- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #20092 üzenetére
es ? irasvedett ?
egy png vagy jpg sem fer el ? vagy zavarna a windows telepitot ? -
Knobber
aktív tag
Hát igazából a Memory QVL-ben benne sincs ez a fajta ram ( HX424C15FBK2/8 )
Szóval örülni kell hogy megy 2400-at és pluszban esetleg 2666 (még szerencsésebb esetben 2800-at)Amúgy BIOS-ban tényleg nincsen SOC voltage állítás, és jó kérdés hogy a Ryzen Masterrel való állítása egyáltalán csinál-e valamit.
-
válasz
Knobber #20093 üzenetére
Akkor nem erőlködöm vele. Lehet, hogy kijön egy BIOS frissítés és jó lesz.
Vagy veszek egy MSI, vagy Gigabyte B350-es microATX lapot
, meg valami normális RAM-ot. Ezt meg eladom egy Inteles usernek óccoón
De úgy látom, hogy más lappal és már RAM-okkal sem tökéletes a dolog.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Lukitomi #20080 üzenetére
Szép!! Gratula. án bele törődtem a 2933MHz-be. 14 16 16 36 69 1T-be.
Én csak abba nyúltam bele amit kihúztam a tiedben . 18-18-18-34-53-304-187-129-4-6-25
Mert volt hogy én is bele nyultam jobban, de akkor volt hogy BF1 multi kb 4-5 óra után mikor kiléptem kékhalál volt .és mióta azok Auton vannak nincs bajom. ez volt a kékhlál oka. KMODE EXCEPTION NOT HANDLED .
#20081 OutSider17 : Köszönöm szépen,hogy utána néztél!!
Beretvás : Remélem a Kínaiak valamit alkotnak a rammokkal is már. mondjuk nekem a 16GB még teljesen elegendő.
-
Beretvás
veterán
válasz
OutSider17 #20092 üzenetére
attol még lehet rá,
-
Knobber
aktív tag
A Ryzen Master windows alól állítja, de ha RAM-on mókolsz, az is újraindítást kér.
Biosban tényleg nem találtam SOC voltage emelést, csak Ryzen Masterben külön. Ott megemeltem 1.15V-ig is, RAM-ot pedig 1.4V-ra, lazítottam az időzítéseken is de ígyis-úgyis elhasan 2933-on.Talán ehhez az Asrock-hoz már csak a VDDP meg 1.8V az utolsó remény, mert nagyon nem akarja a RAM-ot felpörgetni.
Csak jó lenne valami leírás ezekről a feszültségekről, mik a limitek amikkel lehet játszani.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #20082 üzenetére
"sak a telefonom volt kéznél."
pendrive ? f12 ?
-
Beretvás
veterán
válasz
OutSider17 #20086 üzenetére
van de azt kézzel mindég be kell kapcsolni nem marad ugy, vagyis miután aktiválodott félre sikerült oc miatt..
-
Beretvás
veterán
válasz
OutSider17 #20084 üzenetére
ha rossz memoria beállitás miatt nem tud elindulni akkor is hasznos..
sajnos cpu tuningnál marad a cmos..
-
Beretvás
veterán
válasz
OutSider17 #20081 üzenetére
igen az az.. és lehet állitani menyiszer probálja ujra.. nem rosz az..
-
OutSider17
senior tag
válasz
BullKoxa #20017 üzenetére
Ha jól értelmeztem akkor azt jelenti hogy ha valamilyen memória hibával omlik össze a gép akkor az addigi beállítással megpróbálja automatikusan el indítani (Például 5= 5 alkalommal) és ha ez nem sikerül neki akkor vissza állítja az alapra. De ha csak jól értelmezem. Minden esetre valami ilyesmit takar az a kis sor ami meg jelenik expert alatt!
-
Johni5
őstag
válasz
hokuszpk #20055 üzenetére
Hiába teszem át,lekakilja.
Corsair valamit alkotott ramok terén,mert ugyan olyan 2 kit között is különbség van.Az egyik 2133 as kit 3400-at simán ment,míg a másiknak 2800 on vége volt minden fesszel,minden beállítással.2 hetem ment el rá.Mókás az,hogy azonos chipek voltak rajta.20073.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
wassabi11 #20074 üzenetére
hat ilyen bencmark celokra akkoriban volt meg a Landmark Speed Test, de az csak cput mert, es mar a Pentiumra is akkora ertekeket irt ki, hogy ugyereztuk lobog a hajunk a sebessegtol.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
wassabi11 #20072 üzenetére
"a játékok stabilabbak"
en nem jatszom, de gondolom ez a minimum fpsre vonatkozik, akkor meg a javulo jatekelmeny miatt mar megerte
)
* reges-regen meg a windows 3.x idejeben ugy mertuk a grafikai teljesitmenyt, hogy a kirakott paszianszt mennyi ido alatt dobalja le. lehet ratuszkolok egy wirtualis gepbe windows 3.1 -et, es megnezem mennyit fejlodott a tekknika
-
wassabi11
senior tag
válasz
hokuszpk #20070 üzenetére
Hát jó pár hónap múlva meg látjuk mit hoz dualal, de nem nagyon vettem észre különbséget cinebenchben inkább csak azt h nem elvétve jön ki magas pont, hanem inkább az lett az alap, a játékok stabilabbak, plusz fps nem lesz mert puding a vidi karim, lehet h nekem felesleges single rammal szórakoznom
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
wassabi11 #20067 üzenetére
az is elkepzelheto, de siman az is, hogy a 2+2 magot siman tudja etetni cachebol, es/vagy a fabric sem korlatozza, ( fele annyi mag -> kevesebb fabric savszeligeny ) ezert nem hoz tobbet a gyorsabb ram.
ha cachebol tudja etetni a magokat, dual channellal sem lesz sokkal tobb, de hat ezt majd meglatjuk, ha lesz dual channel memoriad. -
wassabi11
senior tag
válasz
hokuszpk #20065 üzenetére
Hát talán a szerencse mellettem áll, mert eléggé könnyen fel ment a ram 2933-ra minden féle gond nélkül, szerinted kb olyan 790-800 pont közötti értéknek kéne lennie? Bár nem tartom valószínűleg hogy kijön, mert inkább egyre többször adja be a 777-783 pontokat, eddig csak ritkán jött be, most kb folyamatosan ennyi pontot dobál be.
-
-
Ragnar_
addikt
válasz
BullKoxa #20034 üzenetére
MSI-nél lehet, hogy más, én ASUS-nál úgy gondolom, hogy nem órajelfüggő a C&Q, hanem attól függ, hogy Auton van-e a szorzó, vagy nem. (Mert ugye a szorzókat veszi vissza downclockolásnál) Mondjuk 37 alatti szorzót nem próbáltam, mert auton megy 3700 MHz-ig C&Q-val, de 38-on pl. már nem volt C&Q, és javasolja is kikapcsolni a C&Q-t, ha OC van.. (Meg vannak a pstate cuccok is, de azokat nem próbálgattam.)
-
válasz
RVR400 #20057 üzenetére
Lehet, hogy nincs a helyén rendesen a RAM. Múltkor raktam össze egy gépet, aminél megviccelt ez a DDR4-es foglalat. Azt hittem a helyén van, de nem volt. Természetesen a házhoz nem volt csipogó, ezért nem tudtam, hogy miért nem indul a gép. Szereztem csipogót, kiderült, hogy RAM. Szétszedtem, izomból betoltam a RAM-ot és jó volt
-
válasz
Johni5 #20054 üzenetére
Akkor lehet, hogy az 1.8 V-t kellene emelnem és nem hasalna el a RAM a nem AUTO DRAM feszültség beállításoknál?
Illetve lehet, hogy lejjebb kellene vinnem a VDDP-t?Ez a Ryzen Master Windows alól állítja a dolgokat? Tehát nem kellene állandóan újraindítgatnom a gépet teszteléshez?
Ha jól látom, akkor Neked normál ATX lapod van. Sajnos jártam már úgy Asrock lappal (Z77), hogy ugyanazon lap mATX-es verziójában alig lehetett húzni az i2500k-t a normál méretűben meg hasított...
-
Johni5
őstag
Nincs,full automata.hwinfo mutatja.1.087v nálam 3600MHz memó beállításnál.2 óra játék után hasalás van.superpi32m 1 perc után hasal el.3466 full stabil.viszont ha az 1.8v ot megemelem 1.9v ra,akkor jó a 3600 is.Ez a cpu pll.2v fölé nem ajánlott menni 24/7 re.A VDDP fesz nem csinál semmit,illetve de 1.015 re elhasal a cpu m.Leveszem 0.8 ra,akkor is simán megy.
20036 ra válaszolva: turbo max frekire állítva a cput az 1600 ason is megy a qnc.Amíg beférünk a turbó maxba,addig nincs vele gond.3800 nál már csak winből tudtam elindítani.
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #20044 üzenetére
biztosan megkapjuk mi is..
-
válasz
Knobber #20043 üzenetére
Asrock A-Tuning Utilityben csak CPU, DRAM, +1,8V és VDDP voltage állítási lehetőségeket látok.
RAM adatok:
Memory Type DDR4
Memory Size 16 GBytes
Channels Dual
Memory Frequency 1396.7 MHz (3:42)
CAS# latency (CL) 16.0
RAS# to CAS# delay (tRCD) 16
RAS# Precharge (tRP) 16
Cycle Time (tRAS) 36
Bank Cycle Time (tRC) 66
Command Rate (CR) 1T
Uncore Frequency 1396.7 MHz -
-
OutSider17
senior tag
Srácok egy kérdés.
UEFI-be nem látja az SSD-m a gép. Legacy-ba igen. Így használom, csak gondoltam mi lenne ha ki próbálnám úgy is. De sajnos nem látja az SSD-m olyankor.
Mi lehet a probléma? Elméletben minden támogatja a Fast Bootot!
Hátha valaki mond valami okosat!
Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
OutSider17
senior tag
válasz
Knobber #20035 üzenetére
Délután 1 körül kelek ma (éjszakás vagyok.) És ilyen 2óra körül csinálok neked képet a ram beállításaimról. (Biosban az összes adatot leírom amit csak tudok majd.
Ha esetleg érdekel még.
Ui: Lehet a lapod nem bírja a komolyabb ram overclockot.
De egy próbát megérhet még. -
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #20038 üzenetére
3203-as biosszal nem lett rosszabb nálam, mint előtte. cpu egy kicsit jobban megy, memória nekem öszvér, így nem mérvadó, de a 2133-as crucial ramok mennek 2800-on, következő feladat a 3401 lesz, de még kivárok, mert nem hibázik semmi.
3203 lementve, de nincs infóm, hogy mi vele a baj, miért nincs már fenn.
-
SECTORnooB
addikt
-
Knobber
aktív tag
Ryzen Masterben és Asrock A-Tuning Utility-ben is állítható. A CPU-t is utóbbiban OC-zem mert BIOS-ból ha beállítom akkor letiltja valamiért 1.5Ghz-re az egészet (idle clock-ra). Valahol olvastam már erről a BUG-ról, de hogy mikor orvosolják nem tudom.
Majd nézd meg az időzítéseket, ha tényleg ennyire van állítva, akkor futok vele egy kört még, hátha.
-
Knobber
aktív tag
Próbáltam Ryzen Masterben 2933-at beállítani ezekkel az értékekkel is, amik már elég lazák a gyári 16-15-15-35 höz képest:
18-17-17-36
18-18-18-42
Megemeltem az 1.35 feszen túl a SOC voltage-t is 1.05-re és a VTT-t is egészen 0,675-re de semmi pozitív eredménye.2666-on AUTO gyári beállításokon még szépen muzsikál 2400-ról.
Ryzen Masterben sajnos nincsen 2800-as RAM beállítás (2666 és 2933 van egyből), de BIOS-ból megpróbáltam egy 2800-ast 1.35-ön gyári késleltetésekkel, ami alapból fut, megy viszont fél óra Prime95 után elhasalt.
Milyen beállításokon használod 2800-on? Időzítéseken lazítottál picit?
Még kérdés, hogy vajon a lap tud-e ennyit, vagy a memória, mert amúgy mindenhol azt olvasom ezekről a memóriákról hogy jól húzhatóak.
A proci (Ryzen 1200) is 3.825Ghz-ez is 1.4V-ot kell neki adni hogy stabil legyen. (Pedig mindenhol azt olvasom a proci tesztekről is hogy 3.9-4Ghz-re felcsípték gyári hűtéssel, 1,35 ökkel stb stb)
-
válasz
Knobber #20035 üzenetére
Szia!
Ugyanilyen lapom és ramom van. Nekem sem megy 2800 fölé. Ráadásul, ha nem auto-n van a ram feszültség, akkor már 2666-on sem az igazi...
Kezdek megbékélni vele, hogy ez ennyit tud...Szerk.: most olvasom, hogy a ramod nem corsair. Az másé volt, aki szintén szív vele
-
BullKoxa
őstag
válasz
SECTORnooB #20036 üzenetére
Msi X370 Gaming Pro , 1700X , HyperX Savage 300MHz@2933 14 16 16 36 1T , többit látod az adatlapomon ott teljes a lista.. Biosom majd a képeken is látszik ez van fent legújabb beta 7A33v45, jelenleg csak is a fesz és az órajel visszavétele miatt van fent!
Ezek pedig a tesztek ezzel a bios-l.
Remélem hasznát tudod venni ! Üdv : Kornél
Jó éjt !
-
Nálam CPU Default
RAM az gyárilag CL16 de most levettem CL14 -re és tökéletesen megy 3066MHz -n (ez a max MHz) hiába 3400 -as gyárilag. (bőven elég a 3066MHz is)
Laphoz a 3401 -es BIOS még nem próbáltam, de a 1001 -ben a CPU OC nagyban változott (lett pár újabb beállítás is az az előtti BIOS -ban találtakhoz képest, az egyszerűbb volt...így inkább ebben a verzióban nem bántottam sokat...korábbi verzióban 4100MHz is ment csak kicsit melegedett és nagy fesz kellett neki - 1.4v+)
3203 -as verzió is megvan , de azt sem próbáltam (hivatalosan nem elérhető már ügye...levette az Asus...)
ROG STRIX B350-F GAMING lap tulajok írhatnak akár PM-ben is, ha érdemes feltenni a 1001 -nél újabb BIOS-t (és azt is megírhatják miért isMD
L -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #20031 üzenetére
procodt -t probald meg lejjebb, nalam 43 Ohm beallitassal 2933 birta ~3 orat a memtesztet, aztan hasalt el.
hatha kedvezobbet fogtal ki. -
Knobber
aktív tag
válasz
OutSider17 #20029 üzenetére
-
BullKoxa
őstag
válasz
SECTORnooB #20022 üzenetére
Nálam működik! ha jól sejtem, nézd a képet. hetelésen a Cpu-m 3750-n megy, mind a nyolc magon. Szerintem sokunknál úgy megy mint nálam, nem gondolom hogy egyedül vagyok ezzel a dologgal.
Ragnar_ : Én nálam nincsen Auton nagyon semmi fesz sem, főleg nem a Cpu, és a szorzó is manuálisan van beállítva,
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
OutSider17 #20032 üzenetére
Ja igen, közben leesett, hogy valószínűleg összekevertem pár hozzászólást, mielőtt válaszoltam..de végülis igaz, ez A PROBLÉMÁS CORSAIR széria :-D Bár titkon remélem, hogy hegesztenek még a BIOS-on ASUS-ék, és lesz ebből még 3000...
-
OutSider17
senior tag
válasz
Sgt. Chris #20031 üzenetére
Nem sok külömbség van közte, de ez Corsair ram. Nekem HyperX-em van.
Nekem úgy rémlik hogy ez pont az a problémás Corsair. (C15 3000Mhz elég sanszos...)
Olyanom egyszer volt még Intel mellett. Szo*tam vele eleget. Mégegyszer nem vennék az is biztos.De majd írnak az illetékesek szerintem.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
OutSider17 #20029 üzenetére
-
Ragnar_
addikt
Az APPSU az a szoftver, a BIOSban Az AI Tweaker/EPU power Saving mode az energiatakarékos üzemmód.
-
-
Csorbi
addikt
válasz
SECTORnooB #20025 üzenetére
Akkor már el is engedem ezt a dolgot, köszi
-
Knobber
aktív tag
válasz
OutSider17 #20024 üzenetére
-
Knobber
aktív tag
válasz
OutSider17 #20016 üzenetére
Kipróbáltam, de nagyon nem akarja vinni.
Eddig 2800Mhz a max, amit 1.35V-on tud.
Csináltam egy fél órás Prime95 Blend tesztet (ami a legtöbb ramot teszteli), és fél óra után ez is elhasalt.Lehet megpróbálom inkább AMD Ryzen Master-ből húzni a RAM-okat, ott könnyebbnek tűnik.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Csorbi #20019 üzenetére
Szia! Elsőnek a Biosban állítsd be az AMD Cooln Quiet-t . És az energia sémánál a processzor minimális teljesítményét. 10-20 %-ra. Én sokáig az AMD Ryzen energia sémát használtam,de itt volt valami grafikon hogy BF1 ben kicsit több az fps teljesítménycentrikuson.
Itt tudod leszedni a laphoz a Chipse drivert. , majd nyisd lefele a részeket. képet nézed , én elsőre elcsesztem mikor csináltam. Nálam ezt csak a legújabb biosal csinálja , hogy vissza veszi a feszültséget is.(mert csak az órajelet vette vissza eddig )
-
Csorbi
addikt
válasz
Csorbi #19961 üzenetére
No, egyelőre 3900 MHz-re lőttem be a CPU-t, a bus speed az folyamatosan ugrál 99.01 és 99.58 Mhz között, viszont a szorzó az fixen 39 marad. Itt nincs valami olyan, mint az Intelnél a SpeedStep, hogy visszaveszi a szorzót drasztikusan (mondjuk 3.6 GHz-ről 1.4-re) ha nincs terhelés?
-
BullKoxa
őstag
válasz
OutSider17 #20016 üzenetére
Szia Kérdezném te tudod mire való ha Expert-n van a bekeretezett rész? Én annyit látok hogy a ramhoz csinál egy beállítást ,de neme tudom azt mit takar.
Más MSI lap mint a mienk,de itt láthatod miről beszélek.
-
Knobber
aktív tag
válasz
SECTORnooB #19969 üzenetére
Végül 2800Mhz-re sikerült felhúzni, az időzítések belenyúlása nélkül.
1.35V-on.
Mit érdemes csinálni, hogy tovább húzzam?(#20014) OutSider17
A gyári időzítések 15-15-15-35, mennyire állítottad hogy menjen többet?Itt ezt javasolják:
[link] -
sutyi^
senior tag
válasz
Drótszamár #19921 üzenetére
When in doubt, cserélj tápot!
-
-
Ragnar_
addikt
Úgy tűnik , hogy alulfeszelve olyan 0.1V-al offsetben terheléssel 1.15V Vcoreal CPU core Power -20% körül az alaphoz képest. Ezt gondolom a CPU fogyasztásnak, ha nem az akkor nincs értelme az alulfeszelésnek.
Szóval ezt a kombót én 24/7-re 6x3.7GHz+XFR@1.15Vcore-ra lőttem be egyelőre a jelenlegi riszrossz hűtővel. Jah és akit nem érdekel, az egyszerűen ne olvassa el
-
Knobber
aktív tag
válasz
SECTORnooB #19969 üzenetére
Megpróbáltam de windows betöltés után nem sokkal kékhalálozott.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
wassabi11 #20001 üzenetére
prime minimum 1 orat menjen.
ha legkozelebb almos vagy, siman hagyd ott ejszakara hadd fusson, majd reggel megnezed, volt-e hiba vagy sem, amugyis minel tovabb fut annal jobb.
ibtrol vegulis csak hetente egyszer beszelunk, parszor mar volt linkelve az avx -es verzio is -
wassabi11
senior tag
válasz
MaxxDamage #20002 üzenetére
köszi.
-
válasz
wassabi11 #20001 üzenetére
IBT = IntelBurn Test
DownloadMD
L
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged