- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecsawi
senior tag
Asus b350-f alaplapnál jött ki új bios, van róla tapasztalat?
Beta BIOS
1. Update AGESA version to ComboV2PI 1208
2. Mitigate the AMD potential security vulnerabilities for AMD Athlon™ processors and Ryzen™ processors
Please note that this is a beta BIOS version of the motherboard which is still undergoing final testing before its official release. The UEFI, its firmware and all content found on it are provided on an “as is” and “as available” basis. ASUS does not give any warranties, whether express or limited, as to the suitability, compatibility, or usability of the UEFI, its firmware or any of its content. Except as provided in the Product warranty and to the maximum extent permitted by law, ASUS is not responsible for direct, special, incidental or consequential damages resulting from using this beta BIOS." -
kecsawi
senior tag
válasz
dangerzone #32591 üzenetére
1200-2200G-5600G A második lépést jobban éreztem, de még ettől is jobb ha nem G-sre váltasz. Simább szárazabb érzés, már böngészés közben is.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Vartanus #32319 üzenetére
A summit érzékenyebb a memóriára, nagyon nem mindegy az alaplap sem. A memóriát kell tesztelned más rendszerben is, hogy hozza-e a gyári adatokat, ha hibás a működése akkor mehet a garancia intézése. Alaplapod supportjában meg van-e a memória modulod? Egyenként tesztelted? XMP nem megy? 1,35 V a memóriának, de a SOC-ot nem vinném 1,1 fölé.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Sgt. Chris #32126 üzenetére
Ha megnézed a lapod támogatási listáját, bármely 4 modulos használat max 2666-ig ment, nekem igaz kevert modulokkal 2400-ig ment, míg 2 modul tudott 3000-et stabilan. Nagyobb ramkit vásárlás és a régi eladása a célszerűbb.
-
-
kecsawi
senior tag
válasz
kondorosi #31933 üzenetére
Én F43d-ig mennék el, mert az ABBA biosig sok memória kompatibilitást is javítottak, de summit procinál is az 1.0.0.4. esetén sok esetben bajokat, vagy teljesítménycsökkenést tapasztaltak többen. (nem gigabyte függően) Ha procit váltasz 3xxx-re szerintem akkor ráér az utolsó frissítés is. (Ha nem viszket a tenyered, és minden jól működik, akkor nem érdemes reckírozni.)
-
kecsawi
senior tag
válasz
noblem1983 #31792 üzenetére
[link] Itt a helyes topic.
-
kecsawi
senior tag
ROG-STRIX-B350-F-GAMING-ASUS-5204 BIOS-szal van valakinek tapasztalata?
-
kecsawi
senior tag
ASUS-ROG-STRIX-B350-F 5008-as biossal van valakinek tapasztalata?
-
kecsawi
senior tag
válasz
Dragon3000 #31129 üzenetére
De kiírja, hogy ryzen energiasémában vagy, így meg lehet nyugodni. Nincs további teendő ez ügyben.
-
kecsawi
senior tag
válasz
NdrewSunix #31124 üzenetére
1903 után felrakod a radeon szoftvereket, és ott lesz.
-
kecsawi
senior tag
-
kecsawi
senior tag
A rászánt kereted adja a választ, legolcsóbban 1200-al úsznád meg (3,7-en használva ajánlott, vagy feljebb), és pár hónap múlva a 3-as széria is alakítja majd a piacot, ha meg egy évig nem akarsz vele foglalkozni, akkor rászánnám a 2600-ra a pénzt. A közbülső lépcsők szerintem ár-értékben gyengébbek.
-
kecsawi
senior tag
B350-F Agesa 1.0.0.6. ide is.
-
kecsawi
senior tag
válasz
linuxuser666 #29040 üzenetére
Sajnos a lapod ezt a ramot 1-2 slotig támogatja azt is 2933-as órajellel. Egyedül a Hyperx van tesztelve 4 modullal ezen az órajelen. Ez benne a memória qvl listában. Érdemesebb eladnod mindegyik modult és nézni egy 3200-as kittet a támogatottak közül. (pl: CMK16GX4M2B3600C18)
-
kecsawi
senior tag
válasz
gery14 #28923 üzenetére
Szia!
Ha a memória határait akarod megkeresni akkor szerintem a következő a teendő:
cpu alapra, soc 1,1-re, ram 1,395V 22-22-22-22- késleltetéssel megnézni, mekkora sebességgel nem hibázik a ram, (a savage ramokon lehet keresgélni) memtesttel a stabilitást tesztelni. Ha megvan a kívánt sebesség, akkor lehet apránként finomhangolni, mindíg csak egy beállítást módosítva és tesztelve. Hosszú lesz, de megéri. Ha nem akarod nagyon feszíteni a ramot akkor 1,35-től elég kicsit is módosítani, vagy a gyári beállításokkal operálni, de érdemes kézzel mindent beállítani. A summit válogatósabb, mint a későbbiek, de az alaplap biosa a legújabb agesa-t ismeri, sokminden javult a kezdetek óta. -
kecsawi
senior tag
válasz
wassabi11 #28792 üzenetére
Lehet, csak ennyire képes, szerintem úgy tudod meg a végét, hogy 22-22-22-22-stb késleltetéssel adsz a ramnak 1,4-et, és a frekit próbálod maximalizálni, (a soc is kaphat egy kis pluszt) ha megvan mehet a stabilitás, és az értékek csökkentése, de ez a tesztekkel nem rövid idő.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Sgt. Chris #28270 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, van-e valakinek tapasztalata vele?
-
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #26999 üzenetére
Nemrég frissítettem a 3803-as biost 4011-re, 3.8-ról 3.9-re emeltem az órajelet, de a memóriák az eddigi 2666 cl14-(1.395V) helyett csak alapon mennek. Tesztelgetésre nincs most időm, de a korábbi állapot gördülékenyebbnek tűnt. Nekem így is megfelel, a hétköznapi használatomra, ezért a következő fejlesztésig már nem bántom.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Komplikato #24182 üzenetére
Nekem z97-p lapról b350-re gond nélkül átment a win.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Komplikato #23100 üzenetére
Ilyenkor link?
-
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #21952 üzenetére
Frissült a memória qvl lista is, ha minden jó akkor várnék, de készülök az új raven ridgere.
-
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #21939 üzenetére
Reggelre nagy nehezen apró lépésekkel elértem a korábbi beállításaimat, de mintha instabilabb lenne, majd kitesztelem, lehet jobban melegszik terhelésre.
-
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #21922 üzenetére
FIGYELEM!
Asus® ROG STRIX B350-F GAMING 3803-as bios felrakása után nem engedett sem 3401-re, sem 3203-ra visszaflashelni! not proper jelzéssel! Nem vagyok megelégedve vele, se a proci se a ramok nem úgy mennek, mint a régebbiekkel, most próbálok kisebb lépésekkel haladni, de a t***m tele vele. -
kecsawi
senior tag
válasz
traktorgumi #21814 üzenetére
Nem lehet, hogy bekaptál egy bányászférget?
-
kecsawi
senior tag
válasz
Sgt. Chris #21803 üzenetére
Valóban, csak win10-nél nem hozza fel, othersre állítva látszik, de ez mit változhatott?
-
kecsawi
senior tag
válasz
Sgt. Chris #21798 üzenetére
A spec. nem volt elérhető pár napig, de már ok, a 3203 most nem látszik, de jönniük kell az új biosszal mert február közepén jön a raven ridge.
-
kecsawi
senior tag
válasz
SECTORnooB #21669 üzenetére
Üdv! Anno a táblázat 53. sorát írtam, de azóta változott:
ASUS ROG STRIX B350-F GAMING Bios:3401 CPU Ryzen 3 1200@3790.95 MHz
RAM: HX428C14SB2/4 + 2*CT4G4DFS8213 (nem kit) 2800 16-18-18-38-66-1T 3,95V-on napi használatban. -
kecsawi
senior tag
válasz
speedernet #21445 üzenetére
Ha számít a hang, és az érték, szerintem most, hogy 30 körülre beesett az Asus ROG STRIX B350-F GAMING ára az nagyon jó vétel.
-
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #20395 üzenetére
A bios verziónál elnézted, 3401 az új.
-
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #20352 üzenetére
A ram feszt fel lehet vinni biztonságosan 1,395-re, (még sárga marad, feljebb lila). Ha minden ok, utána lépésenként venném lejjebb amíg bírja.
-
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #20287 üzenetére
Üdv! Én most ezt használtam útmutatónak, remélem pár új dolgot tud mutatni.
-
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #20038 üzenetére
3203-as biosszal nem lett rosszabb nálam, mint előtte. cpu egy kicsit jobban megy, memória nekem öszvér, így nem mérvadó, de a 2133-as crucial ramok mennek 2800-on, következő feladat a 3401 lesz, de még kivárok, mert nem hibázik semmi.
3203 lementve, de nincs infóm, hogy mi vele a baj, miért nincs már fenn.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Peterzon94 #19169 üzenetére
Igazán magas órajelet csak single-be lehet elérni.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Peterzon94 #19160 üzenetére
Mindenképp nézd meg, hogy a hyperx 1.35 V-on mennyit bír menni, mert általában jól bírják, lehet nem érdemes váltanod sem.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Sgt. Chris #18729 üzenetére
Na akkor kezdjek el aggódni? Nálam teljesen jól működik, alapon is, és a tuning is jobb mint a régebbiekkel.
-
kecsawi
senior tag
válasz
DoItYourself #18435 üzenetére
Nem feltétlen, nézd meg az alaplap használati leírásában, hogy egy modul esetén hova rakjad.
-
kecsawi
senior tag
válasz
kecsawi #17670 üzenetére
Mivel van 3203-as új bios és feltettem, így a korábbi beállításoknak annyi. Na nem baj ezt is tesztelni kell. A DOCP-t a ramnak megfelelő 2800-ra tettem, a szorzót 39-re, a feszt nem fixáltam, hanem megnéztem hwinfo szerint mennyit ad max a lap a procinak átlagos használatom meg játék (2 kör diablo 3) alatt. Max CPU Core Voltage 1,387V, 62,8 C hőmérsékleti maximummal.
Korábban 4 GHz felett SVM Disabled, EPU PowerSaving Disabled, VDDCR CPU Voltage Offset mode + 0.16250 , DIGI+VRM Extreme beállítással működött, de nagyon melegedett stock coolerrel, így visszaálltam a 3800-ra. -
kecsawi
senior tag
Valamint türelem, az első indítás sokkal több időt vesz igénybe mint gondolnánk, de utána mehet a finomhangolás, ha van hozzá affinitás, majd az élvezet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest