- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeZol
őstag
és te hol éltél eddig? ryzen memóriateszteket nem olvastál? 10-15%-kal több fps van 2133mhz-es ramokhoz képest egy 3200mhz-es rammal szerintem az összes játékban, nem csak a régebbi kevés szálat használóknál. Még egy 3gb-os 1060-asnál is kijön a különbség, pedig ez csak középkategória alja.
Kocka Jakab (#6095): ha ennyire parázol a ram szitun, akkor ereszd ezt el inkább, és fizess felárat intelre. Ja hogy az sokkal drágább
Hát akkor nem teljesen tök8 mikor fog melyik alaplappal melyik bios-szal melyik ram 3200mhz-en menni ha 16gb-os méretűek? Majd egyszer fog ha eddig nem tette, imádkozhatsz minden este az amd és alaplapgyártó mérnökökhöz
Ha tutira akarsz menni, akkor megveszed a létező legdrágábbat, azzal nem lőhetsz mellé, mert esélyes h első körben azzal fog menni a dolog és nem a "budget" ajánlatokkal.
Tehát kell egy jó kis X300 (2slotos) v. X370-es (4slotos) alaplap, megveszed hozzá 130ezerért a 2x16gb 3600mhz-es ramokat, és bclk tuninggal idővel talán vinni is fogja a 3600mhz-et, és további gyorsulásod lesz egy 3200mhz-es ramhoz képestGondolom ennyit nem szánnál rá, úgyhogy jó lesz 100ezerért a 3200mhz-es is, de ennyi erővel lejjebb csoroghatsz 3000mhz-re is, az már 85-90ből megvan, és kb. ennyibe fáj a 2666-2800mhz-es memória is, tehát ha olcsón akarod megúszni, akkor egy 3000mhz-es kitet veszel, és majd egyszer menni fog 2933mhz-en, onnan nem nagy ugrás a 3200mhz, ezt még B350-es lappal is összehozhatod, ha pedig efölé szeretnél a jövőben menni, akkor X370 alaplap kell 2xeres áron, és 3600mhz-es vagy gyorsabb memóriacsomag 130+ezerért.
Még bejön a csavar, hogy 1T v. 2T üzemmódban megy-e a ram, mert volt anno teszt, h 2666mhz 2T üzemmódban ugyanolyan gyors volt játékokban a gép, mint 3200mhz 1T üzemmódban. Ezt hogyan és miként lehet állítani én nem tudom, de tekintve h a 2666mhz-es ram annyi mint a 3000-res, továbbra is a 3000mhz-es a jó vétel.
Az se mind1, h milyen procival van társítva a memória, mert egyikkel megy x órajelen a ram, másikkal meg nem. Ez még mind-mind a jövő zenéje, de közben látom szerkesztetted, úgyhogy X370 lapot és 130ezres ramokat kell ezesetben vegyél. Tekintve h 1,5szer annyiba kerül a ram mint amennyibe egy simább kerül, nyugodt szívvel ajánlom az asus crosshair 6 herot, de ezek akkora óriási felárak, hogy ennyi erővel elgondolkozhatsz most nyáron érkező X299 platformon, hátha a quad-channel memória számítana nálad, vagy használt X99-es konfigon. -
arnoldito
senior tag
Olyan kérdés, hogy a ramokat itt is a 2-4 slotba kell rakni mint inteléknél, vagy 1-3?
-
ULPIUS
őstag
válasz
Kocka Jakab #6095 üzenetére
Xmp profillal kene menni 3200 mhzen a ramoknak, szoval szerintem azzal ne torodj, h mit irnak az alaplaphoz, en pl msi B350 tomahawk arcticot vettem, az 64gb-t tamogat,nekem eddig okes, 36k ert vettem. Bar nalam csak 16gb 2666mhz van bent egyelore, mert nekem eleg, eddig ddr3 16gb 1600mhz-el vagtam siman full hd-t, 2,5K-t, de biztos vannak itt okosabbak nalam, ez csak egy tipp.
Jateknal mar nem sokat szamit az eros ram, ha a proci ,vga alapbol eros. -
Kocka Jakab
csendes tag
Sziasztok!
Alaplappal-memóriával kapcsolatban még mindig fogalmam sincs mit vegyek.
Légyszi adjatok tippeket, drága mulatság ez.Munkához és játékhoz 32Gb / 3200 Mhz-re lenne szükségem, sőt később még gyorsabbra cserélném, anélkül, hogy az alaplapot is cserélni kelljen.
De vagy 16 Gb-os modult nem támogatnak, vagy 4 DIMM-et, vagy 3200 Mhz-et....Az sem baj ha biosra várni kell, csak szeretnék egy alaplapot ami remélhetőleg majd később 3200 Mhz-nél gyorsabb memóriát is kezelni fog, és szeretnék olyan memória modulokat, ami pedig a közeljövőben 32 Gb / 3200 Mhz-en használható lesz.
-
HavocS
senior tag
válasz
Walter_White #6093 üzenetére
Én most egyben szeretném letudni az egészet, VGA-n még agyalok, 1080p60fps-re egyelőre a gtx960 is elég, többször ütközöm CPU limitbe, aztán lehet lesz egy rx580 is, majd kiderül. 3000 fölé nem nagyon tervezem rángatni a RAM-ot, de azért a 2933-at jó volna ha bírná, legalább kézi beállítással, nem halok bele ha nem megy két kattintással.
-
Walter_White
senior tag
Multkor berendeltem idegességemben egy Samsung B-Die-os memóriát, 3600-as G.Skill Ripjaws, aztán hívtak hogy mégsem tudják beszerezni, ekkor letettem a memóriavásárlásról - jobban átgondolva, minek, nem siettem végül is sehova, Biosokat meg tudom várni, játékokban, meg most a szűk keresztmetszet úgyis az R9 290-es kártya. VGA-t kéne vegyek, de az majd csak karácsonykor lesz aktuális, addig meg úgyis annyi Bios kijön mint égen a csillag.
-
HavocS
senior tag
válasz
Walter_White #6091 üzenetére
Köszi, sajnos minden ami Samsung B-die az 55 ezer fölött van 2x8 giga, az már egyszerűen nevetséges kategória. Végülis ha nálad meg 2933-on akkor csak működik.
-
Walter_White
senior tag
Szia! Hynixes memóriákra nagyon kényes nekem pl kezdetektől fogva benne van a Qvl-ben, ugyan ez a memória, mint amit kinéztél, és csak most a 2.20-as Biossal bírtam rá arra hogy Normálisan 2933-on menjen. Memóriatuning 2933-on túl még jelenleg felejtős számomra. De Bios válogatja- lehet nálad menni fog, de ha mégsem késöbb ezt megoldják. Bios kérdése az egész.
90%-ban a Samsung B-Die IC- bírják a Ryzennel az iramot (volt olyan akinek FlareX memóriát sem sikerült stabilizálnia, pedig az B-Die) -
Tiensin
csendes tag
válasz
Törzsúr #6081 üzenetére
Azt még esetleg számold bele ,hogy a 7700k egy jobbfajta léghűtést mindenképp igényelni fog.
Haverom most vett ilyen processzort, és a cm tx3 evoja ,amit az előző Haswellljéről rakott át a Kabynak már gyenge.
Azonban ha megfelelő hűtőd van ,és a lap is adott, akkor a 7700k jó vétel. -
HavocS
senior tag
Sziasztok!
Nagyon megérett a Ryzen vásárlás, főleg hogy már kiskerben is 75k-ért lehet 1600-ast kapniviszont RAM terén totálisan tanácstalan vagyok. Giga AB350 Gaming 3 lapot néztem ki, a QVL listájában ott a Corsair Vengeance LPX (CMK16GX4M2B3000C15) és láttam is itt többeknél hogy ezt választották mellé, viszont Hynix chipes amit elvileg nem csíp annyira a Ryzen... A PDF szerint ez 2933-on megy elvileg ami tökéletes volna, de megköszönném ha valaki írna személyes tapasztalatot.
-
varmi2
nagyúr
Kb mennyit fogyaszthat egy 1500x vagy 1600 ryzen , egy rx 480 társaságában, terheletlenül, böngészés közben?
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Proci vásárlást tervezek. 1600 és i5 7600k között vacilálok. Jelenleg 2500k@4.5 Ghz van, de erősen CPU limites a rendszer játékok alatt (MMO főleg). Tudtok valami jó tesztről az 1600 és 2500k között? Kíváncsi lennék főleg a single thread különbségre (OC-vel is), mivel 4 magnál többet kihasználó mmo még nincs.
Köszi.
-
BiP
nagyúr
válasz
Törzsúr #6076 üzenetére
Csupán anyagi ráfordítás szempontjából:
Ha a Ryzenre kiadnál 110k-t, annyiból intel oldalon kijönne egy 6700K vagy 7700k is, ami Photoshopban előny lehet.Viszont egy esetleges alaplapcseréből a régi alaplap ára is visszajön, szóval mégsem 110k lesz a végleges ráfordítás ára.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Törzsúr #6076 üzenetére
Hat ahogy nezem ha Adobe akkor a Ryzen sokkal jobb mint az i5 (es altalaban az i7-nel is), kerdes hogy megeri-e neked a teljesitmenytobblet az artobbletet amit a csere okoz. Ha netan jatszol is ott atlagban egyforma a 7600K es az 1600 teljesitmenye.
A Ryzenben nincs IGP, ha ez szamit. -
válasz
Törzsúr #6076 üzenetére
Nézd meg ezt a tesztet, talán segít megválaszolni a kérdést.
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
i5 7600K vagy Ryzen 5 1600?
Teljesen pártatlan véleményre lennék kíváncsi. Amire kellene nekem a processzor az filmezés és munka (Adobe csomag).
A kezem ügyébe akadt egy 4K Avatar film HDR-el, de a 2 magos pentium G4500-am teljesen kiakadt tőle.
A fejlesztést intel esetén ~ 75k-ból tudnám megoldani mivel s1151 rendszerem van. A Ryzenhez pedig kellene alaplap is így kb. ~110k lenne a vége.Melyiket javasoljátok, hogy a 4K filmek ne okozzanak gondot PC-n való lejátszás esetén?
Üdv
-
Templomegere
senior tag
Itt a PH-n mikor lesz Ryzen R5 teszt , tudja valaki ?
-
Yany
addikt
Skacok, nem nagyon töltitek a táblázatot.
Aki mostanában beüzemelt egy Ryzent, légyszi
toljon már ide eredményt, hogy egymásnak
segítsünk vele: [Ryzen max. RAM freki] -
arnoldito
senior tag
válasz
Marcikapap #6063 üzenetére
Egyébként az időzítéseket viszi simán.. 14.14.14.34. 1T
-
arnoldito
senior tag
Először is köszönöm!
Másodszór úgy néz ki, hogy 2933Mhz megy a történet biosból állítva, nem blck-val állítva. Elindul 3200Mhz-is, de ott vissza vágja a rendszer alapba. Egyszer majd csak fog menni, egyébként minden simán megy, még olyan windows használok, amiben ez a 3dik rendszer, de felrakom egy újat és utána neki ugrom a tuningnak is.
-
Márk
senior tag
válasz
arnoldito #6060 üzenetére
A tapasztalatok alapján annak a ramnak mennie kellene 3200 MHz-en. (Samsung B-die)
Én is olyat akartam, de aztán nem mertem megvenni, mert nem volt benne a lapom QVL listájában (Asus Prime X370-Pro).
Így lett helyette 3600 MHz-es Corsair Vengeance LPX, mert az benne van a QVL listában, hogy megy 3200 MHz-en.
Menni megy is, csak nem betonstabil, vissza kellett vennem 2933 MHz-re, így már minden fasza.
-
arnoldito
senior tag
válasz
Marcikapap #6058 üzenetére
Még nem tudom, bios frissítek aztán meglátjuk.
G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL14 KIT F4-3200C14D-16GTZR
-
pipo112
őstag
ilyet már nekem is csinált a gaming carbon , a cpu temp 0 volt valószínű a bios is bugos de inkább a command centerre tenném a voksom ,töröld a pics..ba a felesleges sallangot! a gaming app az bőven elég, lehet vele monitorozni is és még normálisan is működik . bios -ból tuningolj inkább vagy a ryzen master-el
-
ULPIUS
őstag
Hello!
Már írtam ide hőmérséklet furcsaságok miatt pár napja, de többen segítettek, hűtőt egyelőre nem cserélek.
Ettől függetlenül érdekes dolgok történnek; lehet olyan, hogy az MSI Command Center és a bios bug-os?
Azt figyeltem meg, hogy alapjáraton kb. 52-65 fok között ugrál a proci hőmérséklet a bios és a command center szerint, ezen már túl tettem magam, egyesek szerint ugye 20 fokkal többet mutatnak a ryzenek valamiért...viszont elkezdtem nyomni az Outlast 2-t , 1,5-2 óra játék után nézem a hőfokot és 30-35 fokot mutat2x is kipróbáltam ezt, tgnap, ma is ugyanez történt.
Hogy lehetséges ez?! Mintha kéne neki egy kis idő, hogy beálljon egy normál érték...Érintettek:
Ryzen 5 1600x
MSI B350 Tomahawk Arctic -
.Ishi.
aktív tag
válasz
pingwinharco #6047 üzenetére
Szia!
Nekem is ez az alaplapom van, R5 1600-at tettem bele, simán elindult F2 BIOS-szal is. Nekem csak azért kellett az F4 BIOS, hogy dual channelben tudjanak működni a memóriák.
viszont ehez a hivatalos weboldalan F4-es bios kellene hozzá.
Nem tudom mit néztél, de a BIOSoknál csak az AGESA frissítést írják az F4-hez -
pipo112
őstag
válasz
nekem is amikor vettem az msi lapot meg bele az 1600-at még a sima bios volt fent és simán tudtam indítani a az 1600-al és utána raktam fel az r5-s szériához tartozó biost szvsz ez gigánál is így lesz
-
Yany
addikt
Skacok, nem voltam egy ideje. Hol marad a ph-s Ryzen teszt? Már mindenki kint van vele és a ph is beígérte, de még sehol nem látom. Mi a szitu?
-
BeZol
őstag
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
Valószínűleg, de ezt nehéz megmondani. De szerintem el fog indulni vele annyira, hogy a BIOS-t tudod frissíteni, csak magát a procit nem ismeri majd fel, ami benne van. Máskülönben elég nagy bajban lenne az összes alaplapgyártó, mivel az öszes lap első BIOS-al jött ki, azok meg nem támogatták még R5-öt.
Ha esetleg mégse, de Pesti vagy, keress meg nyugodtan.
-
pingwinharco
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni
Van egy GA-AB350M-Gaming 3 lapom, F2-es bios van rajta alapból.
1500X lesz a cpu- viszont ehez a hivatalos weboldalan F4-es bios kellene hozzá..
Szerintetek vinni fogja?
Vagy akkor szereznem kell egy r7-es procit és azzal feluppolni a biost? (remélem nem..) -
HSM
félisten
Tök változó már a HT-nél is, szereti-e a játék. Crysis3-nál szerette [link], BF4-nél határozottan nem, pedig utóbbi is bő 5 szálon számol Mantle alatt. StarCraft2 is jobban csípi kikapcsolva.
Mivel most BF4-el és SC2-vel ritkán játszom, Crysis3-al meg nem, így kikapcsolva hagytam. -
Márk
senior tag
Ezt a Windows akadozást próbáld meg kikúrálni ezzel: [link]
Nálam is akadozott a Windows, volt úgy hogy 10 másodpercig nem tudtam vele csinálni semmit (ezt úgy értsd hogy rákattintottam a Total Commander ikonjára, 10 másodpercig nem történt semmi majd bejött a program, vagy gépeltem fórum hozzászólást, egyszercsak megállt a kurzor, nem írta a betűket kb. 10 másodpercig, aztán ment tovább), háromszor telepítettem újra a Windowst ez miatt mert szentül meg voltam róla győződve, hogy valamit én baszok el.
De nem, ezt a Windows beépített AHCI drivere csinálja, mert túl hamar küldi el aludni az SSD-t, és amíg felkel, addig bizony megáll a rendszer mint a szög. Az AMD meg a Ryzen chipset driverbe nem rak AHCI drivert.
Én az első két pontot csináltam meg, az energiagazdálkodás lapon előjövő új opcióknál az "AHCI Link Power Management" pontot "Active" állásra raktam és megszűntek az akadozások.
-
Márk
senior tag
Viszont amit észrevettem, hogy az egyes magok kihasználása SMT off állásban, 90-100%, smt on állásban meg 70-80% volt a Bigasoft Total Video Converter 5 progi használata során. A fogyasztás is mintha kisebb lenne SMT off állásban kb 10-15W-tal terhelés alatt.
Lehet hogy hagyni kellene az SMT-t a fenébe?
Este megnézem, mit csinál játékok alatt.
-
BeZol
őstag
válasz
nkmedve #6034 üzenetére
Korábban már írtam, de bekopizom:
1800X @4.15ghz, viszont 8mag8szál, de ez is golden sample gyanús (még ha 1.5V-ot is ad neki
)
475 - 3741Itt az 1700X-em 3.8ghz 3200mhz ram SMT-OFF.
Én nem mértem SMT ON-nal még, a cinebench eredményeket pedig anno rontotta, ha magasabb órajelen ment a memória, lehet cpu-z is ilyen lett.Azok a "beépített" eredmények felejtősek.
Nálam sajna a balanced és ryzen balanced power plannal egy idő után eldobja az SSD-t (miután egyre többet akadozik a windows), úgyhogy nem élhetek a környezettudatossággal, ugyanakkor olvastam, hogy a gigabyte bios-oknál olyat terveznek, hogy az OC ellenére mikor nem kell a kakaó, akkor működjön ez az alacsony állapot, szóval gondolom többi márkánál is megjelenik majd, na az lesz a tuti. Ez majd elvileg az új agesa kóddal együtt érkezik ott, szóval jó lesz ez
Akkor majd adok neki egy újabb próbát -
HSM
félisten
Nálam is így megy az ős-hatmagosom. Kicsit melósabb volt így belőni, de szépen a C6-al lekapcsolgatja a nem használt magokat, és üresben csak 1,16V-ot kap a terhelt 1,27V helyett.
Azért nem mindegy, hogy pl. egy PH oldalbetöltés alatt 200W-ra ugrik fel a fogyasztásmérő, vagy csak 145-re.
-
FeRkE
őstag
Nekem ez a combo van, egy 1600-al de egyenlore ismerkedunk, meg telepitem a megszokott programjaim. Osszerakas siman ment tegnap, elsore bootolt szepen, Win10 gyorsan felment. F5-os biosszal jott ,feldobtam ra az F6-ost vegul. Tuning kesobb lesz, a memoria is 2133-on megy alapbol. XMP-t probaltam, de nem ment, lehet feszt kell emelni es akkor jo lesz. Mondjuk nekem 4x8GB 3200MHz van, ezek jelenleg jo ha 2666-ot mennek.
-
nkmedve
őstag
Enyhén off, de nem igazán értem az új CPU-Z single-thread tesztjét.
Nálam a 3.8GHz-re húzott 1700 439 pontot dob ami jelentősen jobb mint az 1800X (ami ugye elméletileg 4-4.1 GHz-ig kéne menjen egyszálas terhelésnél). Nálad úgy tűnik megfelelő a pont a 3.9 GHz-nek.
Talán amiatt ad nekem magasabb értéket, hogy ki van kapcsolva az SMT (bár az valami komoly gondra utalna egy single-threading teszt esetén). Esetleg valamikor meg tudnád próbálni kikapcsolt SMT-vel is, hogy mit dob 3.9-en?
-
Ueda
senior tag
válasz
Walter_White #6030 üzenetére
Nekem a 10 perc is sok, ráadásul szennyezitek a környezetet.
-
HSM
félisten
válasz
Walter_White #6030 üzenetére
Sajnos 10 év tuningtapasztalata után jutottam el én is ide....
A 4690K-m pl. imádott kb. 8-10 óra Prime teszt után hibát dobni... Majd megőszültem, mire rájöttem, mi a hasfájása (ring voltage volt). Utána már nem volt gond vele.
(#6031) Márk: Igen, hasznos azért, ha megy az energiagazdálkodás, főleg részterhelésen és üresben.
-
HSM
félisten
válasz
Walter_White #6027 üzenetére
Nálam a "stabil" jelző 24 óra megszakítás nélküli, mindennapi használat melletti Prime95 Blend, minimum 8 óra memtest, meg még amit éppen találok.
És még ez sem garancia mindenre.
(#6028) Ueda: A tesztelési módszertannal volt kifogásom, nem állítottam, hogy stabil/instabil. Amúgy a fesz egy dolog, még millió ponton elvérezhet, fesztől függetlenül. Ezért sem árt néha különböző szorzókon, és terhelésváltások mellett is tesztelni. Igen, rengeteg idő és macera. Ezért is tartom megfontolandónak a gyárilag magasabb órajelű változatokat (1700X, 1600X) a tuning helyett. Ott 0 erőfeszítéssel megkapod, amit a cucc tud, és gyárilag garantáltan minden működni fog, ahogy kell. És az AMD nem is kér értük irreális felárat.
-
Walter_White
senior tag
Futtass szerintem egy Prime-ot. (Ezeknél jobban nem izzasztja meg semmi)- és utána jöjjön a mindennapi teszt. 2 órát lefut a Prime, - 95%-ban azt mondom stabil a proci. (6700K-s procimnál még anno, mindem stabilnak tünt, viszont 1 óra Prime után eldobott 1 magot)
Én mindíg ugy szoktam, hogy megnézem melyik az a legalacsonyabb fesz ahol IBT 10-15 kör lefut, + 1-másfél óra Prime- ha ezek stabilak, akkor rádobok 1 minimális pluszt, és kész. Szerintem Auton még azok a feszek is feleslegesen soknak tűnnek -
HSM
félisten
Persze, ha brutálisan el lett rontva a beállítás, akkor egy böngészés is újra tudja indítani, illetve nyilván a kódoló program is detektálja, ha pl. az egyik kódoló folyamat elszállt, és nem fér hozzá.
(Kb. ennyit jelent, amit kiír.)
De ezek csak a legsúlyosabb hibák. Kevésbé súlyos esetben vígan működik hetekig, miközben pl. gyártod vele a különböző képhibákkal "gazdagított" videókat. Persze, ez csak egy megjegyzés volt a tesztelési módszertanra. Ha neked így oké, nekem is. -
Márk
senior tag
Az a tapasztalatom ezzel a progival kapcsolatban, hogyha a kódolás végén kiírja hogy Succeed, akkor minden fain, hogyha meg Failed-et ír ki, akkor nem lett jó a kódolás. Illetve bármilyen instabilitás esetén újraindítja a gépet legkésőbb 10 perc elteltével.
Eddig ez a tapasztalatom vele, már kb. 3 éve használom.
De mint mondottam, a puding próbája az evés, az elkövetkezendő időkben el fog dőlni, hogy ilyen beállítások mellet stabil-e a rendszer vagy sem.
-
HSM
félisten
"Szerintem stabil, fél óra videokódolást simán ment rajta."
Azta...És végig is nézted azt a videót, persze, sasszemmel, hogy nincsenek-e hibás blokkok, vagy egyéb számítási hibára utaló képhibák? Csak azért szoktak speciális tesztprogramokkal stabilitást ellenőrizni (pl. Prime95), mert azokba van beépítve ellenőrzés is, ami jelzi, ha elszámolta magát a processzorunk....
-
Márk
senior tag
Csesztettem kicsit a procit a BIOS-ban.
A szorzót felvettem 39-re, de a feszültség maradt auto-n.
Ez lett az eredmény, terhelés alatt 1,384-1,406V között ingadozik a magfeszültség, de terhelés nélkül lemegy egészen 0,523V-ig, azonban a frekvencia marad 3,89 GHz-en.
Szerintem stabil, fél óra videokódolást simán ment rajta.
Egyelőre így hagyom, aztán majd meglátom, hogy napi használat mellett hogy viselkedik.
-
sutyi^
senior tag
Urak, van valakinek a Ryzen alatt Gigabyte AB350-Gaming 3 esetleg? Ha megosztaná az élményeit megköszöném.
-
salaud
aktív tag
válasz
IstvánLászló #6012 üzenetére
Windows 10 pro megy rajta, játékok amikkel tesztelve volt eddig: Fallout4, Snimer Elite V2, Wicher3, Crysis3, Metro Last Ligth. Álomgyors, minden maxon fut.
Lubuntu 16.10 lett rábootolva usb-ről, hibátlanul felismert mindent és minden működött. Egyelőre windows 10 van tesztelve rajta, később kap dualboot-os rendszert.
-
gaborw
tag
Jó választás ez a Ryzen!
-
pipo112
őstag
nem tudom volt e már de egész jól néz ki a helyzet teszt
-
Pubszon
veterán
válasz
GFerr56 #6013 üzenetére
Sok esetben elhanyagolható a különbség, de ahányszor marad le az Intel, kb annyiszor az AMD is.
De ott van még az a tény, hogy a Ryzen hűthető egy jobb léghűtéssel is, az Intel meg ha megy is 5GHz-et, már léghűtő nem biztos, hogy elég.
És akkor még a profi alkalmazásokról nem is esett szó, ahol ki lehet használni 16 szálat is.
Így tovább! -
GFerr56
aktív tag
Szasztok tagok! Egy kis memória téma. Azért ez a cucc már most is ott van, mi lesz, ha végre nem csak négy magig tudnak elszámolni a fejlesztők...
https://www.youtube.com/watch?v=RZS2XHcQdqA -
Omli85
őstag
Crosshair VI 1107 bios:
AGESA to 1.0.0.4a + finomítottak jó pár dolgot de nálam a memória 3200-on továbbra is csak bclk emeléssel megy. QVL memória lista nem is nagyon frissült ahogy nézem március közepe óta.
Így különösebben nem is ölök most időt energiát a komolyabb tesztelgetésbe eddigi bevált beállításokkal használom tovább. Beta bisohoz képest itt most már nincs gond 130-as bclk órajel mellet legalábbis nem jelentkezett anomália mióta frissítettem hosszú távon majd kiderül. -
Én ITX lapra várok, de a bejelentett Biostar lap sem kapható még sehol
-
salaud
aktív tag
Sziasztok!
Hétfőn én is Ryzen tulaj lettem, egy 1500X fut egy ASRock AB350M Pro4 mATX lapban.
Kicsigép lett belőle építve, és nagyon elégedett vagyok vele, egy Zotac GTX 1050Ti Mini-vel minden általam játszott játék FullHD-ban maximum grafikai beállításokkal megy. -
DeckardCain
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest