Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
RMZ250
senior tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére

-
válasz
seederking
üzenetére
Próbáltam, de nekem meg az nem akar menni

Neked melyik verzió van fent illetve hogyan oldottad fel voltage controlt?
Tudom régen hogyan kellett, de ez most nálam nem nyitja meg a voltage mókolásának lehetőségét
-
RMZ250
senior tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Az miaz

Közben meg gugliztam, köszi bicep
Így már zsír 
-
seederking
őstag
Akkor most kezdenek feltűnni az asus-os "kakukktojások" ?Nem fura,hogy eddig a sapphire-t
szidtáksokan.Most pedig,hogy az asus kártyákat is többen választják,több rá a "panasz" is.DeathAdder : Msi AB-t próbáltad már?Nekem pl az asus tweak-el nem lehetett egyáltalán feszt emelni./Nem volt olyan csúszka ami azt hivatott volna szabályozni/.Akármit bogarásztam a beállításokban.
-
RMZ250
senior tag
Hogy ne csak mindig a tuningról és a fekete képernyőről beszéljünk most kérdeznék mást.
Ugye én most Nv-röl váltottam AMD-re és valami furcsát vettem észre már rögtön az első bekapcsoláskor. Mégpedig azt, hogy mintha homályosak lennének a betűk, valahogy nem olyan kontúros az éle mint az Nv karinál. Esetleg más nem vett észre ilyet? Vagy mit kéne állítanom
Ezt a ClearType-ot hiába próbálgatom nem javít a helyzeten. -
Garsza
veterán
Helló nekem meg olyat csinál a gépem hogy elveszi 1-2 másodpercre a jelet a monitorról. Főleg olyankor ha elindítok egy BF3 multit és rögtön az után ha bejött a játék mielőtt még bespawnolnék. De csinálta már Win asztalon is. És mindegy húzva e van vagy csak alapon van a kari.
-
jozsi252
veterán
A tuningot egyenlőre hanyagolom. Ezt nemtudom megmondani hogy rossz-e a kártya. Azt tudom hogy resi kellett, illetve tegnap este lefrissítettem az alaplap BIOS-omat is. Még pár napig nemfogok a húzással foglalkozni. Megvárom mi lesz a vége. Most kicsit kínoztam ETS2-vel de, nem indult újra. Remélem NEM IS FOG.
Kicsit megmagyarázhatatlan ez a no signal-os dolog, ami itt még pár embernél jelentkezett. Mert ugye Sapphire kártyát Sapphire gyártja Asus-t meg Asus. Ezt csupán arra értem hogy a 2 cég nyilván nem ugyanazokat a dolgokat rakja bele a gpu-ba. Hanem a saját maga álltal megtervezett dolgokat. Amúgy mondta Asus-os csávó hogy volt valami ilyesmi gond, amit az AMD jelentett is nekik és utána már a helyes chip-el lettek legyártva a dolgok a gpu-hoz.
Na mindegy lényeg a lényeg hogyha mégegyszer előjön, ami remélem nemfog megtörténni, akkor egy full win reinstall illetve egy 12.10-es drivert tolok fel. Driverek frissek most nekem, BIOS driver is.
Illetve google-ba keresve nagyrészt Sapphire-nál jelentkezik ez a gond. Egyedül az a fura hogy nálam is meg még jópár embernél jelentkezett, szóval ez olyan WTF dolog hogy mégis mi van a GPU-val. De remélem BIOS frissítés segített valamit. Nemakarom ezt már visszavinni. Ígyis előző kártyára majd 1 hónapot vártam, és akkor jóválett írva mert még nemjött vissza, így választottam ezt a kártyát.
Illetve azt kellene kideríteni hogy a GPU-n a ventik leállnak-e a ventik amikor jön ez a black screen.
-
1225 mV a vége Asus 7850-DC-2GD5 V2 kártyával a gpu Tweakben

jozsi252 - nem nézed meg a te
hynixesedAsus v2-őd mennyi kakót kaphat tweakben?
vagy tudod is esetleg? -
jozsi252
veterán
Az mennyire normális hogy az Asus 7850 DC2-2GD5-V2 alapból 10%-on forog a venti. Ez olyan 1000rpm. És játék alatt amikor eléri a 60 fokot a gpu akkor megy csak fel 12%-ra, ami 50-100rpm növekedés max. Nemkellene ennek jobban mennie?
Mármint nem mintha baj lenne hogy halk, csak úgy kíváncsiságból kérdezem. Amúgy jó 1 órát Euro Truck Simulator 2-őztem, grafot jól feltoltam, hogy mit tud a kártya, és 60 fok volt a max gpu-nak. Alap órajelekkel.
-
-
taranis
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Fura.. azt tudja valaki, hogy mitől kell egyes esetekben több fesz új driver esetén? Van valami tudott magyarázata?
-
-
sakal83
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ha megy 1130/1500-at az egyáltalán nem rossz, +31% tuning. Ha menne 1200-on akkor az +8%-ot jelentene csak, és ritka ám, amelyik 1200-n megy.
Csak próbáld ki crysis 2-vel egy 5 percet, ha nem fagy ki akkor stabil. Benchek nem hozzák ki a fagyást egykönnyen.
-
lowzor
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ha a nyilat nyomod nem pörög tovább?
Próbáld meg a 2.1.7.1-es verziót, mert ő azzal nyomja.
-
-
lowzor
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
A Hynix ram nem sokat ér az a baj, mert a gpu core számít

Amúgy most beszélek valakivel priviben, akinél 1,3V-ig engedi a Tweak Asus V2-nél...Most az mi? -
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Pedig ezeket elvileg 1,3V-ig lehet kuldeni.
-
Ennyi a vége 12.10-el és 12.11 betával is.
És még hynix ramos is, szóval lehet keresni az állakat a padlón
Lehet a ram menne tovább (de annak ugye már nem sok értelme lenne), de a gpu már 1150-nél nem kezdi el mutatni a benchmarkot (leáll a folyamat és feladatkezelőből ki kell kapcsolni).
Több feszt kellene neki adni szerintem, de 1225-től többet tweakben nem tudok
-
Pocok77
tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
-
kovsol
titán
válasz
seederking
üzenetére
majd ha 90-100 fokos akkor aggódhatsz, ez a 66 fok még épp hogy a jégkorszak végét jelzi a vga nak.
-
seederking
őstag
66C-ra fölkúszik a 7870 a normális

-
taranis
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ja, 1100 az az alapfeszes max szokott lenni, van ahol még tovább is megy.
-
lowzor
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
1100 felett próbáltad a GPU-t? Mert nekem túl soványnak tűnik 1100mhz 1,21V-on.
-
1100/1500 a vége 1.2v -on.
(a memóriát nem is próbáltam, hogy megy-e tovább, azt írtátok nincs értelme, egyből feltoltam 6000MHz-re és szia)
GPU tweak-ben nem tudom 1225 mV-tól feljebb tolni, pedig szerintem bírna még menni, csak nem kap elég áramot. Az fölé lehet még feszt emelni?
(#9562) miresz - 12.11 beta van fent, de már leszedtem a 12.10-et

-
taranis
addikt
Kíváncsiságból rátoltam megint a Time Square-es Crysis2 benchet, most lefutott 3x 1.21-en is. Érdekes. De az tény, hogy korábban 1.20-on ment. Másik érdekesség, hogy egy mai bench során ezen a pályán meghalt a karakter
Ilyet se láttam még, pedig nagyon sokszor futtattam már le. -
miresz
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Tedd fel a 12.8-as vagy 12.10-es drivert a 12.11 beta,nálam is csinálta ezt. Valami még nem kerek vele.
-
Pocok77
tag
Hali
Érdeklődnék, hogy az OC mennyire driver függő? Ugyanis 12.10 el ugyanannyi feszültség emeléssel mint a 12.11 béta6 nál már tudok stabil an órajelet emelni. A 12.11 nél már kék halált kapok. A rendszeremmel lenne gond? vagy a Beta driver szórakozik? A 12.10 ben 1500 ponttal kevesebb a 3d mark 11 pontszámom.
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Gadget rosszul írta

én is jó helyen néztem

-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
De itt nem 1,21V van neki beállítva.
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
A Phenom 62 fok felett degradálódhat. Pl 65 70 stb hőfokokon már nagyon nem ajánlott használni. A gyártástechnológia miatt van ez.
-
seederking
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
A 7870-el nekem is így fagy meg ha sok az órajel tuning."beakad a bench" de attól még a gép megy tovább.
Miért kellene átírni az msiab-ben az értéket?Vagy többet akarsz adni mint 1.3?
kovsol :
jó lesz ez a progi is.Igazából úgy is arra vagyok kíváncsi,hogy mennyire melegszik max (csak jó lett vna látni használat közben az értékeket).A cpu topicba azt mondták arra,hogy 62fok körül mozgok a húzott phenommal,hogy "tüstént" csináljak vmit.
Valóban ilyen /veszélyes/ lenne ez a hőfok? -
kovsol
titán
válasz
DeathAdder
üzenetére
ASUS GPU Tweak pár kattintásból megvan ahogy látni fogod minden benne.
Még szerencse, hogy én el szoktam olvasni azt amit DroiDMester ír. -
Még hynix rammal sem. Hiába vártam mint a hülye ,kerestem hetekig éjjel nappal és fizettem érte többet, gyengébb még az átlagtól is

Érdekes, hogy nem fagy le a gép, vagy kap kékhalált vagy ilyesmi, hanem megáll az első képkocka után, ekkor megnyitom a feladatkezelőt és mutatja, hogy a program nem válaszol. Legyen az játék vagy benchmark, de windows attól még ugyanúgy használható tovább.
Miféle fagyás ez?
(próbálnék feszt adni, de az sem megy, még mindig úgy kell, hogy c/...afterburner -ben a UnofficialOverclockingMode-et átírom 1-re?) -
jozsi252
veterán
Ha előjön ez a hiba megint hogy a monitor kikapcsol, akkor nézzétek már meg hogy a ventik forognak-e nektek. KÍváncsi lennék rá, sajnos én balga nem néztem meg.
-
kovsol
titán
válasz
seederking
üzenetére
RealTemp ha fut a háttérben az szépen magonként megjegyzi mennyire ment fel max. Én azt szoktam használni, de ez csak min max értékekre jó.
Ez lesz szerintem amit te keresel.
Amúgy 1118Mhz alatti tuningot még nem láttam ilyen feszültséggel. -
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
De a képen, amit felraktál tuti nincs. Mert a legújabb patch-el nem így néz ki a grafika beállítás ablaka.
-
kovsol
titán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nem bír 1050Mhz -t 1,21V -al se ?

-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Patch-eld le, ha alapon hagyod persze, hogy ilyen ótvar, mert úgy még nagyobb zsákutca az optimalizációja

Az 1.0.7 patch-et tedd fel, az a legújabb. -
válasz
DanielXXXV
üzenetére
-
jozsi252
veterán
Asus magyarországot felhívtam, természetesen videókártyával kapcsolatban nemtudnak supportot adni, írjak az angol vagy német anyacégnek. Úgyhogy most megpróbálok keríteni egy angol vagy német tudó embert aki lefordít 1 szöveget nekem, és akkor elküldöm. Hogy hátha ott tudnak valamit mondani.
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
TDP limitet told ki +20%-ra. Nem igen van olyan, ami ne vinné az cata maxot. 1,21V az alapfeszed?
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Létezik, hogy az amd catalystban az overdrive-ban határig nem lehet felhúzni gyári fesszel?
Ja a teljesítményt toljam fel +20-ra? (azért mert fel van tolva)
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Akkor kínáld meg egy kis plusz fesszel.
-
-
Chapel
addikt
No, akkor csavarjuk meg még jobban:
Nekem asrock/gigabyte/asus lapban is volt atim (3850,4850) és semmi gond, soha.Most meg asus lapban, asus kari csinálta...
DeathAdder: Kis lépéskben próbáltad, vagy rögtön koxra húztad??
"a leggyengébb elpidástól is gyengébb"...azért ennyire csak nem vészes a szitu. -
Dealer95
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Az 1450-et vedd vissza 1350-re és úgy próbáld ki.
-
Azta rohatt, hát ez szíven ütött

Amd overdrive-on keresztül 1050/1450-en el sem indul a Heaven

Hiába vadásztam hetekig, most úgy látszik ez a leggyengébb elpidástól is gyengébb

-
->Raizen<-
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Hát jobb is ha nem megyünk mélyebben bele nekem volt több gigabyte lapom meg asrock lapom is generációkon keresztül. Sose volt gond a kompatibilitással. Másnak lehetett azt aláírom. De a mostani asrock lapokra azt mondani hogy olyan a kompatibilitásuk mint 10 éve az nem fedi a valóságot. Olyan asrock lapom is volt 4core dual sata 2 amibe volt pci ex port meg agp 8x port ddr1 ddr2 portok és ment benne gyönyörüen a 4850 is.
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Aláírom! Gigával még nem volt dolgom, de Asrock esetén velem is történt ilyen és csere Asus-ra és minden hiba megszűnt. Egyébként Az Asus 7850 is egy Z77-es Asusba fog menni, ott majd kiderül, hogy lesz ilyen hiba vagy sem.
-
pityeszka
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
-
válasz
jozsi252
üzenetére
Nem akarok mélyebben bele merülni a problémádba, de én a helyedben nem lepődnék meg AsRock, Gigabyte, alaplapok is tudnak ám furcsaságot csinálni gondolom olyanról nem hallottál még hogy egy VGA inkompatibilis egy adott alaplappal és ez leginkább a fent említett 2 gyártó lapjaira igaz

Nálam olyan is volt hogy giga p65.ös lapba nem ment megfelelően a szintén giga GTX570 érdekes módom betettem az asus lapomba a gétéixet és ott hibátlanul ment és a giga lapba is hibátlanul ment a zafír 7850 em no ilyenkor sz.ted mi van??
Egyébként pont ilyen apró, de idegesítő(fagyások, kékhalál, játékból kilépkedés) dolgokat művelt a 2.giga cucc egymással az AsRock sem jobb ezen a téren és hiába mond bárki bármit róla hogy nem olyan mint régen minőségre valóban jobb de kompatibilitással sajnos továbbra is ugyan olyan sz@r mint 10.éve! -
jozsi252
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ez nem így van. Haver elhozta a 7870-ét mert szar neki is, nekem meg gari alatt volt a kártyám. Így mondom letesztelem. Elő is jőtt ez a hiba nálam is. Kivettem a kártyát semmi hiba nemvolt aztán. Illetve elötte 560ti volt, azzal sem volt ilyen gondom. Pár GPU megfordult nálam, és ez a hiba most jött elő először hogy így kikapcsol megfagy minden.
Illetve amikor ismerősöm elhozta nem béta drivert raktam fel. Illetve fura módon ugyanaz a hiba mint a Sapphire 78xx szériánál, nemhonném hogy a véletlen műve lenne. Nem szaroztam le se az amd-t se a ati ccc-t csak szimplán csalódott vagyok így az első nap után. Nem kicsit.
Azért van köze a hibához, mert ugyanaz a hiba jön elő.
-
Chapel
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
...nálam spec nem volt gond, a moncsi visszajött de a gép az totál lefagyott...persze megjegyzem, ez lehet a béta driver, meg még 100 másik dolog, szerintem sincs feltétlenül bármi köze a gyártócéghez

Illetve (eddig) egyszeri eset volt, persze 1 nap után szerintem ne vonjunk le semmilyen következtetést... -
válasz
jozsi252
üzenetére
Nem igazán van köze a VGA -nak ahoz hogy a monitor készenlétből nem jön vissza!
Olykor nekem is csinálja a HD5850 -em win be kell keresni a hibát(energia gazdálkodás) és az alaplap biosában szintén az energia gazdálkodás funkcióknál elég ha 1 dolog el van állítva máris nem működik megfelelően
Bírom az ilyen USER ERROR szerű dolgokat aztán gyorsan mindenféle sz@rnak elmondják az AMD -t vagy éppen az Ati Driver -t
A másik a zafír nál sem a 7850 -esek a hibásak hanem a 7870 és azokból is leginkább az OC verziók

Ha jól látom neked Asus 7850 -ed van szóval nem tudom mi köze lenne ahoz a hibához
-
pityeszka
őstag
-
jozsi252
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
hynix ramos van neked is? Hétfőn Asus magyarországi képviseletét felhívom, hogy mit tudnak erről a gondról.
-
-
Chapel
addikt
válasz
pityeszka
üzenetére
Amennyiben Asus 7850 dc2 v2 akkor ezt nekem is csinálta tegnap. Magára hagytam a gépet win asztalon 10 percre, mire vissza jöttem win asztal vissza jött, de se egér, se bill nem reagált. Reset segített csak.
Nálam a legutolsó béta driver van hozzá.Én gondoltam rá, hogy mivel új a kártya, ezért eleinte még kicsit szégyenlős, fogni kell a kezét, nem szabad magára hagyni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jozsi252
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Üdv neked is az Asus 7850 v2-esek tàboràban. Nekem is tegnap lett meg, szépen kaptam is egy black screent. Remélem a kàrtyával nincsen semmi, csak szimplàn driver kompatibilitási hiba. De majd jàték teszteket várok hogy nektek van-e ilyen hiba netán.
Pityeszka ugyanez volt nekem is. Neked milyen kártyával? Most látom hogy Asus 7870-ed van. Marha jó lesz ha az Asus is a Sapphire sorsára jut.
-
pityeszka
őstag
Első anomália. Gép magára hagyva, képernyő kikapcsol. Se bill.-re se egérre nem reagál, vissza nem jön semmi csak Reset segít.
Valakinél ugyanez a hiba? 
szerk:
jozsi252: az adatlapomon láthatod. 7870 DCII V2 -
Chapel
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nvidiám utoljára 7300Gt volt,szóval azt nem tudom, de én is azt néztem hogy ha kicsit jobban összehúznák akkor talán normális mérete lenne, mert így "feleslegesen" hosszú, ami miatt lehet sokan kénytelenek vagy lemondani róla, vagy házat cserélni.
Nekem is át kellet raknom egy vinyót+átdugdosni és kábelt cserélni a sata csatikon, hely spórolás végett.Házam. Ez akkor ma már picinek számít?

-
-
Chapel
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nos én is tegnap vettem ue, boltból, ha kicsit visszaolvasol pár hszt, láthatsz már eredményeket vele, alapon és húzva is

D.S-ről itt hallottam először 1-2 napja, én sosem használtam, simán uninstall volt most is az előző ati miatt majd reset be a kari és install új driver. Azóta is megy, semmi gond.
Érdekes amúgy az előző 6870 dc érzetre mintha fél kilóval nehezebb lett volna,(nem néztem utána, nem is fontos)így mikor átvettem a dobozt tegnap ki kellett nyitnom mert azt hittem, hogy max a zacskója van benne, olyan könnyű

(#9507) csucsbicep: Én tegnap 49,5kért vettem 3 év gari, stb, boltból, innen, hátha érdekel

Azért vicces, hogy 2-3kval olcsóbb(!!) mint a Shappire
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
seederking
üzenetére
Igen.
Ugyanez az Asus 7850 2GB V2 lesz helyette.
Baxo89: IB kicsit erősebb, kicsit kevesebbet eszik. Szinte majdnem mindegy melyiket veszed, leginkább ártól függ.
-
Baxo89
tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Hosszabb távra tervezve ha vga-t váltanék inkább ib i5 vagy elég a sb i5?
-
seederking
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Elment a karid?
Ugyan ez a típus lesz helyette?Mármint föntebb az asus? -
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Gart! Én is várom már, hogy ideérjen végre.
Baxo89: Ezekhez már inkább i5 kell, de attól is függ mivel játszol.
-
Baxo89
tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Hosszú távra tervezve (2-3 év múlva majd úgy is váltani kell :S), de jelenleg ehez a karihoz, milyen procit ajánlatok? Persze lap is meg memoria is kell. Megnézem hogyan jönnék ki és meg érné-e belefektetni.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem értetted a viccet, sebaj.

-
Hali.
Tegnap én is birtokosa lettem egy Asus V2 7850-nek

Ő bizony Hynixes

Nem volt még időm letesztelni, eddig ettem vele a kaksit, vagyis nem vele, hanem először a Driver Sweeper-rel, aztán meg a physx-el

Soha nem volt még bajom a D.S.-vel, de tegnap..
Radeonnal azonnali kékhalál boot után, nV-vel 2 perc után lekapcsolt a kijelző
elég volt az a 2 perc, hogy mindent elmentsek és formatáltam (aztán a physx miatt 4x is, de megoldottam
)Egy bizots, soha többet nem fogom merni használni ezt a d. sweepert

Visszaolvastam a fórumban, ezentúl én is a DriverCleanerDotNET-et használom, ha csak tehetem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezt a ClearType-ot hiába próbálgatom nem javít a helyzeten.

vagy tudod is esetleg?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)