Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gippo
senior tag
Szoktak egyáltalán bios frissítést kiadni VGA-hoz?
-
kisza25
félisten
a GPU-Z/AIDA64 el megnézed mi van a kártyán, és a kártyád honlapján megnézed mi a legfrissebb
-
kisza25
félisten
-
Garsza
veterán
Teszteltem a kártyát és az órajel kapcsolgatás csak akkor szűnik meg teljesen ha az asus GPU Tweak -kell kikapcsolom a 2D órajelet. A power limit állítása segít de nem teljesen.
Azt honnan tudhatom meg anélkül hogy szétszedném a kártyát hogy milyen memóriák vannak rajta mert 5300MHz efektívnél nem bír többet a kártya afölött már hibázik.
Az asus GPU Tweak helyett tudtok valami progit ajánlani amivel ki lehet kapcsolni a 2D órajeleket? Mert az Asus progijával nem tudom állítani a feszt, mert fölöslegesen magas a gyári érték. 1.1 V nál már tudja a kártya az 1150 MHz et és a gyári érték az 1,218V -
kovsol
titán
Toltam összehasonlításként egy f1 2012 tesztet. 1920x1080 ultra 8xAA
hd6850 875/1200 [link]
hd7850 1200/1325 [link]
Azt hiszem a számok elmondanak mindent. Ezzel most már zökkenésmentesen fix 60fps elérhető, míg korábban esélytelen volt, és a 6850 +2fps -t ért csak el a 2xAA mellett is csak, szóval nagyon vége volt már itt.Túlságosan leszabályoztam a venti fordulatát így már a 80 fokot nyaldosta, így most korrigálnom kell a ventilátort profilt amit létrehoztam.
-
ADAM1337
nagyúr
Nah 1óra bf3 max 60fok, tetszik ez a kártya fütött szobába (25-26), max fan meg 12% ami 1186rpm-t jelent.
Kis szabályzással szerintem simán tartható 40-50 fok tájt a kártya és még csendes is maradna, idle vissza megy 30fokra -
Garsza
veterán
Pár perce kipróbáltam pár beállítást és 1,1 V 1100 MHz mem alap futattam az Heavent 1232 pont és 48,9 FPS stabilan végig ment a teszt.
Utánna felvettem az órajelet 1150 MHz 1,1 V mem alap 1219 pont és 48,4 FPS stabilan lefutott a teszt.
Mitől lehet hogy kevesebb pontot kaptam 50MHz el nagyob órajelen?Render: direct3d11
Mode: 1920x1080 8xAA fullscreen
Shaders: high
Textures: high
Filter: trilinear
Anisotropy: 16x
Occlusion: enabled
Refraction: enabled
Volumetric: enabled
Tessellation: normal -
Garsza
veterán
Közben próbáltam megint állítani a power limitet és közre játszik abban hogy kapcsolgat az órajelek közt a kártya. Azt vettem észre hogy ha alacsonyab a gpu fesz akkor ha beállítom 20% ra nem kapcsolgat de ha a gpu feszt feljeb veszem akkor már akár 50% ra is felemelhetem akkor is kapcsolgat az órajelek közt a kártya. Nekem a gyári alapfesz az 1,219 V annál már állíthatom akárhová a power limitet nem használ de ha csak 1,140 V allítok be a kártyának akkor működik.
-
Garsza
veterán
De én hiába állítom a power limit et akaár hová úgy sem szűnik meg.
Csak úgy szűnik meg a jelenség ha Asus GPU Tweak -kel kikapcsolom a 2D órajelet. Csak annál meg az a bajom hogy nem bírok feszt állítani a többi tuning progival viszont igen. csak viszont a tőbbi proginál nem látok olyan lehetőséget hogy kikapcsoljam a 2D órajelet. -
kovsol
titán
én találkoztam !
előbb néztem, hogy ez miért ugrál 300-450-1200 Mhz között
meg istenért nem ment 40-50% fölé a gpu kihasználtság ott ahol előtte 99% volt, és a power limit valamiért -20% ra volt állítva, pedig tegnap én nem úgy hagytam. Visszaraktam egy +10% ra próbaként és meg is szűnt a dolog és újra fix 1200MHz mellé 99% gpu használat és vagy dupla akkora fps.
Az én MSI kártyámnál MSI afterburnerrel nem tudok állítani feszt (azért kicsit vicces, hogy az msi progija pont az msi kártyáját nem látja jól), míg trixx vagy az asus progijával meg igen. Lehet másik program tudja majd állítani a tiéden is.bocsi a dupláért, csak úgy gondoltam ezt inkább külön írom
-
Garsza
veterán
válasz
BalaNce87
üzenetére
Helló olyanval már találkozott valaki hogy játék közben kapcsolgat a kártyája 3D és 2D óra jelek közt? Ha igen akkor mi az oka?
Ja meg még mindég nem jöttem rá miért nem bírok feszt állítani GPU Tweak wel a kártyámon. Azt meg tudjátok mondani mi lehet az oka? A beálíttásokban sincs olyan lehetőség hogy bepipáljam. -
Pala
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Fel kell egyáltalán telepíteni a CCC-t?
Mármint...úgy értem, ha az ég világon semmi funkciót nem használok benne, az órajeleket meg Afterburnerrel állítom, akkor elvileg gond nélkül letörölhetem, igaz?
Vagy esetleg valamihez nélkülözhetetlen? -
Gippo
senior tag
-
Kirtam
tag
Na mára ez a max azt hiszem 1305 Mhz, a GPU score-t érdemes nézni, mert a procit hűtésproblémák miatt vissza kellett vennem, majd ha meglesz a rendes hűtő...

Addig ennyi.
-
szmegma
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ennyi az egesz? Azt hittem vissza fogja a teljesitmenyt, azert lett rosszabb az eredmenyem.
Koszi, igy mar ertem. -
Kirtam
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ez elég hasznos dolog, azt nem tudod véletlenül, hogy hogyan lehet a feszültséget 1.3 V-nál feljebb nyomni?
-
-
szmegma
aktív tag
A #6231-es hozzaszolasom felett atsiklottatok itt a nagy tuningban. Esetleg ha vkinek lenne 5 perce ranezne a kerdesemre? Koszonom.
-
BalaNce87
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nekem is sikerült végül de nekem csak 1720 ig emelte a maximumot
Nem mintha el lehetne érni... xD -
válasz
BalaNce87
üzenetére
Akkor SKUBIZZ ide hogy mit írtam!
és nem kell csak 1X beállítani amég újra nem telepíted a CCC -t addig megjegyzi a feloldást!
Sőtt ha engedélyezve van a CCC .nél az overdrive akkor a beállított 3D -s feszt is megjegyzi amit beállítasz az asus gpu tweak -el! 
-
BalaNce87
addikt
Ha ezt a teljesítményt a legalsó csúszkán feljebb húzzúk az mire jó? Mert úgy érzem van hatása a teljesítményre. Nem is kicsit!
-
Peetyaa
tag
Hát ez most elég baráti áron megy... [link]
-
BalaNce87
addikt
Van bármilyen lehetőség, hogy AMD Overdrive-ban kiszélesítsem az órajel skálát?
Vagy marad a GPU tweak? Ha igen, akkor kénytelen lennék ezt a progit indítani Windowssal együtt?
-
kockaharcos
senior tag
Üdv urak!
Van itt valakinek 7870 CF?Ha igen, szívesen fogadnék egy Pm-et tőle

Köszönöm

-
kisza25
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
na akkor nekem maxon megvan az alap 7870

kovsol: grat a motyóhoz végül jobban jártál az MSI-vel
-
Alpachino
veterán
Holnap megmérem alapon DMark 11-ben, mivel a physics score-énk közel van, bár a tiéd magasabb
de így mérvadóbb lesz az összehasonlítás 
Malibutomi : Nekem ugyanezen órajelen több, mint 200 pöttyel több, tehát a procid ebben a tesztben sovány....bár a Graphics score közel azonos.
-
kovsol
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
szóval akkor 1200Mhz en hozhat egy minimálisan húzott 7870 szintet kb már
proci meg 1,056V al megy ennyit, közel nincs vége itt
-
kovsol
titán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
azon próbáltam 1250 1270 1275 ... és egyre kevesebb pontot kaptam, végén már kevesebbet mint 1200 Mhz en, gondolom instabillá válik itt már, ez van nem csoda kártyát fogtam ki mégse, azért elégedett vagyok, talán az átlagosnál picit jobb
ramot meg nem akarom határon járatni, nem hiszem, hogy olyan sokat hoz a konyhára
-
kovsol
titán
Úgy fest a kártyám hajlamos a túlhúzásra, hiába tolom az arcának az órajelet, egy idő után már kevesebb pontot kapok, majd ki kellene tapasztalni hol adja a max pontot, de annyira nem érdekel igazából a dolog.
Ma már nem kísérletezek többet az órajellel marad ez, és megyek bf3 -azok egy kicsit.7850@1200/1325 1,18V mellé egy 3570k@4,3Ghz [link]
alap órajelen meg: [link]valaki esetleg tudna dobni egy 7870 alap órajeles eredményt ?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem lehet hallani elég halk sztem azt en szabalyoztam akkor fel
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem lehet hallani elég halk sztem azt en szabalyoztam akkor fel
-
Alpachino
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
pontosan. -
DanielXXXV
nagyúr
válasz
seederking
üzenetére
A hűtése olyan, mint a V1-es 7870-nek, mert a V2-esé teljesen más, az sokkal jobb.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az korrekt.

Amúgy jó hideg van a szobámban. 27°C-kos a GPU, alapjáraton.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kovsol
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
az keményen hasíthat, főleg, hogy nekem 7850 van és nem 7870 mint neked
(#6244) mrhitoshi nekem 29 880rpm fan speed
cpu meg 30 most, bár épp dolgozik kicsit, mert filmezek -
Alpachino
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Nagyon ködösen fogalmazol,... és nem érdekes, hogy csak téged értelek félre....? 
"Olyan mint ha a 70-es hűtése lenne rajta "
Mert az is van, csak nem a 70-es V2-ese...gondolom ennek a rövid nyáknak nem tervezett az ASUS egy egyedi DCu II-t.
-
mrhitoshi
veterán
A GPU-z -ban. Megnyitod, és felül arra a zöld kis VGA-ra kattintasz, akkor lejön egy menü, és ott meg tudod nézni.
(#6237) Malibutomi : Igazából a magas érték sem igazán garancia arra, hogy jól megy majd a tuning, ez az érték csak azt mutatja meg, milyen "minőségű" a GPU. Szóval ha 80% feletti az érték, akkor kevesebb gyári feszültésget kap a GPU ergo, jobb lehet ! a tuning.
-
kovsol
titán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
megvolt

1275-1300 között van valahol a vége, a ram meg viszi 1400+ -t.(#6234) mrhitoshi hol tudom azt megnézni ?
(#6236) csucsbicep jól van majd megnézem, de épp játékot telepítek és nem akarom hogy véletlen kifagyjon
még nem tapasztaltam ki teljesen, power limitet mennyire kellene növelni neki szerintetek ? -
mrhitoshi
veterán
Na az jó jel. Akkor ezek szerint az ASIC Quality olyan 72-79% körüli érték lehet nálad, nekem is ennyi a gyári feszültség, és nekem is olyan 1150 körül fagyott ki a GPU.

Tuning szempontjából, akkor nagyobb eséllyel pályázhatsz egy jó 1200-1250 -es értékre GPU tekintetében.(#6235) kovsol

-
szmegma
aktív tag
Nekem is lenne egy kerdesem. Gondoltam keszitek egy sajat teszt-csokrot es kozze teszem az erre hivatott "Tapasztalatok a Radeon HD7xxx-es videokártyákról" topikban.
Elkeszitettem 3 tesztet, am a 3Dmark11 a vegeredmenynel vmi erdekes hibat dobott:
3DMARK11 TESZT
Bekereteztem, hogy mi az amit nem ertek. Ha vki tudja a valaszt, hogyan javithatom azt megkoszonnem. -
seederking
őstag
válasz
Alpachino
üzenetére
Tudom,hogy rövidebb (ezek szerintem alap dolgok annál aki ide ír).Furcsa volt számomra,hogy lelóg a hűtő a nyákról.Olyan mint ha a 70-es hűtése lenne rajta egy az egyben.Nem pedig egy rövidebbre "szabott" hozzá illő méretü.Annyi volt a kérdésem,hogy vajon dettó megegyezik-e a 2 hűtés felépitése.Félre érted az embert utána meg hülyének nézed.
Furcsa mód akinek feltettem a kérdést csak simán passzolta mert értette elsőre mire gondoltam.No mind1 -
Alpachino
veterán
válasz
seederking
üzenetére
"Biztos nem negatívum csak fura,hogy "lelóg" a hűtő a kártyáról.
Lehet hülyeség de nem azért mert megegyezik a 70-es felépítésével?"Erre válaszoltam, de ha tudod minek kérdezed.....

-
kovsol
titán
meg igazából 1.1 2.0 3.0 kb észrevehetetlen eltérést hoz x16 al.
nagyon elégedett vagyok a kártyával, így tuninggal a minimum fps van ahol jóformán duplájára nőtt a 6850 hez képest, meg annak is örülök, hogy úgy fest én még a korai darabok közüli kártyát kaptam és nem ezeket az új "olcsósított" kártyákból
-
Gippo
senior tag
Itt akkor van gáz mikor x16 helyett más van

-
ADAM1337
nagyúr
asus gputweak progija akkor szart se ér mert a kezdeti állapotot mutatja.

Gondolom ha terhelve lenne a vga és úgy indítanám el akkor már jót mutatna, aham bingo: [link]
Azt hittem realtime monitoroz de akkor nem, pedig jól fest a program gpuz meg afterburner egybe gyúrva. -
Gippo
senior tag
Terhelve nézzéteeeeeeeek

Nehogy megnézzétek 1 perc alatt

-
ADAM1337
nagyúr
kis dirt3 után: [link] (amúgy miért 1.1-et ír a pcie-re ?)
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking
üzenetére

A 7850 nyákla jóval rövidebb a 70-esétől ( ezért is lóg le a hűtő) és a V2-es DCu-sem ugyanaz, mint a 70-esen.
-
kovsol
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
46% volt a maximom amire felment de az már 1275/1400Mhz en
meg ott már a maximálisan adható feszültséget adtam nekiVisszaraktam lájtos tuningra most alapfesz 1,138V 1100/1325Mhz -re.
Ventilátor szerintem halk, nem hallom ki a házból. Első benyomásaim abszolút pozitívak. Most hagyom ezen az 1100/1325Mhz en és megyek játszani, elég volt a tesztekből, kezdem unni már a Heaven tesztet
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Kiindulásnak előbb bf3-maztam multiban 64-es szerveren maximum 54 fokig ment fel, de majd még tesztelem kb 20percet játszottam.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
seederking
üzenetére
Amúgy elég erősen van rögzítve azt hittem hogy gagyibb hatású lesz mint anno gigabyte kártyáknál de egész jó a rögzítése a hűtőnek, a kérdésedre sajnos nem tudom a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jeff Bezoshoz igazolt az űripar rocksztárja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Robotporszívók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Torrent meghívó kunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
sose volt még pici alaplapom

meg istenért nem ment 40-50% fölé a gpu kihasználtság ott ahol előtte 99% volt, és a power limit valamiért -20% ra volt állítva, pedig tegnap én nem úgy hagytam. Visszaraktam egy +10% ra próbaként és meg is szűnt a dolog és újra fix 1200MHz mellé 99% gpu használat és vagy dupla akkora fps.

ez nem jelent SEMMIFÉLE problémát! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)