- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
Új hozzászólás Aktív témák
-
troland26
őstag
sziasztok
7850 1gb oc 44k az ipon-ba...szerintetek lesz ez még olcsóbb vagy kari előtt szokásosan felmennek az árak ? Nagyon csábító ez az ár...az lenne még a kérdésem , hogy vajon mennyire hangos ez a vga ?
-
kovsol
titán
shogun2 ha esetleg megvan valakinek akkor van gyári benchmark része neki [link] lehet külön tesztelni vga -t is vele így 1080p ben.
-
Zirowe
nagyúr
Ezzel teljesen egyetértek, ha annyiért rendelted, annyit kell érte fizetni, ne várd el olcsóbban.
Amivel baromira nem értek egyet, hogy nem egy webshop megjátszotta már azt, hogy a rendelés leadás után, amikor beérkezett a termék közölték velem, hogy ez bizony drágább lesz, ha nem tetszik, ne vegyem át.
Konkrétan ezek a webshopok teljesen kizárták a veszteségeket, amiket normális esetben viselniük kellene, és az egész magyarországi webshoposdi oda süllyedt le, hogy pár surmó (tisztelet a kivételnek!) alapít egy céget, kirak egy árlistát, aztán ha jön rendelés akkor mennek a nagykerbe rendelni.
Ritka már az olyan, hogy van saját raktára, pl: ipon.
-
Speed®
titán
Te a rendelés időpontjában az akkor kiírt árra egyeztél meg velük..utána mi közöd van hozzá, mennyiért adják a többit
Szerintem Te is tudod, ez most felesleges szócséplés és adott helyzetben részedről ez a hozzáállás minden, csak nem korrekt.Mert ugye bárhogy is, de Neked legyen jobb..namost ez nem egy jó üzlet ismérve..ahol ugye mindkét fél elégedett.
-
kovsol
titán
az mitől lehet, hogy beállítom a tuning értékeket, a gpu-z szerint be is van állítva, de mikor elindítok egy játékot akkor az alap 900/1200Mhz en megy mégis ? Ha itt hagyom a gépet és kikapcsol a monitor és mikor visszajövök és bekapcsol utána bármelyik programban/driverben állítom be a tuning értékeket akkor se megy alap órajel felett. Újraindítás után meg megint jó.
-
Winne
nagyúr
válasz
Attix82 #6582 üzenetére
Ezzel is tisztában vagyok, de itt arról van szó, hogy egy bolt meg akarja-e tartani a vásárlóit, vagy leszarja és aztán egyszer csak lesnek, hogy nincs menekvés a csődtől. Ez olyanokat is elért már, akik sosem gondolták, hogy ebbe a helyzetbe kerülnek, általánosságban írom, nem erre a helyzetre. 4 ezer forint megér nekik annyit, hogy legközelebb már ne ott vásároljak? Ez az elégedett vásárló története. Sokan járnak kisebb boltokba, hiába drágább ott a cucc, de tudják, hogy ott azt kapják, amit szeretnének és ahol a vásárló az első, hiszen a bolt a vásárlókból él, abból kapnak fizetést.
Maradjunk abban, hogy lehetne megoldást találni erre nagyon könnyen, csak egy kis rugalmasságot igényelne a dolog, de itt még csak nem is hajlanak erre.
-
Attix82
addikt
válasz
torma1981 #6575 üzenetére
Az még a jobbik eset, hogy kézbesítés előtt értesítenek, de ha emelt áron küldik ki szó nélkül, na azt nevezem pofátlanságnak
...
Gondolom le van valahova írva, hogy az árak és a képek tájékoztatóak. Én úgy gondolom az árak 98%ba stimmelnek mindig. De van esély a fent említett dolgok miatt belefutni ilyenbe, nah a 4. emberke 2%ba esett
.
Ez az átka a netes dolgoknak, a boltokhoz képest (frissítési késedelem + pár hiányos adat az adatbázisból). MMbe bemész, látod ott van 10 db valamiből, az ára feltüntetve, a pénztárnál már biztos nem emelkedik.
-
Attix82
addikt
válasz
torma1981 #6573 üzenetére
"De ha ezeket a dolgokat tudják akkor tüntessék fel."
Mármint mit?
A legjobb rendszer az lenne, hogy mutatni realtimbe , hogy 3 db ennyi, a következő már ennyi lesz. Persze akinek raktárkészlete van, az meg tudja oldani, de ott is lehetnek 10-20 perces késedelmek mire a rendszer átírja mint a 20000 db terméket újra , miből mennyi.
-
torma1981
veterán
Ha így vesszük akkor igen. Nem is várja el az ember hogy realtime-ban legyen a rendszer.
De ha ezeket a dolgokat tudják akkor tüntessék fel. De mindent ránk akarnak sózni és utána csak a vevő bosszankodik.Ők vannak értünk nem mi értük.
Csodálkozik egy pincér ha egész végig paraszt meg lekezelő volt ,hogy nem kap borravalót.
És még én vagyok a bunkó. Az én pénzem ha akarok adok ha nem nem. -
Attix82
addikt
válasz
torma1981 #6570 üzenetére
Ez úgy van, hogy van mondjuk 3 db 50e ftos X helyről. Bejön 4 rendelés, 3 rendelés lebonyolítható 50e ftal, de a 4. már nem....vagy egy másik forrásból kell hozni ,de ott biztos nem annyi , mivel legcélszerűbb a legolcsóbb árat kiírni ..... és ilyenkor jön az, hogy kell vagy nem.
Persze lehet az ár változott volna 5 óra múlva a 4. rendelési árra, mivel az adatbázis frissítés nem realtimeba dolgozik...(képtelenség lenne, rengeteg erőforrást emésztene fel)
Sajnos nem olyan egyszerű mint ahogy kinéz
-
torma1981
veterán
-
kisza25
félisten
na igen, de az ipon-ból mindent pillanatnyi áron kapsz, akkor én meg 60eFt ért kaptam volna meg az 51eFt-ért megrendelt terméket, mert vasárnapról hétfőre annyit változott ipon-ál az ára.
Az ár mindig attól függ iponnál, hogy saját/külsős/külföldi raktárról, van és ezért az árak is mások, 51 saját raktár, 55külső, 60külföldi, legalább is az elmúlt pár hétben így volt náluk a Sapphire HD7850 2GB. -
Winne
nagyúr
Nekem is van kereskedelmi tapasztalatom, de ez máshol még működik, vannak ilyen jellegű jó tapasztalataim.
@(#6563) Gabás: a kettő nem ugyanaz, hiszen az új emelt ár az újonnan rendelt termékre vonatkozik, ami még le sincs rendelve általában. Az én esetemben még a termék meg sem érkezett. Ilyen esetekben a beszállító rugalmasságától függően a viszonteladó is árkorrekciót kap(hat).
-
miresz
veterán
Jó lenne,mert akkor egyszerűen visszamondanám,vagy nem venném át. Az a baj,hogy a vevő itt M.o-on egyszerűen hülyének van nézve.
Én már jártam úgy a nagyrabecsült I-s üzlettel,hogy a megrendeléskor olcsóbb volt,közben felvitték,és írtak egy emailt,hogy csak emelt áron tudják küldeni,kell e úgy is. Ennyit a korrektságról M.o-on.
-
-
sakal83
addikt
Nem éri meg. Én próbáltam, nincs 20% közöttük. Egy hd7850 1150-et menni szokott, a hd7870 pedig kb 1200 esetleg 1250-et megy, már mértem a különbséget is.
CHIPman i3+hd7850.
A procit meg majd kicseréled, sokszor van már i5 2x00 30k-ért az aprón
-
Majkee84
aktív tag
Én is beállítottam 24/7-re: 1200 Mhz-hez 1.190 V. Nem taposom ki a lelkét is!
-
Gippo
senior tag
Mostmár 1150
Akkor lehet tényleg nem éri meg.
-
Alpachino
veterán
-
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #6540 üzenetére
Szerintem sem...de így nem csoda, hogy a 7850 is vissza ment 51K-ra
Gippo : kevés ráfordítással igen
én legalább is max. +5K-ért bevállalnám azt a +20%-ot a 7870 esetében...
-
Peetyaa
tag
Ha valaki most gondolkodik vásárláson:
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11199_00_20g_hd7870_2gb_gddr5_ghz_edition_pcie_/201430Miért nem rak be rendesen két linket???
-
Gippo
senior tag
-
Alpachino
veterán
válasz
kisza25 #6529 üzenetére
Minek kell így ezen ennyit rágódni és képletekben számogatni ?
Nem értem, mert egyszerűbb a dolog. Ha van kedved futtass le egy két játék tesztet pl. alapfeszes max. tuningal a 7850-el, és én is ugyan ezt megteszem egy szintén alapfeszes max. tuningal és meglátjuk, hogy marad-e közöttük arányosan az eredeti szűk 20% különbség a 7870 javára.
-
válasz
csucsbicep #6500 üzenetére
én inkább 10-12%-ra saccolnám, mert a 7850-esben a leggyengébb láncszem az ALU+TEX rész. ráadásul ez pont azoknál a játékoknál jön ki leginkább, amik most a radeon 7000-es széria legfontosabb zászlóvivői.
-
kucseranor
tag
válasz
csucsbicep #6526 üzenetére
Lehet de később jól jöhet még ha proci csere lesz. Na meg 55 egy 7850, és plusz 5k-t szerintem megér. Az idő is sürget, már 2 hete egy 8600Gt-t használok és a 256Mb ram nem sokra elég
-
kisza25
félisten
válasz
Tomix24 #6523 üzenetére
nem szóltak még hozzá
amúgy már fent van AMD-nél is a 12.10
valahogy az a rossz érzésem, van, hogy ez a trinity miatt ilyen nagy és inkább már arra optimalizálnak,
amúgy van PH topik is -
Tomix24
addikt
válasz
kisza25 #6522 üzenetére
Ezt az oldalt nézd, és a hozzászólások alapján tudsz dönteni, hogy az adott linkről leszeded, vagy sem. Ne a béna hivatalos oldalt.
12.9 béta Win7-hez elég jó, nekem bevállt. Még jobban engedte a tuningot pl. Windows 8 nem szereti azt vettem észre. Talán Win8-ra majd a 12.10 Whql
-
kucseranor
tag
Egy X6 1600T kihajt egy 7870-est 3.8-on? Ment már 4-en is de felesleges volt úgy láttam.
-
kisza25
félisten
azt hittem Question-től kérdezed, néztem is, hogy ki az
mit használsz? 12.8 WHQL van AMD oldalán,meg 12.9béta,
de máshol van már fent 12.10 is, de ezt nem is értem, hogyan -
pr05p3c
tag
válasz
csucsbicep #6494 üzenetére
Nem feltétlenül. Az én dual-x-em 1,075v alapfeszen viszi az 1100-at, 1,18v-on stabil az 1200(többek között bf3-al és heavennel teztelve), tovább még nem próbáltam.
-
kovsol
titán
válasz
DroiDMester #6513 üzenetére
de -20% nál volt ez amit írtam, +10% mellett nem volt még hasonló. Próbáltam +20%-al is, és tesztekben hibahatáron belüli volt az eltérés.
-
Steven88
tag
válasz
Alpachino #6511 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Sleeping Dogs-al szoktam mostanság, 1-2 perc után mindig kidobot ha nem bírta, ez is elég kari evő játék, tudom ajánlani.kisza25: karit most gariztattam, megint lehet 3 hétig kari nélkül leszek.
A táp az pasz, eddig nem adot ki semmi ilyen hangot tegnap óta csinálta eddig 2x.
Kipróbálom akkor feljebb tolni a csúszkát de az már csak holnap lesz.
-
-
Steven88
tag
Úgy néz ki stabil a 7850-sem 1150/1300-on (Dualx) 1,225 V-on. De, 100 ponttal kevesebbet kaptam a Heaven-n mint 1100/1300-on. Lehet ez már túlhúzás lenne neki?
Valaki tapasztalt már hangos sípoló hangot a gépében? Mintha valami csiszolna valamit. Program belépés és kilépésnél.
-
kovsol
titán
válasz
DroiDMester #6504 üzenetére
Érdekes, pl F1 tesztekben pedig az én eredményem nem úgy tűnt mintha befékezett volna. Játékok alatt is 99% on teker és órajelet se szokta visszavenni. Mikor egyszer véletlen -20%-on volt akkor gpu használat nem ment 60-70% fölé és az órajelet is már visszavette.
-
Alpachino
veterán
Szerintem, akár hogy csűrjük csavarjuk, max. 5%-ot faraghatsz le egy jobb tuningpotenciállal rendelkező 7850-el a 20%-ból
kisza25 :
ez a nagy átlag, igen...utána meg hiába feszeled, nem hozza a 'jobbak' 1200MHz-ét. Ezért írtam korábban, hogy kár a max. feszes tunigokat összevetni, ill. ebből kiindulni
-
~1200.MHz@~1,20.v -nál már kevés a +10% (ha nem akarod hogy be fékezzen a védelem) oda már +20-30.% kell!
kisza25 Ref 7850 4+2.fázis Ref:7870 5+2.fázis egyedi nyákos kariknál lehet eltérés pl: Sapphire 7870 flex 6+2 vagy épp PowerColor PCS+ 7850 5+2.fázis! Szóval kb igen a nagytesónak erősebb a VRM -je! -
Én kipróbáltam feldobtam az unlockolt Asus HD7850-DC2-2GD5 BIOS -t a Sapphire karimra és engedte állítani 1,30.v ig a feszt! de a power -t sajnos csak +20.ig,
így nem sok értelme a 1,30.v nak mert úgyis vissza fogja magát a kártya!
De nem nyertem sokkal több MHz -et hiába bírtam 1,30.v ot adni a GPU -nak! nekem 1,185.v al megy az 1200.MHz (tehát jóval a ref érték alatt) hiába tekertem fel 1,25.v vagy 1,275 ill. néztem 1,30.v al is! nem ment akkor sem a stabil 1250.MHz
1240 -nél vége volt 1225 -öt meg megy amúgy is ~1,20.v al! tehát semmi értelme a nagyobb fesz nek!
-
Alpachino
veterán
Alapfeszen, 1210MHz, utána, már Crysis2-ben kidob...
Az azonos órajelen mért eltérés azért torz, mert nem is egy azonos órajelről indulnak, tehát kár ezt méregetni.
Mivel ez azt jelentené, hogy te szénné feszelt 1200MHz-et, én pedig kényelmes alapfeszes 1200-at produkálnék a 7870-el, ami még így is gyorsabb lenne egy kicsivel....tehát szerintem ez nem mérvadóInkább nagy átlagban az 1050-1100MHz-es 7850, és az 1200MHz körüli 7870-es alapfeszes eredményeket érdemes figyelni, ill. összevetni......vagy a full. alap mindkét karinál.
De ahogyan most elnézem az újabb kiadású 7850 dual-x-eket, még az 1100 is siralmas nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest