- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Pánikbetegség, szorongás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #7395 üzenetére
Nekem az még talán jobb is, mint a régi.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #7386 üzenetére
A régi verzió az a 11200-00-20G.
-
lowzor
veterán
Az természetes, hogy a proci tuning óta a gép minden bekapcsolásánál először magától kikapcsol, majd pár mp múlva bekapcsol?
-
kisza25
félisten
-
troland26
őstag
Aqua törölte a 7850 2gb OC rendelésemet készlethiányra hivatkozva...érdekes , hogy máshol persze van csak nem annyiért amennyiért az Aqua hírdette (51k)
-
glspeter1
őstag
(#7385) kisza25: Idegroham kerülgetne... nem nekem való az.
Armored Shield CQ 32fő:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
96540, 1367271, 45, 141, 70.608 /// 12.10Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
140907, 1540369, 61, 143, 91.476 /// 12.11 -
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #7386 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de én sztem ugyanezt vettem: Sapphire HD7850 2GB 11200-07-20G
Ez mindkettő Dual-X-es, sima és oc változat.
-
csucsbicep
nagyúr
Nálunk még kapható a régi Sapphire 7850, pontosan: Sapphire HD7850 2GB 11200-07-20G és az újabb Dual-X: Sapphire HD7850 OC 2GB 11200-14-20G. Az idősebb verziónál esélyes még a Hynix ram?
-
kisza25
félisten
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #7369 üzenetére
Azt irtam neked hogy bug volt.
Nekem is csinálta ráadásul benchek alatt, amik tuti kitapossák ami benne van. Csak rosszul írta ki.Szerk.: Adtam ma még egy esélyt a 12.11b-nek, de miután a Dishonored már a menűben BSOD, ment vissza a 12.8.
Kivárom mostmár a véglegest azt hiszem. -
glspeter1
őstag
válasz
kisza25 #7381 üzenetére
Sajnos nem volt időm a 12.10-el semmilyen 64fős tesztre, így nem lenne mivel összehasonlítani.
Mondjuk 64 fővel tuti nem a Noshahr-t próbálnám.
De van egy CQ 32fős Armored Shield-em, azt még megnézem.De már ennek a javulásnak is örülök. Főleg, hogy max ilyen 90FPS-re tippeltem átlagnál, nem 100ra!
-
glspeter1
őstag
Ez nagyon durva!!
BF3:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg /// High - AA Off- HBAO On
53816, 676124, 48, 134, 79.595 /// 12.10Frames, Time (ms), Min, Max, Avg /// High - AA Off- HBAO On
119995, 1195763, 63, 145, 100.350 /// 12.11Mindkettőt Norshahr-on mértem, TDM 24 fő.
Ezt már nevezem!
Igaz, a mostani nem 250, hanem 350 ticketes kör volt. Ez számít ? -
Garsza
veterán
Helló jelenleg a 12,8 CCC van fent nekem és érdekelne hogy az ujjakból melyiket érdemes feltenni?
12.10
vagy 12.11Beta
Főleg BF3 at játszom. -
mrhitoshi
veterán
Semmi, csak nekem furcsa, de erről szól a fórum nem ?
ha tuningolod és közben 60% on van használva akkor nulla értelme.
Ez meg elég extrém eset, úgy gondolom. 1440x900-as felbontáson, a B55 mellett (3,8GHz-en), a 7850 tuningolva, simán ment 90-98%-on. FHD-ban meg ezek után elég VGA limites a játék.
Szerk.: A jövőről nem szeretnék vitatkozni.
-
kovsol
titán
válasz
mrhitoshi #7366 üzenetére
A vga kártyát alap órajelen használod? ha tuningolod és közben 60% on van használva akkor nulla értelme. Az miért baj ha valaki a megvásárolt holmiból a maximumot szeretné kihozni? Mert ekkora erővel vehetett volna gyengébb kártyát is és akkor nem marad benne kihasználatlan erő. Lehet most még pont elég így is, de később amikor már egyre jobban igénybe veszik az újabb játékok a gépedet akkor bizony kelleni fog minden erő a kártyában. Itt jól látszik, bizony az újabb játékok igénylik az erősebb procikat. Pedig a Borderlands2 4 magra van optimalizálva, nem is csak 1-2 szálat használ.
-
Alpachino
veterán
-
glspeter1
őstag
válasz
Malibutomi #7369 üzenetére
Igen, azt.
-
glspeter1
őstag
Na! 12.11 béta meg is oldotta a problémámat. (fene se érti)
Úgy döntöttem, hogy fent hagyom (ha nem okoz semmi galibát).
Így viszont kezdődhet számomra is a méricskélés BF3-al. -
mrhitoshi
veterán
Reméltem, hogy kifejti valaki azt, hogy nem elég. Nem 30-50%-on megy a processzor ? vagy "csak" 99.999999999999%-on megy a GPU, és közben van 50-60 FPS ?
Nem tudom megérteni, hogy ha valaminek folyamatos képe van, akkor miért nem mindegy, hogy most 97 vagy 100%-on megy e az adott alkatrész.
Nekem speciel BF3 alatt Multiban 60 körül mozgott a képkocka szám, és ezek után nem érdekelt, hogy most CPU limitem van e.Ez valahol pszichológia. Ha eléd tennék a játékot, és nem tudod milyen gépen fut, és hogyan, de folyamatos, akkor nem hiszem, hogy érdekelne az, hogy adott pillanatban milyen a kihasználtság.
-
lowzor
veterán
válasz
mrhitoshi #7362 üzenetére
Ha feljebb olvasol, akkor láthatod. Ha sok történés van egy helyen BF 3-ban, akkor már limites egy tuningolt 7850-el a Sandy i5.
(#7360) Alpachino:
Ömm te próbáltad már a multit?
Ha azért nem multizol, mert béna vagy, akkor csak kitartás kell és jó leszel benne. Utána meg már függővé válsz. -
Alpachino
veterán
"senki nem a single miatt vette meg a bf3"
Ez sem igaz, mert én pont fordítva, csak a single miatt vettem meg, multizni egyáltalán nem szoktam
De, ismerőseim között is akad egy pár, aki így van ezzel.....persze tisztábban vagyok azzal, hogy a többség gémer, inkább BF3=multi felfogás szerint vásárolja.
-
lowzor
veterán
-
-
glspeter1
őstag
válasz
DroiDMester #7353 üzenetére
Azért ezt választottam, mert jó alternatíva volt. Nem terveztem a húzását, de a lehetőségek között természetesen szerepelt. De mint már írtam, nem mostanában húztam procit. Ha pedig még is húzni szeretném, akkor segítséget kérek.
-
-
glspeter1
őstag
-
Attix82
addikt
válasz
Tomix24 #7343 üzenetére
Többször le lett írva, hogy ez single player... Multiba már kevés minden 4 magnál kevesebb CPU + Ghz is kell alá rendesen. Nekem is van különbség alap és 4,4 Ghz között. Sőt nemrég mutattam egy képet ahol 64 player, GPU 88 % + CPU sincs kihasználva, közbe nem eri el a 60 fpst.
Sajnos a BF3 CPU kihasználtsága se az igazi.
-
glspeter1
őstag
Ezzel csak egyetlen egy gondom van. Ki fogtok röhögni, de elfelejtettem, hogy hogyan kell procit húzni
"amit nem művelünk, az elfelejtődik" vagy valami hasonló.
Az utolsó proc amit húztam, az egy C2D E6750 volt 4-5 éve.(#7347) kovsol: Gondolom, hogy ez már valamit változott.
-
glspeter1
őstag
válasz
Tomix24 #7343 üzenetére
Első körben én is erre gondoltam, mivel kizárt, hogy ez a proci alapon ne legyen elég neki.
De az, hogy 64%-nál fixen megáll, az szerintem valami limitre utal. De őszintén megmondom, fogalmam sincs. Az előző kártyámat (5870) nem monitoroztam, most is csak a Crossfire miatt kezdtem el méregetni. Összehasonlítás gyanánt. -
Speed®
titán
Valami hasonló..de ezt 4 szálon terhelve kellene mutatnia, idle vissza kellene vennie a szorzót..kivéve, ha kikapcsoltad az EIST/C1E/Speedstepet.
Futtass CPUz mellett LinXet/IBTt vagy Prime95öt, megtartja-e a szorzót. Ha esetleg nem, akkor lehet még a TDP keretet kell növelni és/vagy kis plusz fesz.
BCLK állításnál a dupla indulás normális 1x, utána rendesen fog indulni.
Ennyit a procilimitről -
glspeter1
őstag
Akkor most nálam azért nem terheli 64%-nál jobban a BF3 a gpu-t, mert kevés neki a proci alap órajele ?
-
Speed®
titán
31 az alap szorzód, erre rá tudsz tolni +4et és 1et még a Turbo..tehát 4 szálon 36 megy neki, ez szorzódik 103al..az 3708. Állíts be kézileg 36ot szorzónak és hagyd bekapcsolva a Turbot..Linx/IBT/95 alatt tudod ellenőrizni, mennyi az annyi, de hidd el, 36ot fog mutatni, ha jól csinálod
Nekem 34 az alap szorzóm és 39x102.6on használom..105.1en is ment még, de nem rizikózok ~100MHzért, teljesen jó így 4GHzen..aminek az nem lesz elég, uninstall
-
AT1S
tag
Érdekes, hogy most mind a két nagy VGA gyártó hihetetlen tartalékokat varázsol elő a kártyákból! LINK
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #7322 üzenetére
Na 100-ról felvittem 106-ra a szorzót (3,6 ghz), most letesztelem BF 3-al. Ennél többet már nem nagyon vinne, ugye?
-
Alpachino
veterán
-
Sondi1986
addikt
Aha köszönöm a segítséget.
Akkor szóval van ugyan ilyen kártya csak 1.21mV. VRM-ket is simán bírni fogják.
Csak fucsálom hogy vannak olyan 7870-es kártyák amik 1db 6pin-es csatival jönnek már.
pl. Powercolor, Club 3D, VTX,
[link] -
kovsol
titán
válasz
Sondi1986 #7311 üzenetére
Elég jóra sikerültek a hűtések így túl se fog melegedni. Nem lesz belőle gond, mivel az AMD húzott a 7850 és 7870 kártyáknál állítható maximum határt. Gondolom ők se hülyék és oda rakták ezt ami még nem károsítja, különben csak magukkal basznának ki a sok garanciába visszaküldött kártyával.
-
Sondi1986
addikt
válasz
csucsbicep #7309 üzenetére
Ez márkától változik vagy chiptől?
Kíváncsi lennék akinek van Sapphire 7870 sima 1000/1200 menyi az alap fesz.
Azért kérdezem mert ha én 1.220mV használnám a kártyámat akkor nem károsodna tőle!
mert úgy tudom használni folyamatosan BF3-ban 1200MHz fölött! -
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #7288 üzenetére
LOL tényleg limit van. Gulf of Oman-on amikor bemegyek a városba, ahol nagy mozgás van, akkor lemegy 90% körülire a GPU használat.
Többi helyen is, ahol nagy mozgás van lemegy a GPU használat és lejjebb esik az FPS. Szerencsére sehol sem annyira, hogy zavaró lenne. -
Sondi1986
addikt
válasz
csucsbicep #7302 üzenetére
Ja értem, akkor majdnem mindenkinek más az alap fesz?
-
Sondi1986
addikt
válasz
csucsbicep #7300 üzenetére
Miért változó? Az OC kártyák 1.218mV mennek, a sima mint az enyém meg 1.168mV?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest