- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #8898 üzenetére
Örültem volna egy kicsit jobban kivitelezett tesztnek. Jónéhány ponton módosítva értékelhetőnek is tartanám.
-
kovsol
titán
válasz
#00137984 #8895 üzenetére
Mihez képest gyorsulna ? Jelenleg is nem egy processzor van a piacon ami képes a maximumot kihozni a kártyákból, szóval nem értem mire gondolsz.
(#8896) torma1981 kb a sandy bringe i5-i7 szintet hozzák majd az új FX procik, de van már PH teszt
(#8898) csucsbicep PH -s tesztben a játékos részt kb nem is nagyon érdemes nézni szerintem. Túlságosan cpu izzasztós játékok nincsenek a tesztben. BF3 meg single ugye és ott az se nagyon igényli a proci erőt.
-
törölt tag
válasz
seederking #8873 üzenetére
Mint írtam HD 7850-re elég, és még emelhetném is a GPU órajelét 1000MHz-re. A HD 7870 erősebb kártya (tőbb shader és órajel, sávszélessége is magasabb), ezért ide már nagyobb CPU teljesítmény szükséges, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a rendszer. Nekem 8GB 1600MHz-es DDR3-as RAM-om van a gépben (CL8-as), de ennél erősebb CPU-hoz gyorsabb memóriát is ajánlott használni.
-
miresz
veterán
Annak aki moddingol is,annak számít a kártya kinézete,ilk. mérete. Speciel én nem komákom a kicsi kártyákat,mert csúnya.De persze ez csak az én meg még pár ember agymenése.
-
lowzor
veterán
válasz
Alpachino #8883 üzenetére
De az előnyben van, mert 1,3V-ig lehet emelni. Amúgy 1300-on is kb 15%-al erősebb csak, ami elhanyagolható. És ma az a 7870, amit 1300-ig lehet húzni 1 jó példánynak számít.
(#8886) Peace:
Tényleg nem sok ilyen játék van sajnos. Én főleg a BF3-ra fejlesztettem a gépet, de meg is érte szerintem, mert rohadt sokat játszom vele. Meg a GTA 5-re, de arra még várhatunk 1 évet PC-re.
-
Peace
nagyúr
Régebben folyamatosan követtem az újdonságokat, és a fejlődést, de most már rendesen meglepődök én is néha. 1,5 éve megvettem ezt a gépet, és azóta nem is nagyon foglalkoztam a piaccal. Az az igazság, hogy egyre kevesebb az olyan kiemelkedően zseniális játék, ami leköt, és amire azt mondom, hogy na ez igen, ez tényleg hatalmas élmény volt. Ezt a kis összeget még hajlandó vagyok rááldozni erre a cserére, mert logikus lépésnek tűnik anyagi megfontolásból is, de tényleg az AAA kategóriás játékok 70%-a már kuka az első 10 perc után. Nagyon afelé hajlok, hogy veszek majd egy PS3-at, és évente azt a 3-4 kiemelkedő játékot, aztán annyi. Ez van. Öregszünk, és ennek elkerülhetetlen velejárója az ízlés és az igények megváltozása. Kamaszként még megvettem 113.000-ért a built by ati-s 9700 pro-t, és minden megjelenő játékot végig kellett vinni, mert az jó. Ma már ennek az egykori önmagamnak majdnem a szöges ellentéte vagyok.
-
Alpachino
veterán
"mai 7870-ek 1200-1250-et mennek."
Ezt már megint honnan veszed ? Max. fesszel 1300-at képes menni...(sőt fölötte is) a 7870-ek nagy általánosságban, mint ahogyan a 7850-ek is 1200-at
A mostani felhozatalról, meg kár beszélni, már ami a 7850-eket érinti,
egyébként sem használja senki itt ahogyan elnézem a 7850-et és a 7870 sem szénné feszelve.....Tehát, mint az már korábban is írtam, jól lenne egy feszemelés mentes tuningból kiindulni.....ez így lenne korrekt és reprezentatív az érdeklődők számára.
És természetesen a 7870 mérete már normális VGA méretű, nekem és sokunknak ez igen is fontos, ha már ezreket , 10 ezreket költünk a moddingra is....ez egy ilyen játék
A 660 és 7850 nálam már ezért is eleve kizárt volt.
-
kovsol
titán
GTX660 még kisebb! Csak azért tűnnek nagyobbnak, mert a legtöbb gyártó lelógó ventiket rak rá.
Vagy itt egy gtx670 ez is tök kicsi, csak a hűtés lóg le szintén róla. És szerintem nagyon brutális teljesítménye van ehhez a mérethez.
Szerintem teljesen leszarós hogy mekkora a kártya, csak halk legyen és tudja azt a teljesítményt amit az árához mértem elvár az ember tőle. -
kovsol
titán
válasz
Általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy xy proci elég egy zx vga kártyához, mert ez játékonként változó, hogy melyik hogy használja a procikat.
-
Peace
nagyúr
válasz
Van rá. De leginkább azért hajlok efelé, mert most még szinte vadi új a giga kártya, és ha kapok érte 45-öt, akkor msot érdemes mindezt megejteni, és nem később bosszankodni, hogy itt az i5-ös gép, és szarakszik egy játék magas grafikai beállításokkal, mert nem elég már neki az 1 giga VRAM.
-
seederking
őstag
A 13k azért meggondolós.De ha van keret + tervezted is akkor hajrá.
Szerk:Ja hogy 1 giga vram..mondjuk nem is értem,hogy ha 7850-et vettél akkor miért nem 2Gb-os példányt.Nagyon sokat számít.Zsébernardo : Egy 7870-hez szerinted mennyire lenne elég egy 955?Ahogy írtad sok javulást nem hozott a tuning.Arra hajazok,hogy inkább vga ami számít FHD-ban.
-
törölt tag
válasz
Dealer95 #8835 üzenetére
Phenom II X4 970 BE alap órajelen, 3.5 GHz-en hajtva a HD7850-et. Tuningolt 3.8 GHz-es eredményem, hogy a minimum fps számok emelkedtek keveset, de a játékban nem sokat veszek észre az egészből. 4,2 GHz-en sem látok nagy esélyt gyorsulásra. Egy Phenom II X4 955 BE is elég lenne talán...
-
lowzor
veterán
Nem csak te. Peace azért cseréli le, mert csak 1 gigás. Más, aki lecseréli az meg olyan indokkal, hogy túl kicsi a 7850, meg jobb a feeling, ha 7870 van bent
De szvsz jobb, ha kisebb 1 kártya mérete, mert nagyobb lesz a hely a házban. Nekem pl régen a 6870 miatt arrébb kellett tennem a winyót, mert nem fért el előtte. Mikor meglett a 7850 visszarakhattam a régi helyére...
Amúgy ha 1200-on használd a 7850-ed szinte 5-10% eltérést tapasztalnál. Mert a mai 7870-ek 1200-1250-et mennek. -
kovsol
titán
Itt csak én vagyok megelégedve a 7850-el? Ha lecserélném 7870-re akkor se hiszem, hogy érdemi eltérést tapasztalnék.
-
Peace
nagyúr
No úgy néz ki, hogy 58-ért van most Sapphire 7870-es, és 45-ért lenne beszámítva a giga 7850-esem. Szerintem ennél jobb lehetőségem nem lesz, és a kártya eladással sem kell vesződnöm. Arról nem is beszélve, hogy legjobb esetben is 45-öt reméltem érte, ha meghirdetem. Tudom, hogy ASUS jobb lenne a +1 év gari miatt, de ha nincs, akkor nincs. Ellenérvek?
-
törölt tag
Asus GPU Tweak kitesztelve. Ez sem akart jól müködni. Ez a Sapphire egy ratyi, hogy ennyire le van fogva. 3D-ben az órajel 920MHz-ről 450MHz-re és a feszültség 1.138V-ról 0.900V-ra esik vissza, ingadozik (akár másodpercenként váltakozva). Szinte hihetetlen, hogy egy tuningprogram sem tud a power managementel összeférni. Hagyom magában...
-
=HG=
addikt
válasz
csucsbicep #8856 üzenetére
Amikor én vásároltam akkor SAPPHIRE Radeon HD7850 OC-t javasoltál nekem! Megvettem, azóta sem hallom, hogy benne van a gépben...Hőfok ?...Nem is foglalkozom vele....nem kell....
A többit nem ismerem, de ezzel tökéletesen meg vagyok elégedve... -
lowzor
veterán
válasz
Igen, Asus a 3 év gari miatt. Bár a 7850-en nem nagyon tudom, hogy milyen ez a hűtés, de azon sem lehet rossz.
-
Alpachino
veterán
válasz
Nézd milyen sokan segítünk neked....
Tehát komolyra fordítva : ASUS HD7850-DC2-2GD5 V2, és nem csak a gari miatt, ha nem azért is, mert én még nem csalódtam a DC2-es hűtésekben egy karin sem...... gondolom, hogy a 7850 sem fekete bárány ezzel a hűtéssel
-
TomiLi
addikt
válasz
csucsbicep #8826 üzenetére
Erről az új, rövidebb Dual-X verzióról van valami információ? Nem találom a gyártó oldalán sem...(nagyon lassú a Sapphire oldala)
-
válasz
Azonos ar mellett en az "anusra" szavaznek.
Nem tunt fel h ugyan az a topic, szerkezthettem volna az elozot...
-
hmmm, kezdjük messzebbről - onnan, hogy semmi nem adódik össze
ha a két GPU ugyanazon a képkockán dolgozik, akkor beszélhetünk az erőforrások összeadódásáról - itt a skálázódás minden egyes erőforrás esetén más lesz, mert legalábbis a geometriában komoly átfedések lesznek a két kártya munkája között. ha sok a postprocess, akkor mindkettő jól tud dolgozni a saját tile-jain. itt is igaz, hogy mind az ALU-kapacitás, mind a sávszélesség duplának tekinthető (meg az összes többi is, persze, kivéve a VRAM-ot).
viszont, ahogy írtad, manapság minden AFR, ezért a kártyák külön frame-eket számolnak. nem segítenek be egymásnak, ezért nem beszélhetünk összeadódásról - mindegyik a saját framejével foglalkozik, aztán ha végez, számolja a következő utánit. vagyis ha azt mondod, hogy az előző példában használt 2db 640 ALU-s GPU ereje összeadódik, az csak olyan absztrakt módon igaz, hogy 1 sec alatt a 2x640 ALU-ból ugyanannyi fps jön ki, mint az 1x1280-ból. ugyanez viszont igaz a sávszélességre is. meg minden másra - csak a VRAM-ra nem.
-
kovsol
titán
válasz
MSI és az Asus 3év garancia, a kettő közül meg szerintem az Asus inkább, mert árnyalatnyival szerintem annak jobb a hűtése.
-
seederking
őstag
válasz
Nem a Sapphire volt a befutód?Vagy változott a felállás?
-
csucsbicep
nagyúr
Ha másnak kell segíteni, akkor egyszerűbb, de így, hogy magamnak..
MSI R7850-TwinFrozr 2GD5/OC
ASUS HD7850-DC2-2GD5 V2
SAPPHIRE Radeon HD7850 OCÁr ugyanaz, már csak dönteni kell.
-
olymind1
senior tag
válasz
seederking #8854 üzenetére
Igen, itt vettem 45-ért, +2 volt a szállítás költsége.
-
seederking
őstag
No erre mondtam,hogy lehet én voltam a balf
kovsol : Még a 8120 tuning alternatívának oké de hogy az új fx8xxx-at megvenni.Mi pénz lesz az..
Az i5 lenne jó tudom csak drága is meg a lapomat is cserélhetném.Szóval egyenlőre marad a jó öreg phenom ii x4 955.olymind1 : Itt vetted aprón?Mennyiért sikerült hozzá jutni ha nem vok indiszkrét.
Valaki linkelne egy furmarkot ami "illik" a 7870 teszthez.Neten találtam egy rakatot de nem tudom melyiket töltsem.egyáltalán 3dmark,furmark tök mind1?
-
olymind1
senior tag
Én is beléptem a 7850 tulajok klubjába
Ilyet vettem használtan: Sapphire 7850 2gb Dual-X.. Legalábbis a dobozára rá van rakva egy matrica, hogy Dual-X, de a kártya így néz ki:
Nincs a dobozon hogy OC verzió, de mindenféle buherálás nélkül gpu-z szerint ennyin jár alapból: 920/1250
Elpida ramos, ASIC quality = 75,7%. Feszültsége 3D-ben 1138mV, alapfeszen 1050-et, 1.2V-on 1200-at visz stabilan. Ramokat belőttem 1300-ra, azon stabil, feljebb még nem próbáltam, lehet nem is fogom, ha nem számít annyira. Elégedett vagyok a karival
-
kovsol
titán
válasz
seederking #8849 üzenetére
8150 -t felejtsd el, kb 10 sec alatt felhúzod az fx8120 -t is ugyan arra a szintre. Ha már FX akkor én tuti csak az új fx8320ban gondolkoznék most már, vagy pedig i5 ha van rá pénz.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #8849 üzenetére
Azért, mert rohadt alacsony volt az alapfesz. Egészen 1,225V-ig kilehetett volna tolni, azon meg a nyakamat rá, hogy ment volna az 1200. Ha jól emlékszem amúgy 2x, vagy 3x próbálkoztál. Utána feladtad, mert kifagyott a Heaven
A driver dolog tuti. Nekem is nagyobb procilimitem van pl BF 3-ban az új driverrel, mint a régivel. -
seederking
őstag
Igen ez oké de még az 1050 sem ment.Nem,hogy 1200.sok fesz-t megpróbáltam vele de Heaven 1 percen belül kidobott.Nem mondom,lehet én voltam a balsz@sz
A driver dolgot nem tudom,lehet igazad lesz.De akkor nem azt rakom föl.
Megmondom őszintén az 5870 után 7870-et szerettem vna de nem volt rá keret.De most hogy lenne egy ilyen lehetőség,nem hagynám ki.2 okból sem,1 egy jó ideig nem kell a vga-n gondolkodni 2 kezdhetek cpu-ra + lapra gyűjteniMert majd valamikor jó lenne alá egy i52500k vagy talán lap miatt olcsóbb alternatíva lenne majd egy fx8150.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #8843 üzenetére
Annyit mondjuk tényleg megért. Csak a procid miatt nem fogsz semmi változást látni sztem
Mondjuk játék válogatja. De ez a plussz 4k (ha az útiköltséget nem nézem) ráfizetés gyanúsan olcsó szvsz. Alaposan teszteld le, mielőtt elhozod.
Am ha a 7850-et hajtottad volna 1200-on, akkor kb 5%-al lenne erősebb a szintén 1200-on járó 7870. De ezen most már ne vitatkozzunk.
Amúgy az új driverrel még nagyobb lesz a limit, mert nagyobb erőt kell majd meghajtania a procinak. -
seederking
őstag
Úgy tudom a 7850-nek be lehet nézni a hűtője alá de a 70-esnek nem mert eltakarja a memóriákat.
Talán sorozatszámból utána tudsz nézni.De lehet van aki okosabbat tud mondani.Alpachino: Szerinted FHD-ban a Phenom 955 mire lesz képes a 7870-el.Lesz azért javulás a 7850-hez képest?
kovsol : Valaki írta talán itt nem rég,hogy hűtő levétellel tudja csak megnézni.A 7850 alá belátsz ez igaz,írtam is de a 70 alá nem.
asdxv : Rajta is leszek a teszten,ezért is kérdeztem mivel csináljam.
-
Tarill
őstag
azt hogy tudom megnézni h milyen memóriák vannak a kártyámon? leveszem a hűtőt vagy van rá progi is?
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #8843 üzenetére
1200-at szerintem menni fog, ha máshogy nem egy csöpp fesszel
-
Pocok77
tag
Üdvözlet.
Vásárlás előtt állok. Már csak 1 dolgot kel eldöntenem. A 2 kártya közül melyiket érdemes megvenni?
Elolvastam a topicban a hozzászóásokat 8600. ig
A hozzászólások alapján nagyjából mind a 2 kártya 1 szint. Viszont gyakorlati tapasztalatok alapján melyiket ajánlanátok? Fontos nekem a minőség és a 3 év garancia ezért is esett erre a 2 típusra a választásom. Legfőképpen hang és hőmérséklet adatok érdekelnek de leginkább a hang!!
Köszönöm.
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #8836 üzenetére
6K toldással simán megérte 7850-ről váltani 7870-re....
-
Dealer95
őstag
válasz
3,1Ghz az alap.
3,7-en sem stabil Prime 95 alatt, de Benchmarkokat kibír. -
lowzor
veterán
válasz
Hamar feladtad. Az nem jelent semmit, hogy Elpidás, a ram tuning úgy sem jelent sokat. A GPU tuning számít. Azzal meg simán elérhettél volna 1 1200-as órajelet, ami 7950 szint.
-
seederking
őstag
Próbáltam tuningolni de nem ment.Megnéztem és elpidás volt,pedig májusi vétel.Idegesített is,hogy egyszerűen nem megy semmit az órajel.Igazából nem váltam volna meg tőle de elég jó bussines van kilátásban.
6k-ba lesz a csere,ebből 2 az utiköltség.No igen annak idején meg 60k-ért vettem az 50-est.
Dealer95 :
ne már Mondjuk ha 3.4 az alap órajel,akkor én 4.0ig feszegetném.
-
Dealer95
őstag
Én most próbáltam ki, hogy a Phenom X4 3,4-ről 3,7-re húzva mennyit dobna a teljesítményen(7850@1100/1350)
Eredmények:
Metro 2033: 0,5FPS
Maffia 2: 0FPS
Lost Planet 2: 2FPS
Heaven: 0,5 FPS
Arkham City: 2FPS
BF3-al nem játszok
Gondolom 4Ghz-en se lenne nagy eltérés.Ui: FullHD-ban teszteltem.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #8833 üzenetére
Jó hát az F1 az mennyire terheli le a procit...
Amúgy szerintem semmi értelme nem lesz a váltásnak, még ha lenne egy erősebb procid akkor sem nagyon lenne. Tuningolnod kellett volna a 7850-et, akkor rájöttél volna, hogy közel sem akkora teljesítményre képes, mint amit elképzeltél. Meg ugye egy másik procival is változott volna a kép.
Mennyit fizetsz rá amúgy? A 7850-et 70-ért vetted? Mert akkor azon is elég sokat buksz. -
seederking
őstag
F1-et monitoroztam régebben.akkor startnál 85% volt de ahogy "beindult az akció" volt,hogy 98-99ig is fölment.
Már nem tudom monitorozni,ma vitték el a 7850-et.Holnap pedig megyek a 7870-ért.
Arra hajazok,hogy megpróbálom meghúzni vagy 3.8-ig a procimat.elvégre a 7850-em is 920mhz-en ketyegett.A 7870 meg 1ghz.Nem nagy eltérés.Vagy szerinted megszivhatom a váltást?FullHD-ban fogom használni,remélem igaz az,hogy inkább a vga kerül előtérbeValszeg az lesz,hogy tolok egy heaven-t egy vram testert meg bf alatt fraps-al meglesem.Mert kb tudom nekem hogy alakult a 7850. Mármint ezt a megvásárolandó vga-ra értem,hogy kibukjon ha gáz van.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #8831 üzenetére
BF3-hoz ne vegyél 7870-et egy Phenom mellé szvsz. Még a mostani 7850-eddel is limites lehet ekkora órajelen is. AB-el monitorozd ki, hogy mekkora a GPU kihasználtság BF3 multi alatt.
Amúgy a BF3 stabilítást nézni/ bench-nek fos. Inkább Heaven-el teszteld a kártyát alap beállításokon.
Amúgy nincs beépített bench-e. -
seederking
őstag
válasz
->Raizen<- #8830 üzenetére
Vga-t tesztelnék vele mielőtt megveszem az eladótól(nem bolt).Miért kell nekem a gameplay videó? -
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking #8828 üzenetére
Tele van a youtube gémpléj videókkal.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #8828 üzenetére
Nincs.
-
seederking
őstag
BF3-ban van Bench?Vagy teszt képpen az is elég ha tolom vele kicsit?
Használt vga helyszini tesztre gondolok,megvétel előtt. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #8825 üzenetére
Szerintem ott azt a kártyát kapod, ami a képen van, mert ez a rövidebb új Dual-X pár napja bukkant fel, nem hiszem, hogy kis hazánkban kapható lenne még..
-
seederking
őstag
-
kovsol
titán
válasz
#00137984 #8819 üzenetére
ne trixxből húzd a karit, nálam se veszi vissza a feszt ha azzal emelem meg neki. Próbáld ki az asus tweak progiját
szerintem amúgy simán driverből húzd meg ott 1050Mhz ig engedi a gpu emelést alapból és nem lesz gond a fesz állítással se, mert ennyit még alapfeszen is bír. -
törölt tag
Sapphire HD7850 2GB OC (Dual-X) és a tuningprogramokkal (Sapphire Trixx és MSI Afterburner) vagyok gondban. Az energiamenedzsment és a feszültség beállításaim nem férnek össze. 1.138V feszültség nem vált vissza 0.825V-ra (Trixx 4.4.0b). A GPU és RAM órajelek nem váltanak vissza (MSI AB). Trixx 4.3.0 és az Afterburner már okozott újrainditásos fagyást. Most egyiket sem használom, 920 - 1250 alapórajelekkel megyek (ASIC 76,2%). A ventik vezérlése és a 950 - 1250 (Elpida RAM-os) lenne a célkitüzésem alapfeszen.
-
pityeszka
őstag
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #8814 üzenetére
Létezik, elég megnézni a képeket.
-
seederking
őstag
Lehet hülyeséget kérdezek de létezik,hogy az új Dual x-es Sapphire 7870 ugyan akkora méretü lenne mint a 7850.?
Szerk:Jelent ez valamilyen előnyt (helytakarékosságon kívül) vagy hátrányt.Teljesítményben ugyan olyan mint az elődje?
-
válasz
->Raizen<- #8811 üzenetére
~70eFt a kukában, ha vége lesz
-
tasakos
tag
Sziasztok!
Sikerült kicserélnem (vagyis csütörtökön jön meg) a sapphire 7870 OC karimat. Sokat gondolkoztam milyen legyen, mert szimpi volt a GIGA 7870 OC is, de végül +1500Ft ráfizetéssel [Asus HD7870-DC2TG-2GD5-V2] mellett döntöttem. Kíváncsi leszek, milyen lesz a hangja a Dual-X hűtés után.
-
lowzor
veterán
Na végre kisebb procilimit van a BF3-ban, mert feltettem a Brocken-t és felraktam 3.7 ghz-re a procit. Jobban kihajtja a 2400 a kis 7850-et.
Amúgy az hogy lehet, hogy a CPU Z 1,25V-ot ír a procira, core temp meg hwinfo meg 1,336V-ot? Nem rohadt sok az az 1,336V? -
GoZoL
senior tag
Üdv!
Megnéztem a kártya hátulját a GPU felől de nem láttam rajta forrasztási hibákat. Csináltam képeket is esetleg valaki megnézi ha felrakom?
-
Partly you are both right.
Since both cards must keep an identical memory data set, both must write exactly the same data to the memory and this causes the write bandwidth to be the same as one card (and even has some overhead).
However either card can read whatever data they like so the memory read speed is doubled, acting a bit like Raid1 (hence why the capacity is the same).
Most cards do not split the rendering of each frame, they take turns in rendering each frame.
Ez a szinten laikus "levezetes" szamomra elegge logikusnak tunik.
-
Nagyon laikus modon: a memsavszel a gpu es a vram kozti kommunikacio sebesseget hatarozza meg. Mivel mindket kartya diszkreten, csak a sajat vramjat hasznalja, igy tovabbra sem tiszta szamomra a savszel "osszegezodese".....
ezért a "duplázódás" minden erőforrásra igaz, ami mindig csak az aktuális képkockán dolgozik.
Igy mar ertem a logikadat, viszont ez akkor all ha a 2 gpu egyszerre, kozosen szamoljak ugyan azt a kepkockat. Lehet rosszul emlekszem, de tudtommal felvaltva szamoljak a kepkockakat, bizonyos "mintazatu" elosztasban..
-
ugyanúgy, ahogy a shader-kapacitás - feleannyi képkockát kell számolnia egy kártyának, mint a teljes kétkártyás megoldásnak. durván leegyszerűsítve, ha egy 1280 shaderes, 256-bites kártya 60fps-t hoz, akkor egy 640 shaderes, 128-bites kártya 30fps-t fog, CF-ben pedig 60-at.
ezért a "duplázódás" minden erőforrásra igaz, ami mindig csak az aktuális képkockán dolgozik - a VRAM-nál az a gond, hogy a textúrák nem csak 1-1 kockához kellenek, ill. a framebuffer(ek) mérete is ugyanakkora marad.
ha nagyon szőrözni akarok, akkor a sávszélesség is sérül egy kicsit a textúrafeltöltés miatt, de miután a kártya sávszélessége sokszorosa a PCIE busznak, ennek nagy jelentősége nincs.
-
->Raizen<-
veterán
Nagyon jó az alan wake max élsimítással fullhd-ba tükör sima mindenhol a crysis 1-2-t is döbbenet milyen szépen viszi a gép.
Metro last light-ot csúsztatják sajnos. Jövő év márciusában jelenik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Építő/felújító topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Szenzorosan védett 12V-2x6 kábel jött az ASRock berkeiből
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest