- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: MS Office365 Linuxon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Linx 1010, a gagyi x86 tablet újjáéledése
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #7096 üzenetére
már le is szedtem, fel is raktam
-
Pala
veterán
válasz
csucsbicep #7096 üzenetére
Kíváncsi vagyok 7800-asokkal mit hoz.
Elvileg az egész 7000-es széria gyorsul tőle.
-
csucsbicep
nagyúr
Le lehet szedni az új drivert: [link]. A 79xx-as topikban van már pár eredmény is a javulásról.
-
mrhitoshi
veterán
Csak sikerült kitaposni a GPU-m belét. kép.
-
csoty
aktív tag
válasz
csucsbicep #7092 üzenetére
Most egyik mapon, elnézek távolba -> 10 fps GPU 20%, cpu 30% D: Aztán elnézek oda ahol a sok épület van meg stb és egyből 1szál 100% GPU 70% 100fps
-
Winne
nagyúr
Na megnéztem neked a 24 főst alapon, bár váltott pályát, de azért letoltam és egy furcsa dolgot vettem észre, amire eddig nem is gondoltam. Alapon vannak a kártyák, majdnem ki tudja hajtani őket, 85-95% között ugrált, ami már teljesen jó és az eredmény is megjött mellé: (200 ticketes tdm ezen a mapon)
2012-10-22 12:31:14 - bf3
Frames: 158754 - Time: 1091632ms - Avg: 145.428 - Min: 66 - Max: 286Részemről whine off, kaja aztán tesztelek tovább.
-
Alpachino
veterán
válasz
kisza25 #7079 üzenetére
Ezért is írtam, hogy ott valami más gond (is) van.....
Bár nálam minden gém alatt 100% a GPU terhelés....mostanában ilyennel még nem találkoztam, pláne egy I5 2500/2600K szintű CPU esetében.
De az is érdekes, hogy ha pl. Crysis2-ben a procit alapra teszem, (3.3GHz) akkor a full. tuningolt 7870, csak 88% körül szaladgál.
-
kisza25
félisten
válasz
glspeter1 #7083 üzenetére
szerintem Winnie-re gondolt,
miresz: magas grafikai beállításon VGA limit van ott az a normális, ha 100% körül mozog(esetedben fullHD ultra), ha alacsonyabb a grafikai beállítás egy ponton átbillen a dolog és procilimit lesz ami annyit tesz, hogy nem fog 100%on menni a GPU,de persze vannak alapból rosszul megírt játékok, bár mostanában azért nem jellemző
(#7086) Alpachino: azt később írtad -
csoty
aktív tag
Egyébként télleg vannak olyan játékok amik szarul vannak megírva és nem használja 90+%on a VGA-t
Pl.: World of Tanks maximum graffal 4.2GHz i5-2500k procilimit.
-
miresz
veterán
Hozzászólva ehhez a nem megy 100%-on a kártya témához,ez tényleg elég érdekes. Nekem pl Bf3-ban ultrán 1080p-ben ,Sniper Elit V2,meg Heaven alatt is 99% a kártya kihasználtságom,de vannak játékok ahol nem megy 70% fölé. ( win8,Catalyst 12.9 van.)
-
TomiLi
addikt
válasz
csucsbicep #7074 üzenetére
Úgy sem, ha nem aktív az egyik megjelenítő, csak "be van dugva" a második kijelző vezetéke is?
-
TomiLi
addikt
Nekem nem tudtok valami tippet mondani? [link]
Annyi kiegészítés lenne, hogy egy monitor van rákötve (DVI), meg egy TV (HDMI), de java részt egy megjelenítésre van állítva a win. (monitor)
-
glspeter1
őstag
válasz
DroiDMester #7068 üzenetére
Igen, alapon megy.
Természetesen 1920x1080-on.Ami viszont érdekes, hogy a Zombie Driver kihajtja 99%-on.
Amúgy Crossfire esetén érdemes, vagy inkább kötelező lenne húzni a procit ? -
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #7068 üzenetére
ha megnézed nekem egy i5-3450-van ami ugye nincs húzva és BF3 multi fullHD mediumon 98% GPU loadom van átlagban és 64fő szeró!de mindjárt megnézem lovon is
-
-
kisza25
félisten
amúgy hülyeséget mondtam korábban, mégis csak van javulás BF3 multi fullHD medium 64fő-n tuningal:
teljes játék alatt mértem mindkettőt(1000ticket)
alap: min:50 max:146 AVG:77.797
1050/1200: min: 49 max:158 AVG:86,008
szóval egy átlagos 10FPS növekedés, majd megnézem High-on is, de ott gondolom még kisebb az eltérés
még mindig nem válaszoltál neked mennyi a CF-el?
glspeter1: mérd le ezeket amiket én és meglátod, hogy rendben van, vagy gáz van nálad, bár nekem átlag 95% GPU kihasználtság van -
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #7061 üzenetére
Igen, ezért mondtam, hogy a többinél meg majd kiderül. Az említett játékok az AMD égisze alatt, Game Evolved logóval jelennek meg, én csalódott leszek ha most sem lesz látható és nyilvánvaló különbség! Persze tudom, hogy az AMD fanoknak merre hajlik a keze (minden szentnek maga felé... után szabadon
), Abunak meg ki se nőtt, így azért vannak fenntartásaim.
-
Alpachino
veterán
válasz
glspeter1 #7056 üzenetére
A fraps-al, csak az FPS-t monitorozom, MSI AB-vel a GPU terhelés, hőm.....stb. MSI AB-vel is lehet FPS-t monitorozni, de én jobban szeretem a Fraps-ot, erre a célra, tehát a két progi egyszerre fut nálam.
A GPU terhelés 100%-on kell hogy legyen, feltéve, ha nem kapcsolod be a Vsync-et.
-
szasanyi
félisten
válasz
Alpachino #7050 üzenetére
Ha nem is csodadriver, mindenképpen ígéretes! Persze a puding próbája az evés, így tehát majd meglátjuk "mit hoz a konyhára".
csucsbicep: nem csak ott várható javulás. Én azt remélem, hogy az újabb játékokban lesz nagyobb különbség a GCN javára (MoH Warfighter, Far Cry 3, új Bioshock, stb.) mind látvány mind sebesség tekintetében. De csak idő kérdése, és ez is ki fog derülni.
-
Winne
nagyúr
válasz
kisza25 #7048 üzenetére
Terheli a magokat, ott a videón a monitoring.
Összegzem az egészet. Én nem akarom senki kedvét elvenni a CF-től, mert nagyon is hatékony, gyári ultra beállításon hozza a 90 fps-t singleben is, ami elvileg grafikailag jobban terhel, szóval ne féljetek tőle, azoknak, akik magas grafikán akarnak játszani NAGYON IS AJÁNLOTT! A driverekkel való pöcsölés is közhiedelemmel ellentétben nincs jelen, felpattintod driver és a profilt, majd megy is.
@(#7049) szasanyi: ez jó hír, meglepően sok volt az állóvíz driver téren mostanában... A FB2-es mondat a végén különösen tetszetős.
-
glspeter1
őstag
Sziasztok.
Tegnap kíváncsiságból feltettem az Afterburnert.
Ezeket monitoroztam vele: BF3, BFBC2A problémám az, hogy egyik játék alatt se megy a terhelés 64% fölé.
Ez normális ?A másik pedig az (nem ide tartozik, de ha már itt vagyok megkérdem
), hogy nem tudom monitorozni az fps-t. Szürke a pipa.
-
szasanyi
félisten
Olvastátok a hírt? Új driver, sebességnövekedéssel.
-
kisza25
félisten
Dirt 2 emlékeim szerint csak 2 szálat használ, lehet azért, de nem értem mi a bajod a cf-el tökéletesen működik, az arra való, hogy a lehető legmagasabb grafikán játsszál, multiban amúgy mediumon mennyi az átlag FPS-ed?
mértem egyet noshahr canalson TDM 24fő min67 max137 AVG94,85 (1050/1200) két kártyával mennyi?
majd nézek 64főst is -
Winne
nagyúr
Azért mégiscsak számít, ha nem is olyan sokat.
Vállalkozó szelleműeknek ajánlanék egy tesztet, akinek van egy kis ideje és kedve, egy single playerben szereplő részt néztem meg magamnak több beállításon is. A kártyák minden esetben 1100/5800-as beállításon futottak.
Pálya: Operation Swordbreaker
Van egy rész, ahol lemész elvágni a vezetéket és onnan van egy mentés, mikor jössz fel.
Lennt ahogy ahogy kijössz a rácsos kis lyukból, ahol bunyóztál,
kifordulsz és megállsz a folyosón.Gyári medium: 165 fps és kb 95-97% gpu usage
Gyári ultra: 93 fps és kb 95-97% gpu usageAztán felmész a felszínre, ahol jönnek a katonatársaid jobbról, balról meg masírozik le az ellen:
Gyári medium: 90 fps és kb 55-60% gpu usage
Gyári ultra: 94 fps és kb 95-97% gpu usageMás érdekesség, ami szintén a procilimitet igazolja, teszteltem egy másik játékban, nevezetesen a Dirt2-ben. A proci 4 GHz-en járatva 73-75%-ot teker ki a vga-kból, 4.4 GHz-en pedig ITT látható az eredmény...
-
lowzor
veterán
-
-
Speed®
titán
Értem én..csak azt nem, hogy miért a kereskedő szív ezért
A helyedben meghírdetném és eladnám, maceramentesebbÉs remélem nem érted félre, nem személyeskedésnek szánom ezt..
Csak nem vágom, miként terhelődik a felhasználói hiba az eladókra.
Persze, sok vaj van a kereskedők füle mögött, de inkább ott legyen.troland26
Ha picit meg van piszkálva a proci, nem lesz gond..meg amúgyse
Azzal a procival 1080p kell, meg használat, nem méricskélés, ennyi.. -
troland26
őstag
na nem tudok tovább várni ..megrendeltem a 7850-esemet az Aqua-ból ha nem jön be max elállok
2 nap és érkezik . Úgy vettem észre , hogy még senki nem szolgáltatott adatokat Phenommal (965) a kártyáról ..na akkor majd én
-
Winne
nagyúr
Nem buknak rajta semmit. Tőlünk minden ilyesmit elvisz a beszállító, amit vagy elad újra, vagy megveszik belsősök olcsóbban, esetleg a gyár bezúzatja velük és áttolja a beszerzési árát.
Vannak olyan cuccaink is, amire azt mondják oké, semmisítsétek meg és itt a lé. Aztán küldeni kell csak egy papírt, hogy elporladtak.
-
lowzor
veterán
Ilyenkor amúgy a kártya valamilyen úton megy vissza a Sapphire-nak? Vagy mi lesz vele? Mert azt kétlem, hogy a szemétbe vetik...Lehet, hogy a kereskedők ezen nem is buknak.
-
Winne
nagyúr
"Te, mint kereskedelemben dolgozó, mit szólnál hozzá, ha élelmes arcok kitalálnák, sorra kipróbálgatják a termékeidet, aztán ha talán 1x megtetszik nekik valami, meg is veszik? Mert erre lehetőséget ad ez a törvény és hát látod, magad is visszaélsz vele."
Ezzel van a bajom, hogy te meg ezt nem érted meg: Én NEM abból a célból vettem, hogy kipróbáljam és visszaküldjem, hanem azért vettem, mert szükségem volt rá és összespóroltam rá a pénzem, csak nem vált be arra a célra, amire szerettem volna használni. Az oka most úgy néz ki a proci igen, de nem is ez a lényeg.
-
Speed®
titán
Te, mint kereskedelemben dolgozó, mit szólnál hozzá, ha élelmes arcok kitalálnák, sorra kipróbálgatják a termékeidet, aztán ha talán 1x megtetszik nekik valami, meg is veszik? Mert erre lehetőséget ad ez a törvény és hát látod, magad is visszaélsz vele.
Vettél még 1 karit, mert CFben akartad használni. Működik a CF, megfelelő terhelés esetén a skálázódás is rendben van, te mégis visszaküldöd, mert miért is..? Gyenge a procid ahhoz, hogy kifussák magukat gyengébb terheltségen a karik..tehát nem a termék hibás, hanem az elképzelésed..mégsem te iszod meg a levét, hanem a kereskedő..érted gondolom, mi a problémám ezzel, csak ugye jobb a törvény mögé bújni.
Mindegy, ne firtassuk tovább, megvan a véleményem, majd elleszek vele -
Winne
nagyúr
Kitől is várnék mosolyt? Nincs rá szükségem, egy szolgáltatásért adtam pénzt, ami nem szolgáltatta azt, amiért én pénzt adtam ki, ezért a törvény által előírt módon visszaküldöm. Mint korábban írtam én is kereskedelemben dolgozom és szó nélkül visszavesszük ilyenkor a cuccot. Ez nem érdekekről szól. Ennyi az egész.
-
Speed®
titán
Főleg akkor, ha a vevő érdekét nézi, ugyebár
Minden szentnek..
Ha gondolod, nyugodtan vitasd azt a nézetet, miszerint pofátlanság.
De amíg kedvszerűen küldözgetik vissza a vasakat, ne várj mosolyt.asdf2
ASUS DCUIIv2 jól sikerült, bár a 7850en "véknyabb" kivitel, azért korrekt. De nincs baj pl. a Sapphire féle megoldással sem, nálam 40% OC mellett is alig van hangja, miközben 75°Con megáll 100% terhelés mellett. Ezeket a GPUkat nem nehéz lehűteni..alig 100Wról van szó ugyebár.kerekfej
Biztosra nem tudom, de esélyes, hiszen 53x53 a furattáv, az meg van rajta..
Ami viszont biztos, az a Sapphire verzió és az Auras Fridge tökéletes frigye.
odorgg kolléga tudna mesélni róla, én már nem hiszem, hogy kipróbálom
Viszont ha tetszik a borda, tőle, ill. tőlem is vehetsz egyet, áll a polcunkon..
Mindenesetre passzív üzemet lehet vele elérni, tuning mellett is, jó borda -
kerekfej
őstag
Accelero S1 Rev.2 rámegy valahogy a HD7850-esre?
-
Winne
nagyúr
Nem kell indokot találnom és kamuznom sem kell. Visszakülödöm és kérem vissza az árát. Ennyi.
@(#7028) Speed(R): az etikáról ne beszéljünk ennél a cégnél főleg, de másnál sem, tudnék olyat mesélni, amitől lehet még te is pislognál csak, bármennyire is elvakult lehetsz ezzel kapcsoltban. Tudtommal még még mindig a bolt van a vásárlóért és nem fordítva. A bolt a vásárlóból és, efelett a törvény az törvény, nem keverünk bele etikát. A Kozma gyilkosait sem lógatták fel, pedig a magyarok 90% szerint megillette volna őket. A törvény az törvény.
-
asdf2
tag
Sziasztok!
Egyik haverom szeretne 7850-est venni, és az a kérdése, hogy melyiken van a legjobb hűtő, melyiket lehet jól húzni, melyik gyártóét. (Hangja nemigazán számít most.) -
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #7027 üzenetére
Tudom, hogy nem kell indokolni. De én általában beszoktam nyögni valami bullshit dumát, mert úgy jobban érzem magam.
Amúgy csak nem ez a terved a 7870 CF-el? Hogy kipróbálod, aztán az egyiket visszaküldöd? Mert meglehetne csinálniLehet, hogy én is kipróbálom így a 7850 CF-et.
-
Speed®
titán
válasz
kockaharcos #7025 üzenetére
Köszönöm, a jogszabályi háttérrel tisztában vagyok, csupán azzal van némi problémám, hogy ezt etikusnak tartsam. De no offense, a föld forog tovább..
-
kockaharcos
senior tag
Kell-e indokolnunk a szerződéstől való elállásunkat?
Nem, a szerződéstől való elállásunk esetén nem vagyunk kötelesek a kereskedő kérésére magyarázatot adni az elállás okára. Tehát a szerződésnek megfelelő, hibátlanul működő és a rendeltetésszerű használatra alkalmas termék esetén is gyakorolhatjuk elállási jogunkat. Természetesen az esetek többségében az elállásra az adhat okot, hogy a kiszállított termék mégsem olyan, mint amilyennek a honlapon közölt leírás alapján elképzeltük, vagy bármilyen okból nem felel meg az elvárásainknak. Fontos jogszabályi garancia, hogy az eladó elállási jogunk gyakorlását nem kötheti semmilyen korlátozó feltételhez.
Én nem írok semmit, visszaküldöm és kész.
-
Speed®
titán
Visszatérve picit az Elpida vs. Hynix témára /7850 mellett/, részemről is megerősíteni tudom, kb. mindegy 5200 felett, elég a sávszélesség..futtattam pár tesztet, 5200/5400/5600/5800/6000MHzre belőve, a legjobban 5400on teljesített.
Meglett a kari vége is, 1240 fölött bármit csinálok, hanyattesik, 1.225Von:
GTX480@900nak volt anno hasonló eredménye nálam..300+W étvággyal..
24/7re picit szolídabban illik, arra az 1200/5200@1.2V beállítás a jó szvsz.
1.138V az alap, 5% emeléstől meg nem láttam még semmit tönkremenni..asdxv
Nyilván, visszavehetik, mert ugye jogában áll..node mi az indok? Vicc, kb.. -
lowzor
veterán
Nem kell agyalni. 8 napig indok nélkül visszaküldheti. Amúgy én sem értem, hogy miért mediumon tolja egy 7850 cf-el
Én még az MSAA-t is rátolnám multiba, ha lenne 1 olyanom.
(#7023) kockaharcos:
Még 1 se. Régen a 6870-el is magasabb grafikán nyomtam, mint Medium és megvolt a kellő FPS.
7870 páros az minek?De komolyan mondj valamit, aminek akkora teljesítmény kell.
-
Speed®
titán
válasz
Alpachino #7019 üzenetére
Az a helyzet, ha az igények elqrvulnak, semmi sem elég..Winne kolléga is kicsit agyalhatna azon, milyen indokkal akarja a céggel visszavetetni a 2. karit..nomeg, hogy mégis mit várt. FHD@maxon VSynccel tolhatná a játékot atomstabilan, de inkább nézegeti a terheltségi grafikonokat és nem érti, hogy a skálázódás nem csak terhelés függvénye..kell oda szoftveres/driveres oldalról is némi lendület.
-
csoty
aktív tag
válasz
kockaharcos #7016 üzenetére
ugyan, csak 4k$~
Ami még szép lehet az 8db 10core Xeon E7 egymásmellettMegnézném mire képes egy olyan vadállat
-
kovsol
titán
válasz
kockaharcos #7016 üzenetére
Pedig hidd el, hogy azoknál a játékoknál ahol 2-4 mag is elég ott a 3570k erősebb egy 2600k nál, nagyon ritka az a játék ami ki is használja a HT nyújtotta lehetőségeket. A HT inkább munkánál számít mintsem játékoknál. ebben a tesztben mondjuk csak 2700k van, de eléggé édes mind1 a legtöbb játéknak hogy i5 vagy i7 jól látszik.
-
csoty
aktív tag
válasz
kockaharcos #7013 üzenetére
2x E5ös xeon?
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #7011 üzenetére
Ha az nem 'hajcsaki', akkor semmi.....
-
kockaharcos
senior tag
Csak úgy döntöttem,hogy kipróbálom a Asus HD 7870 Direct CU II V2 Crossfire-t. Lesz ami lesz, 2600k-nak odacsavarok 4,6GHz-ig ha kell a kraft, és kész. Ha az sem elég akkor az vicc kategória szerintem, másnak is meghajtja a 2600k a gtx680 Sli-t/ 7970 CF-et. Bár Full Hd felett már biztos kihajtaná.
-
TomiLi
addikt
Beléptem én is a klubba egy 7870-nel (sapphire)
Jó kis vga, egyelőre még csak kóstolgatom régebbi játékokkal - hibátlan.Azt szeretném kérdezni, hogy ez a zero core dolog milyen szisztéma szerint működik?
Nem tudtam eddig megfejteni. Eddig nagyon össze-vissza állította le a ventiket. Van amikor nem áll le, pedig a monitor pihen, és nem fut semmi a háttérben. Van amikor meg van nyitva egy-két netes oldal (nem tudom mennyire kell hozzá a gpu) és annak ellenére lekapcsolnak a vga ventijei. -
menyoronc
aktív tag
válasz
csucsbicep #6977 üzenetére
Ok köszi a tanácsot!
Majd meglátom h alakulnak az árak nov. végére aztán megveszem vmelyiket -
válasz
Malibutomi #7004 üzenetére
MSi AB + HWiNFO™ leszedet majd a szenzor panelnél beállítod a konfigjában(Total CPU usage -t) a Riva TUNER OSD -t ezután az MSi-AB -nél az osd szerverénél beadod a HWiNFO -exe -t!
de itt van csináltam 2 képet is segítségnek!
-
Winne
nagyúr
Az lesz akkor. Ha lerendelem a garifutárt, azt is jó elvileg, nem? A egyéb rovatba meg beleírom, hogy elállok a vásárlástól. A teljesítmény multiban a nagyobb fps elérésében mutatkozik meg, vagyis jelen esetben már nem mutatkozik meg. Erre írták anno az okosok, hogy egy nagyobb kártya azért előnyös, mert egy kártyát jobban kihajt a proci, mint többet..
@(#7003) DroiDMester: mással nem játszom most, nem vagyok már az a nagy játékos, mint régen, időm is csak annyi van játszani, hogy egy játékkal kétnaponta este felmegyek egyet 1-2 órára.
Már tervben volt régen és most meglett rá a pénz, de ez így kapufa...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT NITRO+ 8GB GDDR6 256bit videokártya
- GARIS - MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 10 GB
- GIGABYTE RTX 4070 12GB GDDR6X WINDFORCE OC Eladó!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest