Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
Simi37
üzenetére
Megmondom, hogy ez miért nem igaz. Az első genbe lapban és imc-ben is előfordult, hogy nem bírta. Nekem Hero-ra 1+ év után jött ki olyan bios amivel 2933 helyett 3200on tudom járatni a ramot.
Ez semmit nem bizonyít. Nem tudjuk miért nem megy a kolléga RAM-ja.
Amit tudunk, hogy van egy alaplapja, amin szörnyű mértékű a Vdroop és nincs bedugva a fél tápcsatlakozója.
Ami egy lehetséges ok az IMC rossz teljesítményére.A VGA-CPU összehasonlításnak viszont semmi értelme.
Igen, rövid ideig akár működhet is amit a srác csinált, de ettől még hosszú távon ez nem lesz olyan stabil, mintha minden be lenne dugva. Igen, le tudta vinni sense+12V-ra a vezetékek számát, de ez nagyrészt a vezetékeket minősíti, és azt, hogy a kártya VRM-je a rengeteg fázis miatt még ezt is ki tudja egyenlíteni úgy, hogy a GPU működőképes marad.Ő is említi, hogy simább a tápellátás több kábellel, és igazából erről beszélünk, nem arról, hogy 1db 4 pin ne tudna elég A-t átvinni.
Ráadásul a 4+4 pinben nincs sense a PCIe 6+2-vel ellentétben, így az nem tudja eldönteni, hogy be van-e dugva a 4 extra csatlakozó, csak simán lyukra fut.
Mindezt nem egy 10+2-es, vagy milyen brutál VRM-mel, hanem egy 3+2 fázisúval, gyanítom gagyibb kontrollerrel. -
pengwin
addikt
válasz
Simi37
üzenetére
A SoC VRM mondjuk pont beleszólhat a dologba.
Az AB350M Pro4 VRM-je 3+2-es, eleve nem túl acélos, és ha úgy van bekötve akkor lehet a SoC nem megfelelő egyenletességgel kapja az áramot, mert a VRM sem 8, hanem csak 4 érintkezőt tud használni.Én sem vagyok benne biztos, de azt semmiképpen sem lehet kijelenteni, hogy biztos nincs hatása a RAM OC-ra. Ahhoz látnunk kéne a lap kapcsolási rajzát.
-
#LittleG
csendes tag
válasz
Simi37
üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ!
Picit el tudnád ezt nekem magyarázni?
Magához a CPU-hoz az AMD oldalán csak egy Win10-es driver van, azonban az ASUS (alaplapom) honlapján valóban van Win7-es chipset driver a rendszerhez.
Tulajdonképpen mi is a különbség a chipset és a CPU drivere között?
(magát a CPU-t és chipsetet, mint hardvert meg tudom különböztetni, tudom, hogy mi micsoda
) -
korren
aktív tag
válasz
Simi37
üzenetére
Igen, én is így tudtam!
Más kérdés, hogy a ZEN széria minőségi alaplapjai már eljutottak mára oda BIOS szinten, hogy sokkal felhasználóbarátibb a RAM kezelésük.
Nem kell nagyon félni, de persze jobb utána olvasni. A ZEN+ esetében gondolom már szinte felesleges az elővigyázatosság az új memória modulokkal.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Simi37
üzenetére
És ha cpu pow. phase-t auton hagyod mellé optimized?
Gondolom vrm spectrum / freq. offon. Pstate vagy simán szorzóval megy?
Napokban rámentem a Zenstates progira , egész kellemes..
ajánlom egy próbát megérhet.
Viszont tesztelgettem vagy 3-4 biost is és egy dologra lettem figyelmes.
Főleg 6101-től felfele ha Pstate tunerelek akkor a cpu core voltage (SVI2 TFN) le "lockol" 1,400V -ra és csak terhelés alatt esik minimálisan 1,323-95 köré utána vissza áll megint 1,400V és ezt nem dobja idle alatt sem.
(Ez a régebbi 3008-on szépen mozgott fel le terhelés függően)
Eközben EC oldalról a biosban beállított értékek jönnek ki 1,395/1,417 load alatt és idle 2200Mhz -hez 0,450 - 620 - 850 -1,1V.
Kb most ez a problémám mert így (szerintem emiatt) a proci és a vízem is gyorsabban melegszik mint eddig miközben a terhelés viszonya nem változott. (Amb. temp beleszámolva)
Lehet elhagyom az (ITE IT8665E) SIO-> EC által kiolvasott értékeket és hagyakszom kizárólag az SVI2 TFN-re (amit javasolnak is ennél a lapnál) ,mert amilyen tempek kijönnek így az az utóbbit igazolja. -
-
Atmil
aktív tag
válasz
Simi37
üzenetére
Így igaz

(#23546) Sub-ZeRo
Gondolkoztam a Vegán. Azért nyert a 1080Ti, mert igaz nem sokkal de megelőzi a Vegát. Nagyon gyors a 1080Ti. FH3, 7, 4K-ban fulgrafikán több, mint 100 Fps-em van.(#23548) Szinyák
A proci 1800x. Sajnos az i7700k-nak véletlen letörtem a sarkát.
Ezért eldöntöttem, hogy platformot váltok. A "kávé" nem lett volna akkora előrelépés, mint a Ryzen 1800x. -
válasz
Simi37
üzenetére
Én nagyon sok lapon Updateltem Biost és mind gond nélkül jó is lett. (régebbi és új lapokon is Winben) de volt, hogy USB-n keresztül nem windowsba. Sőt sok VGA Bios cserét is lefolytattam Winen keresztül (parancssorban)
Nem nagy was ist das mutatvány...user error az már más kérdés.
Jelenlegi lapon (AM4) csak USB-s Update volt, mert ez a legegyszerűbb megoldás.
MD
L -
Predator2
addikt
-
jeni
félisten
válasz
Simi37
üzenetére
lehet,hogy a lap bírja,de ha a gyártó azt írja,hogy 1,35V a garantált akkor azon tudnia kell az adott Mhz frekis memóriának.
az extrém tuning nem tartozik a garanciába. ha valaki felviszi 1,35V fölé akkor rizikóznia kell neki.
mindig a gyárilag megadott értéken javallott használni. -
válasz
Simi37
üzenetére
D-die -s Samsung
Nos akkor maradjak csak a jól bevált D.O.C.P. -s 3066 -os értéken ?
/ez az amit gond nélkül visz.../(#20710) Cseneles :
Adtam CPU SOC -nak 1.2v -ot és RAM-t levettem 1.35-re (gyári 1.35v-s 3400MHz-s KIT)
és simán indult restartolás után, de nekiálltam tesztelgetni és 1x csak blue screen
(lekaptam gyors)MD
L -
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Simi37
üzenetére
Egyenlőre annyi változást találtam benne hogy mostmár Pstate alatt is normálisan mutatja a cpu fsb-t és memory bus-t.
Eddig pl.: 100Mhz helyett mindig 99,8 -at , 1733 helyett 1729-et mutattak a programok, aida64 , cpuz , hwinfo , most az uj biossal ez orvosolva lett.
Ramok 3466-on, simán bebootolt , asszzem nálam a réginél frekvencia váltás után másodjára állt fel a rendszer.
5 perce van fent szóval még körbenézek ,
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Simi37
üzenetére
Ha manuálba huzom meg akkor egyből kioffolom a core boostot , ott csak annyi a problémám hogy idle*ben nem veszi vissza a frekit. Igen ilyenkor nincs is kiugroan magas tüske a feszben mert tartja azt amit beállítok.
SZval csak ennyi a bajom...DE ahogy Lendova forumtárs is írja lehet várnom kell még pár bios frissitést mire orvosolják! (vagy csak nem találtam meg még hozzá a szukséges beállítást a biosban
)Bár ahogy most olvasom ezt a Pstate leírást valszeg itt lesz amit keresek, csak ez még új nekem

-
pipo112
őstag
válasz
Simi37
üzenetére
használni lehet de támogatva akkor sincsen ,hivatalosan nem is lesz a win7 támogatva rizsa alatt ennyi ,olyat meg nem mondtam hogy nem használhatja de nem is ez volt a kérdése

amúgy meg én se értem ezt a win10 mizériát ,nálam pl teljesen rendben van és sokkal jobbnak is tartom mint a win7et ,de ez már szubjektív

-
tomaszka88
aktív tag
válasz
Simi37
üzenetére
Nem is az a cél, hogy húzzam. Már próbáltam auto fesszen 3.9ghz-re stabil volt.. Inkább arra próbálok rájönni, miért van az,hogy legelső bekapcsolásnál várni kell egy kicsit, mire elindul a töltés.. és világít a boot jelzőlámpa , de azt hiszem ez a jelenség ,csak akkor fordul elő, ha ki van kapcsolva a gyors bootolás. Azért szerettem volna, normál értékre állítani a feszültséget , mert arra gondoltam ,hátha ez a baj , hogy nem kapja meg a normál feszt, és ez megoldja a bootolási problémát.

Érdekes módon az Aidában most ezek az értékek vannak :
-
törölt tag
válasz
Simi37
üzenetére
utólag ez is bevillant, de már nem tudtam szerkeszteni. a lényeg, hogy ebben a formában már nem rögzíthető a proci, szóval visszarakni nem lehet. ha nem megkövesedett pasztáról van szó, akkor a proci egyik sarkát szoktam tolni valamelyik irányba, így "forgatva" le lehet szedni, csak a lábakra nagyon kell vigyázni.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Simi37
üzenetére
Hello! Hogy hogy nem Maximumon csináltad? csak a Cpu-t akartad tesztelni?
Ezt a gflopsot hol nézitek ?
Mert ma én is feltettem de csak 5 körre! hogy milyen terhelést ad a LinXhez képest a memot kb 3%-l jobban terhelte ennyi mésban nem tért el.
Én vagyok LinX-l tesztelő. Ma azt is nyomattam mert a ramomat javítgattam kicsit Szinyák régebbi írása miatt! Kingson HyperX Savage van 3000MHz 15 18 18 18 38 69 392 az eredeti, már pár hete 2933 14 16 16 16 36 69 392-n használtam, de ma mondom javítok kicsit rajta,mi baja lehet. Így gyorsan csak 57 292. Első képen látszik a ram régebbi állása.
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
Simi37
üzenetére
Köszi (#15527) Simi37, (#15529) arnoldito, végül úgy sikerült levinnem a ram feszt, hogy 1.35-re vettem biosban ami mellett 1.375-öt ad neki a valóságban. Fura, de így szépen megy minden.
Egyébként level 3-ra tettem.szerk: szóval a fenti beállításokkal, stock air coolerrel megy 3.8 Ghzen a proci és 3200 Mhz CL14-en a RAM.
-
-
-
-
-
OutSider17
senior tag
válasz
Simi37
üzenetére
Mert a prociról is a VRM-re fújja a hűtő a forró levegőt! Illetve nem szeretem azt látni hogy 75-80 fok között van a procim! Ott ha elszáll a ventim akkor tuti kuka a proci mert nem lesz elég gyors a hőfok védelem. Viszont 60 foknál még van rá esély hogy csak szimplán leold.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
ajánlom egy próbát megérhet.

Engem is idegesített a cold boot bug.

/ez az amit gond nélkül visz.../