- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
kaszas19 #24392 üzenetére
>mert én szívok egy Adata Su700-as SSD-vel.
>Az olvasási sebessége ok de az írásé már nem mindig vagy inkább néha jó nagyon változó.A 120GB ADATA SU700 a marketing anyagokban is sokkal kevesebb irást tud
(520Mb/s helyett csak max 320Mb/s van megadva rá és ez is csak ideális esetben)csak SU800 -as tesztet találtam, ott a 120GB és a 256GB között hatalmas különbségek vannak.
pl.: Sustained 128kB Sequential Write
- 132 ( 120Gb )
- 451.1 (256GB kiszerelés )
https://www.anandtech.com/bench/product/1957?vs=1958Másik gépben is meg tudod nézni ezt az SSD-t ? Nem biztos, hogy az alaplap a problémás.
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Aki Msi B350 Pc Mate lapot használ és használ ssd-t tudna valami véleményt mondani hogy mindig jó értékeket kap ssd sebesség tesztnél???
Csak azért kérdezem mert én szívok egy Adata Su700-as SSD-vel.
Az olvasási sebessége ok de az írásé már nem mindig vagy inkább néha jó nagyon változó. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Csorbi #24389 üzenetére
a kepeimhez meg a videoimhoz. es azert raid, mint mindenkinel.
egyreszt igy nagyobb az egyben elerheto terulet, masreszt ha beszarik egy diszk, ne ugorjon mar az osszes anyag, kib* hosszu ido eloszedni, osszemasolni ujra a mentesekbol. meg mondjuk a heten is joljott, hogy volt hova kidumpolnom egy pici ( 50GB meretu ) mysql adatbazist. -
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #24388 üzenetére
De menő volt , hogy sok van.
-
jeni
félisten
válasz
Beretvás #24382 üzenetére
nem mindenki tud leperkálni 3-4 TB HDD-re nagyobb összegeket és soknak ma is van elfekvőben 1 vagy 2 TB HDD-ik,arról nem is szólva az SSD és az ODD-k is ott vannak a képben.
én is emiatt vettem meg tavaly előtt a lapot,hogy minél több sata port legyen rajta,arról nem is szólva,hogy egy m.2 SSD elhelyezésénél még el vesz 2 sata-t a lapról.
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #24371 üzenetére
Mi más lenne, ez olyan alapon megy hogy: nem baj ha megdöglött a lovam de a szomszédé is dögöjjön meg..
-
-
pilu85
őstag
nekem meg volna egy olyan kérdésem, hogy egy foglalt m2 ssd itt x370es lapnál is inaktívvá tesz kettő sata portot,mint a z170es lapomnál??? köszönöm
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Nem fake, van alapja állítólag, de az 100 hogy intel lejárató kampány...ugye ők ugy adták ki a 8-ik gent hogy fél éve tudtak hogy sz*r, itt meg nem is ertesitették az AMD-t a drága kutatók hogy miket találtak állítólag. De egyik sem hasznalhato ki a nelkul hogy fizikailag hozzafernenek a gephez vagy rendszergazda joguk lenne.[link]
-
ReFleXx
addikt
válasz
azt itt hol volt? nem talaltam
eddig amit olvastam az alapjan intel altal szponzoralt lejarato kampanynak tippelik -
ReFleXx
addikt
[link]
vótmá? sulyos biztonsagi hibak az amd procikban -
pilu85
őstag
nekem meg volna egsy oylan kérdésem, hogy egy m2 ssd itt x370es lapnál is inaktívvá tesz kettő sata portot,mint a z170es lapomnál??? köszönöm
-
SECTORnooB
addikt
válasz
spanyoll #24366 üzenetére
Inkább erre nem reflektálnék hirtelen,noss ha nem szereti a processzor memória vezérlője a 2400mhz fölötti memória kiteket (amit teljes mértékben kizártnak tartok) akkor is elkell indulnia a szabvány szerinti 2133mhzn.Tehát ez megint kizárt dolog, főleg egy 1800X esetében, ezek válogatott golden csipek.
-
pilu85
őstag
ez igaz lehet vajon hogy nincs jóba a 2400nál nagyobb ramokkal???
nekem meg volna egsy oylan kérdésem, hogy egy m2 ssd itt z370es lapnál is inaktívvá tesz kettő sata portot??válaszokat előre is köszönöm -
spanyoll
addikt
válasz
SECTORnooB #24365 üzenetére
Ahova bevittük okosokhoz, ott azt mondták, hogy szerintük az lehet a probléma, hogy ez a proci elsőszériás és a 2400nál nagyobb jelen ketyegő ramokkal nincs jóban.
-
spanyoll
addikt
válasz
SECTORnooB #24363 üzenetére
Rx480, evga G3 650 táp, amd ryzen 7 1800x, MSI x370 alaplap.
A ramról fingom sincs, nem én gépem, másnak raktam össze, azt elfelejtettem felírni, mondván a ramnak csak nincs köze ahhoz, hogy még a bios se jön be.
Azon kívül ennyi. Gép összerakva és két probléma. USB portok halottak nagyrészt, kép nem jön se alaplapról se videókártyáról. Én a lapra gyanakszom, de majd kiderül mi a franc a nyűg. Én összeraktam, azzal nincs probléma, 20x lecsekkoltam , majd a szaki jól megszakérti mi a baj. -
spanyoll
addikt
Én vagyok a ludas.
Fogalmam sincs mi lehet a gáz amúgy, ha nem kompatibilitási baj akkor meg főleg nem.
Most beadtuk egy helyi szakihoz, hogy nézzen rá, oldja meg, stb, mert én kispista vagyok, hiába szerelek össze gépeket lassan 20 éve, de mindig csak magamnak csináltam és egyszerű kis valamiket, úgyhogy nem vagyok releváns szakember aki megoldja a problémát.
Azért majd beírom ide ha kiderült, hogy mi a gáz. -
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
SECTORnooB #24357 üzenetére
nem minden a320 lapba jó az a proci, itt van pl az asrock a320m-hdv, legfeljebb 65 wattos procikat támogat. sőt ennek a b350-es változata is max 65 wattos procikat támogat
ne vegyen ilyen alaplapokat senki! -
SP4C3
veterán
válasz
SECTORnooB #24357 üzenetére
Köszi az infót, átirányítom a tagot ide.
-
SECTORnooB
addikt
Na ilyet se hallottam még
Természetesen megeszi az 1800X-et, tévedés, hogy nem eszi,support listában meg egy nagyon nagy félre nyúlás következtében nem kerülhetett fel.Az első Ryzen tesztek sorra készültek az említett alaplappal, tehát az intolerancia teljesen kizárt, ott valami más a bibi.
Még a leg pitiánerebb, alpáribb, igénytelenebb A320-as alaplapban is használható és működőképes az 1800X -
SP4C3
veterán
Üdv, hajt a kíváncsiság...
Röviden: Egy fórumtag írta, hogy újonnan épített ryzen buildje nem post-ol, mint kiderítettem az alaplap (MSI x370) nem támogatja a procit (R7 1800X). Ellenben az X370 GAMING PRO CARBON-nal, ami viszont papíron megeszi a procit... A kérdésem, hogy előbbi alaplap miért nem támogatja..?
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #24350 üzenetére
Nekem is ezt kellene tennem, csak épp nem könnyű elpssszolni a ramokat. Majd a következö gépben lesz 16 giga.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sz4bolcs #24348 üzenetére
az a1 b1 megfelelo feltetelek eseten birja a 3200-at. a visszaverodes es a megfelelo lezaras miatt kell eloszor az a2-b2 slotot feltolteni.
4 modul a memoriavezerlore is nagyobb terhelest ró, szoval annak kell birnia, a hivatalos tablazatban nemveletlenul van megadva 4 modul eseten kisebb tamogatott freki.viszont volt mar, akinek ment 3200 -at a 4 modul.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Sz4bolcs #24349 üzenetére
Mindenki pénzből él és mindenkinek drága az ideje, ha megy 4x4 nativ frekin happy van, ha nem akkor kifizettél egy kitért X összeget de úgy megy mintha 5 ezret spóroltál volna, utánna ha úgyse megy akkor visszaküldöd lazába kiesnek azok a napok és még az idődet is bele kell feccölnöd. Kérdem én, megéri?
Ebben az évben azt lehet hallani, tovább drágulnak a memóriák, tehát később még elszomorítóbb árakon juthatsz hozzá majd. -
Sz4bolcs
senior tag
válasz
SECTORnooB #24347 üzenetére
Értem, ez egy nyomós érv a 2x8 mellett, bár az elállás joga azért tovább árnyalja a képet.
-
-
Sz4bolcs
senior tag
Költséghatékonyabb megoldás nem jut eszembe így, hogy már van egy 2x4-es kitem.
Am nekem az is bőven jó, ha 3066-on menne mind a négy 3200 helyett.
Nézegettem a táblázatot, többen is használják ezt a kombót, én is elégedett vagyok az lpx black 3200-as kittel, csak azt nem tudom, h. 4x4 is menne-e 3000 körüli frekin. -
Sz4bolcs
senior tag
Ha a 3200 mhz-n működő ram kit mellé beteszek egy ugyanolyan kitet, akkor az fog 3200-on működni, vagy A1B1 nem tud 3200-on járatni ramot?
-
Vartanus
őstag
válasz
SECTORnooB #24334 üzenetére
Én kizártnak tartom 14 nanón, hogy a 2 CCX mellé meg befér egy Vega IGP is.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Őőőő... be sem fér a kupak alá nem?
Vagy hova tennék az másfélszer annyi szilíciumot?
-
jeni
félisten
válasz
boccs én írtam el
Ryzen 7 2700X -
jeni
félisten
A Ryzen 7 2700G még nem jelent meg. Lehet valami előnye a GPU része valami Vega 10-el egyenértékű tudással bír ,szemben az integrált videó nélküli 1700(X) szemben? A megjelenési árát sejti valaki?
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
phoenix64 #24331 üzenetére
Szerintem kiindulásnak jó, menj szépen lépésenként lejjebb a fesszel, amíg nem dob hibát a szerkentyű!
Nekem 200 kör IBT max.-on volt a teszt, amin elhasalt 1 lépcsővel lejjebb.
Nem trottingol a proci?
Milyen meleg teszt alatt?
Nekem csak auto beállításnál csinált hasonlót! -
phoenix64
őstag
válasz
Lukitomi #24328 üzenetére
Dynamic vcoret atraktam +0.000V-ra igy 1.248V-on van a proci. Memoria X.M.P 1 be van 3200Mhz en, dram feszt 1.35V ra raktam manuál, a SOC feszt hagytam auton, de ahogy neztem 1.14V on van igy kb. 35p prime94 re volt időm , vegig rendben volt minden mag. Kiindulásnak ez jo lehet?
Szerk.: Annak ellenére is ugrált stress test alatt a freki 3599 es 3799 kozott, hogy minden ehhez kapcsolodo funkciot kikapcsoltam biosban. Ez mitol lehet?
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
pipo112 #24327 üzenetére
Nincs elcseszve semmi azon kívül, hogy az új bios-okkal, ami az újabb procikhoz készülnek, nem tudják kezelni még a progik, nekem is, amikor felraktam az újabb bios-t kevesebb értékek jöttek, pedig aidában jól mutatta a proci órajelét, viszont az asztali gadget csak a proci gyári órajelét mutatja 1500X és 1800X esetén is (hiába ment 4 ill. 3.8GHz-en), több mint valószínű, még nem teljesen ok az új bios vagy a kiolvasás!
Szerintem a memóriaolvasás, írás, másolás stb. nem romlott, mindösszesen az aida méréskor tuning esetén nem tudom mi okból, de az adott memória alapfrekijével számol!
Oszd el a névleges memóriaórajelet (amin szerinted vagy a bios szerint megy a memó) az alapórajellel és szorozd meg a kapott eredményeket ezzel az értékkel és megkapod a tényleges memória sebességeket! -
Lukitomi
aktív tag
válasz
phoenix64 #24326 üzenetére
Nekem az SOC fesz, ami egyébként a memóriához köthető, kereken 1V-on van, de nekem Asrock lapom van.
1.231V magfesz offszetelve, mivel ez fölött nem működik az 1500X-el a C'n'Q funkció.
+0.875V offszet. llc 2-vel, ram SOC fix. 1.0V-al llc 3-al ramfesz 1.365V.
A proci feszt a hw monitor oldalon mutatja a bios-ban. -
pipo112
őstag
válasz
hokuszpk #24306 üzenetére
nem tudom nagy találgatások vannak de senki nem tud semmit akár melyik fórumot nézem .
az biztos MSI nagyon elkurt valamit . A poén az hogy ha nem húzom a procit akkor az új bis-sal gyorsult a memory read write copy de amint a proci is oc-zva van meghülyül a ram oc és olyan downgread van olvasás írás másolásban hogy úgy néz ki mintha max 2400-on menne a ram
a legrosszabb meg az hogy nem bírsz vissza menni az előző bios ra
és se javítás egyenlőre vagy valami komunikáció hogy mi lett elb@szva -
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Szerintetek, ha 3,8 Ghz-re szeretném húzni stabilan a Ryzen 5 1500X-et, egy Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3 lapban, akkor milyen fesz körül próbálgassam? Illetve, ha X.M.P profile 1 be van lőve, így megy elv. stabilan a RAM 3200Mhz-et, akkor ettől függetlenül beállíthatom a RAM feszt is manuálisan 1.35V-ra?
Így néz ki a fesz szabályzás a biosomban. Neten,a hogy láttam, a középsőt auton hagyják általában. Ezt is érdemes manuálisan?
Köszi.
-
pitiless
senior tag
válasz
SECTORnooB #24316 üzenetére
Őszintén kicsit hiányoznak a 2000-es évek. Főleg az eleje. Meg az ABIT.
-
wassabi11
senior tag
válasz
Beretvás #24314 üzenetére
Én se tudtam hogyan kell tuningolni, amíg nem kap segítséget az a valaki addig nem is fog tudni 3 gombot nyomi a biosban. Nekem is nagyon sokat segítettek itt, és már én is tudok 3 gombot nyomni csak kellett egy kis segítség
Inkább te is segíts annak aki nem ért hozzá, ne legyél ellenszenves
Wohoho amúgy teljesen más win7 alatt tökéletesen megy a vas
végre win7!! Köszi Simi37!!
-
Beretvás
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #24312 üzenetére
Nekem is jelszó nélkül 18
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #24296 üzenetére
No, lemértem, csak, hogy hiteles is legyen: 17-18 másodperc a jelszó kérésig és ha beütöttem, onnan 1 másodpercen belül megkapom az asztalt
-
Maxidrake
csendes tag
Hali! Nagyon szuper lett ez az új proci, ryzen 7 1700x, egy hete használom teljesen stabil, 48 fok volt idáig a legnagyobb Assassin's creed origins alatt, 3.9 GHz - re boostolja magát.
Teljes konfig :
Ryzen 7 1700x proci
Asus Prime x370-a alaplap
Be Quiet Dark Rock 3 hűtő
Crucial 2x8 Gb 2400 MHz-es Ram
Chieftec 600 W táp.
Asus Rog Strix Gtx 1060 O6Gb -
törölt tag
válasz
bandika0626 #24303 üzenetére
Próbáltam, nem oldotta meg. De már mindegy kerülöm a témát, jó lesz a bios is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest