- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fisherhun
aktív tag
Azt mondja már meg nekem valaki ,hogy egy 70000Ft os 7870 oc kártyával mért szaggatnak a cuccok amikor a tesztekbe mindenütt 50-70fps a minimum???
A procim 80%on megy közbe a vga meg 98?? -
Dealer95
őstag
Na ma kicsit jobban leteszeltem a 7850-et.
Alapfeszen (1,138) 1100/1350-en stabil. 1150-en már fagy.
Dual-X-es, Elpida RAM-os.Feszt nem szándékozom emelni.
Most tesztelem, hogy a memória meddig bírja.
-
Speed®
titán
válasz
keszegduda
üzenetére
ASUS DCII-V2 mostanában a legtutibb..jó hűtés és tuningpotenciál jellemzi..előtted CF tesztező kollégának is abból van CF..azt hiszem elég meggyőző ;p
-
-
kovsol
titán
válasz
kockaharcos
üzenetére
lehet vak vagyok, de a fényképen nem látszik sehol a cpu órajele, és kétlem, hogy bárki elkezdi bepötyögni majd a linket a fényképről

-
kovsol
titán
válasz
kockaharcos
üzenetére
indíts el valamit, hogy terhelje a procit akkor a képen is látszik, hogy mennyin ment
-
Speed®
titán
válasz
keszegduda
üzenetére
Bőven jó a 7870..annyival nem jobb a 7950, amennyivel drágább, szvsz.
Persze ha hosszú távra rendezkednél be, oda jó..de a CF nyűgös vele..
Két 7870 könnyen kordában tartható tápigény és fűtés szempontjából.. -
Sondi1986
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
Aha köszi!

Szép 1350?
Nem megy valamelyik kártyának?
Még jó hogy feltetted iponra ott meg tudom nézni!
-
Sondi1986
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
Mennyin mentek a VGAk?
keszegduda: SAPPHIRE 11196-17-40G HD7950 3GB GDDR5 FLEX jó árban van!
-
kockaharcos
senior tag
Sondi1986: Ott van a képen, ha nem tudod megnyitni,akkor egy kis segítség: jobb klikk, kép megnyitása új lapon

-
keszegduda
őstag
Tervben van egy gtx 460 cseréje, egyelőre csak nézelődnék hogy mire érdemes cserélni. Olvastam sok tesztet, de valahogy a személyes tapasztalatok híve vagyok. A kiszemelt min. egy 7870 és max. egy 7950-ig mennék el. Ezelőtt volt egy GTX 460SLI-m, nagyon jól ment de a vram itt-ott még 1680-as felbontásba is kevéskének bizonyult. Tehát legyen hasonlóan jó, vagy jobb teljesítménybe. Később lenne cfx, mert nem olyan rossz pl. az sli 1-2 generációt kihúzni, sőt. Hangja lehetőleg ne legyen nagyon.
Mit ajánlotok? Megéri az árkülönbözet a 7950-et? 3gb ram nagyon tetszik, nem akarok még 1x soha vram limitbe futni.
Köszönöm!
-
odorgg
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
AMD-s specialitás, mindenkinek nehogymá jó legyen

Am kisebb problémáktól eltekintve most itt is jó a 12.11.
-
kovsol
titán
válasz
kockaharcos
üzenetére
csak néhány embernél bugos, nem mindenkinél
-
Sondi1986
addikt
Jó picike lett ez az új HD7870-es!

-
tasakos
tag
Sziasztok!
Utolsó próbálkozásként újraraktam a WIN 7 x64-et, bios reset. Linx stabil gép, Új táp. Stabil 12.10-ws whql-es driver Pipa. Ha így is rossz,(kékhalál, restart) akkor hétfőn írok a pcx-nek és küldetem vissza a VGA-t.
(egyébként nem tudok most sem feszt emelni, új winnel sem. egyik progiban sem. AB-be kiirja mint lehetőség, átállítom a csúszkát, de nem változik semmi, több progival is nézem. Ez mitől van? Vmi tipp?
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
Inv1sus
üzenetére
Némi észrevétel:
Eddig fent volt a 12.11 Beta4, NFS-MW volt, hogy beesett 20-30 FPS környékére, 40-50 elég ritkán volt.
Ma Downgradeeltem 12.10-re, stabil 60 FPS, néha benéz 58 alá. Mással még nem próbáltam, driver változás után ez az elsó játék, amit inditok, de nemhittem, hogy ennyire más lesz. 7850. -
Inv1sus
addikt
Most vissza akarom rakni a Win7-et, az lenne a kérdésem, hogy ti milyen drivert használtok? Az AMD oldaláról leszedhetőt vagy esetleg mást? béta drivereket érdemes leszedni?
-
milszab
senior tag
Nem virtu hanem úgy alapban.450/1200-ra felugrik.
Youtubnál hova jobb egér? A videóra? Mer azon nekem nem csinál semmit. Meg mindegyiknél külön rákeéne vagy mi?
-
milszab
senior tag
Azt nem lehet beállítani ha, nézek 1 videót ne kapcsoljón rá a videókártya? Ne hogy már ne legyen elég a 300/150 a megjelenítéshez...
-
kockaharcos
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ez a HD7870-es kártyáknál hogy van? Van valahol adat arról is?
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
A Dual-X-eknél a GPU tuning hogy alakult, meddig jutottál el?
-
odorgg
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nah mindegy, az a lényeg nálam megy a Dual-X 1500-at is Elpidával.

-
Hynix vs. Elpida Ne a bios verziószámát nézzed mert az bármi lehet a GPU-Z ben a bios verzió utáni MODELL szám a lényeg.
Hynix : 113-C4030400-X002
valamint bonyolódik mert az OC-s 7850 kariknak más a vége
Hynix : 113-C40304oc-X003Elpida : 113-221PROHE-SW1
és valószínű az elpida ramos OC-s 7850 nek is más a modell száma!
****************************************************************************************
#8333 V.Dave óvatosan kell csinálni hogy a hűtő csavarjai ne sérüljenek meg, a pasztázást meg hasonló szürke pasztával(PL: MX2-3-4) kell csinálni mikor vissza kerül a gyári hűtő, és akkor még a gyártó se nagyon fogja megtudni még ha leveszi a hűtőt sem hogy meg volt bontva.***************************************************************************************
#8337 csucsbicep már korábban beírtam hogy néztem egy unlockolt ASUS DC2 Top BIOS al a karimat azzal lehetett neki adni 1,30.V ot de 1250 -en már elhasalt, hiába adtam neki 1,250-1,275.v ot akkor sem ment sajna az asus bios hiába OC-s(Top) nem engedett csak +20.% powert valószínű ezért hasalt el hiába emeltem a feszt
Most a 12.11b4 driver el meg ugye kicsit több kell a gpu -nak most 1,20.v kell az eddigi 1,185.v helyett a stabil 1200.MHz hez 
Járt nálam néhány DUAL-X es 7850 de mind Elpidás volt és mind 1300.alatt bírta csak stabilan!
-
odorgg
addikt
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
Nekem 015.024.000.001.000000 van a Dual-X-en és Elpidás.
-
odorgg
addikt
Nemtudom miért olyat tettek rá.
Biztos-nak nem mondanám, eddigi tapasztalatok viszont erre utalnak.
Mérhető eltérés 1300-1450 közt sincs nagy,szóval időzítések miatt kb mérhetetlen lehet az eltérés.Power edititon egyedi nyákot kapott, valószínüleg az indokolta az újab Bios verziót.
(#8350) Nekrofil
Elméletileg Hynix, amennyiben 7850-röl van szó.
-
->Raizen<-
veterán
Na akkor itt lenne az összehasonlító teszt. Régi konfig új konfig 12.10-es driver 12.11 beta 4 driver.
Hol volt hol nem volt volt egyszer egy x6 1055t-s konfigom. Benne ezek az alkatrészek laktak:
x6 1055t Ninja 3 hűtő Gainward 560 ti 1 gb 64 gb Kingston v100 ssd. Gigabyte ga 970A D3 4 gb kingmax 1600 mhz memória 2 tb seagate hdd Kolink ház fsp hexa 500w táp.Default órajelekkel teszteltem pár tesztprogramot.

3dmark 11
3dmark vantage
3dmark 06
3dmark 03A jelenlegi konfigom 12.10es driverekkel alapórajelen:
|Intel® Core™ i5 3470 3,6 ghz TURBO@ Gelid Rev. 2 Silent Spirit||Gigabyte GA P61 USB3 B3| Corsair XMS3 2x2 GB 1600MHz@ read| 500 GB seagate barracuda HDD+OCZ Agility 3 60GB SSD read| Samsung DVD\RW| |Gigabyte AMD Radeon 7870 OC 2GB| Cooler Master GX 650| Cooler Master HAF 912 PLUS| LOGITECH G105| Steelseries KANA@Razer Goliathus|

3dmark 11
3dmark vantage
3dmark 06
3dmark 0312.11 beta 4 driverrel és a vga kártyát tuningolva (alapfesz) a következő eredmények születtek:
(Hozzá kell tenni hogy különböző gpu órajeleken futtattam le ezeket mert a max teljesítményre törekedtem a dm11 lefutott 1200-as gpu-val de a vantage már nem és így tovább.)
3dmark 11 7870 oc
3dmark vantage 7870 oc
3dmark 06 7870 oc
3dmark 03 7870 ocRáadás: megnéztem az unigine heavent is mennyit számít az oc.

Összegzés: Elégedett vagyok nem fűti fel a szobát a mostani gép feltett oldallappal is hűvös és minden fut szépen folyamatosan.
-
likeaRAINBOW
senior tag
Tehát ha nekem 015.022.000.000.000000 BIOS van a kártyámon, akkor milyen RAMnak kéne rajta lennie?
-
kovsol
titán
Gyári bios van rajta. Akkor ezek szerint valószínűleg a hynix ramos időzítése kisebb és azért nem megy vele az elpida ramos, de akkor az enyémre miért raktak olyan biost ha nem is olyan ramom van ?
Biztos, hogy az jelenti ott a ramot ?
Mérhető eltérés van amúgy az időzítések miatt? nem próbáltad ?érdekesség: [link] itt 02 van, ez egy másik MSI kártya csak nem TF3 hanem power edition
-
odorgg
addikt
Az elméletem gyakorlatban is megálja a helyét. Kipróbáltam, és valóban a Hynix-es VGA megy az Elpida ramokkal szerelt VGA-hoz készült Biossal is (VER015.017.000.001.000000), viszont az Elpida nem megy, a Hynixes VGA-hoz készített Biossal(VER015.017.000.000.000000).
Szóval Kovsol VGA-ja, valamilyen okból Elpidás biost kapott a gyárban. Már amennyiben gyári van rajt?
-
odorgg
addikt
Dmark11 toplistán is megtalálható az eredmény.
Az ott 1 dualx bios GPUZ-képen, és ugye korábban leirtam mi a külömbség a Bios verziónál, az Elpida, illetve a Hynix Biosok közt.
De itt 1 kép is:
Illetve Winne-t is meglehet kérdezni, mert ugye ő vette a VGA-t kb 2 hete.
Szóval nem néztem be

-
odorgg
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nálam a Dual-X elpida ramos, de simán viszi az 1450-et, szóval nem igazán hiányzik a Hynix.
-
tasakos
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Igen, tudom! Ez a furcsa, három progit is raktam fel, ebből csak egytud feszt módosítani: az MSI AB! A trixx , asus gpu tweak ki se írja, hogy lehetne feszt emelni, (igen, bevan állítva, pipálva minden, hogy előhozza).. AB-ben meg hiába állítom át, látszólag a csúszka állítódik, de a fesz marad a gyári 1.219-en! Akármivel monitorozom.
-
V.Dave
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
a garancia nem veszik el ha lecseréled a hűtőt a kártyán?
-
válasz
kerekfej
üzenetére
amit linkeltél képeket egyik sem REFERENCIA nyák!

ez pedig a 7870(ami ugyan az mint a kistesó csak be van kötve a GPU-nak az 5-ik fázis is!

ezekre felmegy az AC S1 v2!
De épp tegnap tettem vissza a Sapphire 7850 emre a gyári hűtőt(mert eladtam és nekem egy AC TT Pro volt rajta)
egy pár kép! róla még gyári hűtő feltétele előtt!
kicsit passzentos de épp elfér!

és gyárilag nincs hűtve a VRM csak egy alu lemez van a FET -eken!

Ha ilyen kártyát veszel erre biztosan felmegy az AC S1 v2

-
kovsol
titán
válasz
kerekfej
üzenetére
Most néztem az általad linkelt referencia kártya és az én MSI kártyám közt elég durva eltérés van elrendezésben. Meg ahogy nézem az enyémnél ott van a második tápcsatlakozó helye is csak lehagyták róla.
Amúgy miért nem veszel egy nem ref modelt és akkor nem kell rá venned külön hűtést? -
kerekfej
őstag
Ezt le tudná nekem valaki mérni pontosan?
Akinek referencia HD7850-ese van (a lyuk közepétől):

Ahogy nézem itt a VRM-et is komolyan hűteni kell (bordával).
Igazából az érdekelne, hogy rá lehet -e valahogy rakni az AC Accelero S1 Rev.2-t, mert megoszlanak a vélemények és még én képet nem láttam róla.
-
-
tasakos
tag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Neked hogy sikerült, feszt állítani? Mert nekem semelyik progival nem lehet, a sapphire 7870 OC-n, ami érdekes, mert itt mindenkinek megy..
-
kisza25
félisten
válasz
kockaharcos
üzenetére
elég gyenge eredmény
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kockaharcos
senior tag
Még valami:
Tudok végre feszültséget módosítani: toltam is gyorsan egy kis 3dmark11 tesztet: 1300/5000
Mit szóltok?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk:
kisza25: no igen, a majd ha a CPU is 5GHz körül jár...

-
kovsol
titán
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Majd tele pakolod minden féle hd texura packokkal, meg tolsz neki egy 8xAA 16xAF -t aztán akkor úgyis legyilkolod a vga -t akkor már a procin nem kell aggódni. Elég durván fel lehet turbózni.
Persze ettől még kevesebb fps lesz majd, de legalább a proci miatt már nem kell aggódnod 
-
mrhitoshi
veterán
Kicsit szerintem is. Elkezdtem BF3-al multizni FHD-ban ultra beállításokkal, és számomra tökéletesen játszható volt. Majd elkezdtem mérni az FPS számot, és ledöbbentem, hogy "csak" ennyi lenne ?
Anno én megfogadtam, hogy a gépet elkezdem konzolként használni, mert valahol ez pszichológia. Ha egyszerűen csak játszok, és elvezhető a játék, akkor engem nem izgat különösebben, hogy van még a VGA-ban +10-20%.(#8317) kovsol : Most elszomorítottál. Tervben van nekem a Skyrim, azért remélem nem olyan gáz a helyzet.

-
kovsol
titán
látszik, hogy a 7870 66fps -t tudott 1920x1200 ban, míg maga a proci teszteknél látszik, hogy csak egy elég izmos proci tudja hozni
-
kovsol
titán
egy srcraft2 4vs4 ben nem sokra mész a 4 magos amd prociddal, mert gyenge az egy magos teljesítmény
[link] tudom most jön az, hogy egy fosul optimalizált game stb, ez így is van, de ettől még az egyik legnépszerűbb rts game marad. itt a starcraft2 fülön egy 2vs2 multi mérkőzés replayeről van a teszt, még csak nem is 4vs4
De pl a skyrim se hatódik meg a sok magtól, inkább az egy szálas erő kell neki, szintén egy nagyon népszerű game. -
RMZ250
senior tag
Mindegy, ez a dolog akkor is túl van lihegve. Ha jót akarsz játszani:
Erős VGA kell nem pedig arany árban mért proci
Persze a négy mag már elengedhetetlen. -
kovsol
titán
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
33991, 599153, 39, 62, 56.732nekem ilyet produkált a game. Amúgy erős a gyanum, hogy 60fps re limitál és azért nem megy maxon a gpu (nálam legalábbis) Mondjuk én kb a teszt után töröltem is, mert utálom az ilyen rendőrök követnek a verseny után és felbasszák az agyamat játékokat.
-
lowzor
veterán
Srácok hogy lehet, hogy a Most Wanted-ben sok helyen 80-90%-on pörög a GPU? Sőt volt olyan, hogy 70-en ment
Procilimit lehet, vagy az optimalizálás fasza ebben is?
Amúgy nálam egész smooth full grafon. -
Alpachino
veterán
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Felőlem lefikázhatod,
de az én véleményemet is enged meg hogy leírjam : szerintem nagyszerű játék, gyönyörű graffal.... nem egyszer vittem már végig.Ami az adatokat illeti. Én nem fogok belemmeni veled anno intel vs. AMD vitába,
mert személyes tapasztalatom van a dologról, vagyis Phenom II X4-ről váltottam I5 2500K-ra és érdekes módon a crysis2-ben a 6950 teljesen ki lett hajtva....de tudnék még neked egy pár olyan játékot mondani, ahol szintén procilimites voltam az X4-el, már a 6950 alatt is. De ha te is ugyan ezt a váltást megcsináltad, akkor beszélgethetünk a dologról...ellenkező esetben szerintem ne erőltesd a dolgokat 
-
Dealer95
őstag
-
-
-
lowzor
veterán
Ha neked az tetszik jobban, akkor megéri. Mindkettő nagyon jó, egyikkel sem járnál rosszul.
(#8287) Alpachino:
Én nem egyszer, nem is kétszer bontattam már ki ipon futárral a csomagot. De csak a papír/ doboz csomagolást, a cuccok dobozát persze, hogy nem. Azért, hogy megnézzem nincsenek-e külsérelmi nyomok és hogy az-e amit rendeltem. Postánál tudom, hogy nem lehet, de egy kis trükközéssel azt is meglehet oldani. Ha gondolod megírom priviben, hogy hogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Dell Precision 5570! 4K Touch / i7-12800H / RTX A2000 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Most a 12.11b4 driver el meg ugye kicsit több kell a gpu -nak most 1,20.v kell az eddigi 1,185.v helyett a stabil 1200.MHz hez

Procilimit lehet, vagy az optimalizálás fasza ebben is?

szerintem meg nem