Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Én is seggsziklát veszek majd a 2600(X) -hez.De én megvárom mit mutatnak játékok alatt a 1600 -hoz képest. Vagyis megéri e a felár vagy sem. De a tippem hogy nem fogja megérni,az apró tele lesz jó árasított 1600/X370 termékekkel.

-
Cathulhu
addikt
válasz
turistakolbi
üzenetére
Az szerintem a memoria orajel. Az 1700X es a 2700X kozel sem azonos orajel.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi
üzenetére
10% korul igertek, akkor megint tulteljesites van
) -
-
S_x96x_S
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
>Majd kiderül, de az 1800X ára már most megy/ment lejjebb szépen
- Most 319$ -ért látom az Amazon.com -on az 1800X-et.
- A 2700X - pedig a korábbi pletykaár ($369) helyett már $329 -ra van belőve.
- A 2600X - pedig $249 - helyett - $229-re
Vagyis az X-es felár a korábbinál kevesebb, csak 30$-lesz. ( De ez lehet, hogy az Intel árai miatt is van )>Várjuk, mi fog kisülni az új gen.-ből.
Már csak a nyitóárakon tudnak variálni, minden más a dobozkában csücsül.
Ápr. 19-ig már csak 2 hét. És az a biztos -
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
Wanderlust
üzenetére
És ha a fesz ingadozás + hibás alaplap, miközben jó alaplappal nem fagyna tőle?
-
Wanderlust
tag
válasz
simo9555
üzenetére
Egyszer már cseréltek benne procit, mivel biztos volt, hogy az a hibás (ugyanez a típus volt) mivel kb. 10 percenként fagyott. Ez teljesen random csinálja. A gond az, hogy a boltban nem fagy. Szerintem gariban nem cserélik ki, mivel nem 100%, hogy azzal van a bibi. A lényeg az lett volna, hogy pl. feszültségingadozás a hálózatban bezavarhatja-e a gépet és az okozhatja-e a problémát szerintetek? Találkozott-e valaki bizonyítottan ilyen esettel?
-
Lendova
őstag
válasz
turistakolbi
üzenetére
Kend nyissa ki a szemét és már most is megláthat dolgokat.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
>(úgy érzem az 1800X veri majd a 2700X -et)
életkorban biztos

de szerintem 3-4-5% -al talán jobb lesz a 2700X
- Az AnandTech az "AMD (Zen) Ryzen 7 1800X - 3.6 GHz" - re "1626" CineBench 15 MultiThreaded -et ad meg.A tegnapi szivárgás alapján meg a 2700x -nél a 3.6GHZ körüli eredményt innen tudod leolvasni.

Ne felejtsd el,
- 105W az új 2700X igénye. Amit főleg az új X470 -es alaplapok adják meg.De ez csak spekuláció részemről.
Várjuk meg az első teszteket.
Meg az 1800X-nél a gyártási hét is számít. A korai példányok kevésbé húzhatóak.
A memóriáról nem is beszélve ( a 2700X -nél a memóriakezelőn is javítottak )Mindenesetre ha a kettő egy árban lenne én a 2700X mellé tenném le a garasomat.
Viszont már meglévő 1800X -ről szerintem nem érdemes váltani.
Érdemesebb a jövő évi újdonságot (7nm) -en becélozni. -
-
nemadom-meg
csendes tag
válasz
oravecz56
üzenetére
Üdv.!
Köszönöm neked is a választ.
Megrendelve. 
NdrewSunix:
Nincs mit, már nekemfájtaz értetlenség... Pedig nem volt az bonyolult a többiek részéről sem. Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy néhány jól megszerkesztett kép többet elmond, mint 3 heti duma. Saját magamon is így szoktam segíteni, mikor első alkalommal csinálok valamit (pl. általam ismeretlen típusú laptop szét/összeszerelés).hackeeeee:
Részben igazat adok neked, de amellett kitartok, hogy nem, NEM HAGYJUK FENT a jumpert a két tüskén, és főként NEM helyezzük áram alá a gépet, amíg az a két tüskén rajta van! Az áram alá itt valóban egy kicsit "helytelen". Egészen pontosan a 230V-os hálózati feszültséget kell alatta érteni!
Kb. 20 éve foglalkozom a számítástechnikával -autodidakta módon-, és már akkor is rossz ómennek számított a BIOS reset során áramot -hálózati feszültséget- adni a gépnek, amikor megvettem az első gépemet.Azért, hogy pontosítsam ezt az egészet (én így is szoktam):
a hozzászólásomban levő "...BIOS visszaállításának lépései..."-t kiegészítem annyival, hogy az elem kivétel -ez is opciós lehet, bár így a tuti- után a jumpert a leírás szerinti helyre rakom. Várok xx másodpercet, majd a jumpert leveszem, elemet vissza. VAGY a sorrendet annyival bővítem, hogy a jumper felrakása után a bekapcsoló gombot nyomva tartom kb. 10-15 mp-ig. Ez utóbbi, nálam, minden esetben 100%-ban sikeres reset-et jelentett. -
-
simo9555
tag
válasz
Wanderlust
üzenetére
Nekem ugyan ilyen lapom volt csak Ryzen 1600-al. Az a lényeg, hogy az az alaplap szériahibás. Cseréltesd ki az alaplapot, és minden problémád meg fog szűnni.
-
S_x96x_S
addikt
2700x -es teszt ( elchapuzasinformatico )

összes teszt ( van még ; + spanyol körítés )
https://elchapuzasinformatico.com/2018/04/amd-ryzen-7-2700x-review/ -
Pro!Petya
addikt
válasz
nemethbalazs
üzenetére
Egy próbát megérhet, azzal nem veszítesz semmit!
Meg kell nézni 3,8-3,9-en hogy fogja meg mondjuk egy órás prime small FFT alatt (vagy 20körös IBT VH), egyáltalán marad-e benne tartalék a 4 - 4,1-hez ,mert ott már 1,4V-ről indul a móka
De ha nagyon éhes a kockád akkor se kell neki az 1,439-nél több majd! Ez csak 6 henger , a nyolcasok közt van bőven ami bekér 1,5 körül ehhez a frekihez. Na ott már meleg a pite
-
nyakdam
aktív tag
válasz
Wanderlust
üzenetére
Sokat nem árultál el a pontos alkatrészekről, de lehet a memória a probléma. Teljesen alapon járasd a ramokat illetve mozgasd meg a ramokat és a VGA-t is.
-
pilu85
őstag
Hali. Windows 10 whql support. Ezt ki be lehet kapcsolni a biosba. Mire való?
-
válasz
turistakolbi
üzenetére
Meglátjuk.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
NdrewSunix
üzenetére
A buzdítás címkét nem neked címeztem hanem mindenkinek.
-
Wanderlust
tag
Sziasztok,
Remélem tudtok segíteni: adott egy gép AMD Ryzen 3 1200 proci + AsRock AB350 Pro4 alaplap. Nálam is előfordul az a hibajelenség, hogy csak úgy lefagy a gép, függetlenül attól, hogy éppen mit és mennyi ideig csinálok vele. A boltban sajnos nem produkálja a hibát, csak nálam, otthon, így nem cserélik ki. Viszont az eladó szerint lehet, hogy a konnektor földeletlensége lehet a hiba. Panelban lakom, valóban nincs földelés azon a konnektoron ahonnan használnám. Villanyszerelő cimbi rámért, stabil a feszültség de lehet, hogy mégis ingadozik néha és az zavarja be a gépet? A boltban is ezt mondták, mint elsődleges lehetőség, logikus is. Szerintetek megérné kicseréltetni a cuccokat (intel proci + vmilyen alaplap) vagy első körben érdemes lenne egy feszültségstabilizálót közbeiktatni és megnézni, hogy úgy is ugyanaz lenne-e a helyzet? Egyébként újabban amikor leáll, újraindítás után 1 hosszú és 3 rövid sípolás után a bios-ig sem jut el.
Pár perc pihi után ismét működik. Valaki megoldotta már sikeresen az ilyen jellegű problémát? Köszönöm! 
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
NdrewSunix
üzenetére
-,- ....
Fogom a fejem...
Milyen probléma lenne? AM4 socketre jönn. 1 éve kint vannak a lapok. Ez csak egy ráncfelvart cpu lesz. Maximum az új alaplapoknál lesz "döcögés" de azt is kétlem.Fogom kiveszem a 1700 at és belerakom a 2700x-2800xet(ha lesz)
Maximum egy bios update kell majd. -
Én nem várnék, mert biztosan drágább lesz az 1600X-nél. Ami a nagyobb félelmem lenne, hogy mennyire lesz használható az elején egyáltalán. Bios, ram kompatibilitás, ilyesmikre gondolok. Ahogy a mostani szériában is azért okozott/ okoz fejtörést. (Az új bios update óta azért jobb a helyzet.)
-
oravecz56
aktív tag
válasz
turistakolbi
üzenetére
" de akkor a 2600x egy szinten lenne a 8700K-val "akkor intel ,legalább nem szívat a bios ,mert nincs még vége bejött hozzá a vga-is ami problémás a soc-on.És visszakaptam 1c0-ás után (sajnos fleseltem)egy 1G0-ást ami a tavaji 1.7-bios előtti hibáival felér.
I7 3770k-ról váltottam és mondom 1-év után nem érte meg. -
Peace
nagyúr
válasz
turistakolbi
üzenetére
Annyit tuti nem adok érte, de megvárom az első eredményeket és árcédulát.

-
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Nem érzem, hogy erre buzdítottam volna bárkit is. Pontosan leírtam, hogy magam is 3,9en használom inkább.
Bal lábbal keltél?
-
turistakolbi
aktív tag
Ha a mostani Normális OC 1,3V 3800-3900 helyett lesz egy 1,3V 4300-4400 és javított latency + újítások. stb. Akkor mindenképp megéri várni, és belefeccolni azt a +30 ezret. (Ne számítsunk a megjelenés után 60e Ft-os 2600X-re. kb 90 körül lesz : / de akkor a 2600x egy szinten lenne a 8700K-val
kb)De nagyon örülnék neki, ha látnék első napokban olyan videókat, ahol rávágják a Noocuta D15-öt és 4700 4800 körül járatják
<3 instant szerelem lenne. Sőt 
-
Peace
nagyúr
válasz
turistakolbi
üzenetére
Én meg most állok úgy anyagilag, hogy végre megtörténhet a gépcsere, mert nem másra kell a lóvé. Már barátnőm is biztat hetek óta, hogy vegyem meg nyugodtan, ami végképp jó jel.
Megvárom ezt a 2600X-et, de szerintem nem lesz annyival jobb választás, amennyivel drágább lesz. Bár érhetnek még meglepetések, de ez a kis idő már bőven belefér nekem. 
-
turistakolbi
aktív tag
-
SECTORnooB
addikt
válasz
NdrewSunix
üzenetére
Egyszerűbb de nem jobb és nem hatékonyabb, senkit sem kell erre buzdítani.
-
Hosszabb távra ésszerűség és szűkebb pénztárca tekintetében választottam én is az 1600X-et, azaz ezeket szem előtt tartva jó választás szerintem.
Én is majd egyszer, ha lemennek a vga árak, egy 1060-az szeretnék és leállok a fejlesztgetéssel végre. (Mert az asszony kidob.
) -
válasz
turistakolbi
üzenetére
Igen azt tapasztaltam, hogy lehet vele szépen fűteni game booston 4,1-en. Magam sem használom, inkább kézzel állítottam be én is 3,9-re. Hittem a többieknek akik azt írták 4 felett kezd el igazán zabálni a cpu.
-
Peace
nagyúr
válasz
NdrewSunix
üzenetére
4,4-re húzott i5 2500K-val és GTX 1060-al szépen elvoltam mindennel high-ultra beállításokkal, és most kereken 7 éves a gép (videókártya természetesen nem, az csak 1,5). De a mostani gépvásárlással is szeretnék évekre előre tervezni. Nem feltétlenül 7-re, mert még soha az életbe nem volt ilyen öregecske gépem, csak most sajnos így jött ki a lépés, hogy mindig akadt valami sokkal fontosabb. De ha ésszerűen szeretnék vásárolni, akkor a Ryzen tűnik a nyerő választásnak...
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
NdrewSunix
üzenetére
évek óta vannak az alaplapokba boost opciók...
2011 es i-5 2500k Asrock b3 extreme 3 alaplapban is volt autó boost, 4,8 ig tolta. és szénné fűtötte magát.
Nyilván megy a gép és ha hűtve van nem lesz baja hisz átlag felhasználónál ez 99% ban 20-30-% cpu usage van...
A 10+ éves athlon x2 ő procim mai napig ketyeg haverom desktop gépébe, hibátlanul. az i5 öm , másik havernál gamingre. (4,400on)De hidd el, egy automata sosem lesz olyan jó, és hűvös, mintha manual beállítgatod. kiteszteled.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Én is csak teszt jelleggel próbáltam ki, de nagyon melegszik már a cpu 4,1 GHz -en.
Maradtam a 3,9 -en, ott 1,3 Vcore mellett stabilnak tűnik a rendszer. Valóban ez sem sokkal nagyobb munka, mint egy Game Boost, csak kicsivel több ismeret kell hozzá azért.Arra amúgy kíváncsi lennék mi a véleménye az AMD -nek erről a game boost lehetőségről. Ezt ők találták ki gondolom. Viszont ha kinyírja a procit vagy használhatatlan játék közben akkor miért van egyáltalán?
-
válasz
NdrewSunix
üzenetére
Én azt nem ajánlanám

BIOS-ba pár kattintás, majd Winben tesztelés és gyorsan meg is van a jó és stabil OC.MD
L -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A legegyszerűbb a game boost gombra kattintani, persze megfelelő hűtés mellett.
-
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Sajnos van benne igazság is..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Beretvás
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Főleg ha ez itt pár kattintás..

-
Nekem sima 1600-van , 16 gb rammal, rx560 4gbos verzióval. Ful hd-n megy minden amivel játszom. A Division megy kb. 30-40 fps-sel. De ott is 4x élsimítás, magas beállítással. 1-2 alkalom volt hogy 24 fps-re beesett de ez akkor volt ha maximum 30 fps-re korlátoztam. Ha 60-ra rakom semmi baj vele.
-
Peace
nagyúr
válasz
NdrewSunix
üzenetére
A pénz számít.
Ezért tettem le a voksomat a 30k-val olcsóbb AMD konfig mellett. -
Szerintem jelenleg játékra jobb választás a 7700K, ahogy a tesztek mutatják is.
Ettől függetlenül véleményem szerint az 1600X -szel is jól el lehet játszogatni.
Ha a pénz nem számít, én 7700K -t vennék játékra, bízva a sok teszt eredményben.
Mondom úgy, hogy nekem 1600X -em van és meg vagyok vele elégedve.
-
-
Peace
nagyúr
Még egy kérdés. Mindenki tolja neki az OC-t, mint állat. Az 1600X alapon nem rohadtul elég 1080p ultra detailhez? Nem belekötni akarok senkibe, csak kezdek aggódni, hogy alapon még talán a mostaninál is gyengébben muzsikál, mivel a játékok rohadtul nem profitálnak a 6 magból jelenleg, ahogy nézegettem. És nem akarok elbizonytalanodni. Mert ha azt mondjátok, hogy itt OC-zni kell, hogy érjen valamit, akkor lehet inkább i7 lesz belőle....

-
turistakolbi
aktív tag
válasz
nemethbalazs
üzenetére
nyers adatok alapján elegendőnek tűnik
-
nemethbalazs
tag
válasz
Pro!Petya
üzenetére
Igen az 1600X egy jó kompromisszumnak tűnik szerintem is

Átlagos felhasználás, néha nagyobb nevű játékok, néha AutoCAD, videóvágás, képszerkesztés. Ilyesmik.
Szerinted OC-ra mondjuk 3.9-4.0 Ghz környékére elegendő az FX régi hűtője? Mert a Crosshair VI-ra felszerelhető AM3-as mivolta ellenére is

FX-8320 @ 4.5 ghz-et nem engedte 72-45 fok fölé, mindezt elég halkan csinálta.
-
oravecz56
aktív tag
Volt már?2700x
[link] -
Pro!Petya
addikt
válasz
kaszas19
üzenetére
Ha most az anyagiakat nem nézzük , akkor az a hűtés ami az OC-hoz kellene ezen a szinten , az egy top lég (Noc D15) vagy egy izmosabb AIO (280mm) , de az épített víz ami mindent visz. Ekkor már tényleg csak a cpu-tól függ mit tud kitolni magából.
Esetleg ha van ismerősöd akinek jó a hűtése és jó vrm-el szerelt lapja van amibe min 3200-ön duruzsolnak a ramok úgy abba az ágyba belekéne próbálni és meghúzni a bajszát.
Csak mielőtt költekezel. (bár egy jó hűtés több procit is ki tud szolgálni szval nem rossz befektetés) -
Pro!Petya
addikt
válasz
nemethbalazs
üzenetére
Ez , attól függ mennyire lenne kiaknázva. Ha játékhoz kell és nem feltétlen munkára kell a + több szál , akkor még stream mellett is elegendő a 6c12t. Ha meg többnyire melóra lenne fogva és csak másodlagos vagy harmadlagos a game akkor megérheti az 1800X.
Nálam is ez volt a terv , aztán pont a készlethiánykor rendeltem be anno 1800X -et amire várnom kellett , de ezidő alatt matekoztam és mivel 1-2 évnél nem terveztem tovább a refresh miatt így 1600X lett belőle hogy ne legyen az esetleges 2600X-2700X -re váltás annyira deficites
(az hogy melyikre lesz upgrade majd már a tesztek döntik el melyiket lehet feljebb huzni all core-on.) -
kaszas19
senior tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Lehet nem vinné nem állítom hogy viszi.
Úgy akartam írni hogy, valami jó hűtést szeretnék rá pakolni hogy meg tudjam nézni hol a vége a procinak. -
Pro!Petya
addikt
válasz
nemethbalazs
üzenetére
Itt nem is inkább 2 időzítés közötti különbség a lényeg , hanem nagyvalószínúséggel azért is drágább 10K-val 16-16-16-36 -os mert az dual rank Samsung D-die.
Míg az olcsóbb - lazább timing-os, az single rank Hynix M-Die. Legalább is az ár difiből gondolom. (csak mert ez is kapható samu D-die IC-vel...)
De amennyibe a GVK kerül annyiért már inkább Flare-X -et vennék a maga Samsung B-Die chipjével.
Ha már ennyi bevan áldozva rá akkor hozzádobnám azt a + ~5K-t és biztos ami biztos , csak a bios vagy a cpu imc-je határolhat be.
clearing_up_any_samsung_bdie_confusion_eg_on
-
pilu85
őstag
halo. nekem egy 16 18 18 35 2666 os corsair lpx ramom van,16 16 16 37 en megy 2933 on alapfeszen ez jó? illetve van értelme?
-
kaszas19
senior tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Milyet kellene vennem akkor?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nemadom-meg
üzenetére
Őőő.. Ebbe a nem helyezzük áram alá részbe bocsi, hogy belewau, de pl. elsőre Nekem a mortar nem reset-elt úgy, hogy csak rátettem a jumplert.. Pedig azt írja, rajta volt úgy 2-3 percig, bekapcs, semmi.. Egyszer ráindítottam, kikapcs, majd indult is.. Szal érdekes ez.
A lényeg, hogy gond nem lesz, persze, van olyan lap ami el sem indul, hogy van jumpler a jbat-on.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB
üzenetére
egy pillanatra aszittem, megjott a 2700X
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
-
용 Bob
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Azért én ráengednék még egy PRIME95-öt és IBT-t. Mellette nézd a HwInfon, hogy dob-e hibát. Szerintem az 1.2 túl alacsony lesz neki...de ne legyen igazam.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Beretvás
üzenetére
1.2v 1600x Mortar lap
Eddig 1.3v alatt minden beállításon kifagyott, már Windows betöltés alatt
Most rá próbáltam megint mert rájöttem hogy felesleges nekem a tuning ilyen erős proci mellett
Most alap órajelen 1.2von simán indult és Aida 64 stressteszt is futott gond nélkülÉs semmi változás nem történt
Érdekes dolgok ezek
-
válasz
nemadom-meg
üzenetére
Szerintem egy laikusnak ez így kiváló, hozzád kellett volna fordulnom először. Köszönöm, most már minden világos.
A problémát az okozta nálam, hogy úgy értettem, hogy a JBAT1 az a 4 tűre vonatkozik, de most már értem, hogy csak a bal oldali kettőre. Egyes lapoknál úgy láttam, hogy a jumpert át kell rakni egyel balra pl, ha bios resetre van szükség, ebből indultam ki és hittem itt is így kell. Azokon mintha alapból is fent lenne a jumper úgy rémlik nekem. Talán azok 3 pinesek.Az a baj sokan nem tudnak jól magyarázni, mert ők maguk kenik vágják, de átadni már nehezen tudják. Ezzel nincs is baj, sokszor én is vagyok ezzel így.
A te leírásoddal viszont végleg megértettem az egész folyamatot.
Köszi mégegyszer!!! -
oravecz56
aktív tag
válasz
nemadom-meg
üzenetére
Szia ezt az ssd-t(Samsung 960 EVO 250GB M2 PCIe MZ-V6E250BW ) használom nagyon jo megvagyok vele elégedve.Csak MSI lapban.Én mégy 40-ért vettem 1 éve
-
Pro!Petya
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
lemaradtam ..
mi fut 1.2-őn , a mennyi helyett? mihez nem történt változás? 50 fok terhelve mi és mi alatt?

(#25505) nemadom-meg
Nekem sincs a qvl listában az m.2-es amit beleraktam , de viszi szó nélkül. Azt eszembe nem jutott volna megnézni

-
Beretvás
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
kicsit több infó?
-
seven7
aktív tag
válasz
nemadom-meg
üzenetére
Én, rendben működik.
-
Beretvás
veterán
válasz
nemadom-meg
üzenetére
nekem nem akar hinni, pedig a kézikönyvéből linkeltem a képet.. Ha még most sem hiszi el falnak megyek..
igen 4 tüske van de a másik kettő mellett mást ír..
-
enginev3.0
félisten
Na most bezzeg fut 1.2v-on, eddig a windows sem töltött be, és semmi változás nem történt
Ki érti ezt
Biztos más áramok folynak
Vagy jön a választás50fok terhelve, szerintem brutál jó

-
nemadom-meg
csendes tag
Viszont én is szeretnék kérni egy kis infót, ugyan nem szorosan proci, de:
Valaki közületek, aki szintén Asus Prime X370 PRO alaplappal építette a gépet, és használ ilyen SSD-t?
Nincs az Asus támogatási listájában tudom, mert átnéztem.
De hátha nem "anyázna" érte... 
Egy ilyen, vagy hasonló lenne a következő fejlesztés tárgya.
Pont ma raktam egy Kingston A400 2.5" 120GB-ost egy régebbi konfigba valakinek. Hátttöööö...
A WoT turbó fokozatra kapcsolt tőle. ( Nem csak az.) -
pilu85
őstag
halo. nekem egy 16 18 18 35 2666 os corsair lpx ramom van,16 16 16 37 en megy 2933 on alapfeszen ez jó? illetve van értelme?
-
nemadom-meg
csendes tag
válasz
NdrewSunix
üzenetére
Úgy látom, már agyrákot kaptak, mert ettől szájbarágósabban nem lehet elmagyarázni valamit.
De, hogy megértsd itt van két kép:
JBAT1 és a két tüske
valamint a BIOS visszaállításának lépései.Hogy jól értsd: nem, NEM HAGYJUK FENT a jumpert a két tüskén, és főként NEM helyezzük áram alá a gépet, amíg az a két tüskén rajta van!
Nem véletlenül "hagyják le szándékosan" a jumpert... Ezért nyugodtan visszateheted oda ahonnan előzőleg le/kivetted.
U.i.: mivel az alaplapod pontos típusát nem tudom, csak annyit, hogy "mortar" ezért egy korábbi képes hsz-nak megfelelő képet kerestem, amin látszik a "JBAT1".
-
Pro!Petya
addikt
válasz
nemethbalazs
üzenetére
Na re
2 modul ha lehetséges, ne terheljük jobban az imc-ét,
A két ram között az időzítés a difi ezért drágább a GVK mint a GVKB.#25478 Knobber
3 modullal a dual channel? Az felejtő..(#25496) enginev3.0
Az simán lehet bios verziótól is(valamelyik lapnál olvastam olyan köztes biosról ahol ugyanez volt az issue) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nekem is a boost nélküli órajelet ír, hwinfo, cpu-z alatt jó.
XMP 1-2, nem, azok előre beállított értékek a ramhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Autós topik
- Synology NAS
- Horgász topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- iPhone topik
- Hobby rádiós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Eladó Oppo A78 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Pár perc pihi után ismét működik. Valaki megoldotta már sikeresen az ilyen jellegű problémát? Köszönöm!

kb)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A WoT turbó fokozatra kapcsolt tőle. ( Nem csak az.)