- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
-
Alpachino
veterán
Mint ahogyan azt csucsbicep kolléga vázolta a tuning az lutri
Pont ezért is nem lehet egy feszemeléses tuningból kiindulni, mint ahogyan azt te számolod a 7850 esetében...1200MHz-en nagyon kevés 7850 tulaj használja a 7850-ét 7/24-ben.....
Ezért mondom, hogy az alapfeszes tuning, az kb. mindkét karinál 20% körüli 7/24-ben....de ha gondolod tolhatunk bármilyen gémet alapfeszes tuning mellet mindkét karinál, és meglátod, hogy marad az a közel 20% különbség a két kari között.csucsbicep
Pl. az enyém is megy simán 1.3mv mellett 1300Mhz-et....
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #6494 üzenetére
miért a 7870 el nem lutri ? az a lényeg, hogy tuning esetén közelednek az órajelek és így a két kártya közti különbség is csökken
-
Redneck
nagyúr
válasz
csucsbicep #6492 üzenetére
Nekem 3,9-en 965 BE full stress teszt alatt max 60 fokra tudta felverni TX3-mal
Most visszaraktam 3,7re de ha 7850-re váltok akkor lehet megint 3,9 lesz. HA.
-
kovsol
titán
válasz
Alpachino #6490 üzenetére
De alapon ugye 860vs1000Mhz ez már eleve 16% eltéréssel indul órajelben is és erre jön rá a felépítésbeli eltérésből származó némi töblet, és tuning után az órajelek között nem lesz ekkora eltérés, ez azt jelentené, hogy 1200vs1400 kellene hasonlítani a tuningot ha a kezdő órajelek alapján indulunk ki. Azonos órajelen meg nincs 20% eltérés köztük. Sőt szerintem elég elhanyagolható valójában így az eltérés.
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #6484 üzenetére
Először emelnek, aztán visszaveszik az előző árra és bejelentik, hogy csökkent ;p
(OFF)miresz(/OFF)
Viccet félretéve, nyilván jó egy AMDs rendszer is..soha nem voltam begyöpösödve, mitöbb, magam is nagy AMDs voltam, egészen addig, míg 2 lappal is szétszívtam az életem (785G/880G, instabilitás, elhalálozás, stb)..utána léptem 1156ra, ahol bár teljesítmény volt, de fogyasztás is, aztán jött a Sandy..és nem bántam meg. Kicsit mondjuk túlzásba estem az i7el, elég lett volna a legkisebb i5 is "olcsó" tuninggal, de ha már lúd..aztán most nyugodt vagyok, ~2 évig csak a VGAkat kell cserélgetnem. No, tényleg OFF ;p -
kovsol
titán
-
miresz
veterán
Én sem csípem a fankodást,úgyhogy szerintem is hagyjuk. Én most is tudom milyen a kompromisszummentesség,és nem kell hozzá intel
OFF vége.
(#6479) Joco175 : Ahogy Speed(R) kolléga is írta ha nem kér sok feszt,és tudod hűteni,akkor hadd szóljon neki a 3,8Ghz. A 7850 is meg fogja hálálni.
-
Speed®
titán
válasz
Joco175 #6479 üzenetére
Akkor használd 3.8on, ha stabil és nem kér sok feszt (nem szokott, emlékeim szerint..legalábbis a B55öm alapfesz alatt ment 3.6on és 4GHzen is beérte kis +fesszel..igaz, jóféle C3 volt), ott azért mégiscsak ~20% kakaóval több van, jól jöhet.
miresz
Nem mennék ebbe bele inkább, nem csípem a fanoskodást..nomeg megsértődnél
Maradjunk annyiban, azóta tudom, milyen a kompromisszummentesség, mióta Intel ;p -
bozont
veterán
válasz
Joco175 #6474 üzenetére
Jó, a 10k az már más, így annyi pluszt nem biztos hogy megér, de azokban a boltokban ahol én néztem rá gyorsan a 7850 2GB 55e míg a 7870 60e körül van, a z1GB-os 7850-et mérik 50e körül. Bár mintha most felmentek volna kicsit az árak.
Én mondjuk a jövőre való tekintettel 7870-et fogok venni, remélem év végig még mennek lefelé az árak. -
Speed®
titán
válasz
Joco175 #6474 üzenetére
A 955BE 4GHz közelébe tornászva ~elég. Nem állítom, hogy kitapossa az összes FPSt a 7850ből (főleg OC mellett, esetleg), de amíg nem találkozol olyan játékkal, ami a procit kicsinyelné, elleszel, a VGA partner ebben.
7870et platformcserével együtt ajánlanék maximum..az alá komolyabb proci illik.Kösz, sokkal jobb ;p
-
-
Speed®
titán
X4-955 mellé (ha igaz az adatlap) a 7850 is overkill..arról nem beszélve, hogy nem írta, mennyiért venné a 7850et, ergó honnan tudod, hogy csak +5k?
Joco175
Aláírásodban javítsd légyszi az "agy" szót "adj"-ra, mert kiégeti a szemem
Mondjuk olyant se ismerünk, hogy "megölőm", jobb az simán "megölöm"-nek.. -
Joco175
tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni ! Vga-t szeretnék venni ami egy Sapphire HD 7850 2GB GDDR5
lenne . Aki esetleg tudna nekem írni róla tapasztalatot (pozitiv&~negativ) azt szívesen meghallgatnám ! Nekem legfőképp BF3-Multihoz kellene ! Nem tudom jó választás lenne e ? A segítségeteket és tanácsotokat előre is köszönöm !! -
lowzor
veterán
válasz
Majkee84 #6466 üzenetére
De pont ezt kérdeztem, hogy hol érzed kevésnek? Az F1-es tesztben?
Ha egy sokkal brutálisabb VGA-d lenne, vagy 7850 CF-ed, akkor még talán megérteném. De még ahoz is elég lenne. Ha veszel egy erősebbet az is ugyanígy fog teljesíteni játékokban, előre szólok. Mert Full HD-ban már a VGA számít, ha van egy ilyen erős procid. Azt a pénzt inkább egy erősebb VGA-ra költsd, úgy éreznél teljesítménynövekedést. Proci cserének viszont nem lenne értelme. -
lowzor
veterán
válasz
Tomix24 #6416 üzenetére
Kiváncsi vagyok, hogy hol fogja vissza egy i5 2300 ez a VGA-t ezen a fostosan optimalizált F1 benchmark-on kívül. Amúgy nyugodtan vehet másik procit, de csak az e-pénisze fog nőni, mert néhány szintetikus tesztben 100-al több pontja lesz. De játékokban semmi nem fog változni.
Nekem 2400-am van és soha nem ment a kihasználtsága 60-70% fölé a leg prociigényesebb játékokban sem. És mindenhol 100%-on hajtja a VGA-t. -
Alpachino
veterán
Ezt írtam én is...
:
"ha hajlandó vagy kifizetni ezt a felárat, akkor rosszul nem jársz vele az biztos"
Ráadásul nekem nem is nagyon volt más választásom, mivel a full. fekete moddingolt gépemben, nem rakhattam kék nyákos Sapphire-t
tehát össze kötöttem a kellemest a hasznossal
még ha ez egy kicsivel többe is került, mivel én akciósan kerek 64K-ért vettem
-
Garsza
veterán
válasz
Alpachino #6454 üzenetére
De szerintem ha Sapphire HD7870 GHz Edition -t vesz azzal sem jár rosszul. Én nagy Asus fan vagyok de pénz híján ezt vettem ami az aláírásomban szerepel és egyáltalán nem bántam meg. A hűtése nagyon jó tuning potenciál is van benne. Ép ma próbáltam 1200MHz 1.118V on simán lement a Heaven.
Nem mondom hogy az Asus kártyája nem jobb de nem vagyok benne biztos hogy megéri a felárat amivel többe kerül a Sapphire nál. Pedig mondom hogy én Asus fun vagyok előtte Asus 560Ti DC2 volt és szerintem a hűtése csendesebb annál. Iponon 14000HuF van a két kártya közt. Anyit szerintem nem ér meg. -
kovsol
titán
-
Alpachino
veterán
válasz
kucseranor #6448 üzenetére
Az egyik legjobb választás az ASUS 7870-DC2-2GD5-V2
kiviálló, csendes és hatékony hűtéssel...csak az ára is ehhez mérten magasabb a többi gyártóétól, pl. a Sapphire-tól.....de ha hajlandó vagy kifizetni ezt a felárat, akkor rosszul nem jársz vele az biztos
-
Redneck
nagyúr
Nekem is ez a kombó van
Ha otthon leszek teszek föl vagy privátban inkább! Egyébként legalább a medium beállítás + High Mesh és High Shadows legyen meg minimum 65 de inkább 70 fps-sel
Nekem ez a lényeg.
Ambient occlusion nem számít, motion blur off. Multinál nem kell nekem -
kovsol
titán
válasz
Redneck #6449 üzenetére
Tegyél fel egy képet arról, hogy milyen beállítással szeretnél játszani és én tolok egy térképet azon és közben frapssal mérem. Nekem mondjuk csak BF3+B2K van, többi dlc hiányzik, szóval ha mondasz innen mappot akkor azon megyek.
(#6451) KaiotEch dehogy esik, én min max avg fps értékeket méretek vele nem pedig videót veszek fel. Nem egyszer csináltam már ilyet.
-
Redneck
nagyúr
Igen, arról nem is beszélve. Van egy GTX 460 SE OC kártyám (Kb GTX 460 szint felhúzva), multiban Medium, Mesh és Shadows High-ra pakolva. Így, elég jól megy, és nem is néz ki rosszul (1.6oztam évekig, de már a látvány is számít) viszont nagy akcióban előfordul hogy 80-90 fps-ről leesik 55-57 fps-re. Ez a totál minimum érték, ez alá nem megy. Így viszont bajban vagyok, mert 60 alatt akár csak pár fps-sel is, röcög a dolog. Egyelőre csak fontolgatom a cserét de kénytelen leszek meglépni, mert nem szeretnék 60, sőt 70 alá menni. Ezért érdekel
-
kucseranor
tag
Itt majdnem mindenki Sapphire párti, de megkérdem mi a vélemény az Asus 7870 V2-ről? Azt vennék vagy XFX-et. MSI Hawk-ra érdemes kiadni +10k-t?
-
soultrapp
senior tag
ez melyik F1?
megnézem már én is a benchmarkot. -
soultrapp
senior tag
ez melyik F1?
megnézem már én is a benchmarkot. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Redneck #6441 üzenetére
Én 5850-ről váltottam ami erősebb a 460-nál, igaz én 460sli után váltottam 5850-re és aztán majdnem 2évvel rá 7850-re kezdetektől bf3-mazok +20-30fps-el tud többet az 5850nél fullhd-ban, low beállítás, texturák high; 16x AF; AA off melett. Igaz ez multis beállítás hogy lássak is, az 5850-el se volt gondom de ez még vaj simább.
-
kpzs
csendes tag
válasz
DroiDMester #6438 üzenetére
Hello!
Asrock B75 Pro3 lap
i5-3450 2.1GHz proci
Kingston 8GB 1333 Kit RAM
Chieftec ctg-500 táp
Sapphire radeon hd 7870 2GB VGA
120GB SSD + 500GB HDD
Dell U2212HM
Ötlet? -
Redneck
nagyúr
Sziasztok!
Van olyan közületek esetleg aki GTX 460-ról váltott 7850-re? Ha igen, milyen a különbség? A régebbi Radeonok mikroszaggatása ugye nem tapasztalható a kártyával? Van olyan aki BF3 multizik? Ha igen, milyen beállításokkal és hogy megy a játék? Ne mondjátok hogy nézzek teszteket, mert az nem ugyanolyan...
Üdv!
-
Winne
nagyúr
Question 1: Mikor várható új hivatalos driver?
Question 2: Ha beteszek egy új kártyát, akkor mit kell benyomni/állítani, hogy az adott kártya értékeit írja és ne a mentett állásokban legyen?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
DroiDMester #6438 üzenetére
Nem nagyon szokták tesztelni olyan átfogóan csak a komolyabb OC-s kártyákat, ilyen 50-100mhz plusznál a simára rátolják az oc biost oszt hadd szóljon.
Én nem csak gigabyte hanem az összes gyártó kb. -
-
kpzs
csendes tag
válasz
Malibutomi #6431 üzenetére
Hello!
Nincs tuning egyáltalán. Van esetleg ötleted,hogy mi lehet ez? -
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #6425 üzenetére
-
kpzs
csendes tag
Hello!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Sapphire radeon hd 7870-em és van, pontosan ez:
SAPPHIRE 11199-00-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE.
A gondom az vele, van, amikor játék közben egyszercsak leveszi a képet a monitorról. Nem reagál a billre, csak reboot marad. A hőfok tekintetében nem tudom,hogy milyen a kikapcsolás előtt, de 65fok volt az eddigi legmagasabb, amit láttam. Ha bárkinek van ötlete,hogy miért lehet ez,kérem segítsen.
Üdv! -
kovsol
titán
válasz
DroiDMester #6425 üzenetére
Csináltam egyet ezzel amit írtál igaz nem 7870 alapon, hanem 7850 1200/1325
1920x1080 ultra
8F16xEQAA
Avarage FPS =80. Minumum FPS = 69. Sapmles = 114318xMSAA
Avarage FPS =86. Minumum FPS = 75. Sapmles = 12142Csak a viszonyítás miatt írtam le mind a két beállítást.
-
PIT888
tag
Napot Urak!
Tudnátok nekem ajánlani, hogy melyik 7870-et lenne érdemes most venni? Valamint egy gtx580-hoz képest ez jobb vétel lenne?
-
-
Garsza
veterán
Helló úgy néz ki megoldódott a problémám hogy kapcsolgatott a vid kártyám 2D és 3D órajelek közt.
Pár perce pedig futtatam egy Heaven tesztet. 1200MHz GPU 1.118V és 1250 ram és stabilan végigment.
A GPU 58 Fokog ment fel és 45% ventifordulat mellet. -
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #6407 üzenetére
-
Tomix24
addikt
válasz
BalaNce87 #6404 üzenetére
Az nagy igazság, hogy a minimum FPS 22-25Fps-re is le tud esni nem kellően erős proci mellett hiába a magas MAXimum Fps, és amikor 70Fps-ről csak egy pillanatra esik is le, az rohadtúl meglátszik. PL az új WRC3. 60 Fps-el repesztek, erre leesik 25 Fps-re, de csak úgy random egy pillanatra. Gondolhatod mennyire élvezetes tud lenni. Tehát húzhatom maxra a VGA-t, és a Procit, és vehetek le egy két effektet hogy ne forduljon elő.
Jó mondjuk olcsó húsnak.. 15K körül költöttem a procira, mit várok 50K-s VGA-k mellett. -
kisza25
félisten
-
ADAM1337
nagyúr
Ez kb milyen eredmény ? [link]
i7 920 @ 3.8ghz 6gb ram 1600mhz, asus dcu v2 alapon. -
Winne
nagyúr
válasz
kisza25 #6411 üzenetére
Órajelre szinkronban lennének, csak ebben az esetben két különböző profilt kellen használnom a Gpu Tweak-ben és mivel én csak játék közben tolom rá a tuningot, így kétszer annyit kellene nyomkodnom minden alkalommal, hacsak nem tud cf-et is profilba menteni. Ha tud, akkor nem számít, ezt meg kell majd néznem.
-
notefan
csendes tag
Sziasztok!
7850-es kártyát szeretnék venni mert azt olvastam, hogy zuhan az ára rendesen. Ha bemegy 40 körülre akkor megveszem. Ti tudtok erről valamit? Mármint, hogy megérezzük-e az árcsökkenést, és ha igen kb mikor ér ide. Arra is gondoltam, hogy a 650 ti miatt is lemehet valamicskét az ára.
Másik amit hallottam, hogy a gigabyte-os 7850-es nem lett a legjobb, mindenképpen érdemes inkább a sapphire-t vennem?
-
Winne
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3311
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest