- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
vaakuum
addikt
válasz
NdrewSunix #26096 üzenetére
Akkor ha jól értem, a memória sebességében három tényező is kulcsszerepet játszik, és bármelyik lehet szűk keresztmetszet ahhoz, hogy ne tudjon nagyobb frekit vagy szűkebb időzítést a gép?
(proci memvezérlője, maga a modul, és a BIOS) Tehát ezekből bármelyik gyengébb, nincs érdemi memtuning a ryzenen? -
-
vaakuum
addikt
válasz
NdrewSunix #26055 üzenetére
Ezek után nagy bátran felraktam én is, most erről írok...
még működik -
Molyzsa
aktív tag
Valaki a ROG CROSSHAIR VI HERO laphoz kipróbálta-e már az új 6004-es BIOS-t?
(Update AGESA 1.0.0.2a).
Bár a jelenlegi 3502-essel sincs semmi bajom, csak furdal a kíváncsiság -
S_x96x_S
addikt
válasz
ScomComputer #26091 üzenetére
>Ezt miért ide írogatod,
mert itt kérdezték.
amúgy elnézést, néha nem tiszta az "off topic" határa ...
-
ScomComputer
veterán
válasz
S_x96x_S #26090 üzenetére
Ezt miért ide írogatod,van már neki saját topikja,tudom,hogy na meg én is szeretem de akkor is..
Ott meg tiszta üresség van.. -
S_x96x_S
addikt
válasz
wassabi11 #26087 üzenetére
>Az i5 8600k-val is van teszt? Én arra lennék kíváncsi.
megnézed a menüt - és ami benne van azokat össze tudod hasonlítani (legtöbbször) , ami nincs azt meg nem.
"CPU Product Benchmarks" - 2 kiválasztás -> "View comparison"Core i3 8350K vs Ryzen 7 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/2049?vs=2110Core i9-7980XE vs Ryzen 7 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/2021?vs=2110Core i7 7700K vs Ryzen 7 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/1826?vs=2110Core i5 7400 vs Ryzen 7 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/1833?vs=2110Core i3 7100 vs Ryzen 7 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/1889?vs=2110Pentium G4560 vs Ryzen 7 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/1885?vs=2110Core i7 7740X vs Ryzen 7 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/1907?vs=2110 -
turistakolbi
aktív tag
válasz
Create. #26086 üzenetére
A kinézetre annyira nem adok
De az áruk nagyon meggyőző volt 2017.05 hóban. ( és akkor csak a 7700K volt ellenfél) úgyhogy egy ryzen7 1700 MSI b350 tomahawk ba fektettem.
De most úgy tűnik. eladom a procit ~60 körül. és veszek egy 2700X et. és megpróbálom manual belőni 4300 körülre(persze várok még 1-2 hetet, hogy mengézzem a b350 es lapokkal hogy alakul a tuning)
De igen. Fogom kiveszem a régit, berakom az újat, és kész. <3 amdkorábban intelem volt
de azt is szerettem
-
válasz
turistakolbi #26085 üzenetére
Az az igazság, hogy nem gondoltam, hogy ennyit fog javulni az új ryzen, megvárni meg azért nem akartam, mert a régi i5 6600-as konfigot az olcsó h/b 3xx lapok előtt el kellett adnom amíg még nem 20-25k-ért tudtam volna, mert valljuk be az i3 8100 újonnan 30k és jobb teljesítményt nyújt mint a 6600. Akkor meg ki venné meg ahelyett.
Amúgy az am4-ben még az volt tetszetős, hogy olcsóbban voltak szebben kinéző alaplapok, mint intelnél.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Create. #26077 üzenetére
>Mondjuk most vettem i5 8400-at,
Az is jó vétel ,
ha az AnandTech-es összehasonltás érdekel:
* Core i5 8400 vs. Ryzen 5 2600
https://www.anandtech.com/bench/product/2024?vs=2113
* Core i5 8400 vs. Ryzen 5 2600X
https://www.anandtech.com/bench/product/2024?vs=2112
* Core i5 8400 vs. Ryzen 5 2700
https://www.anandtech.com/bench/product/2024?vs=2111
* Core i5 8400 vs. Ryzen 5 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/2024?vs=2110 -
válasz
SECTORnooB #26082 üzenetére
Max év vége körül mennék feljebb. Nyaralásra nem kell pénz, munka+levelező suli mellett úgy hogy minden péntekre szabit kell kivenni úgyse lesz idő😂
-
válasz
turistakolbi #26078 üzenetére
Ha tényleg ilyen teljesítményt tudnak, akkor én se i7-re fogok majd később fentebb lépni, bár ez biztos nem mostanában fog bekövetkezni, addig biztos lesz egy jópár teszt, meg az árak is lentebb mehetnek.
Varmi2: a 2600x is 6/12.
Én annak csak örülök, ha tényleg ilyen erős az új széria. Most i5 8400 azért lett, mert amire én használom ott jobb az intel. Ha amd lesz jobb akkor azt veszek majd😀 nekem aztán édes mind1 milyen gyártó cpu-ját használom, csak legyen stabil, jó ár értékkel azon a területen amire nekdm kell.
-
turistakolbi
aktív tag
-
A fentebb linkelt andanteches játék tesztek mennyire hihetőek? Mondjuk most vettem i5 8400-at, csak érdekes, hogy a 2600x a 8700k-t lenyomja.
-
turistakolbi
aktív tag
Na. Ryzen 7 2700X és társai. Ahogy néztem X370 lapokban is 1,3-1,4 v core mellett 4200 körül mozognak a frekik. Új lapokkal XFR 2 vel. megy 4300 körülre.
B350 lapos testet még nem találtam. De a javított késleltetés, sokat segített a játékok alatt elért fps-eknél.
Már csak el kell dönteni, hogy +35 ezer ráfizetéssel megéri-e +400 mghz/szálon (1,3v core 3800-> 4200) Sajna Bár láttam már teszteket, hogy bios manuális állítással 4400 on járatta a srác stabilan. 1,45vcore val. SZóóóóval. még nincs lefutva minden.
XFR 2 nagyon baráti. Konkrétan jobban megy a gép, ha alapon hagyod, mintha OC-zod. manualba -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #26070 üzenetére
csak az a threan nem onnan indult, hanem innen : #26045
"Más kérdés:
Az msi b350m mortar lapon próbálta valaki a január óta kiadott 2 újabb BIOS-t? okoznak valami galibát, vagy nyugodtan felrakható a legújabb, ha ryzen2 procit tervezek rakni a deszkába?"nezd vissza batran a #26055 -> #26049 -> #26048 -> #26045 vonalon.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #26055 üzenetére
orulok, hogy az 1600X frankon mukodik, de a kiindulo kerdes a 2xxx Ryzenre vonatkozott.
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
SECTORnooB #26054 üzenetére
Féláron viszem a játékvizet
-
Molyzsa
aktív tag
-
Cathulhu
addikt
-
Obliterátor
tag
Jól látom, hogy az új cpu tesztek szerint összes magon 4.3 Ghz az overclock vége? Pár helyen megemlítik a 4.4-et de túlfeszelve és nem stabilan. Javítsatok ki ha tévedek, pusztán a tuningpotenciál miatt kérdezem.
-
válasz
SECTORnooB #26060 üzenetére
Ja tényleg, valóban. Jó a memóriám, látszik.
-
varmi2
nagyúr
Mit szoltok ehez a laphoz: msi Ajánlott lap? Van itt valakinek?
-
SECTORnooB
addikt
PR topik: [link]
-
SECTORnooB
addikt
válasz
NdrewSunix #26058 üzenetére
napra pontosan majdnem 2 hete vettem tőle búcsút így nehéz, de ti összetudjátok majd hasonlítani az eredményeimmel.
-
válasz
NdrewSunix #26058 üzenetére
Már rég eladta az 1600-at😀 de már írta egy párszor😂
-
válasz
SECTORnooB #26057 üzenetére
Készíts akkor pár tesztet a mostanival és majd az újjal is, hadd lássuk összehasonlítva ténylegesen mekkora a különbség az 1600 és 2600 között. Erre én is nagyon kíváncsi vagyok!
-
SECTORnooB
addikt
válasz
wassabi11 #26056 üzenetére
Az lesz az első, én megnéztem az összes játszós tesztet és lehet meglepő, de én is csak játszom és az 1600 is untig elég volt mindenre látván az előrelépést nem képezi vita tárgyát, hogy mit választok 69 matyiért a 6/12 őt vagy 77 matyiért a 6/6-ot.Teszem hozzá, hogy a 69 matyi förszt déj bájeres ár, tehát "pillanatokon" bellül egy tizest fog kompenzálódni.
-
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #26054 üzenetére
Én még várok egy kicsit meg nézem miket hoz játék alatt, engem csak az érdekel
aztán jöhet a döntés. Beszámolót mindenképp kérünk !
-
-
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #26052 üzenetére
Lehet ebből nem lesz kékülés XD
Már youtuben is látni a teszteket érdekes hmm érdekes.
-
SECTORnooB
addikt
-
Lendova
őstag
A nagyobb oldalakon fent vannak 15:00-tól a gen2 tesztek.
Pld: Techpowerup
-
-
MaxxDamage
félisten
ROG Strix B350-F Gaming laphoz próbálta valaki a 4009 -es BIOS-t ?
MD
L -
vaakuum
addikt
Ok, köszönöm!
Más kérdés:
Az msi b350m mortar lapon próbálta valaki a január óta kiadott 2 újabb BIOS-t? okoznak valami galibát, vagy nyugodtan felrakható a legújabb, ha ryzen2 procit tervezek rakni a deszkába? -
vaakuum
addikt
A pár hsz-el lentebbi memtest64-el gyilkolom a moduljaimat, de felmerült bennem egy kérdés:
Ryzen mit szeret jobban? Az alacsony időzítést vagy a magasabb frekit? az xmp szerinti 16-18-18-36-al 3200-on letolta a 10 kör memtestet. egyesével csökkentve az értékeket, és minden csökkentés után 10 loop memtesttel most ott tartok, hogy 15-17-18-36, sajnos a második 18-as értéket nem tudom lentebb vinni, a 10-ik loopban elszállt. Viszont felmerült bennem, hogy nem-e inkább a nagyobb frekire kellene próbálkoznom, ha már úgyis ezzel töltöm az időmet, és inkább valami 3200 fölötti frekinél megkeresni, hogy hol stabil?
Melyikből profitál jobban a platform?Gondolom itt a memória tuningot maga a proci is befolyásolja, tehát bármit is optimalizálok ki ezen a proci-memória pároson, másik procival lehet nem működik stabilan ez az érték, (vagy akár ott meg többet is bírna...)
-
HSNet
aktív tag
válasz
nemadom-meg #26038 üzenetére
Ne aggódj, vagy az ASUS vagy az AMD számozása értelmetlen.
A 2017/05-ösben említett AGESA 1006 a 0805-ös BIOS óta (2017/06) megvan. A 4008-as verziónál említett AGESA 1002a alatt vagy a Ravenhez, vagy a Pinnacle-hez való frissítést értik (csak valamiért nincs neki külön sorszáma).
Bármilyen olyan lapban, amiben a Raven (2x00G) támogatott, biztos hogy 1006+ os AGESA van. -
nemadom-meg
csendes tag
válasz
dpalotas #26009 üzenetére
Hmm...
Ezt a Google fordította:
"...
Az AMD bejelentette Ryzen AGESA 1.0.0.6 frissítését: A memória órákat(!) akár a DDR4-4000-re is engedélyezi..."
Eredeti innen:
"...
AMD Announces Ryzen AGESA 1.0.0.6 Update: Enables Memory Clocks Up To DDR4-4000
by Patrick MacMillan on May 26, 2017 7:00 AM EST..."Ha jól okoskodok, akkor ez az 1006-os update, és ami az ASUS oldalán megtalálható, legújabb BIOS-ként, az az 1002a...
HA tényleg jól gondolom, akkor ezzel bizony nagyon el vannak maradva.. A fentebbi dátumot tekintve.Javítsatok ki, ha baromságot gondolok. Az "Update AGESA 1002a"-ra ezt dobta ki első találatra a Google. (Szintén PRIME X370-PRO + 2400G...)
-
HSNet
aktív tag
Tudom, hogy kicsit kilóg, de itt már van tapasztalat Ryzen ügyben, azért merek rákérdezni.
2700x-et tervezek venni, cl14/16 mennyire számít az 1xxx-eknél?
Freq 3000/3200 a cél. G.Skill Trident Z/Corsair Vengence/TeamGroup NightHawk van a shortlisten. Tridentből a 3200/16 és a 3000/14 is (utóbbinak elég szép felára van).Táblázatot/reviewkat megnéztem, az alapján a 3200 megy mindegyikkel, max kicsit noszogatni kell, QVL listán TeamGroup van csak rajta pont azonos kiszerelésben (alaplap ASUS Prime X470 Pro lesz várhatóan, ram 2x16GB).
-
hokuszpk
nagyúr
vh = very high fokozat. ha igazan kinozni akarod, akkor told fel maximumra.
-
vaakuum
addikt
Ryzen 1600 esetében mennyire létfontosságú a dual channel memória?
Kellene gép a gyereknek is, de lehet az egyik 8-as modult odaadnám neki, aztán mindketten lennénk single 8 gigával
Nagyon elborult ötlet? -
Tomi_Sci
őstag
Szerintem IntelBurnTest-re gondolhatott a kolléga.
-
Peace
nagyúr
válasz
MaxxDamage #26024 üzenetére
Ezt is leszedem.
-
vaakuum
addikt
válasz
Beretvás #26022 üzenetére
Ezek micsoda szoftverek, amiről itt beszélgettek?
Én is toltam memtestet a saját rendszeremen, de az 3 és fél óra volt, és nem igazán tudom, milyen teszt volt, mert gyakorlatilag azonnal indult.
De lehet rámennék a modulokra valami olyannal is, ami tényleg rendesen kihozza, ha gond van velük.Egyébként ha frekit bírja, de az időzítésekkel nincs barátságban, akkor érdemes lehet ryzen mellett az időzítéseken engedni? Mert akkor lehet, hogy frekiben még fentebb is próbálkozhatnék, ha már úgyis lazább az időzítés.
-
Peace
nagyúr
válasz
hokuszpk #26016 üzenetére
Rendes tőle, hogy ezt így 4 nap után adta elő.
Na sebaj. Memtest eredmény legalább megnyugtató. Ha a modulok nem hibásak, az már jó jel. Ha még egyszer megcsinálja, akkor visszaveszek frekiből. Nem halok bele, ha nem 3200-on megy, csak működjön. Így is 4 másodperc Far Cry 5-nek a játék betöltése és 25%-on megy a proci, úgyhogy elég komoly a masina.
-
chopin42
őstag
Őszintén, nem nagyon értem, minek biost frissíteni, ha a rendszer jól be van állítva, és stabil. Úgy általánosságban, no offense.
Nekem az x370 pro a 0805-el tökéletesen viszi a sokat szidott Corsair 3000 cl 15 hynix chipes ramokat dualban, 2933 cl 16 beállításokkal az első naptól, hiba nélkül. Ugye Ryzennél ezek a megadott értékek. Pedig az a bios nem mai gyerek... -
Márk
senior tag
válasz
dpalotas #26009 üzenetére
Én már nem merek új BIOS-t felrakni.... (szintén Asus Prime X370 Pro)
Corsair CMK16GK4M2B3600C18 ramjaim az "új" Biosokkal (AGESA 1.0.0.6a kód felettiek) nem voltak hajlandóak menni 3200 MHz-en, akármit is csináltam, "csak" 3000 MHz-en (SOC feszültség emelés, időzítés csökkentés, LLC használata).
Ráadásul elég alattomos is volt, mert főleg nem játékok alatt volt gond (kivéve a Need for Speed Payback virágbolti változata, mert az elég sűrűn kidobált az asztalra {legkésőbb fél óra után, de volt olyan, hogy a mentés betöltése közben már kidobott}, de azt hittem attól van, hogy virágbolti változat), hanem sima internetböngészés közben minden előzmény nélkül kékhalálozott. Ezért sokáig nem is gondoltam ram hibára, mert mondom az ki van zárva, hogy játékok alatt ne jelentkezne. Aztán kínomban már nem tudtam mire gondolni, memtest indít, és csak úgy dobálta ram hibákat kifele.
Most mérgemben visszaraktam a 0812-es BIOS-t, amelyik elvileg az utolsó, amelyikben az AGESA 1.0.0.6a kód van.
BIOS rollback után a ramot beállítottam 3200 MHz-re (16-18-18-18-38-2T, VDDCR SOC Voltage 1.1V, VDDCR SOC Load Line Calibration Level 1, VDDCR SOC Current Capability 120%).
Memtest futott 4 órán át hiba nélkül, majd másfél órát nyomtam a Need for Speed Paybacket, hiba egy szál se.
Úgyhogy egyelőre úgy tűnik, érdemes volt visszatenni a régi BIOS-t.
Azért még egy kicsit izgulok, de hogyha egy hét alatt nem buzizik a gép, akkor megoldottnak tekintem a ram mizériát, és én újabb BIOS-t a büdös életbe nem fogok felrakni (maximum procicsere esetén de azt még egyelőre nem tervezem, így 3,8 GHz-re húzva 1,3V feszültségen a Ryzen 5 1600-am mindenre bőven elég).
-
hokuszpk
nagyúr
pedig ez arra utal, hogy nem stabil a memoria tuning. legalabbis hideginditasnal nem tud felkapaszkodni arra a frekire. Ahogy eszrevettem, az msi lapom ilyenkor a subtimigeken probal valtoztatni, aztan vagy eltalalja vagy nem. Elvileg Soc es/vagy cld0_vddp fesz pici emelese segithet rajta.
-
MaxxDamage
félisten
Lehet az IMC rakoncátlankodik
Nekem hasonló volt 3200-on (ment-ment de voltak problémák) és új Bios fel lett rakva és azzal a 3200 már nem ment (se RipjawsV , sem Flare-X) és hagytam a fenébe. Aztán felvettem a kapcsolatot az alaplap gyártóval is és az IMC a végszó...a dologban.MD
L -
Peace
nagyúr
Hazaérek jó hangulatban, bekapcsolom gépet. 3 rövid sípolás majd kikapcsol.
Magától visszakapcsolt. Azt hittem default-ra állította BIOS-t, de semmi nem változott, RAM is maradt 3200-on. Gyorsan ráküldtem egy metest-et 1 órán át, lement szépen hiba nélkül. 3 rövid sípolás elvileg RAM hiba kellene, hogy legyen. De nem hibázott és 4 napig szépen ment a masina.....egyelőre érthetetlenül állok az eset előtt.
-
dpalotas
csendes tag
Új BIOS
PRIME X370-PRO BIOS 4008 -
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #26004 üzenetére
na majd most a 2600x el.
akkor meg engem esz meg a sárga irigység, nem mintha ez nem lenne elég mindenre is..
-
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #26002 üzenetére
nem rossz.
-
-
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #25995 üzenetére
kerek 1.3@4ghz?
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Formula-1
- Autós topik
- Fujifilm X
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest