Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Winnie The P
őstag
Vártam már, hogy az AMD valamivel végre előálljon. Amit eddig olvastam róla szerintem jónak tűnnek az új processzorok. Elgondolkodtató számomra ha beállnak az új AM4-es alaplapok és processzorok árai egy gépfejlesztés, mondjuk már lassan ideje is volna.
-
joysefke
veterán
A 9 fázis is tényleg nagyon szép, viszont ahogy az árakat nézem, egy inteles lap+proci kombónál nyerhet az ember akár 10k-t is a lapon, vagyis ennyivel drágább prociba fektethet! Az én inteles lapom 24k, és mehet bele akár egy i7-7700k is.
Najó, de te itt egy B350-es AMD lapot hasonlítasz egy B150-es intelhez. Az egyik egy tuning lap (B350), a másik meg ugye nem. Szvsz vagy egy 1x PCI-e 11x-os Z170/270-es lapot hasonlíts hozzá, vagy AMD-ből is menj le egy lépcsőfokot (tuningmentes lapok)...
-
hundai
aktív tag
<magánvélemény> Miért akarunk normális hűtő nélkül tuningolni egyáltalán? Egy alsókategóriás lapra nem fognak pakolni 8 fásist mert minek?Tuningra eddig se a 25 ezer forint körüli lapok voltak a jók, (ugye a 4 fázis meg a hűtetlen vrm aminben a 65 wattos procik tuning nélkül simán elvannak), és nem is az ilyen lapokba veszik a csúcsmodelleket, aki meg igen azt csak sajnálni tudom. Akármilyen platformon akarunk tuningolni, az alaplapok is 40+ban kezdődnek. Ez sosem volt olcsó és nem is lesz az valószínűleg </magánvélemény>
-
Kérdés, mennyit fog érni az unlocked-ség szuper hűtő nélkül? Szerintem alapon is eléggé ki vannak facsarva, mert igyekeztek valami nagyot alkotni Su néniék. Másfelől, ha meglátnék mondjuk 4-5 fázist egy jövendő A320-as AM4-es lapon, talán hánynék egyet. Viszont ha lenne hűtött VRM 6-8 fázissal, 25 körül, akkor bizony megfontolandó lenne szerintem azoknak, akik biztosan nem a 8/16-os gyönyöröket akarják kergetni!
Lehet, én vagyok elfogult, de nem hiszek abban, hogy szuperül lehet majd tuningolni őket iszonyat pézbeli ráfordítás nélkül, vagyis csak ezért nem éri meg egy B350 az A320 ellenében. Az már más tészta, ha csatik, szolgáltatások, egyebek is a B350 mellett szólnak.
-
HavocS
senior tag
Nem tudom csak én gondolom-e így, de a Gigabyte B350-es lapjai nagyon feature szegények
Giga fanként így könnyen lehet hogy életemben először Asrock lapom lesz. Gigánál 7+1 fázis, Asrocknál 9+2, M.2 1 db vs. 2, USB3.1 Giga B350-nél egyáltalán nincs, Asrocknál van A és C is, árban meg 94$ vs 99$.25 körül meg úgy néz ki csak A320 lesz, csak hát mi értelme ha minden Ryzen unlocked lesz és nem tudsz vele mit kezdeni. Úgy néz ki low-end megoldás a Ryzennél egyelőre nincs, gondolok itt olyanra mint egy H110 lap+G3900 összesen 26 ezerért. Aki ebben gondolkodik az jobban jár ha vár, vagy tényleg vesz egy ilyet, és max beledob egy i7-7600-at ha lemegy az ára.
-
HavocS
senior tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Érdekes, én 2013 óta azzal húzom az FX6300-at 3.5-ről 4.7-re amikor épp olyannal játszok ami igényli vagy renderelek, a büdös életben semmi bajom nem volt vele. Alapból meg amíg fórumozok, youtubeot nézek meg LoL-ozok, tök felesleges hogy 1.48V-on főjön, ezért nem is állítom be alapból BIOS-ban ennyire.

-
asrock am4 minisite
az 5gb lan érdekes.ja és azért lett a zenből ryzen, mert a zent nem tudták levédetni. megbíztak egy erre specializálódott céget azzal, hogy találjanak egy jól hangzó márkanevet, és ők hoztak egy csomót, köztük a 'horizon'-t is. innen jütt egyébként decemberi webcast nyitódiájáról a new horizon is. a horizon már megmozgatta a fantáziákat, főleg, miután az elejét lenyelték egy aposztróffal, így: 'rizon.
ez már kezdett jól kinézni, így elkezdtek vele játszani, és a hangzót a végéről kicserélték, mintha a zent beletoldották volna, így lett rizen. ehhez viszont volt egy hasonló szó az angolban, a risen, és ha így terjedt volna el a vásárlók között, az invalidálta volna a horizont és a zent is, ezért az i-t kicserélték y-ra, és készítettek egy csomag meg egy procitok mockupot vele. jól nézett ki rajta, ez lett a végleges. -
Sok kártya x8-as PCIe-t használ, illetve -ha jól tudom- minden esetben csak x4-es módot tud a második PCIe, vagyis elméletben lehetne baj SLI használata esetén; gyakorlatban viszont ehhez iszonyat kártyák kellenek.
Mi lesz a legolcsóbb AM4-es alaplap? Minden gyártó kínálata elérhető már? Eddig csak az ASRock-ét nézegettem, és ők elég drágának tűnnek. (Ettől függetlenül nálam csak ASUS vagy ASRock játszik.)
-
Szeszkazán
senior tag
Itt van a Ryzen Master bővebben.
-
Luskan
tag
Kiváncsi leszek, hogy az R3-asok mennyivel lesznek a 65 wattos TDP class alatt. Kicsi a házam, minél egyszerűbb hűtés kell majd rá.
-
Jöhetnének már a tesztek

-
darealkilla
aktív tag
-
Habugi
addikt
Létezik h általánosságban +100Mhz okán került kifejlesztésre? Most érted..

Tévedés jogát nyilván fenntartom, márcsak azért is mert hosszú ideje a postjaidba itt-ott belebotolva annyi shimán kijelenthető hogy bőven jobban belelátsz ezekbe a dolgokba mint pl jómagam, hova-tovább aktívabban is követed a hw világ változásait de nem látom értelmét miért pont akkor állnának elő a fixált TDP tényével, amikor perf/watt mutatóban sikerült (látszólag) a konkurencia alá mennük és 65 ill. 95W-os TDP-kről beszélünk. Számomra ez elég mindfuck lenne.

"Még mindig nem értem hogy következik a múltból a jövő."
Ez most valamiféle morbid tréfa akart lenni hogy bevigyél az erdőbe?

-
carl18
addikt
Szerintem a ryzen most jól megfogja majd a intel piacot, mert hát ha az I5 kap egy hyper treadingot akkor az i7 már is értelmét veszti, de ha az i7 megkapja a 6 magot akkor meg az intel magának add ellenfelet és a hedt platform 6800-6850K egyből értelmét veszti. Az amd meg kidobta ami van neki, nem kell tartogatnia magát,intel most dobta ki a kaby lake-t év végéig következő év elejéig nem dobna ki új platformot, egyetlen fegyverünk a zen ellen egyenlőre a árazás

-
Jack@l
veterán
Az XFR nem lépi át a TDP keretet. (legalábbis tudtommal)
Nem véletlen hogy +100 mhz-et rebesgettek rá a computerbase-en.Még mindig nem értem hoghy következik a múltból a jövő. Tök más platform, teljesen más felállás is a procik közt, itt nem egy gyárilag szénné hajtott 1000 darabos dark black editionról beszélnük +100 dollárért.
Ezekből sokat akarnak eladni. -
Vismajor01
addikt
En arra leszek kivancsi, hogy tesztek alapjan en melyiket valasszam.
Amit en hajtok az szarik ra hany szal van, kb csak az egy szalas teljesitmeny szamit (szar source motor).
Most egy fx 6300 van 4.6 ghzen, szoval ezt nem lesz nehez uberelni. Valszeg az r5 seria kozepet vagy aljat celozom meg
Vagy elhagyom a vorosoket es ha leesik az ara a skylake i5oknek akkor valtok arra![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
R5 1500 tényleg szuper ajánlat lehet, ha jobb az ár-érték aránya, mint az R5 1600X-nek! A számomra fontos játékokban számít a 12 szál, viszont nem tragédia a kicsivel alacsonyabb órajel. Ahogy több tesztben is megfigyeltem, sok alacsony órajelű szál esetén az fps stabilabb. Lehet, hogy egy 8 szálas proci nagyobb maximális fps-eket ad, de a minimum fps-ek a 12 szálas esetében jobbak lesznek, és ez a fontosabb!
Én az R5 1500-at az i7-7000 (non-k) ellenfelének tartom, viszont szerintem a legtöbb játékban ki fog kapni az Intel megoldásától; a kivételek viszont szerintem pont azok a játékok lehetnek, amik engem érdekelnének.

-
Habugi
addikt
"Ha nem tiltják, ki vesz majd nagyobb tdp-s procit + 100 dodóért?"
Ez rém gyenge érvelésnek..

Vishera 8320 kontra 9590 viszonya?!
125W vs 220W TDP papíron, volt idő amikor még több is volt köztük mint 100dodó, a gyakorlatban pedig annyi volt a difi, hogy a 8320nál kilőtted a TDP limitet adtál neki feszt és lett egy 9590-esed.
Bőven elegen vették a magasabb alapórajel és annak reményében is h CPB nélkül vállalhatóbb fesszel megy majd adott magasságban mert "talán válogatott chipek".
Az árrésekkel eddig szemlátomást az XFR (X) fényében operálnak, megfejelve a Vishera féle magasabb számozás egyenlő magasabb alapórajel/Turbo tényével.
Az XFR-ről elég keveset tudni de annyi meg lett szellőztetve hogy a hőmérséklet függvényében (is?) fog automatikusan/kézzel beállított keretek között (Ryzen Master?
)/ki tudja operálni, tovább Boostolni. Adja magát a kérdés, miért lenne így megoldva ha tiltva lenne a TDP átlépése?Azt pedig nem látom, hogy az önálló gondolatformálás képességének miként feltétele az mi van leírva hova és/vagy mi nincs.

-
-
Komplikato
veterán
Az X-es prociban tuti nincsen, mivel volt hír valami elmebetegről aki nitróval rekordot döntött valamelyik benchmarkban, azt hiszem 5.2Ghz-en ment az 1800X. Mondjuk szerintem folyékony nitrogénhez képest elég karcsú, de ha lenne benne TDP védelem, nem ment volna neki.
-
carl18
addikt
No gyerekek, már elő is lehet rendelni őket!
árak se rosszak szerintem,
[link] -
HavocS
senior tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Na ez zsír, épp gondolkodtam rajta hogy remélem lesz olyan OC SW mint az Overdrive az FX-ekhez.
-
válasz
darealkilla
üzenetére
Valamelyik infó nem tuti...Pedig pont ez a proci érdekelne majd.

-
Habugi
addikt
válasz
darealkilla
üzenetére
-
"A CPU-Z stabja sem kapott Ryzent...
A HWiNFO keszitoje sem." 
-
válasz
Szeszkazán
üzenetére
pofás. viszont tdp-s opciót nem látok rajta.
-
Habugi
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
-
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Várható volt, hogy akinek aktuális a proci+lap csere, az ráugrik...

Személy szerint engem az 1500/600X érdekel jobban.
-
Szeszkazán
senior tag
Ryzem Master, aka Wattman for Ryen.
-
HSM
félisten
válasz
Szeszkazán
üzenetére
A látott teljesítmény és az ár tekintetében ez kevéssé meglepő.

Reméljük, hogy a lapok a kezdeti BIOS-okkal is használhatóak lesznek. -
Szeszkazán
senior tag
Hát az amazonon már veszik rendesen

-
törölt tag

-
Oliverda
félisten
-
bil
tag
Attol, hogy hivatalosan 2400-as ramot tamogat a ryzen, erdemes nagyobb frekiju ram-okat venni a kesobbi procik (zen+, zen2) miatt?
-
Jacek
veterán
Itt svédben kisker webshop alaplap árak. Afa majd azonos 25% és 32.5-el kell szorozni.
itt -
Nocsak mit találtam, ment is a kedvencekbe.

Nekem a +100MHz XFR nem tiszta, lehet rosszul emlékszem, de mintha arról lett volna szó, hogy a hőfok, és a TDP keret függvényében adagolja magának a feszt a proci, így akár jelentősen nőhet az órajel.
Ha ez a +100MHz az, akkor értelmesebb X nélküli procit venni, és manuálisan állítgatni..
Vagy eltévedtem valahol útközben?
-
joysefke
veterán
Alaplap árak:
link -
-
Oliverda
félisten
-
tkesy
őstag
Arra én is kíváncsi vagyok, mert a Giga-nal a következő órajelek vannak a támogatási listában:
2133, 2400, 2666, 2933, 3200 (ezek gyanúsan a 133 egész számú többszörösei, ami viszont a 1st gen core i7/5/3-ra hajaz, ahol szintén 133 MHz-es volt a BCLK) ellenben így a 3400 nem annyira illik bele a képbe... max downgrade-elve...
-
-
darkhorse
tag
Nagyon várós, úgy néz ki ezt most tényleg jól összerakta az AMD!

-
törölt tag
Varjuk a teszteket, lapokat

-
Cseneles
őstag
Kiváncsian várom a fejleményeket, addig megülök a jó kis FX-en
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
carl18
addikt
ryzen unboxing
[link] -
olle
senior tag
Sziasztok.
Kiknek lehet jó ez a CPU? Most egy 6600K t nyúzok casual gamingel. Meg vagyok vele elégedve. Amíg nem próbálom a játékmenetemet rögzíteni illetve kilőni a hálóra mert akkor megfekszik.
-
hundai
aktív tag
Előree
nagyon várom már a teszteket ! Remélem lesz PH! teszt is 
-
tkesy
őstag
Most nézem, hogy a Giga AX370-es lapokon intel hálózati vezérlő van...

Mondjuk az már kevésbé vicces, hogy a 3000-es Ripjaws V nem igazán támogatott (tesztelt), és egyébként is visszaskálázza a 3000-es rammokat 2933-ra a rendszer, valamint a 2800-as rammokat is csak 2666-on tesztelték csak...

-
joysefke
veterán
Oké, beszállok a versenybe: Itt az első értelmes hozzászólás:
Van arról a találgatásokon felül valami kézzelfoghatóbb infó, hogy a megadott TDP keretek (különösen a kis procik 65W-os kerete) túlléphető-e?
J.
-
Oliverda
félisten
AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) topik
(alias Summit Ridge)Piaci start és tesztek: március 2.
- AM4 tokozás (új hűtőfelfogatás!)
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- Tizenhat, tizenkét, vagy nyolc szál
- DDR4-2400 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Specifikációk a teljesség igénye nélkül:
- Socket AM4 tokozás (a korábbi hűtőkkel nem kompatibilis!!)
- 14 nm LPP FinFET gyártástechnológia
- natív nyolcmagos kialakítás
- SMT, azaz minden mag két szálon képes dolgozni
- magonként saját külön 32 kB-os L1D, 64 kB L1I és 512 kB L2 cache, valamint két 8MB-os L3 (8 és 6 magnál!) cache mely az összes mag közötti adatcsere gyorsítására hivatott
- SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1/4.2, AES, AVX, AVX2, FMA3, AES, SHA utasításkészletek támogatása
- kétcsatornás integrált memóriavezérlő (IMC) - hivatalosan max. DDR4-2400 támogatás
- továbbfejlesztett turbó (Precision Boost és XFR)
A szilíciumlapka fotója:
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- OLED TV topic
- E-roller topik
- PlayStation 5
- Veszélyben vannak az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Diablo IV
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- (Cini) Minis Forum mini PC Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M 16 GB RAM 512B SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Giga fanként így könnyen lehet hogy életemben először Asrock lapom lesz. Gigánál 7+1 fázis, Asrocknál 9+2, M.2 1 db vs. 2, USB3.1 Giga B350-nél egyáltalán nincs, Asrocknál van A és C is, árban meg 94$ vs 99$.
1700X tunik a sweet spot-nak.

X370 esetében világos, hogy semmit nem fog limitálni, szóval igen, tökre felesleges aggódni!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)