- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
válasz
Televan74 #30173 üzenetére
Én is ilyesmire tippelek. Ez nem is csoda, tekintve azt hogy utobbi években AMD kullogott Intel után.
Elég érdekes humora van a sorsnak. Pár éve pont az AMD igyekezett a sokmagos procik helyett, kisebb proci nagy IGP és azon futtatni minél több dolgot. Most meg ők nyomjákna "magszamszáborút"
-
-
-
D.Va
őstag
válasz
Televan74 #27543 üzenetére
Köszi a válaszokat
Beretvás
Már nézem is!jeni
Az X370-hez 1800X-et vennék... viszont ha X470-et veszek akkor 2700X menne bele...Hát az Asrock-ot is néztem, de mivel egy többnyire fehér/fekete modding-olt házba kerül majd a gép, a piros Asrock belerondítana a képbe...
Illetve most az MSI X370 Carbon egy helyen akciós 38 e Ft... -
-
BReal
addikt
válasz
Televan74 #26695 üzenetére
Nem. Villám akcióban volt 86e, és arra még a kosárban lehet érvényesíteni a hűséges vásárló kupont (ami szerintem mindenkinek jár), ami 10% kedvezmény ASUS termékek esetén. Villámakció már véget ért, de az akciós 86e-es ár megmaradt. Most beraktam kosárba, ugyanúgy érvényesíthető rá a kód (nem kell külön beírni, ott van jobb oldalt, csak érvényesítsd rá) és még mindig 77e az ára.
(#26696) bandika0626: Nem tudom mit rendeltél és mennyire fontos, de elmondom a velem történteket: BF-kor vettem GTX 1050Ti-t 40e-ért, utolsó darab volt. Megrendeltem, jött az értesítő email. Aztán talán 1 hétre rá jött email, hogy sajnálják, nincs raktáron a cucc, akarok-e másik GTX 1050Ti-t (persze nem 40e-ért) vagy töröljék a rendelésem. Nem hagytam annyiban, hiszen megrendeléskor jelezte, hogy raktáron van, így kértem, ha újra elérhető lesz az adott modell, akkor a 40e Ft-os áron szállítsák ki. Amikor ugyanaz a típus újra készletre került (természetesen már nem azon az áron, hanem talán 60-65e-ért), írtam nekik emailt, hogy tessék kiküldeni. Gyorsan hívtam is őket, végül az ipse azt mondta, nem tud mit csinálni, mivel az akkori Emag forgalmazott cucc volt, ez pedig nem (talán Bestmarkt), így nem tudják érvényesíteni rá a kedvezményt (tegyük hozzá, egyébként segítőkész volt). Aztán 1-2 nap múlva jött a válasz az emailre, már küldték is a kártyát. Szóval ha nem csak valami "olcsón volt és megrendeltem" termék volt, nyugodtan írj ilyen hivatkozással emailt.
-
törölt tag
-
Piftuka
veterán
válasz
Televan74 #26578 üzenetére
" De csak azért mert nem tetszik ahogy elbánt az AMD kártyákkal az MSI."
Hogyan bánt el velük?
(Mondjuk nekem az MSI soha nem volt szimpatikus. Valahogyan "nem állt össze" az alaplapjaik általános minősége. Amikor még vagy 50 gyártó volt piacon, ésbárki vehetett Shuttle, Tyan, Supermicro, vagy EPoX lapot, eszembe nem jutott volna MSI-t választani.
Nagy kár, hogy manapság már nincsen sok lehetősége az embernek... )
-
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Televan74 #26169 üzenetére
Jól teszed, nekem jó tapasztalataim vannak a PR-el, de ha a racionalitást vesszük alapul egy teljesen felesleges beruházás volt,kb ahhoz tudom hasonlítani amikor csak azért eszed meg azt a 2 sütit mert olyan jól néz ki.
Ui: lehet még a Zen2-re sem kell feltétlen váltani, sőt még a mai napig hány user rohangál 2600K-val és egy 1070-el karöltve...
És mitől esik el? 15 vagy 20 frame per sectől? -
-
-
BullKoxa
őstag
válasz
Televan74 #23479 üzenetére
Televan
Szia! Kérdezni szeretném tudod hogy lehet a régebbi Biost vissza varázsolni a lapra? Nekem ahogy telnek a napok annál instabilabb a rendszer! mikor felment az új bios akkor még ezekkel stabil volt ,
Prime95 Small/ Blend 90perc, LinX 10 körök , Avx IBT, 10 körök egyszer volt 15kör mind Maximumon.Én nem szeretném többet ezt a Biost használni. Bánom hogy feltettem ez az újat.Most ha valamit ráengedek össze fos@ magát a gép 5-6 körnél.Prime95 meg 5 perc körül kuka.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Televan74 #23140 üzenetére
Hát, Én csak megfogtam, ráfrissítettem, alapból visszatolt mindent gyárira, majd visszaállítottam mindent, újra elmentettem a profilt, és go.. De mivel defektes volt, azóta volt már jumperes reset, de ugyan úgy foschtaliga mint eddig volt.
Ennek annyi lett az eredménye, hogy lényegében nincs LLC. Vagyis van, mert valamit csinál, de ez, nagyjából a semmivel egyenlő.
Miez, FX, meg award bios, hogy ezeket nem sikerült kinőni még mindig? Hogy itt is van olyan, hogy "nem úgy sikerül" a bios frissítés, pedig felmegy? Najólvanmár..
No mindegy, majd ha lesz kedvem játszani vele, akkor ráteszem újra, hátha megoldja a gondjait, de ez nagyjából egy rákás lófütty. Oké, működik, meg használható, meg minden.. De akkor is..
Csak azért akaszt ki ez az egész ennyire, mert az FX óta nem találkoztam ilyen hibákkal, pedig az nem ma volt...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Televan74 #23117 üzenetére
Hát, alapból azért, mert mondjuk 3700-on LLC3-on nem megy, LLC1-en igen. Semmit sem állítok, csak ezt, közben HWInfo szerint ugyan úgy leesik a fesz 1.256V-ig, sőt LLC3-on 1.24V-re is.
Például. Amúgy csak azért zavar, hogy egyszerűen nem tudom odaadni a beállított feszt a procinak? Azért nah.. Persze a min. 1.3V is érdekes, mindamellett, hogy auto-n lehet 1.15V is..
-
BullKoxa
őstag
válasz
Televan74 #22873 üzenetére
Köszönöm szépen ! Most csak a Write kevés nálam, de az nem érdekel !
Beretvás : Remélem .
hackeeeee : elmegy kategória a hűtő. bánom hogy a piros ventiset vettem Extreme, de már mindegy . Szabályozva nem rossz. Most a Bios macera miatt volt hogy felpörögtek néha rendesen,mikor fekete halál volt .
( a Dark Rock 3 hoz képest )
-
BullKoxa
őstag
válasz
Televan74 #22532 üzenetére
Szia! Köszönöm az infót ! Akkor nem az igazi ez még , ( elég tákolt akkor ) minek adjak neki 1.3v-t. hisz már a legutóbbi Beta is többet kért . LLC-vel nem lehet játszani a Biosban?
Ami viszont érdekel! Így is ugrál a Cpu hőfoka ? + 7-10C° fokokat ! Köszi a válaszodat, játék közben , és néha asztalon is csinálja.
-
pipo112
őstag
válasz
Televan74 #22066 üzenetére
lehet is rajta nevetni én is meg mosolyogtam vissza olvasva
de sikerült . kíváncsi leszek mit dobnak vissza .GFer : nekem is full stabil a lap elégedett is vagyok ezzel a részével mert tényleg atom stabil !csak lehetne egy picit komolyabb de mivel simán megy 3,8-at a kockám benne 1.35V mellet és nem droppol ezért nem is foglalkozok vele
de hogy már minden cég kiadta az új agesa kóddal ellátott biosokat csak az msi sz@rik bel 2 t az már dühítő és az hogy van egy utsó bios ami tiszta bug és még mindig kint van pedig mindenki tudja hogy gáz az egész és nem is törekednek rá hogy javítsák azért ez felháborító -
SECTORnooB
addikt
válasz
Televan74 #21378 üzenetére
+ 200 a base clock és ha lehet alapozni a fentebb linkelt mérésre (Zen+ 3.4Ghzn többet megy mint a jelenlegi 3.7Ghzn) és még arra jön pár száz megahertz akkor már jók is vagyunk.Bizakodó vagyok, az AMD-nek ez a refresh nagy lehetőség, hogy megmutassák igen is tudnak igazán versenyképesek lenni és azokat a potenciális vásárlókat és befektetőket is meggyőzni akiknek tetszik a jelenlegi generáció, de kételkednek a jövőt illetően.
-
pipo112
őstag
válasz
Televan74 #21378 üzenetére
néha nekem is van ilyen érzésem ,akkor nem vagyok ezzel egyedül .
én direkt ki akartam próbálni az msi-t tetszetek a lapjaik meg jókat is írtak róluk na meg a ventilátor kezelésük nagyon tetszik.
az x370 tavasszal azért vettem ,hogy majd a refress jó lesz bele de ha tényleg csak 200Mhz+ lesz akkor tuti én is maradok az 1600-on ha meg az msi nem fogja megoldani a támogatást úgy repül a lap ,hogy öröm lesz nézni bár nem leszek happy de akkor vagy egy asrock lesz vagy újra asus jön a házhoz
az msi-t meg szét trollkodom a fórumjain -
Chaser
legenda
válasz
Televan74 #20722 üzenetére
Lehet szulcsinapcsimra' esik be ( :
zakarmihaly memtest felrevezetesnek jo, ideje lenne elfelejteni, 24 orat lazan lefut hibas rammal esetenkent
Prime95 blend+chrome+medialejatszok, akar video konvertalas, ha ram v cpu teren gond van fel ora alatt kiderul
Sok mindentol lehet random bsod, akar lap, tap, cpu, ram -
BullKoxa
őstag
válasz
Televan74 #20257 üzenetére
Szia! Jó kis lapunk van !
. Kérdezném te próbáltad a legujabb Biost? Nekem az van fent ,de csak azért mert a feszt is vissza veszi most nem csak az órajelet. De a régebbi Biosokkal a Cpu-m .1.237v-l vitte a 3750MHz-t ezzel pedig 1.275v-l megy, de ezt elnézem neki főleg hogy Cpu Cooler csere lesz .
-
Anolulu
kezdő
válasz
Televan74 #16747 üzenetére
Part number vége nem 16 HANEM 16R !!!
CMK16GX4M2B3200C16R
és van samsung és hynix chipsetes is ebből a modelből, és csak a samsungos van benne a QVL- listben
a sima 16 és 16W végződik másik ram!
de itt van 1-2 Gskill is amit támogat:
G.SKILL Ripjaws 8GB (2x4GB) DDR4 3000Mhz F4-3000C15D-8GRK
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB -
-
CSB29
aktív tag
válasz
Televan74 #15827 üzenetére
Az a baj, hogy nem a biosfrissítés után romlott le a sebesség, hanem a windows reinstallnál SSD csere után, azért állok így értetlenül... Akkor már csak 2933-ig tudtam menni, utána meg az asztalra csaptam, hogy akkor kapja már be a pék és feltoltam a legújabb biost. Visszafelé nem szívesen megyek.
szerk: ja meg a videokari, de nem hiszem, hogy az oszt/szoroz.
-
Szinyák
őstag
válasz
Televan74 #14933 üzenetére
jaja, nem is kapkodom el , majd ha tesztek alapján kiderül megéri vagy sem . Jó ez a kocka ami most van simán el vagyok vele. 100-200mhz nem fogok váltani. Ha stabilan 4.2-4.4ghz tudnának akkor el gondolkodom rajta .. De ezt majd március.-ban lehet meglépni vagy később.
-
törölt tag
-
Walter_White
senior tag
válasz
Televan74 #14853 üzenetére
AMD nem teheti mega vásárlóival ugyan azt mint az Intel. Biztos vagyok abban hogy lesz átjárás, még akkor is ha uj Chipkészletet hoznak ki. Jelenleg is A-Z ig az összes R3-R5-R7-et fogadják a lapok. (Intel is csak azt teszteli ezzel, hogy meddig mehet a pofátlanságával, vevőszivatással) Szerintem az
AMD- maximum a DDR5-nél fogja lecserélni az AM4-et és a kompatibilitást. Esetleg még egy átmenetet AM4+t el tudok képzelni, de ott is maximális kompatibilitást AM3/AM3+ ... -
-
válasz
Televan74 #14721 üzenetére
Igen 2.0-s alaplapi van, most néztem pont...
Másikat megnézem, amit mondtál "vagy lejött a házon levő USB csatlakozóról a kábel"MD
L -
janos666
nagyúr
válasz
Televan74 #14333 üzenetére
Érdekes lenne megnézni a korábbi Zen Fabric <vs> Game <vs> RAM hipotézisek árnyalására, hogy azonos fix órajelre állított 8/16-os Ryzen és ThreadRipper hogy szerepel játékokban ugyan olyan "Zen barát" modulokból különböző RAM frekvenciákon, de a TR-t 4 modullal is tesztelve, csak hogy egyértelműbben lássuk tényleg a RAM frekvencia a kényes pont, vagy a memória sávszélre is érzékeny a Zen (legalább is bizonyos feladatoknál, de köztük a játékoknál). Látott már esetleg valaki ilyen tesztet?
-
fudi2002
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged