- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- potyautas: Sára és a párja.
-
25500 - 25401
32710 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Cnqtol függetlenül rosszul írja
Pedig emlékszem hogy korábban jól írta, de az lehet hogy meg Giga lap voltMi a különbség az xmp 1 és 2 között? Vagy csak én magamnak állíthatok beállításokat és menthetem el?
Szerk: Aida 4Ghz-t ír
8másodperc alatt hibát dob az aida stress teszt, úgy látom ez nem jó neki 1.35V mellett

-
hackeeeee
Jómunkásember
A gyári órajelet írja a windows tulajdonságok alatt. CPU-z fix órajelet fog írni. FX-nél is így volt, sőt az intelnél is.
Itt ugye annyi kavar van, hogy a feladatkezelő sem írja teljesen normálisan.
Nekem is 3.1-et ír pl. a számítógép tulajdonságokban.
-
SECTORnooB
addikt
Kapcsúd ki a CnQ-t nekem is egy régi BIOS verzióval rosszalkodott.
-
Beretvás
veterán
be van kapcsolva a cnq?
-
enginev3.0
félisten
Mitől lehet hogy Mortar biosban felvettem 4GHZ-re a procit, de windows alatt csak 3.6-ot ír?!
-
hokuszpk
nagyúr
-
palfitom
félisten
Alap, hogy legyen benne a lap QVL-listájában, s ott látható, hogy milyen órajelre lesz képes a ram. Ha nincs benne, akkor kb. az egész lutri.
E fórum összefoglalójában lévő táblázatot is érdemes átnézni, sok tulajdonos, sok tapasztalatát megosztotta, így jó nagy valószínűséggel tudsz venni olyan KIT-et, ami magas órajelen fog futni a kiválasztott lapban.
Ahogy egyre "öregszik" a platform, úgy egyre jobb lesz a ram-kezelés is (ezért is jelennek meg sorra az új BIOS-ok). -
pilu85
őstag
-
nemethbalazs
tag
-
Knobber
aktív tag
-
palfitom
félisten
"4x4 GB mennyire hátrány a 2x8 GB-hoz hasonlítva" - jobban terheli a proci memória-vezérlőjét, jobban melegszik.
-
Feriboy2
aktív tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az IMC jobban szereti a 2 modult, főként ha hajtva is van a ram.

-
pilu85
őstag
-
nemethbalazs
tag
Eddig azt hittem, minden G.Skill ram Samung B-Die chipes.
Erre megtaláltam ezt:

Az hogy 1 vagy 2 oldalas mennyiben számíthat?
Mennyire indokolt a 16 GB memória? Ha mondjuk egyszer veszek 2x4 GB-ot, majd alkalomadtán bővítem ugyanolyan párral, a 4x4 GB mennyire hátrány a 2x8 GB-hoz hasonlítva?
-
palfitom
félisten
Akkor a tiéd kivétel.

OK.
Igen, a 3000CL15-re sok panasz volt már (meg amúgy a páros időzítésűek szoktak beválni nagy általánosságban). -
hackeeeee
Jómunkásember
Én kétlem, hogy attól halt meg. Attól max instabil lesz..
Intel-nél pl. több olyan eset van, sőt régen az FX-nél is volt olyan, hogy gyárilag alálőtt szinte minden feszt a lap, és kézzel kellett állítani, amennyiben szükséges volt.
Mint írtam, nekem kezdetek óta alulfesszel megy a kis ryzen, gond nélkül. Alapjában véve nem tud mitől meghalni. Kevesebb fesz, kevesebb fogyasztás, kevesebb hőtermelés..
Hát, ezt ki kell tesztelgetni.. Nekem ez az XFR/turbó téma eléggé lila köd ezen az oldalon.
-
SECTORnooB
addikt
-
pilu85
őstag
Oksi. Köszi. Viszont kb 100 hozzászólással ezelőtt egy srác elég meggyőzően mondta hogy az alulfeszelés nyírta ki a prociját. Pedig kíváncsi vagyok mennyivel lehetne aláfeszelni. Esetleg valami oldalt nem tudtok, hogy ezeknél a prociknál hogyan alakulnak a turbo MHz értékek? Pl az enyim 8 maggal 3200 ön megy, de mit tud ha 6vagy 4 magon kéri a progi a sok kraftot.
-
Create.
addikt
-
Knobber
aktív tag
Most egy HX424C15FBK2/8 -em van (KIT)
Ha mellérakok egy HX424C15FB/4-est akkor így a 12GB RAM -om lenne. Hogy fog így működni a Dual Channel?
OC ügyben felhúztam 3200-ra de pár nap használat után úgy néz ki feszt is kellett még rátenni, mert azt az ASUS auto tuningja elfelejtett adagolni.
-
Peace
nagyúr
-
MaxxDamage
félisten
-
palfitom
félisten
-
Peace
nagyúr
-
palfitom
félisten
-
Leon77
őstag
-
jeni
félisten
-
Create.
addikt
mekkora tdp-je van kb egy 1600-nak 1.4v 4ghz-en? Ez csak azért érdekelne, hogy milyen hűtőt nézzek rá.
Ezeket néztem: raijintek leto red 130w, artic freezer 33 150w, alpenföhn ben nevis advanced 150w (ezek mind ajánlottak a topik összefoglalóban, csak jó lenne tudni, hogy az oc-t bírják-e) -
Szinyák
őstag
Lényeg, hogy Samsung B-die legyen ha lehet ...
-
nemethbalazs
tag
-
Pro!Petya
addikt
Na ez gyors volt, gratula a laphoz.
Üdv a Hero-sok táborában! 😉
Rymem oldalon csekkold le a lappal a kinézet ramot azért, másnál hogy fut ez a kombo. de szerintem a 3200 menni fog ezzel a lappal és valamelyik frissebb biossal
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Masinát szeretnék összepakolni, mert a kis i5-ös konfig elérte a 7 évet, így hajlott korára való tekintettel nyugdíjaznám szegénykét. Szeretek általában okosan gépet összerakni, nem túlzásokba esni. 7 éve az intel volt a nyerő választás, de most a Ryzen tűnik annak. i7 7700K-t terveztem első körben, de mivel úgy 30k-val drágább lenne, nem feltétlenül érné meg pár (néha mondjuk nem csak pár) plusz FPS-ért. A gép 90%-ban single játékra van használva, a GTX 1060 az marad egyelőre. Abban kérném a segítséget, hogy ha esetleg valamelyik általam kinézett alkatrésznél kilóg a lóláb, akkor jelezzétek nekem. Mindent az itteni összefoglalóban szereplő listákból néztem ki meg a tápot is a ph-s ajánlóból. Nem feltétlenül kell 600-as szerintem, de hátha a későbbiekben jól jön majd egy nagyobb videókártyához vagy bármi.
alaplap: Asus PRIME B350-PLUS vagy MSI B350 TOMAHAWK ( lényeg, hogy kell nekem PCI slot hangkártyám miatt. Melyik lehet a jobb választás?
proci: AMD Ryzen 5 1600x
hűtő: Be quiet! Pure Rock (ahogy nézegettem, egy hajszállal jobb a Hyper 212-nél és kicsit olcsóbb is....)
RAM: 16 GB DDR4 3000 MHz Kingston HyperX Predator CL15 (nincs benne sajnos a lapok támogatottsági listájában, és nem tudom, hogy a borda magassága gond lehet-e a hűtőnél.....nem tudom van-e vele tapasztalat esetleg)
táp: FSP Hyper M 600 W 85+ (nem igen láttam ennél jobb 600-ast 20k alatti kategóriában.....)Mit mondtok?
-
ColdBoot
őstag
Ebben tudnál még nekem segíteni?
"Jól értelmezem, ha bal oldalon hagyom akkor minden megy rendben, ha átteszem a jobb oldalra 5-10 mp-re akkor bios nullázás."
Benne hagyhatom a jumpert működés során a bal oldali kettő tűn? Vagy azt a reset után (jobb kettő tű) ne hagyjam a gépben?
Nem vagyok egészen biztos a kézikönyv leírásban a képek alapján sajnos. -
hackeeeee
Jómunkásember
Nem kell félteni..
Én annó, ha féltettem volna a 6700K-t, akkor soha nem jöttem volna rá az Intel "határaira". Bár őszintén szólva, máig nem tudom, hogy annak a procinak vajon, hol lehet a vége.. Talán egyszer eljut valaki olyanhoz, aki megtudja.
De, reális körülmények között nem kell kímélni, vannak határok, amik között lehet mozogni, ezeket tudod kontrolláni főként a hőfokokkal, ha a hőfok ok, akkor lehet neki kenni. Persze, ez nem azt jelenti, hogy mondjuk ha tudod hűteni 1,5V-n, akkor adhatsz neki 1,5V-t. Viszont többen beszéltünk már itt 1.4V körüli feszről. Persze, a kérdés az, hogy van-e értelme elmenni addig. Pl. Nekem 3.7 felett már majdnem mindegy mennyit adok az 1200-nak, próbáltam 1.45V-n, mert még ott is tudja hűteni az SA, de akkor sem ment.
Persze, hogyne, ha úgy néz ki, hogy stabil akkor maradhat. Ha mégsem, 1 lépcső fesz még mehet neki nyugodtan, akár több is. Mint említettem, Én 1.175V-n tolom 3400-on az 1200-at, így lényegében elmegy passzívban... 3500-hoz már 1.2V kell, viszont 3600-3700-hoz már >1.3V kell.. Ezért nem is hajtom, felesleges.
-
nemethbalazs
tag
Edöntetett, egy kedves hardveraprós kolléga megkeresett, hogy van egy downgrade miatt eladó Crosshair Hero VI lapja. Úgyhogy egyik kérdés megoldva, köszönöm a segítséget. CPU-ban valószínű az 1600X elegendő lesz talán. A Ramon filózok még. G.Skill az biztos. De annyi féle van belőle
Talán 3200-as Ripjaws V lesz. -
turistakolbi
aktív tag
Persze hogy maradhat.
egy 20 hozzászólással előbb linkeltek egy videót, ahol Texasban egy AMD-s ürge magyarázta, hogy mit hogy szabad. a lényeget leírom. 1,425 Vcore a max.. SOC power max 180 watt körül legyen. a SOC voltage 1,25 MAXIMum (AMD 1,2 őt mond, nekem autón 1,15 körül van.)
Tudd hűteni.
Ha most 70 cels, akkor nyáron majd figyeld a hőmérsékletet.
Kb tényleg ennyi, V-core-t állítasz és emled a mghz-et. windows elindul, ok, stressz teszt megy, ok. kékhalál. kevés a vcore, vagy sok a mghz. (te döntöd el csökkented a mghz-t vagy adsz még neki v-coret.) -
pilu85
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
pilu85
őstag
-
Leon77
őstag
Ugyanilyen konfigom volt, mint neked arról váltottam. (lap, cpu is, igaz nekem 4,9 en ment 1,5 volt körül)
Ég és föld. Nekem asus x370 pro alaplapom van( és 1700 cpu), de nemrég összeraktam egy 1600x és asus prime b350 plus lapot egy ismerősnek.
Az x370 biosa igen részletes, a b350 plus nekem nagyon fapados. Igaz, így is stabil 3,9 et lőttem be minden magra 1,26 vcore mellett egy pure rock pro hűtővel (10k)
De, ha részletesen akarsz tuningolni én személy szerint x370 est javasolnék.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
pilu85
őstag
-
Vartanus
őstag
-
pilu85
őstag
Hali. Vki tudja h egy 1700 nak mennyi az alapfesze?
-
Vartanus
őstag
-
ColdBoot
őstag
-
Vartanus
őstag
-
Pro!Petya
addikt
Jaja ez így is van , csak tavaly ilyenkor tele volt a net a 2018-19-es release dátumokkal .., igaz azóta nagy a csend , a ddr4 árak is az egekbe , és az utolso bejegyzésben már 2019 volt amit olvastam. Szval tényleg sanszos a 2020 környékén. Ami pont jól jönne ki

(#25447) turistakolbi
Akkor megtaláltad, igen arra gondoltam!
Szokott néha elmászni a bclk , de ilyen mértékű ugrást még nem láttam ,.. érdekes az biztos.
Valszeg mérési falls, ezért is gondoltam hogy throttling-olt és aközbe kérdezett le a hwinfo
(tipp) -
ColdBoot
őstag
Az maradt így hirtelen, mint megoldás, csak viszonylag sokat kell várni elem kivételnél.
Na de közben találtam egy jumpert egy régi DVD lejátszón, most már könnyebb lesz.
Jól értelmezem, ha bal oldalon hagyom akkor minden megy rendben, ha átteszem a jobb oldalra 5-10 mp-re akkor bios nullázás.
Ilyenkor minden egyes esetben újra kell nekem a biost frissíteni? (kellemetlen) -
turistakolbi
aktív tag
ne haragudj nem értem a kifejezést hogy bus clock ugrást.
a terhelés görbét nézed? mert először csak egy sima cpu-z t csináltam single és all core-ra. majd csak utána toltam rá az aidát.Ha nem arra gondoltál, pls írd meg.
Most látom. 120mghz az mitől lehet ? (baloldalt aida adatok közt van)
megismételtem a tesztet többször is. 1x sem reprodukálta ezta "bus clock " jelenséget. mi a teendőm ? -
cimbi186
aktív tag
-
Vartanus
őstag
-
Pro!Petya
addikt
Ha a fontos a tuning és időtállóságg akkor mindenképp az egyik legjobb vrm-el ellátott X370-es zászlóshajót kéne megfontolnod szerintem. Bár ez nem zárja ki azt hogy egy jobbfajta B350 ne lenne elég. (még alig egy évesek kevés az info)
Stabil lapok .. háát ez így érdekes mert akinek bármelyik fajta van és eddig tökéletesen működik azt fogja ajánlani
A Crosshair Hero-t nyugodt szívvel tudom ajánlani , nálam nap mint nap bizonyít.
(Halkan megjegyzem a DDR5 még felboríthat mindent ,mert nem tudni mikor robban be, de már lassan itt az ideje..)
-
füles_
őstag
Biostar B350GTN van valakinek?
Vagy így általánosan milyen vélemények vannak a Biostar lapokról? -
füles_
őstag
Ha az ár-értéket nézzük, akkor talán az Asus Prime Plus és az ASRock Pro4 a legjobb deszkák a B350-esek közül, ezekkel nem jársz rosszul.
X370-esekből nem tudom milyenek az olcsóbb lapok, többiek talán többet tudnak erről mondani neked. A Taichi, Crosshair deszkák marha jók, de ilyen drága és durva cuccok már szvsz nem kellenek egy Ryzen 5 alá. -
Pro!Petya
addikt
Azért ekkora Bus Clock ugrást se látni mindennap

Ennyire be throttlingolt volna hogy a hwinfo is félre mér?!
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Pro!Petya
addikt
Ezt én sem értem nagyon... mintha tele lenne ez vagy bármelyik más fórum hogy hullanak a procik , Oc-s vagy Oc-nelküliek egyaránt. Eddig egyről sem halottam aktív topikban. Biztosra veszem sokan vannak akik elsők között vették és azóta húzva használják és még mindig semmi , pedig reddit-en vagy overclock.net -en már lenne hangja.
(#25413) fules

Jah 1,45V a Drop off pont , efelett tartósan használva már biztos veszít az élettartamból a proci! Mondjuk a mihez képest még mindig kérdéses mert az átlag lifespan-t se tudjuk hova rakni..
" At 1.45V, however, AMD suggests that processor longevity could be affected according to their models." By KitGuru/Tom's Review
Reddit + linkek(#25414) Beretvás
Ott a pont!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#25416) hackeeeee
Azért az AIO-k között is van különbség, Nem feltétlen veri mindet a toplég (ami többnyire a noki D15) !
És ha kevés vagy szűk a hely akkor hiába jobb ha nem fér be és már akkor jobb alternatíva a "játékvíz" mint egy kisebb mid lég.(#25418) bivalyolo
Igen 1,425-öt mondd hogy efölött ne mert akkor már "tudjukmi" történik , de ez most a biztos safe pont ahol nem degradálódik még jobban a normál avuláshoz képest vaaagy ..?!(#25433) turistakolbi
Ha az aida egyből kivágott az még lehet a ram miatt is mert arra érzékeny a legjobban.... , azt beállítani egy biztos xmp-re és úgy még egy probát megérhet. Hátha -
ColdBoot
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
ColdBoot
őstag
-
Beretvás
veterán
-
ColdBoot
őstag
-
turistakolbi
aktív tag
Szia. És sziasztok.
Játszogattam. 4000mghz-en elindul gond nélkül @1,4Vcore mellett.. De Aida alatt error. egészen 3900-ig. Onnantól stabil. A feszt elkezdtem levinni és 1,365 ig maradt stabil. 1,35 ön már errorozott aida.Valszeg azért nem lett ez a proci X-es mert nekem sem megy stabilan 3900 felett

Köszi mindenkinek a tanácsokat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
ColdBoot
őstag
-
Beretvás
veterán
-
wassabi11
senior tag
-
nemethbalazs
tag
Nem is feltétlen az erős tuning a lényeg, inkább egy tartós deszkát szeretnék amiben évekig gond nélkül elmegy egy egészségesen húzott proci

(Pl.: Mint a mostani FX-8320 3.5 Ghz @ 4.5 Ghz 1.425 V helyett 1.325 V)
Ha van ilyen B350 az is jöhet, ha inkább X370 akkor ám legyen. Memóriából én is a Ripjaws felé húzok, az egy élhető kompromisszum.
Vannak kimondottan stabil lapok ilyesmi célokra?

-
ColdBoot
őstag
-
Beretvás
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Beretvás
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
ColdBoot
őstag
HELP, mert felgyújtom a gépet.
Msi b350 Mortarban cmos clear hogyan? Nem találom a jumpert. -
hackeeeee
Jómunkásember
Csak azért merült fel a kérdés, mert lényegében a SilverArrow Nálam 1.3V körülig majdnem passzívban elbír 4 maggal, vagyis, szerintem nagyobb procival alacsony légyszállítás mellett simán elvan 1.35V körül gond nélkül a nagyobb tesóval.
Persze a max fesz más kérdés.
Bár, nem tudom, hogy itt ez mennyire van szigorúan nézve.. Ugye annó az FX-ekkel is lehetett menni fentebb, sőt ugye az Intel oldalán is lehet. Más kérdés, hogy van-e értelme... A bench persze más témakör. -
füles_
őstag
-
bivalyolo
őstag
-
füles_
őstag
Ebben a videóban említette, most nincs kedvem megnézni, hogy pontosan mit is mondott. Egyébként tökmindegy, hogy vízhűtés vagy léghűtés tartja egészséges hőmérsékleten, csak 1.45V fölé ne nagyon menjünk.
(#25415) nemethbalazs
Szia!
Április 19-én jelenik meg a Pinnacle Ridge (Ryzen 2000), a a mostani generáció ráncfelvarrott verziója, ezt már mindenképpen várd meg. Ha nem is a 2000-esekből veszel, a jelenlegieknek lejjebb mehet az áruk.
De a kérdésedre válaszolva, ha erős tuningot tervezel akkor talán megérheti az X370-es vezérlővel ellátott deszkák közül választani, mivel ezeken általában erősebb a VRM és jobban is vannak hűtve.
RAM-ból én szerintem megvenném a Ripjaws-et 55-ért. Lehet, hogy nem fog 3200-on menni (ezek általában asszem Hynix chipesek), de beállítva egy 3066-on biztos elmennek. 3066 és 3200 között meg már szinte semmi különbség. Aztán lehet, hogy gond nélkül viszi a 3200-at. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
nemethbalazs
tag
Sziasztok!

Kérdezni szeretnék, mint leendő Ryzenes. Hozzátenném, hogy végigrágtam az összefoglalót, megpróbáltam végig rágni a fórumot, de hogy is mondjam, sok a hozzászólás és az ellentétes vélemény.
Szóval. használok már kb. 4 éve gépet , amiben egy FX8320@4.5 GHz-es proci teljesít szolgálatot, alulfeszelve!, egy ASUS M5A99X-EVO R2.0 alaplapban, 2x4 GB 2133 cl11 DDR3 Ram társaságában. A hűtésről egy SCYTHE Ashura Shadow gondoskodik, ami úgy gondolom elegendő lesz a Ryzenhez is. Már érkezik hozzá az AM4-es keret

A táp egy Seasonic X-650, amitől a soha nem fogok megválni
Na de ez csak a bevezető, ezt a masinát cserélném Ryzenre. Prociból Ryzen 5 1600X-re gondolok, ez kb. mindenre elég nekem hosszú évekig.
Az alaplap már kérdéses, mert a fent említett FX-ből is kiderül, szeretem mindenből kihozni a maximumot. Tuning, és stabilitás, valamint 24/7 használat esetében van különbség a B350 és az X370 chipset között? SLI, Crossfire soha nem lesz, egyenlőre marad a szintén 5-6 éves Sapphire Radeon 7950BE, amit majd váltani fog egy RX570, ha normalizálódik a VGA piac...
Mert amennyiben felesleges az X370 nekem megfelel a B350 maximálisan. Lapok közül melyik a legajánlottabb? Azt nem mondom az ár nem számít, de pár ezer forint teljesen mindegy, hosszú távra tervezek. Csicsa, ledek, nem érdekelnek igazán. Asus párti vagyok már egy ideje, korábban Gigabyte-os voltam, de voltak gondjaim FX fronton.
Néztem, sokan használtok Asus Prime - B350 Plust, Asus ROG B350-F Strixet, Asus Prime X370-PRO-t, stb. Megéri az utóbbi a felárat? Jobb lehet a ROG B350-F mint a B350 Plus? De ha másik márka jobb, természetesen hallgatok rátok
A másik kérdés a memória. Azt látom, hogy a G.skill az abszolút befutó, így hát azt fogok venni, ha sikerülne 2x8 Gb-ot. Kérdés , melyik típust érdemes, milyen órajellel, és az időzítés mennyit számít? Mert megmondom őszintén, a memóriára sajnálom legjobban a pénzt. nevetséges árak vannak
Pl.:
16 GB G.SKILL FlareX DDR4 3200 MHz F4-3200C14D KB. 75.000 FT
16 GB G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz F4-3200C16D Kb. 65.000 Ft
16 GB G.SKILL RipjawsV DDR4 3200MHz F4-3200C16D kb. 55.000 FtValóban ekkora különbség van a ramok között mint ahogy az ár mutatja? Persze ha van más márka/típus javaslatotok, vevő lennék rá

Előre is köszönöm a segítséget, és utólag is elnézést a túl hosszú irásért
-
Beretvás
veterán
-
füles_
őstag
Ha jól emlékszem Robert Hallock azt mondta 1 éve, hogy léghűtés esetén 1.35V, míg vízhűtés esetén 1.45V az ajánlott maximális feszültség. Szóval ha tudod hűteni akkor mehetsz feljebb 1.35V-nál, de az 1.45V-ot már semmiképp sem ajánlott túllépni.
-
Leon77
őstag
Az én kockám nagyon éhes, 1,4 en megy 0-24 ben 3,9-en.
Nem tudom mi ez az élettartam para itt sokaknál. Ha tudod hűteni mi baja lenne?
Nálam ez a plafon, igaz nekem valódi épített vizem van. 3,9 fölött nem megy sehogy sem, 1,5 volton sem.
ibt prime 95 max. 70 fokos a proci akármennyit megy.
-
ColdBoot
őstag
-
Knobber
aktív tag
-
Vartanus
őstag
-
turistakolbi
aktív tag
Zen + lesz, azért vettem a játékvizet. 1,3 @ 3800 nagyon nem tesztelgettem mennyire lehet lemenni. Most állnék neki megnézni mit bír a kocka
-
Pro!Petya
addikt
A 65w tdp-s procit még 4 GHz környékén is lazán megfogja az a hűtő 1.4V mellett is.Kérdés a proci bírja-e..
A hő és/ vagy az extrém fesz rövidít a cpu élettartamot . Van hivatalos megerősítés amd részéről és itt nem a juj ne menjünk 1.35v fölé félére gondolok, hanem amiben le is írják mekkora fesztől milyen hűtés ajánlott! Sry mobilról vagyok nem keresgélek meg linkelgetnék, Google kidobja csak keresni kell
(sztem itt a fórumon is be van már dobva) -
cimbi186
aktív tag
Sziasztok.
Msi B350 Mortar lapon használja itt valaki a Type-c csatlakozót?
Én hiába dugom be a telefonom ,olyan mintha nem lenne aktív az aljzat.Sehol semmi.
Elvileg PlugandPlay,de nem bírom életre kelteni.
Esetleg Biosban kell valamit engedélyezni,vagy win-ben?
Vagy más trükkje van?
Tudna valaki segíteni? -
SECTORnooB
addikt
Ha 3,8ghz mellett 1,3Vcoret bezabál akkor biztosan nem viszi 1,4 mellett a 4,1Ghzt még a 4Ghzt se

Ha kell az a plusz erő a gyermekvíz költségét tedd bele a Zen+ ba, hidd el jobban jársz. -
turistakolbi
aktív tag
-
edari
őstag
-
Beretvás
veterán
Ma én leszek a hivatalos köcsög de az a hűtő minden csak nem durva, 1.4 en meg semmi értelme nincs járatni ha csak nem viszi annyin a 4.1 et. 1,3 al ha 3.8 at megy nem ér az a 100-200 mhz annyi feszt többlet hőt.
-
turistakolbi
aktív tag
Na sziasztok!

Heti rendszerességgel olvasom a dolgokat itt, és ahogy látom, sokan járatjátok a gépet 1,4 vcore közeli állapotban a gépet.
2017 májusában mindenki azt írta hogy 1,35 Vcore ajánlott a 24/7 hez.
Kérdsésem a következő.
Procim ryzen 7 1700 MSIB350 tomahawk
Most rendeltem egy durva vízhűtést ( ENERMAX Liqmax II 240 AM4) egy agyon szellőztetett házba.(5 rendszer venti + vízhűtés = 7db)
Majd egy éve járatom, 1.3 Vcore- @3800 onJátszom + streamelek ami azt jelenti 30-50% CPU usage- nálam.
Mennyiben befolyásolná az élettartamát a procimnak ha a max clockot kihoznám 1,4 Vcore ből ?
(Én csak a Vcore-t szoktam állítani a többit auton hagyom. Nem láttam HW infóba hogy soc 1,15 fölé ment volna.)
Pls help
Új hozzászólás Aktív témák
-
25500 - 25401
32710 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen monitort vegyek?
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- ÚJ Dell Pro 16 Plus - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 235U - 16GB - 512GB - Win11 PRO - 3 év garancia - HUN
- iking.hu Apple iPhone XR 64GB használt White megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, tomahawkon tuti két tű van csak amit csavarhúzóval szoktam bebikázni..