Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
válasz hokuszpk #2937 üzenetére
Hat pedig itt csak az lett megerositve ami eddig is a legvaloszinubb volt az eredmenyekbol itelve. Ha a dataset kb. 10MB akkor a 6900K az egeszet a cache-bol dolgozta fel 20MB L3 es osszesen 2.5MB L2 mellett meg a tobbi OS process mellett is.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz hokuszpk #2984 üzenetére
viszont ha valaki nem ugorja at, akkor megprobalom megvilagitani mit szamoltam :
a fentebb linkelt Fless altal jegyzett cikkben felvazolt cache szervezes egyertelmuen a tranzisztorsporolas jegyeben lett kitalalva. itt Raymond azt allitotta, hogy
Ez nem Direct Mapping, a cache nincs konkret memoria terulethez kotve. Egyik sem. Onnan tarolnak valamit ahonnan "akarnak",az ehhez az allitashoz tartozo plusz memoriaigenyt szamoltam itt fentebb. es nem is veszes, ha mar 20MB odafert, akkor az a plusz ~1.5MB -nek mar igazan talalnak helyet.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
-
korcsi
veterán
válasz hokuszpk #2979 üzenetére
Nem a cím tárolása a probléma, hanem, hogy ebben keresni is kell.
(#3002) namaste: Végre valaki aki ért a dologhoz! És három sorban fényt hoz a "sötétségbe"...
A 20 utas kialakítás nem igaz mert cpuz L3 mérettől függetlenül mindig ezt írja amiről tudjuk, hogy nem lehetséges egyazon architektúrán belül.
Ha teljes az asszociativitás akkor helytől függetlenül tele lehet rakni.
(#3011) hokuszpk Haswell L3-ra sem ír asszociativitást.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz hokuszpk #3011 üzenetére
nem kell keresni. illetve ez remekul mehet parhuzamosan.
busz. rateszed a 40 bitet, az osszes line vezerlologika egyszerre kezd komparalni, az adatbuszon meg kijon annak a tartalma, amelyiknel minden bit stimmelt.
problem solved. a tranzisztorszamot nem szamolom, majd egyszer, ha lesz hozza asszociativitasom, de akar beleferhet kb. hasonlo keretbe, mint a +tag.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
namaste
tag
válasz hokuszpk #3003 üzenetére
Ha a működését megérted kicsiben, akkor megérted nagyban is, ugyanarra a dallamra mennek a cache-ek. Az ábra hibás.
Az Intel L3 annyit tesz hozzá, hogy a cacheline-okat szétszórja a CPU magok mellett lévő L3 szeletek között egy hash függvénnyel.
Nem kell 40 bites tag, kevesebb is elég. A tag és az egyéb adminisztratív adatokat nem számolják bele a cache méretébe, csak a hasznos, adattároló részt.A cache-ben keresés sem egy nagy dolog, annyi komparator kell, ahány utas. Legalábbis egy rankon belül.
-
Cathulhu
addikt
válasz hokuszpk #4879 üzenetére
Eleg a tavalyit, kb az elso fel oldal.
[link]Fourth quarter earnings were driven by the components businesses, mainly the Memory business and the Display Panel segment, which manufactures OLED and LCD screens. Robust sales of high-end, high-performance memory products and expanded process migration in V-NAND, plus strong shipments of OLED and large-size UHD panels contributed to profitability.
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
HSM
félisten
válasz hokuszpk #5620 üzenetére
A két processzoros rendszerek más tészta. Ott ráadásul elvileg az ütemező igyekszik nem átdobálni a processzorok között a feladatokat, hiszen az lényeges lassulást eredményez. Hogy az akkori OS-ek erre figyeltek-e vagy hogy mennyire azt passzolom. (Pedig volt rambus ramos kétprocesszoros P3 szerverem. )
Az affinitás beállítása az egy lehetőség. Nem véletlen opcionális. Mivel az alapértelmezett úgyis a magok közötti szétkenés, és a userek 95%-a soha az életben nem nyúl hozzá, így igazából nem probléma, és a maradák 5%-nak pedig időnként hasznos a beállítási lehetőség, és úgy az élettartamnak sem ártasz vele.
Itt ne arra gondolj, hogy a CPU azonnal megdöglik, vagy bármi hasonló, de fizikailag sosem előnyös, ha a csip féloldalasan melegszik, hűl, és nem egyenletesen. Ráadásul, ha folyamatosan egy mag dolgozna, az jóval melegebbre melegedne, mintha eloszlana a hőterhelés nagyobb fizikai felületen. Gondolj csak a hőtágulás jelenségére. Ez a szétosztás nélkül féloldalasan melegedne a processzor és jóval nagyobb hőingásokat is élne meg. Alapvetően elég jól ki lett ez találva, hogy ilyesmikből ne legyen probléma.
-
HSM
félisten
válasz hokuszpk #5629 üzenetére
Nem lesz gond, mert mindig csak egy aktív, és az ütemező lépteti, tehát szépen minden mag turbózik egy nagyon rövid ideig. Így egyiknek sincs ideje hirtelen nagyon melegedni, hiszen van egy tehetetlensége a hőfokának.
Tehát ahelyett, hogy egy mag nagyon hirtelen nagyon sok fokot ugrana felfelé, ehlyett minden mag fog csak egy egész picit melegedni.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz hokuszpk #5641 üzenetére
Az ideális nyilván az lenne, ha átrakosgatná az ütemező a CCX-ek között is, csak jóval ritkábban (tudtommal amúgy alapesetben ezt teszi). Itt nyilván nem lesz kompromisszum mentes beállítás a sebesség, élettartam és energiagazdálkodás között. De elég jó, amit alapesetben művel az ütemező.
-
szente
addikt
válasz hokuszpk #6780 üzenetére
Igazából semmi extra működik ahogy kell. Tuningot még annyira nem próbálgattam, most 3.8 Ghz-n megy 1.35V mellett gyári hűtővel. Elég pozitív csalódás egyébként a gyári hűtő.
Viszont nem veszi vissza sem az órajelet, sem a feszültséget manuális fesznél, erre jó lenne valami gyógyír.
-
pitiless
senior tag
válasz hokuszpk #9532 üzenetére
Acorp 7KTA alaplap. Teljesen jó volt addig, amíg nem vettem egy DVD ROM-ot. Megvettem hozzá az első lemezt, szeretném megnézni. Két verzió volt:
1. DVD-n UDMA bekapcsolva, ekkor a CSS protectiont nem tudta a lejátszószoftver bekapcsolni.
2. DVD-n UDMA kikapcsolva, ekkor meg képregény.
Nem lettünk barátok, ideiglenesen lett helyette egy Procomp lap (ezzel ment szó nélkül minden), majd ABIT KT7A-RAID és innentől kezdve gyakorlatilag csak ABIT. -
komi77
senior tag
válasz hokuszpk #9560 üzenetére
Te jó ég Abit Bh6. Asszem azon még szlotos proci illesztő volt. Nekem ilyen volt az első Abit-om. Speciel én nem szívtam vele, de alap dolgokon kívül nem is használtam semmire. Bár a cd írás akkoriban nagyon menőnek számított (1x-es sebességen ).
Szegény ember kézzel nőz.
-
OutSider17
senior tag
válasz hokuszpk #13725 üzenetére
Bizony jól látod!
Hát nem ajánlott a gyári hűtő ehhez a feszültséghez és teljesítményhez már! Bár én semmiféle képpen nem léghűtéssel próbálnám ezt már hűteni!
Majd egyszer ha lesz egy kicsit jobb hűtőm akkor meg húzom én is jobban a sajátomat mert ez egy nagyon jó kocka lesz, csak hűtő hiányában nem merem mert félek hogy el fog melegedni!
3.6Ghz 1.1 volton az elég jó szerintem. Bár lejjebb még nem próbáltam menni fesszel!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
OutSider17
senior tag
válasz hokuszpk #13899 üzenetére
Áááá.... az ki van zárva!
Te aztán bele választottál rendesen. Ilyen órajelekkel lassan Amerikai is fel fog keresni!
Viccet félre téve. Ez mérési hiba egyrtelműen! Vagy..... Tényleg jól sikerült az overclock!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Leon77
őstag
válasz hokuszpk #13973 üzenetére
próbáld meg léggel 1,4 voltos vcorral, amúgy meg fx-ről jöttem, az kazán volt (igaz, nálam 4,9 en ment, de kevesebb mint fele teljesítménnyel)
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
RazorThe1
csendes tag
válasz hokuszpk #13950 üzenetére
Kösz ezzel ki lettem segítve... keresgéltem én, de mivel az angolom amúgy sem erős + a szakmai dolgok hát nem merem állítani 100%-ra de elvileg nem halálos.... most meg a vid csak 1.206v!
MSI Tomahawk B650 wi-fi | AMD R7 7800X3D | 32GB Gskill 6000Mhz cl30 | Sapphire Pulse 7800XT
-
RVR400
veterán
válasz hokuszpk #13973 üzenetére
Nekem pl a szinte hangtalan működés miatt van vizem, léggel mindig eljutok oda, hogy nagyobb a szélzaj már csak böngészés közben is, mint amit szeret a fülem.
Elől egy 14-es Thermalright van, az egész jól nyomja befelé a levegőt kis fordulaton is, és a bentiek sem mennek többet 1200-nál. Jelenleg a HDD-t hallom ki a gépből, amikor össze van pattintva.
[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
válasz hokuszpk #14065 üzenetére
Attól függ, milyen éhes a kockád. Ha gondolod, áthozhatod a hűtődet és feltehetjük a cpumra... Aztán lássuk
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
ViZion
félisten
válasz hokuszpk #14065 üzenetére
Legtöbben a vizes topikban a halkság és nem az OC miatt építettünk vizet. Ha innen nézed, akkor teljesen indokolt, akár alacsonyabb frekin is, mert kussol a gép...
Nekem már se ODD, se HDD nincs, tápban halk a venti, de nem kapcsolja le, a többit ventivezérlő lekapcsolja alapból.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
3800+
őstag
válasz hokuszpk #14095 üzenetére
Na akkor még jó hogy rákérdeztem, intel vonalon a PC Mate ajánlott darab. Nem lényeges hogy MSI legyen, csak tudásra, kinézetre az tetszett meg, és még árban is elfogadható. Azt hiszem akkor átnézek a Milyen lapot vegyek? topikba is.
Aztán nem sokára már az új gépről írok ide.
Joccc07: sajnos az már kicsit drága lenne...
JanR: köszönöm, akkor így most nem tudom hogyan döntsek...
[ Szerkesztve ]
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
OutSider17
senior tag
válasz hokuszpk #14209 üzenetére
(#14206) Szinyák
Mert a léghűtésem eléggé határon táncol ott már azért is melegszik ennyire. Gyorsan fel melegszik 60 fokra és utánna sem nagyon akar megállni. Ráadásul a vrm-et sem akarom úgy ízzasztani hogy a proci hője is rá van fújva.(#14209) hokuszpk
Komolyabbat??? xDDChinebench, Aida stabilitás, Aida sebesség mérés, Prime, Geekbench.
Ezek 3.8Ghz-en stabilak voltak elfogadható hő fokkal. De a 4.0Ghz-en már ahogy indítottam a Cpu-znek a bench részét ott már durván melegedett és ki is kapcsolt. (Hála annak hogy 65fokra be van állítva a maximum hőfok!)Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
R3laX
addikt
válasz hokuszpk #14226 üzenetére
Miért fingatná meg, ha 65 fokon kikapcsol az egész ? Még csak el sem tud jutni addig a proci, h meglegyen erőszakolva. Egyébként úgyis mindennapi használatnál fog kiderülni, h stabil e a cucc. Amúgy Játéknál vszeg nehezen fogja megadni magát, mert erős vga limitbe ütközik a rendszer. Ezért nem éri el az 50 fokot sem, kívéve ha alacsony grafikán/felbontáson fut, mert akkor mérséklődhet a vga limit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest