Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sondi1986
addikt
válasz
kockaharcos #7898 üzenetére
még hozzá egy alap 860MHz-es példány! Mi lett volna egy VTX3D X 7850-el ami 1000MHz-en jár!
-
CJ3
senior tag
válasz
kockaharcos #7898 üzenetére
Most Crysis 2-vel tolom, tegnap kiléptem belőle futott az Afterburner a háttérben 99% volt végig a GPU hajtás.
-
kockaharcos
senior tag
Figyelj, én folyamatosan monitorozom a gpu kihasználtságot,hőmérsékletek,ect. És azt kell,hogy mondjam a kártyák az esetek 90%-ban 99%-on pörögnek, ergo teljesen kivannak hajtva, igaz látszik is az fps-en, 1-2 esetben látom 60-70%-ot pár másodpercig, de az fps ugyanúgy meg van.
Szerintem egy 2500k simán kihajtja már, ami itt aprón nem egy nagy költség,pláne ha van egy 2400-ad.
Sondi1986:
És ez az 1gb-os verzió, tehát ha rákapcsolták volna a 4xmsaa-t, akkor teljesen fordult volna a kocka, mert a Ram fogyasztás 1,5GB körülire, vagy fölé menne
-
Sondi1986
addikt
A BF3-ban behozta a lemaradását a 7850-es a GTX660-al szembe!
-
CJ3
senior tag
A Memóriát húzni teljesítményben mennyit jelent kb? 7850-nél mi az ami belefér biztonságosan?
Mert ugye a memóriákon nincsenek hűtők és nem tudjuk a hőfokokat sem.....100MHz pl ami belefér vagy mennyit szoktak az új szériákon.....1150-en van most 10 perce fut még a GPU teszt a GPU 55-fokos.....GPU Caps Viewer-ben ami van HDR+8xAA
asdxv: Egyenlőre alapfeszen megy 1150-en most
Megy most egy film+megy a GPU teszt is
-
Garsza
veterán
Helló olyat csinált ma a videó kártyám hogy kb 1másodpercre elvette a jelet a monitorról. 2 fordult elő egyszer játszottam MoHW val másodszor interneteztem mindkétszer alapbeállításokon volt. Eddig még nem fordult elő ilyesmi de nem is használtam eddig alap beállításokon. Mi lehet az oka?
-
lowzor
veterán
-
CJ3
senior tag
válasz
csucsbicep #7889 üzenetére
Most rányomtam neki az 1200-at nem akadt ki rajta, az a kérdésem mivel teszteljem és mennyi ideig
GPU Caps Viewer ben ami van, vagy szőrös fánk?
Vagy van már újabb progi azóta....
És ha nem tetszik neki akkor kidob? tehát így alapfeszen baja nem lesz a kártyának?
-
V.Dave
senior tag
Sziasztok ez a vga (ASUS HD 7870 -DC2-2GD5) az újabb asus már? Mennyire jól tuningolható?
-
CJ3
senior tag
Végre.....Felraktam a TriXX-et az meg alapból engedi 1200 MHz-ig a GPU-t, szóval úgy néz ki ez lesz a nyerő.
Köszi Speed(R) a te 7850 hirdetésedben láttam a TriXX-et
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #7885 üzenetére
a 7850 is
Még a régi driverrel is, ha 1200-as órajelen van, vagy még annyi sem kell neki, inkább 1100.
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #7882 üzenetére
Már amikor kijött a 7850 (tudom, hogy a 7870-ről volt szó) és 70k-ba került, akkor is jobban megérte azt venni, mint a GTX 570-et. Alapórajelen hasonló teljesítményük volt, de tuninggal már nagyon verte a 7850. A fogyasztásról és melegedésről már ne is beszéljünk.
-
nero2006
csendes tag
Pár eredménnyel tudok szolgálni,talán valakinek érdekes aki váltáson gondolkodik. A hétvégén volt a gépembe egy pöpec 7870 kari,egy core i7 860(3,5ghz) társaságában.(Nekem is gtx 570 enem van).
Pár eredmény:
dirt 3 beépített bechmark: 1920*1080 Ultra (AA off)
gtx 570:79fps
7870(gpu :1100mhz):91fps
--------------------------------------------------------------------------
7870(gpu :1100mhz) heaven 3.0 1920x1080
normal tesselation: 70,7fps
extreme tessalation:+8*AA: 38fpsgtx570 heaven 3.0 1920x1080
normal tesselation: 59,8fps
extreme tessalation:+8*AA: 30fps------------------------------------------------------------------------
dirt showdown: 1920*1080gtx570 7870
ultra:56fps ultra:84fps
8MSAA:47fps 8MSAA:79fps
Global illumination on:
(diretct cumpute)ultra:17fps ultra:38fps
-----------------------------------------------------------------------
Az eredmények a catalayst 12.10 WHQL driverrel születtek.
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #7873 üzenetére
20%-ot én simán mértem a korábbi 570-em és a jelenlegi 7870-em között és akkor még a két kari tuningpotenciáljáról nem is beszélek és az új 12.11b jótékony hatásáról
Tehát mindent egybevetve van ott előrelépés jócskán....
-
olymind1
senior tag
És elfogytak az "akciós" kártyák, már mindegyik 2gb-os 7850-nek felmentek az árai 51ezer fölé. Persze jó kérdés, hogy az eddig rendelteket olyan nyomott/csökkentett áron szállítják-e ki
-
kockaharcos
senior tag
válasz
csucsbicep #7876 üzenetére
Én a gtx570-hez képest írtam a 20%-ot.
Ugye már alapból is volt difi köztük -
csucsbicep
nagyúr
válasz
kockaharcos #7874 üzenetére
Attól függ milyen játékban.. Átlagosan 10%-ot mértek ki.
-
CJ3
senior tag
válasz
csucsbicep #7871 üzenetére
Ez alapján csináltam, aktiváláskor elmegy a képernyő stb de maga a skála nem lesz hosszabb....tehát az a rész nem aktiválódik
asdxv Akkor lehet játszadoznom kell
-
kockaharcos
senior tag
válasz
csucsbicep #7873 üzenetére
hát az új driverrel már azért 20% simán van, 2gb vram, és fogyasztás, és nem is fog annyira fűteni,mint a Fermi
-
kissz84
tag
Beléptem a klubba egy R7870 Twin Frozr 2GD5/OC
Kérdésem hogy a 7870-ből jónak számít az msi?
Első MSI kártyával már régóta szemezek a twin frozerral ,csak eddig mindig a sapphirét választottam vagy legútobb Gainwardot.
Jók is azok
De valami új kell, remélem beválik...
Egy 570 Phantomot vált szerintetek előre lépés vagy nem? -
Gippo
senior tag
Remélem a sok telefonálgatás/üzengetés után kaptok valami ajándékot is...
-
lowzor
veterán
válasz
mrhitoshi #7863 üzenetére
Írd be a konzolba, hogy render.drawfps 1 és kifogja írni, hogy mennyi fps-ed van. Ha 50 alá megy, az már fosnak számít multiban.
(#7865) CJ3:
Ha tényleg csak 1,075V az alapfeszed, akkor elég jó példányt fogtál ki. Úgy lehet feljebb tolni a limitet, hogy advanced módba rakod a GPU Teak-et és a beállításokban a tuningnál kipipálod az Overclocking Range Enhancement-et.
Itt van, hogy hogy tudod Advanced módba tenni:
-
CJ3
senior tag
Felraktam az Asus GPU Tweak-et megcsináltam a beállításokat amivel lehet oldani a skálát.......amikor aktiválom képernyő sötétül\ frissít, viszont a skála nem lesz hosszabb, marad az 1050 MHz
-
CJ3
senior tag
A GPU Voltage 1075mV az új szériás Sapphire 7850-nél......A max fesz 1.211mV
A max adható a GPU-nak 1050 Mhz de ez mindenhol más programban is....Ezt hogy lehetne feloldani hogy tudjam a GPU-t állítani tovább? 1100 v 1200 attól függ mennyit visz alapfeszen.....Az 1050-et vitte eddig de ugye fentebb nem enged
-
glspeter1
őstag
válasz
kockaharcos #7854 üzenetére
Nagyon szép értékek!
A maximumnál elég nagy a dif.(bár csak Január lenne már.
)
-
kockaharcos
senior tag
válasz
kockaharcos #7854 üzenetére
Gulf Of Oman 64 fős
HD7850 Crossfire 1000/5000MHz cpu: 2600k 4,2GHz
Frames: 40153 - Time: 500000ms - Avg: 80.306 - Min: 52 - Max: 162
HD7870 Crossfire 1000/5000 cpu 2600k 4,2GHz
Frames: 45254: Time (ms),500000 Min: 56, Max: 139 Avg: 90.508
tehát Clock to Clock így néz ki multiplayerben
Beállítások: 1920x1080 Ultra,FOV90, minden max
-
Gippo
senior tag
Igen, ezen is gondolkodtam, de elég borsos (lesz) az ára és így is csak néhány szituban veszi fel az intelekkel a versenyt. Jobb annyival lenne, hogy nem kellene új lapot vennem.
Ha mondjuk tudnám, hogy 1 hónap múlva megkapom max 40 ropiba... egye fene. Használtan 50 körül viszont vadászok 3770-et, ami szinte minden helyzetben megállja majd a helyét. Persze a lap még kérdés, mert 30körül/felett kell ott már asszem zsebbe nyúlni...
Lényeg a lényeg - ez nem most lesz még, még van időm mérlegelni, illetve gyűjteni zsét
-
Gippo
senior tag
válasz
mrhitoshi #7851 üzenetére
Sajnos nálam is limitel... anno feltettem én is mérést, és hd-n fullon volt a gpu load, viszont mikor visszavettem a grafikát, akkor egyértelműen kijött a cpu limit, főleg ilyen 2 tank+heli+jet lő esetekben. Plusz a b2k mapokon van kevesebb fps, és az értékeket nézve pont azokon mozog a cpu 90% körül, illetve felett.
Ahogy tehetem, váltok intelre, csak így alaplap+proci tekintetében horribilis kiadás lesz. Meg hát én olyan, vagyok, ha lúd legyen kövér - 3770k...
-
kockaharcos
senior tag
OPERATION EXODUS CO-OP
odorgg konfigja megtekinthető az adatlapján.
Frames: 48871 - Time: 500000ms
Avg: 97.742 - Min: 43 - Max: 147HD 7850 CF alapon cpu: 2600k 4,2GHz
kockaharcos: (én)
Frames:61073, Time (ms)500000ms
Min:77, Max: 199, Avg: 122.146HD 7870 CF, alapon, CPU 2600k 4,2GHz
-
mrhitoshi
veterán
Csináltam délután egy kisebb tesztet.
BF3 alatt néztem meg a GPU és CPU terhelést, 1440x900 -as felbontáson és Ultra beállítások mellett, multiban 64 fős pályákon. CPU: Phenom II X4 ~3,8 GHz, GPU: 7850 1100MHz/1250MHz.
Hadd beszéljenek a grafikonok: CPU Load [%]
GPU Load [%]
(Annyi hibája van a mérésnek, hogy a GPU terhelésének az értékeit a program minden másodpercben elmentette, viszont a CPU terhelést figyelő program csak minden 5. másodpercben, így sűrűbb lett a GPU grafikon.)
FPS értékeket nem logoltam, de mindjárt sort kerítek rá, mert ha nincs FPS érték, akkor így még nem szabad levonni a következtetést. Annyi biztos, hogy így CPU nagyon CPU limites a rendszer, viszont ránézésre játszható volt számomra.
-
Mi a lenyegi kulonbseg a V2-es es a sima Asus 7870-es kozott?
-
kerekfej
őstag
Eco Bolt - Ilyen boltok karácsony előtt gyakran alakulnak majd megszűnnek hamar.
-
sakal83
addikt
Ja, mint a kuponos licites témáknál. Engem is jól behúztak 15k-val, de legalább volt sok zsetonom érte
Pedig volt nyertes... Még fénykép is volt róla én hajnal 4-ig nyomtam, amikor már csak ketten voltunk és lásd rendszerhiba. Még kaptam is érte +100 kreditet fájdalomdíjként levelezgetés után. Rá egy hétre meg a NAV-tól kaptak megkeresést.
-
V.Dave
senior tag
Igen ha 100.000Ft fölött fizetsz utalással akkor a legtöbb webshopban nincs kiszállítási díj...
De itt 50ezer környékéről van szó ráadásul mellette még röpke 10ezerrel olcsóbb is mint a konkurencia! Hol éri ez meg a DPDnek?(#7838) sakal83
Arra én is emlékszem
Volt egy fórumozó aki komáromban lakott és kiment a címre és nem volt más mint búzamező meg egy elhagyatott raktárépület..
-
noby
aktív tag
ááá gondolhatod nem mentem ilyenbe bele csak simán rendeltem de ha holnap sem tudom elérni őket akkor stornó
máshonnét veszek nekem is gyanús de ha utánvéttel megkapom akkor jöhet.egyébként kaptam smst e mailt a visszaigazolásról de majd meglátjuk.majd megírom mire jutottam velük.
-
V.Dave
senior tag
Ugye nem utaltál előre?
"Előre utalással (Nincs szállítási költség.)
A terméket előreutalással kifizeti, és csak azután kapja meg a megrendelt terméket!
Ebben az esetben nincs szállítási költség.
Az utaláshoz díjbekérő számlát küld rendszerünk e-mailben."ezt a gagyi dumát hogy nincs szállítási költség, lehet a DPD felcsapott újabban ingyenes szeretetszolgálatba.
-
glspeter1
őstag
válasz
csucsbicep #7829 üzenetére
+1
Én is inkább a Sapphire-t ajánlom. Még én se halottam és alapon 26 fokos, terhelve BF3-al se ment még 60 fölé. De az Asus is nagyon jó.
-
CimbiX
aktív tag
Szisztok!
Szeretnek egy HALK 7870-es kartyat venni, vagy ha az halkabb, akkor talan egyy 660(ti)-t. Nem szempont sem az OC, sem az ara, csak a erdekel, hogy minel halkabb legyen terheles alatt is. Milyen kartyaval jarnek eme szempont alapjan a legjobban?
Üdv!
-
bf3-ban biztosan lesz lassulás, az szereti a több magot. a grid is szereti a CPU-t, de sandy bridge memóriavezérlőjével vszleg boldog.
world detail: a tereptárgyak mennyisége és poligonszáma.
view distance: látótávolság, azaz kb. ahogy írtad - a részletességet ld. feljebb
postprocess: azok az effektek, amiket a játék már a "kész" képre rak rá. egyik közös jellemzőjük, hogy a CPU-tól nem akarnak semmit, csak a vga-t terhelik. példák: HDR, ambient occlusion, élsimítás, depth of field. -
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #7821 üzenetére
Ebből is az látszik, hogy kb mindenre elég a 7850 tuninggal.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #7818 üzenetére
Alapórajellel sem rossz szerintem. Mert egy jobb 7850 kb a 7950 szintjéig tudott elmenni a régi driverrel.
-
Tomix24
addikt
válasz
kockaharcos #7815 üzenetére
Itt a PH listán. B4l!nt névvel, mivel a fő gép az övé, én csak a VGA-t adtam hozzá
Itt kell kérni a felkerülést, [link] Saját topikja van, és szabálya a tesztnek.PL Morfológia On.
Ide lehet felkerülni, kombinált lista. Kicsit kavart, de azért lehet szűrni: [link]
Itt lett második a 7850 szériában, tehát a 7850-esek közt, bár jónéhány 7870-et is megevett: [link]
-
Zirowe
nagyúr
Na ez az, meg azért én se szeretnék ennyi kábellal lenni.
Olvastam régebben, hogy egyedülálló módon az amd kártyáknál lehetséges a digitális hang továbbítása dvi csatlakozóval is, ez lehetséges a 7870 esetében is?
Ha igen, akkor hogy?
Gondolok itt egy dvi-hdmi kábeles megoldásra, hogy akkor a tvbe vagy az erősítőbe menjen majd a jel.
Amúgy 10méteren a játéknál semmi lag nem érzékelhető, de a 20astól már ódzkodnék.
Tomix24: köszi.
-
Speed®
titán
válasz
CHIPman #7801 üzenetére
1280ban a proci lenne az, ami megtolná az FPSeket..a kártya kihasználtsága jelenleg ~50% körül van tippre..nem akarsz végre monitort újítani?
Edenyke
Az a távolság összerakva a TVd input lagjával szerintem játéknál már zavaró lesz, filmezés szempontjából nagyjából mindegy természetesen. -
válasz
csucsbicep #7794 üzenetére
Kevés csatlakozó, csak 456.W(12.v) csak 80+, és nem sokkal többért van: 80+BRONZ PL: HM650 vagy akár TX650 v2 bár én előbbit választanám a modulárissága végett, mivel a bele gyakorlatilag ugyanolyan jó! (CWT , ill. Seasonic)
-
CHIPman
nagyúr
Jelentem, 1280-ra brutális a 7850. MoH
F-t tolom két napja, átlag 66FPS megvan ultra/4xAA beállításokon, és a kártya nem megy 55°C fölé.
i3 van mellette, de az nem lényeges, mert a MoH inkább VGA-igényes.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest