Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
Ide jövök, mondom jól átolvasok egy két hsz-t mert biztos a prociról lesz szó, erre már "piackutatás-elemzés -jövöbelátás-szerver mizéria, majd én nagyobbat meg jobbat mondok ez elözönél mert én jobban tudom " adok kapok megy már sok oldalon keresztül....
yeah -
Pro!Petya
addikt
Amugy meg nem lesz ez rossz játékra sem. (Alább többnyire erről fogok Saját véleményt nyílvánitani) Ha nem ez a te nézőpontod ok, a tiéd más de ezért nem kell majd hsz war-ba kezdeni)
Van pár Fx a háznál szóval lesz mihez hasonlítani, és amennyiben az 1700 tuningolható 1800X szintre Akkor nálam nem kérdés a váltás.
Azt meg mindenki elfelejti hogy amit ígértek a AMD részröl azt bőven hozták és túl is teljesítették a Ryzen-nel az Fx procikhoz képest. Nagy volt a hype igen ,de szükségszerű is. (Neo után szabadon)
Eddig kb a térképen SE volt az AMD az Fx procikkal, nem is kellett volna Játékokban összehasonlítani nem hogy az i7-el de még az i5-el se mert egyértelmű Volt a fölény a kékeknek.
Most meg már mindenki hurrog hogy nem veri el a Ryzen az i7 7700K -t (azt ami amúgy veri néha házon belül a 6950X-et game-ben). Öööö OK.
Szóval az a lépés kimaradt hogy visszamászunk a térképre valahogy AMD részről és feljebb kúszunk és majd valamikor utolérik az intelt.... Ergo most bele ugrottak a nyakukba egyből egy FX széria után,"félkész" procival, optimalizálatlan környezettel programokkal, hardverekkel amikhez majd jönnek a patch-ek updatek miegymás.
Az már csak hab a tortán hogy az utobbi sok év alatt ezért Mindent az Intelre optimalizáltak, de reméljük a kialakult verseny (ami eddig Nem volt) miatt ez változni fog.
Ennek ellenére nem vérzett annyira mint amekkora feneket kerítettek neki. Na meg ha játékok is elkezdenek több magra éhezni,+ jönnek a patchek akkor még jobb választásnak tűnhet egy gamernek és ami a legfontosabb hogy most már van alternatíva.
Megy a sírás az árak miatt is. Ha szükséged van rá és megtudod venni akkor megveszed azt amelyik neked kell legyen az AMD vagy Intel. De ezért felesleges több hsz-t végigsírni a fórumon. Ha megszakadsz sem rajtad fog mulni az árazás, és ezért a nagy találgatások is feleslegesek a jósolgatásokkal együtt. Ez van most ennyiért oszt jónapot.Amúgy meg venni kell egy GTX 1080 -at vagy egy 1080Ti-t és akkor problem solved játékok alatt is
[Ryzen R7 vs FX-8300 vs i7-7700K - Battlefield 1 - Assassin's Creed - Deus Ex - Benchmark]
Ha az Fx 8300 kihajcsssa akkor a Ryzen is kifogja, intelről nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz IstvánLászló #1479 üzenetére
Mint ha a az én hsz-em olvasnám...
De igazad, van engem is zavar hogy nem konkrétan a prociról pörög a téma egy két hszt kivéve.
Azokat is megértem akik az egész Ryzen éráról és a bekövetkezett vagy eljövö piaci helyzetekröl különbözö piaci szegmensekröl írnak mert őket ugy érinti a téma. Mert hát végülis valamely szinten köze van hozzá.
Lassan tényleg itt az ideje az offtopiknak vagy a mélyvíz és társainak mert így itt minden van már
Senkit sem megbántani akarok ezzel és teljesen tisztában vagyok hogy amiket írtok az mind köthető a Ryzenhez, de most már csoportosítani kéne a témákat!
Most már elég sokaknak van, és szinte órénként jönnek ki a user tesztek szval lehetne azokon is nyammogni[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Nem az a "durva" hogy drágább hanem az hogy mennyivel, jah és áfa ezen is van természetesen, persze nem annyi mint otthon. De egyenlöre ez erosen csak lehuzás szagú.
Annyit még hogy itt nem csak akkor "egy újdonság eleinte kint olcsóbb" hanem azután is
szval jah jezusom..[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Kénytelen leszek mivel itt lakom.., de szinte mindig összevetem, a hazai árakkal hátha érdemes esetleg valamit kihozatni , de eddig nem igazán volt erre példa hogy kelljen (utána járás +macera+több idő+ ha kell a garanciális mizéria). Persze sok minden van ami drágább is de ez van. Nem lehet mindig a legolcsobbat mindenből beszerezni
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz IstvánLászló #1510 üzenetére
A kártya maga ha Ryzen-re váltasz vagy ha maradsz a mostani konfigodnál, nem rossz választás.
Feljebb linkeltem is egy videót amiben GTX1080 -al tesztelik a ryzeneket meg az 7700k-t abban pont van Fx8300 is.
Igen Kihajcssaaa (meg jópáran az Fx fórumban is használnak 1070et 1440től felfele és ott is ki lett vesézve rendesen ,igen kitudják hajtani még ezek a procik is FHD felett.) -
Pro!Petya
addikt
-
Pro!Petya
addikt
válasz Vitka675 #1558 üzenetére
Értem és akkor mi a Rog és a GB titanium, as Fatal1ty ha a 150-170 euros deszka a felsökategoria?
Talán inkább x350 beugro - x370 középkat. - rog, titanium, fatal1ty - a felső kategoria szerintem.
Pont azt a tesztet néztem is , ami nem is rossz csak azóta eltelt 3 nap miota lehozták..[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Vitka675 #1570 üzenetére
Ok. Csak fura egy 150-170 euros lapra /ami a starter ára, szval ez még majd lejjeb mehet/ olvasni hogy ez már a felsőkategória....
Így hát akkor plusz egy a gyártóknak az árazáshoz az AM4-nél.Mert eddig ugye a felsökategoriás lapok nem ennyinél indultak..[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Skacok szerintem hagyjuk az egymásnak esést. Értelmetlen még egy zsír új procit a már kiforrot kiaknázott 7700-el összehasonlítani , és persze mivel az AMD eddig sehol nem volt ezért persze minden az intelre van-volt optimalizálva. Így hát csodát nem kell várni, bár így is több mint kielégítő amit letettek az asztalra most és hogy agresszív árazással kezdtek. Ezzel Végre van alternatíva ,mert ugye eddig ez nem volt elmondható. Mindenképp csak javulás várható a következő idökben a Ryzenektöl a mihamarabbi optimalizálásnak köszönhetöen. De ez az alaplap gyártóknál is látszik mivel már az 5.-6. biosok jönnek ki egy hónap alatt szval ez még a szoftverekkel is így lesz. Van benne Nyers erő az tisztán látszik benchekben, nem is kevés csak a játékra nem jön még elő! Elég csak a 3dmark teszteket megnézni, a sima 1700 is veri az 7700-est rendre.
-
Pro!Petya
addikt
Nem rossz az a cpu score... csak ha azt veszem alapul hogy az én Fx8370-en majd 5Ghz-en tudott csak 3800 körül teljesíteni a te ryzened meg vigan 6700at préselt ki magából.
Kb Ezt kéne elemezgetni hogy honnan hova fejlödött az AMD ,nem pedig egyböl a best 7700-el összevetni -
Pro!Petya
addikt
Hogy minden napra jut egy intel felelős....
-
Pro!Petya
addikt
válasz Walter_White #3664 üzenetére
Elöszőr húzd addig a frekit míg az IBT vagy a prime el nem hasal ezen a feszen, azután lehet pöccinteni neki és ez a folyamat meg addig tart míg bírja a kockád meg a hűtésed
Asszem 95C a max working temp , ezen tartósan már nem ajánlott , de ha egy IBT vagy prime small FFT belenyal egy rövig ideig azt elvileg még bírnia kéne.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
És erről ezek szerint az a szegény cpu tehet..... /ami csak úgy magát állítgatja/ és nem a deszka meg a "biosa"?!
Helyedben még a 220 ból is kihúznám mert lehet életre kelt nálad a skynet... nem tetszik neki az a 30 körös IBT.. ugy kellet neked f@széé hergelted XD
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
-
Pro!Petya
addikt
Ha már win10 creators update.. nekem felrakta majd 25 perc alatt
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Sziasztok! Úgy döntöttem cserélem az FX rendszert.
Most veszegetem meg a dolgokat aztán előtte inkább gyorsba körbekérdezek hogy passzolnak -e egymáshoz a dolgok biztos ami biztos.
Átnéztem a táblázatot meg a hsz-ek nagy részét ezért döntöttem most ezek mellet..1800X
Asus Crosshair Hero X370
16GB G.Skill Flare X black DDR4-3200 CL14 Dual Kit (F4-3200C14D-16GFX)Hűtésre elég lesz az Nzxt kraken X62 oc mellett? (nem magyon akarom húzni, csak amennyire engedi )
Látom nagyon divat a cikkszámokban az X
Corsair 780T házban lesz.Meg még egy kérdés ugye Fx-nél olyan nem létezett hogy összerakod a rendszert és megy alapon ,mert szépen be kelll állítgatni mindent rajta.... na már most itt Ryzen-nél mi helyzet? (gondolok ilyenre alul - túl feszel? stb stb
Olvastam a hogy fontos a memoriánál a páros Cl időzités ez igaz vagy csak valami urban legend? kicsit furának hangzikHa van bármi tanács megfogadom jöhet!!
THX
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz hokuszpk #17985 üzenetére
Ez jól hangzik!! Eddig sem preferáltam a gyári szoftvereket , de akkor itt is továbbra is felejtős. Ok
A finomhangolás az nem probléma , csak azt hittem majd vakon durván bele kell nyulni a biosba (pl turbocore off ,ram 1t-2t állitgatás ,apm, hpc vagy tudom is milyen új ficsőrők vannak ezek helyett)
Elsőkörben jó lenne hogy alapon menjen rendszer , hogy a késöbbiekben legyen majd viszonyításom az Oc miatt.
Van még egy félelmem: a tápom ... 600W-os. - ez ki tudja szolgálni a Ryzen rendszert +egy gtx1080-at?? Elég nem elég?
Csak mert most egy megcibált Fx8350@4,8Ghz procit és egy húzott GTX1080-at visz el a hátán probléma nélkül. Kell e többlet fogyasztásra számolnom?[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz hokuszpk #17988 üzenetére
Ehhh Jó hogy említed a vrm-et perrpill nálam a Saber lapon raktam hátra egy ventit direkt erre (lásd mire jó a gyári Fx venti )
Az a 100 fok az rengeteg.. legalább is számomra. Akkor létezik hogy itt is mókolnom kell majd a vrm hűtéssel?
álltalában IBT VH-ban nem kínzom tovább 10 körnél , de én inkább prime95 párti vagyok , ott a blend - és a small fft alatt kiderül stabil-e a rendszer. Volt már jó pár Oc-m ami birta az IBT-t és ennek ellenére game közbe fagytam . Ami viszont prime95-öt végigtolta legalább 1 órán keresztül az nem is fagyott vagy hasonlók szóval nekem az már stabil![ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Tubica #18175 üzenetére
Prime95-ben melyiket futattad small FFT vagy blend? A 2 "kör" az nagyon kevés, annyi alatt be sem melegszik a gépezet.. min 40-60 perc small fft ha a procit teszteled és ugyanennyi blendbe ha a ramokat.
Még talán IBT VH-on 10kör.. már bíztató lehet de láttam már abból is olyat hogy sikeres lefutás ellenére game közben megadta magát a masina. Aida stressz teszt meg felejtő. -
Pro!Petya
addikt
válasz Tubica #18177 üzenetére
Jövő vagy azutáni héten érkezik meg a Ryzen pack-om másik fele....
16GB G.Skill Flare X schwarz DDR4-3200 CL14 ramok meg a Crosshair Hero IV + víz már megvan, 1800x-re és a házra várok. Addig taposom tovább az FX-et
"Meddig érdemes felhúzni?" Addig ameddig tudod hűteni. + az se árt ha a vrm nem olvad leMás insrukcióval nem tudok egyenlőre szolgálni...
Esetleg biztos van rx580 topik ott megmondják tutira melyik proci és hol tudja limitálni Bár mivel FHD felett vagy (ha jól láttam) így biztos nem lesz már cpu limited. Ha netán mégis lenne akkor csak skálázol egy lépcsőt felfele és voltnincs XD Én az Nv táborát erősítem Szóval lövésem sincs mit tud az a vga Bár kétlem hogy a ryzen ne bírna vele alapon is[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Hardstyler01 #18429 üzenetére
Ez érdekes amúgy , én is vagy ezer tesztet megnéztem mert pont e kettő lap között vaciláltam, De 99% ban mindenhol megemlítik hogy a Hero-nak jobb a Vrm-e arról nem is beszélve hogy tesztek alatt 15-20 fokkal hűvösebben is tartja OC alatt.
Én is csak ezt a táblázatot találtam amit körbevágtál, de szerintem van még valami különbség amit nem látunk vagy nem jól értelmezünk, mert az nem ésszerű hogy a Csúcs lapjuk valamivel is gyengébb lenne mint a többi.Itt van egy részletes leírás : Crosshair Hero VI
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Siszibatya #18516 üzenetére
Azt azért hozzátenném hogy a Conductonaut szerintem a legjobb ár/értékű hővezető most.
Fél gombostűfejnyi is sok belőle egy kenésre, (maszatolásra) . Az 1grammos így legalább 10-15 chipre is elegendő lehet.
Ha már paszta akkor meg Kryonaut ahogy írtad te is! -
Pro!Petya
addikt
válasz bandika0626 #18525 üzenetére
A kryonautot nehéz volt szétkenni?? Még ha azt mondod hogy a Conductonat-ot akkor azt mondom, de azt se lehetetlen.
2-3 fokot javult oké de mit vársz többet egy pasztától? Ne haragudj de kétségeim vannak azzal hogy ugyanazt a hőfokokat mutatja mint egy mx4.Ott akkor az install nem volt okés.
Idle -ben talán , de max terhelés mellett meg biztos nem.
Azért aki kimaxolni szeretné a hűtését annak elég sokat dob az összképbe ...
vegyük ha csak ha ventiket cserél , radiátort , pasztát akkor ott tart hogy ~10 fok ha nem több amivel beljebb van és mikor a határon táncol a tuning akkor szerintem kijelenthető hogy rengeteg az a "csak" 10 fok különbség.Siszibatya Remélem nem nekem írod a Conductonaut tulajdonságait
Persze nem árt ha mások is tisztába vannak vele.
Meg ugy álltalában gondolom mindenki tisztbában van azzal hogy mit vesz.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Sziasztok
Mostanában történt valami az amd körül??
Hétvége óta az 1800X nek az ára megugrott átlagosan 70-80 euróval, van ahol simán radobtak 120eurot is az eddigi árához képest..
Legalább is itt németben most ez van, nem követtem a hazai piacot, ott is ez a jelenség van?? -
Pro!Petya
addikt
Sziasztok!
Összeraktam végre a konfigot!!
Annyi változás van hogy 1800X lecserélődött 1600X-re .... kivárásos alapon meglátjuk mit hoz a tavasz
Csak játékra elég ez is. (egyenlőre )
Bios update ment simán, fat32-es pendrive bios file-t átnevezni C6H.-ra , gombot megnyomni és 1 perc alatt kész.
Ramok pöccröff mennek 3200-őn, tuning később lesz most még tesztelés következik.
Cinebench 1256 pontocska, alapon. Prime 95-ök futottak egy - egy órát szval stabil a rendszer. IBT VH szintugy pipa.Fontos megjegyzés aki netán Nzxt Kraken Aio-t vesz ehhez a laphoz ,az azzal a lendülettel vegyen 2.0 -ás usb hub-ot is mivel a Hero-n 1db van az meg nem sok. Viszont amiatt pont nem lehet összerakni a gépet..(azaz lehet de vagy gép nem megy vagy a hűtés )
/Usb A - mini B kábellel áthidalható átmenetileg/
még a kábelezést megcsinálom hátul azt ne nézzétek[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Sziasztok!
Tegnap kipróbáltam jópár beállítást de annyi van hogy kezdek elveszni. Semmi master ryzen vagy miatököm csak BIOS.
Elöször ott vannak az előre konfigurált tuning profilok amit a lap ajánl fel azt hiszem 4 db (3620Mhz-4000ig), érdekes módón mindegyik műxik . igaz szerintem erősen túlfeszel.
Aztán vannak a DOCP standard és DOCP 1-5ig profilok, auto, default , manual.
Ezek közül ha manualban szeretném belőni akkor igaz hogy megy minden de nem esik vissza IDLE-ben a fesz és a freki sem szóval annyira nem jön be.... folyamat nem járatnám csúcson ha nem kell ... Erre keresek megoldást.
Ramok mennek 3200-3466 minden nehézség nélkül. feszt azért az utobbihoz már kell adni. Feljebb nem probáltam.Alap esetben túlfeszel a lap ahogy észre vettem és sajnos nem terhelés alatt.
Folyamat monitorozom, van mikor megküldi terheleletlenül procit 1,52-vel is igaz asszzem ilyenkor boostol 4100Mhz-re. DEE Terhelés alatt legyen az prime, ibt, játékok cinebench akkor meg nem boostol fel csak stabilan tartja a 3700et..
például itt van a következő ,10 perc prime95 blend és egyszer sem boostolt fel magasabb órajelre:Itt DOCP standard (3200) profile ofsettben minusz 0,100 (Csak ebben a módban veszi vissza a frekit és feszt IDLE-ben ezért használom ezt)
Másik, Eddig a régi FX konfignál csak ofsettel állítottam a feszt, itt most nem tudom mert a biosban 1,29-1.49 között ugrál így nem tudom hogy éppen mihez viszonyit..
LLC és egyéb nyalánkságok auton vannak szóval biztos ott kell keresgélnem csak ryzen téren nem ismerem mit mennyire kell vagy lehet eltekerni .. gondolom én, de erre nem nagyon találtam leírást , minden guide-ban szinte csak szorzó állítás, van fesz , és ram állítás és ennyi a nagy utmutatás De ez szerintem édes kevés meg nekem az is karcsú ha megy a tuning akkor nem vesz vissza IDLE-ben.
Szóval okítsatok plz
Nem szeretnék sokat, csak belőni egy viszonylag magas frekit fesszel amit még tudok hűteni és terheletlenül essen vissza. ne járassa feleslegesen. Tudom nekem kell kitapasztalni, de ha nincs legalább 30 opcio a biosban csak az OC-ra akkor egysem.. Nem komplett leírást kérek , csak iránymutatást ha lehet THX!!!
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz bivalyolo #18890 üzenetére
Rendicsek , az okés , de probáltam játékok alatt is (BF1, SWbf2) fél fél óra alatt sem boostolt egyik alatt sem , idle -ben forumozás , netezés alatt meg van mikor a semmire felküld 1-2 magot 4100-re. Hwinfo64-el monitorozom..
Nah jah kell egy LLC-s leírást találnom ryzenre, kár hogy ViZion ,Habugi és a többi "nagyöreg" nem tévékenykedik ryzen vonalon , de látom sokan jöttünk át FX-ről -
Pro!Petya
addikt
válasz CsengődiGeri #18891 üzenetére
DOCP-s profil van beállítva? Ha igen akkor azért.
-
Pro!Petya
addikt
válasz Simi37 #18895 üzenetére
Ha manuálba huzom meg akkor egyből kioffolom a core boostot , ott csak annyi a problémám hogy idle*ben nem veszi vissza a frekit. Igen ilyenkor nincs is kiugroan magas tüske a feszben mert tartja azt amit beállítok.
SZval csak ennyi a bajom...DE ahogy Lendova forumtárs is írja lehet várnom kell még pár bios frissitést mire orvosolják! (vagy csak nem találtam meg még hozzá a szukséges beállítást a biosban )
Bár ahogy most olvasom ezt a Pstate leírást valszeg itt lesz amit keresek, csak ez még új nekem
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz hokuszpk #18902 üzenetére
Egyenlőre itt tartok :
4GHz 1,375V manual,
ramoko 3200Mhz cl14 1,35V
40x szorzó, core boost off,
LLC: LvL1több mint negyed óra prime95 Small fft plusz netezés , után így fest most a helyzet :
Hőfokok rendben vannak?
Néztem a energiaséma beállításokat is kiprobáltam mindegyikben még a csoda ryzen félébe is hiába állítom be 10%-ra a minimumot, annak ellenére nem dobja le idleben a frekit+feszt.
De ha azt mondjátok ez így nem gáz akkor okés , csak furcsa így ez elsőre nekemKöszönöm mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Beretvás #18906 üzenetére
Nah jah ne is mondd , pár klikk a biosban és megy minden ....
és itt normális ha a beállítások több mint a fele érték auto-n van a biosban , nálunk anno ilyet nem láttál egy jól belőtt Fx-nélMég megrántom a ramokat hátha megy 3466on cl14ben aztán mára végeztem is pár teszt rá aztán szerintem mehetek is gamelni...
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Lendova #18909 üzenetére
jaja nézegettem azokat is, de én spec erről lövöm be : [ F4-3200C14D-16GFX]
jelenleg így állok :
Persze nálam kisebb az L1-L2 cache így hát van különbség.procinál meg zavart hogy nem kereken 4000Mhz-et mutat ezért inkább belőttem 4050-re
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz SECTORnooB #18914 üzenetére
-
Pro!Petya
addikt
válasz SECTORnooB #18920 üzenetére
Nem tudom ez most jó-e mert alapon lövésem sincs mennyi körül kéne kapnia...
de van még tartalék a prociba érzem , mert még alig kap ehhez a 4050MHz-hez 1,4-et de inkább csak 1,395V cpu-z szerint , igaz csak lvl4-en van az LLC.full terhelés alatt 62 fok körül tudom tartani így is , de még csak a gyári ventik vannak a radin , de a héten megjönnek az akasa viperek ugy már feljebb merek menni majd.
Akinek van single core-os Cinebench mérése az bedobhatná tudjak mihez hasonlítani!! THX
-
Pro!Petya
addikt
Sziasztok!
Nagyon úgy fest , kész lett a 7/24-es rendszer.
CPU: 4050Mhz (1,395V) <Hwinfo64 1,387V -ot mutat>
Késöbb ha a rendszer és az én idegrendszerem bírja még akkor lejjebb viszem a feszt míg lehet ... ha lehet
RAM: 3200Mhz (1,35V) CL14Tesztek:
IBT: VH 10körös futott 3x egymás után, átlag 144 - 145 GFlops
Prime95: small fft - blend, mindegyik 45-45 perc hiba - freeze v core leállás nélkül
Cinebench R15 : ez mindig lefutott, még a rosszul sikerült OC-val is szval nem mérvadó!
5 kört futott azért most a kész OC profillal is, freeze - hiba nélkül mindig.Memtest64 : Maximumon hiban nélkül ment majd 1órát szval pipa ez is (van aki azt mondja kell a 90 perc ebből de mivel a prime blend 45 perc alatt nem offolt ki ezért várható volt hogy ez is lefut.
Gamek: BF1 multi 64-es szerverek 3-4 óra , SW BF2 multi 40-es szerver szintúgy 3-4 óra, Titanfall 2 multi 1-2 óra.
Aida "stress teszt": futott , de mivel nem isszasztotta meg a vasat csak egy 1 órás körre engedtem rá addig legalább megvolt a bevásárlás is , véleményem szerint ez nem a legjobb módja megnézni a gépstabilitást.
Stress tesztek alatt a cpu (Tdie) 62-64 fokig kúszott fel. De ez leginkább csak Prime95 small fft vége felé. A többi nem terheli ennyire folyamatosan. IBT is csak ciklusosan ,szóval ezeknél azért kevesebb volt a hőfok..
Játékok alatt 49-54 fok körül mozgott de itt már a húzott vga is aláfűtött. Szerintem azért 4Ghz felett, ezek a hőfokok barátiak.
VRM hőfok: ha lehet hinni az Aida64-nek akkor 40 perc prime95 után se lépte túl az 50 fokot. De azt tartotta egy 20perc után mint a cövek.
(igaz ez csak hexacore, szóval 8hengerrel biztos feljebb csúszna a temp)Ram : próbáltam 3466-on CL14-be de itt már jelentős feszt kellet adni neki ami miatt maradt a jelenlegi 3200 CL14. Meg mivel majd többe fájtak mint a proci ezért nem nyírnám ki a tavaszi ryzen bejelentések előtt
Cold start , restart egyből megy semmi ujraindulás. Mostmár több mint 24 órája semmi anomália pedig nem gyenge terhelésnek volt kitéve ezalatt a masina. Nem azt mondom hogy kész, de ez már több mint bíztató eddigi tapasztalataim szerint.
Ha netán kíváncsiak vagytok bios beállításokra vagy egyéb eredményekre akkor jelezzetek!!
Köszönöm szépen mindenkinek az eddigi segítségét és türelmét!!!
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz SECTORnooB #18970 üzenetére
Igen én is soknak érzem egy kicsit , de egyenlőre hagyom így aztán ha lesz megint időm energiám akkor megnézem majd hátha megy a 4Ghz kevesebbel , de arra megint egy nap teszt elmegy és mostmár használnám a gépet Reméljük beéri kevesebbel is majd
Hűteni úgy fest tudom, igaz 4 óra bf1 után már 42fokos volt a vizem ..szval reméljük nem ereszt majd füstöt!!
meg azért játékok alatt (arra lett igazából összerakva a gépezet) majd 40 fokra vagyok az amd álltal előírt maximális 95 foktól ahol ugye kezd droppolni meg tévesen számolni a proci mindezekmellet ugye károsodik.
Meg ha ugy nézem az XFR ahogy láttam mikor alapon teszteltem volt mikor egy két másodpercre simán megküldte 1,56V-al is ... igaz ott idle-ben meg vegetál , de nálam nem sok idle állapot van XD
Szóval abban se vagyok biztos hogy az egészségesebb neki mint stabilan 1,395-öt adni neki.
De persze ettől fuggetlenül még majd megnézem mennyire tudom visszavenni[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz SECTORnooB #18972 üzenetére
Persze, én is maradnék annyin ha a 4ghz nem kérne többet de sajnos ő sem enged, és én sem XD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest