Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyuszi123456
aktív tag
sziasztok, én is egy ilyen telefon vételét tervezem, alacsonyabb árkategóriában, de nagy várakozással, fejlett igényekkel.
Van esetleg valakinek tapasztalata Alcatel OT 918D-vel, 993-mal, 997-tel?
Még nem döntöttem el véglegesen. Aminek igazán örülnék, az egy csepp kis droid lenne, ami mindazonáltal profi kis gép. A méret IS számít.
A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
-
nyuszi123456
aktív tag
4 sim kártyás telefon tévével, JAVAval, 16GB sd, bluetooth2, wifi, qwerty
Vajon mit jelent a "U disk support function to keep the information storage"? sok telefonhoz odaírják.
A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
nyuszi123456
aktív tag
Szerintetek kapható jobb? [link]
Ez az ár nagyon baráti. Egy simafon kerül manapság ennyibe.
-
nyuszi123456
aktív tag
Köszi a biztatást. 4.0-ban nincs nagy választék, mellényúln nem lehet. végül a kisebb méret miatt inkább X310e 3G lesz. nagyon szimpatikus a két akku. lejjebb olvasok, látom, izgalmas a szállítási fejezet.
-
nyuszi123456
aktív tag
amúgy nagyon jó ez a topik.
[ Szerkesztve ]
-
nyuszi123456
aktív tag
egyszerűen Alcatel OT 997D nem rendelhető olcsón Kínából? (Magyarországon még nem kapható? ha igen, mennyiért és hol?)
Ha jól látom, dual sim-esben most az 1GHz dual core, 1GB ram, qhd jelenti a csúcsot. talán különbség még, hogy a wifi benne b/g vagy b/g/n, valamint az aksi ereje. Így van? Minden más ízlés dolga?
-
nyuszi123456
aktív tag
Ő a csúcs?
Gyönyörű képernyője lehet, jobb, mint a retina. ez olyan szép képernyő lehet, hogy ennél már nem kell jobb.
-
nyuszi123456
aktív tag
iPhone4: 3.5" méretnél 326 PPI
iPAD sehol sincs, mivel egy tepsin csak ugyanannyit tud, mint az iPhonekínai: 1280x720 wxga 4.3"-nél is 341 PPI, azaz megfelelő képernyőméretig jobb, mint a retina
[ Szerkesztve ]
-
nyuszi123456
aktív tag
Android 4.0-tól nincs már Qwert keyboard egy masinán sem? (lehetőleg 1GHz félgiga RAM-tól), dual sim
[ Szerkesztve ]
-
nyuszi123456
aktív tag
Na, megtaláltam a G3-t. Elbűvölő a leírása, csak ezt a sort nem értem:
Phonebook 500
/a többi androidosra 100000-t ír/
/egyébként ő a határ, az 1280x720 4,5"-nél adja ki a retina pixelsűrűséget, 326 PPI-t/
[ Szerkesztve ]
-
nyuszi123456
aktív tag
igen, követem az eseményeket. az áraik nagyon alacsonyak. páran azt írják, paypallel nincs kockázat.
vajon (máshonnan) megérné csoportosan rendelni, mondjuk 10db-t ugyanabból a készülékből, árkedvezményért? vagy fennakadna a vámon?A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
nyuszi123456
aktív tag
Qwerty:
jeles készülék, még a Gingerbread talán szóba jöhetne, de a duál simről nem tudok lemondani. tetszenek a 3sim, 4sim megoldások is, bár androiddal ezeket nem nagyon árulják. viszont van egy dual sim, ami Gingerbreaddel, HSPA-val, TV-vel, GPS-szel 112 dollár. Blackberry formában. Szerintem a maga kategóriájában 30e Ft alatt mesés, és normális bolt árulja ennyiért. Gondolom, itt nem sokaknak tetszik, de nagyon olcsó és kvázi mindent tud. Örülnék persze más Qwerty megoldásnak is. A dög nagy Samsungok a Saturnban még mindig Gingerbreaddel jönnek ki 150ezerért.A qwertys Xperia mini pro sajnos billeg, ha gépelni akarok rajta. Miért nem tudtak legalább arra figyelni, hogy a hátlapja egyenes legyen. Vajon mire gondoltak a tervezők? Egyengessem ki PURhabbal?
Ahol nincs qwerty ott bele kell pusztulni egy szál email írásába? Nem is beszélve a teljes napi email forgalmunkról...
[ Szerkesztve ]
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz Nokia12 #6977 üzenetére
igen, ezek már gyönyörű kijelzők. gyártják ezt a felbontást kisebb méretben is, mint 4,5", és olyankor már a retinánál is jobb. ami a kijelzőt illeti, mindig a minél nagyobb felbontásra törekedtem minél kisebb méretben -- ez a notebookok terén bevált, és a droidok terén is élményt nyújt majd. szép+ belül nagyobb, kívül kisebb.
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz hungobungo #6981 üzenetére
a "beragadó, eltörő gombok" kockázatát vállalom, mivel sosem történt még ilyen, és nem is jellemző...
a képernyőt mutatóujjal tapicskolni sok-sok emailen át minden nap viszont lassú, és az egyik legrosszabb megoldás.A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz hungobungo #7024 üzenetére
a vagdalkozás helyett nyugodtan írogass mutatóujjal. vannak, akik sokat írnak, tíz ujjal tudnak gépelni, és fejlettebb technikára vágynak. nem félnek a begörbülő billentyűktől, álnok kis zsanéroktól, mivel ilyen nincs.
ha nem ismered ezt a célcsoportot, és nincsen szükséged gyors szövegbeviteli technikára, attól még sajnos téves, amit írsz.[ Szerkesztve ]
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz fi:zi'k #7027 üzenetére
lehet, hogy azért olyan olcsó, mert ők az ottani gsmvonal? /másodműszakban húzzák tovább a gyártósorokat/ A kis levelük, hogy "páran csalónak tartanak minket" elég nevetséges. De a kínaiak tényleg nagyon más mentalitásúak. Egyedül ez áll útjában annak, hogy bekebelezzék a világot.
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz hungobungo #7033 üzenetére
azt nem tudtam, hogy hazudnak is. múltkor azt mondták egy harisnyára, hogy egy méret mindenkinek jó. én bele is fértem, és ajánlottam a cégnél a többieknek. de igen terebélyes kolleganőm /kínai/ csak legyintett, nem szabad megvenni...
[ Szerkesztve ]
-
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz hungobungo #7032 üzenetére
Qwerty:
kicsit túl van tárgyalva, de oké:
Ha van pl egy kicsúsztatható vagy kihajtható qwerty billentyűzet, ugyanannyit lehet látni a képernyőből írás közben is. Plusz pontosan lenyomhatóak a betűk kételkedés és késlekedés nélkül is. Ez nagy gépelési sebességnél nem hátrány. Az is jó, ha nem kell még egy tíz ujjra optimalizált virtuális billentyűzet szoftvernek is futnia, miközben valami más memóriaigényes alkalmazások már eleve futnak, ahová az ember oldalakat gépel befelé. Nem árt, ha nem záródik be az egész, mert a gyors gépelés miatt esetleg föladta a billentyű progi.
A mutatóujjas írogatáshoz majdnem jó az iPhone 4 technika, de azért ott is bőven mellé lehet nyomni, míg egy fizikai billentyűzeten már tényleg csak a felhasználón múlik.Igen, lehet jó gyorsan írni, sőt már a kényelmes Nokia billentyűzeteken /sima 1-0/ is gyorsan lehetett írni, de inkább 4sms hosszúságban. Ha hosszabb szövegeket, dokumentumokat akarsz begépelni, akkor ez már nem elég. Akik tízujjas technikát alkalmaznak, van, hogy gépelési versenyeket rendeznek, és ott a leggyengébb sebességhez sem igazán érhet fel az egy vagy kétujjas módszer. Az általában kényelmes asztali és laptop billentyűzetek közt is van lassabb, gyorsabb, profi, nem profi, de gyakorlatilag mind gyorsabb, mint a 2ujj. Egyszer egy 7" gépen próbáltam ergonomikus elhelykedésű virtuális billentyűzetet. Egyáltalán nem indult be. Azt nem tudta követni, amit én ott vele csináltam, igaz, az egész gép lassú volt valahogy.
Egy időben létezett egy gömbbillentyűzet. Akinek nem kell odanézni, annak kényelmes volt, kivéve, hogy a csukló picit hátrahajlott közben. Szerintem a legjobb lenne a bluetooth billentyűzetkesztyű, amibe elég lenne az ujjbegyeket bebújtatni. Amíg az nincs, a qwerty fizikai billentyűzet még a legalkalmasabb. Ha a gép megáll a hátán, és nem kell PURhabbal egyengetni, akkor egy asztalra is letehető, amíg sokat írsz.
-
nyuszi123456
aktív tag
-
nyuszi123456
aktív tag
na most ugrott egyet a gyomrom: szerintem százezer éve erre van szükség. gyengébb hardverrel is megoldható lett volna már. az Android ki is hagyható a történetből. lassú víz partot mos. addig már nem költök sokat, inkább erre gyűjtök. nem lesz olcsó.
ha esze lenne a Microsoftnak, -- nade hagyjuk...A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
nyuszi123456
aktív tag
kissé sovány a tapasztalatbázis az oldalon.
vajon egyszerre használják a két rendszert? mert pl a firefox után nem sírnék, meg egy csomó minden egyszerűbben és gyorsabban futhat az androidon, mint a vendégrendszeren.egy HTC Shift-hez hasonló elgondolás sem lenne hülyeség. a dual sim persze maradjon stabil.
[ Szerkesztve ]
-
nyuszi123456
aktív tag
ezekkel a kütyükkel álmodtam
-
nyuszi123456
aktív tag
tehát vagy dual standby=mindkét kártya működik, de hívás esetén a másik lekapcsol
vagy dual active standby=mindkét kártya mindig működik, akár konferenciabeszélgetésben is (ha a szoftver tudja)A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
nyuszi123456
aktív tag
Sziasztok,
Lenne néhány kérdésem az Android 4 oprendszerrel kapcsolatban.
1) Tud webszerver lenni?
- milyen tartalmakat képes szerverként szolgáltatni
- eközben normálisan használható-e tovább2) meg tudja osztani az internetkapcsolatot számítógéppel?
- hspa-n fogadni és wifin osztani tovább
- közben tudja-e ő is továbbra is használni a netet3) tud youtube és egyéb beágyazott videókat letölteni
- milyen minőségben
- milyen formátumban
- milyen program kell hozzá?4) van hozzá torrent kliens?
5) hosszas letöltés nagy mennyiségben mennyire foglalja le?
6) Használható letöltés közben normálisan minimum telefonként vagy akadozik?
7) ut rajta OpenOffice.org?
8) mennyire működik a multitasking? Tudnátok mondani rá egy példát?
9) egyetlen fejlett gép sincsen qwerty billentyűzettel?
10) a kínai oldalakról van tapasztalat a garancia érvényesítésében?
11) Létezik a klón modellekre invisible shield?
12) a b/g és a b/g/n wifi között mi a különbség?
13) ha dübörög az internet az egyik sim kártyán, akkor a másik kártya nincs fenn a hálózaton? (mint amikor beszélünk az egyik sim kártyán, és a másik addig lekapcsolódik)
14) ahspa internet csak az egyik sim kártyán használható?
Előre is köszönöm a választ!
nyuszi
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz feca81 #10113 üzenetére
Köszi szépen a választ. Akkor ha a megjelölt sim kártyán megy a hspa, telefonhívást fogadni és kezdeményezni mindkét sim kártyán lehet, bár a beszélgetés ideje alatt az internet szünetel (wifi esetében pedig talán tovább fut a net).
Valahogy soknak tűnik ennyi minden egyszerre egy készüléknek. Androidom még nem volt, de korábbi csúcsmodelleket használtam már, és ismerem az alkalmazások önkényes bezárásának jelenségét /pl memóriahiányra panaszkodva/. Hosszabb letöltéseket valószínűleg wifin sem érdemes rábízni, ha közben telefonálni akarunk, mert megszakadhat, és vagy képes újraindítani, vagy nem. Hogy eközben mi történik egy esetleg megnyitott, de épp nem mentett dokumentummal, szintén kétesélyes.
Vajon a telefonálás, a két sim egyidejű kezelése, az internet, azon belül mobilnet vagy wifi jelent próbatételt inkább az Android 4nek?
vagy ez nem állapítható meg, és bármilyen multitaskingra egyaránt érzékeny lehet egy határon túl. És vajon mi lehet ez a határ...Például érdekes kérdés, mit csinál, ha épp videót veszel fel, amikor megcsörren az egyik sim kártya.
/nyilván ki lehet akasztani bármilyen rendszert, a cél nem ez, hanem csak látni, hogy 5-6 funkció együttes alkalmazásánál érdemes megfontoltnak lenni, mint user, vagy már kettőnél is érdemes minél inkább mentesíteni a rendszert, mert nem bírja/
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz BobbyBaccala #10274 üzenetére
g3 még nem kapható, amúgy csúcsmodell lenne. Állítólag az akku értékekből érdemes egy kicsit visszaszámolni a klónok esetében. Ilyen órajel különbség szintén nem feltétlenül számít.
Az Alcatelre szavaznék. Itt helyben is megvásárolhatód garival ugyanolyan áron, ami kategóriákkal komolyabb. Emellett az Alcatel szerintem mindig művészetté emeli a kategóriát, ahol megjelenik.
-
nyuszi123456
aktív tag
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz hevizms #10344 üzenetére
ja, nem, félreértettél, és előtte én is téged. Én azt hittem, hogy te már megkaptad nov 8-án, de a sok hootabletes befürdés miatt nem ajánlanám a rendelést Kínából, ha úgyis kapható itt is hús-vér szuper Alcatel igazi garanciával hasonló áron. Nem célozgattam, hisz nem tudtam, hogy még nincs nálad a csomag.
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz Sanyesz. #10385 üzenetére
az iphone5-t is meghaladó tűéles képernyőfelbontása mégis kicsi készülékméretben, mialatt minden korszerű fejlesztést tartalmaz -- ez az előnye a G3nak. Nem kapható egyelőre nála jobb, sőt, ő sem. 400dollárért ugyan hirdetnek már 4 magos processzorral is, de felteszem abban kevesen látnak fantáziát.
A G3 képernyője körül kecsesen vékony lehet a keret, mert maga a gép kisebb a G2nél, a felbontása mégis jobb az apple retináénál.A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz MotorBoy79 #10503 üzenetére
A Jiayu G3: 123x62x10 mm külméret, képernyőátlója 4.5" 720x1280 felbontás mellett, ez nagyon kellemes lehet
Így viszonylag kis tenyérgép szuper felbontással
A Jiayu G2 pedig: 128.2x65.8x12 mm külméret, képernyőátlója 4.3" 540x960 felbontás mellett
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz nyuszi123456 #10577 üzenetére
így a pixelsűrűség tekintetében a G3 330ppi-t ér el, míg az iPhone5 326ppi értéket képvisel.
Persze nemcsak ez számít, mert mostmár azt mondják, hogy a pixelsűrűség ugyan nem változott az iPhone4 óta, az iP5 képernyője mégis olyan "marketingnév nélküli" fejlesztésekkel került kiadásra, melyek a jelenkor legszebb képernyőjévé teszik. Egyes cikkek szerint olyasmi, mint a váltás VHS-ről DVD-re, az ember soha többé nem akar visszalépni.
Ebben lehet igazság, de összességében szerintem nagyon fontos maga a felbontás és képélesség, az élmény mellett egészségügyi szempontból is.
A jó felbontás (vagy csak maga a képernyőméret?) azonban energiaigényes buli. Ezért kaphatott a G3 erősebb akkumulátort 2750mAh személyében (de csak egyet), míg a G2-é 2200mAh volt, ám abból két darab.
Ár/érték arányban ma is a G2 a legjobb Androidos gép a piacon, ugyanis más lényeges különbség nincs a két modell között.
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz nyuszi123456 #10579 üzenetére
a G2 pixelsűrűsége 275ppi, mialatt ebben a csúcs talán a Sony Xperia S pedig 342ppi (mivel a G3 felbontását kisebb, 4.3" képernyőátlóval produkálja (128x64x10.6 külméret mellett, tehát a képernyő alsó és felső szélén szerencsére nem látható/cipelendő vastag fekete csík).
Egyébként összevetve a kényelmet, élményt és egészséget elég a gép külméreteit és pixelsűrűségét figyelembe venni, mivel maga a képernyőátló ehhez képest lényegtelen adat, ha ésszerű tartományban van, hiszen ha kicsi, akkor egészségügyileg kevésbé fárasztja a szemet, ha nagy, akkor meg aránylag kisebb gépet cipelünk egy nagyobb képernyő kedvéért. Erre még nem ismerek elfogadott mértékegységet, pedig ez lenne az igazán fontos jelzőszám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest