- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
sefan67
aktív tag
válasz
Oldman2 #94793 üzenetére
EUX X216BXXS4CXJ8
-
cidalain
veterán
válasz
Oldman2 #88250 üzenetére
Úgy gondolom a gép van értem, így úgy kell tölteni a készüléket, ahogy nekem jó. Nem befolyásolja annyira az akku kondícióját hogy az tönkremenjen azelőtt, hogy cserélném a készüléket.
A mai modern lítium akkuknál az élettartamot a gyártó töltési ciklusokban méri. Ebből következik, hogy szerintük az a jó, minél kevesebbszer töltöd. Amiből az következik, hogy célszerű hagyni merülni, majd ha már egyszer töltöm, akkor töltsem fel teljesen.
Minden modern lítium akkuban, vagy mellette van BMS töltésvezérlő. Ez valóban elintéz mindent. Nem engedi kisütni a cellát, és nem engedi túltölteni sem. És ez nem azon múlik, hogy eközben a telefon kijezőn a százalék mennyit mutat. A kijelzőn az 1%-os akkuszint nem jelenti azt hogy a cellában már nem maradt töltés.
Szóval a legjobb tanács az, hogy töltsd úgy, ahogy neked a legjobb. Ha délelőtt 10-kor 35%-on van, akkor töltsél rá nyugodtan, hogy bírja végig a napot. Ha este töltőre teszed, akkor ne kelj fel hajnal háromkor, hogy lehúzd mert 100%-ra ment. stbstb.
Egy készüléket 2-4 évente eleve lecserél az ember, annyi idő alatt nem lehet kinyírni az akkut normál használat mellett. (ha napi 15 óra kijelzőidőt produkálsz, és ezért naponta 2x kell fullra tölteni a gépet, az nem normál használat -> lásd feljebb akku élettartam = töltési ciklusok száma)
-
totron
addikt
válasz
Oldman2 #88250 üzenetére
A 20-80-hívők szigorúan levezetés nélkül tanácsolják az átvett tanácsot. Engem érdekelne a kémiája és fizikája a dolognak, csapjunk már bele a mélyvízbe, legalább ezegyszer, pontot téve az okosságok végére egyszer, s mindenkorra. A 15-100-tábort gyarapítom én is. Laptopot pl. képtelen vagyok akksiról használni, úgy érzem, hogy 2 végén égetem a szivart/bankjegyet, én meg inkább forintot élére állítós vagyok, na de a 20-80-on görcsöljön az, akinek 6 anyja van: ne gyártsák akkor le olyanra és úgy, ha ennyire hímestojás-üzemmódot kíván. Ez csak egy újkeletű "my baby"-effektus (tech eszköz túldédelgetése). Érdemes összefésülni a görcsfaktorral és életszerűséggel a kímélés hatékonyságát, metodikáját, akksi esetén akár %-ban. Ez már túl sokváltozós egyenlet, egyszerűbb a szűkített tartomány hatékonyságát zengeni. Fiókba eltéve mégtovább kitart!
Vagy mégsem? Miért kell havonta(?) 1 ciklust beleküldeni? Szintén mélyvíz jelleggel bárki megírhatja, köszönöm.
-
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #87404 üzenetére
Ez egyéni preferencia kérdése, az adott feladathoz nem tartom feltétlenül szükségesnek. Az adatkártya a telómban van és nem szeretném váltogatni. A melós kéthetemben nonstop megy a telómon a hotspot és a tabom ahhoz csatlakozik. Gmaps, CamSAM, TuneIn szinte állandóan megy a tabon. Sztem ez egy taxiban is működne.
-
meri
aktív tag
válasz
Oldman2 #87270 üzenetére
Elvileg a MIUI-ban benne van a lehetőség.
Illetve, ha jól olvasom, ugyanitt létezik a "second space" feature is. Ez a kettő nem ugyanaz, érdemes mindkettőt kiptóbálni (nincs Pad 5-ösöm). -
rtitusz
őstag
válasz
Oldman2 #87251 üzenetére
Elviekben tudnia kéne minden 5.0 Lollipop, vagy afeletti androidot futtató rendszernek, de azért csak elviekben, mert sok gyártó kiveszi a szoftverből. De pl a Realme Tab is tudja.
Külön profil pont olyan, mint Windowsnál. Saját bejelentkezés, saját google fiók, saját alkalmazások, saját beállítások, fájlok, üzenetek, stb. Háromféle típusa van: admin (tulajdonos), felhasználó, vendég.
Az alábbiak minden profil alatt közösek:
- Alkalmazásfrissítések a gyakori alkalmazásokhoz
- Bejövő telefonhívások
- Tárhely használat
- Adat használatAz alábbiak nincsenek megosztva a profilok között:
- Fájlok (fényképek, videók, zenék stb.)
- Telepített alkalmazások
- Alkalmazásadatok, például csevegések, előzmények stb.
- Értesítések
- SMS
- Kapcsolatok és híváslistaVegyünk egy példát: a Netflixet a saját profilodra telepíted. Ettől még az nem lesz elérhető más profilokon. Ha azonban egy másik felhasználó is telepíti a Netflixet, akkor mindketten frissíthetik az alkalmazást, mivel valójában a második felhasználó nem telepíti, csak engedélyt kap rá, hogy lássa a telepítést. Saját adatokat és cache-t használ mellé, azaz ez nem jelenti azt, hogy a Netflix nézési előzményei elérhetőek lesznek a többi felhasználó számára is. Hasonlóképpen, a Netflix eltávolítása a saját profilodról nem fogja eltávolítani azt más felhasználók számára.
Az admin felhasználó korlátozhat hozzáféréseket a felhasználóknak. Gyerek profil esetében ez hasznos lehet.
Hogy mi a hátránya? Mint az a fentiekből érezhető, minden profil külön helyet foglal az alkalmazásokadatok és a fájlok számára. Tehát a több felhasználó exponenciálisan fogyó tárhelyet eredményez, ami viszont kihat a készülék teljesítményére. Ráadásul az összes profil egyszerre fut a háttérben, ami szintén hatással van a tablet sebességére.
-
Dr.NX
Topikgazda
-
cidalain
veterán
válasz
Oldman2 #86996 üzenetére
oké, de akkor csak olyan lista kirakása jó, ahol a Netflix listáján nem szereplő tableteket saját magunk teszteljük le, és megerősítés után kerülne a listára.
illetve kérdés, hogy pl a Pad 5-ön miért megy?
-tényleg nem aktualizálja a listát a Netflix, és amúgy tényleg engedélyezett eszköz
-vagy a Xiaomi tudja hogyan kell átverni a Netflix appot - ez esetben kérdés hogy ezt a Netflix egy app frissítéssel meg tudja-e oldani - így elképzelhető hogy később elveszti a tab a HD lejátszást -
cidalain
veterán
válasz
Oldman2 #86988 üzenetére
és az miért lenne jó?
A HD Netflix nem fog menni ha a Netflix nem támogatja, nem ad pluszt a lista, továbbra is olyan gépet kellene venni, ami a Netflix listájában benne van - ha ez szempont persze.
(de múltkor olyasmi tesztek is voltak, hogy mintha régebbi Netflix appal tökmindegy volt a certificate megléte, mert ment a HD)
Ugyanakkor arra sem érdemes játszani, hogy majd később esetleg felkerül a Netflix listájára, mert az nem rajtunk múlik, és a gyártó lehet hogy tojik arra, hogy a Netflixnél rákerüljenek a listára.
Tehát egy Widevine L1 szabványt támogató DE Netflix listán nem lévő tabletek listája a HD Netflix lejátszás szempontjából mindegy#86991 Oldman2
Erre az a válasz, hogy mert nincs rajta a Netflix támogatott eszközök listáján. (tulajdonképpen a Widevine L1 szabvány emlegetése nem is lenne fontos).
A Netflixes lista meg ott van az összefoglalóban, akinek ez fontos, az arról a listáról válasszon gépet. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Oldman2 #86940 üzenetére
Átfogalmazom:
ha valaki eldöntötte, hogy iPadet vesz (mert Apple, ökoszisztéma, akármi), az csak és kizárólag 4:3 arányú képernyős készüléket tud venni.
Ebből nem azt lehet leszűrni, hogy a felhasználók eldöntötték, hogy ez a jó filmnézésre, hanem hogy a cég eldöntötte helyettük.
(A userek meg majd megmagyarázzák maguknak, hogy milyen jó nekik.)
Ilyen persze a többi gyártónál is van, pl. Samsung, aki kiad egy lebutított 8"-ost, aztán tud mutogatni, hogy látjátok, nem is kell az embereknek 8" tablet. Dehogynem, csak nem ilyen gagyi.
Az Apple mentségére legyen szólva, hogy legalább nekik van 4 termékvonaluk is, kicsitől a nagyig, még ha drága is.
-
®abstract®
őstag
válasz
Oldman2 #86934 üzenetére
szerintem ez nem mérvadó
amikor munkahelyen latom az ipadeken futo videokat,csak mosolygok
rettenetes a látvány.az amúgyis fura képarányú kijelző mellé társul,a szűkített kép látványa
igaz,ebbe a hibába samsung is benne volt a tab S3 ig,de utána a tab S4 óta már 16/10 vagy 16/9 képarányt használnak.csak az alma erőlteti meg mindig a 4/3 as képaránytez a 13 colos készülékeik esetében a legvicesebb szerintem
Egyvalamiben biztos vagyok,hogy soha nem fogok venni almataabletet,ha elhagyják a 4/3 képarányt,akkor semert android készülékek el nincs kommunikáció direkt
(bluetoothon egy mp3 csengohangot nem lehet kuldeni,wifi hotspot hoz nem lehet kapcsolodni)
és le van korlátozva sok minden vagy zárva,es ha nem tört rendszeren vagy,csak a fejtörés van,hogy oldd meg ezt+azt.. ráadásul nagyon drága minden eszközük.Ha valamit kihagytam, kérlek javitsd -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Oldman2 #86730 üzenetére
Kipróbáltam a Teclast M16-on, amin sosem volt Netflix app.
Nem látom, hogy HD lenne bármi is.szerk: Úgy látom, van újabb v0.3 verzió is, kipróbálom azzal is.
https://github.com/longseespace/netflix_patch/releases -
Szomj4s
tag
válasz
Oldman2 #65793 üzenetére
Köszi a gyors választ, kb egyazon áron tudnám beszerezni.
Amire nekem kellene a tab, az filmnézés, böngészés, néha egy kis casual game.
Néztem a teszteket, de valahogy itt az üzemidő terén meglepően teljesít a lenovo...
Nem értem miért
Mivel szükségem sincs a kamerára, a 0,4 mm vastagság pedig elhanyagolható, nem tudom, hogy mibe is kapaszkodjak, mert még GPS se kellTalán az üzemidőbe, és a kijelzőbe lehetne, de az egyik eredménye kétes, a másik pedig majdnem ugyanaz. Véleményetek szerint melyik lehetne a befutó? (gari időben is közel azonos a helyzet)
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
Oldman2 #65254 üzenetére
Jo, nyilvan. Egy suzuki es egy bmw kozott is nagy arkulonbseg van.
Csak fura, h kineztem egy kozepkategorias tabletet (huawei mediapad m2), ami 90ezer, es igazabol nem sokban kulonbozik egy 25ezres tablettol, ahhoz kepest, h tobb, mint haromaszor annyiba kerul. Es ez egy kinai androidos keszulek, nem pedig egy tularazott presztizs-apple...
Szoval elegge elbizonytalanodtam... -
cidalain
veterán
válasz
Oldman2 #65134 üzenetére
az a baj, hogy mögé kell látni. a műszaki leírásokat Kovács Marikák készítik, akiknek fingjuk nincs mi az hogy quad core, qaud cor, stb. begépeli ahogy tetszik. vagy fog egy másik hasonlót, és átkopipészteli. aztán ránézésre kijavítja amit észrevesz. amit nem azt benne hagyja. így maradhat single core ott. ami messziről ordít mindenkinek, hisz olyat már vagy 5 éve nem gyártanak.
így józan paraszti ésszel betű-betű összehasonlítással tényleg különbség az hogy singe meg quad. de persze ilyenkor mondjuk azt hogy oké szar a műszaki leírás.
OFF: szakmai fórumon meg nem hasonlítunk össze két leírást betűről-betűre, mert nyilván arra a kérdező is képes, de ha mégis, akkor pont az ilyen nyilvánvaló hibát nem említjük mint eltérés. mert akkor említhetnénk azt is hogy a két oldalon különböző a háttérkép a tableten. -
Gekkito
tag
válasz
Oldman2 #51476 üzenetére
Nem várok semmit, csak írtam az iPad topicba is, ahol burkoltan azt a választ kaptam, hogy az iPad-nél nincs jobb, de én ennyire nem vagyok elfogult, csak egy picit, ugyanis telefonból eddig az alma bizonyított nálam a legjobban.
Nekem főleg netezésre, skypeolásra kell, ha ágyban, kanapén lazulok ne a laptop legyen az ölembe. Illetve utazás közbe ugyan ez, plusz grafikus vagyok, és ha megyek munkákat prezentálni akkor ezt vinném magammal, nem a gépemet, ami egyébként egy nagy dög 17"-os Lenovo, aminek az se tesz jót ha sokat szállítom, és az se ha sokat teszem veszem, ide oda.
Mert ugye a hűtéshez alulról szívja a levegőt, amit így el is torlaszolok a nadrágommal, combommal ha az ölembe vagy az ágyamon van. Plusz ugyebár elvileg károsítja a heréket.
Van egy iPhoneom, az 16gigás, bőven elég. Ezért is gondoltam 16gigás iPad-et, nem hiszem hogy több tárhelyre szükségem lenne. Erre bőven ráfér 3-4 film, meg pár applikáció.
-
glocker
tag
válasz
Oldman2 #51444 üzenetére
véleményem szerint a 'sufni boltok' megerősödése és a kínai tabletek térhódítása hosszabb távon oda vezethet, hogy a MÁRKÁS termékek és cégek egy egészséges versenyre lesznek kényszerítve és jobb árakat produkálnak majd...
én sokkal jobban örülnék, ha:
- a NAGY MÁRKÁK és CÉGEG kevesebbet költenének reklámra és az árazást vinnék lejjebb (szerintem így szélesebb tömegekhez jutna el a márka)
- ennek a nagy diverzitásnak sem vagyok híve, de ha már ez van mert az alkotó elemek adottak, akkor viszont nem lenne haszontalan egy olyan konstrukció, hogy LEGO szerűen összepakolod magadnak amit szeretnél...
de ehhez a szemléletmódhoz kell még pár év, ha egyáltalán lesz ilyen irány...
-
glocker
tag
válasz
Oldman2 #51426 üzenetére
nekem a Samsung T320 Galaxy TabPRO 8.4 készüléket javasolták és egyelőre elég meggyőző...
elmentem a 'médijamárkba' de pont ilyen nem volt, viszont a nagy-testvér igen...
megfogdostam és nagyon tetszett...ahogy nézem a Samsung T705 Galaxy Tab S 8.4 'nagy-testvér' a következőkben tér el a T320-tól:
nem 4 hanem 8 magos
nem 2 hanem 3GB RAM
a kijelző nem Super LCD hanem Super Amoled
de az ára sem 71e hanem 131eszerintem a T320 jobban megérné, mint az LG, persze az igazi a T705 lenne ha nem lenne ilyen drága
nem veszítesz semmit ha ezt is megnézed ha úgyis olyan helyen jársz...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Oldman2 #51413 üzenetére
Rátaláltam az LG G Pad 8.3 tabletre.
Egyelőre tetszik ez is. Meg kell néznem élőben mialőbb.
-
XAB90
újonc
válasz
Oldman2 #50962 üzenetére
Először is köszi!
Igen, elolvastam a hátrányokat, de úgy vélem ezek nem olyan "hibák" amiket ne lehetne kiküszöbölni.
Pont a lenovo bővítési lehetősége miatt nehézkes a döntés. Meg azért is mert 35-nél többet semmiképp nem szeretnék rászánni, (most adta be a kulcsot egy drágább táblám.)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Oldman2 #38438 üzenetére
Értem. Én azokat is fenntartásokkal kezelem, mert sokszor olvasok nagyon szépnek tűnő teszteket kínai (és nem kínai) készülékekről, azonban ugye mivel bárki írhat, gyakran olyan embere beszámolója is megjelenik akiknek ez az első készülék amit használnak, így még szubjektív összehasonlítási alapjuk sincs arra, hogy amire azt mondják hogy jó, az vajon más, hasonló készülékhez képest is olyan jó-e, vagy sem.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Oldman2 #38433 üzenetére
Ezt mondjuk megkérdőjelezném sok esetben, hogy mennyi tesztet olvasnak el angolul, vagy inkább sok esetben kínaiul ezek a vásárlók. Tudnék egy nagyon jó példát is vágni rá, hiszen volt itt olyan tavaly aki rögtön megvett egy próbagyártásban lévő tabletet, mert hogy az mekkora király aztán hónapokig szívhatta is a fogát vele...
-
Tim82
félisten
válasz
Oldman2 #37602 üzenetére
Köszönöm, ezt mindenképpen észben tartom.
A Nexus 7 leginkább azért merült fel, mert a felhasználói visszajelzések alapján talán a laikusok számára is legjobban használható droidos tablet. A mérete viszont valóban nem tűnik ideálisnak, az valóban a 9,7" / 1024*768 / IPS volna, de ez csak az egyik szempontom.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Oldman2 #37020 üzenetére
Igen, mindenhol az van egységesen 50-ért.
60-ért van a 16GB-os -
z0d1AK
nagyúr
-
Kobe
veterán
válasz
Oldman2 #35979 üzenetére
az a baj hogy ezeknél leginkább a vastag keret veszi el a helyet. Nekem se lenne bajom a 10 colossal, ha a kijelző körül nem lenne 2-3 centi vastag káva, teljesen használható méret lenne, viszont a kávával együtt már elég böszme méret egy kézben tartani (fő felhasználás pl metrón olvasni, ahol egyik kezeddel mindig kapaszkodni kell), ha valamelyik egység sugarú lény meg meglök (mert szülni ugye nem szokás
) akkor a 10 colos csoda elég könnyen kifordul a kezedből, aztán nyekk
-
masholnap
senior tag
válasz
Oldman2 #35318 üzenetére
azért gondolom, hogy nem ez a megoldás (most épp nem tudom kikapcsolni, de megnézem, ha épp igen, bár nagy esélyét nem látom), mert több készülék is igy működik(dött) itthon, máshol meg simán jönnek a képek. próbáltam már titkositatlanná tenni a routerem, az sem segitett. ez vagy valami routeres hüjeség lehet, vagy valami engedélyeztetés hiányozhat. kicsit olyan, mintha nem lenne jogom látni a képeket.
jaigen, most jut eszembe, "nullára" rezetelt tabnál is igy ment
-
-
törölt tag
válasz
Oldman2 #31154 üzenetére
Hát igen, a leírás szerint 8000mAh. Almás cuccokat használnak ismerőseim, család, és nagyon jó az üzemidejük, de nyilván ott az optimalizálás miatt is jobb az akksi kihasználtság.
Nekem itt az lenne a lényeg, hogy legyen egy relatíve "normális" kijelző, ami 8"-nál kezdődik számomra és 1280*800-as felbontásnál, legyen 1 giga ram, hogy ne akadjanak a progik. Ha az akksi nem megy 5 órát, csak 3-at, még az is jó nekem.
Ez lenne az első tabletem, szóval ez csak "próba" lenne, ezért nem is szeretnék sokat szánni rá, tanulópénznek bőven megteszi az a kb. 50e forint. Aztán ha már lesz használati tapasztalatom, a következő úgyis jobb leszDe minél többet beszélünk, annál bizonytalanabb vagyok, és lehet inkább bevállalok egy olcsóbb 7-8" tabletet...
De nem nagyon szeretnék kompromisszumot kötni a fentiekkel, akkor inkább az akksi legyen kicsit gyengébb
-
törölt tag
válasz
Oldman2 #31135 üzenetére
Ja még annyit akartam neked írni, hogy elvileg egy 8000mAh akksi van benne, annak elégnek kellene lennie egy darabig szerintem.
Legalábbis ha abból indulok ki, hogy a telómat az 1650-es akksival lemerítem bő egy óra kemény nyúzással, akkor ennek a táblának legalább 4 órát kellene bírnia. Bár 2x nagyobb a kijelző, a felbontás nem sokkal nagyobb, ha még felezem, akkor is jónak kellene lennie 2 órára.
Ha jól gondolom, aztán lehet, hogy az egész logikám hibás -
törölt tag
válasz
Oldman2 #31135 üzenetére
Igen, sajnos az androidos telóm is merül eléggé, bár nincsen egyszerű dolga szegénynek, mert nyúzom rendesen, szóval tényleg eszi a tápot rendesen
(#31136) Magnat igen, valami rémlik még fizikából
Gondolkoztam rajta, hogy milyen helyzetekben fogom használni, remélem nem lesz benne sok egykezes
Azt nem tudom, hogy vegyek-e rá tokot, és ha igen, akkor milyet?
-
Zugi
aktív tag
válasz
Oldman2 #30474 üzenetére
"VÁM és ÁFA nem volt semmi?"
Semmi!
Magam sem ismertem a szabályokat, csak a rendelésem elküldése utána olvastam utánuk, de épp a 150 EUR-os értékhatárnál lehettem, viszont volt aki azt írta nincs vám a tabletekre. Tisztán azóta sem látok a kérdésben, de a lényeg, hogy nekem nem kellett fizetni semmit, pedig nem trükköztem semmi ajándék és egyéb próbálkozásokkal. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Oldman2 #30184 üzenetére
Hát, ez a Concorde Tab Play tetszene, de mindenhol azt olvasom, hogy a WiFi-jével gond van...
:-)Van itt valakinek ilyen tabletje? Tényleg fennáll ez a probléma? Állítólag a fém hátlap nagyon árnyékolja az antennát...
-
LámaZ
addikt
válasz
Oldman2 #30049 üzenetére
Nekem 2 magos, 10"-os Ampe a10 van 240$-ért. Azért volt ennyi a spemall-nál, mert gps és 3g van benne.
Nem rossz tablet, én megszoktam és szeretem. Megjegyzem, a legjobb benne a Reset gomb, amelyet havonta 1x kell használni, amikor ilyen télvíz idején tele lesz a hócipője velem.
A gps amúgy felesleges, mert a WC-ig és a konyháig éjjel is megtalálom az utat. :-D -
csibe1
addikt
válasz
Oldman2 #30038 üzenetére
Akkor esetleg Concorde Tab Play.Amúgy írhattál volna egy összeget,hogy mégis mennyit szánnál tabletre.
Más:
Találtam elég jó árban Window (YuanDao) N70S-t akcióban.
Ezzel volt-van valami komolyabb gond vagy érdemesebb inkább a Window N70HD IPS-t venni?
Az N70HD-vel van kb egy árban a Cube MINI U30GT IPS és az Onda V711 IPS és a Ramos W28 Dual Core 7inch IPS is. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Oldman2 #23480 üzenetére
Azt tudom. Vegulis resze a 400 elerese is. De akar 1 is az lett volna.
A 400 es az egy honap nem fer ossze nalamDavebowman: nem vagy egyedul ne aggodj..
Remelem lesz meg ilyen, es talan beleferek. Igaz ez is kerul a MCnek 4millajaba. Gondolom nem akarnak 100millakat kifizetni MCmobile reklamra. De ki tudja
-
TCr
veterán
válasz
Oldman2 #21615 üzenetére
Nem tetszés, vagy nem-tetszés a lényeg, hanem az, hogy a leírt kritériumokat tudja, azzal a főnökömet 100%-ig ki tudja szolgálni.
Nem nézegeti ő a tablet piacot, hogy rövid időn belül rákattanjon másra.
Hogy kinek-milyen igényét mennyire tudom felmérni, azt kérlek bízd rám.Továbbra is várom a segítséget.
-
Magnat
veterán
válasz
Oldman2 #21615 üzenetére
De akkor ezen az alapon telefont meg notebookot se vegyen senki?
Egyébként mivel másnak lesz a gép, illetve meglehet, h cégként akarja megvenni, a gari és a szla miatt sztem csak az itthoni beszerzés jöhet szóba. Továbbá mivel valszeg laikusnak lesz a gép és ha jól értem akkor 3g modem is kell bele, így már csak az ár meg a méret kérdéses, de én mondjuk vmelyik Galaxy Tabot v Asus csodát ajánlanám neki úgy, h előtte mindenképpen nézze meg/próbálja ki és hozzátenni, h ez egy elég gyorsan változó piac. Esetleg megváratnám vele egy neves gyártó Tegra 3-mal és 3g modemmel szerelt tabiját.
-
tragiQss
tag
válasz
Oldman2 #21257 üzenetére
" A forgalmazók azt tanácsolják, hogy első alkalommal töltsük az akkumulátort 8 órán át, de ez a tévhit még a nikkeles időkből maradt fenn."
Idézet innen.
Szóval hülyeség. De lelkesen szajkózzák sok esetben a szervizesek is. :-((Vadonatúj Dell gép, eleve 92%-os kapacitással érkezett. Ciklusonként 1-2%-ot vesztett a kapacitásából. Mikor meséltem a szervizesnek, az egyik első kérdése az volt, hogy ugye első töltéskor legalább nyolc órán át töltöttem? Holott már a két generációval korábbi laptopjaik is lítiumos akksival jöttek)
-
tragiQss
tag
válasz
Oldman2 #21248 üzenetére
Köszi (a többieknek is)!
Akkor már csak egy kérdés: mi értelme egy lítiumos akkut tíz órán át a töltőn hagyni első töltéskor? (a tablet leírásában volt)
Mert ez megint egy olyan infó, hogy bárhol keresgéltem, mindenhol azt olvastam, hogy értelmetlen, de ehhez hasonlókat láttam már laptop leírásban, fényképezőgép doksiban stb.
Valamennyi lítiumos (Li-ion v. li-polymer) volt. -
devast
addikt
válasz
Oldman2 #20063 üzenetére
"Támogatás videohívások Online"
"Felszólalnak: Igen"
"Kamera: 0.3 Mega Pixel előtt"
Ez a teljesítmény. Ma már angolul sem kell tudni ahhoz, hogy kínából importált dolgokkal üzletelj a vaterán
Szánalmas google translate...
Garanciát ráadásul nem ad rá semmit. (Nem is tudná lekommunikálni a kínaiakkal a visszaküldést...) -
-
krain
tag
válasz
Oldman2 #8244 üzenetére
háát...az ötlet jó, de nem tudom, ki hagyná ezt? Az ismeretségi körből csak efyvalaki van, neki meg Ipad2-je van...az nem az én súlycsoportom...
mindenesetre köszi a segítséget
Concorde Tab7020 vagy Wayteq xPad70 amit eddig néztem, az acer iconia/ Ipad túl van a lehetőségeimen. mindenesetre kösz a jótanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest