- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
OutSider17
senior tag
Szervusztok!
Én is távozom innen. Vettem egy Ryzen 3 2200G-s procit és egy jóképű vízhűtést még mellé.
További kellemes fórumozást és sok kellemes és hiba mentes évet kívánok mindenkinek! -
wassabi11
senior tag
válasz
#95462144 #23489 üzenetére
Én meg bántam h frissítettem a biost, annyit nyertem vele hogy 3.9ghz-hez elég a 1.3vore, aztán csoki cső
Viszább szeretném venni olyan 3.7-3.8 ghz-re de a vcore miatt nem éri meg meg..Az ezelőtti biossal nekem patika volt minden de most meg hááát nem tudom, hozott jót meg rosszat is, kicsit bánom h frissítettem.
-
Televan74
nagyúr
Érdekes dolgok amik most vannak nálam.3800Mhz/Auto fesz,LLC3 mod és 1,204V max amit kér.
A ram most úgy néz ki hogy a februári Windows frissítés óta az előző 3200Mhz/1.35V nem stabil,memtest86 5 óra / 2 kör 0 hiba.
Most 2667Mhz -n megy/Auto fesszel,terhelés alatt 1,36V kér.Stabilnak tűnik egyelőre,majd megnézem 2933 és 3200Mhz is. Kíváncsi vagyok mennyi feszt kér Auto -n. -
CoolMan
MODERÁTOR
Uraim! Elég volt a személyeskedésből és az offolásból maradjatok a topik témájánál. Aki pedig pihenni szeretne az nálam jelentkezzen. Köszönöm!
-
Lendova
őstag
Mennyin mennek a ramok nálad?
3.8GHz-en kb 9%-kal több a pontom single core-ban a "2600"-hoz képest.
1700@3.8GHz -
Bossp
addikt
Én meg ahogy nézem nagy előre lépés lesz! Még nagyobb mint anno FX-nél a két széria között. A 3,7 Ghz-es 1700-emet alap órajelen veri singleben és Multiban elég szépen megközeliiti. Én 4,5 Ghz-et saccolok nekik és jű RAM supportal szerintme a 6 magosak beérik a mostani 8 asokat multiban is! (na és ha megnézitek a Crypto scoret. már alapórajelen is veri a mostani tuningolt 8 magosokat erős bányász proci lesz
)
ha 30k ráfizetéssel meg tudom úszni a 2700-ra a cserét simán benevezek!
-
Pro!Petya
addikt
Szerintem a bios mizériát és az offolást be lehetne szüntetni!!
Feljövök átnyálazni forumot erre 60 hsz-en keresztül vagy a bios-sal való tökölést vagy az off-ot kell olvasnom1-2 hsz erejéig OFF-ban ki lehet térni, de hogy egy egész oldalon ezt olvasni már kicsit idegesítő
Az valszeg mindeki figyelmét elkerülte hogy már fogtak egy leak-et a 2600-ról
[link] -
Simi37
őstag
válasz
MaxxDamage #23457 üzenetére
Mondjuk én nem win alól teszem, hanem biosból de közvetlen a c-re teszem azt nem nehéz megtalálni
-
Márk
senior tag
válasz
MaxxDamage #23457 üzenetére
Nemár...... ROG STRIX B350-F Gaming nem enged kiválasztani vinyót a BIOS fájl forrása helyéül?
Prime X370-PRO lapomnál azt választok ki, amit akarok (értelemszerűen vinyó és ha van pen drive).
-
-
válasz
Simi37 #23451 üzenetére
Én nagyon sok lapon Updateltem Biost és mind gond nélkül jó is lett. (régebbi és új lapokon is Winben) de volt, hogy USB-n keresztül nem windowsba. Sőt sok VGA Bios cserét is lefolytattam Winen keresztül (parancssorban)
Nem nagy was ist das mutatvány...user error az már más kérdés.Jelenlegi lapon (AM4) csak USB-s Update volt, mert ez a legegyszerűbb megoldás.
MD
L -
Beretvás
veterán
Szerintem meg majd akkor is álld a sarat ha valakinek kára szárnazik eme okosságodbol. Nehogymár én indokolgassam azt amire te lusta vagy rákeresni.
és ne ott akarj hsz-t gyüjteni.
Miért nem buzdithátok win alol frissitésre is az embereket? Végülis 100 ból 90x az is megy.
-
ScomComputer
veterán
-
Márk
senior tag
válasz
Beretvás #23449 üzenetére
Szerintem nincsenek.
Bemondasz itt valami okosnak tűnő dolgot, amit nem vagy hajlandó megindokolni.
Hogyha nem tudod az okát, semmi gond, mondd azt hogy én is olvastam valahol.
Száz szónak is egy a vége, szerintem nyugodtan lehet vinyóról UEFI-t frissíteni.
Ha meg áramszünet van úgy, hogy nincs az embernek szünetmentes tápegysége, akkor tökmindegy hogy vinyóról van usb-ről frissít.
-
Simi37
őstag
Én eddig az összes lapomon az rendszer SSDről frissítettem BIOSt és egyszer sem lett tégla a lapom.
-
Beretvás
veterán
válasz
ScomComputer #23448 üzenetére
Vegyél az arcbol visszább inkább főleg , hogy eladtad a konfigot, és itt beszologatsz meg osztod az észt.
-
Beretvás
veterán
Egyszerü ez, frissítsetek hdd ről, én és akinek fontos a mobo az penről fog.
De ez nagyon nem ide tartozik, ugyhogy nem kellene tovább eröltetni a témát.
-
Beretvás
veterán
Próbálgassátok és majd rájöttök, csak utána ne gyertek ide sírni.
-
bogarfx
aktív tag
Lehet valakinek jól jön, a négy betűs boltban van megint Asus B350 Strix lap 32 ezerért.
-
BenceShearer
aktív tag
A windows proci terhelés beállítása megoldotta a frekvencia visszavétel problémáját.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.(Rocket6-nak különösen)
-
lionskull
tag
Érik a váltás, Ryzen 2400G a kiszemelt, nagyobb teljesítményre nincs szükségem. De tapasztaltabbak segítését kérném:
Kérdés hogy milyen ramot vegyek és mennyit? 16Gb 3000mhz kitre gondoltam, mivel mATX lap lesz, 2 memóriafoglalatos. Fontos hogy menjen dual channelben.
Lapnak kiszemelt: ASROCK AB350M-HDV, fontos volt hogy a monitorom miatt legyen rajta D-SUB mert egyenlőre azt nem(tudom) cserélem. -
Gemil
tag
Bios frissítés témában: én már 2-szer is frissítettem hdd-ről betallózva, van benne valami rizikó szerintetek?
-
Márk
senior tag
válasz
Lemaitre #23428 üzenetére
Hát, passz.
Nálam a Led diszkófény halt meg a lapomon a megvétel után 2 hónappal, de én ugyan ezért nem fogom gariztatni (Asus Prime X370-Pro).
Esetleg próbálj meg csinálni egy CMOS Cleart, majd minden beállítani neki ismét újra, hátha észheztér.
A HWmonitoros és CPU-Z-s fotó ugyanakkor készült?
-
Lemaitre
tag
Igen volt, de lefele P3.20-n volt amikor az RGB LED Header megadta magát (a feszültségeket nem jól állítja be a szalagon, most már csak kéken illetve fehéren tudom világíttatni a szalagot), gondoltam ha visszateszek 1 régebbit hátha..., visszatettem a P2.60-t ha jól emlékszem (de lehet a P3.00 volt nem vagyok biztos benne), természetesen továbbra is rossz maradt, majd visszatettem a P3.20-t ami jelenleg is rajta van. Ettől bolondulhatott meg szerinted?
-
Lemaitre
tag
Sziasztok!
A mai és tegnapi nap folyamán azt vettem észre hogy a gépem igen nehezen akar elindulni (am4 boot training-ezett a gép minden bekapcsolásnál). Kicsit utánanéztem CPU-Z és HW Info ban és ezeket találtam
HW Info szerint nem mennek annyin a magok, pedig cpu-zben és windows feladatkezelőben ugyanazt mutatják, és a cpuz benchmark szerint is jobban teljesített a saját kis beállításán mint az én 3.6-os beállításomon.
Nem tudom mi lelhette az alaplapom, de egyébként a rendszer nem fagyott meg semmi, egyik napról a másikra gondolt egyet és kész. A ramokat is csak 2133-on járatta, pedig az én beállításaim szerint 2933-on kellene menniük, és a CPU-nak is 3600-on 1.25V-al. (így is mentek előtte mióta váltottam ryzenre, eddig nem volt gond) . Igaz nemrég a lapomon megadta magát az RGB Led Header.
-
Tubk
csendes tag
válasz
SECTORnooB #23423 üzenetére
mivel győri lakos vagyok igy nekem ez lett volna helybe,hogy futárt se kelljen fizetnem, de ott is délutánra ugyan ez lett a szitu, ugy nézz ki jelenleg hogy a zöld papagájjal lett/lesz szerencsém ijj napsütötte hétfőn
és már az is 36 200 Ft árral dolgozik
-
Tubk
csendes tag
válasz
SECTORnooB #23404 üzenetére
Nem fecsérelnék sok szót neki, de beraktam a kékszínű 4 betűs boltba a teméket a kosaraba 32.090 ért és rendélesem leadásakor kiszámláztak 36.690-et.
-
Enter65
senior tag
válasz
speedernet #23417 üzenetére
Szerintem csak az lesz. Ha a kondik vagy más lenne, az másképpen hangzik.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #23411 üzenetére
kapcsolgatunk Szikra elvtars ? kapcsolgatunk ?
-
Enter65
senior tag
válasz
Lehet hogy kezd elhasználodni annyit kapcsolgadtad...
-
Szinyák
őstag
Asus x370 hero VI lapnál az új biosban benne hagyták a Pstate opciót és működik is normálisan ???
-
seven7
aktív tag
válasz
ne kapcsolgasd
-
speedernet
aktív tag
Üdv urak!
Totál off téma de a tápos topikban táposak az emberek....
Arra lettem figyelmes hogy ha ki kapcsolom hátul a tápomat akkor recseg pattog a kapcsoló. Szerintetek ez hatalmas gond?
Vagy ne kapcsolgassam aztán kész.
Kb 2 éves CM G550M táp..Elnézést az offért.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
BenceShearer #23408 üzenetére
ha van cnq, akkor még ala is kellene menjen, valami futhat a hatterben, ami tornaztatja a cput.
windows energiagazdalkodasban mi a minimum es maximum prociteljesitmeny ? -
edari
őstag
válasz
BenceShearer #23408 üzenetére
Az xfr csak akkor megy ha 1 magon van nagy terhelés.
-
OutSider17
senior tag
válasz
BenceShearer #23405 üzenetére
Szervusz!
Véletlenül nincs be kapcsólva cpu boost a biosban?
Nekem is 3.6Ghz-en ketyeg az R5 1400-asom ha be kapcsolom a cpu boostot.Ez amúgy bioson múlik hogy hogyan lett megírva a boost órajel a procikhoz. (Szerintem.)
-
edari
őstag
válasz
BenceShearer #23405 üzenetére
X-es a procid, szóval az xfr ad még plusz teljesítményt.
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
MSI B350M PRO VDH + Ryzen 1500x
CPU-z ben és AIDA-ban is terhelés nélkül 36-os a szorzó (3600 Mhz).
Miért ennyi? Ennek a procinak nem 3500 az alap órajele?Köszi!
-
Tubk
csendes tag
Jó reggelt!
Olyan kérdésem van, hogy 30-ig bezárólag +-2k melyik lap a "legajánlottabb"? Táblázatot néztem hogy Asus -és Msi b350 közel ugyan annyi van a felhasználóknál és azért Asrock is szép számmal előfordul.Tervek szerint egy 1600x menne bele, szóval szó lenne egy kisebb húzásról is
Előre köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged