- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossp
addikt
Na jó. Valaki itt említette hogy a youtube majd megmondja hogy stabil e (: azt hitten Poen de a már egy hete stabil setupom most másodszir merevedik ki jutub közben 2 ora prime is ment. Ez most komoly? Xd gondolom az egy szalas 4550-es boost fekszi meg a gyohajat és picivel tobb feszt kerne :/
-
Bossp
addikt
Itt si felteszem a kérdést hátha valakinek van ötlete. x470 Gaming 7 lap 2700 X proci. OC AMD CBS P-state-ek belőve. az órajelek változnak. érdekes hogy a 3 stateből 2-őt hazsnál a 2200-at ez az auto p2 és nyílván a p0-át (és néha 2200-ről leugrik 2100-ra azt nem tudom milyen statet nincs bállítva). C&Q enabled. A freki mocorog rendesen a feszkó viszotn stabilan beállított érték. Ez az LLC miatt lehet? (Turbora állítva) vagy van valami ötlet? Asrock x370 Gaming X+ Ryzen 1700-el simán ment.
-
Bossp
addikt
válasz
FuRiONight #29977 üzenetére
Az elemet is vedd ki és tedd vissza
. Sot errol bootnal is tudsz pendriverol biost rakni kep nelkul. Azt is siman kiprobalnam
-
Bossp
addikt
válasz
FuRiONight #29967 üzenetére
A te lapod QVL listájábna tényleg nicns benne az a típus az enyémben igen... de ettől függetlenül indulnia kellene csak amx alapból nem megy az xmp profil agy nem ismeri fel kicsit állítgatni kell... de alapból 2133 Mhz-en kelleen bootolnia és mennie... Vagy hibás a ram vagy mással van gond és nem a topicban voltak hülyék
-
Bossp
addikt
válasz
FuRiONight #29963 üzenetére
Miket próbáltál állítani?
-
Bossp
addikt
válasz
FuRiONight #29958 üzenetére
Szerintem ez csak annyi hogy bütykölés nélkül megy az XMP profile for sure... de nem hinném hogy az X nélküli szarul menne... Milyen lapba tetted? Mennyit butykoltel vele?
-
Bossp
addikt
válasz
FuRiONight #29956 üzenetére
Minden ram kompatibilis vele... Ezt nem is értem hogy érted
a kérdés hogy van e egyeltalán difi a kettő között azon kívül hogy rávartak egy AMD kompatibilis plecsnit.
-
Bossp
addikt
válasz
Pro!Petya #29950 üzenetére
G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZR
G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZRXés szerinted e között a kettő között érdembeli difi? Mindkettő B-die. Az Xes van AMD hez elvileg de a másikhoz olcsón hozzá tudok jutni.
-
Bossp
addikt
válasz
komi77 #29829 üzenetére
Ugyan így jártam az Asrock Gaming X+1700 komboval. Szinte barmit allitok instabil lesz. illetve RAM-ot tudom huzni de a rpocit csak nagyon kozel a gyarihoz. Nem tudtam megmondani hogy lap vagy proci de akkor ezek szerint a proci? másik lapban próbáltad húzni? vagy ha beraktal uj procit azt tudtad huzni a lapban rendesen?
-
Bossp
addikt
Szerintetek érdemes most ramot cserélni ezekre: https://gskill.com/en/product/f4-3200c14d-16gfx?
Vagy várjam meg a zen 2-őt? mert az van tervben. Illetve az x370-es alaplap mennyire lesz csere gyanús? -
Bossp
addikt
Ryzen Masterrel ha csak az órajelen állítok ugyan úgy fog viselkedni mint Biosban? Az lesz a max és a turbo automatikusan kikapcsol?
-
-
Bossp
addikt
válasz
nickedez89 #29666 üzenetére
Mindenki GPU-hoz méri a procid... Pedig közel sem
1050 Ti és egy 2080 Ti is hozhat ugyan annyi fps-t különböző felbontáson/grafikai beállításon... Én inkább Monitorhoz mérném a procit... Az a kérdés hogy mennyi fps-t akarsz... Nálam Rizsa 1700 pl BF V-ben nem hozta sehogy a fix 117 FPS-t ami a monitoromnak az ideális FPS. Pedig gondolom 720p-n minden lowon egy 1050 Ti is tudná
Ha 60 fps a célod biztos elég a proci
a GPU innentől meg grafikai beállítások kérdése!
-
Bossp
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #29641 üzenetére
alacsonyabb feszre és órajelre állítva is instabil. Bármi ami nem a gyári.
-
Bossp
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #29639 üzenetére
Alap feszen is ha állítok valamit pl 3400-re állítom az órajelet is ugyan azt produkálja. Procit amúgy sem láttam még fáradni
-
Bossp
addikt
Sziasztok.
Sok gondom volt mostanság az újabb játékokkal. Állandóan kifagytak már indulásnál. A GPU-ra gyanakodtam de sajna egyik forumtárs segítségével kiderült hogy a proci tuning instabil de olyan annyira hogy bármit állítok már instabil. Eddig pedig frankón ment 4 Ghz-en.
Szóval 99% hogy a lap valamelyik része adta meg magát. Ez ilyenkor garanciális hiba? (Mivel alap beállításokon stabil) vagy sem? sosem állítottam az ajánlott 1.425 fölé.
-
Bossp
addikt
Sziasztok!
A következő problémával küzdök mióta kijött a BF V. (más újabb játékoknál is előfordult) A játék indításánál főképp DX11 beállítással kék halál vagy fekete képernyő majd restart fogadott. csak játék indításnál.. Volt hogy a modem/routerem is kihalt teljesen. Sok mindenre gyanakodtam, első körben zöld driver majd windows aztán arra is hogy a kóros játékok okozzák a hibát. Volt win reinstall minden.
Mióta megvan a vízhűtésem 1,4V felett 4Ghz-el hazsnáltam a procit és minden ment frankón BF V-ig majd az új AC, Tomb Raider Monster Hunter is produkálta. Hosszas tesztelés után ma kiugrott a hiba. A Proci tuningnál kerestetik ráadásul nem az órajel hanem a feszültséggel van a bibi. 1,4 felett ezen játékok DX11-es indításánál kihal a windows (néha a router is lol...) ami azért vicces mert IBT és Prime rdy is volt a setup. Most 1.375V 3,8 Ghz mellett gyönyörűen megy. A legjobb teszt a BF V Dx11 az azonnal öli a gépet
. Ilyennel találkoztatok már valaki? Esetleg ötlet hogy vissza mehessek 4Ghz-re?
Biost akartam nézni a lapomhoz, korábban már láttam hogy van újabb de természetesen ma épp kihalt a seggszikla oldala
-
Bossp
addikt
válasz
Pro!Petya #29408 üzenetére
Még megprbálok töbet kihozni a 2666-osaimból jelenleg 2933-on pörög. Melyik mem tesztet ajánlod a legjobban? ha nem érem el a 3200-at lecserélem egy kis plusz pénzt megérhet
de akkor már olyat szeretnék ami elég lesz a Ryzen 2-höz is. Arra van tippetek ahhoz kb mi lesz az ajánlott?
-
Bossp
addikt
Ha a Ram hibázik akkor ugyan az van mint mikor a proci? (kimerevedő képerenyő resetig nem történik semmi)
-
-
Bossp
addikt
Sziasztok. Egy alap Ryzen gamer gépet raknék össze ismerős gyerekének. árakat nézve R 1600 vagy esetleg 1600X lenne bár hűtő miatt több mint valószínű a sima.
Alaplap és Ram ajánlatot kérnék egyenlőre 1*8 GB. Semmi extra nem kell de egy m.2-es slot nem árt ma már azt hiszem. Egyenlőre valszeg egy rx 570 vagy egy 1050 Ti megy majd bele vagy vagy 1060 580 amelyik lesz jobb árban.
Lap és Ramnál ár/érték lenne a főszempont minél olcsóbb de még frankó. -
Bossp
addikt
válasz
MaxxDamage #28580 üzenetére
Csak fentebb mintha azt próbáltad volna bizonygatni egy posztban hogy OC-val gyengébb mint defaulton. Azért a SP nem biztos hogy mérvadó sőt
-
Bossp
addikt
válasz
MaxxDamage #28576 üzenetére
Gyorsan nyomattam egy Timespy-t én is
hát azért van értelme a tuningnak Rizsán... 1700-al bőven odavertem CPU score-ban a 2700X-ednek. GS picit lett jobb MSI 1080 Ti gaming trio X-el.
-
Bossp
addikt
válasz
hokuszpk #28476 üzenetére
Adtam neki 3 óra R6 Siege terhelést
direkt lentebb vettem a grafikát hogy 70%-on is pörögjön
max 56 C és nincs fagyi ennél max Battlefield pörgeti jobban
. 10* lefutott a Cinebench is
. majd egy IBT-t is nyomok meglesem
de a +0,05 V-ot túlzásnak vélem hogy IBT ready legyen
-
Bossp
addikt
És te IBT-vel.játszol/dolgozol? 🤔
Hömérsékletek egyébként rendben vannak? Feszkó nem túp kevés úgy hogy 1,4-re van belőve? -
Bossp
addikt
Dede. Mi a baj vele? 10 eve ezzel csinalom ha ezzel stabil volt mindennel is stabil volt
-
Bossp
addikt
Hát ez lett a vége. 4 Ghz 1,4 V-al sikerült stabilizálnom. Bár az LLC elég laza 1,31 és 1,325 között ugrál stabilitás teszt közben
. a Tdie az masodpercek alatt ugrik fel és hül ki tuti az a jó? félnem kellene a 81 C vel? jelzem az csak egy pillanatra volt annyi amúgy stabil 73 ezt nem is tudom hova rakni. VRM akkor hideg xd Mit szűltok hozzá mehet igy 24/7 re?
-
Bossp
addikt
Sziasztok.
R7 1700-as gyári hűtőt most cseréltem játékvízre. Eddig @3,8 Ghz-en ment 1,25 V feszkóval. (Gyanúsan kevés emlékeim szerint 3,7-en is többet adtam.neki).Kicsit feljebb tornászám 4-4,1-re. Mekkora fesszel érdemes kezdeni a próbálkozást?
Friss bios mennyire szükséges tuning szempontból? -
Bossp
addikt
Most 1 hetig igen de amugy wqhd vagy u wqhd lesz jovoheten mar
az uwqhd csak 100Hz-es oda már elég lesz a Rizsa xd
-
Bossp
addikt
válasz
SECTORnooB #28185 üzenetére
Nekem 1080 Ti-al 80fölé nem tudtam felküzdeni de proci limit volt már egy kicsi :/. 1700@3,8 Ghz
-
Bossp
addikt
Tapasztaltatok már 70 de inkább 80% feletti kihasználtságot 8mag 16szálon játék közben? 6 és 4 magos Ryzeneknél sem megy ennyit? Ez miért csak intel kiváltság? 🤔
-
Bossp
addikt
Srácok. Ma toltam egy jó kis BF V-öt Rizsa 1700 @3,8 Ghz Ramok 2933Mhz-en. És szépen kimerevedett a kép. 70% proci használatot is láttam játék közben CPU limit is akad 1080 Ti mellett na de a fagyás miatt a procira gondolok mert ugye utána kikapcs aztán vissza és a proci kérdés nélkül beállt 3 Ghz-re
. Pedig mintha a gyári órajel is eleve 3,2 lenne. (Egyébként ilyen már létezik? Ha hibát észlel bios szinten fogja magát és ideiglenesen visszaállít? Egy reset után vissza állt 3,8-ra. Azért érdekes mert ezt a profilt elvileg bő intel burning + prime -al teszteltem anno meg a ramoknak is adtam bőven
ilyen kemény lenne a BF? Ötlet? Adjak még egy kis feszkót? A gyári hűtő már nem sokat tűr :p
-
Bossp
addikt
válasz
Marcikapap #27840 üzenetére
Mi volt a lapod hibája?
-
Bossp
addikt
válasz
Pro!Petya #27833 üzenetére
Szerintme a legmagasabb hő az ugyanúgy a proci igy a VRM valszeg elég hűvös ez már zárt ház 3 óra bánya után ház ventik vissza fogva. Úgy tudom 85-90 ig nem igen throtthlingol a rizsa... Akkor mi lehet? lehet hogy kevés a fesz és hibázott? :S
Egyébként játék közbeni ha kimerevedik a kép és kifagy a gép az CPU ugye? az lehet túlmelegedéstől vagy csak ha hibázik? Illetve van e arra esély hogy nagyobb hőmérsékleten nagyobb az esélye a procinak hogy azonos feszkón hibázzon?
-
Bossp
addikt
Sziasztok. Egy kis hőmérséklet kérdés. Hány C-nál throtthlingol a rizsa? 3.8 Ghz en pörög 1.25 V-on szabadidejében bányászgat de egyszer csak vissza esik az órajel 3 Ghz -re és úgy 1.15 V-ra. A fura hogy vissza sem áll resetig. Valamit kifelejtettem a biosban? Eleve h-h nem 3200 Mhz-re áll? Rizsa 1700 gyári hűtővel. R6 Siegenél gondolom még előbb melegszik az nagyon pörgeti a procit. Érdekes 70-nél nagyon fentebbe nem megy. Lehet nem is a proci hanem a vrm melegszik túl? Nem gagyi lapban hajtom Seggszikla x370 Gaming X. Táp zsír új Seasonic Platinum 750 w.
-
Bossp
addikt
Sziasztok srácok!
1700-ről érdemes lenne váltani 2700-re?
És kb mennyibe fájna ez nekem? -
Bossp
addikt
válasz
SECTORnooB #23962 üzenetére
Fx-nál is +100 volt nem? tuningnál meg +500
és ott még csiikszélességet sem váltottak
-
Bossp
addikt
ma váltottam Giganyetre létezik hogy az Intel Gigabit Lan nem biirná?
Router mai kábel gigabitres (régivel is ugyanannyit mérek) 280 Mbitnél feljebb nem ment. és ez a garantált alatt van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest