- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
DroiDMester #8594 üzenetére
Alapon mentek a kártyák, 1-2 Dmark és BF3 teszt erejéig vóltak csak húzva, szóval nem hiszem hogy van összefüggés. 2 hetes vólt am a VGA, szóval azt nem nevezném hosszútávnak amugysem
-
->Raizen<-
veterán
Azon gondolkodom használhatnám e 24\7-be a vga-t a gpu-t 1250 mhz-en 1.3v kell neki 1,218v az alap fesz.
Trémark lefut bf3 stabil. Mennyire káros hosszútávon?Mert azért látom itt letérdelt valakinek húzástól a vga már...
-
No igen lehetséges hogy az Elpida nem komázza hosszú távon az ~1400.MHz -et!
Bár mondjuk én a hynix -et is kíméltem, 1350.en járt java részt csak pár teszt alatt ment 1400-1450-1500-1550.en!
Sajnos holnap már útba indul az új gazdájához, remélhetőleg nála is jó szolgálatot tesz!
-
olymind1
senior tag
válasz
kockaharcos #8584 üzenetére
inkább úgy tűnik, hogy a hynix-es tudta meg az eladás témát és ezért bedöglesztette a másikat, hogy maradhasson a gépben
-
tasakos
tag
Sziasztok!
Az alap 7870-es asus, és a V2-es között miben van különbség?
-
kovsol
titán
válasz
kockaharcos #8587 üzenetére
én múltkor a intel hd4000 csoda igp vel játszottam míg vártam a vga -ra
starcraft2 -t még vitte mediumon az is
-
odorgg
addikt
válasz
kockaharcos #8587 üzenetére
Az a baj, hogy eddig a CF eggyetlen előnye hogy van másik
-
odorgg
addikt
válasz
kockaharcos #8584 üzenetére
Hynix-et akartam eladni. Bekapcs nincs kép, venti pörög, CF esetén kifagy a win indításnál.
Tényleg csak szopok ezzel a CF-el....
-
odorgg
addikt
Nah mególdódott a CF problem, a Dual-X megadta magát, jőhet a garifutár
-
kockaharcos
senior tag
-
xAttilax
őstag
win 8 alatt rendbe jött a zero core
-
pr05p3c
tag
válasz
DroiDMester #8565 üzenetére
Szemmel nehezen fogja bárki is megtalálni a hibát. Most olvastam el ezt a cikket, amiben leírják, hogy ezeknek a kondiknak a nem megfelelő minősége okozta a hibát, és ez a kép egy AMD által javított példányról készült(ott van a képaláírásban), ezért is látszanak a kézi forrasztás nyomok.
-
Nekem se olyan értelemben volt gond a 3870.CF -el hanem volt jó pár játék ahol nem működött a CF sőtt olyan is volt ahol ha be volt kapcsolva a CF még lassabban ment mint mikor kikapcsoltam és csak 1 kártyával ment! Skálázódás nálam is tökéletes volt. Olyan is volt ahol érthetetlenül több mint 100.% -ot gyorsult a játék a második VGA -tól
no kotortam elő néhány régebbi CF -tesztemet!
5850.CF -et le sem cseréltem volna ha nem fogyna el az 1G vRam már 1680.ba is!
-
odorgg
addikt
válasz
DroiDMester #8573 üzenetére
Sajna BF3-hoz nem az igazi, a microlaggos dolog miatt. 1 kártyával megy szépen. igaz nincsenek az FPS-ek az egekben, de legalább nincs microlagg. Am nem túl olcsón tettem fel az apróra, szóval az is lehet még a nyakamon marad a CF
Mindenesetre kitesztelt darabról van szó, az új szériák meg mint tudjuk nem a legjobbra sikeredtek, ahogy azt a fenti hsz-ek bizonyítják.
És így alaplapot sem kell cserélnem a CF miatt, mert sajnos léghütéshez CF-hez ez kb használhatatlan hosszú távon, viszont egyébként teljesen elégedett vagyok vele.
-
Fisherhun
tag
Na itt egy kép az én lapkámról :
[link]
Szerintem nem gázos
de nem tudom hogy miért van az hogy az egyik drivert megkajázza míg a másikat meg nem :S -
kovsol
titán
válasz
nekem a 3870CF nagyon jól működött, szépen skálázódott is. source motoros játékok esetén kellett kikapcsolnom ott volt szívás csak, viszont az aggasztó a 7850/70 CF el, hogy nagyon CPU igényes és szerintem inkább ez már a full hd fölötti felbontásokra való holmi.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Igen, ha nem így lenne én is meneszteném, nem kínlódnék feleslegesen, pláne gtx680/HD7970 után..
-
válasz
kockaharcos #8569 üzenetére
odorgg kollégának már a 6870CF -el is gondjai voltak. Sőtt emlékeim szerint minden CF -el amit kipróbált! Én is teljesen elégedett voltam az összes korábbi CF. rendszeremmel talán legutoljára HD3870.CF -el volt gondom, de azóta teljesen rendben volt mind a HD4-5-6xxx széria sajnos a 7.es szériából még nem teszteltem CF -et de sz.tem ez is rendben van ahogy te is elégedett vagy vele
*****************************************************************************************
Fisherhun 12.8 óta mindegyik driver FOS! bele értve a 12.8 -at is!(mondjuk 7850 el nálam nincs gond a 12.11b4 -el) valóban a 12.6 de talán még inkább a 12.4 az ami hibátlan!Nálam még a HD5850 el is érdekességet csinál a 12.8 WHQL fogja magát és netezés közbe tiszta fehér lesz a képernyőm, maga a gép nem fagy le mert pl ha zenét hallgatok az megy továbbra is a háttérben de a kép totál fehér és a gép semmire nem reagál csak a RESET gombra
-
Fisherhun
tag
Most próbálgattam a drivereket és egészen a 12,6 ig kellett visszamenni h neingadozzon a teljesítmény
a 11 es bétával is jól megy a kártya csak egy idő után kifagy h ez most a vga hibája vagy a béta driveré azt nem tudom.Mindenesetre várom már a teljest és kiváncsi leszek avval hogy teljesít. -
Dealer95
őstag
Valaki találkozott már azzal a problémával, hogy miutan kikapcsol a monitor, nem lehet újraéleszteni a gépet?
Csak a reset segít...
Nem mindig csinálja, eddig csak 2x fordult elő. -
-
odorgg
addikt
Na 200 driver, illetve win reinstall utánn, úgydöntöttem offolom a CF-et. BF3-hoz sztem még nem az igazi, mással meg nemnagyon játszom. 12.11 Betával 1db-al is szépen szalad, a CF-el meg driverekkel többet játszottam mint a gammel, szóval elég vólt.
-
GoZoL
senior tag
válasz
DroiDMester #8565 üzenetére
Köszi, meg fogom nézni! Hűtőt nem kell levenni?
-
válasz
huskydog17 #8563 üzenetére
Nem az alkatrészekkel van(volt) gond hanem az össze szerelés minőségével(vagy én sz.tem inkább a gyorsaságával) Egyébként soha nem volt ilyen gond(gyenge minőség összedobott kókány munka) gond SPPHIRE kariknál én azt is elképzelhetőnek tartom hogy sapphire ki adta gyártásba(nem volt képes annyi db -ot legyártani amennyi igény volt) a 78xx szériát valami kisebb cégnek, mivel ugye mostanság ez a széria a best-buy és nagyon fogyó eszköz. És ezekben találhatók a hibás darabok
************************************************************************************
FrostyBoy84 Ez a hiba jelenség amiről szó van ez szemmel(nagyítóval) jól látható jelenség csak ki kell venni a kártyát a gépből és nagyítóval át nézni a GPU hátoldalán a kondikat-forrasztásokat!Ha ilyeneket látsz rajta akkor a tied is hibás!
-
GoZoL
senior tag
válasz
huskydog17 #8550 üzenetére
Üdv!
Nekem is csinálta, csinálja de ez mindig driver függő meg annyira ritkán fordul elő, hogy hiába küldeném be gariztatni akkor biztos nem jönne elő a hiba. Legtöbbet a BF3 közben fordul elő, tegnap Dead Island közben is találkoztam a hibával!
-
huskydog17
addikt
Én csak azért nem értem ezt a bakit a Sapphire-nál, mert ugye itt OEM partnerről van szó, akiknek szigorúan be kell tartani az AMD által előírt alkatrészeket (Certified Components). Hogy lehet akkor, hogy mégis ez történt, hogy nem megfelelő alkatrészeket használtak fel?
-
Tarill
őstag
sapphire kártyáknál mit jelent a kiemelt szám: SAPPHIRE 11199-00-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION több számmal is van ugyan az a kártya látszólag csak árban van különbség
-
Fisherhun
tag
válasz
Nagyon jó :S akkor én lehet pont beleestem ebbe :SS Mivel a régi driverekkel játékközben 100%ról-60%ra ugrált le egyfolytába míg a 12,11 el működik rendesen csak kb 10 perc után elfeketedik a kép :/
-
Gabe69
tag
sapphire hd7850 2GB OC-t néztem ki 920/5000 szerintetek az i3-2120-al jó párosítás vagy többet tud a videókari, mint amennyire kihajtja a proci? és még annyit hogy akinek ilyen van hűtésével nincs baj, tehát nem rezonál a borda vagy ilysemi, mert nem akarok úgy megvenni valamit hogy utánna nem jó! köszi előre is!
-
Sondi1986
addikt
válasz
kockaharcos #8554 üzenetére
Jó teszt és itt a lényeg: Exteme:
High:
Sok külföldi tesztelő High beállításon teszteli a 100k kártyákat ott persze hogy erősebb az nvidia, de én 100k kártyán max grafikán szeretnék játszani! -
kockaharcos
senior tag
Találtam egy nagyon jó tesztet, 660 SLI vs 7870 CF, ha esetleg valakit érdekel, tekintse meg: [link]
-
Sondi1986
addikt
válasz
Múltkor az iponon írogatott egy csávó hogy a játékban 1-2 perc után kikapcsol a monitorja, én meg írogadtam neki hogy driver csere!
Meg azt is hogy ha nem javul vigye vissza. Azt írta vissza hogy vissza viszi és kicserélteti nvidiára!
-
Malibutomi
nagyúr
Előfordult itt másnak is hogy GPU-Z teljes hülyeséget ir a VDDC-re?
Alapom jól mutat, 3D-ben meg ilyeneket, hogy 1,143 - 1,998 - 1,654 - -(minusz)92.000 - 1,186 - -(minusz)0,671
Néha az afterburner is mutat furákat. Azt hiszem ideje újraraknom az egész rendszert. -
Inv1sus
addikt
Valamivel lehet csökkenteni a videokártya zaját? Most próbáltam ecsettel kitakarítgatni, talán valamivel halkabb lett, de igazából nem volt poros. Olyan hangja van, mint amikor a merevlemez kerreg.
Ej mindig a videókártyák kezdenek el hangoskodni és ezt nagyon gyűlölöm.
Ezen ráadásul kettő ventilátor is van.
-
huskydog17
addikt
Tömeges no-sinal Sapphire 7800-as Radeonoknál
Találkozott már valaki a linkelt cikkben említett no-signal hibával? A cikk címe ugyan csak 7870-et említ, de 7850-nél is regisztráltak ilyen hibát.
Ha jól értem, akkor a GPU-t etető kondenzátorokkal voltak gondok. Gondoltam nem árt ezt megosztani, hiszen jobb, ha mindenki tud róla.
E miatt még gondolom nyugodtan lehet venni Sapphire-t, aztán pont egy hibás terméket fogunk ki, akkor azt úgyis kicserélik. -
soultrapp
senior tag
válasz
DroiDMester #8548 üzenetére
kösz!
Így már sikerült,csak az a baj,hogy külön még a hw-t is el kell indítani.
amúgy a total cpu usage az a magok átlagát írja ki? -
Nekem első szériás és ugyan az a PN 299-1E218-000SA száma pedig ugye HYNIX -es vagyok! Azt 1000.% hogy nem jelölik más számmal ami Elpidás ha jelölnék is más lenne a modell(SKU#) száma
**************************************************************************************
soultrapp a nagy fehér + jelre katt és be kell adni neki a HWINFO .exe -jét -
Repsol600
addikt
Sapphire 7850 11200-07-21G és 11200-07-20G között mi a különbség?
A 20G-s pár száz ft-val drágább.
-
lowzor
veterán
Lehet, hogy ebből lehet megtudni:
Az enyémen ez van: (régi szériás, Elpida ramos):
PN 299-1E218-000SA
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DroiDMester #8537 üzenetére
Nekem soha semmi gondom nem volt semmilyen gigabyte cuccal alaplap vga stb pedig elhiheted hogy nekem több vga-m volt az évek folyamán mint neked jóval.
-
kovsol
titán
válasz
DroiDMester #8537 üzenetére
vtx3d hogy muzsikál amúgy? nekem 6850 ből volt egy x-edition és nagyon meg voltam vele elégedve
-
tasakos
tag
válasz
DroiDMester #8534 üzenetére
Átnézek minden lehetőséget. Egyébként az előbb linkelt 2 kari hűtési hatékonysága, és a halksága hol áll a sapphire DUAL X hűtéstől?
-
válasz
->Raizen<- #8535 üzenetére
Ezen most nem akarok vitatkozni veled, de addig örülj még nincs gond a gagyibájtoddal mert másik több 10 000. embernek nem is kevés gondja van a giga cuccokkal(nem csak VGA és nem csak HD7xxx széria) PL: a kistesó(7850.OC) ből én 7.db ból 5.öt vittem vissza gariba akkor sz.ted????????
szóval örülj hogy (még)jó működik
**************************************************************************************
Dealer95 igen 12.11b4 el*************************************************************************************
tasakos mind 2 nek ugyan olyan jó a hűtése(mint a Dual-X nek) MSi -nek azért picit megjön a hangja terhelés alatt!************************************************************************************
kovsol Teljesen jó a VTX3D ha nem tudnád a PowerColor készíti a vtx -eket isUgyan van bennük 1-2.széria ami nem olyan jó, de azokkal sem a HW -vel van gond hanem a szarul megírt BIOS -al, bár sajnos HD7xxx bios -ába nem lehet már bele nyúlni és ki javítani házilag mint ahogy lehetett pl a HD5-6xxx szériánál
-
Dealer95
őstag
válasz
DroiDMester #8532 üzenetére
12.11 Beta 4-el mérted?
Mert nekem 12.8 van fent.+ lehet, hogy mégis az i7 vs Phenom II X4-nek tehető be az a 7FPS.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DroiDMester #8534 üzenetére
Jó kártya ez hibátlanul teszi a dolgát szerintem nyugodtan veheti.
Nem szabad általánosítani más cégnek is volt gyengébb szériás vga családja az enyém pont nem az. -
-
tasakos
tag
válasz
->Raizen<- #8531 üzenetére
Köszi! Akkor egy ilyen lesz a befutó!
-
-
tasakos
tag
válasz
->Raizen<- #8528 üzenetére
Köszi szépen az infókat!
-
JasonD
aktív tag
válasz
soultrapp #8527 üzenetére
Parancsolj: [DroiDMester kolléga hozzászólása]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
tasakos #8526 üzenetére
Hűvös láttam már 2d-be 26 fokon a gpu-t! Full terhelésnél játékoknál 50 foknál megáll a melegedés átlagba. A gyári venti profillal se vészes halk az egész gép terhelve is. Nincs porszívó meg hajszárító effektus nagyon távol áll tőle. Msi afterburnerrel tudok feszt állítani. Olyan 1250-1260 a gpu vége a ramok végét nem teszteltem ki 5500 mhz még sima ügy.
-
soultrapp
senior tag
csáótok!egyszer írta valaki csak nem tudom ki,hogy-hogy lehet msi afterburnerel ki iratni a cpu használatot.
Nem tudja valaki hogyan lehet vagy ki írta le? -
tasakos
tag
válasz
->Raizen<- #8501 üzenetére
Szia!
Látom neked Gigabyte AMD Radeon 7870 OC karid van. Tudnál mesélni, hogy a hőfokok hogy alakulnak, illetve milyen hangja van a gyári venti profillal? Tuning jól megy rajta? feszt emelni tudsz a kártyán?
Köszi!
-
NiTRoV6
tag
válasz
DroiDMester #8522 üzenetére
1000 köszönet!!
-
odorgg
addikt
Tudna valaki adni 1 Elpidás 7850 Dual-X-es OC Biost(GPUZ-vel mentett is jó)? TPU-n nem találok ilyet sajna.
-
válasz
NiTRoV6 #8519 üzenetére
Elrontani(véglegesen) nem tudod vele a kártyát, ha gariztatásra kerülne a sok egyszerűen vissza teszed a gyári BIOS -t(amit most lementesz róla) mielőtt elküldöd gariba. Ha pedig annyira elromlana(PL: se kép se hang) hogy nem tudod vissza tenni rá az eredeti bios -t akkor azt a szervizbe sem fogják megtudni hogy le lett cserélve a BIOS rajta, tehát ilyesmitől nem kell félni!
-
Dealer95
őstag
válasz
csucsbicep #8504 üzenetére
Akkor itt egy Mafia 2 benchmark is:
AA: off
AA: onEgyébként nekem a dobozon ez áll: SKU# 11200-07-20G
Dual-X-es, Elpida RAM-os
alapfesz:1,138
alapfeszen OC: 1100/1450 -
NiTRoV6
tag
válasz
DroiDMester #8517 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Még egy kérdés, ez garanciavesztéssel jár? -
Alpachino
veterán
válasz
B4ndiBuild3r #8516 üzenetére
Nem fogsz kárt okozni benne a tuningal, pláne feszemelés nélkül
Szerintem, alapfeszen, a TOP verziót is 1200-al megkínálhatod....
-
válasz
NiTRoV6 #8515 üzenetére
Akkor ezt a BIOS -t kell rátenned!(enyémen is ez van) de kizárólag DOS -ból! ahogyan itt leírtam! és még mielőtt elkezded a jelenlegi BIOS -t lementeni!
-
B4ndiBuild3r
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ezt a videókártyát lehet feszültség emelés nélkül tovább húzni? Azért kérdezem, mert ez egy gyárilag tuningolt verzió és nem szeretnék kárt okozni a kártyának, ha esetleg a későbbiekben a plusz teljesítmény érdekében tovább emelem majd az órajeleket.
-
NiTRoV6
tag
válasz
DroiDMester #8512 üzenetére
Igen! Pont ilyen én is linkeltem.
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11200_00_20g_hd7850_2gb_gddr5_pcie/201431 -
NiTRoV6
tag
válasz
DroiDMester #8512 üzenetére
11200-00-20G
-
-
NiTRoV6
tag
Hali!
DroiDMester
Van egy sapphire 7850 2gb-os szeretném rátenni az oc-s biost. A kérdésem az lenne hogy a sapphire 7850oc-nek bármely biosa jó rá?
A segítséget előre is köszönöm! -
Speed®
titán
válasz
DeathAdder #8495 üzenetére
A 7850em Hynixes volt, a 7870em Elpidás lett, a gyengébbikből..
Más is gyártja, de ott is keverik..akinek ami épp raktáron van -
Dealer95
őstag
válasz
csucsbicep #8504 üzenetére
Igen, tudom, csak sajnos most ez az egyetlen játék a gépen amibe van rendes benchmark progi.
Arkham City van még fent, de a GPU kihasználtség max 70%
proci is épp hogy 50-60% körül... de az max-on (8X MSAA-val) átlag 50FPS
Lost Planet 2-vel tudok még szolgálni, abba Test A (minden maxon) átlag 52FPS.Mafia 2-t, Crysis Warhead-et vagy a Crysis 2-t tudnám még megnézni.
-
Dealer95
őstag
válasz
->Raizen<- #8501 üzenetére
Sapphire 7850 2GB @1100/1450 (Phenom II X4-el hajtva)
HD5870 alapon: 36FPS
HD7850 alapon:37FPS
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- alza vélemények - tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Iphone 14 Plus Lila 128GB AJÁNDÉK TÖLTŐ // Számla // Garacia //
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest