Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedCat
senior tag
válasz Deylath26 #65349 üzenetére
Szia
Két számot tevő különbség van a tabok között. Az egyik a kijelző. 8 vagy 10". Az A20 nagyobb kijelzővel rendelkezik, de szerintem az 1280 x 800-as felbontás 10"-ra a már nem az igazi.
A másik a cpu: a B1-830 8 magos, a másik csak 4. Ez sebesség beli eltéréseket jelenthet.Wifi és aku idő tekintetében szerintem nincs számot tevő eltérés.
Igazából neked kell tudni hogy a mérezben és kijelzőben is nagyobb, de emiatt picit csúnyább, pixelesebb képű tabot választod, vagy a picit fürgébb, de kisebb kijelzővel rendelkezőt.
[ Szerkesztve ]
-
csendes
őstag
válasz LógaGéza #65346 üzenetére
[Asus Fonepad 7 ME373CG 8GB Wi-Fi + 3G Refurbished]
Ez jól összejött az előző hozzászólással Annyira azért nem lassú, hozza egy négymagos A7 CPU szintjét
[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Szeretnék a szüleimnek venni egy tabletet 7"-8"méret között. Olvasgatásta, videózásra, semmi komoly felhasználás. 3G nem fontos. 20-30 között szánnék rá, de itthon venném, korrekt boltból, rendes garanciával. Mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz TaylorPro #65352 üzenetére
Teljesen jó, hoztak nekem egy Overmax Livecore 7010 csodát, hogy hozzam össze a Telenoros stickkel, azzal szívok tegnap óta, ugyanis valamiért nem akarja elfogadni a rootot, pedig gyárilag insecured a kernel...
De olyan lassú, hogy kétszer megunom az életem, amíg elindul bármi... Ráadásul most bootloopol, a gyári oldalon a ZIP amiben a szoftver van CRC hibás, amit lementettem róla azt nem fogadja el
Szerintem még ez is megváltás lesz hozzá képest..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Taki_87
újonc
Sziasztok!
Az autómba szeretnék fixen beépíteni egy androidos tabletet, olyan módon hogy legyen egy szabad USB portja a töltés mellett. Vannak olyan alap kategóriás tabletek, amik nem a micro USB-ről töltenek, de azokban viszont nincs GPS. A célom hogy navigációra tudjam használni, de pendrive-ról tudjak zenét hallgatni, vagy egy tapicska paddal vezérelni a könyöklő mellől.
Szóval tudtok nekem javasolni olyan tabit, amin vagy van külön USB port és GPS meg BT, vagy külön tápcsatlakozóval tölthető, GPS-es BT-s és OTG-s gép?
Külföldi oldalakon találtam ilyeneket, de Magyarországra nem kerültek.
Árban a felső határ max 30.000 használtan akár.Köszönöm,
Üdv! -
fausto
addikt
válasz fausto #65354 üzenetére
Közben szét néztem és ezek jók lehetnek, mit gondoltok?
Persze jöhet más ötlet is, ami megfelel a fentieknek[ Szerkesztve ]
-
-
LógaGéza
veterán
válasz TaylorPro #65357 üzenetére
Köszi, meg is rendeltem! Bár ha visszaküldöd lehet jobb lett volna, ha tőled veszem át, mert ki tudja milyet küldenek nekem Refurbished címke alatt...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
TaylorPro
addikt
válasz LógaGéza #65360 üzenetére
Mond le és elküldöm neked. Karcmentes, leteszteltem. Vissza állítva alapállapotba. Kettő van nálam, mind kettőt visszavidzem a boltba. De, így ingyen szállítják neked. Szerintem hagyd meg a rendelésed. Film nézésre nagyon jó+navigációra. Ha közel laksz hozzám eljöhetsz érte. Hajdúböszörmény.
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz pixelmester. #65345 üzenetére
Szerintem attól függ, hogy használsz-e, tervezel-e használni nagyobb méretű okostelefont. Ha igen, akkor feleslegesnek tűnik vennie egy pár inchel nagyobb tabletet. Én most még egy 4 inches telefont használok és nem tervezem hogy nagyobbra cserélem. Sőt inkább kisebb telefon felé mozdulok, de mellé veszek egy 8 inches tabletet. Úgy gondolom, hogy a legtöbb funkcióra, apphoz amit ma okostelefonon, tableten végeznek az emberek, kell a nagy méret. Az igazán hordozható telefonok túl kicsik, ha meg már úgyis kényelmetlen hordozni, akkor legyen rendes méretű. Számomra a 16:9, 16:10 képerányú 8 inches tablet az, ami már ideális a használatra, de még 1 kézben tartható és még viszonylag hordozható. Otthoni használatra nagyobbat, 10 incheset vennék.
Persze ha valakinek az öltönyzsebébe a 7 inches jobban befér, akkor az is jó lehet.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
csendes
őstag
válasz RedCat #65351 üzenetére
A B3-A20 négymagos CPU A53 magokkal van, a B1-830 nyolcmagos CPU A7 magokkal. Azonos frekvencián az A53 magok viszont kb. 50%-kal gyorsabbak. [link] A B3-A20-ban a GPU csak kétmagos a MALI-T720MP2, aminél a másikban levő Mali-450MP4 jelentősen gyorsabb.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
net91
senior tag
Ha a tablet LTE-t is tud, akkor azt a telefonos mobilszolgáltatónál tudom hasznosítani?
Otthoni routeres wifi használatnál?Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
válasz csendes #65361 üzenetére
Rossz sort néztem, az SD kártya típusa az A7-10 -nél üres. Egy sorral fentebb kellett volna csak néznem.
Igen, ezekbe tudsz tenni (társ) SIM kártyát, amivel megfelelő előfizetés esetén tudsz mobilhálózaton is "dolgozni".
WiFi modul is van ezekben (alapból), az extra a SIM lehetősége.
[ Szerkesztve ]
-
ZiD
tag
Sziasztok,
Asus ZenPad Z300C-ét használ valaki? Ha igen írna róla pár sort?
Erről az Intel SoFIA C3200-ről túl sok infot nem találok, azon kívül, hogy Intel Atom X3. Hova tehető ez?Köszi, Gábor
-
szaki04
senior tag
Sziasztok!
Erről mi a vélemény? Alcatel Onetouch Pixi 3 10"
10" kell, kicsi játék, sok YouTube, levelezés, stb.
iPhone 13 256 Gbyte, Apple Airpods 2, Garmin Fenix 5X Plus
-
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Mit javasoltok? ha:
Új készüléket szeretnék garanciával
Itthon szeretném megvenni
Internetezés, irodai csomaggal való munka
60.000 (pár ezer eltérés lehet +-) a max. keret
Konkrét elképzelés: NE olyan minőségű legyen mint a legutóbbi wayteq xtab 700qci készülékem. (tudom más árkategória, de az egy hulladék volt)
8"-tól egészen 10,1"-ig érdekes lehet számomra
Nem írom, hogy 2GB RAM, meg 4 magos proci, mert úgy érzem felesleges... Annyi a lényeg, hogy ebből a pénzből a legjobbat akarom kihozni!
Nagyon szépen köszönöm előre is ha segítetek! -
LógaGéza
veterán
válasz TaylorPro #65362 üzenetére
Igen, ingyen posta + a nevemre van a számla, ha bármi baj lenne... Viszont ha te két karcmentest is kaptál ebből a készletből, akkor reménykedhetek
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
geo 49
újonc
Alcor Comet Q788L 8GB + 4G/LTE tablet vélemény tapasztalat ??
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok!
Karácsonyi ajándéknak szeretnék 30-40 körül egy tablettet vásárolni, eddig ezt a típust ajánlották:
[link]Érdekelne, hogy mi a véleményetek róla. Illetve, hogy valaki vásárolt e már refurbished terméket és mi a véleménye? Ilyenkor új kijelzőt is kap a gép vagy számíthatok esetleges hajszálkarcokra, újlenyomatokra?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
pixelmester.
aktív tag
válasz pixelmester. #65345 üzenetére
Erre valaki?
-
Exian
addikt
Sziasztok!
Lehet, hogy ez a kérdés nem ide való, ez esetben elnézést kérek!
Adott egy tablet (Alcor Zest Q813IS, 4 mag, 2GB ram, ez ugyanaz a tablet, mint a Chuwi V88), ami majdnem teljesen jól üzemel...
A probléma az vele, hogy nagyon sokszor lefagynak az alkalmazások és ilyenkor jön a kis ablakocska, hogy "a program nem válaszol" és hogy akarom e bezárni, szóval a szokásos ablakocska. Ez viszont úgy vettem észre, hogy szinte csak a böngészőknél jön elő, úgy egyébként a többi alkalmazás teljesen jól megy.
Ami érdekes, hogy játékok alatt szinte soha sincs ilyen gond, szépen fut "minden" (amit elbír a tablet), még a Real Racing 3 is gyönyörűen fut. Lefutnak szépen, hiba nélkül a tesztprogramok is, sőt, terheléses rendszertesztek is hibátlanul lefutnak, tehát nem arról van szó, hogy nem bírja a terhelést és attól fagy ki.
Viszont bármelyik böngészőt indítom (fent van a Chrome, Firefox és az Opera), van, hogy el sem indul, csak fehér kép jelenik meg teljes képfelületen majd 1-2 másodperc után jön az ablakocska, hogy nem válaszol, vagy ha nagy nehezen elindul, akkor weboldalak megnyitása már nagyon kínkeservesen megy, ha be is tölti, akkor is nehezen megy a scroll, sokszor megáll hosszú másodpercekre, aztán lefagy az egész, van, hogy az egész tablet újraindul, mint amikor PC reset gombbal újra van indítva.
De játékoknál sohasem csinálja ezt, filmeknél sem, egyedül a böngészőknél meg még 1-2 nem túl fontos alkalmazásnál, amik szintén mintha a böngészőre, vagy legalábbis a Google fiókkal összefüggésben állnak (pl. a Play Áruház is, az is akadozik).
Én arra gondolok, hogy van esetleg valami olyan dolog a tableten, amit minden böngésző használ és esetleg az akasztja ki? Rajta van pl. a Flash Player 11, az okozhat ilyen gondot?
Amúgy 4.2.2-es, gyári rendszer van rajta. Úgy tudom, hogy ez a verzió gyári állapotában eléggé problémás amúgy is ezen a tableten (és a Chuwi V88-on is, mivel tök ugyanaz a szoftver is).
Viszont a gondom az, hogy nem tudok próbálkozni másik, akár főzött rommal, mert hibás a gépben az USB port.
Van valami módszer, amivel esetleg stabilabbá tudnám tenni ROM csere nélkül?
Nem tudom, milyen volt korábban, gyári állapotában a tablet. Hozzám ripityára törött üveggel (érintőpanel) érkezett, én cseréltem ki, azóta ez a része tökéletes, viszont csak most kezdtem el használni, szóval arról nincs tapasztalatom, hogy korábban hogyan viselkedett. De azt hiszem senki sem használta, mert vásárlás után szinte azonnal kapta a sérülést... így került hozzám.
Előre is köszönök minden tanácsot!
[ Szerkesztve ]
-
xcds
őstag
Sziasztok!
Kolléganőm szeretne kisfiának tabletet vásárolni. Mutatott kettőt, amiből el kellene dönteni, melyik a jobb. Vagy ha van hasonló árban, ami jobb vétel, az is érdekel.
Ezek a kiszemeltek:
[link]
[link]Sajnos játszana rajta a kis srác, uh mindenképp az lenne a lényeg, hogy minél több játék elfusson rajta a lehetőségekhez képest.
Köszi a válaszokat előre is!
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Alcatel Onetouch Pixi 3 10"-hoz tudtok ajánlani valami billentyűzetet, vagy billentyűs tokot? Esetleg bluetoothos is menne vele?
-
nagyúr
Hello,
Op3n Dott vagy WayteQ xTAB 8Q GPS?
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
csendes
őstag
Inkább az Asus, a Q880i inkább netezésre való, bár az egyszerű játékok azon is mennek. Viszont előfordul, hogy néhány játék (egyre kevesebb) nem kompatibilis az Atom SoC-cal. Ha 7" kijelző is jó, esetleg 1024x600 felbontással, akkor még van választék.
-
ronson
őstag
Sziasztok
Kellene nekem egy gep, ami fo szempont az a 9.7-es retina screen, de 4GB ram es GPS (ez csak ha Glonass) is jo lenne, illetve az se baj dual boot-os, de ez csak 64GB rommal. Illetve jo lenne ha normalis aksija lenne. Hasznalva elsodlegesen PDF es bongeszes lenne, illetve ha neha utazom akkor video. Jatek soha nem fog menni rajta.
Ami fontos EU warehouse-bol kellene.Valamit tudnatok ajanlani linkkel ha kerhetem, mert nem ismerem igazobol ezeket a webaruhazakat. Egyebkent az UK-ba rendelnem.
Hirtelen ezt neztem, igaz sok minden nem teljesul a leirtakbol, viszont olcso. Errol tudnatok velemenyt mondani? [link]
Illetve az is jo lenne ha lehetne kapni hozza normalis hajtogathato tokot.
[ Szerkesztve ]
-
akos727
senior tag
Sziasztok!
Tabletet keresek internetes tartalom fogyasztása, illetve full hd filmek lejátszására hdmi-n keresztül, ami még fontos lenne, hogy youtubeot át lehessen játszani wifin samsung smart tv-re, illetve ha az egész képet duplikálni lehet rajta az lenne a legjobb (dlna vagy nem is tudom mi ennek a neve pontosan)
Hardware legyen elég ezekre a feladatokra, ne akadozzon, használat közben, így 4 magra és 2gb ramra gondoltam minimum.
Méret 8 inch de inkább felette, wifi elég ha van benne.
Karácsonyra lenne véve,új érdekel főleg, ha használt akkor legyen viszonylag friss. Külföld nem igazán jön már szóba, nem érne ide a dolog érzésem szerint.
Max ár 50 ezer lenne, picit esetleg rá tudok tenni, ha nagyon megéri.
Van valami ami tudja ezeket? Kösz![ Szerkesztve ]
-
pixelmester.
aktív tag
válasz pixelmester. #65375 üzenetére
Most már mindegy, megvettem.
-
csendes
őstag
válasz RedHarlow #65374 üzenetére
Jó tab. Refurbished-nél bármi előfordulhat, de van rá egy év garancia. Érdemes interneten rendelni, és akkor el lehet állni a vásárlástól 14 napig indoklás nélkül, ami alatt érdemes megnézni az akkut, pixelhibát, stb. Hajszálkarcon nem fognak akadékoskodni, de törött tabletért nem fogják visszatéríteni a vételárat . Az ujjlenyomat monitortisztítóval lejön.
-
csendes
őstag
Nem. Ma már gyenge a GPU, a CPU pedig a négy A9 maggal eléggé melegszik, sokat fogyaszt, nem sikerült igazán jól szabályozni. Ma már nem jó választás, bő kétéves típus [link] (a tesztben a hasonló Q813I típus szerepel).
[ Szerkesztve ]
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Hasonló árban tud ajánlani valaki jobb tabletet:
Allview Viva C701 ?
Köszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Typeter
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy mi a különbség az Asus MeMO Pad 10 ME103K 16GB Refurbished és az Asus Transformer Pad TF303K 10" 16GB Wifi Refurbished tabletek között? A Transformer Pad-ban 2GB memória van, de más különbséget nem találok. A refurbished-ek jók?
Köszönöm,
Typeter -
Steve007
tag
Sziasztok! Karácsonyra szeretnék a barátnőmnek venni egy tablet-et, amihez a segítségeteket kérném:
Hány hüvelykes legyen a kijelző?
10,1 - de ez nem annyira fontos, a lényeg, hogy minél nagyobb legyenÚj, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
ÚjItthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
Teljesen mindegy, a lényeg, hogy karácsonyra érjen ideMire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Na ez itt a lényegesebb rész. Barátnőmnek van egy műkörmös, pedikűrös, hajhosszabbítós, műszempillás stb. stúdiója, és a referenciamunkáit általában a telefonján tudja csak megmutatni a vendégeinek vagy nyomtatva. Ebből fakadóan találtam ki ezt a tablet megoldást, hogy mennyivel könnyebb lenne egy nagyobb kijelzőn mutogatni eddigi munkáit, csak rátölti a képeket és a vendég lapozhat. Főként ezért venném neki, hogy könnyen és modernebb módszerrel tudja megmutatni a képeket. Ennél fogva jelentős, hogy nagy és szép kijelzőt keresek, és lehetőleg a felbontás se csak 600x400 legyen. Viszont kamera nem számít, fotózni nem a tablettal fog. Memória bővíthetőség nem ártana, nem tudom mennyi képet töltene rá.
Op. rendszer android legyen, windowst, ios-t utálja.
Más funkciót nem is nagyon kell betöltenie a gépnek, nyilván nem rossz ha tud rajta netezni, Facebook, Gmail, böngésző stb, de ezek gondolom minden készülékben alap dolgok.Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
Mivel én csak munkaeszközként célzom meg a dolgot, tehát otthoni használatra nem kellene (nem is hiszem hogy használná), így a lehető legolcsóbb praktikus lenne. 50-60 ezer forintig hajlandó vagyok elmenni a minőség érdekében, de ha van olcsóbb, ami megfelel a célnak, akkor csupa fül vagyok.Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
libamajas
tag
Tablet billentyűt keresek, tokkal. Lehetőleg magyar legyen. Az USB-t preferálom ,mert a Bluetooth meríti az akkumlátort. Ennek van USB csatlakozása?
-
(Bundás)
addikt
Droidra van Wolf3d amit csatlakozott billel lehet tolni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Tudományos Pandémia Klub
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Videó stream letöltése
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest