- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Predator2 #16090 üzenetére
az autocadet ( tippre: ez a melo resze es az igazi fo csapasiranya dolognak ) kb. 10 eve lattam utoljara, akkor még nemtudott tobbszalon dolgozni, ha ez az ujabb verziokban is igyvan, es nem akarsz matekolni a tuninggal, akkor megiscsak jobb valasztas lehet az 1600X
minden egyeb esetben az 1700 melle tennem a voksom, tobb mag/szal, nagyobb cache, hasonlo elerheto orajelek.+ ha nem tartasz igenyt az 1700 gyari hutojere, valami meltanyos osszegert megvasarolnam
-
Predator2
addikt
Hol érdemes most szerintetek Ryzen CPU-t venni?
1600x vagy 1700 lesz a kiszemelt.
Üdv
-
-
jovás
senior tag
Pöpec lett az összefoglaló
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Szia!
Munkára elsősorban több és jobb az R7 a + 2 mag végett, ugyan játékokban nem profitál még a +2 magból és talán néhány helyzetben még gyengébben is szerepel a kisebb órajel miatt,DE végtelenül egyszerűen és gyorsan 3.8-3.9Ghz-re is feltudod rántani mindkét processzort így az 1600x előnye már nem is létezik.Ha mostani gyártást fogsz ki bármelyikből könnyen meglehet a 4-4.1Ghz is -
ovics
aktív tag
válasz
ha tuningolod akkor ugyan ott lesz a vége kb mindnek. egyébként munkán kívül nem sok minden használja ki a sok szálat egyelőre, de lassan (most már azért tényleg) kezd a játékoknál is kelleni
minden esetre 1600x-et én nem vennék, vagy 1600 vagy 1700ban gondolkodj szerintem -
Predator2
addikt
Helló
Ár érték arányban szerintetek jobb vétel a AMD Ryzen 7 1700, mint az 1600x.
Viszont a specifikációk szerint az 1700 gyengébb:
• AMD Ryzen 5 1600X:
6 mag / 12 szál
Alap órajel: 3,6 GHz, Max turbó órajel: 4 GHz
L1 cache: 576KB, L2 cache: 3MB, L3 cache: 16MB
Gyári hűtő: Nem jár hozzá hűtő
TDP: 95W• AMD Ryzen 7 1700:
8 mag / 16 szál
Alap órajel: 3 GHz, Max turbó órajel: 3,7 GHz
L1 cache: 768KB, L2 cache: 4MB, L3 cache: 16MB
Gyári hűtő: Wraith Spire (LED)
TDP: 65WEl tudnátok nekem magyarázni, hogy akkor mégis miért érné meg nekem jobban az 1700-as?
Főként játékra, filmekre, irodai programok, autocad-re használnám a gépet. Harmadik féltől származó cpu hűtővel használnám a gépet: Alpenföhn Brocken 2
A valóságban mekkora veszteség az alacsonyabb órajel, és mekkora plusz a 8 mag 16 szál a 6mag 12 szállal szemben?
Renderelés, más egyéb erőforrás igényesebb dolog nem lenne.THX
-
martin66
senior tag
Felkerült az összefoglaló. Jó mazsolázást!
-
Szinyák
őstag
válasz
MaxxDamage #16082 üzenetére
Hát samsung .-nak samsung chip.-es de nem B.-die hanem D.-die a tiéd.
De ha jól üzemel akkor nincs baj
Most figyel (#16086) Xelo kolléga már a lényeget leírta
-
Xelo
addikt
válasz
MaxxDamage #16085 üzenetére
nem akarlak elszomorítani de a tiéd d-die nem b
de ha megfelelően működik a konfigban ne foglalkozz vele
-
-
Xelo
addikt
válasz
MaxxDamage #16082 üzenetére
az igazán jó az a samsung b-die, a többi kevésbé. ahogy Simi37 is írta ilyen chipek 3200-as cl14-es kitekben vannak illetve felette. ripjawsból 3600mhz cl16 b-die, alatta gyengébb chippel vannak szerelve.
-
-
Szinyák
őstag
válasz
wassabi11 #16077 üzenetére
Hello. Nézd meg thaiphoon burner az tuti ki írja . Freeware program ....
Thaiphoon Burner - Official Support Website
így kell kinéznie képen a lényeg ami neked kell ....
-
-
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #16076 üzenetére
G.Skill Trindent Z F4-2800C15D-8GTZB én ennél nem találom hogy milyen chipes, tudna benne valaki segíteni?
-
sutyi^
senior tag
válasz
bomlaszgeri #16064 üzenetére
Friss Windows telepítést ajánlanék meg mellé a friss chipset drivereket.
-
ReFleXx
addikt
-
salaud
aktív tag
válasz
Jester01 #16025 üzenetére
Memory Device
Array Handle: 0x000C
Error Information Handle: 0x0014
Total Width: 64 bits
Data Width: 64 bits
Size: 8192 MB
Form Factor: DIMM
Set: None
Locator: DIMM 1
Bank Locator: CHANNEL A
Type: DDR4
Type Detail: Synchronous Unbuffered (Unregistered)
Speed: 2400 MT/s
Manufacturer: Unknown
Serial Number: 0203E144
Asset Tag: Not Specified
Part Number: TEAMGROUP-UD4-2133
Rank: 1
Configured Clock Speed: 1200 MT/s
Minimum Voltage: 1.2 V
Maximum Voltage: 1.2 V
Configured Voltage: 1.2 VVagy nem.
-
bomlaszgeri
újonc
válasz
Walter_White #16070 üzenetére
Igazából már úgy is próbáltam és külön-külön, mindkét modul esetében jelentkeztek a problémák.
-
varmi2
nagyúr
válasz
bomlaszgeri #16069 üzenetére
Kingston HyperX KHX2400C15D4/4G ilyen, csak a kitt változata
-
Walter_White
senior tag
válasz
bomlaszgeri #16069 üzenetére
majd jött a prime95 és az aida, melyek elindítása után szinte azonnal jött a fagyás.
2x8-as kit gondolom.
Vedd ki az egyiket és nézd meg úgy hogy jelentkezik-e a fagyás, ha nem, akkor vedd ki, és tedd be a 2.-at, ha ott előjön, akkor a ram vissza gariba. De ha esetleg 14 napon belül vagy, akkor ne várj hosszú napokat, heteket a szervízre, hanem beviszed, és annyit mondasz: el szeretnél állni a vásárlástól. Fagyásról, kékhalálról nem mondasz semmit, mert a végén ha olyan a szervizes, lehet megtagadja az elállást, és beveszi tesztre... -
bomlaszgeri
újonc
válasz
Walter_White #16068 üzenetére
Igen, sajnos úgy is ezt produkálja.
(#16066) varmi2 Milyen lett helyette, ha szabad érdeklődnöm?
-
Walter_White
senior tag
válasz
Szia! Teljesen alapon is?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Barátom rossz hírem van. Nekem b350 Gaming 3-as lapom van, tehát nem az, mint neked, de ugyan úgy gigabyte. És pont ugyan olyan ramom volt, mint neked, csak a 2*4Gb verzióban, és pont ugyan ezt produkálta, bármit csináltam, bármilyen bios jött. Lecseréltem a ramokat, azóta stabil.
-
bomlaszgeri
újonc
Üdv!
Végre én is rendelkezem egy Ryzen builddel, de sajnos random fagyásokba, esetenként kékhalálba futok. Először ramra gondoltam így lefuttattam egy memtestet miszerint nincs gond, majd jött a prime95 és az aida, melyek elindítása után szinte azonnal jött a fagyás. Ezt követően próbálkoztam régebbi biossal is, de nem segített. Fogalmam sincs, hogy mitévő legyek, remélem tudtok segíteni.
A gép adatai:
Gigabyte AX370 Gaming K5
Ryzen 5 1600X
Corsair Vengeance LPX 3000mhz 16gb
Corsair MP500 120gb és 2x1tb WD Blue
ideiglenesen egy Geforce GT640 (pénteken kerülne bele egy GTX 1080)
és mindezt egy Seasonic Focus Plus Gold 550W látja el. -
wassabi11
senior tag
Ha a QVL listában benne van az pl G.Skill ripjaw-ot támogatja a 16, gigást akkor a kisebb tesot is fogja? azonos mhz-en?
Esetleg valakinek ezzel a rammal vmi tapasztalak MSI Tomahawk lapban vagy bármelyik MSI lapban
ingston HyperX Predator 8GB (2x4GB) DDR4 3000MHz HX430C15PB3K2/8
-
törölt tag
válasz
Simi37 #16061 üzenetére
utólag ez is bevillant, de már nem tudtam szerkeszteni. a lényeg, hogy ebben a formában már nem rögzíthető a proci, szóval visszarakni nem lehet. ha nem megkövesedett pasztáról van szó, akkor a proci egyik sarkát szoktam tolni valamelyik irányba, így "forgatva" le lehet szedni, csak a lábakra nagyon kell vigyázni.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #16056 üzenetére
az kb. semmi, a cl15 -ot ugyse eszi meg, ugyan ha beirom, akkor ugytunik mintha, de ha megnezem windows alol barmelyik hardverrol infot szolgaltato szoftverrel, az osszes kettovel oszthato erteket ad vissza. ami ugye 16.
-
OutSider17
senior tag
válasz
turistakolbi #16053 üzenetére
Sajnos azok nem hiszem hogy menni fognak annyit!
De például az én HyperX-em nekem MSi lapban megy 3200-at, de nem sok különbség van a 2933mhz-hez képest!
És talán az enyém annyira nem is drága memória!Alternatíva ként.
-
válasz
turistakolbi #16048 üzenetére
Nekem is úgy ment/megy a 3400-as 3066-on , dogy gyári profilt belottem neki (Bios szerint D.O.C.P) és a frequencyt vissza vettem 3066-ra , ez felett nem is próbáltam. Mondom ez is elég. (jobb is mint a 2133)
MD
L -
turistakolbi
aktív tag
válasz
OutSider17 #16051 üzenetére
Szia.
Köszönöm. Ez nekem majdnem +20 Difi. Az általam linkelt 2 ram közül akkor nem menne 3200 onmivel azok csak c16 nem c14
brühüüü
Akkor marad az imádkozás, hogy kövi biossal jó lesz. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #16051 üzenetére
fontolgatom en is a corsair mellekvaganyra tereleset. vajon a 'B' jelzesu trident miben ter el ?
-
OutSider17
senior tag
válasz
-
XenHai
senior tag
válasz
Nekem prime x370 pro lapban F4-3200C15D-16GTZ van . Profillal megy 3200-on.
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
Szia, nálam ez megy 3200 Mhz-en CL14, 2 x 16 GB. Asus C6H lapban, 1700 mellett.
-
turistakolbi
aktív tag
Na gyerekek meguntam. MSI B350 Tomahawk ryzen 7 1700 társaságába
Van 2x8gb https://ipon.hu/webshop/product/corsair_16gb_vengeance_lpx_ddr4_3200mhz_cl16_kit_cmk16gx4m2b3200c16r/1271768 Az alaplapommal MSI tomahawk B350 az istennek sem tudom 3200 on járatni. A legjobb amin megy, az CL 14 2666mghz.
, május végén vettem őket. Cole86 Úriembertől. Hozzá szóló garanciával. Akit érdekel 45 ért, eladó.
A kérdésem a következő!
Tudom, hogy a ryzen a G-skill-t szereti. Na de melyiket.?!?!A mellékelt 2 ram közül, melyik megy 100% os valószínűséggel 3200on?
https://ipon.hu/webshop/product/g.skill_16gb_trident_z_ddr4_3200mhz_cl16_kit_f4_3200c16d_16gtzb/1548237
Vagy ez
https://ipon.hu/webshop/product/g.skill_16gb_ripjaws_v_ddr4_3200mhz_cl16_kit_f4_3200c16d_16gvk/1396840Kérlek mondjátok meg a frankót.
-
jeni
félisten
A gyártási dátumot a külső dobozán is feltüntetik? Esetleg már a gyártó ki is vonta őket a forgalomból? Ha mégsem akkor gondolom már a nsgyker és a boltosok lázasan kotorásznak a készletek közt.
-
Predator2
addikt
válasz
hokuszpk #16035 üzenetére
Mi a fő különbség a Ryzen 5 1600 és az 1600x között?
Hűtőm az maradt a régi konfigból: Alpenföhn Brocken 2 (kell hozzá másik lefogatót rendelnem)
Aki nem hardkor tuningos, annak gondolom felesleges a x370, vagy a kismértékű tuningot sem bírja egy B350?
G.Skillt-re milyen garanciális feltételek vonatkoznak. Eddig Corsair ramok voltak a gépemben, azok is jók voltak ráadásul élettartam gari volt rájuk, ha az is ajánlott akkor inkább azt venném.Milyen anomáliák fordulhatnak elő a Ryzennel?
-
nyulnyulu
senior tag
Vki használ hyperx predator ramokat?Átmenetileg kerültek hozzám,4x4gb 2400mhz cl 12 es,eddig corsair lpx 3000mhz használtam,ami 2933 ment,eddig semmi érdemleges különbséget nem vettem észre.
-
OutSider17
senior tag
válasz
Predator2 #16034 üzenetére
+1 A Ryzen 7 1700 mellett!
Mindenféle képpen X370-es lapot ajánlanék ha tuningolni szeretnél később! Ha nem akkor egyenlőre egy B350-es is megteszi szerintem!
Memóriából kimondottan a G.Skillt ajánlom, esetleg HyperX Fury-t! A lényeg hogy a kiszemelt lapnak szerepeljen a qvl listáján! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Predator2 #16034 üzenetére
ar/ertek aranyban szerintem a sima 1700 jobb, mint az 1600x.
kiveve persze, ha utobbibol valahogy kifogsz egy felrecimkezett 8magosat~10eft/mag mindketto, viszont az 1600X -hez nem adnak gyari hutot, azt magadnak kell megvenni, egy komolyabb coolert hozzaszamolva mar kozeliti az 1700 arat, amihez viszont van gyari huto, es ugyan az 1700 alaporajele kisebb, de van +2 magod, es azert a gyari hutovel eddig aki raprobalt, mindenkinek hozta 8 magon a 3600 -as orajelet.
-
Predator2
addikt
Helló
Új félkonfig vásárlását tervezem, a kiszemelet egy Ryzen 1600x
Hosszú évekre tervezek, best buy vételt keresek. A tapasztalatotokra volnék kíváncsi.Kérdéseim:
Ryzen szérián belül van jobb ár/érték arányú cpu az 1600x-nél?
Úgy értem, hogy mondjuk Ryzen 7-ből a legalsó szintű cpu-t jobb ár/érték arányú így inkább azt ajánlottabb megvenni még ha kicsivel drágább is, mint a csúcsot Ryzen 5-ből, vagy maradjak az 1600x-nél?Melyik alaplapot ajánljátok, illetve ehhez melyik ramkitet? 16Gb-ot szeretnék venni.
THX
-
SECTORnooB
addikt
8. generációs i3 akat nem fogja megverni, az órajel és az ipc előnye miatt, de a 2/4-es i3-asoknál sokkal jobb vételek az 1300x sok esetben felveszi a kisebb i5 ösökkel a versenyt.
-
bardati
tag
Az AM FM socketek között van teljesítmén külömbség? -úgy értem mint az Athlon / Semprom vagy a Pentium / Celeron esetében?
-
nyulnyulu
senior tag
cl12 es ramot használ vki?predator 2400mhz es,4x4gb
-
Lujo416
tag
Srácok
Tomahawk-nál 1v alatti értéket nem lehet adni? Se a soc-nál se a vcore-nál nem enged 1alá menni
Igy a soc-ot autora raktam de nem bízok benne mert hwinfo szerint (lehet mérései hiba) de 2v felett jelzett -
apa111
aktív tag
-
xavix13
őstag
Jelentem flottul megy a rendszer, bár sok időm nem volt még használni, meg ilyen benchmarkokkal sem nyúztam még. Ramok 2133-on indultak alapból, kicsit utána olvasva bekapcsoltam ezt a docp-t, be is állította magát 2933mhz-re eddig szépen fut, az alatt a kevés játék alatt amit próbáltam.
Ha arra adnám a fejem, mit kell állítani ahhoz hogy a procit tudjam húzni? Bár így is több mint sok az ereje perpill.Durva amúgy régi procihűtőmhöz képest ez a gyári is hangtalan, kb. a hdd a leghangosabb cucc most a gépben.
Van valami tipp esetleg hogy lehetne leszedni a régi phenom ll-t a hűtőjéről? Kb. összeolvadtak az évek során, nagyon feszegetni meg nem mertem, inkább elraktam úgy ahogy van.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #16008 üzenetére
1.1 -ig siman mehet, valamelyik msi forumban olvastam emberrol, aki 1.2 -t adott neki, de vizzel.
-
ddt500hu
veterán
válasz
MaxxDamage #16011 üzenetére
Szupi! Köszi!
-
-
OutSider17
senior tag
válasz
360xbox360 #16001 üzenetére
+1!
Szerelhetőség nagyon egyszerű.
Hőmérséklet nagyon jó főleg léghűtésez mérten!
Hangja pedig egyszerűen nincs!
Viszont figyelj arra hogy milyen magas a hűtő ha ilyet tervezel venni!!! -
Simi37
őstag
válasz
OutSider17 #16004 üzenetére
Igen, mert a prime és az ibt úgy terhel mint semmi más. Játékhoz nem hasonlítható, mert egészen másképp terhel. De ha mindenhol stabil ahol használod minek foglalkozol primemal és hasonlókkal?
-
ddt500hu
veterán
válasz
MaxxDamage #16005 üzenetére
Hali!
Alapból jár hozzá beépítő keret vagy nem is kell? Valahol olvastam, hogy az AM4-hez kell. -
válasz
360xbox360 #16001 üzenetére
Hangja nincs
Szerelhetőség pofon egyszerű
hőmérsékletek nagyon jók.
egyik Best Buy (szerintem) és megfelelő ár/érték arány.MD
L -
darkhorse
tag
A Thaiphoon Burner volt nem?
-
360xbox360
tag
OutSider17: Ha jol lattam vettel egy Brocken 3at, letudod irni a tapasztalaidat? Hang, hutesi teljesitmeny, szerelhetoseg, before-after homersekletek. Engem erdekelne, lehet masokat is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Iphone 12 Mini 64GB // Számla + Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch Series 10 45mm GPS, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest