- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #7266 üzenetére
Ez egy alapfeszes ( 1.218mV) 1200MHz-es eredmény, ezért is teszteltem itt
1080p, full ultra, 8xAA
-
Gippo
senior tag
Jelentem bf3 ismét kifagyott a 12.11-es driverrel... pont egy igen jó kis körnél....
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #7291 üzenetére
Akkor megéri kikölcsönözni egy tesztre?
-
Speed®
titán
válasz
glspeter1 #7216 üzenetére
Meglátjuk..a z érkező 7870 picit tuningosabb GPU oldalon, mint a 7850em volt (24/7re "csak" 1200 ment, hiába volt 1240 a max), ha benne lesz az 1250+, és arra még rájön a "csodadriver", nem hinném, hogy ne lenne érdemben/észrevehetően jobb. Hozzáteszem, eddig sem volt kb. semmi, amivel ki tudtam fektetni a VGA részleget, de jobb a biztos
-
Játék függő, ha a GPU folyamatosan 99.% on jár(csak akkor látod ha folyamatosan kint van OSD -n) akkor nem kell izgulnod még elég a CPU -d de mint mondtam nem mindegy milyen játék pl nálam a Borderlands2 full max beállítások mellett és 4200.MHz en ketyegő i7.es procival is CPU limites mert a GPU csak 95-97.% on jár! Az előbb belinkelt Warfighter az pedig szépen terheli az i7 HT szálait is, ha csak a 4.fizikai mag járna akkor 60.% körül lenne nálam is a CPU használat!
******************************************************************************************
#7290 Winne hát így az 5.pálya környékén már van némi viszonyítás alapom eddig nagyon bejövős! -
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #7288 üzenetére
Milyen a játék?
-
Gippo
senior tag
válasz
DroiDMester #7288 üzenetére
70% felett? ergo ha 90 körül tetőzget, akkor az már cpu limit?
Csak azért kérdezem, mert jópár nappal ezelőtt egyértelműen azt mondták nekem, hogy 100% gpu használatomnál gpu limit van tuti, a cpu meg karcolgatta a 90% feletti értékeket -
Játék alatt 70.% feletti CPU használatnál már CPU LIMIT van!
Érdemes monitorozni MSi AB vel realtime a CPU használatot is és akkor egyből látod ha belassul hogy épp mennyi a CPU használat! Nem olyan régen leírtam hogyan lehet ki íratni egyéb dolgot is az AB -vel, esetleg még a memória(nem a vRam) használatot is érdemes lehet ki íratni vele!
PL: a Medal of Honor Warfighter elég szépen terheli a gépet nálam!
-
kisza25
félisten
ezzel az új driverrel nőtt a teljesítmény, viszont a fogyi is 10W-al, tehát nem kamú, mert jobban dolgoztatja a kártyát
-
lowzor
veterán
Most Afterburneres kiiratással nyomtam 1 kört és végig 99%-ot írt. Majd holnap letesztelem jobban. Eddig úgy néztem a kihasználtságot, hogy letettem tálcára. Mondjuk sok robbanás meg akció nem volt most (Sharqi Peninsula-n néztem). Amúgy a vram fogyasztást is kilehet iratni a legújabb verzióval.
-
lowzor
veterán
Ha BF3-ban nem végig 100% a GPU használat, hanem néha lemegy 80-ra (van olyan is, hogy 60-ra), az mi? Proci limitet nem hinnék, mert 70-75% a proci kihasználtsága.
-
jozsi252
veterán
válasz
mutter61 #7270 üzenetére
Win7 32bit - - Win7 64bit
A rendszerednek megfelelőt válaszd ki, és azt töltsed le. Ezek a te kártyádhoz vannak, legfrissebb driverek.
-
kovsol
titán
válasz
S. Szabi #7269 üzenetére
nálam fix 99% végig, persze én nem toltam be neki a vsyncet
más:
most mértem nálam az F1 2012 amúgy maximális grafika mellett 1200Mhz GPU
8F16XEQAA: 80avg 69min -ről nőtt 86avg 74min -re
8xAA: 86avg 75min -ről nőtt 92avg 81minszóval most 8F16xEQAA val megy ugyan annyit mint előtte 8xAA val
-
mutter61
tag
válasz
mrhitoshi #7268 üzenetére
sziasztok volna egy kérdésem van egy gigabyte HD 6670 es karim 1 gb ddr3 as
mért csinálhat olyat hogy AC revelation 80 fps el fut de pl sniper elit v2 nél egyszer csak gondol egyet és a kép felvesz egy színt de semmi grafikát nem ad és újjraindul a gépem vagy ha mázlim van akkor ki tudok lépni tálcáig MW 3 is fut gond nélkül csak Sniper elit V2 vel volt gond meg Dead Island-el
500w os raptoxx táp van még 4800+ os amd +2 gb ddr 2 800mhz es
örülnék ha tudnátok adni valami tanácsot mert lövésem nincs mi a gond -
S. Szabi
őstag
Üdv!
Tudna nekem valaki mutatni msi Afterburneres GPU-használat grafikont (pl. Battlefield 3, DiRT3), hogy nála hogyan alakul (inkább 7870-el)?
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #7262 üzenetére
Faxa. Akkor semmi értelme nem volt feltennem.
Na mindegy.
-
Gippo
senior tag
Nálam is volt egy fagyás sajnos. A driver nem válaszolt. Lehet ezzel a driverrel sok neki az az overclock amit eddig használtam :/ Viszont jóval szebben futott a játék.
-
Winne
nagyúr
Új beta fagyasztott kétszer egymás után ma Zibán.
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #7258 üzenetére
Hát mindkettő.
Semmit sem változott,de a Combined score még csökkent 100 pontot.
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #7253 üzenetére
Az az érdekes benn,hogy a GPU 99%-on megy közben.
-
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #7249 üzenetére
Megy fel a beta4.
-
Alpachino
veterán
válasz
likeaRAINBOW #7247 üzenetére
Bocsi, én néztem be
a béta3 kapcsán írtam.....
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #7244 üzenetére
Monitoroztam. A graphics tesztek alatt 9-10%-os a cpu használat a Physics és a Combined teszt alatt 65-75%,ahogy az előbb is írtam.
Malibutomi: Bennem van a kisördög.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #7245 üzenetére
Felraknám, de nem akarok megint kékhalálokat. Megvárom amig Miresz kipróbálja
-
lowzor
veterán
válasz
Azt írják g3d-n, hogy ennél is megvan az idle clock bug
Tehát ezt inkább le sem töltöm. Viszont állítólag az AMD-nél dolgoznak rajta.
-
Alpachino
veterán
válasz
Nagyon sokan, már azt használjuk....
-
-
kovsol
titán
-
Gippo
senior tag
Az új driver hoz 7850-re is változást?
-
mrhitoshi
veterán
válasz
DroiDMester #7232 üzenetére
Physics pontot nem a GPU generálja, és ott is számottevően csökkent az eredmény.
-
Nálam azóta is tökéletesen megy még egy fagyás vagy kékhalálom sem volt!
Eddig : 3D11. Heaven, Sleeping Dogs, Borderlands-2, F1-2012, -vel próbáltam mindenhol hibátlan nálam!
Úgy látom azoknál van gond akinek AMD Procija van! meg kombinált pontszám vissza esés is (nem lepődnék meg ha CPU limitbe ütköznének, én megnéznék a teszt alatt GPU kihasználtságot)
-
Alpachino
veterán
válasz
Malibutomi #7222 üzenetére
Valóban, nálam is 2-3fokkal melegebb a GPU ugyanazon fesz és tuning mellett, viszont sokkal gyorsabb és nálam stabilan, hiba nélkül teszi dolgát a 12.11b4.....ami a lényeg
-
lowzor
veterán
válasz
kisza25 #7218 üzenetére
Van még tartalék a GCN architektúrában. Ezt az elején is sejteni lehetett, hogy nem ennyit tud, mint amekkora teljesítménnyel kijött. A guru3d fórumán írják, hogy a 6000-res és régebbi szériák még lassultak is ezzel az új driverrel. Tehát direkt a GCN kiaknázására lett írva.
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #7226 üzenetére
Nálam 6400-->5400 a Combined teszt csökkenés.
-
mrhitoshi
veterán
Nálam is van valami akkor ezek szerint a CPU-val, bár szerintem ez inkább CPU limit jelent meg, de a 12.8-as driverrel 4100 pontot kapott a CPU a 3Dmark 11-ben, most viszont csak 3800-at, és a kombinált tesztnél érezhető is volt egy kis lassulás, viszont fagyás, vagy akár kékhalál nem jelentkezett.
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #7222 üzenetére
Erre már gondoltam én is. De a 650W-os tápomnak azért bírnia kellene.Én mondjuk melegedést nem vettem észre.
mrhitoshi: A gond ott kezdődött,hogy eddig CPU 4,5Ghz/ GPU1300/1450Mhz-n toltam a teszteket. Gond nélkül vitt mindent. A 12.11-el a procit egyszerűen nem lehetett 4,3Ghz fölé vinni,mert nem futott le sem a 3Dmark11 combinate,sem pedig a Heaven teszt. A 12.8-al vagy most a 12.10-es flottul megy minden a proci újra 4,5Ghz-n és fut minden.Számomra is érthetelen,hogy mi köze van a vga drivernek a CPU-hoz,de Malibutomi-nál is hasonló dolgok jelentkeztek.
-
Malibutomi
nagyúr
Amúgy a fesz változásra. Nekem feltünt hogy mintha jobban melegedne egy pár fokkal a kártya, de azt hittem képzelődöm. De az overclock.net-en is irják, hogy többet fogyasztanak most a kártyák. Lehet emiatt borult meg a procim, és kell neki egy kicsit több kakaó, mert a GPU jobban megszívja a tápot.
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #7220 üzenetére
Detto. Letöröltem a 11.12-öt restart,és nem akart újra indulni a win.
Van még mit faragni rajt.
-
miresz
veterán
Ahogy Malibutomi is írja,még nem az igazi a 12.11. Nálam is szépen hozott teljesítmény növekedést,de voltak furcsa dolgok még vele. Én most váltottam visszább a 12.10-re,viszont ez semmivel sem jobb mint a 12.8.
-
Speed®
titán
Meglesz a váltás 7870re..időm nem volt a 7850et csekkolni az új driverrel, szóval így biztosan nagy ugrást fogok tapasztalni legalább
Ellenben nem DCII-v2 lett, arra én is túl nagynak ítéltem a ráfizut..Sapphire-OC, Garsza kollégá, ő ráment az ASUSra..remélem szerencséje lesz veleDrivermizéria: én azért megvárnám a WHQLt..addigra valszeg kipofozzák.
Egyébként pozitív, hogy ennyi idő után gyorsul, csak ne susmus legyen..
Láttunk már ugye itt is-ott is olyat, hogy a minőség rovására ment sajna. -
lowzor
veterán
válasz
Tomix24 #7203 üzenetére
Nem ugyanaz, mert a tied már Dual X-es. Akárhol nézem, mindenhol 400/1300 2D-ben úgy is, hogy a világon semmi nem fut a háttérben.
Ezalatt is írják ugyanazt a problémát, ami nekem van a hozzászólásokban.
Próbáltam Tweak reinstallt, de semmit nem oldott meg. Ez a driver bugja, ami csak bizonyos kártyáknál jelentkezik. -
Tomix24
addikt
Ugyanaz a kettőnk kártyája(Márkában - csak 1 Gigás), a Catalystban nézed az órajelet?
A böngészők is hardveres gyorsítással mennek, kapcsold le mielőtt megnézed.Win 7 64bit van nálam fent, és ez van fent, csak rá installáltam a régire.
Asus GPU tweak van fent még, azt pedig le kell szedni és újra feltenni, mert meghülyül minden driver cserénél.
-
lowzor
veterán
válasz
Tomix24 #7195 üzenetére
A guru3d fórumán is írják, hogy elvileg csak bizonyos szériáknál jelentkezik. De sokaknál elő jön ez 7970-nél, meg 7950-nél is. Sőt olyan is írt, akinek 6970-nél csinálja ezt. Esetleg nem adtak ki valmi frissített bétát azóta?
Amúgy próbáltam AB-el, meg Tweak-el 2D profilt csinálni, de hiába nyomok rá, hogy apply, nem állítódik átEllenben a 3D órajeleket lehet állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- VPN topic
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Horgász topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen program, ami...?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GARIS - MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 10 GB
- ASUS TUF GeForce RTX 3080 10G
- 2x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest