Hirdetés
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
dregnarr1
csendes tag
Üdv!
Nos, kiderült, hogy a 220-as keretem egy nevetséges összeg ha notebook-ot szeretnék (tényleg az), így azt hiszem rákényszerülök egy csekélyebb tudású készülékre, maradnak a tabletek.Elég sok gépet végignéztem és olvastam a lehetőségekről, és tudatlanként így elsőre szinte minden tekintetben az Infinity tetszett leginkább, még ilyen Nexus 10 meg Samsung Tabok mellett is..
Szeretnék segítséget kérni a megfelelő gép kiválasztásában, megköszönöm, ha valaki tesz pár ajánlást a választandó készülékekre vonatkozólag.
Nincs sok igényem, igazából az Infinity talán elégséges is lenne, kérdés, hogy a megjelenése óta adtak-e ki olyan gépet, ami körülbelül ugyanazért az árért már jelentősen többet nyújt.
:
Szóval:
1. Keretösszeg: 220.000 +- 10-20ezer
2. Mindenképpen olyan darabot szeretnék, amihez jár (esetleg plusz összegért vehető) és csatlakoztatható külön billentyűzetes dokkoló, olyan, ami nem csak tartóként funkcionál, de így össze is csukható a gép, mintha laptop lenne (pl. ahogy az Infinity-nél is láthatjuk).
3. Lehetőség szerint legalább egy teljes méretű USB port legyen rajta (ez csak másodlagos, de jó lenne)
4. Természetes fényeknél is a lehető legkönnyebben olvasható legyen (tehát a szabadban is használható legyen).bónusz: Eredetileg win8-as (nem RT) darabokat néztem, de sokkal többe kerülnek mint az Androidos változatok, ráadásul szinte kevesebbet tudnak és a negatívumokról is többet hallani (pl. dokkolós VivoTab 280k+, gyengébb felbontással és kijelzőminőséggel). Ha esetleg azóta már van valamilyen wiin8-as alternatíva Infinity-re, az is érdekelne.
Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz dregnarr1 #37851 üzenetére
Igazából androidos szinten csak az ASUS-ok tudják a billentyűzetes dokkoló eme formáját, ami neked is kell, ebből jelenleg még az Infinity a legjobb amit kaphatsz most.
Kicsit másabb lesz a Toshiba Excite Write, de ahhoz is lesz egy érdekes billentyűzet, viszont az USB az lehet lemarad. Cserébe 2560×1600 pixeles felbontás és Tegra 4 lesz benne, de várni kell még rá egy kicsit hogy megjelenjen (én a jövő héten kapok egyet. ).
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Fandango
veterán
-
dregnarr1
csendes tag
válasz kelzsoca #37852 üzenetére
Nem tudom tábláknál ez mennyire lényeges, nyilván a jobb teljesítménnyel bíró darabokra pályázok, de mondjuk egy Photoshop CS6-ot ígyse-úgyse leszek képes futtatni egyiken sem (legalábbis ebben az árkategóriában), szóval igazából csak az ezért a pénzért elérhető legerősebbet keresem.
Kinézet/dizájn egyáltalán nem érdekel, csak technikailag ne legyen semmilyen negatív megoldása (pl. ölembe fűt, vagy csak úgy tudom fogni, hogy leárnyékolom a wi-fit, meg ilyenek).
@z0d1AK: Ez az Excite mikortól lesz kapható itthon, előreláthatólag?
@Fandango: Hát igen, durva, de azt hiszem erre még várnom kell
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz kelzsoca #37856 üzenetére
200-ból inkább én is egy Series 9 ultrabookot vettem, ami számomra munkára tökéletes, ellenben a droid/iOS/Windows 8 tabletek nálam is csak lassították volna a melót, vagy inkább akadályozták volna egyes esetekben.
-
dregnarr1
csendes tag
válasz kelzsoca #37856 üzenetére
Igen, ahogy a minap engem is felvilágosítottak, ennyi pénzből igazából nem tudom azt megoldani, hogy az eredetileg számomra megfelelő készüléket szerezzem be, így jutottam arra a döntésre, hogy megelégszek egy ezért a pénzért kapható tablettel, függetlenül attól, hogy nem lesz olyan, mint amit laikusként kezdetben reméltem.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz dregnarr1 #37851 üzenetére
szerintem nem, lenovot többfélét lehet rendes konfigban is ennyiért kapni, plusz ma fekete péntek van. hajrázzál
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
peterk
senior tag
válasz dregnarr1 #37858 üzenetére
Őszintén szólva nem tiszta, hogy mik is az igényeid... 220-ból azért igen korrekt laptopot lehet kapni. Annyiból már 13-as kijelzőjű ultrabook(?) is szóba jöhet, ha nem is a prémium modellek. Egyszerűen nincs az a tablet, ami csak megközelítőleg is képes lenne hozni egy desktop oprendszer és egy laptop hardver teljesítményét. Itt nem az ár a probléma, hanem az, hogy nem létezik olyan tablet (oprendszer), amelyik tudásban, konfigurálhatóságban (multitaskingban és még millió paraméterben) akár csak ugatni lenne képes egy desktop oprendszer tudását. Nem azért, mert egy mai tablet hardverre esetleg ne lehetne ilyen oprendszert fejleszteni (ma már vannak olyan erős tablet hardverek, ami el is vinnének egy ilyent), hanem azért, mert nincs rá piac. A tabletnek megvan a maga felhasználási köre, és a laptopnak is, meg a desktop gépeknek is.
Szóval, ha tényleg igaz, hogy nem létezik az igényeidnek megfelelő laptop 220-ért, akkor az egészen biztos, hogy tablet sem lesz. Nemhogy ennyiért nem, de semennyiért sem. Ha meg "csak" annyi igényed van amennyit egy tablet nyújtani képes - legyen az a világ legjobb talbletje - , akkor tuti, hogy 220 alatt bőven akad annál sokkat többet tudó laptop is abban az árkategóriában.
[ Szerkesztve ]
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
-
Crytek
nagyúr
Na sikerült szereznem töltő átalakítót! Kb holdkőzet áron adták
Mondanátok pár tablet benchmarkot ,mert szentelek a szintetikus teszteknek is egy oldalt.
Szimplán csak eredmények lesznek hátha valaki kiváncsi ezekre is!Antutu,Nenamark 1-2 stb...
Next PC Upgrade: 2022
-
dregnarr1
csendes tag
válasz peterk #37860 üzenetére
Nem teljesítmény volt az oka, amiért 220-ért nem találtam laptopot, hanem mindenképpen convertible/flip-top/notebook-tablet/forgatható kijelzős gépet szerettem volna, és ahogy az kiderült tegnap, ez túl kevés pénz egy olyan laptopért, ami rendelkezik ezzel a tulajdonsággal ÉS kellően erős is. Ezért hát lemondtam a teljesítményről, és inkább újragondolva az eredeti felállást, egy szimpla tabletet tűztem ki célul, a korábbi kommentemben megjelölt lehetőségekkel.
Lenne még egy kérdésem:
Van egy külső merevlemezem, USB-n keresztül csatlakoztatható PC-hez. Ha szerzek egy "USB to mini-USB" kábelt, akkor egy mini porttal rendelkező tablet (maradjunk az Infinity-nél) felismeri azt rendesen?[ Szerkesztve ]
-
laszlohu
addikt
Megnyomkodtam az MM -ben a Maxell egyik új tabletjét,a H8 - ast,8",
masszív összeszerelés mellett ugyanaz a hiba, mint korábban,
a Google Play csak mókolással feltehető, illetve volt, akinek úgy sem sikerült. -
HoReSz1975
őstag
Hi@all,
Egy ilyet szeretnék a páromnak születésnapjára:
Cube U30GT II RK3188 Quad Core 10.1 inch 1920*1200 with Android 4.1 OS Dual Camera HDMI Bluetooth 32GB 1.8GHz
Valaki tudna segíteni abban, hogy honnan lenne érdemes megrendelni, ahol megbízhatók és gyorsak
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 9.7"-os, 2 magos és 1 GB RAM-al szerelt tabletet. Mindezt 40 ezer Ft-ból szeretném kihozni, mert ennél többet már nem tudok rá kiadni. De ahogy láttam még ennyiért is hozzá lehet jutni egy IPS kijelzővel szerelt, alumínium-magnézium ötvözetű táblához.
Érdemes ezeket megvenni, ti milyet ajánlanátok?Névváltozás, korábban mustang08
-
z0d1AK
nagyúr
válasz szabessz #37867 üzenetére
Legutóbb ezt az infót kaptam a Toshibától:
Excite Pro (32 GB, Wifi) 124990,- (Q3)
Exite Write (32 GB, Wifi) 154990,- (Q3)
Billentyűzetes tok: 22990,-Ez kb annyit jelent, hogy ősz. (Nem sokkal később talán már iPad 6 is lesz)
-
Crytek
nagyúr
Pipo M8 Pro 3G 0-ról 100%-ra töltés 4 óra 13 perc! Rengeteg
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Crytek #37869 üzenetére
És mi a bajod? Neked mániád, hogy különböző kínai tableteket vásárolsz. Ha olyan tabletet akarsz, ami magától is működik, nem kell a töltőt buherálni, meg normális akkuja van, akkor vegyél egy normális gyártótól egyet. Ha a tavalyi Cube és az idei Pipo árát összeraktad volna, már egy éve vettél volna egy iPad 3-at és még most is annak örülnék.
-
Crytek
nagyúr
válasz z0d1AK #37870 üzenetére
Kell a tökömnek az almás szarjuk arany áron.
Semmi gond Pipoval tökéletes. Ez ilyen kis nüansz csak.Csak érdekesnek találtam hogy a 10.000mAh-s Cube szerintem alig több mint 2 óra alatt feltölt ez a 6500mAh-s meg 4 óra alatt.
Más: Azért nem gyenge tabletek létezhetnek.CSinálom a benchmark teszteket és a szerintem erős 4 magos 1,8ghz-es 2gb ramos gép kb sehol nincs a többihez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
-
őstag
Szülinapi ajándéknak szeretnék venni egy tabletet. Húgomnak lesz, otthoni netezésre, meg filmnézésre buszon vonaton. Nézegettem élőben pár tabletet, úgy döntöttem, hogy a 10-es túl nagy lenne, tehát annál kisebb kellene. A köv. modelleket nézegettem: Lenovo IdeaTab A2109, Acer Iconia TAB A1-810, Nexus 7, Samsung Galaxy Tab 2 7.0, iPad Mini.
Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne legjobb filmnézésre. Tetszik a Nexus 7, de azon ha jól tudom nincs SD kártya hely. Akkor ezek szerint ott a 16 gigán kell gazdálkodni. Hogy másolja rá a húgom a filmeket, amiket tud nézni a buszon? USB-n? Lenovoba lehet tenni SD kártyát, viszont kicsit talán nehéz és nagy, na meg TN paneles. iPad-hoz meg aztán tényleg nem tudok hozzászólni sem (androidot legalább használok a telefonomon), arra se tudom, hogy lehet rávarázsolni a filmeket. A Samsung meg csak kétmagos. Elég az manapság 720p mkv filmekhez?
The Amiga, Born a Champion
-
CHIPman
nagyúr
válasz Intelligencs #37877 üzenetére
2 mag bőven elég egy 4-6GB-os 720p filmhez, de talán még a 10GB-ossal is elbír. iPadet ne vegyél ilyen célokra. Én az Acert venném ezek közül.
hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
Crytek
nagyúr
Pipo M8 Pro 3G apró részeredmény az aksi tesztből:
Állandó wifi kapcsolat folyamatos youtube filmezés (non stop) 7 óra 38 perc-et bírta. (100%->1%)
Most visszatöltöm 100%-ra és mérem 1080p-s filmekkel mennyit bír.Next PC Upgrade: 2022
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Mit szóltok a YuanDao Window N90-hez? Minden van benne, amire szükségem van, sőt még annál több is, és csak 40 ezerbe se kerül.Névváltozás, korábban mustang08
-
gzbotii
nagyúr
IdeaTab A2107 hasznalhato "telefonkent" is, BT headsetel?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Mr. Erikszon
senior tag
[link]
Ez a cucc megéri a pénzét?
Csak ma lehet megrendelni...
Ismerősömnek kéne skypolásra.[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
joreggelt!
a nook hd+ -t probalta mar valaki? elsosorban olvasasra kellene
eddig playbookot nezegettem, de kicsi, aztan tab2-t, de annak az arat meg sokallom
azt tudom, hogy a nook ebook olvasoja eleg jo, a tabletje milyen? leiras alapjan bizalomgerjesztoE30 (oo=[][]=oo)
-
laszlohu
addikt
válasz Mr. Erikszon #37886 üzenetére
Szerintem annyiért nem éri meg cortex a8-as procival és 800x480-as felbontással.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #37886 üzenetére
Viccesen drága és szar.
-
gzbotii
nagyúr
válasz tjb007 #37885 üzenetére
MediaPad 7 Lite eleg jo arban van, ugy nez ki az lessz. Nyarra kellen egy jo kis okostelefon+tablet kombo, de szerintem ez marad....Telefon tabletben
Huawei MidiaPad Lite 7-rol velemnyek, tapasztalatok?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gzbotii
nagyúr
...estleg Galaxy Tab1 (P1000) tapasztalatok?
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni!
100.000 Forintig keres 7", de inkább 10" tabletet. Max (de inkább alacsonyabb minőségű) 720P-s filmeket néznék rajta, valamint ha ügyfélhez kell mennem, akkor tudjam mutogatni neki PPT-n, hogy mi a helyzet, esetleg ne legyen gond, ha tőmondatokban kell rajta jegyzetelni (nem kell külső billentyűzet).
Néha játszanék is rajta, de nem elvárás, hogy minden csillivilli cucc fusson rajta. A képernyő minősége fontos szempont.Mind a 100e babusgatott Forintomat nem feltétlenül akarom elkölteni, ha olcsóbban van ár/érték arányban nyerő tab...
3G nem kell.
Tudnátok ajánlani pár típust?
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
válasz gzbotii #37894 üzenetére
Újan nagyon jó volt, cirka 3-4 nap normál használat mellett. Ez kb, két év alatt a kétharmadára csökkent le.
Gyárilag Gingerbread az utolsó rendszer rá, CM 9/10/10.1 van rá, illetve ezen alapuló ROM is. Én HumberOS-t próbálgattam rajta (CM 10-alapút), nem volt rossz, de időnként tudott akadásokat produkálni. Az akkuidő ICS/JB alatt érezhetően kevesebb, mint GB alatt.
A kijelző TN lehet (nem IPS, nem PLS), de annak egészen jó.
Az igazi bottleneck szerintem nem az egy mag, illetve a GPU, hanem az 512 MB RAM. Én egy HP Touchpad-re cseréltem el az enyémet, amin vajsimán fut a CM 10 és nem bántam meg (dupla akkora RAM, két mag, szebb kijelző, de only wifi + nagyobb és nehezebb).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
gzbotii
nagyúr
válasz gzbotii #37890 üzenetére
Amit olvastam a MediPad 7 Lite-rol az nagyon elkeseritett. Uzemidoben pocsek. Egy ejszaka alatt 60% merules, 2 ora filmnezes....
Nem lehet igaz, h nem talalok egy normalis tabletet
-
Tim82
félisten
válasz soldi3r #37897 üzenetére
Jól, WebOS / CyanogenMod dualboot, elég régóta megcsinálták már.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ford topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- T-Force szériás szélgépeket mutatott be a Team Group
- Szólánc.
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 12.9
- iPad Pro M2 11"(2022) 128GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3772
- iPad 7th. 32GB Cellular Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3779
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest