Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielLong
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de szerintem megoldódott a problémám. Kivettem Afterburnerből az auto overclocking at system start beállítást, most a gép induláskor 300/150-el indult és minden hülyéskedés nélkül jó a youtube. Örök hála az ötletednek, Afterburnerre nem gyanakodtam eddig. Azt már nem is mondom, hogy a probléma miatt cseréltem videokártyát, mert azt hittem az előző darab volt rossz.
-
DanielLong
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Az az érdekes, hogy a 150/150-es üzemmódhoz 0,9V a VCC elvileg, míg a 450/1200-höz meg 0,875.... Afterburner van fent, azt most leszedem. A kari nem volt túlhajtva, valamint alap videó jeleknél is csak az órajel magas, egyébként 25-28 fok a kártya, tehát szerintem kb 5W-al ehet többet.
-
DanielLong
senior tag
Sziasztok! Van egy Gigabyte 7850-em ami a következőt csinálja: amennyiben a gép nem volt kitéve indulástól számítva komolyabb grafikus munkának az órajelei 150/150-en járnak és bármilyen flash videó indításánál csíkos képet kapok, a gép nem fagy le, de a jelenségen sokszor csak restart segít. Ezt a dolgot szeretném kicselezni. Próbáltam már 2D órajeleket állítani GPUTweakből hasztalan, az egyetlen ami segít, hogy bekapcsolás után átállítom a monitor frekvenciáját, mire a videokártya azonnal vált 300/1200-es órajelekre és innentől minden frankó. Félreértések elkerülése végett: nincs tuning, Enermax Liberty tápom van, nem csak firefox alatt csinálja, hardveres gyorsítás kikapcsolásával is marad a hiba, a frissítés 60->72 vagy 72->60 váltása esetén is felugrik az órajel.
-
DanielLong
senior tag
válasz
Dany007
üzenetére
100foknál van, mint kiderült a furmark képből. Jelenleg 91 fokot ért el játék közben a 18 fokos szobában nyitott házban. Zárt házban nyáron ez könnyen lehet 100fok, szóval nem jó a dolog. Valószínű, hogy a kártya meglátogatja majd a szervizt.
Zsohi: De nem akarok 4k-t befektetni egy hűtésbe, ha a gyárival is teljesen jól kéne működnie

-
DanielLong
senior tag
válasz
szimi57
üzenetére
Víz van a hőcsőben, már fentebb linkelték is. A melegítését megpróbálom. Ha nincs benne víz, akkor pont hogy hidegebbnek kell lennie. Az érintkezés szerintem jó, mert a csavaranyák nem fekszenek fel a nyákra szereléskor, tehát még mehetnének lejjebb, de a hűtő már felfeküdt a gpu-ra.
-
DanielLong
senior tag
Megint itt vagyok a forrófejű 7850-emmel. Töltöttem fel egy rakás képet dropboxba a 2. újrapasztázás előtt: LINK Mivel vidéki kis faluban lakom egyelőre kapott a kártya maradék spire pasztát, mindent átnéztem, nem találtam semmi hibára utaló jelet, összeraktam a gépet, a helyzet változatlan.
Új furmark kép:
jól láthatóan 100foknál fékezi magát a kártya, tehát nem tudom elérni, hogy kékhalált kapjak. A görbe még mindig fura, 60foknál megindul lineárisan felfelé... Most cserélek drivert, lássuk azzal is.
Szerk: ventillátor hibátlanul forog, aki még nem ismeri a problémám: az egész hűtő langyos, viszont a nyák túloldala forró. -
DanielLong
senior tag
válasz
Dany007
üzenetére
Nem volt, természetesen a garanciáját nem szeretném elveszíteni. Jól érted, újra lett pasztázva és nem változtak a hőmérsékletes dolgok. Hajlanék afelé, hogy a dióda rossz, mert a hűtő feltapad a gpu-ra, ez jól érezhető, egyedül csak a nyák hátoldalán tapasztalható meleg érdekes... Egyébként, ha megnézitek a furmarkos képet, a hőmérséklet függvény jellege nagyon furcsa, 53-54 fok környékén hirtelen nő a meredeksége, eddig még sosem tapasztaltam ilyet.
-
DanielLong
senior tag
Teszek fel majd képeket a kártya hűtéséről, akkor talán kiderül a turpisság. A vga már az újrapasztázás előtt is ilyen forró fejű volt, ezért szedtem szét és pasztáztam újra, hiszen egyből hűtési problémát gyanítottam.A venti 90 fok felett asszem 100% közeli értéken jár, tehát Far Cry 3 alatt is(GPU-Z, Hwinfo és MSI Afterburner szerint, mindezt végig 1,138 volton). Egyelőre nem teszteltem mással, most értem haza, az este folyamán még írok, kérek mindenkit, hogy addig se harapjuk le egymás fejét. Én is sokszor voltam eladó szerepben már itt az oldalon, igyekszem úgy cselekedni, ahogy azt fordított esetben elvárnám.
-
DanielLong
senior tag
válasz
üzenetére
Mielőtt a légkör elharapózik, szeretném leszögezni, hogy nem leszel besarazva. Megpróbálom a kollégák által ajánlott dolgok tesztelését, ideértve másik driver, másik bios és több játék kipróbálását. A helyzet az, hogy a most 18 fokos szobában a furmark 2 perc alatt 90 fok felett van és jól látszik, hogy ez messze nem a teteje. Játék közben 91 fok körül megállt, de nyáron ebből lesz 100 is, a venti pedig közben 100%-on pörög, jól észrevehető és engem kicsit zavaró hangerővel. Az az álláspontom, hogy amennyiben a hétvége alatt nem találok megoldást a problémára(itt legalább 10fok csökkenésre gondolok) felkereslek és örülnék, ha visszavennéd a kártyát. Addig is vigyázok rá, tudtommal a paszta csere pedig nem jár a gari elvesztésével.
Másik kérdés: Csak F12-es biost látok a kártyához a Gigabyte oldalán, de jelenleg is ez van rajta. Próbáljak valahonnan régebbit szedni hozzá?
-
DanielLong
senior tag
válasz
Steve198310
üzenetére
Úgy érzem kellően tapasztalt vagyok pasztázásból, egyébként bacsistól tanulva nivea kézkrémet használtam. Mielőtt megköveztek, a procin ez van több mint fél éve, 10 fokkal hűvösebb, mint rendes pasztával és még semmi gond nem volt vele.
-
DanielLong
senior tag
-
DanielLong
senior tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy pár hónapos Gigabyte 7850 1GB kártyát, amivel a következő problémám akadt:

Ezt már újrapasztázás és nyitott ház mellett produkálja. Nem értem a dolgot... kézzel megérintve a hőcsövek langyosak, a lamellák át sem melegednek 90 fok környékén. Valaki látott, hallott már ilyet? -
DanielLong
senior tag
Sziasztok!
Mennyire merjek megvásárolni egy Sapphire 7850 2GB Dual-X kártyát használtan gari nélkül? Az eladó megbízható, állítása szerint sosem volt BS nála. Mivel a témában nem vagyok annyira járatos, ha eddig nem volt BS, akkor valszeg már nem is lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok : BLACK NOVEMBER -30%
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110-15ISK: i5-6G I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Addig viszont meg szeretném kérdezni, hogy a Far Cry 3 nálam miért csak 49 fps-el megy, ahogy nézem másoknak megvan az 50 is
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)