- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapírVilla
tag
válasz
this is life #42599 üzenetére
A túl sok próbálkozás miatt nem lehet belépni, ezért akarom resetelni. Az rk batchtool-al akkor is lehet valahogy?
-
válasz
PapírVilla #42598 üzenetére
Ha rk soc-kal azerelt tab akkor az rk batchtool-al kell resettelni.
-
PapírVilla
tag
Sziasztok!
Van nálam egy 3Q tablet amit nem tudok hard-resetelni...
Bejön a fetrengő robot a piros felkiáltójellel, de a menü nem jelenik meg. Mit lehet ilyenkor csinálni?
Nincs rajta csak hangerő +/- és bekapcsoló gomb. -
PeL
addikt
Sziasztok!
Egy Navon Raptor 8 tabletről lenne szó. A probléma vele hogy van mikor nem veszi a töltést (mintha nem lenne jó a töltő csatlakozó bemenet), attól függ hogy forgatom a kábelt a csatlakozóban, és azt csinálja hogy egész éjszakás töltés után ugye 100%-on mutatja az aksit, lehúzom a töltőt és ha használom kb 3-4 perc után hirtelen kiírja hogy 12%-on van és az akku feszültség alacsony. Garis a gép, ilyen esetben kicserélik vagy szerviz?
-
lendvaizs79
csendes tag
Prestigio multipad 4 quantum 9.7-tel van valakinek tapasztalata? Bírja a retinát a hw?
-
-
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Az Auchanban most akciós egy nevenincs tablet. /Auchan Selecline 502446/ Auchan akciós újság 30. oldal.
10.1 col, RK3168, 1 gb ram, 4 tárhely + microsd, 4.2-es Android, 0,3 mp előlapi kamera.
Szerintetek ez jó lenne e egy idősebb hölgynek aki csak skype-ra használná, esetleg 1-2 videót nézne meg rajta, de soha nem játszana. Mondjuk az nem derül ki, hogy milyen a kijelzője, és mekkora felbontású.
Köszi: Pribi
-
vilmaboy
őstag
Megoldható valahogy, hogy ha rajt van az usb porton az usb elosztó billentyűnek és egérnek, akkor valahogy kapjon töltést is a tablet? Ti milyen csatlakozású billentyűt és egeret használtok? Érdemes az usb-st rákötni? Vagy Btset használtok inkább?
Tableten ugyanaz a a 3 betűs navigációnak a telepítője használható mint telefonon ugye? Csak felbontásnak megfelelő install file-al...
-
tjb007
nagyúr
válasz
this is life #42590 üzenetére
Ez így igaz, előfordul az ilyen elég gyakran, de ettől még a tény tény marad.
-
válasz
tjb007 #42589 üzenetére
Igazad van, de ha nincs meg a kello finomitas akkor az erosebb eszkoz gyengebb teljesitmenyre kepes mint a jobban optimalizalt gyengebb , a tesztet az alcorrol az elobb olvastam , eddig elkerulte a figyelmem, jonak tunik a wifijet leszamitva. De miota beszivtam egy kinai brandelttel azota tavol tartom magam toluk,tudom nem kene altalanositani de kinaibol csak meizu,xaomi,lenovo ,oppo es a thl nemely keszuleke lenne amit bevallalnek.
Ui tudom ket dolog a hw es sw, de valahogy droidon neha nem jon ki a kulonbseg, pl ugyanazon a tabon nem megfeleloen irt firmware-vel ugyanaz a program tud akadozni ,mikozben jo firm alatt patentul dolgozik.
-
tjb007
nagyúr
válasz
this is life #42584 üzenetére
-
válasz
lendvaizs79 #42585 üzenetére
-
laszlohu
addikt
válasz
vilmaboy #42574 üzenetére
A sok pozitív dolog mellett
1 negatív kritika is elhangzott az A1 fórumán, a kamerája által készített fényképek minősége,
akinek ez számít, az újabb modellben, az A3 -ban , ami 10" - es
javítva van az alábbi cikk szerint, egyrészt 5 MPixeles, másrészt HDR - rel szép képeket lehet vele csinálni :ára a 16 Gb -osnak a hír szerint 74900 Ft lesz.
-
Tobika1
senior tag
válasz
Nekem a1 810 esem van, előtte myaudio volt, ég és föld a különbség! Sokkal jobb az acer! Frissítések, javítások havonta érkeznek a tabra, szóval a supportja is jó. Nálam nem jelentkezett a kijelző érzékenyseg probléma, a fényerő beltéri használatra bőven elég, szabadtérben már már határeset de én 99% ban bent használom így nálam ez nem gond. Hardveresen is elég bika a dead trigger 2. Nfs most wanted is hasít rajta. Szóval csak ajánlani tudom!
-
válasz
tjb007 #42582 üzenetére
Osszkepben az asus vennem elore mert bar az rk3188 nyers eroben utosebb, de elvesz a kulonbseg az optimalizacio utvesztojeben. De hogy ne csak a brandelteket szidjam , volt szerencsem kiprobalni a samum mellett a lenovo a2109-et es akadozosabb volt a rendszer mukodese mint a samun, pedig a ket tab hw-je nem egy ligaban jatszik.
Lendvaizs
Jok lennenek a kinaiak is , foleg hw teren de az optimalizaciora kevesebb forrasuk van, igy hiaba az eros hw ha izombol dolgozik a rendszer.
-
lendvaizs79
csendes tag
válasz
this is life #42581 üzenetére
Köszi a segítséget. Az asusra nagyon hajlok, bár ezek a kínaiak is nagyon jönnek fel csak éppen tartok tőlük egy kicsit.
-
tjb007
nagyúr
válasz
this is life #42581 üzenetére
Ebből az ötösből pont nem az ASUS a legerősebb, hanem a WayteQ és az Alcor.
-
válasz
lendvaizs79 #42580 üzenetére
Ebbol az otosbol az asus hw teren a legerosebb ,hdmi port,atlagos uzemido kb 6ora, ips, a samu 2 mag , hosszu uzemido kb 10 ora, no hdmi port,pls lcd kijelzo,prestigio hw teren eleg korrekt 2 mag, 6 ora koruli uzemido, mwa kijelzo,fel ev garancia az akksira, de 2 ev a keszulekre, kinai brandelt tab viszonylag keves gonddal,wayteq 100qcr eros hw 4 core, retina felbontas , aminek neha keves a mali400 gpu, itt is viszonylag keves gond, az alcort passzolom. Azert probald a nagyobb gyartok termeket preferalni, de ha az anyagiak kozbe szolnak akkor a leirt sorrend legyen az alap. Streamelni barmelyikkel tudsz.
Ha sorrendet kellene allitani akkor asus ,samu,wayteq,prestigio,alcor.
Nekem samu p5110 van semmi gond vele, de amikor vettem es lett volna asus akkor gondban lettem volna hogy melyiket is, asus tegra3, 4 maggal kozepes uzemido vs samu 2 magos tiomap isteni uzemido. Jatekokra az asus,no meg a nagyon osszetett pdf-ekre is,meg mindenre amihez sok ero kell, ellenben ha egy toltessel sokat hasznalna az ember akkor samu. -
lendvaizs79
csendes tag
válasz
this is life #42578 üzenetére
Helló this is life,
Netezésre, video streamingelésre, filmnézésre, olvasásra, és némi játékra.
Az alábbiakat néztem eddig:
alcor zest q933r
asus memo pad 10 smart
samsung galaxy tab 2 10.1
prestigio multipad 10.1
wayteq xtab-100 qcr -
szabieable
aktív tag
Sziasztok!
Szülőnek kellene egy 9.7-10.1"-es tab. Ahogy nézegettem a kinti kínálatot a 9-esek 1024x768al mennek, akinek ilyenje van azokhoz lenne kérdés, hogy mennyire bántó ez az "alacsony" felbontás?
Helyszíni demozásra kellene egy 4:3as tablet a fenti méretben, IPS esetleg TFT panellal képek és pdf bemutatásra, tehát nem létszükség a 4 mag se a 2gb ram. Tudom, hogy ekkora méretnél már rengeteg dolog velejáró de hátha tud valaki esetleg valami ilyesmit. Nemsokára itt a black fridayHDMI csati azért jó lenne ha lenne de nem elvárás. Létezik egyáltalán ilyen? Árat olyan max 40 ezerre lőném be
-
válasz
Itt a forumja oket kerdezd[link] de ahogy olvasom tulsok gond nincs vele, kinait nem vennek , myaudio meg akkor se kene ha ingyen van
, igaz a tapi reszevel van akknek gondja volt, illetve a kijelzo fenyero nem eget rengeto...
Lendvaizs
Milyen celra lenne a tab, jatek, tartalomfogyasztas, uzemido mennyire fontos...stb nemi tampont kene.
-
zso85
tag
Sziasztok.
Van valami olyan KINAI tablet ami az iPad kijelzőjével felveszi a versenyt és az ajánlott kategóriába tartozik. -
vilmaboy
őstag
Az Acer tabletekről tud valaki valami jót és/vagy rosszat mondani? Kinéztem egy ilyen Acer A1-810et magamnak. Perifériákban tudja amit szeretnék, csak nem tudom hogy mennyire bevált típusok az Acerek...
Myaudio 708qa volt, de (reméllem nem sértek meg senkit) egy kalap xar... Eladtam és most keresem az utódját. -
lendvaizs79
csendes tag
Sziasztok,
Már jó ideje olvasgatom a fórumot és a teszteket, mert szeretnék egy 10-es tabletet, de még nem tudtam eldönteni melyik gyártó gépét válasszam. Max. 80E HUF-ot szánnék rá, de nem igazán tudom eldönteni mi lenne a jó választás, ismert gyártó vagy ismeretlen (kínai)? Várom a véleményeteket. Előre is kösz! -
válasz
Cyborg #42570 üzenetére
A barátomnak vettük, nem saját célra lett, de nálam van most egy (megszerezhető) ifive x2, ami szinte ugyanaz. Sokkal jobb a mérete, mint egy 10-esnek, minden célra jó használni, de őszintén szólva nekem ez is nagy még kicsit (nekem akkora készülék kell, mint a Bibliám, erre pedig a 7 és a 7,9-es készülékek alkalmasak). Lehet, hogy az én szememmel van a gond, de a képek nézegetésén és dokumentumokon kívül nem látom semmi hasznát a hatalmas felbontásnak, képek esetén viszont nagyon kiütközik a különbség, pdf esetén pedig aranyat ér
Szóval netezni, olvasni, játszani, kapcsolattartásra más is jó, de főlént főként képekhez, pdfekhez és más dokumentumokhoz nagyon jó a méret kijelző átló arány
-
tjb007
nagyúr
válasz
jonnyjoker01 #42568 üzenetére
Egyelőre még sehol nem lehet kipróbálni.
-
Cyborg
őstag
válasz
fateless #42178 üzenetére
Szia Fateless,
érdeklődnék, hogy mik a benyomásaid a Pipo M7Proval, mennyire használható a mérete, meg úgy általában milyen böngészni/olvasni vele? Szívesen olvasnék egy kis beszámolót róla.Köszi
Véleményem szerint valahol 8-9 coll lehet az ideális méret egy tabletnél, és ezt néztem ki, de mivel 90%-ban neteznék rajta, nem tudom nem lenne-e jobb vmi 4:3-ast keresni, és esetleg komromisszumot kötni film nézésre.
-
akibag
csendes tag
válasz
a.t.t.i. #42463 üzenetére
Nem lehet hogy valami gond van a telepített (vagy nem telepített) flash lejátszóval? Azok szokták megakasztani a böngésző(ke)t, és nagyrészt mindegyik ugyanazt a flash lejátszót használja, azért megy gyengén az összes böngésző (mert nem is az a hibás
). Most gondolkodom egy ilyen tab vásárlásán? Ettől a gondtól függetlenül ajánlod?
-
Zsombo®
csendes tag
Köszönöm az eddigi válaszokat, a 3g csak azért lenne fontos, mert lényegében ingyen 'ingyen' jár az inviteles net előfizetésemhez 1gb mobilnet... Egyébként okostelefonról megt tudom osztani a netet, csak sajnálom kárbamenni azt az 1gigát...
-
válasz
Zsombo® #42561 üzenetére
Én az újat venném a kijelzője miatt - ugyan nem vagyok egy felbontásfetisiszta, de a westendes MM-ben majdnem egymás mellett vannak a Fonepad-del, és nem kicsit látszik a különbség a Nexus javára.
A háttértárat meg utólag bármikor tudod pótolni, és a 16GB nem olyan kevés. -
Zsombo®
csendes tag
Sziasztok!
Érdemes lenne vennem 60k-ért egy 32gb-os 3g-s nexus 7 (2012) refurbished-t, vagy inkább már egy 16gb-os új nexust vegyek inkább? -
tjb007
nagyúr
válasz
jonnyjoker01 #42556 üzenetére
Neked is ugyanezeket tudnám ajánlani.
-
robit1973
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Pipo S1 Pro tabletet. Nem tudja valaki esetleg, hogy a framaroot nevű programmal lehet-e root-olni?
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen kérdezek, hátha van itt valaki, aki tud segíteni: adott egy kinai tab, egy független 3g modem és a következő jelenség: T-mobile-os kártyával azonnal működik minden, az APN-ek között megjelenik a T-mobile, van csatlakozás és net. Uhyanez a helyzet a Vodafonnal is, de ha Telenor-os kártyát teszek bele (pont ezzel használná az ismerősöm), akkor nem működik. Lehet valamilyen nagyon spec beállítási probléma van? A tabon Adnroid 4.0.1 van.
Előre is köszönöm a tippeket!
Tamás
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Táblagépet keresek:
-méret: 10 inch
-használnám: játszásra (intenzív 3d), internet, filmnézés, zenehallgatás (flac)
-oprendszer win8
-ár 200k körül/alattNézegettem a Razer Edge-t, de meghaladja a fent megadott árat.
Annak is örülnék ha létezne hozzá billentyûzetes tok.
Lehetõleg új legyen.
Köszönöm a válaszokat elõre is!
-
tjb007
nagyúr
-
herrkoser
tag
Sziasztok!
Tablet vásárlás kapcsán szeretnék kis segítséget kérni, mert nem igazán tudok kiigazodni a temérdek modell közül. Elsősorban inkább win8-as tabletpc-re gondoltam, amit főként filmezésre, böngészésre, kis ebook olvasgatásra használnék, de nem lenne utolsó szempont ha 1-2 egyszerűbb játékot röccenés nélkül elvinne, mint pl. Football manager, vagy Magic the Gathering, esetleg Torchlight. Mit tartanátok jó vételnek ezeket aszempontokat figyelembe véve? Egyébként max 150-170k-t szánnék rá.
Nagyon köszi előre is!
-
-
mighawk
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék a páromnak egy Samsung Galaxy Note 10.1-t venni. Mostanában elkeztem nézegeni az árakat és arra lettem figyelmes, hogy például az argep.hu kereső honlapon van egy-két webbolt melyek jóval olcsóbban kínálják a tabletet, mint a többiek (~90000 Ft ~110000Ft helyett). Az az érdekes, hogy mikor rámegyek az egyik ilyen bolt honlapjára (pl:[link]), akkor ott két opcióból lehet választani. Az egyik egy év garanciával a fentebb említett olcsóbb áron és a másik két év garanciával azon az áron, amennyiért más boltok is kínálják (pl: Aqua computer: [link]).
Érdekes módon az ilyen jobban ismert webboltok esetében csak két éves garanciával érhető el a termék.Megéri az olcsóbbat megvenni? Vagy esetleg ezek esetében van valami turpisság?
Örülnék, ha megosztanátok velem a véleményeteket és/vagy a tapasztalataitokat erről.Előre is köszönöm!
Mighawk -
A benchmark eredmenyek nem teljesen mervadok, mert bar pl a kinai tabok is jok tudnak lenni a hw tesztekben, de nehany kiveteltol eltekintve a sw optimalizalatlansaga miatt a minden napi hasznalatban gyengebbek,pl akadozo felulet, fagyasok , fc , alacsonyabb mukodesi ido , inkompatibilitas programokkal. Nem minden a nyers ero...
-
Luissimo
veterán
-
Kleroo
veterán
Sziasztook!
Nagy segítséget kérnék. Kitaláltam,hogy ősök mivel jók voltak, kapnak egy tabletet karácsonyra.
Úgy vélem minden téren nyernének vele. Kis gyakorlás után sokkal élménydúsabb,és barátságosabb, mint a számítógép "kezelése", kattintgatás, duplakatt, jobb katt, hasonló "nehézségek".Nekem egyből az Ipad jutott eszembe, Én nem kedvelem, pont a faék egyszerűsége miatt. Itt ezesetben viszont mindent elsöprő előny lenne, hogy minden smooth, egyszerű, lényegretörő.
A bökkenő az,hogy 30-35 ezret szánnék rá,és akárhogy nézem, a vadiúj kevésbé patinás márkák hardver ügyileg eléggé lenyomják az Ipad1-et, ami használtan kb ennyiért van.
Javaslatokat várnék.
Felhasználás: képek, videók, emailek(gmail), netezés, youtube. Alap felhasználás IT tekintetében nagyon alap tudású userek által(Nokia 3310 az már hightech.
).
Kicsit előregondolva a kritériumok csökkenő prioritásban
Nagy kijelző( a 7col az kicsi),a lehető legkönnyebben kezelhető, jó minőségű kijelző, minél tovább bírja szuflával, HDMI-n keresztül TV-re csatlakoztatható legyen. Az androidtól pont azért tartok, mert ahhoz azért sok idő hozzászokni,és opció opció hátán van. Ráadásul ha nekiáll laggolgatni,hajhh. De nem ismerem személyesen a budget tableteket, úgyhogy remélem rosszul sejtem.(GSM modul, kamera, "gpu", led totál, új/használt érdektelen)
szerk: Vagy ha már ennyire körvonalazom magamnak az ipadet, akkor megérné beinvesztálni egy (szintén) használt "fapad" 2-esbe?
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Luissimo #42503 üzenetére
Ezen már eredetileg is a 4.2.2 rendszer volt, így az előző-ről nem tudok nyilatkozni.
Amire mi használjuk ( film nézés, youtube,szörfölés) arra szerintem elég gyors. HD -s filmek is akadozás mentesen mentek.
Meg aztán nem is sok időm volt alaposabban letesztelni ,mert a lányok lecsaptak rá. -
smiti
veterán
Nem lehetne esetleg megoldani, hogy a táblagép tulajok megosztanák a közönséggel valamilyen teszteredményeket.
Valami olyasmi programokat kellene keresni, ami tesztelné a CPU-t és a GPU-t. Mondjuk az Antutu Benchmark vagy ehhez hasonlatos tesztprogi? -
Zsombo®
csendes tag
Sziasztok!
Az asus tf300t tabletemet szeretném leszerélni egy kisebb tabletre... 7-8 incehsre gondoltam, és jó lenne ha tudna kezelni otg-n pedrivet, vagy usb sticket... az n7 (2013), samsung tab3 8.0, az lg 8.3-ra, vagy az asus memo pad hd 7-re gondoltam... ezek közül melyik lehet a legjobb választás? Ha van más ötlet leírnátok? Köszi előre is! -
bali93
tag
Sziasztok!
Most állok tabletvásárlás előtt, a jelöltek:
-Nexus 7 2nd gen.
-iPad mini 1st gen.Melyiket ajánljátok és miért?
Ui.: az iPad-nél kicsinylem a felbontást, tényleg sokkal gagyibb mint a Nexusé? Főleg ebook readernek használnám, tehát számít az üzemidő és a képminőség.
-
Hali!
Ismerős keres 8 éves lányának tabletet, hogy ismerkedjen vele. Nem kell komoly, használt is jó, de garancia kell. Korábban Tesco-ban látott valamilyet 15K-ért, de már nincs belőle. Én ezt néztem neki: Wayteq Xtab70dci. Szerintetek ez megéri? Olyan 20K-ig mit ajánlanátok?
Köszi!
-
Csak.TnT
tag
sziasztok. Van egy Alcatel one touch evo 7 tabletem, nincs hozzá 3g modul, esetleg tudja valaki hol lehet kapni? ill ha egy 3g modemet csatlakoztatok hozzá akk az is műxik? ha lenne hozzá 3g modulom akkor telefonként is használható vagy 3g modemmel is használható telefonként? vagy sehogy. haha
-
alexw801
senior tag
válasz
atteszveszpr #42519 üzenetére
Huawei MediaPad 10 FHD, de csak ha Kínában személyesen veszed és légiutasként hozod be.
Pl. a www.jd.com-on a wifi1Gb/8GB változat 2000 Yüan, a 2GB/16GB-3G változat kb. 2600-2700 Yüan. Elég szép tablet, és 4.1 Global gyári ROM-ot lehet rá tenni igen egyszerűen (én éjjel a szállodában kínában kezdtem, sikerrel), ami teljes magyar nyelvet is tartalmaz. Lesz még frissítés.
Itt senki nem ismeri, ha lenne, túlárazott lenne. -
sagesz93
addikt
válasz
A-l-i-e-N #42532 üzenetére
bg9999 kupont használtad, ha banggoodról rendelted?
ha paypallal fizettél(gondolom/remélem), akkor addig biztosítva vagy amíg megjön a cuccos(vagy ha 45 nap alatt nem, akkor a pénzed kapod vissza), ha ezután esetleg gáz lenne, akkor nem tudok van-e rá gari konkrétan. -
A-l-i-e-N
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat, AMPE megrendelve
Ilyenkor a garancia hoyg van, tudja valaki? -
sagesz93
addikt
válasz
A-l-i-e-N #42529 üzenetére
azt se ártana nézni, hogy a kijelző IPS az ampe a90-ben. A képaránya is más, már csak a gép dimenzióiból kiindulva is.(szerintem kedvezőbb)
Az azért szerintem sokat számít. Az akksi is erősebb papíron. Az a processzor tény, hogy 4 mag, de azok között azért elég harmatos.
A szín is vonzó lesz neki gondolom, hogy van fehérben -
A-l-i-e-N
aktív tag
Barátnőm nézegeti magának, én csak a tulajdonságokat néztem.. Látom nem nézte a vámot, csak a sima postát...
Akkor amiket Ti ajánlottatok, 10 colosakat, melyik a jobb?
4 mag miatt én erre szavaznék..
Z750 -
sagesz93
addikt
válasz
A-l-i-e-N #42525 üzenetére
mindegyik nagyon gáz, és nem felelnek már meg a jelen kor követelményeinek szerintem.
Meg ahogy látom az ebay-el kapcsolatban se vagy annyira felkészült. (némelyik linknél elég irreálisak a postaköltségek.)
az utolsó gép nem 10, hanem 8", ebből kifolyólag ajánlanék első körben egy ilyet: [link]
ezzel a 4:3-as képaránnyal sokkal használhatóbb a táblagép szerintem, hiába csak 1"-el nagyobb mint a 7"-esek.
esetleg még ez, és ez 10" de már drágább picit: [link]
látom beelőztek de az irány hasonló.
ha már kuponok, banggood-on a bg9999 ad 6%-ot. -
ghiottone
nagyúr
válasz
A-l-i-e-N #42525 üzenetére
Ezeket inkább ne. Ha ebayről akarsz rendelni, akkor talán egy ilyen 8 collost. Viszonylag erős, 4 magos RK3188-as tablet. De most hasonló tulajdonságokkal, bár a HDMI hiányzik 110 dolcsiért (MERRY2013 kuponnal november 3.-ig) van Chuwi V88 a pandawillnél. Vagy én még 1 hete ebben is gondolkodtam - múlt héten hasonló tulajdonságokkal volt az Auchanban 35.000 Ft-ért Selecline tablet néven.
-
D013
aktív tag
Sziasztok!
7 colos tabletet keresek ismerősnek 50k körül. Egy másiknak ezen az áron újracsomagolt 2012-es Nexus 7 lett, amivel nagyon meg van elégedve. Tudtok mondani alternatívát? Előre is köszi a segítséget!
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali
Érdeklődni szeretnék, hogy mi a véleményetek, esetleg használ-e valaki ilyen (számomra) ismeretlen, kínai tableteket?
Ilyen árfekvésben ki mit ajánlana? Bár 10 colosba nincs semmilyen kb..
Elvárás:
10 col
Leginkább új, de a használt is szóba jöhet.
Itthon/ebay
Főként internet, képek
Maximum 25-30eKöszi
-
válasz
Ha jó az uzemideje akkor asus t100, mert az teljes értékű tábla pc. Ha nem is fhd, de a tudása kárpótol ..
-
keszo
őstag
válasz
Transformer Book T100 110.000ft-ért
-
atteszveszpr
csendes tag
szeretnék én is egy 10-es tabletet de nem tudok dönteni igazából, ezért kérem a segítségeteket
3 androidoson gondolkodom, ár szerint sorrendben
Asus MEMO pad FHD
Sony Tablet Z
Asus Transformer TF701Tahogy nézem sebességben is ez a sorrend
amire használnám, filmnézés, net, e-mail, kocsiban a gyerekek játszhatnának vele, utazáskor vinném magammal
+ most bejött az Asus új Win8.1-se-a is (Transformer Book T100), de ez nem FHDmit választanástok ár/érték arányban illetve mi jöhetne még szóba? (100e nettó környékén)
-
gps76
őstag
Hát igen az LG-n nekem se volt ilyen lehetőség,a progi csak annyit tud,hogy a telefon bekapcsolásakor amit én bepipálnék,megcsinálja helyettem,semmi mást.
Nem tudom miért hagyják ki néhány márkából/tipusból.
Mondjuk ha számítógépnek látja már jó pont,csak ez a funkció kellene.Valami más androidos telefonon nem tudod megnézni?bpmcwap: a két szalagkábelnek látod a helyét az alaplapon,azokat fel tudod hajtani,beledugod a szalagkábelt,és lezárod,ennyi.
this is life: én is rájöttem,hogy nem egyre gondolunk.
Nekem volt Iconia A1-810-em és a proci teljesítménye határeset volt,de inkább ami nekem nem tetszett benne,hogy az érintő vagy túl érzékeny volt,vagy úgy érzékelte,mintha internet oldal görgetésnél rákattintanék valamire.Bekapcsoltam a fejlesztői lehetőségeknél ahol mutatja az érintés utáni vonalakat,látszott a probléma ott is.Volt szervízben is,raktak rá valami újabb touch firmware-t,de nem igazán javult csak kicsit,mondjuk ez lehet visszavezethető a proci maximális kihasználtságára. Amúgy jó gép lenne,de annyit nem ér,amennyiért adják.
-
tjb007
nagyúr
válasz
szotyika77 #42512 üzenetére
Ha csak nem 25e forintért adják (mert annál többet nem ér), akkor felejtsd el amilyen gyorsan csak lehet.
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok. Szemezek egy tablettel, mégpedig egy HP Slate 7-el. elsösorban egyetemen használnám jegyzetelésre, pdf olvasásra illetve netezésre. Mi a véleményetek róla?
valaki használt már ilyet?
előre is köszönöm a válaszokat.
-
TayRol
nagyúr
válasz
this is life #42509 üzenetére
köszi a tippeket!
-
Zeki
nagyúr
Akit érdekel... 8 magos tablet
-
Az otg megmaradt, csak 30mtus atalakito kell, ha ok gyalultak ki a bluevpn-t akkor meg nyasgem nekik. A lenyeg hogy kulso appal meg tudtam oldani. Amugy bezzeg telerakjak mindenfele szemettel a firmwaret amit csak root utan lehet torolni...
TayrolAz acert azert irtam mert nem noname marka, ha melyen nem is nyultak a rendszerbe de korrekt modon van optimalizalva. Hogy 10 colosbol mit lehetne ajanlani az passz azt tudom melyikeket keruld pl myaudio,overmax meg a tobbi olcsonak tuno 10 colost. Esetleg prestigio multipad multipad quanrum 8 giga 2 ev baranciaval 60000 , de az akksira csak fel ev van, ha haza beszelnek akkor samu p5110, hosszu uzemido,stabil rendszer, de a legolcsobb sufni garis is 68000, esetleg egy hasznalt garis darab.
-
Tim82
félisten
Szerintem még mindig a biztonság kedvéért rákérdezés, tudod, azon egyszerű ok miatt, hogy nem írtad le egyértelműen, hogy USB-n csatlakozó billentyűzetet használsz. (Nyilván ha 100%-ig egyértelmű lett volna és nem csak feltételezhető, nem is kérdezek vissza.) Btw, ott volt a smiley is, de azért csak sikerül már-már sértődésig hergelned magad egy teljesen ártalmatlan kérdésen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
this is life #42502 üzenetére
Nem, az a funkció az Android-ban magában benne van. Arról már nem tehetünk, hogy a Samsung előszeretettel kigyalul minden értelmes dolgot belőle, mint például az OTG-t is.
Tudom, szerkesztés. Bocs.
-
Bozek
nagyúr
Te: - Ez az app tudja kezelni az USB-s beviteli eszközöket?
Én: - A beviteli eszközöket alkalmazás nélkül is. Én egy billentyűzetes tokkal használom.
Te: - A tokodban USB-s billentyűzet van (amit rákötsz a Nexus 7-re) vagy bluetooth?Szerinted ez mi akkor? Megkérdezted, hogy az USB-s beviteli eszközöket tudja-e kezelni. Miután válaszoltam a kérdésedre, rákérdeztél mégegyszer... Hátha nem tudom értelmezni a kérdést?
Egyébként az említett tok magyar nyelvű és még az ékezeteket is rendesen kezeli, nem kell hozzá semmi mással variálni. Mivel tudósítok és meccsre a laptop túl nagy, valamint kevesebbet is bír, ezért szereztem be ezt a párosítást.
-
-
TayRol
nagyúr
Szevasztok,
Szüleimnek keresek tabletet, 90%-ban videótelefonálásra, hogy lássák az unokát sűrűbben.
Hány hüvelykes legyen a kijelző ? 9-10
Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni ? Új (vagy nagyon megkímélt garis használt)
Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció ? Mindegy
Mire szeretnéd majd leginkább használni ? Net, videótelefonálás
Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum ? Nem tudom, ennyiért lehet-e kapni valamit, de induljunk 50e-ről.Köszi,
TayRol(#42505) this is life : nekem 7 colos tab van, kicsit nagyobbat szeretnék, mégiscsak 50+-os emberek használnák (a baromi nagy felbontás nem is számít), ezt az acert még nem ismerem.
-
Luissimo
veterán
válasz
Sanyabá #42500 üzenetére
"A hardveres tulajdonságok tehát megnyerőek, ám a működési sebesség sok esetben nem kielégítő. Úgy tűnik, a MALI-400 MP kevés egy ekkora felbontású kijelző mellé: az animációk hajlamosak beakadni, a főképernyő lapozása darabos. Sajnos a processzor is kevésnek tűnik néha: az alkalmazások hajlamosak lassan megnyílni, a felületek sem annyira reszponzívak, mint azt az ember elvárná a (papíron) remek kvalitásokkal rendelkező lapkakészlettől. Ez kimondottan zavaró gépelés során, a leütött karakterek gyakran egy kisebb késleltetés után jelennek meg a kijelzőn, ami ad egy kisebbfajta pofont a felhasználói élménynek. A 4.2.2-es frissítés után viszont mindez nagyon sokat változott pozitív irányba: a gépelésnél jelentkező lag eltűnt, az animációk folyamatosabbak, a felület is reszponzívabb. Néhány játékot is kipróbáltunk, a maximális minőségre csavart Dead Trigger és a Real Racing 3 is akadozott."
ezekből mit tapasztalsz?
Lehet, hogy azóta sikerült optimalizálni kicsit a gépet ? -
Bocs felre ertettelek, amit te irsz az a funkcio egyes telefonok szofverebe van beleirva pl sony is tudjak,de ezt nincs lehetosegem kiprobalni, mert egyenlore egy symbis nokiat hasznalok. Nalam a bluevpn-t a kenyszer szulte, mivel a nokia csak ibbs ad-hoc wifit tud letrehozni amit a droid nem ismer, igy erre a megoldasra kenyszerultem. Ha maskent nem megy ezt a modszert te is hasznalhatod, a bluetooth nem eszik sokat, beallitani meg a tabon kell az apn nev megadasaval...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged