Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
apa111
aktív tag
válasz SECTORnooB #3908 üzenetére
Szia. R7+1060 tapasztalatom van nem gond neki ez a kártya .Teszt erelyéig Full hd ,Batlefield 1 120-140fps,Doom 100-210fps,gta5 54-58fps között ugrál átlagot nem tudok mondani ezeknél Multi játék csak Left4Dead 2 játszom 4k 60fps minden játéknál minden maxra állitva,ja még Faycry primal be épitett bencmark,az átlagra 71fps írt,persze van egy kis kártya oc .Ha kell még infó kérdezz.Szóval a RIZSÁT nem fogod meg bánni na és persze a JÁTÉK felett is van élet a gépen amit játékos könyedséggel veszi az akadályt a RIZSA hála a sok mag+szálnak
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz SECTORnooB #3908 üzenetére
Nekem tomahawk lesz, ma hozom el, kérdés h a többi cucc mikor jön a héten. Mondjuk arcticos lesz mert éppen olcsóbb volt, meg olyan 3200mhz-es ramot vettem, ami ilyen rgb ledes cucc-ú corsair (első dolgom lesz lekapcsolni a fényeket az alaplapon és a memórián is, a házam eleve zárt és nincs plexije sehol ), elviekben 2933mhz-en megy biztosan a tomahawk lapban, a qvl listán nem láttam, de csak 38ezer volt a 16gb, amúgy 52be fáj egy ilyen ram, csak gondolom az ipon rendszere éppen nem stimmelt 100%-osan, mert pl. anno 32 helyett így vettem 18ért 1TB-os beépített wifis külső hdd-t is. Az árgrafikonjuk pedig egyáltalán nem mutatja, hogy aznap annyiért ment volna.
-
-Solt-
veterán
-
HSM
félisten
válasz SECTORnooB #4111 üzenetére
Nekem sem low-on volt gondom a 4690K+290-es párossal, hanem max grafikán.... jópár helyen 50 magasságára is le tudott esni az FPS, CPU-limittel DX11 módban. Eggyel kisebb grafikán már nagyjából jó volt. Nem a felsorolt pályákon volt gondom, hanem pl. Siege of Shanghai miután leomlott az épület, vagy Hainan a nagyobb részeken.
A borzalmas dolgokról szvsz nem a 390X tehetett, nálam borzalmas dolgok nem voltak, de jobb szeretem 100 körül az FPS-t, mint 50-en szélsőséges helyzetekben is. Most a régi hatmagosomon is szépen megy a 290X-el, max grafikán.
Egyébként Mantle alatt is sokat javult a játék, ott már max grafikán is használható maradt a 4690K, bár azért elviseltem volna tőle még kis tempót. -
HSM
félisten
válasz SECTORnooB #4113 üzenetére
Jó, de egy GTX960-on 2GB rammal alapból felejtős a maxgrafika, talán High-on tud normális FPS-t... Ott persze, hogy nem érezted kevésnek a procit... Az nagyon nem R9 290/RX480 szint, amiről szó volt....
A másik pedig, ami nagyon érdekes: [link]
Én ezért sem szeretem elspórolni a processzort a VGA alól.... Jó az, ha van tartalék a prociban, és akkor sem tojja össze magát, ha hirtelen picit többet kell számolnia, mint általában....(#4114) SECTORnooB: Ilyen eddig is volt: [link]. Árban is pont ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz SECTORnooB #4216 üzenetére
FAIL.
Nem erről van szó. Arról van szó, hogy maga a processzor erre van HITELESÍTVE. Azaz, erre vállalják gyárilag, hogy tudja. Ami efölött van, az TUNING, tudod, saját felelősségre, senki nem garantálja, stb. Persze, hogy gyorsul, 4Ghz-es ramokkal még gyorsabb lenne, nitrogénnel hűtve 5Ghz-en. Csaképpen azt a tuningot már nem bírja kb. semmi. Pedig még gyorsabb lenne vagy 20%-al.Azért nem így adták ki gyárilag, mert ebbe a csipbe most ennyit sikerült jó kihozatallal, stabilan, a megadott TDP-ből kihozni. Ha majd jön ki új, továbbfejlesztett revízió, ott lehet magasabbra lesz gyárilag emelve a limit, vállalás. Most ennyi. Látod, sok csip van, ami megfelelő ramokkal tudja a 3200-at némi varázslás után, de erre már senki nem vállal garanciát, ha szerencséd van, és ügyesen belőtted, megfelelő komponensekkel, akkor menni fog így is.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz SECTORnooB #4289 üzenetére
A tiéd 30%-kal magasabb órajelen ment, mint a 7500. persze, hogy sokkal-sokkal gyengébb.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
ggbuffon1897
őstag
válasz SECTORnooB #4347 üzenetére
sőt még egy g4560 is 17k-ért..
-
Zeratul
addikt
válasz SECTORnooB #4352 üzenetére
I7 árából veszel egy R7-t.
-
szente
addikt
válasz SECTORnooB #4358 üzenetére
Én úgy veszem észre, hogy attól függ mennyire jó proci az R5, hogy éppen melyik tesztet olvasod. Van ahol tényleg jól megy, de van ahol ugyan úgy csak a 8 magos FX-et hozza, mint a lenyel tesztben. Annyira nem mélyedtem bele, lehet hogy csak a lassú memória, vagy régi BIOS okozza ezekben a tesztekben a gyenge teljesítményt.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz SECTORnooB #4376 üzenetére
En biztos nem vennek ugyanazon az aron i5-ot de ez csak az en velemenyem. Nekem tobbet er a 12 szal mint a par FPS jatekokban.
Ha ugyanannyiert lehetne kapni uj 4770k-t akkor is azt valasztanam, pedig valoszinu az is par FPS-el a 7600k mogott van olyan jatekokban amik keves szalat hasznalnak. -
válasz SECTORnooB #4376 üzenetére
Szerintem vannak még ezzel így jó páran. Mert jelenleg tényleg nehéz a döntés. Persze, ha az embernek annyi pénze lenne, hogy tartson egy gépet munkára, meg egyet játékra, akkor nem lenne gond. De így azért valamelyik irányban engednünk kell.
Én már nagyon vártam, hogy megjelenjen, és azt hittem rögtön meg is veszem, de a platform körül kialakult körülmények miatt még ma sem vettem meg. Magamnak már kivárom a nyár közepei uborkaszezont.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz SECTORnooB #4476 üzenetére
Ó, van a piacon olyan Intel proci is ami van de minek, mégis van aki megveszi. Szóval ha legyártott akkor el lesz adva.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
apa111
aktív tag
válasz SECTORnooB #4532 üzenetére
Super
-
apa111
aktív tag
válasz SECTORnooB #4544 üzenetére
Köszi. úgy látom egyforma a kettö valoszinü akkor a játékoknál keresendö a hiba ,és akkor jövöbiztos a ryzen ,mert az ez utáni játékokat mostmár ugy irják meg,nekem ez jött le amire eddig is gondoltam a RYZEN tarolni fog egy jó fél éven belül minden fronton
-
apa111
aktív tag
válasz SECTORnooB #4544 üzenetére
Amugy nincs szégyenkezni valod 4,4 ghz egyszállas eredményben,majdnem utoléri a 7700k .
-
nkmedve
őstag
válasz SECTORnooB #4654 üzenetére
Megnézném ezt a listát memóriavásárlás előtt: [link]
A lap 2933 vagy 3200-on tudja járatni a RAM-okat, nincs 3000-es opció a BIOS-ban (mondjuk elhanyagolható különbség ha a 3000-es csak 2933-on megy). Nekem például 2800-as RAM-jaim vannak, de mivel a lap ezt a frekvenciát nem támogatja így csak 2666-on mennek (talán manuális időzítésekkel fel tudnám tornázni 2933-ra, de még nem próbáltam).
-
nkmedve
őstag
válasz SECTORnooB #4656 üzenetére
Erre nem tudnék biztos választ mondani, nekem HyperX Savage van, az gond nélkül megy 2666-on XMP-vel (legújabb stabil BIOS-t azért nem árt felrakni, a legelső verzióval voltak gondok), de magasabb frekvenciákkal vagy más memóriákkal nincs tapasztalatom.
-
Walter_White
senior tag
válasz SECTORnooB #4659 üzenetére
Össze van gyüjtve pár, én ezekből válogatnék mostmár.
m.prohardver.hu-n, hogy miért nem lehet megoldani a linkelést, vagy a bővitett szerkesztést ..
-
Walter_White
senior tag
válasz SECTORnooB #4661 üzenetére
Tudom.... én majdnem sirvafakadtam, mikor iponon megláttam az árakat visszamenőleg, 23-25.000Ft - 16GB-ért, most meg már 40-45....
-
Tengo
aktív tag
válasz SECTORnooB #4672 üzenetére
Én most cseréltem a gaming 3 lapot gaming 5-re és mit ne mondjak, a drágább sokkal jobban egyben van. Tuning terén is már most jobb mint amit a B350 volt, bios ég és föld, de ez változhat. Viszont a B350 tomahawk-ról csak jókat láttam eddig. Nagyon gyártófüggő a dolog. Egy jó B350 lapnak is jónak kell lennie.
Szóval nem egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
Szerintem inkább gyorsabb ramot vegyél hogyha biztosan tudod hogy menni fog legalább asszem 2933 MHz-en.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
varmi2
nagyúr
1db vgahoz elég a b lap.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Picco
addikt
X-es chipset csak par usb-t es sli tamogatast ad ha jol emlekszem, egy jol felszerelt b-s lappal es jobb rammal egyelire ugy tunik jobban jarsz. Ez ugye az igenyeidtol is fugg, szamomra egy 1220alc hangkari, usb type c es gomb-al mukodo cmosclear fobtos, nameg hutobordas m.2-es hutoborda is jo lenne, de lehet neked ezekre nincs szukseged. Nezz szet gondosan, olvass teszteket es ne siess, ugyis csak olcsobb lesz ahogy bovul a kinalat.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
BeZol
őstag
Nekem B350 Tomahawk Arctic van, és megy 3200MHz-en a ram. BCLK emelés viszont most vagy nincsen, vagy még nem engedélyezték, mert a legújabb bios-szal megint lett pár extra funkció és 2933-ról megy a 3200mhz is. 38ezer volt a lap, de másnak 30ezres van csak és ott is megy a 3200mhz, én biztos nem költenék 50+ezer Ft-os x370-es lapra, a többkártyás rendszerek egyébként is legtöbbször halottak játékok alatt, ill. az a pár extra finomhangolási lehetőség a tuning szempontjából biztos segít abban, hogy ne akadj el 3.9-4ghz-nél, hanem mehet a 4.1ghz is, de ehhez jó proci is kell és keményebb hűtés is, akkor pedig már nem csak alaplap felárat fizetsz...
3200mhz-es ramot vegyél b350-nel, és még ha nem is megy az elején úgy ahogy kéne, idővel tuti kikalapálják.Lefuttattam ezt a superposition-ös tesztet 2133mhz-es ramokkal és 3200mhz-en is, kb. semmi különbség. 8275 kontra 8303 pont, szóval itt nem hiába 99%-os a gpu kihasználtság, ill. ahol fps-beli gyengeség van a játékteszteknél, ott nincsen meg a 100%-os gpu terhelés, és azért annyi az annyi. Ez a teszt tökéletesen van optimalizálva.
Ha nem akartok lutrira menni, akkor nekem ez a lap van, és ezzel a memóriával megy a 3200Mhz a legújabb bios-szal, egyébként pedig 2933mhz-en ment, a proci pedig 1700X.
[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
válasz SECTORnooB #4678 üzenetére
Most lehet hogy hülyén fog hangzani amit mondok, de szerintem vedd azt a lapot amelyik jobban tetszik/szimpatikusabb neked. (és nem utolsósorban van rá zseton)
Én is az Asus Prime B350-Plus és az X370-Pro között vacilláltam, végül azért vettem X370-Pro lapot, mert az szebben néz ki.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
-Solt-
veterán
Szerintem: [link] + 16 GB ram, főleg ha legalább 2-3 évben gondolkozol... 8 GB manapság már egy VGA-n van...
www.smart-bus.hu
-
apa111
aktív tag
Elmondom én is a gondolat menetemet ahogy én goldoltam erre az ujdonságra.Szóval azért néztem ki az asus prime b-350 plus lapot/ A MÁRKÁTÓL FÜGGETLEN/ mert úgy gondoltam hogy kezdetnek bőven elég nem kellet csúcs lap már csak a kiforratlanság miatt is,egyelöre megis vagyok vele elégedve.De a késöbbiekben úgy gondolom kb egy fél múlva rendezödik ez a mindenféle probléma ki adják a következö revizios lapokat és még mindig tudok abból választani csúcs lapot ami több évre ki szolgál a Ryzennel.A régi lapot meg akár féláron tul adom vagy meghagyom egy kisebb RIZSÁNAK szóval igy gondoltam ezt mert azért bevallom egy ilyen proci mellé azért mégis jár egy csúcs lap hozzá ami teljessen ki aknázza a lehetöségeit.
-
BeZol
őstag
válasz SECTORnooB #4706 üzenetére
Ma reggel megnéztem játékban a különbséget a 2133mhz kontra 3200mhz-es ramokra, és tényleg van egy +10-15% fps. A gpu kihasználtságom 80-85%-ról 90-95%-ra ment fel azonos beállításokkal cs:go-ban, és csak a ramok órajelét változtattam meg.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz SECTORnooB #4749 üzenetére
Majd július.Alaplap már lehet hogy előbb meglesz,mondjuk májusban. Processzorra meg majd várok.Azt még van időm eldönteni hogy 1600 vagy 1600X.Majd a felhasználók tapasztalata után döntök hogy kell e az X vagy elég e sima verzió 3,9Ghz -n járatva.Esetleg az X -t lehet e majd 4,1Ghz fölé húzni.Még minden olyan képlékeny.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Televan74
nagyúr
válasz SECTORnooB #4749 üzenetére
Majd július.Alaplap már lehet hogy előbb meglesz,mondjuk májusban. Processzorra meg majd várok.Azt még van időm eldönteni hogy 1600 vagy 1600X.Majd a felhasználók tapasztalata után döntök hogy kell e az X vagy elég e sima verzió 3,9Ghz -n járatva.Esetleg az X -t lehet e majd 4,1Ghz fölé húzni.Még minden olyan képlékeny.
Majd kíváncsi leszek a véleményedre.Én is a Tomahawkot néztem ki lapnak.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
BeZol
őstag
válasz SECTORnooB #4850 üzenetére
Ja igen, bocsi!
-
Omli85
őstag
válasz SECTORnooB #5065 üzenetére
Mehet ütközésig természetesen úgy, hogy mindig egy kicsit és átlósan lehúzatva. Legalábbis én mikor tesztindítottam a stock coolerrel az 1700-at lehúzattam teljesen nem volt semmi rendellenesség. Ha jól rémlik a leírásban is így van ami a dobozban van mellékelve.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
törölt tag
válasz SECTORnooB #5068 üzenetére
Kikapcs, aramtalanit, ujraelindit es nezd meg hol akad el, ha ir hibakodot az alaplapon azt erdemes lenne megnezni.
-
kovy79
őstag
válasz SECTORnooB #5070 üzenetére
Várj 1 percet, a boot nem a gyorsaságáról híres azon a lapon (főleg az alap BIOS-szal)!
Nekem is az van és először én is ki- bekapcsolgattam párszor és nálam is világítottak a cpu/vga error-ledek.[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
BeZol
őstag
válasz SECTORnooB #5072 üzenetére
Első bios-szal talán 1 perc után jutott tovább a fekete képernyőről. A 2. bios-szal 30másodperc lehetett, az újjal talán 10-15másodperc is elég már neki.
A 2. és a 4. helyre kell tenni őket (proci felől a 2. és 4. helyre), jól tetted be?[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
válasz SECTORnooB #5072 üzenetére
Nekem is MSI van es elofordul, hogy reset utan nem akar elindulni. Ilyenkor kikapcs, varok kb 10 mp-et es bekapcs minden problema nelkul.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Walter_White
senior tag
válasz SECTORnooB #5075 üzenetére
Próbáld meg majd az 1-es és 3-as slotot. Sajnos jelenleg semmit nem jelent a QVL (én is az alapján választottam eddig mindig, -és most rosszul... forumokból lehet kiszürni a jó modulokat, ami normálisan viszi a megadott orajelet, anomáliák nélkül...)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hat probalgasd a memoria modulokat, hol az egyikkel, hol a masikkal, aztan probalgasd vegig a memoria slotokat egyesevel aztan parosaval, lehet az egyik memoria modul kaki vagy(!) az egyik memoria foglalat. 20p kb vegigzongorazni az opciokat de megeri.
-
BeZol
őstag
Hát ez jó bosszantó lehet, de ha megvagy a bios frissítéssel, és külön-külön mindegyik memória működik (akár külön megnézegetve a memória slotokat), akkor alaplappal lehet valami. Kéne elfekvőbe 2 másik memória, és megnézni azzal is csinálja-e, mert akkor alaplappal lesz a para.
-
joysefke
veterán
válasz SECTORnooB #5079 üzenetére
Memtesztet futtattál? Ha egy egész éjszakát fut hiba nélkül, akkor lehet a memóriára mondani (adott beállítások mellett) hogy stabil...
-
BeZol
őstag
válasz SECTORnooB #5079 üzenetére
Legalább meglett a probléma és gyors el is tudod rendezni.
-
törölt tag
válasz SECTORnooB #5102 üzenetére
Kicsereltek oket vegul? Ha az egyik rossz es kit-ben vetted akkor mindkettot cserelik.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz SECTORnooB #5102 üzenetére
Meg kellett volna törni a másikat is.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
törölt tag
válasz SECTORnooB #5105 üzenetére
Ne hagyd magad atverni, online vetted vagy bementel es elhoztad? Ha online akkor 14 napos elallasi lehetoseged van indoklas nelkul, amit ok csinaltak a memoriaval a keresed nelkul az az O koltseguk, nem a tied!
-
Walter_White
senior tag
válasz SECTORnooB #5105 üzenetére
Lehet rosszul értelmezem, de most a "jó" modulon van "eltörve" egy smd, a rossz meg alapból szar, akkor milyen problémát fog megoldani, a forrasztás, amiért ők 2-3000Ft-ot felszámolnak munkadíjért? Kicserélődik a rossz memória? Nehogy a végén rádfogják hogy nekiálltál, forrasztgatni... melyik bolt volt ez?
[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
válasz SECTORnooB #5109 üzenetére
Hát de egy működő ramon volt "letörve" az smd... arra lennék kiváncsi akkor, hogy az hogy működött ...
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz SECTORnooB #5114 üzenetére
gyári hibás volt, biztos nem vetted észre, és emiatt akár annak is nézhetik h leejtetted a kőre és letörött belőle a cucc
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz SECTORnooB #5107 üzenetére
Valószínűleg átvállalták a garanciat a gyártótól és megpróbálják rád verni hogy ne az ő zsebükből menjen a csere.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
BeZol
őstag
válasz SECTORnooB #5118 üzenetére
cpu-z-ben óriási ryzen uralom van, a cinebench a realitás inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest