- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Manus aki szombat éjjel már 2400G-t tesztelte élőben, most nyom élő tesztet delidelt 2400G-ről.
Nincs kedvem sokáig fennmaradni, de érdekelne mennyit tud hűteni pluszban így? -
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, szerintem a Mortar-nál most már szinte biztos, hogy bugos az LLC... A CPU Core Voltage (SVI2 TFN) ugyan úgy beesik 1.256V-re 1.3V beállított fesz mellett LLC1-en, mint LLC3 vagy LLC4-en..
-
-
BullKoxa
őstag
válasz
MaxxDamage #23091 üzenetére
jó slotban vannak?, rendesem bent vannak a ramok? próbáld meg felcserélni üket, vagy egyesével tesztelni. A Bios is lehet megbolondult nálad.
Akkor én nem is szólok . Kicsit furcsa helyzeted! én is olyan ramokat vettem volna lett volna ahonnét a gépet vettem. De ott nem árulnak G.Skill-t.
ui: Akkor én paszolok. A biost próbáltad már reszetelni, és újra betölteni a mentésedet?
-
-
BullKoxa
őstag
válasz
MaxxDamage #23082 üzenetére
Szia! Nekem ment 2 órát a memtest64 és jó volt ! Avx IBT Maximum 10kör - Stabil , Ryzen LinX - Stabil 10 kör , Pirme95 Small FFT - Stabil , Prime 95 Blend Néha stabil néha nem ! Ezért lennék kíváncsi hogy most a Memóriám nem jó-e . Új Bios , HyperX Savage 3000MHz@3133MHz jelenleg.
JanR : Ez most jónak számít ? 32K , High-ra tettem !
-
válasz
Pro!Petya #23088 üzenetére
Jahm, Flare-X listában a lapom nem szerepel, de a tiéd az igen ( X370 / B350
ROG CROSSHAIR VI HERO)... erről ennyit. Lutri az egész (számomra).
Még jó hogy van sok féle lap és sok féle RAM... régen 1-2 fajta volt max. és minden jó volt. A fene egye meg ezt a hatalmas kínálatot és azzal együtt az inkompatibilitást és a sok hulladékot !MD
L -
Pro!Petya
addikt
válasz
A Flare-X-re még panaszt nem láttam
, az alapot mindenhol hozzák, a tuning meg a biostól is függ mennyire friss. Nálam december óta ketyeg cl15 3466-on. (decemberi bios még, bootoltatni tudom 3600on de nem stabil igaz csak cl17 a max amire lazítottam ... elképzelhető h cl18-19 már menne de azt meg már nagyon lazának tartom)
overclock.neten az uj biossal viszi pár embernél már a 3600-ot is simán. -
OutSider17
senior tag
Szervusztok!
Van aki már feldobta az új biost a B350M Mortar Arctic lapra?Annyira jól megy a jelenlegi biossal hogy nem akarok kisérletezni vele egyenlőre.
-
válasz
MaxxDamage #23084 üzenetére
-
-
edari
őstag
válasz
Corsair! Az az igazi!
-
Én most futtattam egy tesztet ezzel a programmal (Tested Memory: Maximum) és 18 hibát láttam (jó pár percet futott) , majd vissza jöttem a szobába, már kép sem volt (nincs jel üzenet...)
BIOS-om a 3803 és most kilőttem "Auto" -ra a D.O.C.P. -ről és Frequency-t megadtam neki 2933MHz -t / 1.35v feszt (most így használom épp) és kezdem unni ezt a memóriás dolgot...de nagyon! Asszem veszek egy Flare-X KIT -et és ha azzal sem lesz jó full gyári értéken (3200MHz) akkor küldöm is vissza a memóriát és váltom le a lap+proci+ram párost....Stabil gépezet kell. Vicc az, hogy még mindig nem jó ez az egész...és a memória az oka. Ma is tapasztalom gép használat közben, hogy a gépem csak úgy megfagyott instant (aztán már ment közel fél napot probléma mentesen folyamatosan...) és a BIOS-ban full Defaulton van minden, akkor a CPU 1.5v fölött is kap feszültséget (na ez a vicc!)
Bocsi a panaszkodásért, de már betelt a....
MD
L -
wassabi11
senior tag
Emeltem a fesz 1.35-re a soc-ot be állítottam 1.1-re a ramot felhúztam 2933-ra 16-18-18-38-ra de nem jött ki több pont szám. mint 845.
-
BullKoxa
őstag
Memtest86-t futtatnék Dos-bol, de nem megy ! A pendrive volt fat32-n és NTFS-n. Bios írásnál nyomom az F11-t , ez jön be . ez egyiknél olyan mintha indulna de mégsem akkor is csak újra indítást írogat.
wassabi11 .Próbáld ki ezt a diagramot . bal felső : Cpu Fan1 step up time. 3
Cpu Fan1 step down time. 3 vagy 7JanR : hyperPI-t nem ismerem az is egy jó memória tesztelő, Dos alól?
-
wassabi11
senior tag
válasz
Beretvás #23060 üzenetére
Hát akkor lehet hogy le frissitem. De engem az zavar a legjobban hogy be állítok egy értéket hogy30-tól 50-ig pl ne tekerje össze vissza a ventit. PWM-re állítom a biosba és össze vissza tekeri a proci hűtőt... feltekeri 1400rpm.re majd vissza 1200-ra, ezzel lehetne vmit kezdeni?
-
hokuszpk
nagyúr
-
Beretvás
veterán
válasz
wassabi11 #23058 üzenetére
ugyan nem nekem szol, de ha 1,3 vcore felett hajtod most is a cpu-t akkor érdemes lehet, de ha alatta van a vcore akkor nem.. cnq megy, ramok mennek cpu oc megy, jobban mint elötte.. nekem ennyi elég volt..
PL: szeptemberi biossal a cpu nem indult 4,1ghz-n még 1,35 volton sem..
ezzel meg win is betölt még 1,312 vel is 4,1ghz-n.. sööt egy ideig még ibt sem dob el.. aztán merevre fagy..
-
Cyberbeni
addikt
Csatlakoztam én is a klubhoz egy 1700x, gigabyte ga-ab350-gaming, Patriot PV416G320C6K kombóval.
F6-os BIOS mellett pöccre futott az XMP profil.
Érdemes próbálgatni az újabb BIOS-okat?
-
apa111
aktív tag
válasz
Beretvás #23052 üzenetére
Ha még egyszer meg nézed az aida képét ezek a ramok 2133mhz xmp és cl 15 .Igy már ez is csoda,hogy 2933 cl 18 -al tudom járatni ,itt már nem lehet le faragni az időzítésből mert úgy nem indul ezen a frekin ,vagy vissza rakom 2666 ra úgy cl 16 jó ,2800-nál szintén cl 18 szóval ennyit tud ez a 2133 kingston ram ,de a gyerek nem panaszkodik rá
-
apa111
aktív tag
válasz
wassabi11 #23051 üzenetére
A vcore 1,416 v így megy rég óta de átlag 1,3v körül mozog mivel a kisebbik gyerek csak játszik ,face,meg böngészésre használja a gépet .A soc meg 1,116v a max amit elér a ramnak meg 1,37v van adva .Régebbi biossal még majd 900pontot is hozott multiban a cb15.Gtx 960 van mellette nagyon szépen ki hajtja.
Kisebbik gyereknek szuper ez a kis gép
-
wassabi11
senior tag
Te jó ég normális hogy az alaplapra 50 fokot ír ki? Nem sok egy picit?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
wassabi11 #23039 üzenetére
ott van a listaban egy 4Ghz-s eredmeny, ha az nem a tied, akkor ez egesz jo. mondjuk ahhoz kepest akkoris, ha az a sajatoddal keszult. de majd az 1400 -ast hajto kollegak megcafolnak
cine alatt siman birni fogja a huto, az igazi hutesteszt az az ibt max.
még mindig 1 rammodulod van ? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #23038 üzenetére
hm. nemigazan ertem, mit ertesz "buta kerdes" alatt ; inkabb kerdezz, minthogy tonkretedd azt a draga procit.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #23034 üzenetére
"mennyit tudnánk ezzel hozni pluszban?"
varjal mindjart kiszamolom, aszondja nalam emlekeimszerint indultunk valahonnan 1560 rol, most 1640 korul dob, az annyi mint kb. 5% ?
lehet nalad mar a lap magatol is jol lotte be, akkor semmit, viszont vigasztaljon, hogy minuszba nem fog menni tole a cine. ha a kovetkezo fokozaton sincs valtozas, akkor valoszinuleg nem is lesz, tedd vissza a 0.9V ( auto ? ) -ra. -
salaud
aktív tag
válasz
Tomi_Sci #22955 üzenetére
Igen, vagy ASRocK tuning és egyszerű cpu tuning de memórai alapon, vagy Pstate-es cpu tuning és memóraituning is. De mivel a cpu-t nem húzom, csak a memóriát, így nem izgat a dolog túlzottan. Ha PM-s memórai lenne, nem olcsó, az ASRocK tuning beállítás vinné azt is szvsz.
-
speedernet
aktív tag
-
miresz
veterán
A 4xx sorozatú lapok érkezéséről tudni már valamit? Mert a jelenlegi lapok silány felhozatala elszomorító.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Pakmara #23012 üzenetére
ezzel még nem sutsz meg semmit. Aida 64 csak bemelegitesnek, 20 perc, max felora eleg belole.
Ha nemfranko, ez hozza ki leghamarabb. Utana johet a prime, ibt, realbench, mittomen.
Az, hogy a cinebench stabil, kb. semmit nemjelent, arra ne alapozd, meroszamnak jo, de kb. ennyi. -
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #23027 üzenetére
Akkor ez az elsők közül való?
-
Chaser
legenda
volt már kérdés, válasz nem tudom jött-e, bios frissítés nélkül az apu-k elindulnak, vagy sksh? mostani készletes lapokon még egy darabig új bios biztos nem lesz, berendelnék egy 2200g-t, de ezért nem szeretnék cpu-t kuncsorogni, meg fizetni se pluszban bios frissítésért ha nem muszáj
-
cdl
senior tag
válasz
--Disztroj-- #23017 üzenetére
Igazad van, az előbb meg is rendeltem.
Ha kijön a frissítés, megnézzük milyen lett,aztán lehet gondolkodni. -
palfitom
félisten
válasz
--Disztroj-- #23017 üzenetére
"A végtelenségig lehetne várni mindenre mindig" - Így van. Az utóbbi időben mindig belengettek valami újat, amire aztán lehet(ett) várni hónapokat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
apa111
aktív tag
válasz
Pakmara #23012 üzenetére
Szia!
Még megpróbálhatod az időzítést is nagyobbra venni ,nálam is úgy mentek 3200mhz -n a ramok cl 18 pedig a D.O.C.P 3200 CL 16 írt,viszont én vissza raktam 3066 cl 14 -re.Nyisd meg Aidát nézd meg a ram mellé több féle időzítést is ír a gyártó.
Itt nálam is láthatod van lehetőség játszogatni az időzítéssel.A lapom nekem is Prime bár most nem használom ,tesztelek egy Asrock x370 killer sli lapot mennyivel jobb vagy rosszabb.
Üdv : Gábor
-
Pakmara
őstag
válasz
hokuszpk #23009 üzenetére
A DOCP biztos megemelte 1,35V-re, erre figyeltem. Okés, este otthon megnézem a SOC feszültéséget, hogy mennyin van. Azt a lap lőtte be egyébként, a RAM profilon kívül semmin nem állítottam.
Akkor SOC mehet fel 1,2V-ig a RAM 1,36-1,38V-ig? Ezzel ugye nem sütök meg semmit? (Tényleg nem értek hozzá) Aida64 mellett mivel érdemes még letesztelni? Prime95? (A ram kapott egyébkénét egy sima win 10 memtestet még alap beállításon /2133 Mhz/ lehet ezt is érdemes lenne 3200 Mhz-en is megpróbálni?)
-
Megrendeltem én is a ryzen 5 1600-ot. Csütörtökön meg is jön. Sajnos kénytelen voltam most, kúsznak felfele az árak...
Most még 54-ért elcsíptem, de valahol már 60 felett van...
-
edari
őstag
Tegnap volt némi szabadidőm, és gondoltam megnézem mennyiből tudom kihozni a 3,9ghz-et. P-state-be beállítottam a VID-et 1,3v-ra, offsetbe -0,025-majd llc-t a legfeszebbre állítottam. Ibt alatt 71-72 fok körül megállt a történet (very high 10 kör, maxon 5 kör),. Gondoltam megnézem mit tud kisebb feszen. VID 1,275, offset -0,31. Ibt alatt 74-75 fok. Ez hogy lehetséges? Kisebb feszen melegebb?
proc: 1600x
alaplap: asus x370 pro -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Pakmara #23008 üzenetére
szinte biztos, hogy a ram.
elsokorben nezd meg, hogy a ram feszt feltolta-e 1.35V -ra. nemelyik alaplap olykor elfelejti meglepni ezt.
ha feltolta, akkor adhatsz neki egy kis plusz kakaot, 1.37-1.38V még nem a vilag vege.
masodik korben nezd meg, mennyi a soc feszultsege, probald meg ovatosan emelni. ( ! ha 1.2V felett van, mint itt par hozzaszolassal elobb, akkor inkabb visszavenni. ) -
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az új Ryzen setup-ommal kapcsolatban. Elöljáróban annyit, hogy felhasználói szinten értek a PC-khez, uh lehet lesznek triviális kérdéseim.
Így néz ki a konfig:
CPU: Ryzen 1600 (default órajel)
Alaplap: Asus B350 Prime Plus (legfrissebb bios)
GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB (legfrissebb driver)
SSD: samsung evo 850 250 gb
RAM: F4-3200C16D-8GVKB - G.Skill (docp 3200 Mhz profil bekapcsolava)
Op: Win 10 Pro 64 bitFuttattam egy-két Aida64 stressz tesztet (trailer verzió) és 3-5 perc után meghalt a történet. Hibajelként egy hardverre hivatkozott, de semmi több. Hol tudom azt megnézni, hogy pontosan melyik összetevővel van baja? Lehet hogy a RAM mégsem bírja a 3200 Mhz-t?(hozzáteszem direk azért vettem ezt a kitet mert rajta van az alaplapi listán, és tesztelt 3200-n.) Milyen más tesztet érdemes futtatni, hogy kiderüljön mi a probléma? DOCP-on kívül van más beállítási lehetőség arra, hogy mégis menjen 3200 Mhz-n?
Köszi, Pakmara
-
Bossp
addikt
válasz
SECTORnooB #23001 üzenetére
De gondolom első pár hónapban ár/érték arányban fölé lő majd bőven gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest