshopok mennyire megbízhatóak.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha leginkább hazai vásárlás kellene a gari miatt, akkor mennyire éri meg vagy nem a "sima" (nem pro) redmi 2 az edigitaltól 50k-ért?
-
törölt tag
válasz
faresz5 #109964 üzenetére
Köszi a tesztet! Nem ismerem a típust, de a Zopo -nak vannak "titkai". Ha valóban a GPS rendszer képességét akarod nézni, akkor nem friss EPO adatokkal, minimum repülő módból, de inkább kivett SIM -mel és kikapcsolt Wifi near -rel tesztelj, mert az csak egy dolog, hogy neked azt mutatja, hogy nem használ egyéb hálózati segítséget. Remélem, hogy tőlem nem tekintitek rosszindulatú trollkodásnak ezt a véleményt!
-
faresz5
aktív tag
Kb 1 hétig nálam lesz egy presell Zopo Speed 7, utána visszakapja a tulaja.
Eddigi tapasztalatok:
Két hibát tapasztaltam eddig az egyik a wifi másik a ébresztő óra. Wifi elsőre elég nehezen kapcsolódik a routerekhez, viszont ha egyszer már csatlakozott, onnantól villámgyorsan a továbbiakban. Összehasonlítva egy THL T11-el, jóval nagyobb a hatótávja, ill a jelerőssége.A wifi illetve az ébresztő bugot közben már kijavították,(09.11-i rom) majd felkel rakni a telefonra. Visszajelzések szerint ez megoldja a problémát.
GPS, mozgó autóban stoperral mérve 52s alatt talált műholdat, (mobilnet nélkül )mindez a thlnek 2 percébe került. Pontosan mutatta az aktuális pozíciót,jól navigált végig.
4G B20: városban ugye alap,hogy működik, viszont pár kisebb településen is, csak pár pillanatra váltott át 3g-re de egyébként 4g-n működött.
Értesítő led működik, nem csak a töltést jelzi, hanem a nem fogadott hívásokat, ill emaileket is, persze ez testre is szabható lehet megfelelő programmal, még nem volt időm ilyennel foglalkozni.
Pár tesztképet tudtam még csak készíteni a telefonnal, később majd töltök fel párat, ha van rá igény. Idáig pozitív a mérleg.
Összességében megérte az árát, két fenti hibát is gyorsan javították. Elegáns kinézetű, 8magos, 3gb ram, 2500-s aksi,5.1 android . (nyomkodás, telepítgetés,4g használat, Wifi, kb 2óra GPS használat után a nap végére 25%-ra esett le az akku kapacitás,bővebbet később tudok mondani.)A szolgáltató még a telefon piacra kerülése előtt kiadta a rom forrását, elősegítve custom romot készítők munkáját.
Garancia: elvileg EU, (csak a két friss modellre), aztán majd kiderül, ne legyen rá szükség.
-
nyuszi123456
aktív tag
Mit ajánlanátok inkább?
Xiaomi Redmi 2 Pro (2/16Gb)
Xiaomi Redmi Note 2
Meizu M2 (Mini)
Meizu M2 NoteMind 50e körüli árban.
2sim + micro sd kell, az tuti.
-
-
törölt tag
válasz
cappa72 #109937 üzenetére
Véletlenül elírtad. 5" -t írtál, 6,5" helyett!
5" -os kijelző egy telónak elég, de egy általános célú számítógépnek necces. Te tudod a legjobban, hogy az Androidos eszközök nem telefonok, hanem általános célú számítógépek, amikkel telefonálni is lehet. Telefont lehet kapni 5" alatt is.
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
Segítsetek nekem választani!
Itt egy összehasonlító link: [link]
Az egyik a Doogee F3 Pro a másik pedig a Xiaomi Redmi Note 2 és annak a 16GB-os változata!
Melyik készülék lehet erősebb? GPU melyikben a jobb? stb
Köszi
-
b0bcat
addikt
válasz
DJGABI #109950 üzenetére
A kamerája a kategória átlagát hozza. A GPS-t még nem próbáltam, de az előző MT6735-tel szerelt telefonban kifogástalan volt. Antutban pont annyit tud ez (az erősebbik változat, az 1,3 GHz-es), mint az MT6592.
@Duliee: Nekem az 1 GHz-es is pörgősebbnek tűnt, mint az MT6582. Tehát az erősebbik csak annál is jobb lehet.
Azért is nehéz megítélni, mert a régi procik a régi rendszerrel, főleg 4.4-essel futottak. Számomra tökéletesen smooth az élmény ezekkel az újabb fajta, négymagos procikkal.
-
-
kezdő
senior tag
válasz
sanzi89 #109929 üzenetére
Ezt kifejtenéd?
Ismerősnek most rendeltem innen, 1 hét alatt megjött a telefon vám és áfa mentesen. (ugye EU raktárból)
Tényleg érdekel a dolog, mert mostanában a GearBest adja a legjobb EU-s árakat szerintem, de hátha tudsz mondani valamit ami eltántorít tőlük.
(pont egy Redmi 2 Pro-val szemezek onnan) -
Bernyó84
aktív tag
Ilyet használ már valaki? Doogee F5
-
L4mie
veterán
válasz
LantosBerry8 #109939 üzenetére
hivatalosan még nem jelent meg, elvileg 20.-án postázzák majd kínából.
sok sok webshopon tűnik megrendelhetőnek de mindenhol kiderül, hogy készlethiány miatt majd hónap végén okt. elején posázzák.
Paraméterekben pöpec kis dög lesz, de az akkuja vérgyenge lesz.
Ezért is meg a tesztek, tapasztalatok hiánya miatt lett nekem Mi 4i rendelve. -
Kár hogy ez is 5.5", ... lassan nem kapok magamnak rendes telót
Ugyeugye?
5"-ban megállhatnának már végre. Van ugyan Lenovo A858t, de az t verzió, 4g-n t-s. (húúúú ez micsoda szép montat volt...). 3g-n tudja a wcdma-t. 6572, de csak 1GB RAM, 8GB ROM, és emulált belső sd. Akku sovány, 2150mAh, de méretéből adódóan tényleg annyi lesz.A low-cost szériából vannak még 5"-os versenyzők, de ott a SoC...
A fotós képességekről meg mostanában inkább ne beszéljünk...
Olyanok leszünk, mint a jó Jedi lovagok: türelemmel várunk...
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #109055 üzenetére
Na, megszívtam a GB-vel, most futok a pénzem után...
Szóval a kérdés újra aktuális lett. Milyen EU warehouse-os weboldalakat tudtok ajánlani, esetleg konkrét telefont az alábbi kritériumokkal:
- méret max 5 col
- olcsóbban jöhet akár 1GB ram is, de 50k esetében jó volna 2GB ram
- bejáratott márka, bejáratott típus kellene elsősorban, amit ismertek, van hozzá magyar közösség
- jó volna az átlagnál nagyobb aksiTippek? Ez a Xiaomi Redmi 2 Pro is teljesen megfelelne, csak nem találtam másik boltot.
u.i.: Esetleg innen 150 dollárért? GB-n 139-et fizettem érte...
-
GIJoe
addikt
CUBOT H1 bemutató (nagy akkus)
-
atala
addikt
A GearBest-bél mennyi idő szokott lenni, míg ténylegesen postára adják a telefonokat? Két napja rendeltem, de még csak a csomagszám van kikérve.
-
b0bcat
addikt
Már dolgozom rajta.
A Cubot-nál paramétereiben több szempontból is jobb a Mlais, de ha az árbeli különbséget nézem (kb. 27 ezer vs. kb. 40+ ezer HUF), akkor ár-érték arányát tekintve a Cubot is legalább ennyire jó ajánlat, mert pont annyival tud kevesebbet, mint amennyivel kevesebbe kerül.
főbb egyezések a két modell között:
- 5 colos kijelző
- MT6735 SoC
- Android 5.1
- hosszú üzemidő (az alacsony fogyasztású proci miatt)
- 4G képesség (B20 is)
- infra portfőbb eltérések a kettő között:
- a Mlais-ban HD a kijelző (Cubot: qHD)
- a Mlais 2/16 gigás (a Cubot 1/8 GB)
- a Mlais-ban az erősebb proci változat van (1,3 vs. 1 GHz)
- a Mlaisban jóval nagyobb az akku (névlegesen 4300 vs. 2200 mAh)
- a Mlais-ban van Smart Wake funkció
- a Mlais-ban az egyik SIM foglalat "normál" (azaz mini) méretű (a Cubot-ban két micro SIM foglalat van) - ez nálam szempont volt, mert lusta vagyok elmenni SIM kártyát cseréltetni, és az enyém olyan régi, hogy nem lehet vágni
- a Mlais - a nagy akku miatt - nehezebb, mint a CubotÉn a Cubot-tal is nagyon elégedett voltam a Mlais előtt (pedig én még a magasabb áron jutottam hozzá), de ez az MX Base (amit viszont nagyon jó áron tudtam megvásárolni) tényleg a fent felsoroltakban jobb az X12-nél
@WOT-H-A-C: Köszönöm az elismerést!
-
gamegod
senior tag
Hihetetlen nehéz a választás
Redmi note 2 és az m2 note között vacilálok, a lényeg hogy 5,5 legyen. Mondjuk már kitoltam 70-75 e ftra az árkategóriát.. Ennyiért csak talál már az ember valami jóféle ketyerét.. Esetleg javaslatok? -
Damwise
csendes tag
Hol lehet most olcsón (a többi bolthoz képest) Asus Zenfone 2-t venni, ami biztosan ww verzió?
-
b0bcat
addikt
Én speciel írtam neked tippet (Mlais MX Base), talán csak nem láttad...
@WOT-H-A-C: Not sure if it's a compliment or criticism...
U.i.: Tegnap este már nem volt szívem töltőre tenni Paksot (így becézem
), úgyhogy örömmel jelentem, hogy elértük a 10 napot. (6%-nál járunk még mindig.) De azért ma már fel fogom tölteni.
-
tete007
tag
üdv
mi a vélemény erről?
árban elég jó, itthon nem lehet venni ennyiért, ilyen kategoriájut, ha jól nézelődtem.
DOOGEE F3 Pro 4G -
bul07
nagyúr
Igen írok majd a DOOGEE X5 is , bár még fel se adták
tinydeal.com-tól múlt héten pénteken kaptam emailt hogy késnek a feladással , de lassan kezdek izgulni mert lassan egy hét is eltelik és semmi reakció részükről
Holnap majd lehet rájuk írok hogy mégis mikkor akarják feladniHa így haladnak a Pro verziót is beéri a rendelésem
Remélem lesz aki majd hasznát veszi az írásomnak
Az ilyen olcsó 5 vagy 5.5 colos telefonok simán kiválthatják a hagyományos GPS ket, rengeteg jó navigációs program van már és mondjuk a Here engedi is letölteni a térképet így nincs szükség nettre , külföldön igen jól jön
L500S jó lenne erre kis kompromisszummal mert nem túl hangos -
Sanyesz.
őstag
válasz
Depression #109906 üzenetére
OK, de ez a SIM most került át egy Nokia N73-ból az Y100 Pro-ba.
-
nyisziati
veterán
válasz
gipsztigris #109879 üzenetére
Vótmá.
De azé' ~ 100 hsz-enként beírhatod, és akkor könnyebb dolga lesz a keresőnek. -
Sanyesz.
őstag
válasz
Surda- #109901 üzenetére
A Minideal régi nagy kedvencem volt, az első rendeléseim tőlük voltak a régi, szép ÁFA-mentes időkben
. Én korrekt, megbízható shopnak tartom az akkori tapasztalatok (tucatnyi telefon) után. Mondjuk EU-s raktáruk elég gyengusz.
Más: helyreállt a világbéke, megoldódott a partner vs. csengőhang küzdelem. Ott a pont, aki a SIM-en tárolt telefonszámot említette kizáró okként.
-
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó minőségű USB kábelt, ami itthon, vagy ebayről beszerezhető és a telefonba menő végén a borítás keskeny (szilikon tok miatt beférjen). 80 és 150 centi körüli kellene.
Köszönöm a segítséget.
-
Surda-
őstag
Minideal mennyire jó webáruház?
Látom hogy az ajánlottak közé tartozik,de érdekelne személyes tapasztalat.Ha a méret tökmindegy,akkor szerintetek MI4i vagy Note2?
Igazából a fotó+video és a gps fontos,de note2-ről még majd most érkeznek tapasztalatok,azt majd hozzácsapom a ti tanácsaitokhoz
Ha jól nézem MI4i -vel vodásként nem lesz 4G-m.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest