- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
apa111
aktív tag
válasz
wassabi11 #23196 üzenetére
4ghz-t nem fogsz ki hozni stabilan 1,4v alatt.Nálam 1,416v van ofsetel rakva és így stabilan használja a gyerek a gépet ,természetesen egyszer egyszer megy fel annyira és játék víz van rá rakva ráadásul csak egy venti működik a 240-s radiátoron mert a ház nincs rá készítve vizes blokra így bele kellett faragni ,de csak az egy venti fért rá.Ezzel a megoldással 26c szobában 32-37 c alapon ha játszik se megy fel 50c -ra .Lassan tutira így megy fél éve.
-
OutSider17
senior tag
válasz
Enter65 #23191 üzenetére
Nagyon kevés lapra írták meg hiba mentesen most az újabb bios frissítést.
De hát már megszoktam tőlük. "Új széria" és kezdik előlről a hibák gyártását amit az előző generációnál kijavítottak.
Csak így hogy a lap marad és már ebben is menni fognak az új Ryzenek így ezzel együtt az újabb hibákat is megkapjuk! Kár hogy nem lehet downgradelni a biost. Már rég vissza raktam volna az előző biost. -
válasz
BenceShearer #23181 üzenetére
Milyen restartok? Nekem nincsenek. Béta bios-szal használják?! Azzal lehet.
Mi a baj vele. Én még a régi alaplapokat ismerem tőlük, amik sorra mentek tönkre. Ismerősnek volt bolt és nagyon sokat visszahordatk neki. Akkor a giga lapokkal nem volt baj. Most sem vennék tőlük. A bios támogatás is nyögve nyelősen megy nekik ahogy olvasgatom. De te tudod. Ha veszel, veszel, abból is ki lehet fogni rossz deszkát, meg az asrcokból is. Szóval eldöntöd. Nekem nem kellene tőlük lap. Sem vga.
Inkább egy gigabyte mint msi. Mondjuk az utolsó am2-es lap giga volt nekem, semmi bajom nem volt vele, még most is megy, pedig több mint 10 éves.
Na mindegy, eldöntöd. -
Enter65
senior tag
válasz
OutSider17 #23186 üzenetére
Nem csak arra, hanem hogy az ASRock-nal a "M" szerianal valamit elnezhettek vagy tudja fene. A sima AB350-nel minden rendben van, ott nem produkalja a fentebb irt problemakat. Ugye ez jelenlegi allapot...
-
maajsz
senior tag
Sziasztok,
bocsi ha kicsit off, de gyakorlati véleményre lennék kíváncsi. R5 1600-hoz kerestetik egy micro atx lap- 3200es ram kombó márka/típus szerint, ami jó eséllyel 3000 körül eldöcög stabilan. Köszi előre is. -
OutSider17
senior tag
válasz
Enter65 #23184 üzenetére
Szervusz!
Arra gondolsz hogy szarul írták meg az új biost?
Mert nekem 8 hónapja egy MSI B350M Mortar Arctic lapom van és hibátlan. Soha semmi bajom nem volt vele. Memória tuning is szépen megy benne és a procit is lehet tuningolni. Még azt sem tudom mondani hogy melegedne. Szóval az új biost leszámítva szerintem igen csak megbízható, jó lapnak számít.
Az eggyel régebbi biossal semmi gond nincs. Az új biossal is csak annyi a bajom hogy nem enged 1.3 volt alatti feszültséget adni a procinak. Míg az eggyel régebbivel 1.1 volton 3.6Ghz-et tud az R5 1400-asom stabilan! -
wassabi11
senior tag
Hát cinebench alatt 833-nál nem akar feljebb menni 3.9ghz.en, viszont játékokba hozz 5-10 +fps-t
. -
Enter65
senior tag
válasz
De csak az "M" jeluekkel van a gond. A normal meretuekkel nincsen gond. Jelenleg...
-
wassabi11
senior tag
Haveronak rendeltem egy dual chanales ramoot Ballistix-et letesztelem h mennyivel lesz jobb a gépem
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Engem is érdekel mi a baj az Msi vel? Én mindjárt egy éve nyúzom a Tomahawkom de semmi problémám nem volt vele, főleg az új BIOS óta
-
Knobber
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo #23178 üzenetére
Ha tudsz várni még egy kicsit akkor én is +1 az ASUS irányába.
(Úgy, hogy ASRockom van)
(#23167) simo9555
Nekem ha nagyon sűrűn fagy, akkor pihentetnem kell pár órára a gépet, pl éjszakára kikapcsolom és másnap kicsit magához tér.Ezt az új 4.63 BIOS-t felraknám végre, ha nem lenne beta állapotú.
-
válasz
BenceShearer #23177 üzenetére
Szerintem hanyagold az MSI-t de ez személyes vélemény. Inkább egy asrock, vagy asus, mint az msi.
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
Ma venném át az ASRock AB350M Pro4 alaplapomat.
De a leírások miatt inkább mást választanék.Ezek van még raktáron:
MSI B350M PRO-VDHEz jó lesz szerintetek?
R5 1500x-hez, nem szeretnék egyenlőre tuningolni, és 2x4 GB 3200 HyperX Predator RAM lesz benne.
Előde is köszönöm!
-
oravecz56
aktív tag
MSI B350 Tomahawk (7A34)
Új béta van! (1D1) -
proci985
MODERÁTOR
folyamatban, jo lesz ez
-
tom36
kezdő
Üdv all
Végre összeraktam a gépemet, némi hiányossággal egy kis baki végett, és szeretném megkérdezni, hogy mivel is lehetne igazán tesztelni a rendszert.
ha jól emlékszem akkor aida64 amit látni szoktam itt, de kód-ot nem sikerült hozzá kerítenem legalábis az új verzióhoz, viszont volt valami másik program az mi is volt ?amúgy:
asus prime b350-plus
Ryzen 1600x
Corsair 2x8GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX Black CMK16GX4M2B3000
Adata 128GB Ultimate SU800
Arctic Freezer 33 eSports White
MSI RX550 2GB GDDR5 AERO ITX 2G OC (idéglenes)a vga még nem lett beüzemelve mer kábel hián nem tudom a monitort rákötni jelenleg
-
simo9555
tag
válasz
Knobber #23166 üzenetére
Az alaplap P3.00-ás biossal jött, amit felupdateltem P4.50-re. Mostmár elértem arra a szintre, hogy full UEFI defaulton,30 mp-enként windowsba kifagyott, ami elég durva. Megpróbáltam a biosba bemenni, visszaupdatelni régebbi verzióra, de bios updatere rányomva, elkezdte csinálni 0%-nál újra befagyott, hiába vártam jó pár percet semmi sem történt, maradt 0%on. Ezután újraindítás, és már se kép se hang. Teljesen elhalt. Menthetetlennek tűnik, mivel összesen 10 napos, így küldöm vissza gariztatni, vagy ha lehet visszakérem az árát.
-
simo9555
tag
Sziasztok!
Újra írnék az Asrock AB350M Pro4-val kapcsolatban, mivel utánaolvasva az lehet a gond. A mai napon elkezdett nekem is fagyni az egész gép. Idáig úgy használtam, hogy a CPU alapon(Ryzen 1600), G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB ramok pedig XMP-vel 2933MHZ-n. Már visszavettem a ramokat 2666-ra, de még így is fagy a gép. Ezt a fagyást úgy értem, hogy játék közben egyszer csak megáll az egész kimerevedik a kép, se kékhalál se semmi, csak újraindul. Valakinek volt hasonló? Esetleg valami megoldás rá?
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #23150 üzenetére
-
Frigetrus
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki benevezek egy 2200-as Ryzen APU-ra!
Kérdés már csak az, hogy ki milyen alaplapot és memóriát javasol?
Alaplapra kb. 22 ezret szánnék. (Chipsetben gondolom a B350-en jó lenne ebben az ársávban.) Legyen rajta DVI és HDMI kimenet egyaránt.Alaplap mellé feltenném azt a kérdést még, hogy láttam, hogy ezeken az alaplapokon 8 tűs tápcsati megy a procihoz. Nekem a tápomon csak 4 tűs van, egy FSP belsős 350W-os Gigabyte tápom van. Ha erre veszek egy átalakító kábelt, az elég lehet? ilyet Tuning egyelőre nem jön szóba!
Memóriát 2x4GB-ot vennék, 3000MHz körüli órajellel. Erre nyilván a jelenlegi horror RAM árakat tekintve max. 34-35 ezret költenék.
Felhasználási terület: alap netezés, HTPC, képszerkesztés. Amikor elkap a gépszíj, és egy-két hétig játszok, akkor beteszem mellé az RX560-asom.
A proci hűtőm egy Raijintek Pallas, az kerülne a 2200-ra a gyári helyett.
Javaslatok, tippek?
-
speedernet
aktív tag
válasz
Komplikato #23151 üzenetére
Tudtommal nincs rejta a ReLive, mintha ki lőttem volna a pipát. Vagy csak akartam? :-D
A rendszer az teljesen friss. -
Bossp
addikt
A Chipset drivert érdemes felrakni? a Wn 10 nem frissti automatikusan?
-
JanR
addikt
válasz
Ez valami vga szoftver hiba lesz, nem hinnem, hogy a processzorhoz tartozni. Esetleg azt frissitsd, vagy telepitsd ujra.
-
Komplikato
veterán
válasz
Ez nem a Radeon ReLive program, mert nálam is ezzel nyit a W10, nem szeretik egymást. Igaz nálam 17093- as a rendszer, de ezek szerint a végleges se szereti?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Televan74 #23140 üzenetére
Hát, Én csak megfogtam, ráfrissítettem, alapból visszatolt mindent gyárira, majd visszaállítottam mindent, újra elmentettem a profilt, és go.. De mivel defektes volt, azóta volt már jumperes reset, de ugyan úgy foschtaliga mint eddig volt.
Ennek annyi lett az eredménye, hogy lényegében nincs LLC. Vagyis van, mert valamit csinál, de ez, nagyjából a semmivel egyenlő.
Miez, FX, meg award bios, hogy ezeket nem sikerült kinőni még mindig? Hogy itt is van olyan, hogy "nem úgy sikerül" a bios frissítés, pedig felmegy? Najólvanmár..
No mindegy, majd ha lesz kedvem játszani vele, akkor ráteszem újra, hátha megoldja a gondjait, de ez nagyjából egy rákás lófütty. Oké, működik, meg használható, meg minden.. De akkor is..
Csak azért akaszt ki ez az egész ennyire, mert az FX óta nem találkoztam ilyen hibákkal, pedig az nem ma volt...
-
-
Televan74
nagyúr
válasz
hackeeeee #23124 üzenetére
Én most kipróbáltam a új bios frissítésekor amit a beta szekcióban van a bios frissítésről.
1,Belépni a biosba,load default settings, majd ment és úrjaindít.
2.Újra belépsz,biost frissíts.
3.Ha végzett belépsz,újra load default settings, ment és újraindít.
4. Belépsz,beállítod a neked megfelelő értékeket,ment,újraindít és vége.Nekem mintha most jobban sikerült volna az update,mint mikor előtte csak beléptem és update és már állítottam is be az értékeket.
-
Igen, nagyon válogatós RAM téren a Ryzen...
Nekem a G.Skill-t ajánlották és azért vettem azt.
Ezt néztem ki a RipjawsV helyett F4-3200C14D-16GFX aztán vagy-vagy.Itt az eredmény Pi-vel most tényleg full Defaulton
CPU fesz az különösebben nem érdekel, mert Asus felé is megírtam nem tetszésemet ez ügyben...és ha tönkre megy, akkor csere azt megoldva. (nem az én hibám, full Defaulton megy) arról nem is beszélve, hogy 4GHz-n (OC esetén) kevesebb fix. fesszel elmegy az összes mag, mint defaulton 2 core 4k felett...vicc na!
MD
L -
JanR
addikt
válasz
MaxxDamage #23136 üzenetére
Nekem is harmadjara lett meg a jo ram. G.Skill es G.Skill kozott is van nagy kulonbseg. Elsore a corair az memoria hibas volt es csak az egyik modul ment, masodikra a g.skill nem akarta az igazsagoz (nem volt bent a lapom qvl listajaban). Harmadjara viszont nem kockaztattam, pontosan olyan ramot vettem ami a lapomhoz jo, azonnal ment a 3200 Mhz..
-
válasz
oravecz56 #23130 üzenetére
Én voltam a balf*sz és neztem be, mert CPU az full Defaulton volt, de RAM az 3066-on D.O.C.P-vel 1.35v fesszel. (OC Profilt töltöttem, de elnéztem) most megy tényleg Defaulton minden és már Loop 20 finished a teszt alatt.
A lényeg, hogy a RAM nem ide való és Flare-X kellett volna már az elején...azt lehet az sem lesz jó ebbe a lapba/konfigba. (csak 100k-s lapokhoz mint pl. Hero)
MD
L -
hokuszpk
nagyúr
válasz
IO.sys #23126 üzenetére
ennek az eredetije konkretan egy Motorola es egy Intel proci parbeszede, es ott az Intel adja a rosz eredmenyt, ha jolemlexem a pentium fdiv bug kapcsan hallottam eloszor.
-
JanR
addikt
válasz
MaxxDamage #23129 üzenetére
Leginkabb a ramod instabil defaulton, vagy rosszabb, az egyik modul nem jo. De akar cpu throtting is lehet. En mindig ezzel a programmal rakom a koronat a tuningomra. Volt mar ra precedens, hogy az IBT lefutott 20 x, utana hyperPI azonnal hibat dobott. Valoszinu amugy, hogy a ramod keves feszultseget kap, vagy rosszak az idozitesek.
-
oravecz56
aktív tag
válasz
MaxxDamage #23129 üzenetére
Szia
Egyéni véleményem.
Minden alapon van(memória vezérlő kikészült)
Garancia.#23113
-
-
IO.sys
őstag
Amúgy most már érdemes lenne lassan összegyűjteni, hogy mely lapokkal nem volt semmi probléma és melyek béták még. Tudom, bios verzió függő, de azért gyanús, hogy csak páran írtok mindig.
-
IO.sys
őstag
válasz
MaxxDamage #23121 üzenetére
Igaz a régi vicc:
Két processzort megkérdeznek, mennyi 2+2:
AMD: ... 5
Intel: ... ... ... ... 4
Intel: - AMD, ez nem helyes eredmény!
AMD: - De gyorsabb voltam! -
JanR
addikt
válasz
MaxxDamage #23121 üzenetére
Huha, something is wrong
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #23122 üzenetére
Oké, beállítottam az utolsó előtti pöttyöt 70 fok 50%-ra, így 60 fok körül eljutunk 30-40% (900) körüli RPM-ig. Ugye az 50%-nak ~1200 rpm-nek kéne lennie. De, ha 60 foknál belőttem 50%-ra, akkor nem tekerte el a ventiket 1200 rpm-ig, ugyan úgy ~700 rpm-en vakaróztak.
Kész, feladtam.
Tényleg újra húzom a bios-t ha lesz kedvem, hátha csak spontán valami beakadt vagy valami, és azért szar.. De az akaszt ki, hogy az előzővel nem voltak ilyen bugok.
-
Valdez
őstag
válasz
rambustibi #23097 üzenetére
Szép, milyen ramok?
Időzítéseken nem tudsz faragni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #23118 üzenetére
Következő agymenés, hiába van belőve a CPU diagram, terhelés mellett nem szabályozza a PWM-es ventit.. Előző bios-sal ez is működött.
Most direkt beállítottam, hogy 55 foktól felfelé kezdje el emelni a fordulatot, de semmi sem történik...
Gondolván, hogy a CPU hőfokot kéne néznie..
-
-
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #23114 üzenetére
Ugy ertettem igpsbol keres ilyet ( :
Most amd ellen beszelek, de intel 4 magos i5/i7 es 1060-nal jobban jar, arban is, notebook frontonMaxxDamage kabelzol kezdve kapcsoloig barmi lehet, ez az a tipikus azt mondom megcsinalom, de 20e ft lesz - nem ajanlat ( : ez legos munka, lehet 10 perc mulva megvan a hiba, lehet 1 nap is ramegy -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Televan74 #23117 üzenetére
Hát, alapból azért, mert mondjuk 3700-on LLC3-on nem megy, LLC1-en igen. Semmit sem állítok, csak ezt, közben HWInfo szerint ugyan úgy leesik a fesz 1.256V-ig, sőt LLC3-on 1.24V-re is.
Például. Amúgy csak azért zavar, hogy egyszerűen nem tudom odaadni a beállított feszt a procinak? Azért nah.. Persze a min. 1.3V is érdekes, mindamellett, hogy auto-n lehet 1.15V is..
-
-
Chaser
legenda
válasz
MaxxDamage #23112 üzenetére
imc is lehet hibás, az a cpu-ban van
-
-
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #23109 üzenetére
Azért elötte szolj, melyik kukához álljak...
-
válasz
speedernet #23102 üzenetére
Jó neked! Használd sokáig nagy megelégedéssel.
Én lehet kidobom az egész konfigot a méhbe (lap, proci, ram biztos), ha ez így megy...és nem lesz tökéletes a Flare-X KIT-el sem... (ha már ennyit ruházok erre az egészre)MD
L -
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #23106 üzenetére
apron lattam, hogy el akartad adni a procit. vegul megsem vittek el ?
-
OutSider17
senior tag
(#23104) Tombolo
Szia.
Köszönöm a válaszodat!Időközben feldobtam a bios updatet. Hát kár volt...... Mi az hogy nem lehet 1.3 volt alatt a procinak feszt adni? o.O
De azért kicsit korábban kell kelni-e az MSI-nek hogy ki*basszon velem.
Akit estleg ez zavarna annak azt tanácsolnám hogy Ryzen Masterben meglehet kerülni a bios beállítást. Utánna biosban is át írja az értéket.Engem a proci hőmérséklet miatt zavart a cpu fesz. +10fokot dobott rajta +0.2volt.
50fok volt a maximum 1.1volttal és 3.6Ghz-el. Az új biossal 61.1 ugyan úgy 3.6Ghz-en. -
Totom76
csendes tag
Sziasztok!
Van már esetleg laptopba olyan ami Ryzennel van és felveszi a versenyt akár egy GTX 1060-as 1070-es szintű Intel procival?
Lehet én nem figyeltem de van komolyabb teszt összehasonlítva az AMD és Intel+Nvidia szériákat?
Pedig még a Tomshardvert meg egyéb oldalakat is néztem...
-
Tombolo
tag
válasz
OutSider17 #23086 üzenetére
A memórián reszeltek egy kicsit.
-
speedernet
aktív tag
válasz
MaxxDamage #23091 üzenetére
Akkor ott valami nem tökéletes.
Alapon az 5.20 as corsair c15 is ment tökéletesen pedig az egy katasztrófa ryzennel.
El is adtam, azóta G.Skill Ripjaws V és semmi gondom a géppel egyenlőre.. -
kecsawi
senior tag
válasz
Komplikato #23100 üzenetére
Ilyenkor link?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged